Last news in Fakti

23 Май, 2020 09:56 4 875 72

Късметът и управлението на Борисов

  • бойко борисов-
  • правителство-
  • герб-
  • кирил ананиев-
  • национален оперативен щаб
Късметът и управлението на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колкото и да се стараят, мисирките все не успяват да обрисуват в цялото великолепие образа на Бойко Борисов. Та въпреки вродената скромност на последния, налага се понякога и той да каже някоя добра дума за себе си. От рода на: “Вие имате голям късмет, че управляваме. Имате рядък шанс да управлявам аз. Защото, ако управляваше колегата Радев, щеше да постъпи като Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора. Измряха навсякъде. Хиляди, хиляди на ден умрели“. В тези думи наистина прозира убеждението на човек, повярвал в собствените си (големи) способности. Там, където Путин и Джонсън са се провалили, той е успял. И на какво отгоре е длъжен да търпи разни „негодници“ да го критикуват, а други „тулупи“ се осмеляват даже да му се подиграват. И ако в кръга на присмехулниците бяхме само ние, простите българи, иди дойди, а то, пак по собствените му думи, и половината Европейски съвет му се е надсмивал на последния summit, ама сега всички му завиждали. А другата половина от summit-а как ли се реагирали. Най- вероятно изобщо не са го слушали. Че как иначе ще запазят спокойно поведение.

Но което е истина, е истина. На България трагедията (засега) ѝ се размина. Случаят ни обаче далеч не е уникален. В съседна Гърция например положението е съпоставимо с нашето: 2800 заразени и 165 починали от коронавируса. Същото е в Босна, Хърватска, но не се е чуло тамошните премиери да крещят какво благо представляват за страните си. Явно се опитват да бият наш Бойко по скромност, ама няма да им се получи.

И не е така само на Балканите. В половината африкански държави броят на заболелите е по-малък от България, но и тамошните управници избягват да си дават самооценка. При подобни сравнения човек започва да се съмнява, дали пък грешката не е в нашия телевизор. И какъв е този наш късмет, да попаднем на единствения министър-председател в света, дето при още неотшумяла пандемия, счита за най- належащо да похвали сам себе си.

Да не би пък Борисов да се опитва да скрие нещо от нас? Или да пренапише със задна дата своето участие в цялата история. Защото от формална гледна точка министър- председателят няма кой знае какви заслуги в борбата с коронавируса. Предложението за обявяване на извънредно положение бе направено от Министерския съвет, където премиерът е само пръв сред равни. Неговият подпис не тежи повече от подписа на всеки друг министър. Самото извънредно положение бе прието от Народното събрание, на което Борисов не е член. А конкретните карантинни мерки се определяха със заповеди на здравния министър Кирил Ананиев.

Формално към тях няма отношение нито премиерът, нито групата съветници около него, високопарно наречени Национален оперативен щаб, нито останалите „уникални“ министри. От законова гледна точка те бяха просто добронамерени кибици, не носещи никаква отговорност за развоя на събитията.

Показателно е, че и след приключването на извънредното положение, ГЕРБ се опитаха пак да оставят К. Ананиев да се оправя сам. Планът не сработи само поради явната противоконституционност на подобно нещо. И едва с обявяването на „извънредна епидемиологична обстановка“, Борисов се превърна от премиер, правещ предложения, в премиер, приемащ решения. Но пак да подчертаем дебело, това се случи чак в началото на третия месец от кризата. Когато стана ясно, че най-лошото е отминало и идва време да се окичват лаврите.

Ще каже някой, че формалната отговорност е без значение, важно е, че Бойко Борисов е човекът, дирижирал правителствената политика по време на кризисното положение. Вярно е, но също е вярно, че той преди да се реши да действа, се погрижи първо двойно да се презастрахова: веднъж през министър К. Ананиев и втори път през медийно разрекламирания НОЩ. С очевидната цел при провал да замете собствените си следи. Щеше да каже, нито съм подписвал, нито съм предлагал нещо. А Ананиев защо е слушал Мутафчийски и е изпълнявал дивотиите му, питайте го него...

Този страх на Борисов да поеме персонална отговорност в критична ситуация обаче бие на очи. Поведението му е, меко казано, нетипично за един генерал и пожарникар. Ако някъде Борисов демонстрира силните си страни, то това бе в запазената му зона на обществените манипулации. Сформирайки еднолично щаб начело с Мутафчийски и хора, нямащи нищо общо с епидемиологията, той убеди българите, че страната ни разполага с ефективен орган за борба с невидимата опасност. За целта бяхме залети с огромни дози страх и пропаганда, колкото за да спазваме ограниченията, толкова и за да не задаваме неудобни въпроси. И докато схемата работеше, от НОЩ провеждаха по две пресконференции на ден. Но достатъчно бе един „тулуп“ да отправи два неудобни въпроса и новоизгрелите медийни звезди се разбягаха. Пръв подви опашката човекът с генералските звезди. А едно интервю с Бенатова прекърши окончателно героичния му образ.

И тепърва ще става все по-резонен въпросът защо за спасител ни бе пуснат един коремен хирург, явно неспособен да се контролира в критична ситуация. Сигурно защото и той е безкрайно скромен. А не поради личното си приятелство с премиера, например. Колкото и то да се набива на очи и далеч да не издава признаци на равнопоставеност. Неслучайно Борисов публично подчерта, че той е направил Мутафчийски генерал, шеф на ВМА и шеф на НОЩ. На това му се вика късмет, да си попаднал в полезрението на Бойко. Как тогава постоянно да не се мотаеш в краката му и заедно в събота сутрин да не гледате телевизия.

Това че мерките сработиха, също е до голяма степен въпрос на късмет. Разбирайки своята персонална неподготвеност, двамата главни герои възприеха поведението на преписвача. В България се приложиха онези мерки, за които се чуваше да се въвеждат в останалите страни. Няма нито едно решение, което да бъде определено, че е чисто българско.

Когато обаче дойде моментът да се реагира на специфичните предизвикателства, и кабинетът, и щабът катастрофираха напълно. Те нито осигуриха необходимите предпазни средства за медицинските екипи, нито успяха да осигурят медицински персонал за най- засегнатите болнични заведения, нито проумяха колко е важно да се локализират бързо огнищата на зараза. Да не говорим колко гротескна бе ситуацията цял един народ да е затворен по къщите си и постоянно да гледа клипове как министър-председателя обикаля България надлъж и нашир и ехидно се надсмива над законите и наредбите, шофирайки сам джипа на НСО.

Междувременно НОЩ-аците се противопоставяха до последно на прилагането на бързи тестове, с което способстваха немалко за разгарянето на няколко заразни огнища, които и до момента не могат да бъдат овладяни. Благодарение на своята некомпетентност и мудност, тези хора изиграха ролята на неволни съюзници на основния си антагонист - доц. Мангъров -, и пуснаха заразата да се разраства на воля. Късмет е, че възприетата от хората социална дистанция ограничи пораженията на глупавото им поведение.

Но нищо не показва пълната неспособност на днешното управление и на неговия лидер така, както формулирането и приемането на антикризисните мерки. Ако не беше съществуващия социално-икономически фон, случващото се щеше да звучи като виц.

Първата мярка в областта на земеделието бе приета, след като някакъв зеленчукопроизводител се срещнал случайно с Красимир Каракачанов, вицепремиерът го завел при Борисов, а премиерът нареди идеите на земеделския производител да се оформят като правителствено постановление.

Бързо се ориентира и строителната мафия. Тя веднага поиска изливането на нови милиарди в кражбата на века - санирането, а в добавка се опита да пробута и идеята за отмяна на забраната за строителство в следобедните часове. Ако мине, мине. Важно е да имат късмет.

Раздвижиха се и ресторантьорите. Те направо удариха джакпот. За първи път в България се предвижда да се свали ДДС за даден отрасъл. Ама защо точно този, ами защото и той е късметлия. А и едно патриотче с бизнес интереси в бранша много ги подкрепя. Как да откажеш.

Изобщо, нормално ли е да се очаква, че подобна власт ще бъде в състояние да предложи работеща стратегия за излизане от кризата или за посрещане на втора епидемиологична вълна? Безумие. Тя дори не вижда подобна потребност. За нея сега важното е да се потушават проявите на локално недоволства и да се осигури необходимия ресурс за електоралния хребет на ГЕРБ-администрацията и бизнесите, свързани с обществени поръчки.

И загледани в пъпа си, Борисов и компания ще продължат да водят ежедневната си битка за оцеляване с цената на всичко. А както каза президентът Радев, тяхното управление струва на страната спад на населението с повече от 600 хил. човека. Все едно сме преминали през ГЕРБ-вирус.

Сегашната каша, която забъркват, ще направи бъдещето ни още по-страшно. Много скоро ще се налага да емигрираме не само в търсене на по-високи заплати, но и на по-добро медицинско обслужване. Защото втора вълна на Covid-19 ще помете и остатъците на здравната ни система.

Но вината за това ще бъде вече наша. Защото се оставихме за повече от десетилетие в лапите на едно управление, за което ресторантьорите са по-важни от медиците. При подобна власт, ние ще се нуждаем от все по-големи дози късмет, за да оцелеем.

Автор: Георги Георгиев, "Гласове"


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    18 135 Отговор
    Г-н Борисов е всичко за нас. Да е жив и здрав още дълги години и още по дълго да ни управлява. Който е против премиера, против България е

    Коментиран от #6, #7, #39, #55, #66

  • 2 Реалист

    57 4 Отговор
    Е как да се държи иначе премиера на рога на изобилието ?
  • 3 Мавзолей за живия Вожд от Банкя

    85 6 Отговор
    Култ, култ към личността! Всички идолопоколоници смирено положени в нозете му за вечни времена!

    Коментиран от #35

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Behemoth

    81 5 Отговор
    Ба БАЦЕ е шмекер в страната на селските тарикати!
  • 6 Behemoth

    53 6 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    Аз съм против!
  • 7 Не срами рода български!

    63 7 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    Няма ли, какво друго да лижеш от сутринта, ако няма да ти подам ?

    Коментиран от #20, #23

  • 8 Барцелончо

    65 3 Отговор
    Ма кой купи на гащите къща нищо не казва
  • 9 2020

    89 7 Отговор
    Управлението на Бойко Борисов е трагедия за България.В ЕС се присмиват на Мин. Председателя.Само някакви платени гласове ни натрапват че трябва да хвалим Бойко Борисов.Когато направим обективна равносметка,ще видим че след Иван Костов Бойко Борисов до съсипа България.
  • 10 Жално

    79 5 Отговор
    Упадъкът е тотален.
    Отчайващо е че няма общество .
    Всеки за себе си и се надяваме тайно нещата да се оправят от само себе си
  • 11 До Българин

    74 3 Отговор
    Колко е надникна за деня???? Разходи се между хората с не в клуб на ГЕРБ и ще разбереш не само какво му мисли нерода, а какви би му направил ако няма тази огромна охрана. Защо не питаш най-подигравания премиер в ЕС, най-смешния и необразован, предизвикващ само присмех и подигравки защо не може да пише и едвам чете, срича като първолак и с колко милярда е ограбил българите, които спасява ли спасява????

    Коментиран от #18, #24

  • 12 чудно ми е

    74 4 Отговор
    1 нещо не мога да си обясня как все още се намират герберасти които да го бранят това същество Боко

    Коментиран от #16

  • 13 Последния софиянец

    70 5 Отговор
    Верно Боко извади късмет с тоя коронавирус. Тъкмо му се клатеше стола и вируса го спаси. Сега всички кражби ще си оправдае с извънредното положение.

    Коментиран от #34

  • 14 Ххх

    52 5 Отговор
    Четейки статията за Борисов, се сещам за една песен на Владимир Висоцки - "Песня о погибшем лётчике". В която се пееше "Он бьл лучше добрее, добрее, ну а мне повезло". Та и с Борисов така - имаше и по честни, и по интелегентни, и по достойни хора, които можеше да управляват страната ни през тези години. Само че на Борисов му провървя и имаше късмет да узурпира властта в държавата - и за колко ли още години ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дельо хайдутин

    55 4 Отговор

    До коментар #12 от "чудно ми е":

    Промити ратайски мозъци. Продукт на 10 години затъпяване. Сега вече и на училище не ходят. Идеалния електорат.
  • 17 Десет години се е радвал

    25 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дельо хайдутин":

    утре да падне от власт въобще няма да го заболи

    Коментиран от #41

  • 18 Последния софиянец

    63 3 Отговор

    До коментар #11 от "До Българин":

    Всички тирани се заблуждават че народът ги обича. Щото са заобиколени с подмазвачи. И затова им идва като гръм от ясно небе.
  • 19 Ххх

    66 3 Отговор
    Видях в сайта статия за професор Даниел Вълчев. И се сетих за едно негово скорошно интервю, в което той казваше "Не остана багер в държавата, до който Борисов да не се е снимал".
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чоко

    40 2 Отговор
    Самохвалко.Като няма кои да те похвали сам се похвали- БГ поговорка
  • 23 БЪЛГАРИН

    3 23 Отговор

    До коментар #7 от "Не срами рода български!":

    Като приключа с твоята
  • 24 Реалист

    27 2 Отговор

    До коментар #11 от "До Българин":

    Говориш му така,все едно наистина очакваш да те разбере.

    Коментиран от #38

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 аз съм Веска

    18 7 Отговор
    ГЛЕДАХ ГО НА ЗАПИС ВЧЕРА,В ЦЯЛОТО МУ ВЕЛИКОЛЕПИЕ РАЗГЛЕЖДАШЕ В И К ТРЪБИ .МНОГО ДЪРЖЕШЕ ОТВОРИТЕ ДА СА ЗАТВОРЕНИ ... ЧЕ ДА НЕ ИЗТЕЧЕ НЯКЪДЕ ПО ТЯХ... КАТО ЩАСТИЕ ...ВИДЯХ ГО ДО ПОСЛЕДНАТА ТОЧКА НА ЗАПИСЪТ. НЕГОВОТО ПОДСЪЗНАНИЕ ОБИКАЛЯ , И СИ ТЪРСИ КЪЩАТА В КОЯТО ЩЕ ЖИВЕЕ .ДА.... ТЯ ОСТАНА НА 500 МЕТРА В ЗАПАДНА ПОСОКА ....КЪМ ЗАЛЕЗЪТ.ДА .....И ДЪРЖАВАТА ОТ РАЗГРАДЕН ДВОР , СЕ ПРЕВРЪЩА В ЗАВИДНА КЪЩА !
  • 27 Sti

    54 3 Отговор
    Перфектно написана статия! Тонът е малко мек. Простакът от възпитано отношение не разбира, затова с простотията му по неговата глава. И .... търсене на отговорност за делата в задкулисието.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Активист на ГЕРБ

    5 29 Отговор
    Гордеем се с Вас , другарю Борисов!!!

    Коментиран от #42

  • 31 Палячовци

    33 3 Отговор
    заради този ви се смее цяла Европа!
  • 32 SSssss

    43 2 Отговор
    Този е престъпник от всякъде.Всеки средноинтелигентен човек,може да влезне в интернет и да прочете афтобиографията и досието от ЦРУ,което е публикувано и в Германия.Както знаете служителя от ЦРУ,който публикува секретна информация в интернет и беше обявен за издирване от САЩ,беше причината да научим нещо,което наще служби няма да извадят.Въпросния престъпник,след създаването на ф-ма Ипон е участвал във рекет,изнудване,сплашване и убийства.От друга страна е извършвал незаконен трафик на анфетамин,хероин и кока.От дейноста му в БГ,основно се е занимавал с трафик на цигари без бандерол(от фабриката на Д.Пеевски) и трафик на незаконно гориво(Лукопйл).След като ЦРУ го вербува с договорката да не бъде преследван,той става секретар на МВР и започва чистка срещу хората,които са го конкурирали в тъмното му минало.Предава и С.Йосич,с които са работили заедно.Вече като премиер,чистката продължава-шефа на митниците,Мишо бирата и т.н.В момента тъмния субект,управлява и на светло и на тъмно
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ххх

    21 2 Отговор

    До коментар #13 от "Последния софиянец":

    Но, както казваше бай Тошо "И на коча мъде@е се клатят, ама не падат". А явно че Борисов разсъждава по същия начин за управлението си.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Анализаторр

    1 29 Отговор

    До коментар #15 от "ФАКТИ":

    Мисля, че оригиналното интернет издание е руско. Нормално е тук да е пълно с руски тролчета, опитващи се да прокарват определена политика, да манипулират общественото мнение и т.н. Всяка медия го прави. Колкото до Баце аз бих му сложил един надпис като в каубойска кръчма – НЕ СТРЕЛЯЙ ПО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ, ТОЙ ТОЛКОВА МОЖЕ!
  • 38 БЪЛГАРИН

    5 37 Отговор

    До коментар #24 от "Реалист":

    Премиерът ни печели избори, народът гласува за него, народът го избираме. Това, че шепа не сте доволни, нормално е.

    Коментиран от #45, #48

  • 39 Стрелата

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    Гладни завинаги 1 място отзад напред ти не си българин.
  • 40 позиция

    36 2 Отговор
    Борисов е пълен провал и срам за България. И не мога да проумея този народ не го ли разбра? Колко трябва да си елементарен за да го харесваш? Но както се казва- ,,Управлението е като обувките, износват се". Да се надяваме, че най-късно на следващата пролет ще си сменим обувките.....

    Коментиран от #46

  • 41 Ххх

    3 17 Отговор

    До коментар #17 от "Десет години се е радвал":

    Мисля, че не си съвсем прав. Все пак при управлението си Борисов засегна доста интереси, доста хора настъпи по мазола. Обективно погледнато, много от тях заслужаваха това, заслужаваха, и че им беше потърсена съдебна отговорност. Друг е въпросът съответните органи и институции доколко принципни подхождаха при търсене на отговорност за извършените престъпления. Но, да се върна на мисълта си - ако Борисов сдаде властта в някакъв момент, доброволно, или не съвсем, мисля че съществува потенциална опасност някой от засегнатите да потърси реванш или разчистване на сметки. А потенциални поръчители мисля че няма да липсват - Сретен Йосич, Васил Божков и други с пари и връзки в подземния свят.

    Коментиран от #44

  • 42 Kiko

    27 1 Отговор

    До коментар #30 от "Активист на ГЕРБ":

    Да не забравиш да му носиш храна в панделата,защото цял живот няма да излезне от там, ако преди това някой не го светне.Кой премиер в Европа ходи със седем бодигарда.Защо се страхува,нали народа (овцете) го обичали.Меркел,канцлера на най мощната държава в Европа си пазарува сама!
  • 43 Калоян

    11 2 Отговор
    Кочината гори, а прасетата квичат кое да грабне кокала!!!
  • 44 Da ama ne

    26 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ххх":

    Дай ми само едно име на осъден,от крадците,които ограбиха милиарди и ще ти повярвам.Къде е Костов,Къде е Ал.Йорданов.Къде е Доган.Къде е Пеевски и и и.Няма да ми стигне цял ден за да ги изреждам.Това че е използвал власта, да си разчиства сметките с конкуренцията от мутренските си години(които продължават и сега),и да пази тези, с които е работил заедно,ли го прави честен и загрижен.Как най корумпирания в една държава ще се бори с корупцията..ами лесно,като отстранява конкуренцията или им приватизира и ограбва бизнеса.

    Коментиран от #49

  • 45 невярващия

    32 1 Отговор

    До коментар #38 от "БЪЛГАРИН":

    Всички знаем как Борисов печели избори / с измами, смяна на чували с бюлетини, купуване на секции, купуване на цигански гласове и т.н и т.н. /. Но не и с честен вот и масово гласуване за него. Ако оставим да има честен вот, ще се види колко много народа го ,,обича".....
  • 46 оня с коня

    0 31 Отговор

    До коментар #40 от "позиция":

    Та тебе и на останалите "недоволни и срамуващи " се ще обясня как е възможно Народа да е толкова "заспал",че да гласува за Премиера и Партията му вече 10г.А е просто:МЕНЕ,Семейството ми,Приятелите и познатите ми,Преобладаващата част от Народа НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА дали е на Власт Борисов или Борисовица,колко книги е прочел и дали е търкал Ушите на бай Тошо - ЕДИНСТВЕНО ВАЖНА Е Геостационарната политика/вътрешна и външна/ която води България ,т.е. ЧЕ Е ПРО-Евро-американска,а НЕ като Сърбия - ПРО-Руска!Дано вече да сте наясно по тоя ФУНДАМЕНТАЛЕН ВЪПРОС Русофили нещастни.
  • 47 Ххх

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Мария":

    Ти да не би да намекваш, че Тато е бил тъп и необразован ? Я какви бисери ръсеше на времето : „Откривам новия завод за вело… за вело… Абе за колелета!“.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ххх

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Da ama ne":

    Може би не си схванал какво точно съм имал в предвид в коментара си, затова ще ти го кажа по малко по - друг начин. Лица като Цветан Василев, Васил Божков, Ветко Арабаджиев, Николай Банев и други от сорта имаше за какво да бъдат съдени, и заслужаваха да бъдат съдени. Но, както посочих и в предишния си коментар, при търсенето на отговорност се подхожда избирателно, с което съм съгласен. И лицата, които посочваш в коментара ти също са за съд. А колкото до Иван Костов - може би Борисов се притеснява от политически реваншизъм от страна на Костов и свързаните с него политически формации, ако в някакъв момент сдаде властта, затова се въздържа от по радикални действия спрямо него.

    Коментиран от #51

  • 50 Усмивката

    12 1 Отговор
    Считам че това бе най доброто направено извлечение. Описан е всеки детайл от корумпираното и некомпетентно управление ........,,В България се приложиха онези мерки, за които се чуваше да се въвеждат в останалите страни. Няма нито едно решение, което да бъде определено, че е чисто българско.

    Когато обаче дойде моментът да се реагира на специфичните предизвикателства, и кабинетът, и щабът катастрофираха . .....,,"
  • 51 Da ama ne

    15 2 Отговор

    До коментар #49 от "Ххх":

    За Ц.Василев си прав,но за Арабаджиев и Банов не съм съгласен.Те трябва да бъдат съдени за унищожаване на предприятия,но кой им ги е дал.Да изгориш някой бушон за пред хората,е похват на корумпираните.Защо ми посочваш Божков,след като бизнеса му с лотариите е кристално чист и си е плащал данъци,определени от парламента и хазартната комисия.Как ще гласуваш закон,който намира пропуски в предишния и ще търсиш със задна дата по високи данъци.Ами няма съд в света,който да осъди Божков.Не го познавам,нито съм му привърженик,но при него всички обвинения са скалъпени от бухалката на ББ,Гешев.Ако Божков беше останал в БГ,щеше да четеш във вестниците,преди да се стигне до съд,как се е самоубил в килията си от депресия.А за Костовия електорат,той е толкова омацан с кафяво,че едва ли има човек,който да ги брой за живи или за бъдещи партньори.Ц.Василев не го връщат в България,не защото не могат,а защото не искат.Защото ако проговори ще има народен съд или саморазправа с сегашните олигарси и управляващи.
  • 52 XYZ

    13 2 Отговор
    Мисля че триенето на коментари уличаващи престъпника и престъпната му партия започна.Изчезнаха коментари,в които няма една обидна дума но са неудобни и уличаващи за човека слънце.Това е свободата на словото в България.А коментарите на троловете(оня с коня и Българин) си седят.
  • 53 БЪЛГАРИН

    2 19 Отговор

    До коментар #48 от "Da ama ne":

    Щях да се учудя ако не бяхте споменали ромите. Най вече те са за всичко виновни, сега и мъртвите не ги оставяте на мира. Колкото по рано свикнеш, толкова по добре ще е за теб, защото Г-н Борисов го чакат още пет мандата най малко..... почна ли да свикваш

    Коментиран от #67

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ахахах

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЪЛГАРИН":

    Така през комунизЪма казваха за другаря Червенков, за другаря Сталин, за другаря Живков, очевидно след разтъркване на ушите на последното величие и другаря, упс, господин БорисоФф. 30 години мизерия не позволяват ма подобни шитомети да ни връщат в подобни времена! Това трябва да се забрани със закон! Величаенето на кукувици да се криминализира!
  • 56 Да ама едва ли

    12 0 Отговор

    До коментар #35 от "Фффффф":

    Тогава банката на Цветелина Бориславова със сигурност ще оцелее.
    Като" Мавзолейната Банка".
  • 57 Петьо Петров

    16 1 Отговор
    Наистина имаме късмет с Борисов и избраникът му Мутафчииски. Спасиха ни ни наистина,От свободата,от спестявания,от работа,дори и от живота.В нac ca пoчинaли c 58,077 662 % пoвeчe нa глaвa нa нaceлeниeтo ,въпрeки,чe пoeхмe cрaвнитeлнo лeк удaр cпрямo Иcпaния,къдeтo дaдoхa нaй-мнoгo жeртви в Eврoпa.Зaщo ли?Това са поти 60% повече.И това не го казвам аз,а ООН.
    Благодарим ти Спасителю наш!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 11 Отговор
    и ас го обичам боико защот е приятел на господин Путин Росиа винаги ште ни пумага Трябва да я убичаме
  • 60 Неразбрал

    14 1 Отговор
    Добре де, щом Асфалт паша твърди, че народът го обича, защо ходи с пет жипки и дваесе мутри охрана?
    Некой да ми обЯсни, ако може?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Живко Живия

    7 1 Отговор
    И с корона и без корона, стола на Бойко Методиев се клати! Наясно е с тази ситуация. И бай Тошо си мислеше, че е недосегаем. Ще, не ще чирака минава майстора.
  • 63 Репресиран от герб

    5 1 Отговор
    Браво на автора, много добра статия. Смях се от сърце.
  • 64 незнайко6572

    4 1 Отговор
    Дошло е време за смяна,стига вече толупи ,мисирки ! От цялото правителство най много вони Борисов,той единствено залага на бушони!!! И бушоните крепят Борисов
  • 65 Матей

    2 0 Отговор
    Все по-често се споменава за "новия"вирус,без да поясняват какво точно имат предвид.Щабистите допълнително се изтърваха ,че имало нареждане от НАТО да се готвим за втора вълна.Та готвят ли ни втора балтия,което е напълно възможно само тук,в България,навсякъде другаде подобен опит би довел до спонтанен бунт!?Всекиднивни протести,включи се и Мая Манолова,зад нея прозира БСП,БЕЗЧИСЛЕНИ ФАЛИТИ НА МАЛКИ ФИРМИ и стотици хиляди семейства.Какво може да спаси ГЕРБ от народната любов,която се надига,след седмица Сачева бодро ще рапортува за влизане в сила на закона за социалните услуги,както наричат еничерския закон,още вдигане градуса на напрежението,плюс драмата с Божков,завихря се въртоп от скандали и метежни настроения.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Какви 5 мандата бе, сладур?!

    0 0 Отговор
    Най-малко 55 мандата ще изкара, ама в раирани дрешки, а твоето крехко и нежно гейберастко телце ще го топли нощем и ще го удовлетворява @нално и ор@лно. 😀
  • 71 До тъй наречения 💩 БЪЛГАРИН :

    0 0 Отговор
    Какви 5 мандата бе, убитак?! Най-малко 55 мандата ще изкара, ама в раирани дрешки, а твоето крехко и нежно гейберастко телце ще го топли нощем и ще го удовлетворява @нално и ор@лно. 😀
  • 72 До тъй наречения 💩 БЪЛГАРИН :

    0 0 Отговор
    Какви 5 мандата бе, убитак?! Най-малко 55 мандата ще изкара, ама в раирани дрешки, а твоето крехко и нежно гейберастко телце ще го топли нощем и ще го удовлетворява @нално и ор@лно. 😀