Last news in Fakti

9 Юни, 2020 12:00 9 108 33

Извадени от контекста

  • божков-
  • десислава танева-
  • борисов

Обществото толкова е отхлабило натиска си върху властимащите, че по-скоро ги милва, отколкото притиска

Извадени от контекста - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Така можехме да си караме спокойно още няколко мандата. Дори и при ежедневни издънки на ГЕРБ и партньорите му. Каквото и да каже Нинова - подсещат зрителите за "Техниомпекс" и 28-годишната му приватизаторка. Отвори ли си устата Румен Гечев - напомнят му, че по негово време доларът станал 3000 лв. И дори да прекара водопровод с жива вода от Сатурн до София, пак ще му връщат лентата в 1996-та при фалита на банките. Дори самият социалистически статут на БСП е подложен на изпитание, когато фокусът се прехвърли върху Човекът-панаир, чичо Цум или както му викат на Георги Гергов. Тегава работа, както казват фините интелектуалци.

И понеже в природата нищо не се губи, изведнъж в опозиция се превърна забегналият в Дубай Васил Божков. С изявите си сутрин в 8 буквално разпердушини рейтинга на брифингите за коронавируса и те бяха свалени от екрана. Нищо, че заразените се увеличават. Тука е така.

Файдата към момента от божковите изяви клони към нула, независимо от съобщението, че прокуратурата проверявала изнесеното. Тя може да си проверява много неща. И дълго да ги проверява. Толкова дълго, колкото продлъжи тв сагата "Докато свят светува". А реакцията на управляващите след всяка изява на Божков е подобна на тази към Нинова и Гечев - не коментираме обвиняеми и изнасилвачи.

И какво ще си каже накрая драгият зрител - ми Бойко пак е прав. Вярно, че само престъпници го критикуват.

Думите на земеделският министър „Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат" пък били извадени от контекста. Така отсякоха от министерството и се скриха във внезапна карантина след разкритията на Биволъ.

Цветанов пък тушираше всяка враждебна стрелба към персоната си с "това е фалшива новина". Прийом, който наследи от него и Цвета Караянчева.

И това им е напълно достатъчно, за да продължават спокойно напред. Обществото толкова е отхлабило натиска си върху властимащите, че по-скоро ги милва, отколкото притиска. Докато опозицията провежда изнесени заседания в Дубай и Белград.

Настина сме извън всякакъв контекст...


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 100 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЪДИЯТА

    184 16 Отговор
    Божков е НЕВИНЕН, до доказване на противното.

    Коментиран от #3, #25, #29

  • 2 000

    94 18 Отговор
    само та божков ние сме със теб подкрепямете,тиси велик човек божков
  • 3 Краси

    103 10 Отговор

    До коментар #1 от "СЪДИЯТА":

    Но в нашата милиционерска държава той е виновен, независимо от всичко.

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 от трън та на глок

    22 62 Отговор
    С Баце бяхме една голяма магистрала, с този ще станем едно голямо чейндж бюро.
  • 6 #Бъдете здрави

    67 2 Отговор
    Няма да казваме на другите разбойници!
  • 7 Bai nudals

    77 18 Отговор
    Васил е човек при когото България ще бъде по добре от всякога.
  • 8 Край

    105 5 Отговор
    Слави каза - да направим мажоритарни избори и да прочистим системата - народа вика тоя е чалгар.
    Божков показва как властта обира народа си в огромни размери - народа вика Черепа е обвиняем /демек престъпник/.
    ББорисов и Д Пеевски са идеалните пастири на нашия народ. Кебапчета от пилешки клюнове и бира в найлонови шишета има бол - живота си върви.

    Коментиран от #9

  • 9 Нещо протиФ

    90 4 Отговор

    До коментар #8 от "Край":

    Слави си е чалгар, Божков си е престъпник- спор няма! Б.Б. е лежал в затвор за кражби в чужбина, има остров, къща в Барселона, но сега е премиер, Бареков евродепутат, Слабаков, също... Доган е престъпник, но е почетен лидер на антибългарска партия. Тука е така...

    Коментиран от #12

  • 10 Стига

    74 2 Отговор
    Стига вече партии и партийни лидери!!!! Не ни трябват!!! Трябва ни правителството от умни, интелигентни и образовани личности. Та ние сме малко народ, колкото един по голям град в други страни. Не ни трябват такива големи министерства, пълни с калинки с купени дипломи, които не могат да се подпишат. Не ни трябват такава огромна администрация по кметства и общини. Не ни трябват толкова много крадливи и охранени депутати. Защо ни е тази огромна парламентарна зала. Трябват ни 30-60 парламентариста, които ще вършат пак същата работа в някоя заседателна зала. Тази огромна зала може да стане опера или театрална зала в истинския смисъл, защото в момента е точно такава...... Трябват ни качествени хора в управленческия апарат, а мисля че все още в Б-я има такива. Трябва ни нов модел.

    Коментиран от #16

  • 11 Анонимен, гост

    23 7 Отговор
    Едни и същи ни крадат. Всички от 30 г са членували в бкп, възродители, доносници.. Хващат някоя дребна риба и го осъждат. Нагли комунисти, разпръснати по всички партии, на хранилка. И можем да докажем. А и всеки, кой, къде живее, се вижда, как със заплати има по няколко жилища, а и цялата рода, ако мъж е в системата, урежда си жената и пр. И се крият, били добри. Имаш пари си спокоен, що да си нервен, а повечето са бедни и нервни, защото са заключени по домовете си от 20 г и всеки частник не желае българин, били мързеливи, нищо, че не всички, но и фирми са на турци, те искат турски да знаеш и си назначават техни, и смесени бракове, същото е и при българските мохамедани, те само от техните, а бг фирми няма, държавните само хора на гербспдпс.. Минало свършено бойко, но вече всичко е във вашия... Мвр, прокуратура, държавни нои, нап, митници.... Дано четат ес и да знаят, ще българите на запад са побегнали именно от изброените, а ми били дпс, права и свободи, свободи да, но права българин без връзки няма и пример.. Отива преди много време за работа при управител на банка(същият го проучихме бгмохам. Пазач и задочно в. Търново, но човек на франгаджия, а те 16 пъти с мн еня на имена, без значение, не сме националисти..). И започнал същият управител, тук трябва да си проучен, красив на външност.. И след време охранител млад, казал на младото.. Назнащиха от дпс туркиня, нито проучена, нито красива.. Гадни сте в душата си всички, а как така на запад обичани с конкур
  • 12 Край

    19 8 Отговор

    До коментар #9 от "Нещо протиФ":

    Нямам нищо протиФ - тука е така. Хората искат някаква промяна но нито могат да формулират каква нито имат волята да я наложат.
    Кебапчетата от 35 ст. и бирата от лев за два литра убиват революционния порив. И талончетата за търкане много помагаха.
    Обществото ни е приело и е свикнало с корупцията. Мрънкат само тия дето не са се добрали до държавна или общинска цицка.
  • 13 Нашата държава

    45 3 Отговор

    До коментар #3 от "Краси":

    НЕ е милиционерска - по времето , когато на служителите на реда им казваха " милиционери", имаше ред. Сега редът е заменен с " Бойко каза" - и това е началото на всички начала. Сега чакам Лично Той да обясни кое е текст и кое- контекст, защото казаното от тази министърка с махленски манталитет си е точно текст - а контекстът е " не можем да се справим с измамите, защото те облагодетелстват наши хора, ама поне да се опитаме да ги прикрием, защото нашите хора не бива да пострадат"...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 112

    6 5 Отговор
    Кой тарикат ок. С връзки братя и сестри, всичко откраднаха и много от тях станаха клошари и починаха. А бе, митето шофьорче и много скромно, но брат му милижионера и още работи, а там адв. С на роки брата топ любовници и всички са навързани и оправия няма.. Много са примерите, а нот. Защитници на заможноте, защото под маса, а и нот. Има честни, а има и родители алчни, крадоха живково и сега деца им първи, а бб що не знае ли, от къде милиони и дпс също и още земи, тарикат гладен няма бойко, а ти, от кои си хохо цвъки всичко сте пред нс и за бой... Да ви посинят, както в сащ, белким се оса фермите
  • 16 Край

    15 8 Отговор

    До коментар #10 от "Стига":

    "Трябва ни правителството от умни, интелигентни и образовани личности" и как се прави такова правителство. Сигурно с тестове на МЕНСА.
    С тази инфантилна наивност си осъден да те управлява ББ ДП и АД.
  • 17 Анонимен

    14 1 Отговор
    Не е зле да ги пратят от сащ полицайчетата на Тръмп да ги поопердашат нашите крадци на едро, за назидание на всички
  • 18 Каун

    15 3 Отговор
    С този материал - толкова. Той обича грубо да го изработят и после да се оплаче, че съдбата е несправедлива, но няма друга възможност. Важното е ББ да ви пази от комунистите.
  • 19 Behemoth

    12 1 Отговор
    Глупаци и конформисти -други няма !

    Коментиран от #30, #32

  • 20 Лекар БГ

    20 1 Отговор
    Общество няма и това са резултатите.Пак ще напиша-"Скандал,скандал,скандал.Простащина,простащина,простащина".06.06.20 г.,Тома Томов,цитат.
    Контрол-няма.Съдебни/прокурорски санкции-няма.Цялата Власт е в ръцете на човек,със съмнителни качества и ментални способности.
    Разпищолването е тотално.ПР-ки,мисирки,министърки и министри....драма.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Факт

    21 0 Отговор
    Политмафия се чисти само с революция!
  • 23 от 1990 насам

    23 1 Отговор
    мутри,рекет,застрахователи,пирамиди,партии,схеми,алчност,кражби и лъжи = гроб- зенита на бкп
  • 24 Русенец

    17 4 Отговор
    Само с приказки не става ! Без кръв няма да излезем от блатото на Бойко, Доган и Пеевски ! Меркел може да помогне, ако си го прибере !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Фффффф

    12 1 Отговор
    Прост народ няма държава ,а и не заслужава...и ако това нашето е държава,егати народа...
  • 27 4рррр

    16 0 Отговор
    Някой да каже защо за толкова години управление Боко няма официално посещение в Чехия...

    Коментиран от #33

  • 28 ГОРСКИ

    7 4 Отговор
    Само Ренета Инджова е достоен опонент на тая хунта крадлива!!!
  • 29 М да не си много добре

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "СЪДИЯТА":

    Божков е такъв престъпник че и понятие си нямаш😉 лошото е че много малко хора са имали пряк досег с него и все по големички а ти си явно някой малък пикльо къде живее при мама и тате и водата ти е до колене🤔 ама повярвай ми в оноя смутни години милиони и милярди не се правят просто ей така от нищото, треа да си си закоравял престъпник без грам скрупули🙂

    Коментиран от #31

  • 30 СХУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Behemoth":

    Е,и ти си от тях,щом народът е "само глупаци и конформисти..."
  • 31 Венечуди

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "М да не си много добре":

    Много са ти ясни нещата, май си му връзвал обувките на Бате Васко.
  • 32 Шрек

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Behemoth":

    Пропусна ПАРАЗИТИТЕ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.