26 Септември, 2020 10:01 13 286 159

Партия на Радев може да помете статуквото

  • румен радев-
  • статукво-
  • политика-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • президент-
  • избори

Евентуалната партия на Румен Радев може да взима гласове и от ляво, и от дясно

Партия на Радев може да помете статуквото - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Автор: Красина Кръстева

Само президентът Румен Радев може за една секунда да преобърне политическата ситуация в страната. И да направи тази истинска революция, за която днес бленуват площадите. Защото за сериозни реформи са необходими над 2,2 милиона гласа – колкото имаха сините през 1997 г. Силата на тези гласове помогна на Иван Костов да направи дълбоки реформи, които трасираха пътя ни към Европа.

А днес подобна електорална сила би могла да събере само евентуална партия на президента Румен Радев, за която от няколко дни се заговори. Представете си как в един прекрасен ден, съвсем неочаквано, Румен Радев се изправя и заявява: „Днес подадох оставка като държавен глава пред Конституционния съд, за да оглавя битката с мутрите и олигарсите. На втория тур от президентските избори през 2016 г. за мен гласуваха 2 063 032 българи. Ако на парламентарните избори получа повече от тези гласове, ще предложа промени в конституцията, които ще направят невъзможно България да бъде повече „завладяна държава.“

Такова изявление би предизвикало земетресение в политическия живот на страната ни. И следващият парламент не би изглеждал така безперспективен като възможност за излъчване на правителство, както го представят днешните социологически проучвания. Евентуалната партия на Румен Радев би била политическата формация, която ще даде отговор на любимата теза на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов - „Няма кой да ни смени. Бих дал властта, но няма на кого“.

Това би била политическата формация, която би отговорила на желанието на толкова много българи – за европейски рестарт на държавата, за „изгонване на мутрите и олигарсите от властта“. Кой бе политикът, който пръв изрече „Мутри, вън!“ и вдигна юмрук срещу тях като символ на непоколебима решимост? Да, това беше Радев! Но защо точно Радев би направил „вълна“? Защо не „Има такъв народ“ на Слави Трифонов или Изправи се.Бг на Мая Манолова? И те са срещу „корупцията, мутрите и олигарсите“.

Защото Румен Радев, макар и от четири години президент, се възприема от средностатистическия българин, който вечер гледа новините по телевизора, като „нов“ за политиката - не е от тези, дето се карат в парламента. А те за много от гражданите са „преоблякъл се Илия, пак в тия“. Чистият брой избиратели, които биха свързали надеждите си с Манолова или Трифонов, са не повече от 200 000 - хора, които всеки път търсят алтернативата и гласуват за нещо ново. „Стари лица“ не могат да извършат този „рестарт“ така, както през 90-те нямаше как бившата комунистическа БСП да извърши необходимите за присъединяването на България към ЕС преобразования, независимо че излъченият от нея премиер Жан Виденов подаде молбата за това членство. С товара на миналото трудно се върви към бъдещето.

Евентуалната партия на Радев има предимството да не отговаря на въпроси за лявото и дясното, за комунизма и антикомунизма, за евроатлантизма и Русия. Защото съдържа в себе си отговора. Не стои ли Радев до американския посланик на военни учения с партньорите ни по НАТО? Той не е ли натовски генерал, завършил американски военни академии? Не подкрепя ли атлантически инициативи като тази за „Трите морета“? Не е ли Радев човекът, който олицетворяващите статуквото в парламента и правителството всекидневно атакуват?

Тази евентуална партия няма да отговаря на такива „стари“ въпроси, защото те са от миналото, а тя ще сочи бъдещето, където те нямат значение, но има значение въпросът за „мутрите и олигарсите“ и за „завладяната държава“. Ето затова, подобна партия може да направи „вълна“, което в българските условия означава около 2 милиона гласа. ГЕРБ никога не получи толкова. Най-големият електорален успех на партията на Борисов бе през 2009 г., когато новосъздадената формация взе 1,678 милиона гласа с лозунги за възмездие за корумпираните, съчетани с обещанието за „европейско развитие“, съдържащи се в името ѝ.

Вълна от гласове в най-новата българска история има точно тогава, когато се появи някой, който олицетворява стремежа към развитие по европейски образец. Затова вълна направи и Симеон II през 2001 г. Неговото НДСВ взе 1,953 милиона гласа, но 235 000 души подведено гласуваха за „ментетата“ на царската партия. Обединени, всичките гласове, дадени за формации, съдържащи в себе си името на Симеон II (олицетворението на стремежа към европейско развитие), са близо 2,2 милиона. Колкото бяха гласовете за сините през 1997-а.

Тези 2,2 милиона не са „избягали“, те са тук. И както и преди, ги обединява желанието България да бъде като развитите държави в Европейския съюз, да не прилича нито на бивша съветска република, нито на източна сатрапия. Тези хора изповядват различна идеология, но биха гласували за партия на Радев, защото виждат в него генерала, който може да реши проблеми като корупцията и властта на олигарсите – а точно тези явления ни сближават с източните сатрапии и бившите съветски републики. И точно тези проблеми за леви и десни са по-важни от въпросите за лявото и за дясното.

Затова евентуалната партия на Румен Радев може да взима гласове и от ляво, и от дясно, и от БСП, и от „Да, България“. Техните собствени симпатизанти ще се съмняват във възможностите на „нашите“ да решат тези най-важни за тях въпроси, защото „видяхме какво направиха, когато бяха на власт“. Евентуалната партия на Радев би могла да вземе и тези между 300- 400 хиляди гласа т.нар. патриотичен вот. От 2005 г., когато на политическата сцена излезе „Атака“ тези избиратели последователно гласуват „патриотично“, а физически много от тях принадлежат на бивши военни, които могат да видят в Радев своя командир.

Проблемите, с които обаче ще се сблъска тази неродена партия на Румен Радев ще бъдат същите, които са преобръщали в дерето колата на всеки, който е управлявал у нас през последните 30 години.
За кадрите. За хората, с които революционната партия ще осъществява своята революция. Но това винаги е въпрос, който избирателят чува „на следващия ден“. Никога, когато се задава в навечерието на парламентарни избори. През 2001 г. никой не слушаше опитните министрите на Костов, когато спореха с неопитните, неуправлявали държава, юпита на царя. И през 2009 г. никой не питаше какъв опит имат кадрите на Борисов. Избирателят не трепна и когато премиерът обясняваше как се запознал с бъдещ свой министър на една бензиностанция.

Просто, когато една звезда изгрява, блясъкът ѝ затъмнява неудобните подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 125 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балканец

    84 160 Отговор
    Радев е част от статуквото.
  • 2 Рошко

    100 33 Отговор
    Ше гласувам за този който забрани новините и писането за корона

    Коментиран от #8, #107

  • 3 Лекар

    24 117 Отговор
    Радев, ско ненаправиш партия ще гласувсм за Слави Трифонов.
  • 4 Софиянец

    73 176 Отговор
    Льотчика ще бъде неприятно изненадан от 300-та Хил гласа за него, това са му силите и възможностите.

    Коментиран от #18

  • 5 Те тогава ще я втаса

    48 55 Отговор
    Айде

    Коментиран от #82

  • 6 г9гг9

    55 76 Отговор
    Моето скромно мнение е, че ако Радев направи партия и се яви на избори, това ще е тактическа грешка.
    Тези, които ще дойдат на власт в БГ, след Борисов ще са самоубийци.
    Всички виждаме какво крадене и ограбване имаше последните 10 години. Всички знаем за схемата кредит след кредит, но все още нищо не знаем. Предполагам, че това което сме видели е само малка част от върха на айсберга. не искам да съм лош пророк, но мисля ,че кризата ще е ужасна и тя ще започне със захлаждането и първите сметки за ток и парно. Тогава ще се появят и грипове, който УДОБНО ще бъдат изкарвани коронавирус. Държавата съвсем ще спре и ще настане ад.
    Та, който и да дойде на власт след Борисов скоро ще бъде политически труп.

    Коментиран от #7, #9, #77, #98, #104, #121

  • 7 Бат Бойко нощния бандит

    65 34 Отговор

    До коментар #6 от "г9гг9":

    След мен потоп! Грешка!След мен суша!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Последния Софиянец

    72 23 Отговор

    До коментар #6 от "г9гг9":

    Олигарсите държат и ножа ,и хляба.Могат да ни оставят без хляб,вода ,ток и каквото си поискат.Борбата с тях ще е тежка.

    Коментиран от #51

  • 10 Фен

    52 32 Отговор
    А пък аз си мислех, че съм приключил с фентъзи жанра. Но ето, прочетох още едно!
  • 11 То няма друга алтернатива...

    89 59 Отговор
    Това е единственият вариант за България.Личи си и по омразата на Тиквата и слугите му.Те подивяват и говорят небивалици след като чуят или видят Румен Радев....

    Коментиран от #133

  • 12 То е ясно

    35 28 Отговор
    Само Митьо Пищова ще оправи България ! Той колко манекенки е оправил,та една държава ли ! Всеки иска да се занимава с политика,защото се краде безгранично,но законно !

    Коментиран от #110

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Рап

    67 69 Отговор
    Нека направи партия и тогава говорете! Защо лансирате идеята,че само той с неговата партия ще спаси България? Р.Радев се доказа,че е проводник на чужди интереси,нима може да бъде спасител? Българският народ е лъган много,дано този път не повярва на измислените журналистически писаници!
  • 15 съновник

    54 68 Отговор
    Ха ,ха ! Сън сънувах ,мила мамо . (тъмно) Червени "мокри" сънища ,а?! Радев - едноличен владетел ,а България - вън от ЕС и НАТО и в "прегръдките" на Кремъл ?! Е , нЕма да стане !

    Коментиран от #25

  • 16 Бългaрин

    55 47 Отговор
    Някои искат да съборят Радев в политическата тоалетна. Няма начин. Радев ни е необходим именно като президент - За обективен поглед върху политическата лудница и озаптяване на мутрите и сатрапа!

    Коментиран от #68

  • 17 аз съм Веска

    18 19 Отговор
    Статуквото ще го помете ББ.
    ИНТЕРЕСНОТО Е, ЧЕ ПЪРВО СА ГО КРЕДИТИРАЛИ С ПАРИ , ЖЕНИ , И ВЛАСТ.
    СЕГА МУ ПРЕДСТОИ МАГАРЕШКА РАБОТА ,ЗА КОЯТО НИЩО НЯМА ДА ПОЛУЧИ ./ ТАКА С НАРОДНИЯТ ОБРАЗ НА КРАЛИ МАРКО /.
    В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ , НИКОЙ ДА НЕ ОЧАКВА НЕЩО ПО-РАЗЛИЧНО.НЯМА КАК ДА ГО ДУДУРКАТ ДУХОВНИЦИТЕ ТОЛКОЗ ВРЕМЕ ,И ДА НЕ ГО ИЗЦЕДЯТ КАТО ЛИМОН.
    РУМЕН РАДЕВ МНОГО КЪСНО СЕДНА НА СОФРАТА .ПЛЮСКАНЕТО
    СВЪРШИ ,ПОСУДАТА СЕ СЪБИРА ..../ МАЛКО НЕУДОБНО: ПРЕДИ ДА СА СИ ТРЪГНАЛИ ГОСТИТЕ НА " ДЕМОКРАЦИЯТА "/ .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Русороб

    56 49 Отговор
    Тя Петолъчката свети на челото на льотчика дето се пише българин, ако случайно вземе властта протестите ще са тройни и ще бъдат изменени за дни.
  • 20 Русороб

    44 36 Отговор
    Тя Петолъчката свети на челото на льотчика дето се пише българин, ако случайно вземе властта протестите ще са тройни и ще бъдат изменени за дни.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Като президент

    8 65 Отговор
    Радев е добър но да направи партия и да създаде екип за правителство не става...определено военните и полицаите не мислят и не приемат чужди идеи.слави е доказал ,че може да създаде добър екип

    Коментиран от #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Последния Софиянец

    19 17 Отговор
    Много олигарси в тоя сайт бе.!?Само минуси ми напраскали .ха ха ха
  • 25 Наблюдател

    46 33 Отговор

    До коментар #15 от "съновник":

    "Прегръдката на Кремъл" ли те безпокои?
    🤔 А не те ли безпокои , че в прегръдката на Белия дом и Високата порта (Hато), в последните години България се топи с тенденция на изчезване ?

    Коментиран от #111

  • 26 КОТарАК

    34 17 Отговор
    В БГ много трудно може да се промени нещо . има една управленческа каста , която постоянно си сменя цветовете и дори честен човек да заформи нвкакъв проект , не би постигнал нищо защото надолу по веригата не стават. Освен това сме изключително зависими от еврофондовете-на тях ни се крепи държавата , защото нямаме икономика и нищо не се прави по въпроса-така реално нямаме и външна политика а изпълняваме нареждания от Брюксел. Успяхме и с простотиите си да се отдалечим от Русия с нейния необятен трудов и стоков пазар.Единственото което ни остава и го правим в момента е да протестираме срещу корупцията-ако успеем да ограничим кражбите ще е голям напредък. Правилната посока е да се върви към президентска република-с тия партийки в парламента , които ядат и пият и крадат заедно не става. Те нямат и държавническо мислене , защото не са сигурни за следващия си мандат и единствената им цел е да лапат като за последно.

    Коментиран от #27, #31, #112

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ke da

    28 16 Отговор
    Радев е изненадата, за всички чужди и местни кукловоди! Това интуитивно го усеща и иначе търпеливия ни народ! НО за да направи партия и победи на избори, ще му трябва повече смелост от това да управлява изтребител, и повече комуникативност и енергия за да го осъществи!

    Коментиран от #32

  • 29 Чук и Гек

    30 23 Отговор
    Не се хващайте офицер Радев, освен ако не искате красива саможертва, която никой няма да оцени - напротив! Вече направихте достатъчно, но не си струва да се главоболите за народ, който далеч над 50% сме съставен от гaнчовци, страхливци и нагаждачи! Интелигенция - 97,3% - слугинска, хранена от тикви! Например гърци, при вашия призив отдавна да биха изнесли тази корумпирана върхушка заедно с матраците, метресите и чекмеджетата на бунището! Колкото за оставка - да! Заявете, че не искате повече да бъдете президент на толкова повреден народ и вървете някъде, където ще се чувствате добре - например в САЩ! Бе, питайте д-р Константин Тренчев! Той тегли една на всичко тук и така постъпи! Дори за интервюта не желае да го безпокоят мисирките с любезното, кратко и ясно - няма смисъл с този народ!

    Коментиран от #36, #93

  • 30 Софиянец

    27 9 Отговор

    До коментар #22 от "Като президент":

    Екип от чалгари ;) другата малоумна идея, но то това ни е нивото, двуграмови идиоти чакат клоунът да ги оправи.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Девоатин

    8 13 Отговор

    До коментар #28 от "ke da":

    А на теб какво ти е нужно, за да управляваш изтребител?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хихихихии

    36 27 Отговор
    Красинче, моме...празноглаво, в главичката ти крива... Цари Невероятен ХАОС!! Хихихихии...Една евентуална Партия на РЕШЕТНИКОВИЯ Резидент-ФАТМАКА,..ще го доведе по-бързо...в ЗАТВОРА! Ако успее (в което силно се съмнявам) да прескочи 4% Бариера ,ще бъде Наистина КОЛОСАЛЕН УСПЕХ! Хиииихииихихиииии... Евентуално би могъл да Помете... държавното жилище е което ...командва...ДЕСА!
    Хихихихии.....
  • 35 месара

    37 24 Отговор
    бсп 2 ли ше се казва партията на фигуранта ? голям смях !
  • 36 ke da

    24 3 Отговор

    До коментар #29 от "Чук и Гек":

    Интелигентните хора знаят, че обществото е такова - какъвто е народът му! Смяна а чипа е решението, но като чуят за чип - всички пищят на умряло, и се се жалват на господаря!

    Коментиран от #39

  • 37 Чук и Гек

    24 19 Отговор
    Все пак, виждате ли колко е трудно на мафията, когато и се противопостави достоен и почтен човек! Да е някое Яне - да го опънеш, да е Марешкия - да го рекетираш за бизнеса му и престъпленията, да е Волен или Варели - да го сплашиш и купиш! Да е мисирка и пуйка - да я сготвиш в спалнята и да си щипне от шкафчето! А тоя - ни се води, ни се кара! Добре, че не са много като него на тази територия, че да виреят тикви и ластуни!
  • 38 РЕАЛИСТ

    16 22 Отговор
    Абе не бе случайно Радев заедно с Гергов на една маса на сватбата. Свиня ще спонсорира партия на Радев за да не може БСП да спечели изборите. Така Гергов иска да помогне на Бойко.
  • 39 Чук и Гек

    18 5 Отговор

    До коментар #36 от "ke da":

    По скоро стадото е такова, каквито са пастирите му! По лесно е под ластуните на сянка, отколкото пред офцете и на паша!
  • 40 Епси

    24 5 Отговор
    ИСТОРИЯ ЗА НАИВНИЦИ.ЗАВИСИМ ЧОВЕК ЩЕ СЪЗДАДЕ НЕЗАВИСИМИ ИНСТИТУЦИИ.МОЖЕ ,НО КОЙ ЩЕ ОСТАВИ ЛЬОТЧИКА ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА .САМ ЧОВЕК ДА ПРЕБОРИ СИСТЕМА СЪЩЕСТВУВАЛА 75г КОЙ ЩЕ ГО ОСТАВИ,МОЖЕ БИ СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ
  • 41 ДА СРАВНЯВАШ... ПАРЛАМЕНТАРНИ И

    38 13 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ (КАТО БРОЙ ГЛАСОВЕ) Е ПОВЕЧЕ ОТ...МАЛОУМНО!
    Ж.ЖЕЛЕВ беше с 2.7 милиона гласа, П Стоянов- 2.6 милиона гласа и т.н.
    ФАТМАКА Е ПРОСТА СЕЛСКА ФУРАЖКА и това е Първият му и последен Мандат!
    ГАРАНЦИЯ!
    Приемам и ЗАЛОЗИ, от...пишман-Политолозите!!!
  • 42 перничанин

    31 13 Отговор
    Много му се иска на автора да внуши на читателите, че фатмашка партия е алтернатива. Да, да ,ама не. Само илитерат или пенсионер гледащ нон стоп БСТВ може безплатно да се излъже и да гласува за фатмако. Нормален човек , гледащ и слушащ какво прави и говори Радев, няма начин да се излъже , че ни чака нещо различно от партия БСП. Гласовете които ще събере са потенциални гласове за БСП. Лошо няма, АБВ какво направи - нищо. А за сравнение между умния Първанов и не толкова умния Радев , място няма. Отделно глупостите които приказва Радев и откровената конфронтация с Боко ми напомнят на конфронтацията между Б.Бонев и Петър Стоянов. Помните кой спечели, нали (Първанов)!
  • 43 Веселин

    16 12 Отговор
    Кой е правил снимките на бай Баньо в спалнята?
    Турски инвеститор след работна среща.
  • 44 Само ревизия на всички милионери...

    21 1 Отговор
    Всички откраднати пари и активи отново при обраният народ и пренощуване на недоказалите ,от къде са им поръчковите яхти,автомобили и сарай по стадионите на държавата.Опреснителни курсове за кредитни милионери и щастливи преватезатори на държавна собственост.Всички държави при които това е реализирано са с много добър стандарт , боголюбиви политици и бизнесмени....

    Коментиран от #46, #90

  • 45 Сиреч

    25 13 Отговор
    нема лево, нема десно всичко срещу ГЕРБ. Че тоя филм с нисък рейтинг сме го гледали.
  • 46 Гост

    20 12 Отговор

    До коментар #44 от "Само ревизия на всички милионери...":

    Здравей другарю.ние от СССР те признаваме за наш достоен партиен кадър. Ще те направим Велик ръководител ....когато отново станем СССР. Засега обаче препоръчваме да ограничиш интернета и да си почиваш повече. Щото скоро няма да стане твоята.
  • 47 Матей

    18 6 Отговор
    Темата за партия под егидата на президента Р.Радев има редица аспекти.Първо,идеята не е нова.И Радев ,ако има малко разум,няма лично да я оглави,хвърляйки оставка,както тук,в тая статия наивно го подкокоросват.Той може да я прогласи,че я подкрепя,инициира идейно и ще и съдейства ,но само толкова.Достатъчно е ,защо да си губи тая мощна и сигурна капия като президентството?Опитват се да го подхлъзнат,толкова е глупашко,как могат да си го помислят ,че ще им се върже на акъла?Всеки глупак си мисли,че и другите са като него.

    Коментиран от #49

  • 48 пройчо

    18 6 Отговор
    А що никой не пита Радев?...а много се упражняват да разсъждават в стил "Нероден Петко"/--в т.ч и клоаката,,,пиг..

    Коментиран от #70

  • 49 Да бе

    18 13 Отговор

    До коментар #47 от "Матей":

    Ахаа - значи да се крие зад имунитета, да не поема отговорност и да може всеки момент да се отметне!
    Много удобно нали?
    Както в момента - скрит зад имунитета , подкрепя протеста , но не поема никаква отговорност за действията на тези протестиращи!
  • 50 Дедо Jo

    14 19 Отговор
    Всички, които мислят, пишат и говорят за партия на Р.Радев работят за статуквото.

    Президентът има и ще има висок рейтинг и подкрепа докато е говорител за сега на око 2/3 от Суверена.

    В момента, в който направи самостоятелна партия ще:
    - последва съдбата на Георги Първанов и много други като него;
    - отвори път на Борисов евентуално да се скрие докато забравим золумите му.

    OCТAВКА Борисов, НС, Гешев!

    Коментиран от #56

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 xaxaxaxaxa

    9 7 Отговор
    Вие няма да се промените а? Ганьовци си бяхте, по-големи ганьовци ставате!
    Пак някой да ви спасява а? Като отделите от "ценното" си време половин-един час за гласуване за някоя си партия и сте си свършили работата ли бе мързелива сган? Хахахахахахахаха!
    За български "юристи", "икономисти", журналя, социолози и политолози не се гласува!
    А вие вече нямате и специалисти, които да ви издърпат - инженери,архитекти,химици,биолози и.т.н.
    Никой няма да ви "спасява", защото не си заслужавате труда!
  • 54 Биби Кинг

    10 11 Отговор
    Пембен е обладател на 2/3 от гласувалите за фигурант, а те са 25% от имащите право! Не лъжете и не заблуждавайте пембени въшки, Мразев е по Божията милост фигурант на Бойковина!

    Коментиран от #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 О дааа

    13 9 Отговор

    До коментар #50 от "Дедо Jo":

    Да бе -щото ти така си казал!
    Говорител бил - 99,99% от суверена не го интересуват тия стани-да -седна постановки!

    Хората НЕ гласуваха за този, а против кандидата на Герб!
    А тайната му мисъл, на него и на такива като вас е - някак си така, на тъмно да му се спретне една президентска република !
    Ама без избори!

    А много добре знае, че ако направи партия - ще трябва да поема отговорност, нещо , което в момента не прави и му е много удобно!
  • 57 България я няма

    9 5 Отговор
    Наистина няма такъв народ. Като чета коментарите и надеждата сме загубили и какво следва? Ако бяхме японци с достойнство щяхме да постъпим.
  • 58 Дедо Jo

    10 14 Отговор

    До коментар #54 от "Биби Кинг":

    Не ми стана ясно какво искате да кажете, но фактите са следните:

    1. Напазаруваните от Борисов социологически агенции, казват че 2/3 от гласоподавателите подкрепят протеста.
    2. През далечната 2017 ГЕРБ имаше 16,85% от гласоподавателите.
    3. Същите Бокови агенции казват, че сега ГЕПИ ще вземе 13,2%.
    4. А истината е, че процентите на ГЕРБ и ДПС са вече изравнени - около 7-8% и продължават да падат.
    5. ДПС вече трескаво търсят някакво решение, щото отиват на 5 до 7 политическа сила в новия парламент.

    OCТAВКА Борисов, НС, Гешев!

    Коментиран от #72, #113

  • 59 Доказано

    16 4 Отговор
    Бивши полицаи и военни не трябва да бъдат политици , репресивни органи като полиция и военни по душа си остават фашоидни с дълбоко развито чувство за безнаказаност, своеволие и произвол
  • 60 Вълко Червенков

    18 6 Отговор
    Красинка нещо се е размечтала.Глупостите които е сътворила са плод на буйната и фантазия и смущения в месечния цикъл.Първо Подлогата Румен никога вече няма да събере и 100 000 гласа,защото лъсна продажната му,жалка,рубладжийска душица и второ,той е марионетка,кукла на конци,поставена от ватенките да лобира за техните интереси,но с помоща на Столетницата.При положение че се извърти като Първанката с буквите,кухите тенекиени манерки ще го
    изоставят и най-много да вкара в парламента десетина пенсионера от ВВС да взимат депутатски заплати.
  • 61 111

    17 5 Отговор
    Ха-ха-ха! От къде ще вземе пари за създаване на партия, за учредяването й, за избори...? От мутрите-нали само те имат, или Русия ще му даде, а може и Нинова или Доган заем да му отпуснат...И после ще трябва да връща! И пак с едни и същи ще бъдем!! А 2мил.гласуваха за него, защото не искаха Цецка Цачева, не че са го харесали!!!

    Коментиран от #62

  • 62 Дедо Jo

    12 15 Отговор

    До коментар #61 от "111":

    Радев партия няма да прави, колкото и на герберите да им се ще.

    Догодина на Президентските избори опитът на Борисов да се скрие от правосъдието ще пропадне, защото Р.Р. ще го бие като маче у дирек.
    Към тези над 2 млн. дето го избраха 2016 г. ще се присъединим още поне над 1 млн. които вече го харесваме.

    OCТAВКА Борисов, НС, Гешев!

    Коментиран от #114

  • 63 Сърп и чук

    7 6 Отговор
    Партия е неуместно! Това е или наивна, а най вероятно хараланско - гербераска постановка с цел противопоставяне масата на така приятното им ляво - дясно, където герберастите считат дясното за двое! Ляво - дясно, чудесно - прекрасно, всичко що годе свястно - против Герб! Политичеси нормалното - срещу шайката, тулупите, престъпния тръст - Герб!
  • 64 Палячото Радев

    13 8 Отговор
    Може да отнеме единствено електората на Учиндолския чалгар. 😀
  • 65 ПЕНКО

    13 8 Отговор
    " КОТО РОУМЕН НАМА ВТОРИ -ТЪЙ НАДУПЕН КЪМ СВЕТА - ТОЙ Е ВАШАТА ОПОРА - ТОЙ Е ВАЩА ВИСОТА " !!!!!!!!
  • 66 наблюдател

    18 6 Отговор
    При последното Правителство на БСП-минимална заплата 300 лева -гориво 2,50-2,60 лв./л. Сега минимална заплата 600 лева-гориво 1,8 лв/л. Всеки има глава да мисли кои са корумпираните!

    Коментиран от #67

  • 67 Дедо Jo

    7 9 Отговор

    До коментар #66 от "наблюдател":

    Я пак виж с какво наблюдаваш и с какво мислиш, защото:

    Един от внуците ми преди 5 г. беше висок 131 см, а сега е 175.

    Сравни се коректно, например със страна от ЕС.
    За 2020 г. Бълария е на последно място в ЕС по размер на минималната работна заплата.
    Най близо до нас е Латвия.

    Къш гербери проклети...
    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!
  • 68 Българин

    15 5 Отговор

    До коментар #16 от "Бългaрин":

    Тъп фигурант на кремъл и бошков
  • 69 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    8 13 Отговор

    До коментар #8 от "Трябва да":

    В България "бУлшенството" са неграмотни като теб и гласуват за ГЕРБ...
  • 70 перничанин

    11 1 Отговор

    До коментар #48 от "пройчо":

    Питали са го днес и отговора му е НЕ!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 перничанин

    11 2 Отговор

    До коментар #58 от "Дедо Jo":

    И кои партии според теб са преди ГЕРБ ? Ако визираш БСП в момента е около рейтинга на ГЕРБ, около но по-малко. Славчо, Мая, Ристе и отровните бокл*ци имат шанс да съберат 4-5% заедно само ако има извънредни избори. На редовните ще са в статистическата грешка (под 0,01%). Проблема е, че на тези избори (редовните) ще отидат максимум 30% от имащите право на глас. Ето това трябва да се промени от ВНС в конституцията. Да не е легитимно НС, ако не са гласували поне 51% от хората. Никакво задължително гласуване! Да видим с какви обещания ще ни накарат да гласуваме (изобщо).Същото да се отнася и за избор на президент. Така няма да обвиняваме никой за избора ни.

    Коментиран от #76

  • 73 оня с коня

    19 5 Отговор
    Авторката ни убеждава,че евентуална партия на Радев може за 1 СЕКУНДА да обърне полит. Ситуация в БГ.Според друга Статия обаче радев заявява че "няма да прави полит. Проект".И какво излиза?- ами че Радев НЕ ИСКА ПРОМЯНА!Ония пък на Площада крещят Друго...ДОБРЕ ЧЕ Е бат Бойко при тази ситуация ДА РАБОТИ И ВОДИ ДЪРЖАВАТА,че ако остане на тия дърдорковци дето викат "Оставка" пък не казват КОЙ да смени Борисов на кормилото - Жална ни Майка!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 българка

    11 2 Отговор
    Какви "РЕФОРМИ" направи иван костов??? Той е първопричината да сме в това състояние днес!!!
  • 76 Дедо Jo

    4 14 Отговор

    До коментар #72 от "перничанин":

    Първо: "отровните" не са боклуци, те са говорители.
    Второ: те нямат шанс като самостоятелна партия да влезнат в НС.
    Трето: ще има предсрочни избори, освен ако не се случи нещо свръхизвънредно.

    В новото НС подредбата ще бъде горе-долу следната:
    1. БСП
    2. ИТН (Слави Трифонов)
    3. ДБ (Христо Иванов)
    4.-6. Прогнозата е трудна, но вероятно подреждането ще е:
    4. ДПС
    5. ГЕРБ
    6. ?? (Мая М + Татяна Д + ...)

    Правителство трябва да се сформира от всички без ГЕРБ и ДПС с подчинена роля на БСП.
    Рейтингите, които се обявяват в медиите са тези, които плащащите искат да виждат.

    И проблемът не е, че не гласуваме, а че:
    1. Няма за кого
    2. Ако има за кого и той влезе в парламента за около 6 месеца става ОПГ

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!

    Коментиран от #84, #86

  • 77 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "г9гг9":

    Тогава ще се появят и грипове, коЙто УДОБНО ще бъдат изкарвани коронавирус.Масова неграмотност.Вместо коИто,пишат коЙто.
  • 78 Боби

    5 3 Отговор
    Всеки да си плати ,затова че сме на този хал! Не са виновни тази или онази партия,а хора за който трябва да има съд и затвор. Следващите да знаят какво ги чака!Хората не трябва да се делим по цветове и винаги да бдим за бъдещето на нас и децата ни!
  • 79 Икар

    8 14 Отговор
    Аз ще гласувам за партия основана от
    Г-н Р.Радев!А съм десен по убеждение!
    Трябва да се смачка Боко Тиквата!!!
  • 80 ТАРАН

    7 11 Отговор
    По добре пилот, отколкото идиот !
  • 81 Много"" умни"" много"хитри" Радев да

    5 7 Отговор
    Си прави Партия, но първо да си подаде оставката!!!!!!!
    Кой го е измислил?????? ГЕРБ!!!!! ИЛИ.
    ПАТРИОТИТЕ????? ДПС???? ПЪРВО ОСТАВКА НА БОРИСОВ, СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, ИЗБОРИ!!! БОЙКО ДА СИ НАПРАВИ ОЩЕ ЕДНА ПАРТИЯ СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!!!!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Приятелски съвет

    11 1 Отговор
    Смятам,че му стигат излагациите !
  • 84 перничанин

    12 5 Отговор

    До коментар #76 от "Дедо Jo":

    Колкото и да е нагласена статистиката, настроенията на хората се виждат. Да много са недоволните от Боко, но още повече са тези които помнят безобразията на Станишев, кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС (Мая) , помнят Жан Виденовата зима. Ако се върнат още малко, помнят създателя на мутрите " Дебелия"(Луканов). Та статистиката няма начин да излъже за ниския рейтинг на БСП. А и основния електорат понамаля.

    Коментиран от #85

  • 85 Дeдo Jo

    5 11 Отговор

    До коментар #84 от "перничанин":

    Рейтингът на БСП, който в последното проучване надвишаваше с 0,5% този на ГЕРБ, в действителност е доста по-висок.

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!

    Коментиран от #97

  • 86 перничанин

    17 5 Отговор

    До коментар #76 от "Дедо Jo":

    Искам да се поправя. Триото не са бокл*ци, а хитри бокл*ци. Те наред със стотината платени от Дубай хитреци използват лековерни младежи. Младежи търсещи кауза, каквато и да е, за да са интересни пред другия/ същия пол. Заради това и интервютата с протестъри са еднакви и звучат заучена. Отделно Слави като шоумен го признавам, но като човек е един застаряващ и озлобен ерген. Слави политик ми звучи като Чичолина политик. Може ама е несериозно. Ето я и моята класация. 1 ГЕРБ, 2 БСП, 3 ДПС или Слави, 5 Патриоти, 6 Марешки или Мая (и двамата не влизат). Слагам бас, че ще съм по-близо до истината. Болшинството хора не подкрепят протеста.

    Коментиран от #88

  • 87 Чудя се

    15 4 Отговор
    Откъде се появи комунистическия глупе ндер, който успя да сътвори това творение. Боже, колко сте жалки всички. Как може да се връзвате на домогванията на комунистите до власта. Като стадо овце сте, съжалявам , но е така. Ей хора, съвсем скоро , с тези си действия наистина ще напълните площадите. Защото след вата глупост някой трябва да изтрие гюб рето, което ще довлечете.
  • 88 Дeдo Jo

    7 11 Отговор

    До коментар #86 от "перничанин":

    Лично аз съм бил на протеста над 60 пъти, освен това не съм лековерен, не съм и младеж.
    Никога не съм видял или пък съм се усъмнил в някакви действия, които да предполагат плащане.
    Не мисля, че интервютата звучат заучено, отделно че много се селектират (аз по БНТ не се видях, а напоително интервю дадох).

    ГЕРБ на пъво място е абсурд!
    Даже бих казал, че ако изборите са март 2021 - ГЕРБ по-скоро няма да влезне в парламента.

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!

    Коментиран от #92

  • 89 Безпартиен

    13 5 Отговор
    Недейте да броите само тези по площадите,a и тези,които са пред телевизорите.Аз съм сигурна,че точно от тях ви е страх...
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 перничанин

    9 8 Отговор

    До коментар #88 от "Дeдo Jo":

    Не звучиш сериозно, ако мислиш, че платените протестъри ще визират финансовите си зависимости. А това за интервютата е абсолютно вярно. "Мафията вън, Оставка" и когато дойде логичния въпрос " а после какво??" следва хън, мън.. и абсолютно еднакви отговори ,буква по буква " млади хора,експерти (По какво? Кога станаха експерти, нали са млади!?!?). Това на площада струва пари. Нали не се заблуждаваш, че Баикяновците и Ристе са се бръкнали.:)))
  • 93 И аз да кажа

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "Чук и Гек":

    И защо да се чувства добре в САЩ нашият юнак? Ако го биваше в свободна икономика, отдавна щеше да е отишъл! Той харесва слушането, изпълняването, уреждачеството, партийния възход, бюджетните благини. Да не би да назначи с конкурс обкръжението си? Доведе ги всичките шапкари и ченгета! Смешен съвет!
  • 94 Иван

    14 8 Отговор
    ГЕРБ събира негативи. Това е защото тъпаците вярват на " чекмеджетата". Но пълен абсурд е да се иска оставка на Гешев. Той единствен се зае с олигарсите и каза: В затворите има само КОКОШКАРИ. Влезе в президенството,защото там има руски шпиони! МИСЛЕТЕ АКО МОЖЕТЕ!
  • 95 Политик ли.

    7 6 Отговор
    Най удобно да стоиш и да даваш акъл и да критикуваш. Казват го социолози и политолози. Изказвания на президент и вице показват, как може да приказваш много и накрая да се окаже, че нищо не си казал.
  • 96 Другия с коня

    10 7 Отговор
    Червените цървули ,Червения Президент и 30 НПО раЗроили се от тях се опитаха да Компрометират Най- успешните 11 години от Прехода с управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов.Мръсно,с бутонките напред,агресивно и Цинично се опитват да свалят Рейтинга след Корона Вируса на Управляващите България.....Европа може да я излъжете,но Българите НЕ.Няма Период в България на толкова Стабилна Икономика както в тези десет години,другари миризливи Цървули...Няма Период на Просперитет като този.Увеличават се доходите на всички,20 Олигарси и Приватизатори са в Ареста....Тартора избяга в Дубай,но даде Фира като бизнес мен (в превод - работещ човек)...Задкулисието влиза един по един в Ареста...Сега е ред за Лустрация на Комунистите и ГЕРБ ще управлява още ТРИ мандата...
  • 97 И аз да кажа

    4 4 Отговор

    До коментар #85 от "Дeдo Jo":

    Не е по проучване, а по фриволен анализ на нагласи и усещания- така са го формулирали гениите! Пък го изчислили до стотни от процента- чудно как, ако не е имало анкета! Тук другарите вярвате на всичко, което ви се иска!😃🤣😂
  • 98 Мъка

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "г9гг9":

    Моето мнение е подобно на твоето!

    Хазната е празна! Възможностите за кредити изчерпани! Последния, ще се разпредели и няма да е в помощ! Чака се според мен ноември, да станат яко заразените!

    Според мен задкулисието ни гласи втори Орешарски!
    Когато се изпълни всичко по горе написано, бат Бойко , ще получи заповед да подаде оставка!

    Служебното правителство, ще се види в чудо! Ще се окаже с вързани ръце! Но ще добута до избори! Празна хазна! Взимането на кредит, ще е изключително трудно и бавно! Заразените яко! Най вероятно и болниците, ще са към предела си!
    Общество в което болшинството не вярващо във вируса и тотално неуправлявано! Всичко това наведнъж, ще доведе до страхотна криза!

    Всички "медии на истината", ще я нажежават! Ще оплюват президента и ще го обвиняват, че той и протестите, са главните виновници! Ще се споменава, как са предупредили за кризата! Доверието в правителството, ще се срива! Рейтинга на президента също!

    На хоризонта, ще има нова фигура, която ще се ползва с някакво доверие и няма да е с лошо минало! Ще се лансира и от "медиите на истината"! Ще започнат платени протести, които да изкарат и нормални хора, като при Орешарски! Ще се нажежи обстановката и ще се стигне до нови избори!

    Тогава новата звезда на задкулисието, ще спечели! Ще поемем по същия път, но с нови пионки!

    Надявам се всичко това да не се случи! Но в момента, нещата вървят към подобен сценарии! Всичко зависи от хората! Ако са наивни и се подава
  • 99 ИМПИЙЧМЪНТ

    5 10 Отговор
    И за Селски кмет не става

    Коментиран от #102

  • 100 Мъка

    3 0 Отговор
    Продължение към ком. 98:

    Ако са наивни и се подават на облъчвания и не си гонят правата, ще има някакъв подобен сценарии!
  • 101 Капитана

    9 8 Отговор
    РАДЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ СВЕТЪЛ ЛЪЧ В МАФИОТ СКАТА ДЪРЖАВА НА ЧЕКМЕДЖИЕВ !
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Балъка BG

    7 4 Отговор
    Не знам защо, но и аз вярмам на Радев. Само че уядената червена бивша журналистка вице не му ходи на мундира.

    Коментиран от #143

  • 104 ГОСТ 26

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "г9гг9":

    Поредния умник.Ако е така нямаше да го има това всекидневно плюене лъжи,измислени компромати,платени протести за оставка на премиера и правителството.Не съм от ГЕРБ но и не искам да ни управлява отново най-голямото зло БСП които искат властта с ония лицемер Р.Радев.
  • 105 Истина

    8 6 Отговор
    КАКВА ПАРТИЯ ,,ЧЕ РАДЕВ СИ НЯМА И ПОНЯТИЕ ОТ ПОЛИТИКА,ЗА ПОЛИТИКАНТ ТРЯБВА ДА ТИ ИДВА ОТ ВЬТРЕ,А ТОЗИ СИ НЯМА ХАЛ ХАБЕР,ТОЙ В НИКАКЬВ СЛУЧАЙ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ И ВТОРИ МАНДАТ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ,СЕГА Е НА ТОЗИ ПОСТ ЗАЩОТО НЯМАШЕ КОЙ.СЕРИОЗЕН КУНКУРЕНТ.С ДВЕ ДУМИ ПОЛЕТИКАТА НЕ Е ЗА НЕГО.
  • 106 Ще го кажа направо

    9 5 Отговор
    Който поддържа "умният" настоящ президент, определено е на доста ниско интелектуално ниво - не се съмнявам, че голяма част от Вас ще се припознаят. Човек, който говори едни и същи наизустени глупости и приканва народа към гражданско неподчинение и потъпкване на законите в държавата, може да бъде харесван и последван само от себеподобни индивиди. Сега по минусите ще определим кои са те.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Безразличен

    0 0 Отговор
    Става ? за коментар N:8 ? Свобода на СЛОВОТО 🤣😭😅😆😄😃😀😭🤣😂😭
  • 110 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "То е ясно":

    Нали се сдоби с инфаркт, как да оправя вече? Закачил го е на стената и му се радва отдалече.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "КОТарАК":

    Първо приятелю въпроснуят Радев е много далече от честен човек. Най - малкото ако беше честен щеше да си подаде оставката като командващ ВВС. Но не той остана на поста докато се пенсионира (принципите са си принципи на кеша си е кеш). Колкото до необятните руски пазари би ли обяснил какво им е необятното. С какво 145 милиона бедни потребителя са по - голям пазар от 500 милиона богати потребителя (необятността на пазара се измерва в платежоспособността на потенциалния потребител, а не по - големината на пустеещите територии). Колкото до трудовия пазар никой не те е спрял да ходиш да работиш там, но заплащането е наполовина на българското (вярно има места където плащат много но там дори руснаците не отиват да работят защото условията са ужасяващи)

    Коментиран от #116

  • 113 Роко

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "Дедо Jo":

    Ох наивният ми той ДПС имат твърд електорат които с течение на времето само ще се увеличава (кво да се прави електората им се плоди за разлика от българите) вотът е етнически и не зависи от това дали управляват или не или колко скандала има с Меди (дори скандалите консолидират електората). Дори сега след 80 дни "всенародни протести" ГЕРБ продължава да е първа политическа сила. Защо? Ми защото никой не вижда алтернатива на управлението на Тиквата. Ако юмрукчо създаде партия (което опртюниста няма да направи защото ще трябва да се откаже от сладкия пост) ще изчезне в миманса както Първанов който повярва на социолозите, че имал подкрепата на народа пък после се оказа че нещо са се объркали.

    Коментиран от #115

  • 114 Роко

    3 3 Отговор

    До коментар #62 от "Дедо Jo":

    Юмрукчо втори мандат няма да види. Както е казал великия демократ Йосиф Висарионович не е важно кой как гласува, а кой как брой гласовете. На следващите избори Тиквата няма да брой гласовете (както предишния път) така че Юмрукчо няма пак да стане президент.
  • 115 Дедо Jo

    3 2 Отговор

    До коментар #113 от "Роко":

    Роко,
    и вие като вожда си живеете на друга планета...

    ДПС се опитват да имат твърд електорат, но за тяхно съжаление много турци работят в големи градове, в това число и София.
    Ежедневно в работата си говоря с такива - думите им са много е трудно, но няма да им гласуваме вече.

    Мечтайте си за първо място. Дори заплатените от властта агенции в момента дават на ГЕРБ 2 място след БСП, а в действителност са още по-назад.
    ГЕРБ и ДПС няма да участват в следващото управление на страната.

    Догодина на Президентските избори Боко ще опита да се скрие в Президентството, за да не го съдят.
    А президента Радев трябва само да продължава да е говорител на Суверена и ще отнесе Борисов като куцо пиле домат.

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!

    Коментиран от #120, #136

  • 116 КОТарАК

    4 3 Отговор

    До коментар #112 от "Роко":

    Не говоря специално за Радев въпреки че от цялата политическа сган той изглежда като слънце. Вярно има си своите грешки , но направи сравнение между него и боко. Руснаците съвсем не са бедни-покупателната им способност като цяло превишава нашата.Тези пазари за които говоря в момента се експлоатират доста успешно от Турция-само в строителството имат поне милион работници в Русия които вземат над 3000 долара месечно-на места , които наистина са вредни , им се дава допълнително-в заполярието навремето беше 500 долара вредни .Продават си пластмасовите домати (пример)и като цяло селскостопанска продукция-пазар в който успешно можехме да се внедрим ,за разлика от ЕС където е невъзможно поради ред причини , основната е че не искат конкуренти. Затова нямаме икономика и гурбетчиите ни са експлоатирани като роби-в Русия за същата работа в някои отрасли биха взели много повече пари и щяха да гонят рускините , а не да ходят на червените фенери..не казвам да се прегърнем с Русия както едно време-казвам да работим с тях!

    Коментиран от #122

  • 117 Абе

    4 2 Отговор
    Каква партия бе, вижте му екипа в президентството! А изборите спечели само защото герб издигна леля Цацка и нормалните хора нямаха избор. Въпросът защо го направиха също е доста интересен.
  • 118 Бай Ху (By Who)

    4 3 Отговор
    Начи задължително требва да направи партия и да се казва ГРИПЕН ЗА БЪЛГАРИЯ!
  • 119 Бай Ху (By Who)

    2 3 Отговор
    Сетих се за по-добро име: ДЕСИ БЪЛГАРИЯ. Деси не е име, а е съкратено от къде си, както във великата песен Питат ли ме дей зората. Само Румен и Деси ще си знаят, че това не е съвсем така.
  • 120 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #115 от "Дедо Jo":

    Това от турците го слушам от години и на избори пак си гласуват за ДПС кво да се прави ДПС е етническа партия. Гласувалите се броят след избори не след социологически проучвания. При тези агенции изследването показва каквото желае поръчаният изследването. Ако изследването го поръча Юмрукчо или някой от кукловодите му резултата ще е един ако Тиквата го поръча ще е друг. Суверена не иска цялата политическа каста включително и Юмрукчо така че той няма как да говори от името на СУВЕРЕНА. Колкото до това дали Тиквата ще опита да се скрие в президенството едва ли ще го направи (президента няма никаква власт това е единствената причина Юмрукчо да е президент защото никой не поиска тази куха позиция). Ако иска да се скрие някъде му е достатъчно да стане депутат единствения начин да осъдиш депутат само ако партията му разреши или по - скоро лидерът й.

    Коментиран от #123

  • 121 ДО КОМЕНТАР #6

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "г9гг9":

    За мен е очудващо, че се правят опити, за замитане под килима най-важното, Националната сигурност на Б-Я: 1. Защо и с каква цел, са изискани военни секретни документи, както и за Летище София, чието място категоеично не е в президентството? 2. Вярно ли е твърдението в немска статия, че Радев е свързан с мафията, опънак дадър над издирваната от много държави, криптофараонката Ружа Миланова? 3. Защо в същата статия, Радев е описан като сивият кардинал? 4. Имаше статия, че същият е получил 90 млн.от Русия. Всички статии за него, нито се опровергават, нито се коментират. В едно интервю на Решетников казва, че Радев трябва да действа за изваждането на Б-Я от ЕС и НАТО! Имам основание да вярвам, защото за 4г. не е направил нищо в интерес на Б-Я. Лесно се ходи по села, по паланки и да плюе по управляващите. Но нищо не казва, защо отказа предложената на Б-Я компенсация от руският Газпром? Същата беше предкожена и на Румъния, която те си получиха. Всичко, което Р.... прави, е против интересите на Б-Я. Със същият патос, да беше обяснил, как "соц."комунистите разграбиха д-вата, приватизираха чрез РМД-та, откраднаха спестяванията и пенсионният фонд, над 200 млрд. $, резултатът е фалит на д-вата (К. ИМПЕКСОВА, Р. ГЕЧЕВ, Р. ПЕТКОВ, Р. ОВЧАРОВ, Огън.ДОНЕВ, доносници на ДС) от БКП/БСП. Натовски генерал, закърмен като руски възпитаник. Какво заслужава, един уличен национален предател...?

    Коментиран от #129

  • 122 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #116 от "КОТарАК":

    Както вече казах в Русия се плащат много пари само където условията са ужасяващи (рускини там няма) там можеш да работиш най - много един сезон (не можеш да избягаш по - рано). Минималната заплата в Русия е наполовина на българската при подобни цени (леко по - високи от българските) с изключение на Москва и Питер там заплатите са по - високи (относително) но пък и цените са умопомрачителни. Колкото до гоненето на рускини няма проблем и в червените фенери повечето труженички са рускини кво да се прави бедността ги кара да се продават.

    Коментиран от #124

  • 123 Дедо Jo

    2 2 Отговор

    До коментар #120 от "Роко":

    ГЕРБ ще фалшифицира изборите - това ли ми казвате?

    Останалото някак си противоречи на фактите:
    1. Баламосващите (електората) от Галъп ежедневно са по националните телевизии обилно хранени от властта.
    2. Президентът няма мотив да поръчва изследвания, той е наясно: ако остане говорител на Суверена - ще спечели 2 мандат.
    3. Борисов може да се скрие само и единствено в Президентството (друг е въпросът, че няма и нищожен шанс да успее).
    Почти сигурно е, че депутатите (без ГЕРБ и ДПС) ще смъкнат имунитета на Борисов.

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!

    Коментиран от #134

  • 124 КОТарАК

    3 1 Отговор

    До коментар #122 от "Роко":

    аз пак ти казвам че в строителството турците взимат над 3000 долара минимално месечно , а такива са ни над 50% от гурбетчиите в Европа , които взимат доста по-малко! в минималната заплата на руснаците отчиташ ли колко им струва електроенергията , водата , парното? сещаш ли се , че около 500 хил. руснаци живеят по черноморието със закупени жилища и милиони идват всяко лято-така че не ми ги изкарвай бедни. а в червените фенери можеш да намериш българки , украинки , румънки защото са много добре финансово-рядко рускини. стандарта Москва-провинция е същия като София-провинция , така че и тук не сме над тях.

    Коментиран от #126, #135

  • 125 Кико

    0 2 Отговор
    От ляво и от дясно! А от долу, Картечарката ще ги обере!
  • 126 Дедо Jo

    2 2 Отговор

    До коментар #124 от "КОТарАК":

    За протокола...
    Около няколко хиляди "руснаци живеят по черноморието със закупени жилища".
    Почти всички са били или са на сравнително високи позиции.

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!

    Коментиран от #128

  • 127 Абе

    4 3 Отговор
    Слаб му е изтребитело на президенто, не мое да свали Боце.
  • 128 КОТарАК

    1 1 Отговор

    До коментар #126 от "Дедо Jo":

    общо 81 114 руски граждани са купили имоти на територията на България от началото на 1999 г. досега. За същия период 636 вероятно са продали. Това сочат данни на Агенцията по вписванията на база справка в информационната система на регистър БУЛСТАТ.-извадка от капитал

    Коментиран от #131

  • 129 Мъка

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "ДО КОМЕНТАР #6":

    Сам ли успя да сътвориш цялата тази недомислица за 25 ст. или ти я дадоха! Всеки път ви казвам.... За да не изглеждате чак толкова глупаво и смешно, пък вложете малко мозък?!

    Мъничко поне!!!

    Ако не можете, пък платете на някой поне да напише нещо, което няма да изглежда толкова глупаво?!

    Проблема ви е, че за да ви напише някой, читава опорна точка, няма да го направи за 25 ст. Те имат цена! Само глупаците драскат за толкова!

    Голям смях сте! :)))
  • 130 Някои

    1 3 Отговор
    Как ще се казва партията, партия на зелените чорапи ли
  • 131 Дедо Jo

    1 0 Отговор

    До коментар #128 от "КОТарАК":

    Много моля...
    1. В поста ви (с No.124) става дума за "около 500 хил. руснаци ЖИВЕЯТ по ЧЕРНОМОРИЕТО със закупени жилища".
    2. В поста ви (с No.128) вече говорите за "общо 81 114 руски граждани са КУПИЛИ имоти на ТЕРИТОРИЯТА на БЪЛГАРИЯ".
    3. Коментирал съм само броя на живеещите по Черноморието руснаци.

    Живеят и купили са различни действия,
    също така е ясно че Черноморието е част от територията на България.

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!

    Коментиран от #132

  • 132 КОТарАК

    3 0 Отговор

    До коментар #131 от "Дедо Jo":

    слагам ги грубо 80 хил. закупили но със семействата си приближават 500 хил. пребиваващи(разбира се повечето сезонно) ..ОСТАВКА
  • 133 Шекспир 1з

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "То няма друга алтернатива...":

    Може,но само на широка народна и патриотична основа.Това,че е завършил натовски курс в САЩтам на всичко казват академия в т.ч. и на военните училища),по скоро му е минус,както и Мустафата,която беше застанала зад гърба му в авиобазата.Защото все още над 70 % от народа са с русофилско мислене и точно тях трябва да привлече Генерала,а не да стои като дръвник при срещата с Путин.(процентите не са измишльотина на социологическия слугинаж,а са от пролетното изследване на ГАЛ ЪП.)Така че успех и нюх Генерале,правилно изведе Десито от първа линия,видя какво стана с Горбачов който слушаше жена си.

    Коментиран от #137

  • 134 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #123 от "Дедо Jo":

    Всички национални телевизии осигуряват медиен комфорт за протестиращите. Пусни си която искаш национална телевизия и от всякъде ще те залеят новини за многохилядни протести, народно недоволство, за млади протестиращи и тем подобни. Имам нещастието да работя близо до протеста и когато се прибирам след работа минавам покрай протеста и меко казано всичко за което пеят по "верните на властта" медии са пълни глупости. Протеста е жалък дори в най - добрите си дни не събирал повече от 10 000 протестиращи, средната възраст на протестиращите е около 45-50 години.

    Коментиран от #140

  • 135 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #124 от "КОТарАК":

    Приятелю преди две години бях на ски в Алпите и отвсякъде се чуваше българска реч (в Банско срещам по - малко българи). Та да питам ако българите могат да си позволят да ходят на ски в Алпите това означава че всички българи имат висок стандарт на живот? Приятелю средната заплата в Русия е 50 000 рубли (така казва правителството на Путин) или около 1200 лева (в България е 1500 лева) което е много далече от твойте 3000 долара, но въпреки това желаещи да работят за 3000 долара руснаци няма (това е причината да поканят чужденци). Задай си каква е тази работа която получаващия в пъти по - малко руснак не иска да я работи? Когато си отговориш на този въпрос тогава пей за пропусната работа в Русия. А би ли обяснил защо руснаците масово не си плащат сметките за комунални услуги след като са толкова ниски колкото си представяш пък доходите са им високи?

    Коментиран от #139

  • 136 ИСТИНАТА

    3 2 Отговор

    До коментар #115 от "Дедо Jo":

    Чудесно мислене. А кои разграбиха и фалираха държавата? При кого се случи банковият фалит на 16 банки? Кои откраднаха спестяванията и пенсионният фонд, над 200 млрд. $? Кои създадоха мутрите, днешните олигарси? Бива безпаметност, мо много са в будна кома от 90-те. Народ, който не помни, не иска или се прави, че не помни миналото, е обречен. Как без истината за миналото да е изяснена, искате розово бъдеще. Миналото води към настоящето. Искате, имате претенции, гледате как живеят западните държави, но те градят от стотици години, когато в Б-Я маршируваха и скандираха КПСС/ БКП. Днес, когато цял свят е против "соц."комунизма, вие искате да го върнете. За да се върви напред, трябва да се направи усилие, да се смени първо мисленето. Миналото не е забравено от тези, чиито съдби, надежди и мечти са съсипани. И тогава, и днес, паразитите съществуват, същото предават и на наследниците си. Търтеи, вечно искащи. Не възможно е да искаш, без да даваш. Безплатен обяд няма. В 21 век, векът на развиващите се технологии, се говори за БКП/БСП. Но никой не пита, защо смениха наименованието си от БКП на БСП? Партия, чието голямо участие е в разграбването и фалитът на д-вата, които пускат комунистически химн на конференцията си, не могат да бъдат европейски социалисти. Хора от тази партия, които паразитират в НС 30г., в белите д-ви, биха ги осъдили, а вие. Какъв народ...?

    Коментиран от #138, #144

  • 137 Роко

    1 3 Отговор

    До коментар #133 от "Шекспир 1з":

    Ма верно ли 70% от народа са русофили? Сигурно затова всички партии залагащи на русофилската карта на избори взимат не повече от 20-25 % общо при 60% активност на изборите, а като махнем от тази цифра купения вот и психично болните за русофилската идея гласуват 10-15% от българите.
  • 138 Роко

    1 4 Отговор

    До коментар #136 от "ИСТИНАТА":

    Те пуснаха интернационала на протеста си на който нарада бил протестирал та на конгреса на БКП ли няма да го пуснат.
  • 139 КОТарАК

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "Роко":

    въпреки че се отдалечихме много от първоначалното ми писание , че имаме невероятна полза от руските пазари...-писах ти че строители , в случая турци миним. им възнаграждение е толкова , независимо в коя част на Русия работят-3000долара + вредни ако са на кофти място(сам съм имал строителна фирма и ги знам нещата)..защо руснаците не работят това-ами те работят-но като подхват-общаци /никога не са били строители по душа/ за плащането на сметки-иди в някоя махала на братята роми и ги питай плащат ли си всичко редовно , въпреки че боко им е шефа))) а руснаците-повярвай-плащат си сметките-незнам откъде я имаш информацията че не плащат

    Коментиран от #141

  • 140 Дедо Jo

    3 0 Отговор

    До коментар #134 от "Роко":

    Роко,
    вашето не е реплика на моя коментар (#123), а си е нова тема с 2 тези:
    1. Всички национални телевизии осигуряват медиен комфорт за протестиращите.
    2. Протестът е жалък.
    И с двете не съм съгласен.

    ОСТАВКA!

    Коментиран от #142

  • 141 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #139 от "КОТарАК":

    Ми отиди в Русия и ще разбереш откъде имам тази информация. И както вече казах средната заплата в Русия е 50 000 рубли (официална цифра на руското правителство) друг е въпросът колко руснаците я получават (защото има руснаци които взимат по 4-5 милиона на ден, има и такъв които взима МИЛИАРД рубли на месец, депутатите са скромни с тяхните 7-800 хиляди но пък са много). Колкото до това дали руснаците стават за строители говориш пълни глупости работя с руснаци (вярно не в строитеството но съм виждал достатъчно строежи в Русия построени от руснаци) и мога да кажа че не са по - лоши работници от турците или българите. Второ заплащането от 3000 долара се получава само там където се работи при нечовешки условия.

    Коментиран от #146

  • 142 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #140 от "Дедо Jo":

    На първото "Велико народно въстание" бяхте 700 човека, на второто вече бяхте 300 човека затова решихте да направите третото на празник та да се излъже някой да дойде (пак не много успешно). Говоря за през деня. Така за медииния комфорт всяка вечер ДумусТВ (НОВА но не е само тя дори по Канал 1 е същата порнография) започва новините с оди за многохиляден протест на млади хора. Но дори от тяхните кадри се вижда че протеста не е многохиляден (а ако минеш покрай него положението е още по плачевно) и повечето от протестиращите са били млади преди 20-30 години. А след последната изцепка с интернационала направо избихте рибата вече никой нормален човек няма да обърне внимание на глупостите ви.
  • 143 ДАНЪКОПЛАТЕЦ

    1 3 Отговор

    До коментар #103 от "Балъка BG":

    Никога не съм и няма да дам гласът си на национален предател. Когато той говори, за всякакво изказване се крие "... Не ме гледайте какво правя, слушайте ме, какво казвам". Както се казва, шараните се ловят на стръв, той хвърля стръвта и безмозъчните шарани се ловят. Никой не се замисля и не си задава въпросите: 1. Защо и с каква цел, са изискани военни секретни документи +секр.д-ти за Летище София, които нямат никакво място в президентството? 2. Защо отказа предложената компенсация от руският Газпром, за които цял живот сме като дойно крави? Същата беше предкожена и на Румъния, която те си получиха. 3. Вместо да говори глупости, да обясни, защо в немска статия се пише, че Радев е свързан с мафията, осигурявал е чадър на издирваната от няколко д-ви за измами с крипто валута, криптофараонка Ружа Миланова? Защо го оприличават за сиеият кардинал? 4. Какво смислено е направил за 4г.в интерес на Б-Я? Едно голямо нищо. Целият му не до там безупречен живот, минал на държавната софра и още 4г.паразитира като пРезидент. Следва логичен въпрос: 1. Категорично действията му не отговарят нито на "натовски генерал", нито на пРезидент, който работи в интерес на Б-Я! Всички европейски лидери отдавна прецениха, в чий интерес работи, само в Б-Я са с розови очила. Кога ще се усетят, че този човек е опасен за Националната сигурност на Б-Я? Откакто се обърне колата, пътища много, но ще бъде късно. Дано не се проспи, както се проспа разграбването, приватизацията чрез РМД-та, от
  • 144 Дедо Jo

    2 1 Отговор

    До коментар #136 от "ИСТИНАТА":

    ИСТИНАТА,

    Написаното от вас беше приемливо, докато стигнах до "КПСС/ БКП. Днес, когато цял свят е против "соц."комунизма, вие искате да го върнете".
    Следваха нови няколко реда верни факти и заключения и отново "БКП/БСП".

    Няма абсолютно никакво значение как се наричаш и какво приказваш, важно е каква е същността ти и какво вършиш!

    В последните 30 г. нямаше никаква принципна разлика между управлявалите от ГЕРБ, НДСВ, СДС, БСП, ДПС,...

    Впрочем имаше, в размера на грабежа от обществото и безочието с което се извършваше:
    - най-"добри" - ГЕРБ & Со;
    - следват СДС;
    - ДПС;
    - НДСВ и БСП
    - ...

    Не че е много важно, но към днешна дата светът (в това число и България) върви към разширяване на демокрацията.
    Т.е. на теория повече наляво, отколкото надясно.

    ОСТАВКA Бoриcoв, НC, Гeшeв!

    Коментиран от #147

  • 145 ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА #143

    1 3 Отговор
    откраднатите спестявания и пенсионният фонд. Когато, като цяло се промени мисленето, когато се направи опит, ще може да се вглеждаме в д-ви, които от 100 год.работят за своите д-ви, когато в Б-Я се скандираше КПСС-БКП. Пример: През 2014г.в Лондон честваха 100г.от първото метро. След падането на "соц."комунизма, беше разрушена Берлинската стена, в което участваха и самите граждани. Б-Я беше разграбена и фалирана, но никой не пожела участващите от БКП/БСП, да бъдат наказани. Куче влачи, диря няма. Никой не ги попита нито за спестяванията си, нито за пенсионният фонд. Днес, много пишат какви са пенсиите в Холандия, Швейцария, Германия. Невъзможно е да гледаш в тези д-ви и да гласуваш за тези, които разграбиха, фалираха д-вата и веят руски знамена. Тези знамена, носят рубли, не евро. За тази цел ни трябват трудолюбивите германци, швейцарци, холандци и т.н., а не мързеливи и неграмотни, които в Б-Я, с лопата да събираш.
  • 146 КОТарАК

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "Роко":

    твоята логика на построеното от руснаци уж където си виждал че са добри строители е все едно аз като съм виждал египетските пирамиди да кажа че египтяните са най-добрите строители. руснаците ги бива в зидарията единствено и не можеш да кажеш нищо повече защото не си професионалист. щом претендираш че имаш обиколки из Русия и мяркаш някакви строежи там-попитай наякой турчин на турски обект колко взима(да не се объркаш с някой бараба от републиките) и пак ще си пишем..бил съм достатъчно дълго в тази държава и знам за какво става въпрос

    Коментиран от #152

  • 147 ИСТИНАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #144 от "Дедо Jo":

    Уважавам мнението ви. Свикнали сме, всичко да отричаме. Разбирам, че не всичко ви харесва, но аз съм свидетел на това време. Свидетел съм на Чернобилската авария, която беше прикрита от народа, докато във други д-ви са уведомявани да затварят прозорците, какво да пият и т.н. Свидетел съм на хиляди млади, съсипани надежди и мечти. Свидетел съм как се режеха тесните панталони на младежите, за малко по-дълга коса ги подстригваха 0 номер, за къси поли, поставяха печат на крака. Свидетел съм на много неща и не искам и да чувам за БКП/БСП. Свидетел съм, когато реших да кандидатствам и ме попитаха на кого съм протеже. Тъй като нямах никой зад гърбът си, не бях приета, но имаше възрастова граница. Кандидатствах сле падането на Живков и бях приета от първият път, без излишни въпроси. Свидетел съм, че с първите избори, след тъй наречената демокрация, спечелиха БКП. Не съм фен, но всички винят ГЕРБ. А тези от БКП, които разграбиха д-вата, видната приватизаторка К. Импексова, по времето на Р. ГЕЧЕВ бяха фалирали 16 банки. Лично майка ми имаше поне за 1 тристаен апартамент, от които не видя и 1 ст., трудно го понесе и след 2 тежки год.почина. Свидетел съм на икономия на тока, на задължителните манифестации, на празните магазини, на купонната система, на 1$=3000 лв., хляба 200-250 лв., пенсии 3$. Забравих, че царят щеше за ни оправу за 800 дни, но се оказа, че чипът ни е грешен. След 2000 г.служебно, съм виждала много д-ти. Д-ти на доносници на ДС, които впоследствие, ч

    Коментиран от #149

  • 148 Матей

    1 2 Отговор
    Радев не възнамерява да променя нещо съществено,нито да прави партия,проявява известна активност,в качеството на популизъм.Мисли ,че е достатъчно за да бъде преизбран,но не е.В началото страхотно си вдигна акциите,но после се пусна от хорото и загуби ритъма.Динамика,драги,постоянно вдигане на обороти,реални постижения за народа и държавата,обрат в играта с тотално изземване на инициативата,чрез политически действия ,не само с думи.Като американски възпитаник ,народа лесно може да го заподозре в размотаване на топката по терена.И да го презре,след като е пята осанна.Още не късно да навакса,но времето изтича.
  • 149 Дeдo Jo

    2 0 Отговор

    До коментар #147 от "ИСТИНАТА":

    Почти всичко което споделяте се вписва в моята схема.
    Преекспонирате лични преживявания.

    Младите не се интересуват от събития преди 30-50 г., тях ги интересува какво става сега.
    "Всички винят ГЕРБ", защото техните зулуми в пъти надвишават тези на БСП.

    Имате ли отговор на въпроса: какви бяха причините и кои реализаторите на "празните магазини, на купонната система, на 1$=3000 лв., хляба 200-250 лв., пенсии 3$"?
    Имате ли идея какво успяха да предотвратят с това?

    Не стана ясно за какво сте кандидатствали (обучение или работа, вероятно работа).

    Поста ви е недовършен.

    Коментиран от #150, #151

  • 150 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #149 от "Дeдo Jo":

    Я ни светни какво са успяли да предотвратят с хиперинфлацията? Хубаво е ние тъпичките да разберем от каква страшна опасност са ни спасили БСП като отнеха на народа спестяванията за които беше работил цял живот. То бива да си нагъл комунист ма чак толкова не бива ма какво ли се учудвам от фен на Юмрукчо които си въобразява че говори от името на СУВЕРЕНА. Колкото до купонната система беше въведена защото след 45 годишно мъдро управление на БКП държавата беше тотално разграбена и нямаше нищо дори храната беше малко та се наложи да дават купони за да има по малко за всички защото иначе щеше да стане това което стана пет години по - късно, с по - плачевен за БСП резултат (което пък щеше да е добре за народа ако тогава бяхме поставили БСП на мястото им днес щяхме да сме поне на нивото на Полша или Чехия)

    Коментиран от #158

  • 151 Роко

    0 3 Отговор

    До коментар #149 от "Дeдo Jo":

    Преди няколко дни имаше избор за лидер в партията ви. Целият български народ видя как нагло се манипулират избори и вие очаквате някой да поиска тези хора да организират национални избори? Не вярвам дори вие да сте толкова наивен (въпреки вярата ви в Юмрукчо)

    Коментиран от #157

  • 152 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #146 от "КОТарАК":

    Приятелю първо не всеки турчин работещ в Русия взима толкова пари (примерно ръководителя на обекта може и да ги взима но обикновения бачкатор едва ли). Колкото до барабата от републиките той ако въобще вземе нещо трябва да е щастлив (обикновенно работещите по строежите мигранти са нелегални) както щеше да знаеш ако въобще беше стъпвал в Русия и без да си "професионалист". А да и да те светна най - тлъстите договори ги лапнаха китайците не турците.

    Коментиран от #153

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #153 от "КОТарАК":

    Първо в това което си цитирал никъде не става дума за заплатата на турските работници. Второ това не официална информация (някакъв писал нещо си във фейсбук). Трето Ердоган през ден набива канчето на Путин (за разлика от нашата Тиква които се чуди как да му излиже задните части), но това не пречи на турските компании да си работят в Русия. Четвърто фирмата в която работя работи с руски партньори (това е причината да ходя в Русия не защото съм любител на страната) и глупостите които се вършат в София и Москва по никакъв начин не ни се отразяват (вярно строителство е малко по - специфичен бранш голямата лапачка е в държавните проекти, но твоята фирма няма да бъде допусната до тях точно защото е българска и прекалено малка, независимо колко човекът на власт в България лиже аналното отверстие на Путин защо ще разбереш ако пообщуваш с руски чиновници)
  • 155 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #153 от "КОТарАК":

    А да знаеш ли колко изкарва кадърен фаянсаджия или картонджия примерно в Германия? (Имам познат който работи там картонджия та знам колко взима само ще ти кажа че е далеч повече от 3000 долара е вярно работи законно за немска фирма, но ползва всички привилегии на германската социална система когато се пенсионира ще взима германска пенсия, децата му учат в елитно училище и ще получат германска диплома)

    Коментиран от #156

  • 156 КОТарАК

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "Роко":

    то тук е сложно да подържаме някакъв разговор-изтрили са ми и коментара последния за спам предполагам. ако пуснат фейс коментари бих ти изпратил и снимки. данните за турските фирми не са ми от фейс а от техни медии. късмет ти желая
  • 157 Дедо Jo

    1 1 Отговор

    До коментар #151 от "Роко":

    Нямам партия и не членувам в такава.

    В началото на прехода няколко пъти гласувах за СДС, след това 1 път за НДСВ, а после не съм си правил труда да гласувам.
    На президентски само за Желю, на местни от 20 г. насам само за М.Манолова.

    Доверие никому, но ако Радев гласно продължава да изразява мои мисли, ще гласувам за него.

    ОСТАВКА!
  • 158 Дедо Jo

    1 0 Отговор

    До коментар #150 от "Роко":

    Ми да ви светна, щом не знаете:
    На кукловодите на прехода никак не им се нравеше, че голяма част от българите продължават да смятат социализма за нещо много добро.
    Предоставят властта на група идеалисти от БСП начело с Жан Виденов.
    Реализират разработка, чийто край е така наречената "Виденова зима".

    Ще отговорите ли на два мои въпроса:
    За ГЕРБ ли гласувате?
    От обществени средства ли се формират средствата ви за съществуване?

    Оставка Борисов!
  • 159 РАДЕВ....ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА НА. БСП

    0 0 Отговор
    Е АРЕ ДЕ...ДА ГО ВИДИМ НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ТЕРЕН.......НЕ САМО С ЮМРУЧЕ