Last news in Fakti

5 Декември, 2020 19:02 1 939 15

Бдителност и подозрителност са две различни неща

  • ваксини-
  • пандемия-
  • заразени-
  • криза-
  • ваксина

Дежурните конспирационисти със сигурност пак ще ревнат, че Бил Гейтс и Ротшилд печелят милиони, дори и от ваксините. Техният рев ще бъде заглушен от радостта на спасението. Не е абсолютно сигурно, като всичко печелившо, но да си го пожелаем понe

Бдителност и подозрителност са две различни неща - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В последните 100 години няма подобен на настоящия период в историята на човечеството. Във войните е имало повече жертви, но те са били умишлено причинявани. Повече от 12 месеца целият свят стъпва на пръсти по една ледена кора, чиято солидност е непредвидима. Всеобщата неизвестност и страх парализират малко по малко живота, който познавахме. Въпреки това в съзнанието ни тлее надеждата, че не сме обречени и рано или късно ще бъдем спасени от COVID-19. Затворени в най-тесния възможен кръг, в името на оцеляването, ние се питаме постоянно – кой ни причини това нещастие. Китайците не спряха да лъжат и крият причините за заразата. Те не допускат никаква международна анкета да посети лабораторията в град Ухан.

Не всички хора са способни да издържат психически на настоящето напрежение. В така създалото се пространство, без яснота относно настоящето, още по-малко към бъдещето, плъзнаха десетки проповедници на "Световния заговор". Някои от тях дори си пробиха път до телевизионните екрани. Те имат обяснение за всичко. Нищо не било случайно. Спете спокойно, деца, не вярвайте на никой. В крак с тях, интернет мошеници пуснаха в оборот по мрежата хапчета, подпомагащи имунната система. Без лекарско предписание, но с цени с ДДС. Върху цялата тази бъркотия блесна престъпната покупка от 32500 дози "Ремдесивир" за близо 12 милиона долара от българското министерство на здравеопазването. Имало доктори, дори професори, които го препоръчвали за "превенция". Превенция е френска дума - "prevention". Тя означава предварително действие. За да не се разболее човек не е ли по-добре да се храни равномерно и да спи добре, вместо да си бие инжекция за 810 лв.? Да бъде ясно - "Ремдесивир" е лекарство - да, но изключено от списъка на лекуващите COVID-19! Ако доктор, управител на държавна болница, го препоръчва, той извършва корупционен акт, защото получава комисионна от продажбата му! Подобно действие във Франция и Германия носи съдебна отговорност.

В тази нездравословна атмосфера – на кого да вярваме? И има ли място за вяра, когато отвсякъде ни дебнат мошеници и крадци? Вярата е последното нещо което ни напуска. Тя все още е жива. Доказват я всеки ден лекарите и сестрите от "първа линия". Студентите доброволци, които оставят ученето и надяват белите престилки. Лекарите пенсионери, които се връщат при колегите си. Полицаите и пожарникарите, които возят заразените от вируса. Взаимопомощта и солидарността захранват надеждата. Нито ние, нито човечеството е обречено, докато хората се грижат за хора. Лъжлива ли е ваксината? И с нея ли ще ни изпързалят както постъпиха с "Ремдесевир"? Категорично не! Идващите ваксини са най-ценното човешко постижение за последните времена. Как така само за една година се родиха десет? Всички лаборатории, включително и една българска си подадоха ръка.

Благодарение на цифровизацията, размяната на информация между тях подобри значително скоростта на откритията и помогна за напредъка. Хиляди научни работници следят молекулите в епруветките и докладват своевременно за резултатите. Милиони се влагат всеки ден в полза на човешкия живот. Има ли някой, който би бил против? Американската лаборатория PFIZER, за да печели време, ще произвежда част от ваксините си в заводите на френския си конкурент SANOFI. Превозвачи, самолетни компании, специалисти по логистика – всички са на мостика. Първите ваксини пристигнаха в Англия.

В настоящата спасителна за човечеството динамика не може да има корупция, защото има тотална видимост. Видимост на продукти, техника, тестове и цени. В това отношение Европейския съюз успя да направи групова поръчка на ваксини, на най-добра цена в света. За европейците ваксината ще струва 18 долара, а за американците - 25! Що се отнася до съмненията за корупция, такава може да има само в условия на монопол. Един продава – един купува. Такъв е случая с българското здравно министерство и американската лаборатория GILEAD SCIENCES. Въпреки огромното количество закупени медикаменти България е начело по смъртност в Европа. Възмутително е, че чужди медии отбелязаха това несъответствие, а българските не?!

В условия на световна конкуренция, където всичко се следи минута по минута, килограм по килограм и долар по долар, печалбите ще се разпределят между инвеститорите, в зависимост от техните постижения. Постижения свързани със здравето на ваксинираните пациенти. Под контрола на европейските институции. Колко са сигурни ваксините? Никаква ваксина няма 100% сигурност. Поради това се правят проби. Първа, втора и трета вълна, само след това се дават сертификати. Във Франция се започва със старческите домове. 100% от възрастните хора пожелаха да се ваксинират, не от страх за живота, а от желание рискът, който поемат да служи на следващите поколения. Всички директори на домовете изявиха готовност да бъдат първи!

Дежурните конспирационисти със сигурност пак ще ревнат, че Бил Гейтс и Ротшилд печелят милиони, дори и от ваксините. Техният рев ще бъде заглушен от радостта на спасението. Не е абсолютно сигурно, като всичко печелившо, но да си го пожелаем поне. Аз съм от тези, които вярват и които го желаят. Няма нищо по-нормално да се печели от инвестиция. За предпочитане е тя да бъде в лекарства и в полза на живота вместо в бомби!

Автор: Божидар Чеков


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    8 2 Отговор
    Токсичните и смъртоносни ваксини
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 розово

    4 0 Отговор
    Хуманност или естествен процес ? Наблягахме на първото сблъскахме се с второто.Сега търсим конспирация.
  • 5 Hoho Boho

    12 2 Отговор
    Все още не може да се говори за ваксина...
    Минималният период на тестване на една ваксина е две години.

    Този продукт, който ни го рекламират, е незаконен
    и не може да бъде наричан ваксина.....

    ТЕ УМИШЛЕНО НАРУШАВАТ ЗАКОНА.
  • 6 нашия

    7 1 Отговор
    Чеков ти как си с главата-да ти помогна да я наместиш ?????
  • 7 нашия

    9 1 Отговор
    той Чеков не е винове-може да си говори каквото си иска-но кои са тия дето му давт трибуна-те май са по-зле с главите
  • 8 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор
    колко ти платиха за тази дитирамба!
  • 9 Вълко Червенков

    7 2 Отговор
    "Испанската болест" от преди век е била много по-смъртоносна,продължила е 2-3 години и в България са починали над 80 000 души при приблизително 6 милиона население.Но хората тогава са били далеч по-корави,понасяли са трудностите стоически,за разлика от разглезената,безполезна паплач,която в момента населява територията.
  • 10 4745

    10 0 Отговор
    След ваксинация, имунитета е 3-и месеца. Разбира се нищо не пречи да умрете от нещо друго! Важното е че няма да е от K-19!:) Между другото напоследък хората умират само от този вирус! Сигурен съм че, ако го победим ще станем безсмъртни!:) Някои хакнаха човечеството! Не знам кои са! Те сриват световната икономика! Не вярвам в конспирации, ама това, което става в момента те кара да се замислиш! Сриват умишлено и целенасочено икономиката ни! Не вярвам , ама това че не вярвам не означава че не истина! И не му се вижда края...!

    Коментиран от #11

  • 11 Hoho Boho

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "4745":

    И аз не вярвам в конспирации...
    Харесват ми за да се опитвам да ги разобличавам или да търся потвърждение...
    Но това, което ни се случва е трудно за обяснение...

    Или аз съм нормален и всички останали са луди, или обратното...

    Коментиран от #13

  • 12 кон с пират

    1 0 Отговор
    Човешката хромозома 8:
    GRCh38.p12
    CTCCCTTTGTTGTGTTGT

    PCR тест детектва и за:
    CTCCCTTTGTTGTGTTGT

    Защо?!...

    Коментиран от #14

  • 13 4745

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Hoho Boho":

    Не мисля че може да се обясни с лудост. Оказва ни се изключително голям натиск! В началото САЩ и UK се опитаха да се съпротивляват, но бързо клекнаха! Интересното в случая е че и Русия набързо се съгласи с версията за K-19! За китайците да не говорим! Те първи обявиха тревога! EU отдавна не е фактор! Не знам. Някои от някъде се опитват да ни сложи спирачка! Не знам кои са и какви са, но определено са много силни и ни манипулират! Абе, човечеството е преживяло много по-страшни неща, ще преживее и това, ама защо да е?!:)
  • 14 123

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "кон с пират":

    Приятно е че във форума участват хора с такива познания като теб! Но едва ли някой тук може да ти отговори. Мойте познания в тази област са напълно елементарни! Е! Може и да има някой с който да си пишете за факта. Твърде високо ниво!
  • 15 Гражданин

    1 0 Отговор
    По закон, приемането и даването на подкуп, са престъпления!