10 Януари, 2021 16:24 6 483 44

Отношението към свободата разделя либералите от всички останали

  • доналд тръмп-
  • туитър-
  • сащ-
  • президент

Второ, тук реално не говорим само за премахване на Тръмп от дигиталната агора, но и за опит за премахване на цяло едно политическо движение

Отношението към свободата разделя либералите от всички останали - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Петър Кичашки

Блокирането на президента на САЩ Доналд Тръмп от Туитър, Фейсбук и навсякъде другаде, предизвика вълна от коментари. От бравурни ръкопляскания и неприкрито злорадство от страна на либерали от всички точки на света, до гняв и възмущение от страна на мнозина други – умерени, консерватори и антиглобалисти. Актът на „изчегъртване“ на президента от дигиталната агора има няколко основни аспекта.

На първо място, това е по същество саморазправа. Наскоро Тръмп поиска да се приложи антитръстовото американско законодателство срещу технологичните гиганти (Apple, Google, Facebook). Агрументацията му бе проста – технологичните компании са се превърнали в „държава в държавата“. Те определят правилата на обществената игра, а колаборацията между тях и техните дъщерни бизнеси (YouTube, Instagram и прочие) създава ситуация, която може да се опише само като „картел“. Затова те следва да бъдат „разбити“, т.е. раздробени на по-малки компании, за да се премахне картелирането. В резултат на това искане на Тръмп всички технологични гиганти се саморазправиха с него за 24 часа. Фейсбук го блокира, Туитър му изтри акаунта завинаги. Пълна координация и тотална липса на какъвто и да е било свян. Вече не може да си противник на либералите. Внушението е ясно – подчиняваш се или изчезваш. Даже претекстът им за блокирането на Тръмп е съвсем ясно фалшив. Президентът бил туитнал, че няма да иде на инагурацията на Джо Байдън. И това, според Туитър, е подкана за насилие. Същевременно хиляди либерали туитваха в продължение на дни с хаштаг „обесете Майк Пенс“, но това не е език на омразата, явно. Също така и аятолахът на Иран, който от сутрин до вечер повтаря „Смърт за Америка“, също не използва език на омразата. Виж, Тръмп да не иде на инагурацията, това вече е скандално. Нали?

Второ, тук реално не говорим само за премахване на Тръмп от дигиталната агора, но и за опит за премахване на цяло едно политическо движение. Отвъд откровения реваншизъм, че Тръмп си е позволил да иска прилагане на антитръстовото законодателство срещу технологичните олигарси, това блокиране бе съпроводено и с изтриването на стотици хиляди акаунти на умерени и консерватори от Фейсбук и Туитър. Google и Apple създадоха натиск върху алтернативната социална мрежа Parler, в която се очакваше президентът да премине, като премахнаха приложението на Parler от Apple Store и Google Play. Не само това, но и Amazon премахна хостинг услугата си за Parler, очаква се и компанията, която е регистрирала домейна на социалната мрежа, да го изтрие. Нещо повече – CNN пожела от най-големите кабелни оператори в Америка да прекъснат сигнала на Fox News, Newsmax и OAN. Да повторим - CNN иска от кабелните оператори да забранят конкурентни за тях телевизионни канали. И като гледам не бих се изненадал особено, ако им се получи. На практика, либералите не искат да изтрият просто Тръмп. Те искат да заличат цялото политическо движение, което Тръмп олицетворява. Поводът е нахлуването на шепа радикали и екстремисти в Капитолия, но е наивно да смятаме, че изведнъж технологичните олигарси толкова са се загрижили за социалния мир. Още повече, че всички (включително и най-вече Тръмп!) осъдиха погрома в Конгреса. Но тук е важно друго. В крайна сметка именно чрез Фейсбук и Туитър се организираха погромите, които Antifa и Black Lives Matter провеждаха в цяла Америка през миналата година. Обиране на магазини, палежи на федерални сгради и църкви, рушене на паметници, убийства. Всичко това се случваше под благия поглед на Силициевата долина. „Избраната“ за вицепрезидент Камала Харис заяви тогава, че бунтовете трябва да продължат. Говорителят на Долната камара на Конгреса Нанси Пелоси публично попита защо няма палежи и бунтове в цялата страна. Никой тогава не ги блокира или дори разкритикува. Защото те са от „добрите“, от „нашите“. За тях важат други правила.

И така, идваме до третата и най-важна последица от дигиталната цензура. С този си акт либералите се демаскират окончателно и безвъзвратно. Най-гласовитите от тях имат дълбочинен, ако щете философски, проблем със свободата на словото. Именно отношението, което агресивните либерали имат към свободата и особено към свободата на словото, е най-големият вододел, който ги разделя от всички останали политически течения. За всички, които не сме ляво-либерали, важи един прост принцип – не е нужно да сме на едно мнение, не е нужно дори да се харесваме, но е нужно да уважаваме правото на другия да има мнение по принцип. Аз не съм съгласен с феновете на Джо Байдън, не харесвам глобалистите, върл опонент съм на ляво-либералите. И въпреки това считам, че техния възглед за света, макар и неприемлив за мен персонално, е легитимен. Те имат право да говорят и да защитават своите политически пристрастия. Въпросът е, че техните политически разбирания изключват реципрочност по този въпрос. Либералите отказват да възприемат, че различната гледна точка не е непременно зла. Тя е просто различна от тяхната. За тях инакомислието е не само вредно, то е „фашистко“, „нацистко“, „зло“, „бял супремасизъм“ и прочие цветисти определения. Те гледат на себе си като морален съдник, комуто е дадено, незнайно от кого, да определи кое е редно и кое не редно.

По същество либералите гледат на себе си като на морални кръстоносци. Те вземат на своите плещи отговорността да прочистят светите дигитални земи от неверниците. Всеки несъгласен с тях, всеки, който мръдне и на милиметър от правата вяра на глобализма, бива изгорен на онлайн клада, бива оплют, обруган, цензуриран и премахнат. Не може да считаш, че изборите са били опорочени – това е „фашизъм“ и „расизъм“. Ако ги питаш да обяснят защо – не може. Нямаш право да ги питаш, защото това е „бял супремасизъм“ и „нацизъм“. Етикетите се лепят като с машинка, няма спиране. Остави, че това е невярно и глупаво, но и девалвира понятията „фашизъм“, „нацизъм“ и „расизъм“. Най-гротескният щрих е, че либералите сами не осъзнават, че действат точно като нацисти. Идват с агресия, заличават всеки несъгласен с тях и правят това с искрената вяра, че те са призваните да прочистят света от злото. Моралният им компас просто е счупен под натиска на претенциите, високомерието и арогантността на най-гласовитите от тях.

Никой не е длъжен да харесва Тръмп. Той е интересен персонаж, всеки го пречупва през собствената си оптика. За едни е гений, за други глупак, за едни е велик, за други нищожен, едни го боготворят, други го мразят. Всеки има право да има мнение за него, в крайна сметка това е част от работата на всеки президент. Въпросът тук е друг – либералите не искат просто да кажат, че не харесват Тръмп и неговата политика, те искат да наложат светогледът, че Тръмп, политиката му и нейните привърженици са „негодни“ сами по себе си. Не е важно, че не го харесват, важното е, че според тях всички, които го харесваме сме „подчовеци“. Ние сме „расисти“ и „нацисти“, защото подкрепяме една съвсем легитимна политика. Защото политиката на Доналд Тръмп е наистина съвсем легитимна – антиглобализъм, национален протекционизъм, защита на работниците и обикновените хора. В това няма нищо расистко или фашистко. Но за либералите не са важни фактите, важно е да се гледа на тяхната интерпретация върху фактите като на единствената възможна.

Нека онагледим ситуацията с пример. Либералите казват – съдът е отхвърлил исковете на Тръмп за изборни нарушения. Това е факт. Ние казваме – има достатъчно данни, че нарушения е имало. Това също е факт. Либералите добавят – щом няма решения на съда, значи няма нарушение. Това вече не е факт, а оценка. Но тя е легитимна по същество. Ние казваме – съдиите също са хора и нямаха смелостта да бъдат на висотата на времето. Също легитимна гледна точка. Разликата обаче е следната – ние не сме съгласни с либералите за тяхната гледна точка, но нямаме против те да я изразяват. Либералите обаче не просто не са съгласни с нашата интерпретация върху събитията, но дори я наричат „расизъм“ и „зло“, блокират ни и ни премахват от демократичната дискусия. Този радикализъм може да се оприличи само на фашизъм.

Случващата се пред очите ни културна революция създава огромна опасност за демокрацията и модерната република. Без да го осъзнават моралните кръстоносци режат клона, на който всички седим. Когато замениш принципите с партизанщина и уважението към другия с агресия, тогава ти превръщаш цивилизованото общество в дивашко. Силата на правото бива заменена от правото на силния. Свободата се превръща в робство, а робството в ценност. Цензурата е онзи последен отчаян вопъл, който маркира превръщането на моралния потисник в абсолютен диктатор. Но свободата, уверен съм, ще намери начин. Във века на интернет не можеш да спреш свободното движение на идеи и идеали. Както не можеш да спреш гората да се разлиства, така и не можеш да спреш хората да говорят и мислят. Тепърва на либералните диктатори ще им се наложи да разберат по трудния начин тази проста житейска истина.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чугун

    81 3 Отговор
    Новите фашита.

    Коментиран от #29

  • 3 Yamaha

    105 5 Отговор
    Оръжието на соросодите е Фейсбук, Туитър и някои новинарски канала CNN, BBC, Skay Нюз.
  • 4 Ели Оригинал

    64 1 Отговор
    Друг ден ще коментирам събитията между "кръг" 2 километра и "Капитолия". Участници в ЛБМ изведнъж разпознати на камерите като "преоблечени" републиканци, по минути.
    Нещо подобно на "хвърлящите пиратки агитки" в БГ.
  • 5 VENOM

    75 2 Отговор
    Рептилите нападнаха хората. Явно при гущерите няма пол и единтичност!
  • 6 Vov

    73 3 Отговор
    Инквизицията в Испания е нагледен пример за мракобесие. Сега го гласят по подобен начин геронтофили и себични психопати.
  • 7 3,14К

    101 2 Отговор
    Смислено, логично и аргументирано споделено мнение. Браво за смелостта.
  • 8 Куково лето

    7 117 Отговор
    Като мразите свободните социални мрежи и ги цензурирате в Русия и Китай, за какво ми плачете сега, че ви били отрязали коментарите на един луд президент, работещ точно за горните две тоталитарни държави! Не плачете, направете си вие такива медии световни и чакайте да имате клиенти за тях - кога?! На куково лето!

    Коментиран от #18, #35, #43

  • 9 ФактиЦЕНЗУРА

    4 73 Отговор
    Факти са русофилски сайт, ЦЕНЗУРА ЗА СВОБОДНИТЕ ДЕМОКРАТИ ПО ЦЯЛ СВЯТ!

    Коментиран от #24, #33

  • 10 Ели Оригинал

    90 3 Отговор
    Не разбрах животът на Ашли има ли значение?
    Ветеран от ВВС.
    Срам и позор за "блатото", срам и позор.
    Жалко за афроамериканците и латиносите, които не откриха истинският враг, разделението в САЩ - ТНК-катата на нацистските спонсори.
    Васалите на "Блатото"-Пелоси, Клинтън, Пейнс,Обама и републиканците, подкрепили мракобесния преврат срещу Тръмп и законното му правителство.
    Демократите и част от продажното стотукво на републиканците зад които стоят "военнопромишлин комплекс, НСР, Билделберги, ЦРУ,Братството на смъртта-Череп и Кости, Буш, Дълес,Чейни,и всички платформи- Министирство на Истината -майкро, фейс, гуг, ейпъл, туит-които живеят върху нацистки капитали."

    Убийците на Кенеди, убиват Тръмп пред очите ни.
    Целта на "импийчмънта" е Тръмп да не се кандидатира за повторен мандат, и разчитат, че Американците не са чели Конституцията си.
  • 11 Активист на БКП

    65 5 Отговор
    САЩ вече са в Гражданска война!!!
  • 12 Наблюдател

    77 2 Отговор
    Либерализма е вреден колкото фашизма защото той го предизвиква!
  • 13 Аз40🏴‍☠️

    68 2 Отговор
    Интересно, Кичашки. Въпреки че си грантов екземпляр (доколкото си спомням) си май нещо като къртица в мрежата им ха-ха. Иначе тези BIG TECH компании използват цензурата от години за пренасочване на политически интереси (маркетингови манипулации). Блокираха камара народ (и известни личности между) през последните няколко години, но сега се показаха още повече, какво преставляват. Има документални филми по темата (The Social Dilemma). Сноудън говори за тях отдавна също. Сега трябва да бъде разработена алтернативна социална среда в интернет, за която вече може да се задейства и Тръмп (знаем, че има възможности). Само това ще е решението на цензурата им.
  • 14 Искат

    63 3 Отговор
    Искат да ни спрат да говорим и мислим като ни инжектират.
    Първо, с лъжите си.
    Второ, с "ваксините" си.
    Хора не са им нужни. Нужни са им роби, биороботи и роботи.
    Нужно им е 5G и 6G за управление на биороботите.
    Нужна им е ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА ЗА ТЯХ - НОЕИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ.
    За тях ние сме единствено консуматори и замърсители, които им поднесохме богатствата на тепсия, като им работехме и служихме.
    Капитализмът ги направи богати свръх паразити и фактически господари на земята.
    Вече не им е нужен нито капитализъм, нито работници, нито консуматори, а още по-малко - свободни хора.
    Нужен им е нов фашизъм като преход към НОВОТО РОБОВЛАДЕЛСТВО, в което сегашните супер богати финансово-корпоративни мафиоти и паразити да станат НОВИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ за хилядолетия, а ако може и за вечни времена.
    Ние сме излишните 7,5 милиарда човеци, които трябва да бъдат ликвидирани, за да са щастливи новите робовладелци - днешните свръх капиталисти - либерасти и сатанисти.
    Издялали са го на гранитния монумент в щата Джорджия - GEORGIA GUIDESTONES - като първа сатанинска заповед: "Поддържай човечеството под 500 милиона..."

    Коментиран от #17

  • 15 JEB

    2 78 Отговор
    аве бухал..отиваш на избори и или печелиш или губиш..какво стана в изборната нощ тръмп се обяви за победител докато брояха гласовете и на другият ден заяви че има изборни нарушения и тръгна да звъни по телефона да му ги намерят..ти как си представяш хиляди държавни..щатски служители и естествено на службите/защото някой трябва да ръководи/..да влязат в конспирация за манипулация на изборите...ами само един от тях стига да излезе с реални доказателства и демократическата партия да спре да съществува..от там нататък клоуна тръмп не спря да го повтаря и естествено му затвориха устата..на нормалните хора не им дреме дали този циркаджия ще е президент или не след като не може да представя достоверна информация като президент и де факто началник на всички институции да мълчи и да чака 20 януари
    ..честно казано вярвам че в момента генералният щаб е иззел командването на въоражените и стратегически сили е момента и тоя човек е под постоянно наблюдение

    Коментиран от #19

  • 16 Меглена

    4 56 Отговор
    Тръмп разби Републиканската партия и затова не заслужава никаква милост!

    Коментиран от #20, #37, #44

  • 17 УПРАВЛЯВЩ

    1 33 Отговор

    До коментар #14 от "Искат":

    И СЕГА ВИ УПРАВЛЯВАМЕ ЩОМ КАТО ДРАСКАТЕ НЕДОМИСЛИЦИ ТУК, ПО НАШИ ПРАВИЛА И НА НАША ТЕРИТОРИЯ - САМО ТАКА! ЩЕ СЕ ДЕМОКРАТИЗИРАТЕ И ОСВОБОДИТЕ РОБСКИТЕ ДУШИ ЕДИН ДЕН - СИГУРЕН СЪМ!
  • 18 Точно

    27 3 Отговор

    До коментар #8 от "Куково лето":

    Не бе, тръмп най-много е работил за иран.А относно Китай и Русия,на едните намали и направо махна митата, а на другите свали всички санкции и ограничения.Да се чуди човек от къде ги измисляте тези глупости.
  • 19 Ессерем

    23 2 Отговор

    До коментар #15 от "JEB":

    Защо,от какво те е страх!? Нали сте най-умните и красивите!
  • 20 Тотьо

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Меглена":

    Dear Maggie,Републиканската Партия - това е Тръмп,също както ГЕРБ - това е Бойко..Махне ли се някой от тях,партиите са армия без генерал..
  • 21 Тръмп е мъж

    41 2 Отговор
    И такъв ще остане в историята.Докато опонентите му преди него а и след него ще си бъдат винаги мижитурки.Сега като дойде старчето педофил чакайте до 6 месеца войни.
  • 22 JEB

    2 41 Отговор
    другарю мен не ме е страх но вас ви е страх..1во аз съм повече консерватор от колкото тръмп някога е бил но не съм идиот и знам че популизма освен да пълни ушите на ниско интилигентни хора нищо друго не върши..тръмп избълва тонове лъжи за 4 години..хората от кабинета му си заминават и пишат негативни коментари по негов адрес..проблема не е в мен определено..след като не му изнася как работи демокрацията да отиде на някое подходящо място като северна кореа например..в държава с 200 годишна парламентарна традиция никой няма да го търпи..

    Коментиран от #27

  • 23 Повторение

    41 3 Отговор
    Хората имат свойството да забравят,а тоя номер на съюз на свръхбогатия 0,1% от световната популация със лумпените,лузърите,мързеливците,хрантутниците,малцинствата и тълпата е още от първите революции - и английската,и френската,и младотурската,и двете руски революции. Сега в САЩ се повтаря същото - свръхбогатите в съюз с нефелниците,отпъдъка,извратеняците,сексуалните девианти,хрантутниците на държавна издръжка. Трудовите хора на САЩ гласуваха за Тръмп.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 не може да бъде

    34 1 Отговор
    Премахването на акаунта на Тръмп от Twitter е проява на разюздана цензура ,макар че става дума за частна цензура,а не държавна.Това е крайно опасен акт,както и всички последни действия на т-н.либерали и никакво хвърляне върху амразурата няма да промени хода на събитията.Защо целият западен елит е срещу Тръмп и защо хвърли срещу него всички налични сили-ами Тръмп с всичките си недостатъци и грешки беше на път да извади на показ първо чудовищната корупция в западни елит,и второ да компрометира идеята националните държави да бъдат бламирани и управлението на света да се поеме от корпоративни организации!?Струва ми се,че въпреки привилегиите и властта с които разполага, у западният елит е останал малко здрав разум и той не вижда реално до къде ще доведе това.Може би в бъдеще светът ще се управлява по подобен начин,но това бъдеще е още много далече,и второ вярата в това бъдеще не може да бъде основание и оправдание за каквато и да е корупция!?Възможно е след встъпването в длъжност на Байдън ,Тръмп да бъде осъден и вкаран в затвора.Ако това се случи ,това ще бъде наистина началото на края на САЩ,не е необходимо човек да бъде много умен за да го разбере!
  • 26 Госто

    26 1 Отговор
    Крайно време е за алтернативен интернет.

    Отделни платформи, независещи от монополистите като, примерно, гугъл в момента.
    Скочиха на Тръмп, защото тръгна срещу тях, а гугъл и фейсбук работят с цру и държавния департамент, събирайки инфо от целия свят за да може да вземат мерки ако се наложи.

    Глобалистите искат да премахнат отделните държави, за да може мултинационалните компании да се разпореждат навсякъде по света, а не отделни държави да решават дали да ги допуснат или не, и какви мита да им сложат. Това е "техния" момент и те ще гледат да изтискат максимума от него.
  • 27 Госто

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "JEB":

    И ти 4 години не си спрял да го критикуваш, предполагам. Или?
  • 28 Вълко Червенков

    16 2 Отговор
    Пречукайте еврейчетео Цукърбърг и другите либерасти!
  • 29 Лустрация

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Чугун":

    Не новите Кумунета.
  • 30 JEB

    2 21 Отговор
    тръмп го знаех много добре какъв слаб президент ще бъде..
    проблема е че надмина очакванията ми
  • 31 Никакви илюзии

    26 1 Отговор
    Либералите се страхуват адски много от компроматите, които Тръмп ще публикува за тях : педофилия, наркотрафик, разврат и най-страшното - изтезаване на хиляди деца за адренохром - това е главната причина да искат да му затворят устата. Но..."едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш" (Николай Хайтов)

    Коментиран от #42

  • 32 Той

    26 3 Отговор
    Тръмп е отличен президент.Съхрани мира и е напълно честен и откровен.
  • 33 Jony

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "ФактиЦЕНЗУРА":

    Каква демокрация бе? Демокрацията умря!
  • 34 JEB

    1 16 Отговор
    "напълно честен" затова след всеки туит трябва да дават пресконференция..айде моля
    искам да броим с вас след като тръмп спре да е президент колко човека от екипа му ще кажат че става за нещо..
  • 35 NikNay

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Куково лето":

    Е добре де по твоята логика е нормално "върха на световната демокрация " да подражава и действа като авторитарните и диктаторски държави ???
  • 36 Госто

    14 0 Отговор
    Ако Тръмп наистина иска да натрие носа на демократите, трябва да амнистира Ассандж.

    NATO - Never Again Trust Obama (Дж. Ассандж).
  • 37 БПФ

    17 1 Отговор

    До коментар #16 от "Меглена":

    Явно не проумяваш, че партиите съществуват заради хората, а не хората - заради партиите !!! Не Тръмп е разбил Републиканската партия - Републиканската партия предаде президента и собствените си избиратели.
  • 38 БПФ

    24 1 Отговор
    Много съм се карал в интернет с Кичашки, но тук няма как да не го подкрепя на 1000% !!!!
    Убийствено точен анализ !!! Либерастите окончателно се демаскираха като новите нацисти. Само се чудя на безумната им наглост... наистина ли си въобразяват, че могат да пречупят свободолюбивия американски народ?

    Коментиран от #39

  • 39 Ама разбира се...

    7 1 Отговор

    До коментар #38 от "БПФ":

    ...сега започват да наливат пари за социални привилегии, за подобряване на живота на народните маси. Едновременно с това върви пропагандата, че ето видиш ли, с правилната политика всички ще сме щастливи. Насърчават социалните паразити да не правят золуми и така хората започват да се чевстват добре, като маймунки в топъл извор и затварят блажено очички.
  • 40 6977

    4 1 Отговор
    Супер е статията но могат да контролират мислите.
  • 41 Мразя либерали

    5 1 Отговор
    СТИГА С ТЕЗ ПИДЕРАЛИ ИСКАМЕ НОРМАЛЕН И СЕОБОДЕН ЖИВОТ
  • 42 правилно

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "Никакви илюзии":

    Целия свят ще разбере категориите адренохром и Пица гейт ,които сега са само в сайтовете от по информираните хора
    те са свързани с чумата наречена "демоно крати"
  • 43 Орлин

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Куково лето":

    Ще ви припомня, че Фейсбук и другите социални феномени набраха огромната си аудитория ПРЕДИ да въведат цензура и да разкрият своя уклон наляво. Сега хората са като в клопка - всичките ни роднини и приятели са там, издирили сме всички стари съученици и колеги, излизането е трудно. Но определено мнозинството не е там, защото подкрепя левите идеи на собствениците.
    Иначе постът ви съдържа откровени лъжи. Тръмп не само че не работеше за Китай и Русия,а направи срещу тях повече от всеки друг президент.
    Той наложи на Русия повече санкции от всеки преди него. Изпрати на Украйна тежко въоръжение, което Обама и Байдън отказаха. Изби стотици руски наемници в Сирия. Спря Северен поток 2 - който Байдън пусна.
    За Китай да не говорим. Те не бяха срещали такъв отпор не само от американски, но и от никой друг политик. Наложени им бяха санкции и мита в размер на стотици милиарди.
    Това са лесно проверими неща. Вие просто лъжете.
  • 44 Орлин

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Меглена":

    Партията на Буш бе разбита и губеше избори. Републиканците бяха приели политическата коректност, нелегалната имиграция, безучастно гледаха как левицата превзема училища и университети, Холивуд, а вече и социалните мрежи.
    Днес Кристи Ноем, губернаторката на Южна Дакота, отказ да подпише закон, който би забранил на момчета да участват в състезания за момичета. "Републиканка". Тази партия наистина трябваше дабъде разтърсена!
    Ами погледнте "десницата" в Европа! Не смее да каже гък срещу пороя от диваци, превзели градовете ни, носещи престъпност и мизерия. Нямат дума срещу тормоза от искащите толерантност, но толкоа нетолерантни ЛГБТ и други "жертви". Европа все още няма своя Тръмп, за да се освбоди от тормоза на нео-марксистите.
    Тръмп извърши нечувано смела постъпка: обяви се против политическата коректност. Мразете го колкото искате. Но фактите са с него.