Last news in Fakti

18 Юли, 2012 17:20 1 309 6

Кунева: Докладът е шамар за Борисов

  • мониторинг-
  • меглена кунева
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 

Оценката на Европейската комисия означава тежка международна и икономическа изолация за България. Позицията е на председателя на „България на гражданите” Меглена Кунева. По думите й докладът на комисарите не е изненадващ, тъй като повтаря проблеми, които са очевидни за българите.

От Европа обаче не вярват, че страната ни ще подобри управлението си в следващата една година, смята Кунева. Един от основните проблеми според нея е страхът на правителството от неправителствения сектор, който по думите й в момента е с най-висок експертен потенциал в България. За това от партията предлагат да се създаде междуведомствен съвет, в който да участват правоохранителни, правозащитни организации, както и професионалните съюзи и да гарантира, че гласът им няма да бъде замазван и пренебрегван.

„Всички промени, които са се случвали, се случват не защото българските политици ги искат и довеждат докрай, а защото има натиск отвън. Това е директен цитат от доклада. Последиците са тежки в икономическо и демографско отношение, тежка международна изолация според мен означава това, съдебен борд, защото вече не се разчита, че ние сами ще можем да наблюдаваме делата си отвътре, а страните членки искат съдебен борд”, коментира Кунева, цитирана от радио "Дарик".

Тя попита кой би искал да разчита да отглежда децата си в България, когато думата корупция се среща във всяка една област и с която правителството не се справя. Според нея това правителство е загубило тотално „огледалата за обратно виждане” - опозицията, неправителствените организации и професионалните организации. „Счупиха ги и в резултат на това счупиха и държавата”, каза още лидерът на „България за гражданите”.

По думите й дори и това, с което обикновено много се хвалим - какви страхотни операции правим заедно с Европол - в доклада са разкритикувани. „Тук директно се казва, че България не е проактивна, че на територията на нашата страна годишният оборот на 12-те най-влиятелни български криминални структури е 1,8 млрд. евро, упражняват значително влияние върху българската икономика, това е причина за бедността в България”, коментира Кунева.

Тя бе категорична, че ако е министър-председател, би поискала оставките на министрите на вътрешните работи и на правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селянин

    0 0 Отговор
    Тази пък тръгнала да критикува?!?!?!?! Не съм фен на никоя политическа, или по-точно политиканска сбирщина, наричаща себе си партия. Видяхме, че в България читави политици почти няма! Обаче да седне да ми приказва човек дето не е на ясно, че България си е чиста проба земеделска държава, това е несериозно! Кръстила си партията "България за гражданите", е тия хора дето са от село какво да правят (говоря за има няма 85% от населението на България)?!?!?! За тях няма България, така ли?!?!?!?! Едно име на партията си не могат да измислят, Държавата тръгнали да оправят! Между другото, никъде по света селянин не е нарицателно. Само в България "селянин" е обидна дума:)))) Защо ли?!?!
  • 2 аве

    0 0 Отговор
    вярно е издигат я от БСП и НДСВ и ДПС щото няма да имат никво мнозинство и им трябва същата п..рня като Царя .... както доиде на бял кон така сега е и Мигленчето Кунева ..... всичко се замисля 3 те партии които посочих по горе !!!
  • 3 Спасението

    0 0 Отговор
    е ДСБ, начело с Иван Костов!
  • 4 Европеец

    0 0 Отговор
    Другарко Пръмова,това е шут изпълнен от дузпата а не шамар.Всички сте един дол дренки.
  • 5 друг път

    0 0 Отговор
    Ха ха Дреме му на Бройко, той си е милиардер, ние да му мислим другарко Пръмова.
  • 6 Захарче

    0 0 Отговор
    Ама и ти не пропускаш да му го натре.еш !