Last news in Fakti

15 Октомври, 2012 12:00 4 125 2

Заведенията и Студентски град

  • студентски град-
  • заведения

Мнение от facebook страницата

Заведенията и Студентски град - 1
Снимка: http://blog.pstoev.com Студентски град (манипулация)
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 

Мнение от facebook страницата "Светльо Витков за Президент":

Бързо, тихомълком, с гласуване бе приет на първо четене законопроект, забраняващ на нощните заведения в Студентски град, работа след 22.00 часа.
С решение на Министерски съвет, номер 960 от 16.12.2009г. Студентски град се превръща в смесена многофункционална зона. Иначе казано, обикновен квартал на София. Толкова за правната страна на нещата. Не знам кой умник-натегач е предложил тази забрана, след като ще настрои студентите срещу сегашното правителство и то по-малко от година преди парламентарните избори! 


Морална страна
В Студентски град има нарастващо насилие. В кой квартал или град на България го няма?! Когато народът е беден, това е нормално. Когато няма работа и сигурност - това избива. Когато няма контрол - това е гарантирано. Но контролът, чрез забрана ли трябва да бъде наложен всеки път в България? Нима едно ограничение на работното време на нощните заведения ще промени манталитета и навиците? Или просто си измива ръцете, прикривайки неспособност за овладяване на ситуацията, защото така е най-лесно?

Бизнес
Такава забрана по смисъла на бизнеса, означава, че някой вече чака да започне строителство на нощен комплекс, веднага зад периметъра на забраната, в деня на нейното приемане. Така за 60 000 студенти най-близкото място за забава ще е там. А това са много милиони на година в нечий джоб, както и в други високопоставени джобове. Ето така се унищожава конкуренцията. Със замах! Какво като се закриват няколко хиляди работни места. Какво като това са такси и данъци в държавата. Извинявам се, държава вече няма.


Нощен Шум
Има закон за нощния шум и той е до 22.00 часа. Ако някой се обади и подаде жалба, полицията отива веднага като съставя акт. Просто и ясно. 


Студентите
„Шумът им пречел да учат”! Действително, пречи. Връщаме се към закона за нощния шум. Жалба – глоби и актове, което ще принуди заведенията да бъдат обезшумени. Ако няма нощни заведения, събирането на студентите ще стане по градинки и вътре в общежитията, където няма никакъв контрол, докато в заведенията има охрана. Качеството на охраната е следващия въпрос. Инструктиране и взаимодействие между частната охрана и полицията. Когато при агресивен сблъсък в заведението, участниците биват изкарани навън, там да ги чака полицията. Това ще охлади бързо агресивните. 


Медийно представяне
Интервюта на студенти от екрана, които обясняват, че шума им пречи или пияни студенти, които крещят по улиците на Студентски град. Снимайте и какво става в изисканите заведения на нощна София? Евтини трикове за манипулация. Колкото и тълпата около Американския президент, когато слезе от бронирания автомобил е от обикновени граждани.


Агресията 
Всъщност проблема с агресията идва предимно от алкохола, смесен с манталитета и моментното състояние на употребяващия. Особено от фалшивия алкохол и от количеството, потопило моралните задръжки. От една страна. Другата страна е необятна. Сблъсъкът между семейство, възпитание, ценности, морал и българската действителност!


БГ действителност = БеГай действително!
Смятам, че след забраната за пушене на обществени места, трябва естествено да се появи и забрана за консумация на алкохол след 22.00 ч. във всички заведения в България, а след това и по домовете. Това ще повиши работоспособността на нацията…..в бъдеще, защото сега – работа няма! Затова властелините поучават:
- Вие, студентите, трябва да учите!
Така е, студенти! Учете, за да се махнете. Тук няма работа за вас. Вие, тук не сте нужни. Умните хора - вън от България, за да не пречат! Ето така казано, може да хване дикиш! Като казах „дикиш”, та се сетих. Сега в Студентски град е пълно с коли със сини номера, скъпи коли, управлявани от турски студенти. Докато нашите студенти карат коли на десет години и нагоре. Какво ще породи тази Показност в българските студенти?! Същото както и 20 годишната Показност на 20 годишните мутри - смачкано самочувствие, завист и естествена, но подтисната агресия. Ето това не трябва да се позволява. Щом като искат да гъзареят пред нашите студенти, да им се наложи такъв данък, че да карат нормални коли. Това е! Ако има държава, тя се грижи за Самочувствието на своя народ, по този начин и за своето. Извинявам се, забравих пак. От годините ще да е. Държава вече няма. Има само частни интереси в обществения сектор! Наздраве, докато не е забранено! 


Пи. Си. Забраната ще се гласува от народните избраници на 18-ти октомври.
Отпор дават собствениците и управители на заведения в кв. Студентски град. Необходима е и подкрепа от живеещите в кв. Студентски град, за да не стане тази забрана - реалност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 о тигре тигре

    0 0 Отговор
    Студентите карали 10 годишни коли ??? Ще се разплача. Стига бе, че то цяла България кара стари коли.
    Щом карат коли значи имат добри доходи, защото освен за храна имат и за бензин за данъци на колите, за ремонт, за гуми и т.н.
    Ами кой да им купи нови коли бе, патрон, освен родителите :)
    Мястото на Студенсткия град не е там, прочети малко как са устроени студенстките кампуси в развитите страни и тогава приказвай глупости.

  • 2 МАЯ

    0 0 Отговор
    "Щом карат коли значи имат добри доходи, защото освен за храна имат и за бензин за данъци на колите, за ремонт, за гуми и т.н." - Викаш богаташи са с тези трошки? На цялата държава и трябва една изцяло нова система за управление, законодателство, нова конституция и нови държавници. Това обаче няма да се случи тъй като с всеки изминал ден страната намалява от умни студенти или от гневни гастербайтери търсещи по-добър живот и с право. Управляващите в момента нямат толкова акъл за да внесът нови промени и системи.