22 Юли, 2019 15:40 2 134 18

Желязков: Технологията 5G е революция за икономиката

  • росен желязков-
  • 5g

По думите му, разгръщането на новата мрежа за 5G е свързано с изключително голяма инвестиционна, териториално-устройствена и административна работа

Желязков: Технологията 5G е революция за икономиката - 1

Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за хората. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на първия разговор през 5G мобилна мрежа у нас. Демонстрацията беше част от серия практически тестове на 5G, които провежда телекомуникационната компания Теленор.

Министър Желязков подчерта, че технологията от пето поколение ще бъде този ускорител, който наистина ще промени нашите общества. „Държавата, за да изпълнява целенасочената си политика, има три неща, които трябва да направи – разпределението на радиочестотния спектър, насърчения, свързани с редукция на тарифите, за да може цената все пак да не бъде понесена от крайния потребител и намаляване на административната тежест“, каза министърът.

По думите му, разгръщането на новата мрежа за 5G е свързано с изключително голяма инвестиционна, териториално-устройствена и административна работа. „Тази триада на държавната политика и политиката на регулатора, трябва да бъде изключително хармонично реализирана в най-скоро време“, бе категоричен Росен Желязков.

Той заяви, че Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Комисията за регулиране на съобщенията разбират значимостта на този подход. „Имаме изключително ползотворен диалог с телеком операторите, за което благодаря – не само за демонстрациите, а за смелостта да инвестират заедно с големите европейски телекоми в този момент, в това начинание и в това приключение“, добави той.

От името на телекомуникационния бизнес, главният изпълнителен директор на Теленор Джейсън Кинг, изказа специална благодарност на министър Желязков за ползотворния диалог на тема ефективно разпределение на спектъра и ревизия на цените за предоставяне на честоти. Наличността на спектъра, приемливите цени и съществената либерализация на регулациите за изграждане, са това, от което индустрията има нужда, добави Джейсън Кинг.

В рамките на събитието днес, бе извършен медицински преглед от разстояние на пациент в Хасково от лекари в София.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А какво облъчване ще падне?

    34 4 Отговор
    Тури си антената на твоята къща като си толкова ербап!
  • 2 4G LTE

    24 3 Отговор
    А като няма телефони де поддържат 5G КВО ПРАВИМ ?

    Коментиран от #6

  • 3 Много ще е скъпо

    20 2 Отговор
    О не напротив има телефункени с 5g ама струват по 3000 лева , дори не искам да си представям какви такси ще искат операторите за 5g сигурно 200 или 500 лева на месец .
  • 4 5g garantee cancer

    21 7 Отговор
    5G garantee cancer .Bulgaria will be finished from the idiot boiko the debil and pig kornelia ninova
  • 5 Дииба

    19 1 Отговор
    Da ti takovam 5j to
  • 6 Ще бием чекии

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "4G LTE":

    Боли ме хуя за интернет важното е бира да има
  • 7 ПЕНКО

    7 3 Отговор
    ЕМА, НАЛИ СЕ ПРАВИ ГЛАВНО ОТ КИТАЙЦЕТЕ !!!!!!!!!
  • 8 среднощен

    31 2 Отговор
    Работата с високочестотни излъчватели, крие рискове..! Нищо не се казва за влиянието на 5G мрежата върху околната среда..? Къде са "еколозите" ни..? Да кажат нещо за едни гълъби "издъхнали" без видима причина..? За рояци пчели, които не могат да си намерят домовете..? Сами се превръщаме в "опитна площадка"..!?
  • 9 5 Джи

    10 3 Отговор
    Гарантира ракус
  • 10 Ще ни изтребват като листни въшки

    12 3 Отговор
    Технологията G-5 e нова прогресивна за икономиката технология НО Е ВРЕДНА ЗА ЖИВИТЕ СЪЩЕСТВА. Въпроса е в това как Вълкът ще е сит а Агнето било ? Тази технология не следва да е разгърната в населените райони. Свръх късите /ултра късите вълни/ влияят върху нормалното функциониране на живият организъм. С други думи G-5 е средство за Средство за Масово Поразяване ! Ще ни пожалят ли Парламента, Премиера и Президента ? Ти сам си отговори , щом бизнеса и парите са по-рано от всичко живо което щъка. БЕЗУМИЕТО ще надделее.
  • 11 Ще ни изтребват като листни въшки

    7 3 Отговор
    Технологията G-5 e нова прогресивна за икономиката технология НО Е ВРЕДНА ЗА ЖИВИТЕ СЪЩЕСТВА. Въпроса е в това как Вълкът ще е сит а Агнето било ? Тази технология не следва да е разгърната в населените райони. Свръх късите /ултра късите вълни/ влияят върху нормалното функциониране на живият организъм. С други думи G-5 е средство за Средство за Масово Поразяване ! Ще ни пожалят ли Парламента, Премиера и Президента ? Ти сам си отговори , щом бизнеса и парите са по-рано от всичко живо което щъка. БЕЗУМИЕТО ще надделее.
  • 12 Кую

    10 2 Отговор
    Тази куха лейка рекламира поредното оръжие.Топките му сигурно са от желязо,което е много зле за него.

    Коментиран от #14

  • 13 Kuzmanovv

    1 3 Отговор
    („Тази триада на държавната политика и политиката на регулатора, трябва да бъде изключително хармонично реализирана в най-скоро време“, бе категоричен Росен Желязков.) Това е важното, така че си размърдайте задниците за да не останем последните в Европа. За коментарите преди мен - много простотия има в България ...

    Коментиран от #15

  • 14 моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Кую":

    5G е вредно за здравето на човеци, животни, биосферата. Трябва да се спре. Кабелния нет е най-бързият и е правилното. А висока скорост има и 3G, но операторите са картел и държат високи цени. Ако го пуснат ще се наложи да бъдат унищожени спътниците, за да се спасят животни, хора. Това облъчване влияе негативно на земята. Създава допълнително нагряване и дисбаланс в геоструктурата. Ще трябва да се предотвратява злото.
  • 15 моряка

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Kuzmanovv":

    Злото, което подкрепяш ще вреди и на теб. Облъчването не пропуска . Чудите се какво зло да измислите хората, потрошесте доброто, живота. И един ден, когато за да се спрат злините ви се наложи апокалипсис, пощите колко сте невинни. Но не сте. Ти искаш болести и смърт за невинни растения, животни, човеци. Ти си убиец. И когато дойде ден и бъдеш пометен за да го няма злото от вас, сърди се на себе си!!! Не ви пука. И на рестарта няма да му пука за такова като теб и онова лоби. Пусни 5G излъчвате ли към животински или човешки клетки в епруветка и виж какво става?! Свиват се, изсъхват, образуват се пукнатини в обвивката, ядрото започва да се видоизменят. И за да не изчезнат пчели, славеи, трябва да изчезнете злодеятелите хуманоиди като теб и на снимката. Да се опази ЖИВОТА, от вас и милиарди като вас. Не ви пука.
  • 16 Българина

    2 0 Отговор
    Ако в моя квартал сложат антена събирам подписканда я махат. Сега ще мрем и от рак, щото болните са малко! Забрана на 5г както в Брюксел! Сигнала е 20!!! Пъти по силен от 4 Г !
  • 17 докога

    2 1 Отговор
    Колко сме жалки всички /включително и аз/.Пишем си на клавиатурата, а те ни облъчват, унищожават и нас и животинките. Такова робско население като нашето няма никъде в цяла Европа и на Балканския полуостров. Това 5G е изключително убийствено облъчване, но ние ще си мрем тихо и кротко. Жалко за дечицата ни.
  • 18 Един

    3 0 Отговор
    Сигурното е, че този ще се "облажи" от мобилното 5G! Аман от лакоми простаци - вече 30 години!