Last news in Fakti

1 Ноември, 2020 17:06 4 116 30

Човешките дронове

  • божидар чеков-
  • ница-
  • бежанци-
  • франция-
  • атентат

Настоящите събития предоставят на всички свободни хора възможността да преценят, в кое общество искат да живеят. Авторът на тази статия счита, че среден път няма и не може да има

Човешките дронове - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един тунизиец на име Брахим се качва на лодка на 20 септември и заедно с други мигранти потегля към Европа. След кратък престой на остров Лампедуза, 21 годишният „пътешественик“ се прехвърля успешно в Сицилия. Италианският Червен кръст помага на беглеца да се съвземе от изживяното премеждие. Брахим се спира за кратко в град Бари, където местната полиция отказва да уважи кандидатурата му за убежище. От този момент, следите на тунизиеца се губят до 27 октомври, дата на която той се появява във Франция, без документи за самоличност.

Само два дни след като Брахим пристига в Ница, рано сутринта на 29 септември, с добре подострен нож, той прерязва гръкляните на трима богомолци.Бързината с която младият убиец напуска родния си град Сфакс в Тунис, безпроблемното му пресичане на цяла Италия и появата му във Франция, свидетелстват за наличието на организация, чиито център не е в Европа. Тази организация явно разполага със щафети в Италия и Франция. Без тяхна помощ, младият мигрант никога не би могъл да се отзове така лесно в католическата базилика „Света Богородица“, в часа на сутрешната литургия. По време на клането той не спирал да крещи „Алах агбар“, вик които ползват всички джихадисти предани на „Ал Кайда“.

Този атентат е различен от всички извършени досега. Поръчителите, които стоят зад него, не са във Франция. Те обучават млади момчета, със ограничен интелектуален кръгозор и ги подготвят за жертва в името на една идеология. Без специфичната ислямистка идеология, никой не би посегнал на живота на непознати и невинни хора. И никой не би рискувал собствения си живот. Това са човешки дронове, които враговете на цивилизацията започнаха пращат към Франция.В последните 15 дни, три кървави атентата отговориха по най-зловещия начин на карикатурите на „Шарли Ебдо“. Те бяха съпътствани от антифренска истерия в десетина страни с мюсюлманско население.

Без свобода на медиите, управлявани от диктатори, тези заслепени и манипулирани хора повярваха, че французите преследват мюсюлманите. Портрета на Еманюел Макрон бе изгорен и мачкан с крака в Пакистан, Турция, Катар и другаде. Знаеха ли тези озверени хора, че Макрон няма нищо общо с карикатурите? Можеха ли да предположат, че френският президент дори не е в състояние да ги забрани?! Как да разберат „Свободата на словото“ народи, които не знаят изобщо какво е „свобода“? За яростта, която преля в мозъците на милиони мюсюлмани, най-голяма заслуга безспорно има Реджеп Ердоган. Самоизбрал се за защитник на всички мюсюлмани, той нападна Франция с анатеми и призова за бойкот на нейните стоки. Ако е истински защитник на вяващите в Пророка, защо не се интересува от избиването на мюсюлмани в Индия, от преследването им в Шри Ланка и Бирмания?

Защо не защити китайските мюсюлмани интернирани в превъзпитателни лагери? Какво точно му пречи на турският диктатор? Или на пакистанският му колега? Франция ли им е виновна, че основният им закон се позовава на Корана и Шарията. Че безконтролната раждаемост обрича в къси срокове населението на тези държави на глад и мизерия. Във Франция, както във всички светски общества, никой не преследва мюсюлманите. След като дадоха 300 невинни жертви, французите откриха, че в крайните квартали, населени с емигранти от няколко поколения, повече от 150 турски имами, платени от турското правителство проповядват омраза срещу неверниците.

„Храни куче да те лае!“, положение което не може да остане без последствия. Вероизповеданията са лична и неприкосновена област, даденост неразбираема и неприемлива за диктаторите. Католическата църква порица карикатурите на „Шарли Ебдо“. Нейното мнение се споделя от голяма част на обществото, но църквата не е институция, какъвто е случая със страните живеещи под закона на Корана. Пророка Мохамед ли е завещал смъртните присъди за богохулство или някои негови последователи с болни мозъци са изтълкували завета му до садизъм?

В Пакистан една християнка Ася Биби, майка на 4 деца бе осъдена на смърт, само защото е пила вода от извор, от който пият мюсюлмани! Журналисти от цял свят се мобилизираха за да спасят бедната жена, която чакаше изпълнението на присъдата в пакистански затвор.

Ердоган говори за ислямофобия във Франция без да има нито един пример под ръка. Хиляди френски граждани, чиито родители са практикували мюсюлманската вяра, работят във висшите етажи на институциите. Между тях има лекари, адвокати, професори и най-вече жени министри. Къде са християните в правителството на Ердоган или в турските институции?

Пакистанската тълпа, която вие на смърт срещу французите ли е модел на цивилизация или светското общество, резултат на многовековна борба за свобода на личността? Настоящите събития предоставят на всички свободни хора възможността да преценят, в кое общество искат да живеят. Авторът на тази статия счита, че среден път няма и не може да има.

Тези дни списанието „LE FIGARO MAGAZINE » с тираж 200 000 броя, публикува на корицата си част от най-популярните водещи журналистки. Всички те са деца на родители с мюсюлманска вяра. Подзаглавието е "Боркините"! Тези жени призовават всички жени, с подобен на техния произход, на борба срещу Ислямизма. Франция се гордее с тях и те се гордеят с Франция. От такива примери се страхуват Ердоган и Ердогановци, защото са заразителни.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    22 2 Отговор
    Абе пак питам. Върви новина по БиБиСи. Православен свещеник е застрелян в Леон. Не казват подробности. Какво става?

    Коментиран от #11, #29

  • 2 КГБ

    29 3 Отговор
    Не бих се учудил ако Реджеп Ердоган се гътне скоро от незнайна болест !

    Коментиран от #6

  • 3 Хасан

    2 59 Отговор
    Абе Чеков как пък го свърза с Ердоган !?..Макрон каза че Исляма има нужда от ревизия и Ердоган му се възпротиви като всеки нормален мюсюлманин ...а защо му е на мюсюлманин да напада християни в църква ?! Има нещо гнило ...може френските тайни служби да са го отработили ..гледали сме такива филми

    Коментиран от #12, #19

  • 4 розово

    10 35 Отговор
    Ислям и краен ислям. Това са коренно различни религии.

    Коментиран от #17

  • 5 Хасан

    4 38 Отговор
    Макрон и олигархията която го поддържа подготвя френското общество за военна интервенция в Африка или Близкия изток под предлог че ще се бие с тероризма ...

    Коментиран от #28

  • 6 също като

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "КГБ":

    Тургут Йозал? :)
  • 7 плевен

    34 3 Отговор
    Когато една къща пада, не питаш защо е крив комина, а защо е построена върху блато. Натрапиха ни западното мислене, че образно, всеки може да ти дойде в дома, без да те пита. Или че може да промени правилата в къщата ти. Демокрацията, върху която е построено нашето общество, позволява това да се случва. Ердоган си гони своите цели, и не е виновен, че някой друг му дава баница и баничарницата.

    Коментиран от #27

  • 8 Дед

    25 2 Отговор
    Смъртна присъда за убиеца ислямист!
  • 9 Обикновен овчар

    6 1 Отговор
    Системата прави от глупаци диктатори и много хора вече не и вярват!
  • 10 Борец

    34 1 Отговор
    Срещу въздушните призиви на “боркините” са острите ножове на фанатизираните ислямски фундаменталисти.
    Няма съмнение кой ще е победителят, докато на острите ножове не се намери реципрочен отговор.
    От памтивека се знае: “Око за две, зъб за чене”!
    Според това организаторите, изпълнителите и близките им до трето коляно вече трябваше да висят по дърветата, но това не се случва. Няма граници, няма елементарен режим на приемане на “бежанци” и най-лошото: сред нас има милиони “състрадателни душички”, които га готови да умрат за “правата” на злодеите с остри ножове. Никой не се интересува от жертвите, от страданията им, както и от трагедията за техните близки.
  • 11 Политолог

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Всичко е ясно - гръцки свещеник на служба там, 62 годишен...жив е за щастие има трима задържани...
    Но по отношение на Макрон, но си ги обича мюслитата...нали каза, че предпочита черните човекоядци пред българи и украинци...еми ся да си ги отглежда...
  • 12 Много

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Много ти е тесен кръгозора! Запознай се с фактите и тогава говори!
  • 13 Хасан

    1 18 Отговор
    А защо не го гледате като края на Френската империя !?...както навремето края на Османската империя или СССР ! ..тогава също няколко революционери отвличаха кораб в Дунава , чеченци нападаха театър в Москва и други ...просто Франция трябва да бъде един равноправен член на ЕС и НАТО и да не се прави на колониална държава

    Коментиран от #14

  • 14 Трол

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    "нaврeмeтo крaя нa Ocмaнcкaтa импeрия или CCCР ! ..тoгaвa cъщo някoлкo рeвoлюциoнeри oтвличaхa кoрaб в Дунaвa , чeчeнци нaпaдaхa тeaтър в Мocквa и други .." Асенчо, бъркаш времето падането на СССР-26.12.1991г. и терористичната атака в театъра-23.10.2002 г. Пумичке мамина, много си неграмотна!

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Хайде, ся.....!

    9 9 Отговор
    Криво да седим, право да съдим. До преди 20 години имаше ли такива кървави изцепки в Европа ?! Цивилизацията, която защитавате, буквално разпердушини огнищата и държавите на тези хора.Само в Ирак, Сирия и Либия, "Хуманните" и "Демократични терминатори унищожиха най-малко 2 милиона човека. На десетки милиони нахлузиха огнената риза на изгнаничеството. Съседните държави се нагъчкаха с бежанци. Успелите да се доберат до Европа, попаднаха в трънливите мрежи на "Кръста". Кой знае колко човека изгарят от желание за мъст. Та вот тебе " око за око......!

    Коментиран от #21, #26

  • 16 Хасан

    1 7 Отговор

    До коментар #14 от "Трол":

    Империи не не рухват за един Ден ..Като земетресение са ..трус и продължаващи трусове
  • 17 да поясним

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "розово":

    Виж..драги ! Няма Ислям и Краен ислям. Исляма е ЕДИН!!!!!! Мохамед проповядва,че всеки правоверен трябва да обърне "неверника" към правата вяра. ако ли не....да му отреже главата! Просто..тези "момчета" стриктно се придържат към хадисите! Всичко е ясно.

    Коментиран от #22

  • 18 Трол

    18 0 Отговор

    До коментар #14 от "Трол":

    Виж какво в конкретния случай СССР вече де факто и де юре се е разпаднала и след 10 се случва това в Дубровка! Осмосли казаното от мен? А намека ти, че Ботев и четниците са според теб терористи си остава за сметка на съдържателите на сайта! А с теб отдавна трябваше да се заеме ДАНС!
  • 19 Лудия касапин

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    А защо на Реджеп му трябваше, да превръща християнска църква в джамия? Или и това е отработка на някои тайни служби?

    Коментиран от #20

  • 20 Хасан

    1 12 Отговор

    До коментар #19 от "Лудия касапин":

    Тя беше музей ..за мен лично по добре да беше музей ..Ердоган върна вакъфските имоти ..по такъв начин българската патриаршия се сдоби с много апетитни имоти в Истанбул ..така също и арменската ,гръцката ...Св.София като имот е собственост на вакъф / фондация..и е записан там като джамия ..и просто правно се възстанови
  • 21 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хайде, ся.....!":

    ТИ !ме накара да се замииисля и сравня.Та значи за кръстоносците/НИ НЕ СМЕ ТАКИВА!!!!/Приемат за върхова ценност-ЖИВОТЪТ!!!!!!Посягането върху него е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!.....А шегата,майтапа,подигравката с БОГА/ама бога на ДРУГИТЕ!/за СВОБОДА ..на словото,право на мнение и т.н.Като правят уточнение че ЗАЧИТАТ ВСЯКА!!!!!свобода!!!!!!А ислямът ,,приема,,СЪЩОТО НО В ОБРАТЕН РЕД!!!!!!За тях,подигравката с бога е престъпление!!!а животът е ,,,шега,майтап,подигравка,,!!!!!!!И те се ,,ШЕГУВАТ,,,!!!!!!!Ама на кръстоносците НЕ ИМ Е ДО ,,ШЕГА,,!!!!!!!!И се ЗАПОЧВА....,,НЕБЕСНО ЦАРСТВО,, НА Ридли Скот!!!!!!
  • 22 Да допоясним

    4 10 Отговор

    До коментар #17 от "да поясним":

    Нищо подобно не проповядва Мохамед, никъде в Корана не става дума за насилие...много филми гледаш

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Д'мин

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Да допоясним":

    От Корана:"И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах!” (2:193), „И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах!” (8:39), „Вярващи, сражавайте се с неверниците, които са ви наблизо, и нека намерят твърдост у вас!” (9:123). "
  • 24 Д'мин

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Да допоясним":

    От Корана: "„И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха!” (2:191); „И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите…” (4:89).."
  • 25 КОЙ

    11 0 Отговор
    Виж Япония там си нямат такива проблеми.И защо... ... защото си нямат какво...
  • 26 Така така

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хайде, ся.....!":

    След като искат да унищожат наместниците така им се пада на арабите/мюсли/! А, ако не ги бяха приели в Европата сега нямаше да има камикадзета с ножове! Не стига, че обявяват религията си за единствено вярна, ами са и мързеливи богаташи с нефта си! А и нагли националисти , за братовчедите на наместниците говоря затова тябва да се чагарят и да не се приемат в Европа! Но това да е за урок на Франсето , че и те са едни националисти па и Джърманците и те такива, а Англия им била крива та я изгониха!
  • 27 Грешно си разбрал

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "плевен":

    Западното мислене не проповядва, че всеки може да ти дойде у дома, напротив, даже децата да ти дойдат на гости, трябва да са поканени, друг е въпроса, че фесовете се надпреварваха да ги канят в Европа, като си мислих, че ще спечелят с евтина работна ръка, сега си берат плодовете от собствената простотия западните!!!

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Да не би

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    да е в ход новата разработка "старичок"?
  • 30 плевен

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Грешно си разбрал":

    Ти ме развесели. Наистина ли мислиш, че можеш да гледаш на случващото се отстрани? Ние и Те сме в една лодка. И Те са по- силните. Те определят правилата. Ако ти наредят, ще станеш по- католик от папата.
    За да не станем като Тях, трябва да слезем от лодката им.