Last news in Fakti

17 Октомври, 2020 16:01 37 174 68

Измама ли е PCR тестът?

  • pcr -
  • тест

Данните от тестовете от Масачузетс, Ню Йорк, Невада и другаде показват, че над 90% от хората, които са положителни за COVID-19, всъщност не са заразени с него

Измама ли е PCR тестът? - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Миналата година пневмония отнема живота на създателя на теста Кари Мълис PCR или полимеразната верижна реакция (Polymerase Chain Reaction), която диагностицира като „заразени“ с COVOD-19 над 35 млн. души в световен мащаб (или по-точно – 35 510 956 към 5 октомври). Тези дни попаднах на името на създателя на PCR теста, Кари Мълис (Kary Banks Mullis) и продължих да си задавам въпросите, които ме мъчат вече седем месеца, а именно: „Как така, този нов, никому неизвестен вирус, за който няма лечение, се диагностицира с един тест, който, видиш ли, е измислен толкова бързо, че да „улавя“ болните?

Хем не познаваме нещо, хем вече имаме мерило (стандарт), според което/който да открием заразоносителя?“

Тези, и други подобни, въпроси занимаваха мислите ми вече седем месеца, докато тези дни, както казах, попаднах на името на Кари Мълис, който открива/изобретява PCR технологията още през далечната 1983 г., заради което е удостоен с Нобелова награда за химия през 1993 г. Изобретението му се счита за имащо ключово значение в биохимията и молекулярната биология. Всъщност, изобретението на PCR е толкова важно, че някои учени заявяват, че областта на биологията и медицината може да бъде разделена на две епохи – едната преди PCR и другата – след PCR. През 1998 г. Мълис е въведен в Залата на славата на националните изобретатели заради изобретението си на PCR, пише Мариела Нордел във Фейсбук.

След изобретението си на PCR, малката калифорнийска биотехнологична компания, за която работи Мълис – Cetus, продава патента за PCR на Hoffman-LaRoche за изумителната сума от 330 милиона долара – най-голямата сума, платена някога за патент. Междувременно Мълис получил бонус от 10 000 долара (5 заплати) и бил уволнен.

Миналата година пневмония отнема живота на забележителния учен. На 7 август 2019 г. той починал в Ню Порт Бийч, Калифорния. Някои смятат, че смъртта му не е случайна. Но за да не бъда обвинен (отново!) в конспиратор, ще оставя този факт без коментар. Истината обаче е, че самият Мълис смята, че с неговото изобретение се злоупотребява в пропагандата на ХИВ и самият той не би го използвал за доказване на каквито и да е смъртоносни вируси.

Апропо, сега разбирам защо доц. Мангъров, д-р Първанова, д-р Тодоров и мнозина други български медици, заявиха публично, че PCR тестовете са фалшива работа. Към нашите медици се присъединяват и огромен брой чужди (от САЩ, Франция, Белгия, Германия и т.н.), които също заявяват, че над 85% от „положителните“ резултати от PCR тестовете са фалшиви, неверни, необосновани. Според The New York Times, преобладаващото мнозинство от хората, за които се предполага, че са положителни за COVID-19, всъщност не съдържат вируси. Оказва се, че PCR тестовете, за които милиони изплашени американци са били измамени, са фалшиви, тъй като тези тестове разпознават само частични вирусни фрагменти. Факт е, че PCR тестовете диагностицират огромен брой хора, които изобщо нямат нито един от вирусите. Данните от тестовете от Масачузетс, Ню Йорк, Невада и другаде показват, че над 90% от хората, които са положителни за COVID-19, всъщност не са заразени с него. Според изданието „Горната граница от 90% за фалшиви положителни резултати вероятно е твърде ниска.“ Ето защо Американския център за контрол и превенция на заболяванията (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) осъзнава, че фалшивите положителни резултати са сериозен проблем, но твърдят, че са били „погрешно” докладвани на агенциите за обществено здраве. Тези фалшиви PCR тестове също са допринесли за погрешното наименование, че повечето предполагаемо заразени пациенти са „безсимптомни носители“, поради което не изглеждат болни. Реалността е, че повечето „положителни случаи“ на коронавирус са напълно фиктивни.

Именно за това Red State твърди, че PCR тестовете водят до над 13 милиарда долара корпоративни печалби. Към днешна дата (5 октомври) в България са направени 543 076 PCR теста. При цена на един PCR тест от 100 лв. общата стойност е 54 307 600 лв. (в някои лаборатории цената на един PCR тест е 120-130 лв., а експресният PCR тест в „Софиямед“ струва 190 лв. + 10 лв. за сертификат на английски, ако ще пътувате в Гърция, например). Важно е да знаем, че тези тестове са купени на цена 6$ (10 лв.). Според различните база данни, в България има около 40 сертифицирани лаборатории, които имат право да правят PCR тестове. Следователно, за седем месеца средно всяка една от тях прави 1 357 690 лв. от тестове, за които тестове са платени около 135 769 лв. Печалбата е очевидна. С други думи, Red State са прави, като смятат, че 13 млрд долара е печалбата на различни корпорации само от PCR тестовете.

Нека обаче се върнем на Кари Мълис и неговият PCR тест. В статия от 15 септември 2004 г. (забележете годината!) се казва, че този ДНК тест (т.е. PСR) може бързо да установи причината за хранително отравяне или за наличието на хламидни бактерии при жените. Той се основава на т. нар. процес на полимерна верижна реакция, който увеличава целевото ДНК. Тоест, това е именно PСR теста, изобретен от Кари Мълис. Нещо повече – статията, позовавайки се на „Дейли телеграф“ пише, че този тест може да диагностицира широк спектър от заболявания само за 30 минути.

Интересно, нали?

В интернет може да се намери много информация за това кой е Кари Мълис, както и за неговият метод PCR, използван през 80-те и 90-те за диагностициране на СПИН, а днес – за диагностициране на COVID-19. Да, Кари Мълис е меко казано ексцентрик. Има много статии за това какъв човек е бил той. Но никой не отрича неговата гениалност. Нито изобретението му. Оставям настрана всички тези подробности.

Седем месеца ни убеждават, че PCR теста диагностицира COVID-19. Та за това аз се питам през тези седем месеца, защо аджеба, този прословут PCR тест не диагностицира грип, пневмония, бронхит, ларингит и т.н. Как пък този тест се оказа толкова умен, че само Ковид намира? Вероятно защото „увеличава целевото ДНК“ и „хваща“ само Ковид? ОК! Съгласих се. ОБАЧЕ….

Статия, озаглавена „Машина за манипулации: Защо създателят на „теста за коронавирус“ не би го използвал“ на Селия Фарбер за UncoverDC показва пошлостта на тази PCR измама. Статиите на Селия Фарбер акцентират върху свободата и тиранията, фармацевтичната индустрия и медийното насилие на човешките свободи, поради което е подлагана на сериозни атаки заради материалите си, свързани с фалшивата наука и психологическите операции около истерията ХИВ/СПИН. Заради заплахи, свързани с нейни публикации, е търсила защита от ФБР и полицейското управление на Ню Йорк. Понастоящем пише за UncoverDC и The Epoch Times, а по-рано – за Harper’s Magazine, Esquire, Rolling Stone и др. След като дълбоко се огорчава от корпоративните масмедии, не иска никога да се връща при тях. Носителка на награда Semmelweis International Society Clean Hands за разследваща журналистика. Автор на книгата „Serious Adverse Events: An Uncensored History of AIDS” и водещ на подкаста „The Whistleblower Newsroom”.

В статията си Селия Фарбер пише:

„Преди години имах късмет да се срещам с учени – епични, невероятни учени, пресичащи пътя ми, когато никой друг не искаше да говори с тях. Сега техните имена се появяват, техните предупреждения и корекции изкристализират. Истинската „наука“ (същността на природата) никога не е лоша новина. Науката на глобалистите обаче не е нищо друго, а само лоша новина. Причината, заради която Бил Гейтс иска да повярвате, че коронавирусът ще изтреби над 450 милиона души, е в това, че той мрази природата, Бог и вас. Защо е така? Ще трябва да попитате неговия психиатър.

Но нека да поговорим за най-новата терористична бомба, взривена от глобалистките, атеистични и уродливи политици върху вашия напълно добър, свободен живот като гражданин на САЩ през 2020 г., управляван от президент, който не мисли назадничаво. Колко от нас са „заразени“ с този нов коронавирус и колко трябва да сме уплашени? Какво имаме предвид, когато кажем, че човек e „тестван положително“ за Covid-19? Това всъщност не означава, че въпросният човек „има“ вирус. Държани сме като заложници от собствените ни технологии, без да разбираме какво всъщност представляват. Аз съм в рядката позиция на човек, който е познавал, прекарвал време с изобретателя на метода за тестване и съм го интервюирала. Методът е използван в понастоящем наличните тестове за Covid-19 и се нарича PCR. Изобретателят се казваше Кари Мълис и беше един от най-топлите и забавни хора, които някога съм срещала, освен че беше и непоколебим критик на „науката“ за човешкия имунодефицитен вирус (ХИВ), и един от нетипичните Нобелови лауреати, т.е. „гений“.

Хората, които отнеха всичките ви свободи през последните седмици, са социални инженери, политици, лидери на глобалистичната мисъл, банкери, фанатици на СЗО и други подобни. Тяхната армия са „мейнстрийм медиите“, които в момента са буквално перфектната и денонощно работеща пропагандна машина. Бил Гейтс дълго чакаше вирус с толкова много, както той каза, „пандемичен потенциал“. Но Гейтс има проблем и той се нарича PCR. Въпреки че изобретателят на PCR теста умря миналата година и не е тук, за да адресира проблема, неговото творение сега играе централна роля в корона тероризма.

Ето извадка от статия, която бях публикувала в SPIN през 1994 г., за Кари Мълис, PCR, ХИВ и… Тони Фаучи (Антъни Фаучи е американски лекар и имунолог, бивш директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести, а от януари 2020 г. е един от водещите членове на оперативната група за администрацията на Тръмп относно Пандемията на COVID-19 в САЩ. – б.м.):

„PCR има голямо влияние върху областта на СПИН, или по-скоро върху ХИВ изследванията. PCR може, освен всичко друго, да открие ХИВ при хора, които са с отрицателни тестове за ХИВ антитела. […] Мълис, подобно на своя приятел и колега д-р Питър Дюсберг, не вярва, че СПИН е причинен от ретровирусния ХИВ.“

Селия Фарбер продължава:

„Когато видите думата „случаи“ на вашия телевизионен екран, в този свят, който сега е заложник на едно единствено събитие, един ужас, един Идол, ще ви бъде простено, да си мислите, че това са случаи на Covid-19. Броят на „случаите“ често е много голям брой, осветен в червено. Не ни става ясно какво е „активен“ случай. Това означава ли случай, диагностициран напълно по симптомите? Или е частично симптоматичен случай? Ако е последното, то със сигурност обхваща грипа и пневмонията, които магически, както мнозина забелязаха, изчезнаха безследно като заболявания през 2020 г. В САЩ е трудно да разберем какво определя един „случай“, т.е. каква е дефиницията за „случай“.

В САЩ ние направо сме зарязали класическата диагностична медицина, в полза на биотехнологията или лабораторната медицина. Това се случва от доста време насам и представлява опасен завой. „Корона тестът“ е наименуван с характерен техно-жаргон: „CDC 2019-nCoV Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel“. Това означава в превод, че е тест, който търси игла в куп ДНК сено. PCR тест.“

В статията си Селия Фарбер пита д-р Дейвид Расник (биохимик и бивш основател на ЕМ лаборатория, наречена Viral Forensics) какъв съвет има за хората, които искат да бъдат тествани за COVID-19. Отговорът на Расник е:

„Не го правете. Нито един здрав човек не трябва да бъде тестван. Тестът не означава нищо, но може да унищожи живота ви, да ви направи абсолютно нещастни. Най-просто казано, PCR е термичен цикъл, използван за създаване на милиарди копия на специфична ДНК проба, което я прави достатъчно голяма, за да може да бъде изследвана. PCR е незаменим метод с голямо разнообразие от приложения, включително биомедицински изследвания и криминалистиката. PCR е технология от типа „игла в купа сено“, която може да бъде изключително подвеждаща при диагностицирането на инфекциозни заболявания. Първият конфликт между тази революционна технология и човешкия живот се случи на бойното поле на СПИН и самият Мълис излезе на предна линия, оспорвайки PCR като диагностичен инструмент.“

По-нататък в статията си Селия Фарбер пише:

„Лабораториите могат да манипулират колко „случаи“ на Covid-19 има в държавата им. Един от начините за разграничаване на истината от измамата в съвременната „наука“ е да се проследи какво бива отстранено. Например, в PubMed от Китай имаше едно резюме на английски, което изкара целия COVID индустриален комплекс за тестове неоснователен и абсурден. Имаше известна китайска публикация, в която беше изчислено, че ако тествате хора без симптоми, до 80% от положителните резултати може да се окажат фалшиво положителни. Това беше нещо шокиращо, толкова шокиращо, че PubMed трябваше да изтегли резюмето, въпреки че китайската публикация изглежда все още е публикувана и налична. В общи линии резюмето казва, че при асимптоматични популации вероятността положителният тест за коронавирус да бъде истински положителен е само около 20%. Тоест, 80% ще бъдат фалшиво положителни.“

Дейвид Расник казва, че „PCR за диагностициране е голям проблем. Когато трябва да го усилите чрез този огромен брой цикли, това генерира огромно количество лъжливи положителни резултати. Отново съм скептичен, че PCR тестът някога може да бъде верен“ – казва още той.

На въпрос на Селия Фарбер „Какво би казал Кари Мълис за тази експлозия на PCR безумие?“, Дейвид Кроу отговаря: „Съжалявам, че той не е тук, за да защити собствената си технология. Кари Мълис не измисли тест. Той измисли много мощна производствена техника, с която се злоупотребява. Къде са най-добрите приложения за PCR? Не и в медицинската диагностика. Той знаеше това и не пропускаше случай да го каже.“ А на въпроса на Фарбер какво се случва в момента, Кроу отговаря:

„Не мисля, че те разбират какво правят. Мисля, че е извън контрол. Те не знаят как да приключат с това. Това е, което мисля, че се случи: те изграждаха една пандемична машина в продължение на много години и както знаете, имаше пандемично упражнение скоро преди да започне цялото това нещо.“ [Под „пандемично упражнение“ Кроу има предвид симулационната конференция „Събитие 201“ от 18 октомври 2019 г. с участието на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, Центърът за здравна сигурност Джон Хопкинс и Световният икономически форум. Между другото, всички статистики, проекции и модели, които виждате в медиите, излизат от Джон Хопкинс – изследователски частен университет, намиращ се в гр. Балтимор, щата Мериленд, САЩ – б.м.]

„Учените нанасят страшно много вреди на света в името на това да му помогнат. Нямам нищо против да атакувам побратимите от колегията, защото се срамувам от тях.“ (Кари Мълис, изобретател на PCR технологията)

Източник: ejednevno.eu


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 116 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Кокич

    163 11 Отговор
    Целият ковид е една долна измама !!

    Коментиран от #9, #14

  • 2 Измама

    123 5 Отговор
    Е, източват се пари на гъба на ковид, знам и много подобни кражби,отвратително е! И никой не ги спира
  • 3 Измама е

    86 5 Отговор
    ...и още,как !!!
  • 4 @234

    91 9 Отговор
    Естествено, че е измама! Вън от всякакво съмнение .
  • 5 живота е измама

    80 4 Отговор
    80% били безсимптомни ама били заразени щот PCR тъл каза - АЙДЕ БЕ !
  • 6 Жак Фреско

    66 3 Отговор
    Учените ще правят политиците на маймунки докато не се срине монетарната система,която произвежда само войни,расизъм,алчност и умират милиони невинни всеки час!
  • 7 Рошко

    53 3 Отговор
    Писиаф теста си е обикновен тест за нитрати, 9т 100 проверени 1 ще отрицателен, всичко това ще влезе като най голямата манипулация в историята на човечеството
  • 8 Реалист

    61 6 Отговор
    То covid E ИЗМАМА А ЗА ТЕСТОВЕТЕ Е вземане на ДНК❗❗❗❗❗❗❗
  • 9 2767

    59 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Кокич":

    Внимание хора - НЕЩО СТАВА - Днес по зеленчуковите пазари в София са се появили някакви разсилни без обозначителни знаци и символи, които са въвели отново еднопосочно движение и не пускат в пазара хора без маски. На въпрос - кой сте вие, отговорът е "Аз съм с жилетка" ?!?!?! Май, май .... аха .....

    Коментиран от #49

  • 10 Гост

    8 46 Отговор
    Авторката айде сега пак прочети как и от кой пср е пригоден за covid. Жокер ще дам германец. Иначе много вярно написано за едни отминали времена.
  • 11 измама е

    37 1 Отговор
    в момента гледам по youtube ruptly : LIVE: Protest against Covid-related austerity hits London
  • 12 Мафия

    62 5 Отговор
    Измамата на века, това е ковид-19.
    Всичко ще излезе на яве и виновните не ще се избавят от възмездие.
  • 13 Азззззззззз

    45 4 Отговор
    Не можете да излъжете цялото човечество. Хората еярват първо на очите и интуицията си.
  • 14 Лъжци и крадци

    68 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Кокич":

    Само си спомнете как на времето, използвайки абсолютна лъжа, което по-късно и признаха, нападнаха Ирак и подпалиха близкия изток, съсипаха животите на стотици милиони хора - уж в името на тяхното добро! След такава лъжа от официалните власти на най-големите държави, кой днес може да гарантира, че разпространяваната от тях информация е вярна - никой!

    Коментиран от #16

  • 15 Човек от щаба

    36 8 Отговор
    Най-накрая хората започнаха да осъзнават. 7 месеца се намираше все някой да ме праща в инфекциозното, защото не се страхувам като тях.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Радул

    26 52 Отговор
    Абсолютна простотия! Разровете се из научната литература и ще разберете, че PCR тестове дават фалшив положителен резултат в 1 до 5 % от случаите. Много по-често дават фалшив отрицателен резултат. Много хора сега търсят бърза известност, като се противопастяват на науката и ни вменяват, че са едниствените занещи и разбиращи и са открили световна измама, конспирации и т.н. Неграмотното население вярва на такива неща, както едно време е вярвало, че Земята е плоска.

    Коментиран от #20, #28, #30

  • 18 Аборигена

    49 2 Отговор
    Факт е, че най-контролираната криза се получи с този вирус.
  • 19 Поредната статия за примати

    21 48 Отговор
    Нямало ковид-19, няма и СПИН, понеже ХИВ не причинявал СПИН, Еболата сигурно също не съществува, а Земята е плоска?! Ами слагайте си въжето тогава, може и този живот да се окаже ФЕЙК - живот в МАТРИЦА, и да се събудите. 😂

    Коментиран от #21, #54, #55

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Умен си

    28 5 Отговор

    До коментар #19 от "Поредната статия за примати":

    ...пращиш от,акъл !!!...няма що !!!
  • 22 Обективно

    11 43 Отговор
    СТАТИЯТА ВСЪЩНОСТ Е В ПОДКРЕПА НА ДОНАЛД ТРЪМП. ИМА ПОЛИТИЧЕСКА УПОТРЕБА. НЕ КАЗВА НИЩО КОНКРЕТНО, НО ВНУШАВА ЗАКЛЮЧЕНИЯ . И ТО - НЕВЕРНИ. ПАК ПОВТАРЯМ - СТАТИЯТА ЦЕЛИ ...ПОЛИТИЧЕСКИ ЕФЕКТ. ПРЕДИЗБОРНА Е. НИЩО ВЯРНО НЯМА В НЕЯ.

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Яхуу

    11 34 Отговор
    Тази е от щаба на Тръмпи. Ковид няма. Ще м.р.ем без ковид. Само от проста пневмония. Ама нелечима. Не, не е ковид. А ха ха!!!
  • 25 Каза гъзолизачо

    20 0 Отговор

    До коментар #22 от "Обективно":

    ...на Байдън !!!
  • 26 смях в залата

    8 33 Отговор
    Много ми е интересно по-какъв начин данните от тестовете ще показват, че тези с положителен тест не са заразени от него. Как са установили, че не са зарезанеи? :)))) Самото заглавие е безсмислица. Няма ли поне едни мислещ човек, който да забележи абсурдността на това твърдение!
  • 27 EMIGRANT

    59 4 Отговор
    ТАЗИ СТАТИЯ РАЗКРИВА ЦЯЛАТА ИЗМАМА!
    А ЛAБOРAТOРИИТE CA В КOНФЛИКТ НA ИНТEРECИ!
    КOЛКOТO ПOВEЧE ПAНИКA, ТOЛКOВA ПOВEЧE ПAРИ ЗA ТЯХ!
    И тaкa e пo цeлия cвят!!!
    ЧИИ CA CEРТИФИЦИРAНИТE ЛAБOРAТOРИИ???
    Към това прибавяме БЕЗКОНТРОЛНО ХАРЧЕНИТЕ СРЕДСТВА в условия на "Пандемия"!
    И ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ПОДЪРЖАЩИ ИЗМАМАТА, ЗАЕДНО със СЗО и СВЪРЗАНИТЕ ЛИЦА са за ЗАТВОРА!
    КАТЕГОРИЧНО!!! БЕЗКОМПРОМИСНО!!! ВЕДНАГА и ЗАВИНАГИ!!!

    Коментиран от #59

  • 28 Знаеш ли

    21 2 Отговор

    До коментар #17 от "Радул":

    Радулчо, че в международните саитове има информация, че 34,000 Scientists & Doctors Sign Declaration Strongly Opposing COVID Lockdowns
  • 29 Диверсант

    10 2 Отговор
    Чукундури, преди колко месеца писах журналистите терористи преди да пишат глупости нека се разровят и видят първо кога и за какво е измислен този тест. Само че оня дрислю ШУМОВ предпочита да ме трие и повтаря папагалски спуснати текстове
  • 30 EMIGRANT

    48 4 Отговор

    До коментар #17 от "Радул":

    Радуле, ти коя статия чете? И прочете ли я до края?
    ПРОЧЕТИ Я ОЩЕ ВЕДНЪЖ! Б А В Н О!!!
    Кари Мълис, откривателя на PCR технологията ОТРИЧА ЕФЕКТИВНОСТТА И за диагностициране на виросоносители!!!
    МЕДИЦИНАТА ОТДАВНА Е ПРЕДИ ВСИЧКО - БИЗНЕС!!!
    Я се постави на мястото на някой Властимащ в момента!
    Това е Ударът на живота им! БЕЗКОНТРОЛНА КРАЖБА!
    КАКВИ ВИРУСИ, КАКВИ,ПАНДЕМИИ, КАКВИ ГЛУПОСТИ!

    Коментиран от #33, #34

  • 31 12 500 души в интензивни

    11 40 Отговор
    ковид отделения в Европа. Кога е имало толкова при грип в средата на октомври? Ами никога през последните 100 години. А дългата поръчкова статия няма защо да я коментирам... Само не ми е ясно с какъв акъл я публикуват тук... И онзи ден и днес починаха лекари, заразени с ковид... Че някой изрод печели от цените на тестовете е ясно... Но в Китай безплатно тестват милиони хора в отделни градове само и само да не допуснат да се случи пълно затваряне на всичко както беше в Ухан.

    Коментиран от #39, #45

  • 32 Julia

    2 11 Отговор
    Само дето няма никъде името на авторката???
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Радул

    6 12 Отговор

    До коментар #30 от "EMIGRANT":

    Опитах се да ти покажа една статия дш THE LANCET за процента фалшиви положителни тестове при COVID-19, но явно не разрешават линкове тук и втоматично ми изтриха отговора. Ако си запознат с механизма на PCR тестовете никога няма да пишеш такива простотии. Разбира се във форум може да пишеш всичко, но пед други хора ще станеш за смях

    Коментиран от #37

  • 35 Най-после!

    22 4 Отговор
    Това е истината,която ни боде в очите осем месеца!
  • 36 Трезво мислещ

    16 35 Отговор
    Явно авторката на статията си няма хал хабер представа от медицина и биология. Коронавируса се диагностицира чрез PCR тест защото генома му е разгадан още януари 2020. PCRте стовете за коронавирус откриват същата генетична последователност. Не виждам какво толкова сложно има в разбирането гесга. Чрез PCR тест може да се докаже всякакъв причинител стига да бъде разгадан генова му. А и друго нещо към авторката защото се излага с невежеството си -лабирингит и фарисеите са заболявания а непричинители. Така че няма как да се докаже латинците чрез PCR тест. :D. Може да се докаже причинителя на ларингит. Недопустимо е толкова невежи хора да всяват объркване в хората. А що се отнася за Мълис и неговите теории- той си беше чист лаик. Аз съм молекулярен биолог. Хора вирус има и е доста опасен. Много мои приятели се разболява в последния месец. Някои с двустранна бронхопневмония. И го карат доста тежко. Пазете се.

    Коментиран от #41, #51

  • 37 EMIGRANT

    41 3 Отговор

    До коментар #34 от "Радул":

    Вярно, че не съм медицинско лице, но имам ЗДРАВА ЛОГИКА и АНАЛИЗИРАМ ФАКТИТЕ и ХРОНОЛОГИЯТА НА СЪБИТИЯТА!
    И всички те Накланят везната към НЕДОВЕРИЕ в ПАНДЕМИЯТА "COVID".
    Преди време "Научно изследване доказало, че кафето е вредно за здравето!" След седмица пък друго "Научно изследване доказало, че 1-2 кафета на ден са мноого полезни!" ..... И така по много теми!
    Всеки с трибуна си търси 15-те минути слава.
    НО ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ГЛОБАЛНА ИЗМАМА!
    НЕ СЕ СЕЩАМ В ИСТОРИЯТА ЗА ДРУГА ТОЛКОВА МАЩАБНА МАНИПУЛАЦИЯ/КОНСПИРАЦИЯ.
    СЯКАШ ОТРИЧАНЕТО НА КОВИД ПАНДЕМИЯТА Е КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!?

    НЕ ОТРИЧАМ НАЛИЧИЕТО НА ВИРУС! НО "ПАНДЕМИЯТА" Е ЛЪЖА!

    Защо няма сравнителна статистика за разпространението и смъртността при Ковид вируси с останалите респираторни вируси?
    Например сред 1000 човека от различни социални, професионални, географски и етнически групи, изследвани за всички познати респираторни вируси!

    Защо Отговорните лица ОТКАЗВАТ ОТКРИД ДЕБАТ С ОПОНЕНТИ?

    Как така повечето починали са от "COVID", а не от Съпътстващите ги заболявания?

    Как Модераторите на "Пандемията" прогнозират с точност, какъв ще е наръстът на заболели?

    И т.н., и т.н.

    Коментиран от #42

  • 38 Матей

    27 3 Отговор
    Какво повтарям половин година,а?Ето потвърждението,не се иска много ум за да се стигне до това заключение,а да се следи пулса на събитията и да имаш известна интуиция.И съм съветвал при никакви обстоятелства някой да не си прави тест,защото може да му лепнат тая проказа и дори да го уморят.Същото като с ХИВ-СПИН,НЯМАШЕ НИЩО,САМО изкуствена истерия и впоследствие измислиха да тестват доброволци,безплатно,за да набарат своите жертви.ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС Е СЕГА,КАКВО СЛЕДВА,КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА И КАК?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 тцтцтц

    3 1 Отговор
    На кого да вярваш?Който лъже , ковид да го хване.
  • 41 Изтрезнял

    36 5 Отговор

    До коментар #36 от "Трезво мислещ":

    Не ме интересува какъв си!Осем месеца на планетата Земя се вихри невиждана до сега измама!Жалко,че хората са толкова наивни!
  • 42 Радул

    11 24 Отговор

    До коментар #37 от "EMIGRANT":

    Ако един човек има диабет, може да си живее и 50 години. Ако същия този човек се зарази с COVID-19 и почине, тогава коя е причината според Вас - диабета или COVID-19?

    Коментиран от #47

  • 43 да да да

    37 3 Отговор
    200% измама! Изобщо не открива цели вируси, още по-малко знае какви са, а дава положителен при наличие от частици на вируси! Но, това не им попречи да взимат на хората по 120 лв. за него и да им продават маски от 2 ст. за 2 лв!!!
  • 44 ха ха ха

    37 7 Отговор
    По-лесно е да заблудиш хората - отколкото да ги убедиш, че са заблудени!

    Изключително тъпи същества се разхождат с маски, които не стават и за носна кърпа, но считат, че са защитени! Ми кво да ви кажа... не е луд тоя, който яде зелника ;)
  • 45 ПЪРВО

    17 2 Отговор

    До коментар #31 от "12 500 души в интензивни":

    - ти сигорен ли си че това е грип - първо
    - нали знаеш, че при грипа най уязвими,са децата..
    - да умират и лекари , но не от грип....
    - това е биологично оръжие....
    - PCR теста дава 90 % грешки.....
    - някой иска много хора да не работят....
    - трябва да има отговори....
    - ще има и повярвай скоро и всичко ще стане ясно
    - дъто да ни е яко само....
  • 46 Госあ

    1 19 Отговор
    А ти кой си бе селянино от низшата прослойка, че изобщо да си задаваш каквито и да е въпроси, А ?
  • 47 ГЛЕДНА ТОЧКА

    17 3 Отговор

    До коментар #42 от "Радул":

    По тази логика, може от грип да се разболее, и да почине. Тогава от какво е ще е умрял?
  • 48 ИзМАМА

    18 2 Отговор
    Измама е и то грандиозна измама. Има тест има ковид, няма тест няма ковид. Просто е
  • 49 Знам

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "2767":

    има фермерски пазар тази вечер на The Mall за това е била суетнята
  • 50 Янкулова

    25 0 Отговор
    не разбирам от тестове, не разбирам от вируси, но разбирам от машинации. знам, че вируса съществува, знам, че тестовете са с голям процент фалшиви положителни, също знам, че заключението за вируса беше, че няма ефикасен препарат за борба с него и че действа около 14 дни и най-важното, което знам е, че Тръмп боледува общо 3 дена, а на четвъртия беше кукуряк, нещо което е в пълно противоречие с масовата информация, което за мен е предостатъчно доказателство да знаем, че се знае как и с какво се лекува и въобще не ме интересуват какви цени си слагат за лечението, тия за мен са убийци и сега просто чакат, за да натрупат авоари в банката колкото се може повече или дорде не измрат колкото се може повече хора ФАКТ
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Иванчо

    4 0 Отговор
    Благодаря за премахнатия коментар ! Това не ви прави по-малко невежи и неграмотни !
  • 54 Просветен илюминат

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Поредната статия за примати":

    Фалшиви положителни и фалшиви отрицателни

    В самото начало, китайците вече осъзнаха, че тестването беше отговорно за фалшивите положителни и фалшивите отрицателни проби. Ако някой беше тестван през няколко дни, щеше да получи различен резултат. Ето защо се обърнаха към КТ (компютърна томография) на гръдния кош, за да открият течност в белите дробове. Все пак този вирус беше отговорен за пневмония! Тогава за един ден се удвои и броят на „диагностицираните” хора, но не беше разкрито защо тези хора имаха течност в дробовете си. Има и други състояния освен пневмонията, които може да са отговорни за това.

    Ако тестът с взимане на натривка се изключи от уравнението, никой няма да постави под въпрос, това че хората са болни с нещо друго от това, което знаем като сезонен грип и просто приемаме това като нормална част от живота си.

    Коментиран от #56

  • 55 Просветен илюминат

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Поредната статия за примати":

    Какво да кажем за тези цифри?

    Това, което намирам за най-смущаващо е, че нивото на смъртност в Италия и Испания беше прието без въпроси или обяснения. В опита си да разберем, трябваше да погледнем КАК тези цифри бяха изчислени.

    Но първо трябва също да разберем фалшивия положителен и фалшивия отрицателен аспект на тестването и това, че мнозинството от хората с грип имат много леки симптоми, а тези с положителен тест в много случаи НЯМАТ никакви симптоми.

    Те не умират „от” Корона, те умират „с” Корона

    Например, ако някои са дали положителен тест и нямат никакви симптоми, но умират междувременно от друго състояние, напълно несвързано, тогава се докладва, че са починали „от” корона вируса.
  • 56 Просветен илюминат

    12 2 Отговор

    До коментар #54 от "Просветен илюминат":

    Един германски доктор постави това в перспектива, когато каза, че ако някой е дал положителен тест и е починал в резултат на падане по стълбите, ще бъде докладван като смърт от корона вирус.

    Очевидно такъв е и случаят в Италия, където се твърди, че практически „всички“ ежедневни смъртни случаи се докладват като свързани с корона вируса! Тогава, разбира се, е нужно да вземем в предвид средната възраст на починалите хора, която е 80,3 години.

    Италия има най-многобройното възрастно население в Европа и стотици умират ежедневно или по естествени причини или в резултат на взаимодействието между лекарствата или от здравословни проблеми свързани с възрастта или ако някое от горните се е изострило от грипа. Но тези смъртни случаи се докладват като свързани с CV-19. След това, разбира се, НЯМА аутопсии, които да определят причината за смъртта. Лично аз смятам, че това е изключително небрежно и непрофесионално отчитане.

    Коментиран от #57

  • 57 Електрошок

    5 2 Отговор

    До коментар #56 от "Просветен илюминат":

    Браво!Дано коментарите Ви не са глас в пустиня!
  • 58 Психиатър

    10 13 Отговор
    Белодробната чума със странното наименование Ковид 19 съществува и буквално разлага белите дробове на засегнатите! Това, че не сте засегнати не означава, че няма такава чума и не бъдете като чаплите които си заравят главите в пясъка и си мислят, че никой не ги виждат. Чумата ще тръшне и вас бъдете сигурни и не мислете, че има богоизбрани на тази планета които са над чумата…Има хора, които не вярват, че Земята е кръгла и още мислят, че Слънцето се върти около Земята. Ние не може да се съобразяваме с такива хора. Но има и един доцент който срeшу 30 лeвa нa дeн oт рecтoрaнтитe, 20 лв oт бaрoвeтe, 10 oт фитнecитe, тeaтритe и кaзинaтa, кaктo и вaучeр зa бeзплaтeн oбяд в рecтoрaнт пo избoр, тoзи чoвeк e cпocoбeн нe caмo дa кaжe чe мacкитe ca бeзcмиcлeни, нo и дa cлoжи мaйкa cи зa диceкция и изcлeдвaнe кaк дeйcтвa кoрoнaвируca при рaзпoрвaнe нa cтoмaхa нa жив чoвeк бeз упoйкa! Тoвa e чoвeк cпocoбeн нa вcичкo зa пaри и бъдeтe умни, зaщoтo Мeнгeлe e кaтo ''другaрчe oт дeтcкaтa грaдинa'' прeд тoя прoдaжeн мaлoумник...
  • 59 IYI

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "EMIGRANT":

    Забравяш нещо много важно - кой ще произведе ваксина и към коя корпорация ще потекат милиардите.

    Не случайно ден след новината за руската ваксина, разни експерти й откриха 144 недостатъци.....

    Коментиран от #60

  • 60 EMIGRANT

    7 0 Отговор

    До коментар #59 от "IYI":

    Благодаря за допълнението!
    Ако прочетем листовка на което и да е лекарство, ще разберем, че освен прякото действие върху проблема има и множество СТРАНИЧНИ "ДЕФЕКТИ"!
    И това за медикаменти одобрени по стандартната процедура - /С години тестване/.
    Какво остава за нещо Сготвено набързо, с цел "ДА ИЗПРЕВАРИМ ДРУГИТЕ"!
    Както казват старите хора - "БЪРЗАТА РАБОТА, СРАМ ЗА МАЙСТОРА"!
    Но мисля, че конкретния казус има множество вторични и скрити ЕФЕКТИ.
    Освен директната кражба ИМА:
    Преразпределение на пазари,
    Геополитика,
    Тестване на популацията за последващото и редуциране / че станахме много - +5,7 милиарда само за последните 70 години /. Последното е свързано пряко с природните ресурси.
    Следва премоделиране на жизнения стандарт и икономическия модел!
    И основната дума във всичко тове е КОНТРОЛ!
  • 61 Един

    2 0 Отговор
    Така и не разбрах какво е същината на PCR -теста: това писание е сбор от мнения и изказвания, а аз искам други факти! Има проба, реактиви, манипулации с тях ... ама кое, как, какво се получава и защо - това не го разбрах!
  • 62 С един куршум

    4 0 Отговор
    100заека!С реактивите е възможно да търсят определени групи гени,тука има тука нема,тези ни трябват,тези не,тези са от нашите,тези не...Тези биха издържали и радиация и т.н.В Бургас тестват вече ученици ,а дори няма разпоредба,камо ли приет закон,това не са ли рестрикции,репресии дискриминация ,които търпи населението ,наречено българи?И всичко докато не си сложим печата(здравни паспорти като начало)В Русия,ученици минават през така наречените рамки,които незнайно с какво облъчват,при нас УЖ пръскат,а всъщност?И никакъв дори ропот...Щом е в цял свят и ние ще се унищожаваме...Пазете конституцията и си я четете.Лошо е че вече се създаде егрегор,информационен облак от толкова говорене,който скоро ще завали,създадохме си го сами ,но знаем кой даде тона.Къде ще се скрием ?
  • 63 Лора

    1 0 Отговор
    И какво твърдите ,че Мангъров и Първанова са най-големите светила в медицината на световно ниво?Просто се облизват за парче от новата баница.
  • 64 ХЕРМАН ГЬОРИНГ

    9 0 Отговор
    Няма да повярвате... Фашистът Херман Гьоринг ще излезе прав...!
    Факт:
    Преди около 75 години той свидетелства в съда в Нюрнберг и го попитали:
    ′′Как накарахте германския народ да приеме всичко това?"
    Той отговорил:
    ′′Беше лесно, няма нищо общо с нацизма, а
    има общо с човешката природа.
    Можете да го направите в нацистки, социалистически, комунистически режим, в монархия и дори в демокрация.
    Единственото нещо, което трябва да се направи, за да поробиш хората, е да ги уплашиш.
    Ако можете да си представите начин да плашите хората, можете да ги накарате да правят това, което искате."

    Не ви ли се струва, че сега, чрез COVID-19 се случва същото...???!!!
  • 65 tyo

    0 1 Отговор
    Спрях да чета още при цитиране на името Нордел във връзка с PCR :)))
  • 66 Добрия ковит

    4 0 Отговор
    Много ясно че тия тестове са фалшиви немогат да кажат че единия е здрав а другия не всички пот ножа всеки е болен от ковит и затова всяка вечер по телевизията толкова и толкова заразени здрав човек болен го правят други болести няма всичко е ковит боклуци отрепки гадове играят си със живота на хората вървете в ада Чао
  • 67 Karlo

    4 0 Отговор
    Измама за адско много мангизи и за вярващи глупаци!!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.