10 Ноември, 2019 10:03 8 013 48

Кеворк Кеворкян: Честит 10 ноември - бананът победи

  • 10 ноември-
  • кеворк кеворкян-
  • банани
Кеворк Кеворкян: Честит 10 ноември - бананът победи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не звучат фанфари, отбелязването на сакралната дата, доколкото го има, е жизнерадостно като погребение, отгоре на всичко и ковчегът е празен.

Е, криво ляво се докарахме до поредния юбилей, друго да няма – юбилеи, колкото щеш. 30 години от 10 ноември 1989-а.

Не звучат фанфари, отбелязването на сакралната дата, доколкото го има, е жизнерадостно като погребение, отгоре на всичко и ковчегът е празен. Изчезнали са всички илюзии и надежди, всичко отдавна е зарито – и главно Истината, от нея нищо не е останало.

Слепци следват Лъжата.

Да ги видим тия дни щатните лъжци, какви ще ги дъвчат.

Те са победителите.

Мърсуват най-вече хора, които са мълчали като пукали в „ония“ години, късните храбреци, от които най-вече страдаме през последните три десетилетия.

На мнозина пумпали 10 ноември все им се зловиди, все ги шиба камшика на Страха/Лъжата - и така ще бъде до края, защото бяха заварени като никакви хорица, сврени в задушливите си душици.

Какво друго им оставаше, освен да въртят ятагани, слава Богу – хартиени, да злословят инфантилно, да преиначават – все с надеждата да се надигнат някак на пръсти, горките лилипути - такива и си останаха. Лилипути, които не могат да доставят и нищожна част от Истината.

10 ноември им се зловиди, обаче Прехода е техният нескончаем празник. Тия мушици и дума не обелват за Главния Мискинин – Прехода, защото го съградиха и опитомиха за собствени нужди и за свои хора: десни, уж-десни, никакви-десни.

Двайсетина години от изминалите три десетилетия и те някак се упражняваха с власт. Упражняваха се и главно се поругаваха помежду си.

И сега посрещат Юбилея, изпокарани като циганки просякини, готови на всичко за някое петаче.

Тия дни отново се хванаха за изпосталелите гуши – поводът беше подкрепата, която част от тях оказа на Манолова, заради собствената си далавера, естествено.

10 ноември е проклета дата за тях, понеже неизбежно и винаги ще събужда въпроса: От кой бълхарник изпълзяхте?

В началото, през 90-те години, по-устатите от тях все дрънкаха за „проваления проект на бащите“.
Хубаво - да им признаем въпросния провал 100 пъти, хиляда пъти, ако щат, дори един милион пъти ще им потвърдим тази лъжа.

Да зачертаем всичко и да зададем обаче един прост въпрос: ами вие какво направихте, имахте на разположение цели три десетилетия, омесвахте ги както си щете с отровна плюнка - и накрая какво постигнахте? Нищо и половина.

Където и да погледне човек, ще бъде смазан от неизбежните сравнения. Дори ония - с каскетите, се справяха по-добре в много отношения.

Ами днешните аби какво създадоха?

Оказаха се едни прости събарячи или, в най-добрия случай, кърпачи.

Това е очевидно във всичко и навсякъде извън витрината.

В изборната нощ включваха картина от различни градове – еха, колко красиво изглеждаха централните им площади, ефектно осветени.

Само че, я мръднете десетина метра встрани от тия
граф Потемкиновски площади - и ще попаднете в 19 век.

Все ме блазни една идея: да заведа някой особено фуклив властник до арката на столичната Александровска болница и да му кажа:

Хайде, заповядай, влизай в 19 век!

Някои сгради там са в по-окаяно положение, дори в сравнение с военно Сараево.

Бълхите не могат да понесат позорния факт, че са едни прости консуматори на дарена свобода.

Въпросът - какви биха били без омразната им дата – направо ги изтърбушва отвътре.

Това пък е най- голямата сладост за „комунягите“: дадохме ви на тепсия свободата, извадихме ви от Нищото, а сега вие си направете сметката, докъде я докарахте.

Нищото са обитавали повечето от късните герои, Нищото, в което фантазиите им са опирали до бананите.

Поради липса на въображение и смелост мечтаеха за плод-зеленчук, а им дадоха цяла държава.
Дори не бяха фантазирали как ще я стопанисват, ако Дяволът извърти и този номер на проклетата ни съдба.

Нямаха идеи, дори най-амбициозният им човек – Костов, месец след 10 ноември предлагаше една своя скудоумна статийка на комунистическия официоз „Работническо дело“ - как да се ремонтира соца.
Желев поне беше написал „Фашизмът“.

Някои от големите имена в литературата носеха бурята в себе си.

От плод-зеленчука обаче ги ненавиждаха – и заради собствената си неизвестност и незначителност.

Няма да е преувеличено да се каже, че за 30 години нито една ясна дясна доктрина не бе обговорена – в плод-зеленчука мълчат като същински Антон.

Ей това са десните уж-победители: за 30 години така и не ни казаха, а и самите те не знаят, какво е „дясно“ – освен, че е дивашка приватизация, дивашки кражби, дивашки преиначавания на Миналото, дивашко сервилничене. Диващина безкрай.

Как да не се плашат от 10 ноември, как да не го ненавиждат.

Има една особено отвратителна черта на тази диващина: отношението на плод-зеленчука към по-ярките фигури на антикомунистическата съпротива. Това вече беше истинска мерзост - мразеха хора като Дертлиев, да не говорим за Илия Минев.

Направиха своя икона Георги Марков, любимецът на Живков и ДС, но не и Илия Минев. Макар, че и отношението им към Марков също е притворно – писал някакви книжки, докато те напразно чакали банани в плод-зеленчука, чуждее им някак си.

И каква отмъстителност само произвеждат Бълхите, как стръвно се хапят дори помежду си.
В това отношение надвиха и БСП, а дълго време тъкмо тя бе образец на канибалска партия. Фиктивните десни я задминаха – последните избори бяха отлична демонстрация за това.

10 ноември винаги ще бъде неудобна дата за приспособенците и преструванковците - защото вече за всички е ясно, че, в края на краищата, Превратът наложи терора на малоформатните хора.

Задължително е някой да опише изстъпленията на новите хунвейбини.
Полето на културата стана място за всевъзможни издевателства и далавери: гонеха велики актьори от театрите, разграбиха киноцентъра, насъскваха едни творци срещу други, настървиха ги до такава степен, че вече дори елементарното приличие е зачеркнато.
Само чакат някой да почине, за да се нахвърлят върху него.

Известни имена станаха парцалените кукли в различни съмнителни инициативи или изборни кампании – нещо, напълно излишно дори за ония, които са ги привлекли.
Нали Фандъкова не си мисли, че Богдана Карадочева, примерно, може да ѝ донесе някакви гласове.

Отвратителни са подаянията, които подхвърлят от време на време на бивши артистични величия.
И дори Лили, която не си знае парите, я включват в тия Мероприятия на Срама.
Надявам се, че поне тя директно ще прехвърля специалната си пенсия на Дома за ветерани на културата в Горна Баня, ако все още съществува.

И политическото шмекеруване на немалко хора от артистичния елит не е пречка да ги награждават съвсем ненужно - сякаш властите имат неудържимо желание да се докоснат до тях.
Голяма радост за плод-зеленчука.

И цицане безкрай! Нямат наяждане.
При такова мляскане, как ще чуят какво им казва Бъдещето.
Сметките им са ясни: нямат Минало, затова не ги интересува и Бъдещето.

Ще трамбоват само из Настоящето. Докато могат.

***
Тия дни куцо и сакато – най-напред Каракачанов и Захариева - се разпени срещу френския президент Макрон.
Патриоти при поискване и патриотизъм за собствена употреба.
А работата е проста: дори Макрон да е говорил за български банди, това в никакъв случай не обижда българите – разбира се, онези, които са извън тези банди.

И забележете сега: никой не чу ББ, когато съобщи, че сме разбили съвместно с френски служби доста банди. Каза им го – но хайде да пишем дипломатически ноти.

Но не пишете ноти, когато македонците се гаврят – това е точната дума – с нас, непрекъснато, злонамерено, отровно.
Ясно е, че сте катърите на чужда воля, но не се престаравайте чак толкова.

Какво ще правите, когато някой ден/скоро македонците напишат, че български банди са окрали историята им?
Правите се на храбри, когато наши тарикати обират френски банкомати. Но къде ще се скриете, когато македонските обирджии започнат да грабят още по на едро от Историята ни.

Нямаме късмет. Никакъв.
Как не можа проклетият 10 ноември да изпрати нанякъде или направо да изпари като с неутронна бомба провалите и фантазиите на онзи режим - но да не посяга на смислеността, на умността?

Кой ни урочаса да се превърнем в развъдник на глупави шарани, които едва шават в тинята…


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 69 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Право в десятката

    65 7 Отговор
    “...едни прости консуматори на дарена свобода.”
  • 2 За кого бие камбаната

    57 12 Отговор
    Слушайте внимателно Кеворк. Той казва вярната истина. Всичко друго са лъжи на либерални терористи. Най-вярно говорят агентите на ДС. Те и ни управляват.
  • 3 ГосТ

    45 4 Отговор
    "Бълхите не могат да понесат позорния факт, че са едни прости консуматори на дарена свобода." оооххх не мисля, че изобщо имат някакви чувства бълхите, особено пък чувство за позор. Размърдват се, само когато видят че кльопачката намалява
  • 4 среднощен

    18 9 Отговор
    "Величието" никога не може да бъде събрано в "тесногръдо творчество" - за това Кеворк е прав на 100%..? Но когато изобличаваш в своите писмени трудове други, а не себе си и изобличаваш без да даваш "градивна перспектива или препоръка", която да си отстоявал във времето - най-малко изглеждаш "тесногръд"..? Нека злобата и завистта не побеждават - това ми е думата..!!
  • 5 Тръмп

    18 43 Отговор
    Другарю Кеви,Комунизма е Робство!!!:):):)От 30години съдбата на хората е в техни ръце и са Свободни,а всичко останало са дребни подробности!!!:):):)Да,останаха много комуноидни роби,но това си е лично тяхна драма,а не Всеобща!!!:):):)Тръмп
  • 6 ГосТ

    28 6 Отговор
    Дайте по един банан на красивите и умните 🙉 😂😂

    Коментиран от #7

  • 7 ВУЙО

    31 9 Отговор

    До коментар #6 от "ГосТ":

    От какъв материал да бъде банана? КЕВОРКЯН........... МНОГО ТОЧНО
    НАПИСАНО.....КАКТО ВИНАГИ.
  • 8 Тръмп

    20 28 Отговор
    Другарю Кеви,има и луксозни болници собственост на ваши комуноидни другари,та събирайте пари за банани,всеки все някога се разболява!!!:):):) Вашия другар Деянов е във ВМА,нали???:):):)Нея не я унищожихте,за всеки случай,ако ви се наложи да се възползвате!!!:):):)Комуноиден Лицемер!!!:):):)Тръмп
  • 9 Р. Овч.

    20 29 Отговор
    Този агент ДС освен внушения друго знае ли? Като си иска ссср да отива в русия.
  • 10 Behemoth

    24 4 Отговор
    Ами при буря тинята изплува ...неизбежно е....в България всичко е менте вече ...хора ментета раждат деца ментета ...тиквите раждат тиквени семки и от тях проникват нови тикви...
  • 11 Тръмп

    12 16 Отговор
    Другарю Кеви,чета редовно вашия сборник от стихове-"Песни за Мълчаливия подвиг"/на чекиста/!!!:):):)МВР-отдел пропаганда,София-1972г.,тираж 4000!!!:):):)3-то стихотворение от Стефан Цанев-"За чекистите"-..с остри профили и внимателен анфас-в Москва и София-невидими фронтове-по улиците-навсякъде-в самите нас...."!!!:):):)Тръмп

    Коментиран от #13

  • 12 Тръмп

    12 16 Отговор
    Стихове от Кеви!!!:):):)
    Владимир Голев-"Приветствие"
    "Макар далеч един от друг,
    макар привидно разделени,
    но с вас на север и на юг
    вървим под знамето на Ленин.
    .....
    И в един неспирен бой,
    готови,винаги в тревога
    ще браним общо тоя строй,
    роден от кърви и от огън.

    Привет от слънчевия юг!
    Привет на гордото ви племе!
    Ной дружно с вас и в бой,и в труд
    ще бдим под знамето на Ленин."

    Все още бдите под знамето на Путин,а не пред Българското,нали???:):):)Тръмп

    Коментиран от #33

  • 13 Путин

    16 9 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмп":

    Др.Тръмп, и аз чета вашите доноси, но не се хваля!

    Коментиран от #15

  • 14 Тръмп

    10 12 Отговор
    Стихове от Кеви!!!:):):)
    Дамян П.Дамянов-"Съветските разузнавачи"-......"Това са хора най-обикновенни.Но докато те на тоя свят живеят,ще бъде жива правдата на Ленин и знамето ни честно и червено над нас непобедимо ще се вее!"!!!:):):)Тръмп
  • 15 Тръмп

    11 9 Отговор

    До коментар #13 от "Путин":

    То не е за хвалба,защото Аз не се кланям и заклевам пред Чуждо знаме,а пред Българското!!!:):):)А за някои от продажбата на Българското знаме се печелят пари!!!:):):)Който си е продал Родината е Обречен за Вечни времена!!!:):):)Тръмп

    Коментиран от #21

  • 16 az#ЛибераленКрах

    12 6 Отговор
    И тоя преди надуваше демоНкратични фанфари, а сега стана голям моралист!
  • 17 Тръмп

    10 12 Отговор
    Стихове от Кеви!!!:):):)Евтим Евтимов-"На бойците от невидимия фронт"..."И бойното поле сега ви става не равнина с разгърнат хоризонт,с него не започвате тогава от каменни плочи тежък фронт,а там където случая ви свари-на кино,на концерт,в кръчма,при чужди,при познати,при другари-по цялата земя."!!!:):):)Комуноидните терористи все още воюват на всички нива и наричат се, хибридни войни!!!:):):)Тръмп
  • 18 Тръмп

    8 12 Отговор
    Стихове от Кеви!!!:):):)Димо Боляров-"Чекисти"-..."И фронтът невидим минава през Москва,през Берлин,и Варшава за да стигне до София чак."!!!:):):)Тръмп
  • 19 ☔ ☔

    12 11 Отговор
    Още ли шаваш, доноснико ?
  • 20 Тръмп

    9 13 Отговор
    Стихове от Кеви!!!Евстати Бурнаски-"Другарю мой"-...."Къде бе вчера и къде си днес,другарю мойцивилен капитан?Къде е точния ви адрес на твоя подвиг премълчан?Не знае никой,който трябва,знае!"!!!:):):)Знам всичко за вас другарю,та предайте своите комуноидни тайни за да вървим напред!!!:):):)Тръмп
  • 21 Хи их хи

    12 6 Отговор

    До коментар #15 от "Тръмп":

    А ти си спокоен защото невменяемите не подлежат на наказателно преследване!
  • 22 Тръмп

    8 9 Отговор
    Стихове от Кеви!!!:):):)Венко Марковски-"Очи на революцията"..."На фронта тих сме ден и нощ,....От Партията ний се учим.С Москва вървим по верен път.България е нашата участ."!!!:):):) Тръмп
  • 23 Тръмп

    7 8 Отговор
    Стихове от Кеви!!!:):):)Павел Матев-"Песен за мълчаливия подвиг"-"Не живеем живота си лесно,но и марша си няма да спрем.За Държавната Сигурност песни повелява дългът да дадем....."!!!:):):)Тръмп
  • 24 Тръмп

    10 12 Отговор
    Кеви,колко кашона с банани им даде на тези поети-предатели служещи на Москва и КГБ,а не на България???:):):)Разкрити шпиони сте,а сте и Много Прости,много повече от комуноидните си господари!!!:):):)Тръмп

    Коментиран от #25

  • 25 Умберто

    8 6 Отговор

    До коментар #24 от "Тръмп":

    Супер!По-долна пропаганда не бях чел досега.Зверското пране на мозъци.

    Коментиран от #30

  • 26 Стършел

    10 10 Отговор
    Хитрото (по бай Ганьовски тертип) арменче си мисли, че е натрупало парички защото е умно! Не, арменски бай Ганьо, защото беше и си от дс структорите! Едно мога да ти призная (за да бъда обективен), че подари цървули, на чалгаря и той ти благодари, когато му беше гост в чалгарското предаване. Затова ти свалям шапо.
  • 27 някой си там

    7 4 Отговор
    Кеворк Кеворкян отново обиди "десните" джендъри и техните мокри сънища по дефицитните банани през социализма които пускаха по Нова година само за ядене, а не за други работи...
  • 28 Истината

    13 4 Отговор
    Победи комунистическата номенклатура и апарата на ДС заедно с доносниците като агент Димитър, чийто писания са аплодирани от дебилите, които и до днес подкрепят бившите комунисти.
  • 29 Тръмп

    5 7 Отговор
    Свободата победи Комунизма!!!:):):)А за Кеви и останалите роби на Москва ще има -С вашите предателски думи,по вашите дървени глави!!!:):):)Тръмп
  • 30 Тръмп

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "Умберто":

    Ще публикувам стиховете в Огромен тираж,за да не могат дебилите да гъкнат!!!:):):)Тръмп

    Коментиран от #48

  • 31 Браво Бай Димитре

    13 5 Отговор
    Агент Димитър се е активизирал като луда калинка! Да водеше още Всяка неделя, нямаше да е толкоз активен. Дали пък още не е действащ агент?
  • 32 Шаранко Тинчев

    14 2 Отговор
    Прав е Кеворк - Съсипаха я тая държава!
  • 33 Пако

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Тръмп":

    Тръмпи,ти от бълхите ли си или от лизачите
  • 34 ПЕНКО

    8 5 Отговор
    НЕ СИ БЪЛГАРИН ,НО СИ ПРАВ !!!! НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАХМЕ ДА УМРЕМ ПО КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ !!! ПРЕДИМНО ТУРЦИ РАБОТЯТ В НОВИТЕ ЗАВОДИ !!! А НАШИТЕ ЗАВОДИ ГИ УБИХА- РАН-ЪТ-ЦРЕУЯТ И ТАКИВА КАТО -ЧЕРНОТО ВАНЕ !!!!!!!!!!!!
  • 35 123

    6 6 Отговор
    Страхотен както винаги
  • 36 Киборг Киборгиян

    10 5 Отговор
    сега си пише новата автобиография. Хитър арменец е, спор няма. Знае, че агентурното му минало в ДС и агентурният му псевдоним Димитър не го правят любимец на българите, затова сега пише все по теми, с които традиционно вълнуват хората. Тънката мисъл тука е, че агент Димитър взима страната на народа. Без някой да го е калесал за народен говорител, той си пише дописките и лека-полека постига желания резултат. НароднияТ трибун, който пишел доноси срещу свои колеги и известни личности. Затова и е киборг – отвън досущ като човек, но отвътре машина. Киборг Киборгиян.

    Коментиран от #37

  • 37 Вербовчика на Димитър

    9 1 Отговор

    До коментар #36 от "Киборг Киборгиян":

    Ха ха ха... Киборг Киборгян. Това е велико. Крада го!
  • 38 Арена Арменец

    8 7 Отговор
    Много дълъг текст бре! Пак си се изсилил. Виждал съм професор Вучков да се примъква около пейките в парковете и да подслушва какво си говорят пенсионерите и после да приказва същото, че да мине за народен любимец. И ти като него действаш. Четеш из нета и пенсионерските вестници и после пишеш. Обаче темата с бананите се изтърка. Толкова ли не е имало и за тебе банани тогава, че жалиш още за тях? Или твойто е жалба по младост. Пиши си, не пречиш на никой. Имаш си верни фенове на страницата, които се подмокрят при прочита на новото ти словоблудство. Само да знаеш, че не може вечно да стоиш в сянка и да дрънкаш като черна станция. Трябва да вземеш и страна. А ти си хлъзгав като змиорка. Баща ми разказваше, че след 10-ти ноември си бил като в небрано лозе. Чудел си се какво да кажеш. Бил си се сбъркал направо.
  • 39 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    Комунистите и да искаха ,нямаше как да изпълнят заканата на ОНЯ втълпен мотив...,,Тази власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем,,,!!!!!Просто НЯМАШЕ смелчак,поне един!!!!който да иска да СИ!!!пролее кръвта!!!!!!Друга кръв да,ама своятаааа/НЕ!!!! А пък и ПАРТИИЦИТЕ!!!вече бяха взели връх над комунистите!!!И ТЕ се спазариха с ,,новият брат,,...
  • 40 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор
    бананът никога не е ,,изтъркана ТЕМА
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Кеворкизми

    4 3 Отговор
    Понеделник – донос. Вторник – донос. Сряда – донос. Четвъртък – донос. Петък – донос. Събота донос. Неделя – Всяка неделя.
  • 43 Всяка неделя

    4 2 Отговор
    Бях дете и гледах предаването само заради Пинко розовата пантера. После съм гледал какви ги мъдри арменеца, но така и не разбрах откъде има толкова голямо самочувствие. Всяка неделя си беше Шоуто на Слави. Кеворкян си повдигаше егото така. Що не направи предаване сега, ами пише като мишка във фейса? Щото за нищо не става освен да разтяга локуми. Абсолютния журнаГлист.

    Коментиран от #44

  • 44 ТОЧКАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Всяка неделя":

    и все още акъла ти е на ,,,розовата пантера!!!!

    Коментиран от #45, #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Точно

    5 0 Отговор
    Киборг Киборгян е червен боклук и запъртък. Сега като одъртя иска да си пренапише биографията, затова хвърля прах в очите на хората. Навремето пишел доноси, а сега се има за голям човеколюбец. Абсолютен комунистически лицемер.
  • 48 бай Шиле

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Тръмп":

    А бе Тръмп,а съпри се малко.От тебе ръка не можем да хванем.