ФАКТИ.БГ

Убийството не е "право на човека"

Публикувана: 20 Септември, 2019 16:00
26 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1886
Убийството не е "право на човека"
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има ученици, които пропуснаха първият учебен ден тази година. Те го пропуснаха и миналата година.

Ще го пропуснат и следващата година. Тези ученици са много – над 25 хиляди на година.

Никога няма да влязат в учебните стаи. Огромната част от тях са били здрави, нормални деца и е трябвало да се родят. Но не им е било позволено.

Убити са. Над 25 хиляди са неродените деца в България. Всяка година.

За благозвучие наричат убийството им аборт. За успокоение го обявяват за „право на човека“.

Не казват на кой човек е това право и защо неродените бебета да нямат право на живот?

И защо едни вече родени и отдавна пораснали бебета лишават от живот други, беззащитни и малки създания?

Нима не е очевидно, че привържениците на аборта са плод на раждане, а не на аборт? Защо пожелават на други това, което върху тях самите не е било приложено? Смърт. Това пожелават. На най-беззащитните – на бебетата в утробите на майките им.

Най-верният съюзник на тази смърт е мълчанието. Затова трябва да говорим.

В подкрепа на живота.България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
6454
1 Отговор
Много едностранно представена гледна точка. И за да направим сравнение с закономерностите в природата, ще спомена обстоятелството, че дори при животните съществува подобно явление - лисицата зачева до 17 броя ембриони. При липса на подходящи условия да ги отгледа, тя ражда и три и пет и дванадесет лицичета. Останалите не се развиват. Естествен подбор, но е вид аборт (в превод на български език - прекъсване).

Коментиран от #7


Оценка:
-9 +12

٩(͡๏̯͡๏)۶
2 Отговор
Догматизмът у хората обича да налага черно-бял шаблон на света. Ако нещо не е бяло, значи е черно. Ако не обичаш еди какво си, значи го мразиш. Ако не си приятел, значи си враг.

Оценка:
-7 +13

Обикновен човек
3 Отговор
Каквото повикаха мафията ГЕРБ това се и обадило в България!!!!

Коментиран от #5


Оценка:
-3 +17

Монката
4 Отговор
А крепостничеството кога ще го върнем? Все пак това си е традиционна ценност в продължение на векове.

Оценка:
-7 +10

Госあ
5 Отговор

До коментар #3 от "Обикновен човек":


С подкрепата на вмро и урумов в частност. Седнал морал да ръси.

Оценка:
-6 +3

6
Този коментар е премахнат от модератор
ДДРОнег
7 Отговор

До коментар #1 от "6454":


Човекът не е животно, тези сравнения не вървят !!!
Животът на Човека ПРИНЦИПНО започва от зачеването , не от раждането !!!
Защото щом оплодената клетка започне да се дели - това е Новия живот, това сме ние в началото на нашия живот !!!
И Животът е Висша ценност, затова е и голяма рядкост, освен на Земята, та Замислете се, какво наистина е Живота и имаме ли право да убиваме неродените, но живи бебета !!!
Повечето абортирали са с психична травма цял живот, защото разбират впоследствие какво Зло са сътворили !!!

Коментиран от #9


Оценка:
-6 +11

Госあ
8 Отговор
урумов. Разбира се че абортите трябва да бъдат позволени при определени обстоятелства. Между другото Япония, Обединеното кралство, Южна Корея, Ирландия, Исландия, Полша, и Нова Зеландия не признават аборт просто заради желанието на жената, а трябва да има определени причини. Които може да намерите в интернет. Освен това, преди развитието на нервната система, не мисля че може да се говори за какъвто и да е индивид. Това са дробящи се клетки.

Коментиран от #13


Оценка:
-3 +5

Мнение
9 Отговор

До коментар #7 от "ДДРОнег":


Има една малка подробност, на природата не и дреме за човешкия егоизъм, за нея всички биологични индивиди са си животни, а само човешките животни страдат от манията да са нещо повече от обикновенните животни.

Коментиран от #11


Оценка:
-4 +19

А мургавите
10 Отговор
А родените мургави дето и те нема идат на даскало колко иляди са ?

Оценка:
-1 +11

ДДРОнег
11 Отговор

До коментар #9 от "Мнение":


Ако си прав, то твоето мнение е животинско и не се отнася за нас, Хората, нали, драго животно !!!

Коментиран от #19


Оценка:
-8 +4

Аз1257
12 Отговор
Няма да е зле да се погледне какво казва медицината и изобщо науката по въпроса. Там е точно определено кога едни клетки стават човек и кога вече не може да се направи аборт. Също така и намесата в живота на други с укори и призиви за забрани не е право на никого. Деца се раждат с желание и основа за отглеждане, не защото така трябва или някой си казал, че не одобрява аборти.

Оценка:
-5 +8

Мини
13 Отговор

До коментар #8 от "Госあ":


Развитието на мозъка и нервната система при ембриона започва от 3(!!!) седмица от бременността(когато евтл. и бъдещата майка още не подозира, че е бременна) и до края на 8 седмица от бременността мозъка и гръбначния мозък са почти напълно основоположени. През следващите седмици и месеци в мозъка се образуват още куп нервни клетки. През цялата бременност неврогенните структури на бебето са изкл.чувствителни!

Коментиран от #15


Оценка:
-1 +8

Шаран БГ
14 Отговор
И "великият" Фердинанд Първи / и последен/, цар български е забранил абортите. Бил е католик и му трябват войници - да умират по фронтовете за негови чест, слава и величие... И , ни чест, ни слава, ни величие, ни български мъже...!! Все пак земята е била у хората и всеки си е правил сметката, колко деца ще народи и може ли да ги изхрани до 14-16 годишна възраст. При сегашната икономическа ситуация и толкова разюздана агитация за секс за удоволствие, какво да прави младата българка ? Забранете абортите ! Аз най-много обичам забраните - по наредба, по указ, по закон ! Умирам за тях- за каквото ще да са...........забрана да е ......!!

Оценка:
-5 +9

Госあ
15 Отговор

До коментар #13 от "Мини":


Ехеее ако до осмата седмица една жена не е разбрала че е бременна - да си го носи тогава.

Оценка:
-0 +3

Nasamnatam
16 Отговор
Циганите изгледаха по 10 без пари наще едно немогат по цел ден кафета и цигари не е лесно...

Коментиран от #18


Оценка:
-1 +8

Порно
17 Отговор
Това си е жив екстремизъм. Не случайно в Щатите залагат бомби в клиники за аборти , умират хора. Със същият нетърпящ възражение тон се пропагандира веганството , забраняват се животински кожи. Сега едно шведско идиотче се използва като знаме да се върнем в пещерната ера , но да плащаме като за космоса.

Оценка:
-4 +3

Аз1257
18 Отговор

До коментар #16 от "Nasamnatam":


Как са ги изгледали и с какви пари? За съжаление не можем всички така. И ако ще се ражда дете, трябва да му се подсигури нужното, за да стане човек от него.

Оценка:
-4 +9

Епа щом казваш
19 Отговор

До коментар #11 от "ДДРОнег":


Каква друга разлика виждаш между животното и човека освен мозъчната дейност ??? Мнението ми не беше с цел да те обиждам

Оценка:
-0 +2

Селянин
20 Отговор
Забременяването и износването на плода се случват в личното и неприкосновено тяло на жена, със собствените и яйцеклетки и ДНК. Няма как някой чиновника да се разпорежда с телата и животите на хората. По същата логика и мъжката еякулация може да се разглежда като престъпление, както и неизползваните яйцеклетки. А за конкретните аборти в България....те са предимно на циганки. Та въпросните "рожби" нито ще влязат в клас, нито ще стане нещо от тях. По-скоро гледам на тези аборти като на санитарен акт, отколкото на убийство.

Коментиран от #21


Оценка:
-4 +9

Не религиозен
21 Отговор

До коментар #20 от "Селянин":


Санитарен акт? Звучи ми доста цинично, когато се отнася за човешки живот. В историята вече имаше едни "заведения", в които беше извършен "санитарен" акт спрямо една голяма група хора от една определена националност...Бог дава живота и Негово право е да го абортиотнема, според дните, които е определил на всеки. Всяко друго действие е убийство, за което всеки, който го е извършил носи ОТГОВОРНОСТ. Нали по тази причина е отменено смъртното наказание в страните от Европейския съюз? Ако хората се интересуваха от ГРЕХА пред Бог, отношението щеше да бъде различно. И ако в минало време аборти са правени поради СРАМ от греха, то сега причината за повечето е безразличието, породено от мантрата "НЯМА ЛОШО".....

Оценка:
-2 +4

Нео
22 Отговор
Аборта е убийство и това много лесно може да се докаже от Библията.Да видим какво казва Бог на пророк Еремия:Преди да ти дам образ в корема познах те,и преди да излезеш из утробата осветих те.Поставих те за пророк на народите."Еремия 1:5".Значи Бог освещава детето преди да излезе от утробата на майка си,какво има да се чудим повече?

Оценка:
-0 +5

Госあ
23 Отговор
"Мисля, значи съществувам" това гениално прозрение на великият Декарт, който е известен не само с декартовата равнина и определенията за истина, слага точка на всички полемики. Без да е напълно развита нервната система на човека, той не съществува. Това са само дробящи се клетки, както казах. Така че според мен преди да бъде напълно развита нервната система, абортите би трябвало да бъдат разрешени, особено по ред причини. Освен това, всички тези клетки трябва да бъдат използвани от науката,а "майката" подчертавам кавичките, трябва да търпи наказание в особено голям финансов размер който да отива в науката за експериментите с ембрионалните стволови клетки 😉

Оценка:
-4 +1

АА1
24 Отговор
Нашите български жени правят аборти-обаче нашите български ромки-не. Защо...на първо място-финансови причини. Второ-извънбрачни или нерегламентирани отношения. Трето-отказ на бащата да имат дете. Четвърто-жената да гони кариера. Всеки тук знае колко деца е имало в семействата на бабите и дядовците им. А малцинството какво прави...."Тя,държавата е демократична,плаща за чаветата."

Оценка:
-0 +0

Истината боли много...
25 Отговор
Когато един сорт тикви е тръгнал към изчезване,никой не може да спре това бедствие!А когато е по времето на цар Тиквун,тогава всичко се случва с огромна и невъзвращаема сила....Бустана ще бъде унищожен до тридесет години.....

Оценка:
-0 +0

Изпарил се
26 Отговор
Понеже цял живот за някой друг работим та заради това сега аборта е грях. Логичен. Както винаги. Какво има да се коментира.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Гари Невил
Легендата на Манчестър Юнайтед с кратък коментар за погрома от Челси
Това са едни манекени в червени фланелки. Играта на защитата ни си е чист "боклук""

Още бисери
ТОП 5