ФАКТИ.БГ

България се превръща в изнесено място на европейската мафия

Публикувана: 13 Януари, 2020 13:00
29 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 15188
България се превръща в изнесено място на европейската мафия
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.6 от 94 гласа.
Източник:
Либерта
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бившият служебен премиер Ренета Инджова направи коментар за кризите, които изживяваме като народ. Безпристрастният и хладен разсъдък на единствената жена премиер в историята ни стигна до генезиса на проблемите.

Отговорите на Ренета Инджова пред Liberta.bg:

- Госпожо Инджова, видяхме първия арест на действащ министър в лицета на Нено Димов. Мнозина се питат, обаче, този устрем на Иван Гешев дали е пиар акция, или просто зашиване на поредната пробойна в управлението на Борисов?

- Вие го формулирате и с едното, и с другото. Имаше първи районен кмет, първи министър сега, така че пробивът е направен. Но прави впечатление, че моделът на поведение на санкциониращите органи е същият, както преди. Говори се предварително и много, обещават се нови арестувани - неща, които са недопустими. Неща, които говорят, че може би се затъмняват други събития. Такова събитие, което не трябваше да стига до много българи, е посещението на Борисов за откриване на на "Турски поток", който той там се опита да представи за "Балкански поток".

Направи се, че има договорка и съгласие за "Балкански поток", че има разширяване на газопреносната мрежа, че ще има диверсификация. Всъщност, той се опитваше да покаже на Русия, че се строи и че България участва, дори с деветдесет процента от капацитета на транзита и САЩ да смятат, че това е в услуга на диверсификацията и получаването на втечнен газ, а Европа да приема, че се изпълняват стриктно европейските регламенти по "Трети пакет". Българите да мислят, че някакви грандиозни строителни проекти направи Борисов, невиждани до сега, а Ердоган да смята, че сме изцяло в услуга на инвазията му в Европа.

Без оценките, без анализите, без възможността да се гарантират бъдещите приходи от този проект, е всъщност заравяне на пари под земята. Маниерът на угаждане на всички блокира и този проект до степен, в която да не може да бъде помръднат в нито една от посоките. Нито да продължава да лъже едните, нито другите, нито третите, а за България подземните съоръжения ще създават дългов проблем към другите участници. Остава проблемът за юридическия въпрос върху мрежата и инфраструктурата със сервивута върху тях. Тези неща никой не разглежда. Просто са съгласни с мантрата „Балкански поток“ и точка!
Имаме затъмняване на тази тема е отговорът, за който ме питате.

- Чухме заканите на спецпрокуратурата, че ще има още арести, което е абсурдно, но като го пренебрегнем, да Ви питам: Очаквате ли задълбочаване на търсената вина, или всичко ще се размие с освобождаването на Нено Димов и потулване на отговорността, която очевидно, не е само негова?

- Като се има предвид, че пет, шест са органите и институциите, които регламентират процесите в сферата, най-вероятно ще се въздържат от търсенето на виновни, защото тук са заложени проблеми още в създаването на ВЕИ-сектора с квотите, които Европа препоръча за замяна на традиционни източници с ВЕИ-източници, в рамките на 20 години. Българите се изхитриха и много пъргаво изпълниха тези квоти - веднага, с което ВЕИ-тата създадоха този проблем на нерегламентираното изчерпване на водата.

Ние не знаем кои са собственици на язовирите - можем само да гадаем, разглеждайки състава на Българския парламент. Но ВЕИ-източниците, съчетани с неясните отношения на частния сектор на водните източници - неплащане на сметки, байпаси, които минават неясно и тайно, стремежа на ВЕИ да доставят вода на промишлени източници, защото носят големи приходи, създадоха кризата. Така, чрез европейски инициативи беше постигнато ограбване, източване на воден ресурс. ВЕИ-тата изсмукаха водата и създадоха престъпление върху престъпление.

Въпросът Ви, как ще се стигне до всички виновни, е един сложен въпрос. Много сложен! Стотици милиони евро са финансирани за водните цикли, за пречиствателните станции и ВЕИ-та. Там е една много благодатна сфера за мафията, защото под земята не се знае къде, къкво е сменяно и колко пъти. При това положение 88% загуби на вода са нещо, което прикрива икономически и финансови престъпления.

- Председателят на "Легия Антимафия" Григор Здравков в интервю говори за внасяне на наркотици в балите с боклук. Италианските власти също разследват пътешествието на отпадъците. Сляпа ли е Европа за случващото се в страна-членка на ЕС и след сезирането на Европейската комисия от евродепутати, начело с Радан Кънев, да очакваме ли някави резултати, макар и чак през април?

- Да се надяваме Никола Гратери в Италия /прокурорът на антимафията/ да стигне и до нашите предели, защото на българските власти не може да се разчита. Още повече, че те внесоха не само боклука /всичко, което внасяме у нас е боклук, не само храна, но и дрехи, стари коли, употребявана техника/, но и всичко, което може да служи за гробища .България се превръща в изнесено място на европейската мафия, на тези, които заедно с българските си авери осъществяват най-мръсните дейности по пране на пари, търговия с наркотици, с хора, с органи, с оръжия. И комбинацията между смет и наркотици в едни и същи транзакции, се оказва в момента най-големия хит. Забележете, в момента, в който богатите в страните произвеждат и купуват злато, защото лоши са нещата в света, ние в нашата страна трупаме боклук.

Има подозрения и за Хитрино и влаковия взрив, и за свинската чума, която възниква от необработени боклуци на местата, където са складирани - това се говори от разследващи журналисти. Аз съм предвидила на времето този санитарен проблем между континентите Азия, Европа, Африка и ние ще бъдем този санитарен пояс, който никой няма да иска да пресича, защото е най-рисковата територия. На фона на липсата на вода, може да си представите какви комплексни огнища заплашват здравето и живота ни. В този смисъл, информацията за оставката на Георги Костов - шефът на митниците, въпреки, че бе опровергана от министър Горанов, е един добър пробив в системата.

- Още нещо унизително чухме тези дни. Третият помощник държавен секретар на САЩ Дейвид Хейл, освен санкцията на "Турски поток" каза, че са водени споразумения за промяна на Конституцията ни. Кого, всъщност излъга Борисов с маньовъра за разклонението на тръбата и не е ли договорката за конституционна промяна държавно предателство?

- Борисов играе едни клоунски изпълнения, още с посещението си в Белия дом , едностранчиво и от своята гледна точка. Ние знаем, че той не участва в договорености, защото никога не отстоява националните интереси. Той участва при получаването на сведения и задачи и най-вероятно е получил такава задача за промяна на Конституцията. Но аз искам да обърна вашето внимание за тази промяна в Конституцията, която касае жалби на граждани.

Тя няма да промени с нищо конституционния ред в страната, защото и досега жалбите се спират още при подаване, а с това ще се имитира разглеждане. А да се смята,че с конституционни жалби ще се постигне върховенство на закона, това е илюзия и за страната, която изисква тази промяна от нас. С друг ангажимент дойде новият посланик на САЩ - да постави върховенството на закона, от гледна точка на борбата с корупцията и престъпността. Този е същинският смисъл на промените в тази сфера. Страната трябва да покаже воля да се справи с престъпния си политически елит – това е важната задача, която трябва да свършим.

- Оказва се доста непосилна задача! Затова Ви питам: Преди месеци казахте в наше интервю, че правителството ще падне с помощ отвън. Още ли го твърдите и важи ли с днешна дата?

- Какво друго да твърдя, при положение че целият този ужас, в който е поставено българското население, не предизвиква никаква реакция от него? Виждаме молебени, вместо протести за корупция и ограбване на водата. Виждаме автопротести на топло, като на сватба и абитурентски бал, минаващи през Перник, да покажат, че нещо се прави. Вместо Рожественски псалми и Ботьови песни, се топят в Тунджа с грухтене, че са юнаци! Тези неща, докато са в такъв вид, българският народ ще остане не само беден, гладен, бос и гол, но и ще бъде и жаден, и без въздух.

- В крайна сметка - мъртъв?

- Въпрос на регистриране на това състояние. Има много случаи, когато се укриват и нямат смъртен акт онези, които са напуснали този свят. В България също има ноу-хау за това.

- Един въпрос се избягва, макар да е важен: Допускате ли, че под напора на Европейската прокуратура и европрокурора Лаура Кьовеши, за да остане читав и на поста си, Гешев ще се еманципира от работодателите си, като им посегне?

- И Кьовеши, и новата комисия, ще се опитат да акцентират върху престъпленията и нарушенията в използването на фондовете и във финансовата и инвестиционна сфера на Източна Европа. Това ще е начина, по който ще започне т.нар. „разкачване“ на Източна Европа, формирането на периферия, за да може, все пак, Европа да намери по-непосредствени виновници за състоянието, в което тя самата се намира. Това е нашата надежда. Но да не забравяме, че тези неща за нас продължават да имат препоръчителна стойност и са в прерогативите на съответните национални власти. Затова разчитам, че обвързаността и партнирането на нашите мафиоти с международните им „колеги“, така се наричат по между си, ще е по-бързия способ за достигането на санкции и възмездие. Това е една плетка, която по-лесно може да се разплете.

- Безнадеждност ли се нарича бъдното?

- По-лошо - неосъзнатост на тази безнадеждност, когато развеселени и безотговорни за собствената си съдба видим края си.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.6 от 94 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Факт
1 Отговор
България умира !!!!

Оценка:
-10 +117

Йосарян
2 Отговор
Важното е далаверката и слугинажа да Папкат! Другото са подробности.

Оценка:
-5 +96

onq s konq
3 Отговор
С показния сеир с Ердоган и Путин в Турция премиерът настъпи мотиката и нашите приятели от Америка ще наложат санкций. Колкото и да го нарича Балкански или Български поток, той си остава Турски.

Коментиран от #20


Оценка:
-9 +81

Индже
4 Отговор
Единствената ни свястна персона в политиката ни,която успешно успяват да наплюят...

Оценка:
-8 +103

rusnak
5 Отговор
ОПГЕРБ

Оценка:
-1 +42

Анонимен
6 Отговор
Външно кога ще се самосезира и ще се намеси и да изгони тоз дипломат който иска да ни променя Конституцията.Да си ходи в САЩ да си променя конституцията.Публично се изказа че иска да променя Конституцията.Това не е ли намеса във вътрешните работи на България?

Оценка:
-18 +78

Има ли демокрация??
7 Отговор
Да ама надали .

Коментиран от #22


Оценка:
-1 +37

а каква да е
8 Отговор
С премиер мафиот. Магистрали, строителство, хазарт, наркотици, простиуция, това е запазената марка на мафията. България е еталон за мафиотска държава. Не очаквайте тези хора да развиват реалното производство, там малко се краде и много се работи, трябва денонощно да мислиш за производство, обучени кадри, суровини, машини, доставки, иновации, пазари, конкуренция. Това не се побира в простите глави на нашите тиквета.

Оценка:
-4 +98

електорална 1
9 Отговор
Ренета Инджова е една от най-интелигентните персони в нашата бедна на интелект страна. Такива като нея са мразени тъкмо заради това. Тя е като тамян за дявола. И друг път е казвала истината, но има ли кой да чуе и още повече да осъзнае казаното?

Коментиран от #13


Оценка:
-6 +120

100
10 Отговор
Не само на европейската.

Оценка:
-1 +16

Дидо
11 Отговор
Уплашено стадо още от комунизма няма да се вдигне поне за децата

Оценка:
-15 +12

ПЕНКО
12 Отговор
ДА СЕ "ТЕЖКАРИШ " ПО "МЕДИИТЕ" БЕЗ ДА СИ ДОПРИНЕСЪЛ НЕЩО ЗА БЪДЕЩА БЪЛГАРИЯ Е ДЕФЕКТ НА ВЪЗПИТАНИЕТО ТИ !!! НО КОГАТО ТЕ ЛАНСИРАТ В КЛИМАКТЕРИУМ - НЕ НОСИШ ВИНА / НИТО МАЙКА ТИ -НИТО УЧИТЕЛИТЕ / !!!!!!!!!!!!!!!

Коментиран от #15


Оценка:
-50 +8

електорална 2
13 Отговор

До коментар #9 от "електорална 1":


И затова бе "елиминирана" далеч от всяка възможност да участва в политиката и управлението на България.

Оценка:
-5 +49

toxic
14 Отговор
ДA CE "ТEЖКAРИШ " ПO "МEДИИТE" БEЗ ДA CИ ДOПРИНECЪЛ НEЩO ЗA БЪДEЩA БЪЛГAРИЯ E ДEФEКТ НA ВЪЗПИТAНИEТO ТИ !!! НO КOГAТO ТE ЛAНCИРAТ В КЛИМAКТEРИУМ - НE НOCИШ ВИНA / НИТO МAЙКA ТИ -НИТO УЧИТEЛИТE / !!!!!!!!!!!!!!! правилно
ТИ ОТ КОЙ ПАЛАТ ЗА МИЛИОНИ ИЗПЪЛЗЯ НАГЛА СТАРИЦЕ

Коментиран от #19


Оценка:
-42 +10

електорална 2
15 Отговор

До коментар #12 от "ПЕНКО":


Пенко, прочети #13 и ако можеш се събуди.

Оценка:
-3 +10

Пешо
16 Отговор
Какво коментира човек който от 30 г. не е в политиката??

Коментиран от #17, #23


Оценка:
-38 +6

какво
17 Отговор

До коментар #16 от "Пешо":


коментира такъв като теб, за който никой нищо не знае

Оценка:
-3 +26

до оня с коня
18 Отговор
Абе г-о-в-е-д-о !!! Кога ще се научиш,че множествено число на санкции не е санкциЙ.Това "Й" си го забоди от...зад..иЙ.

Коментиран от #21


Оценка:
-4 +15

Психиатър
19 Отговор

До коментар #14 от "toxic":


Прибирай се в отделението, и си пий лекарствата.

Оценка:
-5 +10

Odb
20 Отговор

До коментар #3 от "onq s konq":


Твоите приятели от сащ,а не "нашите"...и се пише"санкции

Оценка:
-3 +13

Учителката
21 Отговор

До коментар #18 от "до оня с коня":


Съгласна съм, че има правописна грешка, но това не е причина да го наричаш говедо. Не ставаш за учител. Не си мил и търпелив. Но се чудя за какво ставаш с това дърварско възпитание.

Оценка:
-2 +9

Платон
22 Отговор

До коментар #7 от "Има ли демокрация??":


Разбира се, че няма демокрация.Има олигархия, замазана като демокрация.

Оценка:
-2 +18

Пешо шофьора
23 Отговор

До коментар #16 от "Пешо":


Здравей адаш! Ще ти отговоря с въпрос. А какво коментират тези, които в момента са в политиката?

Оценка:
-2 +13

dif ot cc
24 Отговор
руски американски еврейски и всякакви кърлежи кръвопийци нямат място тук но направиха така че да се делим на русофили и американофили но не и на българи милеещи за страната си
.

Оценка:
-0 +24

Андрей
25 Отговор
Ренета е един изключително интелигентен човек. А във времена които човека за човека вълк е станал и вие за края ни "Бойко Бойко то си нашия водач" то ние изчезваме с единственото си спасение и избор - терминал 1 или 2 "имаме избор нали?"

Коментиран от #26


Оценка:
-1 +16

ТОЧКАТА
26 Отговор

До коментар #25 от "Андрей":


Всъщност избор НЯМАШ!!!!Какво избираш?Излезеш ли ,вече НЕ СИ Българин ,а ЕМИГРАНТ от територията!!!!!Едно време по границата имаше ОГРАДА от бодлива тел и ПОЛОСА!!!!ЗАД НЕЯ!!ИМАШЕ ДЪРЖАВА,РОДИНА,НАЦИЯ наречена БЪЛГАРИЯ!!!!!МАХНАХА ГИ,ЗАЩОТО/както казва Ренета/ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ играе ВЕЧЕ!!!!тази роля!!!!!ТЕЛЕНАТА ЗАВЕСА НА ЕСъто!!!!...и естествено няма горепосоченото....

Коментиран от #27


Оценка:
-1 +7

Учителката
27 Отговор

До коментар #26 от "ТОЧКАТА":


Само теоретично. Едва ли говориш от личен опит. Българина си остава такъв навсякъде по света и повечето "емигранти'' милеят за родината. Тяхното бягство е физическо, но духът им винаги се връща към корените. И може би това е начин да се съхрани българския дух от разрухата.

Оценка:
-1 +2

Йорданов
28 Отговор
Не може след освобождението на България от турско робство, да избиваш поетапно цвета на нацията и да очакваш след години, политици-гении в управлението и.

Оценка:
-0 +0

Йорданов
29 Отговор
Имаше толкова много възможности, за усвояване на българското злато от България, но винаги се намираше някой, който казва: Ще стане, но искам %, иначе няма сделка. И така и не се получи. Сещам се за вица, за българския казан в ада, който не се пазел от дявола... Сами сме си виновни, за мазохисткото самонараняване, което си причиняваме...

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери