Last news in Fakti

2 Юли, 2020 13:00 3 976 26

Абсурдно е ЕП да приема такъв документ

  • робство-
  • европейски парламент-
  • европейска комисия

Робството е съществувало от хилядолетия по целия свят и то няма расов характер

Абсурдно е  ЕП да приема такъв документ - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Иван Сотиров във "Фейсбук"

Вменяването на колективна отговорност е дълбоко антидемократично и само по себе си е проява на расизъм. Нима не помним, че нацистите са преследвали евреите именно заради вменяването на колективна вина на цяла етническа група! Забравихме ли, че комунистите ликвидираха хора заради тяхната класова принадлежност и произход!

Робството е съществувало от хилядолетия по целия свят и то няма расов характер.

Историята дава множество примери, при които хора от една раса и етнос са заробвали и продавали хора от същата раса и етнос, както и на примери, при които хора от бялата раса са били заробвани и продавани от хора от черната и жълтата раси.

Истината е, че в различни периоди, този който е разполагал с по-голяма военна сила се е възползвал за сметка на този, който е бил по-слаб. Тезата, че една раса винаги е доминирала, освен че е невярна е и расистка, защото се базира на предположението, че тази раса има априорно превъзходство пред другите. И в Азия и в Африка е имало древни и високо развити цивилизации, които през големи исторически периоди са доминирали над европейските народи. 

Хубаво е, когато осъждаме робството отпреди два века,

да отчетем, че тази ужасна практика отдавна е отхвърлена именно в Европа, САЩ, Канада и Австралия, но днес тя е разпространена в Африка и Азия и то не от бели колонизатори. Именно заради всичко това е абсурдно ЕП да приема документ, в който се съдържа текст като този: "Европейски престъпления срещу човечеството, извършени в миналото срещу чернокожите хора". 

Ужасяващо и унизително за всеки свободен европеец е да гледа как мнозинството в Европейския парламент, вцепенено от страх, се е подложило на диктата на радикалните левичари, като изпълнява всеки техен каприз и безропотно възпроизвежда идеологическите им мантри. 
Този акт на ЕП освен  абсурден е и циничен, защото няма как да бъде определено по друг начин решение,с което хората принадлежащи към европейски народи, които никога на са били субект, но за сметка на това са били обект на робство, да се извиняват просто защото са с бял цвят на кожата! 

Ако либералстващите европейски политици си мислят, че в съюз с радикалните левичари ще се преборят с крайните националисти, явно не са научили урока от това, което се случи в Европа между двете войни. 

Националсоциализмът и фашизмът получиха своята сила в Европа

именно поради неспособността на довоенния политически елит да реагира адекватно срещу набиращото скорост радикално левичарство и болшвевишката заплаха. Комунизмът, от една страна, и националсоциализмът и фашизмът, от друга, са в симбиоза - те взаимно се обслужват, независимо че борбата между тях е жестока. А тя е жестока не защото помежду им има сериозни различия, а защото е вътревидова.

Или както е казал Дарвин за вътревидовата борба: - "Тя  е най-жестоката от трите форми, защото се води за еднакви ресурси и условия на живот." 

Ако колаборираш с Хитлер, за да неутрализираш Сталин, след това ще ти се наложи да се съюзиш със Сталин, за да спреш Хитлер, както и обратното, но междувременно ще си превърнал Европа в тяхно бойно поле. Този път обаче не е ясно, дали ще може да се разчита на помощ от САЩ, защото и тях ги е обхванал Европейския синдром.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    15 4 Отговор
    Много еврейско.

    Коментиран от #21

  • 2 Роботник с червен потник

    34 0 Отговор
    Роботата за жълти стотинки, си е едно съвременно робство.
  • 3 ахоихо

    45 1 Отговор
    Когато законите се пишат от джендъри,трансджендъри,пенд*ели,траверси,всякакви хомо,лесб и бездетни идиоти ще е така!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Jack Bauer

    40 1 Отговор
    Значи идианците не са роби и не са дискриминирани, негрите са роби и спрямо тях има расизъм. Българите не са били роби на турците в продължение на 500 години, но негрите в съвременна Европа трябва да получават компенсации за робството си. Е това не го разбирам. Пак има двоен стандарт. Явно е модерно черните от каквато и да е националност да претендират за расизъм спрямо тях.
  • 6 Бурканбанк

    30 3 Отговор
    Абсурден е целият Европейски съюз, не само Европейският парламент.
    Но няма страшно - още малко му остава до разпадането.

    Коментиран от #12

  • 7 Добре де

    17 0 Отговор
    Последно роби ли сме били на турците или такива е било времето...

    Коментиран от #18

  • 8 Явор Джонев

    2 6 Отговор
    Не му давайте пари на този, направих тази грешка през 90те години, не написа и едно изречение, с аванс, който му дадах си беше купил някаква кола. Офиса му беше около БФФНестава за нищо, освен ако Държавата не му дава Бонус!!!!!!!
  • 9 Кумчо Вълчо

    23 0 Отговор
    Така е, когато педерастията властва по света.
  • 10 Франциско Писаро

    17 2 Отговор
    За Европа или добро или нищо! Знаете, кога се прилага това правило!


    Тиранозавър рекс е най-страховитият хищник живял на сушата (във водата е имало и по-страшни, но пътищата им не са се пресичали). еволюцията обаче е егати и гадинката. Днес най-близки наследници на тиранозавър рекс са .... кокошките! Същото се получава с европейците. Аз лично начело на 178 европееца завладях за Европа 6,5 милионната империя на инките. Моите момчета не дадоха нито една жертва! Само аз бях леко ранен в ръката. Ние бяхме истински динозаври! Уви, днешните европейци са кокошки!

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Грейс

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бурканбанк":

    Кога бе човеко? Те първо ще унищожат Европа включая и България, след това ще избягат в именията си и ще се скрият, а ние ще трябва да живеем с маймуни, че си нямаме.
  • 13 Генерал 🇧🇬

    26 0 Отговор
    Няма данни за робовладелска традиция в България нито в старобългарските автори и текстове, нито в преписките в свещените книги, нито в народния епос. Успехът на България се е дължал на приобщаване и асимилация, освен на военната сила.
    Българите като народ никога не са имали роби и са били против робството..., и не само, били сме горд народ, носител на светлината и винаги сме се борели против робството и експлоатацията. Затова имаме толкова много врагове и сме толкова мразени.

    Освен това, самите ние сме били роби през Османското иго.
    От какъв зор ЕП ще приема документ от наше име, който не отговаря на историческата ни действителност?!!

    Коментиран от #16

  • 14 Наблюдател

    16 0 Отговор
    ЕП за пореден път доказва с този абсурден документ че либерализма е патологично извращение на Демокрацията нейно тежко заболяване!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Николай

    0 12 Отговор

    До коментар #13 от "Генерал 🇧🇬":

    Заради това ли по времето на Борис I се издава закон за робите ;(

    Коментиран от #20, #26

  • 17 Пако

    4 0 Отговор
    Иванчо, етническа принадлежност,и класова
    принадлежност,са две противоположни неща!!!
    Вземи и ни покажи дипломата си,да видим кой
    простак те е изпитвал и оценявал...
  • 18 Пако

    5 12 Отговор

    До коментар #7 от "Добре де":

    Роби,в действителност не сме били ,защото
    един роб няма никакви права,даже и правото
    да живее(за това решава господарят му) но,
    нека не бъркаме подтисничеството и робството.
    Наистина,били сме третирани като друга категория хора но,не и роби!!!!!!Все пак,сме имали
    право на църква,на лична собственост,и най-вече
    е имало български чорбаджии(които в много случаи са били по-лоши и от турците)!!!!!
    Затова:Робство в буквалния смисъл не е имало но,Подтисничество и Тирания да....

    Коментиран от #22

  • 19 Хахаха

    4 0 Отговор
    За каква помощ от САЩ става дума?
  • 20 Генерал 🇧🇬

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Николай":

    А може ли да узнаем какъв и къде е този закон за робите?!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Пако":

    Много рафинирано лъжете...ползвайки полуистини. Къде сте се научили на това???

    Коментиран от #25

  • 23 Не сме от тях

    9 0 Отговор
    Престъпленията срещу човечеството свързани с търговия с роби не са "европейски", а "английски", "холандски" и т.н. Защо ние трябва да се пришиваме към престъпниците. Българите никога не са търгували с чернокожи хора.
  • 24 Защото

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Франциско Писаро":

    А знаеш ли защо със 178 души си завладял империята на инките? Гледай "Апокалипто" на Мел Гибсън. И инките,и ацтеките,и маите са били изключително жестоки и варварски общества. Подчинените им индиански етноси веднага масово са преминали на страната на испанците. Испанците прекратяват човешките жертвоприношения и безсмисления геноцид на поробените етноси.
  • 25 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ....в ,,посолството,,...
  • 26 Яверт

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Николай":

    „Никой в Българското Царство не може нито да купува, нито да продава человечески същества. Всеки роб, от какъвто пол, вяра и народност да бъде, свободен става, щом стъпи на българска територия.“
    Николайчо, като пишеш нещо първо прочети за какво става въпрос.