Last news in Fakti

20 Септември, 2019 16:00 2 455 26

Убийството не е "право на човека"

  • аборт-
  • деца
Убийството не е "право на човека" - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има ученици, които пропуснаха първият учебен ден тази година. Те го пропуснаха и миналата година.

Ще го пропуснат и следващата година. Тези ученици са много – над 25 хиляди на година.

Никога няма да влязат в учебните стаи. Огромната част от тях са били здрави, нормални деца и е трябвало да се родят. Но не им е било позволено.

Убити са. Над 25 хиляди са неродените деца в България. Всяка година.

За благозвучие наричат убийството им аборт. За успокоение го обявяват за „право на човека“.

Не казват на кой човек е това право и защо неродените бебета да нямат право на живот?

И защо едни вече родени и отдавна пораснали бебета лишават от живот други, беззащитни и малки създания?

Нима не е очевидно, че привържениците на аборта са плод на раждане, а не на аборт? Защо пожелават на други това, което върху тях самите не е било приложено? Смърт. Това пожелават. На най-беззащитните – на бебетата в утробите на майките им.

Най-верният съюзник на тази смърт е мълчанието. Затова трябва да говорим.

В подкрепа на живота.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6454

    12 9 Отговор
    Много едностранно представена гледна точка. И за да направим сравнение с закономерностите в природата, ще спомена обстоятелството, че дори при животните съществува подобно явление - лисицата зачева до 17 броя ембриони. При липса на подходящи условия да ги отгледа, тя ражда и три и пет и дванадесет лицичета. Останалите не се развиват. Естествен подбор, но е вид аборт (в превод на български език - прекъсване).

    Коментиран от #7

  • 2 ٩(͡๏̯͡๏)۶

    13 7 Отговор
    Догматизмът у хората обича да налага черно-бял шаблон на света. Ако нещо не е бяло, значи е черно. Ако не обичаш еди какво си, значи го мразиш. Ако не си приятел, значи си враг.
  • 3 Обикновен човек

    17 3 Отговор
    Каквото повикаха мафията ГЕРБ това се и обадило в България!!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Монката

    10 7 Отговор
    А крепостничеството кога ще го върнем? Все пак това си е традиционна ценност в продължение на векове.
  • 5 Госあ

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    С подкрепата на вмро и урумов в частност. Седнал морал да ръси.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДДРОнег

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "6454":

    Човекът не е животно, тези сравнения не вървят !!!
    Животът на Човека ПРИНЦИПНО започва от зачеването , не от раждането !!!
    Защото щом оплодената клетка започне да се дели - това е Новия живот, това сме ние в началото на нашия живот !!!
    И Животът е Висша ценност, затова е и голяма рядкост, освен на Земята, та Замислете се, какво наистина е Живота и имаме ли право да убиваме неродените, но живи бебета !!!
    Повечето абортирали са с психична травма цял живот, защото разбират впоследствие какво Зло са сътворили !!!

    Коментиран от #9

  • 8 Госあ

    5 3 Отговор
    урумов. Разбира се че абортите трябва да бъдат позволени при определени обстоятелства. Между другото Япония, Обединеното кралство, Южна Корея, Ирландия, Исландия, Полша, и Нова Зеландия не признават аборт просто заради желанието на жената, а трябва да има определени причини. Които може да намерите в интернет. Освен това, преди развитието на нервната система, не мисля че може да се говори за какъвто и да е индивид. Това са дробящи се клетки.

    Коментиран от #13

  • 9 Мнение

    19 4 Отговор

    До коментар #7 от "ДДРОнег":

    Има една малка подробност, на природата не и дреме за човешкия егоизъм, за нея всички биологични индивиди са си животни, а само човешките животни страдат от манията да са нещо повече от обикновенните животни.

    Коментиран от #11

  • 10 А мургавите

    11 1 Отговор
    А родените мургави дето и те нема идат на даскало колко иляди са ?
  • 11 ДДРОнег

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "Мнение":

    Ако си прав, то твоето мнение е животинско и не се отнася за нас, Хората, нали, драго животно !!!

    Коментиран от #19

  • 12 Аз1257

    8 5 Отговор
    Няма да е зле да се погледне какво казва медицината и изобщо науката по въпроса. Там е точно определено кога едни клетки стават човек и кога вече не може да се направи аборт. Също така и намесата в живота на други с укори и призиви за забрани не е право на никого. Деца се раждат с желание и основа за отглеждане, не защото така трябва или някой си казал, че не одобрява аборти.
  • 13 Мини

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Развитието на мозъка и нервната система при ембриона започва от 3(!!!) седмица от бременността(когато евтл. и бъдещата майка още не подозира, че е бременна) и до края на 8 седмица от бременността мозъка и гръбначния мозък са почти напълно основоположени. През следващите седмици и месеци в мозъка се образуват още куп нервни клетки. През цялата бременност неврогенните структури на бебето са изкл.чувствителни!

    Коментиран от #15

  • 14 Шаран БГ

    9 5 Отговор
    И "великият" Фердинанд Първи / и последен/, цар български е забранил абортите. Бил е католик и му трябват войници - да умират по фронтовете за негови чест, слава и величие... И , ни чест, ни слава, ни величие, ни български мъже...!! Все пак земята е била у хората и всеки си е правил сметката, колко деца ще народи и може ли да ги изхрани до 14-16 годишна възраст. При сегашната икономическа ситуация и толкова разюздана агитация за секс за удоволствие, какво да прави младата българка ? Забранете абортите ! Аз най-много обичам забраните - по наредба, по указ, по закон ! Умирам за тях- за каквото ще да са...........забрана да е ......!!
  • 15 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мини":

    Ехеее ако до осмата седмица една жена не е разбрала че е бременна - да си го носи тогава.
  • 16 Nasamnatam

    8 1 Отговор
    Циганите изгледаха по 10 без пари наще едно немогат по цел ден кафета и цигари не е лесно...

    Коментиран от #18

  • 17 Порно

    3 4 Отговор
    Това си е жив екстремизъм. Не случайно в Щатите залагат бомби в клиники за аборти , умират хора. Със същият нетърпящ възражение тон се пропагандира веганството , забраняват се животински кожи. Сега едно шведско идиотче се използва като знаме да се върнем в пещерната ера , но да плащаме като за космоса.
  • 18 Аз1257

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Nasamnatam":

    Как са ги изгледали и с какви пари? За съжаление не можем всички така. И ако ще се ражда дете, трябва да му се подсигури нужното, за да стане човек от него.
  • 19 Епа щом казваш

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДДРОнег":

    Каква друга разлика виждаш между животното и човека освен мозъчната дейност ??? Мнението ми не беше с цел да те обиждам
  • 20 Селянин

    9 4 Отговор
    Забременяването и износването на плода се случват в личното и неприкосновено тяло на жена, със собствените и яйцеклетки и ДНК. Няма как някой чиновника да се разпорежда с телата и животите на хората. По същата логика и мъжката еякулация може да се разглежда като престъпление, както и неизползваните яйцеклетки. А за конкретните аборти в България....те са предимно на циганки. Та въпросните "рожби" нито ще влязат в клас, нито ще стане нещо от тях. По-скоро гледам на тези аборти като на санитарен акт, отколкото на убийство.

    Коментиран от #21

  • 21 Не религиозен

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Селянин":

    Санитарен акт? Звучи ми доста цинично, когато се отнася за човешки живот. В историята вече имаше едни "заведения", в които беше извършен "санитарен" акт спрямо една голяма група хора от една определена националност...Бог дава живота и Негово право е да го абортиотнема, според дните, които е определил на всеки. Всяко друго действие е убийство, за което всеки, който го е извършил носи ОТГОВОРНОСТ. Нали по тази причина е отменено смъртното наказание в страните от Европейския съюз? Ако хората се интересуваха от ГРЕХА пред Бог, отношението щеше да бъде различно. И ако в минало време аборти са правени поради СРАМ от греха, то сега причината за повечето е безразличието, породено от мантрата "НЯМА ЛОШО".....
  • 22 Нео

    5 0 Отговор
    Аборта е убийство и това много лесно може да се докаже от Библията.Да видим какво казва Бог на пророк Еремия:Преди да ти дам образ в корема познах те,и преди да излезеш из утробата осветих те.Поставих те за пророк на народите."Еремия 1:5".Значи Бог освещава детето преди да излезе от утробата на майка си,какво има да се чудим повече?
  • 23 Госあ

    1 4 Отговор
    "Мисля, значи съществувам" това гениално прозрение на великият Декарт, който е известен не само с декартовата равнина и определенията за истина, слага точка на всички полемики. Без да е напълно развита нервната система на човека, той не съществува. Това са само дробящи се клетки, както казах. Така че според мен преди да бъде напълно развита нервната система, абортите би трябвало да бъдат разрешени, особено по ред причини. Освен това, всички тези клетки трябва да бъдат използвани от науката,а "майката" подчертавам кавичките, трябва да търпи наказание в особено голям финансов размер който да отива в науката за експериментите с ембрионалните стволови клетки 😉
  • 24 АА1

    0 0 Отговор
    Нашите български жени правят аборти-обаче нашите български ромки-не. Защо...на първо място-финансови причини. Второ-извънбрачни или нерегламентирани отношения. Трето-отказ на бащата да имат дете. Четвърто-жената да гони кариера. Всеки тук знае колко деца е имало в семействата на бабите и дядовците им. А малцинството какво прави...."Тя,държавата е демократична,плаща за чаветата."
  • 25 Истината боли много...

    0 0 Отговор
    Когато един сорт тикви е тръгнал към изчезване,никой не може да спре това бедствие!А когато е по времето на цар Тиквун,тогава всичко се случва с огромна и невъзвращаема сила....Бустана ще бъде унищожен до тридесет години.....
  • 26 Изпарил се

    0 0 Отговор
    Понеже цял живот за някой друг работим та заради това сега аборта е грях. Логичен. Както винаги. Какво има да се коментира.