18 Юли, 2012 17:11 1 517 3

Станишев: Докладът на ЕК е убийствен за България

  • мониторинг
Станишев: Докладът на ЕК е убийствен за България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доклад действително е убийствен, заяви председателят на БСП Сергей Станишев в Бургас.

"Спомнете си с какви обещания дойде ГЕРБ - първо, че ще пребори организираната престъпност и корупцията и това е основно обещание; второ, че ще вкарат България в Шенген; трето, че ще стане България член на Еврозоната. И трите обещания са провал" възмути се той.

Лидерът на БСП бе категоричен, че няма резултати и последователност в политиката на това правителство, съобщават от пресцентъра на партията. Станишев е разтревожен, че е необходим външен натиск, за да се случват промени в България и допълни, че не се зачита разделението на властите в България, оказва натиск върху съдебната система и се правят опити тя да бъде овладявана. "Това е убийствена характеристика" , каза лидерът на БСП. Станишев изтъкна, че в доклада се казва, че очевидно заради неспособността на българската държава, и най-вече на изпълнителната власт, е необходимо тези реформи да се вземат на външно управление. "Да се направи независим външен одит за реформа на прокуратурата, да се направи независим одит на системните проблеми в цялата верига на разследването от полицейското, казва ЕК- за разлика от Цветанов, който твърди, че всичко е наред в МВР в досъдебната фаза", допълни лидерът на социалистите. Председателят на БСП напомни, че механизмът за сътрудничество и проверка е бил предвиден за 5 години, като 3 от тези години са на правителството на Борисов "За три години ГЕРБ бяха длъжни да направят така, че този механизъм да бъде приключен и да покажат резултати"- убеден е Станишев. "Самият факт, че механизмът продължава е провал, а квалификациите са убийствени", допълни той. Според Станишев има всички основания за вот на недоверие заради тежките оценки, които ЕК дава на България и ПГКБ вече е започнала неформални консултации за вот на недоверие.

Лидерът на БСП изтъкна, че е любопитно съвпадението на ареста на депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов и представянето на евродоклада. " Един скандал да засенчи друг чисто тактически", обясни замисъла на управляващите той. Станишев напомни, че Аврамов пряко е участвал в натиска на изборите в Лом през есента на 2011г. и попита дали Цветанов като шеф на щаба не знаел за тези методи, които тогава са използвани?

Станишев подчерта, че през последните години при Цветанов като акции всичко е пи-ар и даде за пример обвиненията срещу лекарите от Горна Оряховица, които бяха оправдани, но преди това бяха публично обругани от Цветанов. Върховният административен съд осъди министър Цветанов за несвършена работа, за бездействие, по друго дело изтъкна Станишев.

"Искам да попитам къде е Цветанов, който толкова обича да се появява пред камерите и да позира. Вчера направи една нескопосана пи-ар акция в парламента да обясни на депутатите, само от ГЕРБ, какво законодателство е приемано, само че оценката на това законодателство е негативна."- каза още Станишев.

Лидерът на БСП съобщи, че около 520 000 българи вече са подкрепили с подписа си искането за референдум за проекта АЕЦ "Белене". Сергей Станишев събира подписи за референдум в центъра на Бургас и призова съпартийците си към пълна мобилизация, за да могат в края на кампанията на 27 юли да бъдат събрани над 700 000 подписа. Станишев изтъкна, че БСП ще бъде първата политическа сила, която ще успее да предизвика свикването на национален референдум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аве

    0 0 Отговор
    аве Хамстер заради тебе сме на тоя хал с Бат Ахмет М...л и Царя крадохте и сега заради вас ядем ....... сега е време да изкарате и Мигленчето Кунева !!! Всички знаем от каде и каква е така че вече няма да станат номерата ви като с Царя !!!
  • 2 Ильо войвода

    0 0 Отговор
    Станишка, нали казваше, че сме остров на стабилност баш кога кораба се пълнеше с вода!
  • 3 Алеко

    0 0 Отговор
    Бай Ганьо: "Всички са маскари..."