Last news in Fakti

25 Януари, 2021 13:00 4 378 73

Защо президентът е длъжен да се въздържи за Навални

  • румен радев-
  • алексей навални

Очевидно е, че официални изявления по определени случаи от международен характер могат да правят министрите на външните работи, както и съответните структури в ЕС, които според Договора за ЕС определят общата външна политика на съюза

Защо президентът е длъжен да се въздържи за Навални - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

”След като Конституцията и ДЕС са разписали главна роля на изпълнителната власт във външната политика, президентът няма право да изземва функции, които не притежава, намесвайки се в работата на някоя от трите власти. Борисов мотивира президента да наруши Конституцията и превиши правомощията си – т.е. подбужда го да извърши престъпление по служба, което му действие само по себе си е престъпление”, пише Румяна Ченалова.

Борисов отново подканил президента Радев да вземе отношение по случая с ареста на руския опозиционер Навални и протестите в Русия с думите: „Няма да ти се карат“. Така правеше синът ми на улицата, когато беше осемгодишен. Отдавна не прави така. Това написа бившият съдия и прокурор Румяна Ченалова, която чисто юридически излага факти и обстоятелства, свързани с правомощия на президента на Република България и каква е конституционно регламентираната предпоставка, която не допуска вмешателството на държавния глава не само по казуса "Навални", а и по всеки друг казус, който пряко и непосредствено засяга външната политика на България и ЕС и не касае българския национален интерес, суверенитет и правата на българските граждани.

Известно е, че когато върху репутацията на България бяха нанесени тежки щети с васалните и незаконосъобрази поклони на Борисов пред Ердоган, президентът Румен Радев зае принципна позиция и осъди незаконните "подаръци" от българския министър-председател към турския президент, а именно - експулсирането на бягащи от режима в Турция турски граждани, търсещи политическо убежище в България, член на ЕС.

Ето какво още изтъква юристът с дългогодишна съдебна практика Румяна Ченалова:

Президентът спазва закона, който Борисов очевидно не е чел. Според чл.24 от Конституцията, външната политика на Република България се осъществява в съответствие с принципите и нормите на международното право. Президентът НЕ РЪКОВОДИ И НЕ ОСЪЩЕСТВЯВА външната политика. Конституцията възлага това задължение на Министерски съвет – чл.105 .

Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и ПРЕДСТАВЛЯВА Република България в международните отношения. Неговите правомощия са КОНКРЕТНО посочени в Конституцията – чл.92. Той има право да отправя обръщения към народа и Народното събрание, както и да сключва международни договори в случаите определени със закон.

Според чл.3 от УПМВнР, министърът на външните работи е централен едноличен орган на изпълнителната власт, който ръководи, координира и контролира осъществяването на държавната политика в областта на външната политика на Република България и международните отношения. МВнР разполага с много дирекции, които проучват, подготвят материали и проект за изявления на министъра, които представляват официална позиция на България по всички въпроси от международен характер.

България е член на ЕС и страна по Договора за ЕС, според който има ясно разписани задължения. Като държава-членка България е длъжна да спазва взетите от съответните органи на ЕС решения по общата външна политика на съюза. Съгласно чл. 26 ДЕС, държавите-членки подкрепят активно и БЕЗРЕЗЕРВНО, в дух на лоялност и взаимна солидарност, външната политика и политика на сигурност на Съюза.

Съгласно чл.32 от Договора за ЕС, държавите-членки се консултират взаимно в рамките на Европейския съвет и на Съвета по всеки въпрос на външната политика и сигурността, който е от общ интерес, с оглед на определянето на общ подход.

Съветът на ЕС /който се състои от представители на държавите-членки – министри по съответната политика, която ще се обсъжда/ определя външната политика и политиката на сигурност на ЕС въз основа на насоките на Европейския съвет /състои се от лидерите на държавите-членки/.

Съветът на ЕС може да реши да наложи ограничителни мерки срещу трети държави, образувания или лица.Такива мерки бяха наложени срещу шест физически лица и едно образувание, участвали в опита за убийство на Алексей Навални. Решението е последица от политическото споразумение, постигнато от Съвета по външни работи на 12 октомври 2020 г. Същият правен инструмент беше използван и по случая „Скрипал“. Вероятно такова решение ще вземе Съвета на ЕС и по въпроса с ареста на Навални.

Очевидно е, че официални изявления по определени случаи от международен характер могат да правят министрите на външните работи, както и съответните структури в ЕС, които според Договора за ЕС определят общата външна политика на съюза.

В публикация в Twitter председателят на Европейския съвет Шарл Мишел определи действията на руските власти като неприемливи и апелира Навални да бъде освободен незабавно. Послание в същия дух публикува и главата на европейската дипломация Жозеп Борел. Френското външно министерство се присъедини към призивите за освобождаване на Навални. Париж изрази дълбоко безпокойство заради ареста на опозиционера. Френската страна предупреди, че внимателно следи ситуацията и призова за незабавното освобождаване на Алексей Навални.

Членките на ЕС Литва, Латвия и Естония, чрез външните си министри, призоваха да се наложат "рестриктивни мерки" срещу Русия след ареста на критика на Кремъл Алексей Навални.

Италианският министър на външните работи Луиджи Ди Майо призова за незабавното освобождаване на Навални, като определи задържането му при пристигането му в Русия за "много сериозен въпрос, който поражда безпокойство".

Канадският външен министър Марк Гарно заяви, че Канада осъжда твърдо ареста на Навални при пристигането му в Москва и смята това за неприемливо.

Позицията на една държава е част от външната и политика и се изразява САМО ОТ ЛИЦАТА, КОИТО ПО ЗАКОН Я ОСЪЩЕСТВЯВАТ.

Президентът Радев няма такива права и задължения. Неговото мнение няма официален и задължителен за външната политика характер. Нещо повече, съгласно чл. 32 от Договора за ЕС, преди да вземе становище по определен въпрос от международен характер, всяка държава-членка е длъжна да го съгласува със съответните органи на ЕС, които определят външната ѝ политика. В тези структури нито президентът, нито администрацията му участват. Членове са премиери и министри от правителствата на държавите-членки – т.е. представители на изпълнителната власт.

След като Конституцията и ДЕС са разписали главна роля на изпълнителната власт във външната политика, президентът няма право да изземва функции, които не притежава, намесвайки се в работата на някоя от трите власти.

В действителност БОРИСОВ ИСКА ТОЧНО ТОВА ОТ ПРЕЗИДЕНТА – ДА ПРЕВИШИ ПРАВОМОЩИЯТА СИ КАТО ИЗЗЕМЕ ФУНКЦИИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ДА ОПРЕДЕЛЯ РЪКОВОДИ И ОСЪЩЕСТВЯВА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ.

Борисов мотивира президента да наруши Конституцията и превиши правомощията си – т.е. подбужда го да извърши престъпление по служба, което му действие само по себе си е престъпление.

Ех, Борисов, кой ти дава тези безумни и опасни съвети….


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 логично

    39 130 Отговор
    Ми ,Президента е длъжен да се въздържа (относно ареста на Навални) щото от Кремъл - много ще му дърпат ушаците и ще му набиват канчето.

    Коментиран от #14, #21, #25, #46, #47, #49

  • 3 Си ган

    30 110 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В действителност БОРИСОВ ИСКА ТОЧНО ТОВА ОТ ПРЕЗИДЕНТА – ДА ПРЕВИШИ ПРАВОМОЩИЯТА

    Че той Радев какво прави вече 4 години, превишава си правата постоянно..

    Коментиран от #32

  • 4 Корни

    28 59 Отговор
    Ама много "обективна" журналистика от този сайт !
    Тццтцтцтцтцтцтцтцтцтцттцтц . Продажни драскачи !
    За нищото няма да кажа нищо.
  • 5 Жоро

    106 23 Отговор
    Ама Бате Бойко от къде да знае като не е чел такива сложни книги за гумената му глава.

    Коментиран от #65, #70

  • 6 Путин

    70 20 Отговор
    Осъждам полицейския терор над мирните протестиращи снощи в София.Русия ще наложи санкции на България.
  • 7 говорить Москва

    31 86 Отговор
    Радев е верен воин на руската разведка и като такъв няма как да коментира действията на ръководството си.
  • 8 Радев е ГЬОНСУРАТ

    34 96 Отговор
    Президент простак и интригант
  • 9 СССР Патриарх

    30 64 Отговор
    Как ще коментира бе ?! Ми нали утер пак ще долети Гундяев и ще има (пак) падни-стани !
  • 10 Дългият

    61 14 Отговор
    Ченалова,Вие сте хората които знаете нещата от кухнята или поне известна част...Редно е да споделяте с Народа тези неща...а не да остават зад кулисите.Защото ако не бяха те настъпили...образно казано... едва ли щеше да четем подобни статии.За да стане БГ хубаво място за живеене винаги трябва кирливите ризи да се показват...Къде отиде разследването за кюлчетата злато и еврото при Борисов...МЪЛЧАНИЕ...
  • 11 Путин

    63 21 Отговор
    Бойко Борисов да спре полицейския терор над мирните протести в София!

    Коментиран от #71

  • 12 Независим

    21 45 Отговор
    Лично аз нямам съмнение, че Б.Б. трябва да напусне завинаги държавното управление, както и напълно подкрепям президента в позициите му за Б.Б. и компания !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Но това мълчание по случая Навални никак, ама никак не ми харесва, а и всички които се мъчат да го оправдаят, че не трябвало да се изказва, както и написаното в тази статия си е едно към едно дебилщина тип Пунта Мара и няма никаква разлика с пожарникара !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 13 ферма

    23 57 Отговор
    Странни хора !!! Искат ушатото пингвинче ,да говори срещу господарите си ???!!! Как ще стане тази работа ,а ???!!!
  • 14 ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕБ

    58 14 Отговор

    До коментар #2 от "логично":

    Чети Конституцията бе ЕДНОКНИЖЕЦ КАТО ЧЕКМЕДЖЕ БАНДИТА !!!!

    Коментиран от #19

  • 15 Червен имбецил

    25 48 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията..


    Радев дали е чел това....

    Коментиран от #18, #34, #51, #55

  • 16 А т.нар. президент

    19 36 Отговор
    Няма ли право на лично мнение или конституцията не му разрешава и такова?
  • 17 РАДИО ЕЛТО

    67 24 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е най достойния БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ той не е двуличник като БОРИСОВВ а и РУМЕН РАДЕВ не се меши в проблемите на други държави
  • 18 Радев

    51 11 Отговор

    До коментар #15 от "Червен имбецил":

    Хора с празни шкафчета не могат да се обединяват с престъпници с пълни шкафчета.
  • 19 РАДИО ЕЛТО

    43 13 Отговор

    До коментар #14 от "ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕБ":

    троловете от герб не издържат
  • 20 БХОРТЕИ

    47 16 Отговор
    И президент и мъж на място не като оня дето само плещори. Нямали сме по добър президент от Радев. Когато очаквате от него много може и да сте разочаровани но на общия фонд от боклуци е перфектен.Бог да пази България а и Румен Радев с нея.
  • 21 БАЙ Х@Й‼

    47 8 Отговор

    До коментар #2 от "логично":

    Що не питайте какво мисли за демократично застреляните в САЩ преди седмица ⁉️

    Коментиран от #23

  • 22 румено Радевче

    16 45 Отговор
    С тази демагогска статия се опитват да изчистят (ама ,няма как) мишият сурат на Радев ,като ни внушават ,че ... нямало как (видите ли) да се вземе отношение ,щото ... такова ,понеже ,обаче и т.н.т. Всичко това са нълни глупости и откровени лъжи. Истинате е ,че Радев никога няма да каже нещо срещу Русия ,тъй като е на щат към Кремъл.
  • 23 БАЙ Х@Й‼

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "БАЙ Х@Й‼":

    ПИТАХТЕ* / коректора е отвратително нещо/
  • 24 Ай, ай

    8 22 Отговор
    Ченалова и тя я видяхме с онъз другата, Владимира ли, ква беше
  • 25 ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕБ

    48 12 Отговор

    До коментар #2 от "логично":

    Борисов обича, и Путин, и Навални, според изгодата, но мрази Радев постоянно...НИМА НЕ ЕВЯРНО ..Защото го е страх от ПРЕЗИДЕНТА !!!!!!
  • 26 РАДИО ЕЛТО

    44 20 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ е най достойния БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ
  • 27 така така

    12 25 Отговор
    Стига сте го давали постоянно тоя зъбат кон. Отвратителна снимка и много индикативна до какво ниво сме я докарали в държавата.
  • 28 Гадев ще мълчи като мушната гайда

    21 19 Отговор
    Защото ако подкрепи протестите в подкрепа на Навални началниците му в Кремъл ще дърпат ушаците, ако подкрепи официалната власт, то тогава как ще оправдае подкрепата и инспирирането на протестите срещу официалната власт у нас? Така, че няма нужда разни Морозов и да ни обясняват защо президентът мълчи, както знаем обаждал се е много пъти
  • 29 така така

    16 25 Отговор
    Ченалова, отиди да те улущят малко ц*г*ните. Такова гнусно подмазвачество рядко се среща дори в българската журналистика.
  • 30 От ЕС

    21 8 Отговор
    Да пратят адвокат да защити Навални в Руския съд, а не да призовават за освобождаване. Нали са демократи.
  • 31 jorj

    15 14 Отговор
    Червени шамандури.
  • 32 Бачо Киро

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Си ган":

    Я да чуем, кои права е превишил?
  • 33 Ще ви го кажа просто..

    20 15 Отговор
    Румен е русофил,като мен,теб,и още 80% от останалото от РОДИНАТА ни.А русофобите са скрап за Запада и нищо повече..

    Коментиран от #38

  • 34 БАЙ Х@Й‼

    10 8 Отговор

    До коментар #15 от "Червен имбецил":

    А ти къде го прочете ??????? В конституцията ли ? Щото, ако цитираш ФАКТИ - вчера писаха , че мъж има пенис с ДИАМЕТЪР 16см при ерекция !!!
  • 35 ТОЧКАТА

    17 8 Отговор
    КОЙ МУ ДАВА СЪВЕТИ ЛИ????...голямата кака,мата хари, каскета и останалите тикви и пъпеши от градината на кратуните...ПРОЦЕСИТЕ в тази ,,територия,, се УПРАВЛЯВАТ без наше ,знание,воля и желание...НИ оставаме в ролята,,САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ,,!!!!!!!
  • 36 ТОЧКАТА

    15 8 Отговор
    ...Мерси...права си РУМЯНО...
  • 37 Да се месиш, като кръвник в лъжици

    9 2 Отговор
    Казва се в план, държава - ВЪТРЕШНИ РАБОТИ, да се месиш е да си слагаш пръста, където скърца. Винаги има кандидати.
  • 38 Иво христов

    7 14 Отговор

    До коментар #33 от "Ще ви го кажа просто..":

    Абе не знам Тея 80% дали са русофили ама числото напълно съвпада с 80те % деб били...
  • 39 Мисирки

    20 8 Отговор
    Президента е президент на всички българи ! Той няма какво да се бърка в съдебната власт на други държави , още повече на Краваристан, Таджикистан, Афганистан, Китай и Русия. И друго, какъв ни е на нас тоя д'Невални, с'Ноудън, и други там разчленени жутналисти , че да се навираме дето не ни е мястото. Папагалите от герберасткото правителство начело с Мутрата Буда само си чешат езиците и приклякат пред еврогейските мисирки. За това една Македония ни върти на пръста си, като матряла е слаб.
  • 40 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    ДА НЕ!!!цитирам коментар 8 ,който е ОБРАЗЕЦ !!!!за публикуване съгласно червените буквички.......
  • 41 Трябва да се

    16 5 Отговор
    въздържи преди всичко и защото не е слуга на Козяк и еврогейовете от Брюксел.
  • 42 гост

    15 5 Отговор
    Простий български народе ,защо не си гледаш копанката а ще даваш акъл?Давайте акъл на толупа - той има нужда,както има и други "нужди".
  • 43 Независим

    4 12 Отговор
    Оказва се, че Радев е прав за Б.Б. и Б.Б. е прав за Радев, което показва, че и двамата спорещи както и подкрепящите ги политически сили са за изхвърляне в политическата тоалетна и пускане на водата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 44 Диоген

    18 5 Отговор
    Някой вярва ли,че Баце е изчел руското законодателство и обвинението срещу Навални ,за да взима отношение по въпроса?Та това в страници превишава многократно в пъти единственото произведение на Карл Май,което твърди,че е чел.А когато си висш политик и взимаш отношение по въпрос,с който не си се запознал си е чисто крякане в жабешкия хор на блатото.
  • 45 Стамат

    19 5 Отговор
    Доста гербави тролове са писали под тази статия .С цитати и посочени членове от конструкцията .Но лай.....новозите на Банкялийската мутра не ги интересуват факти и закони .Което не учудва никой предвид факта че подражават и изпълняват заповеди на едно доста тъпо парче престъпник и крадец върнал България в средновековието. Бих ви съжалил но не искам тролчета на повикване с умствен капацитет на чамова дъска
  • 46 очевидно логичното е

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "логично":

    - че си неграмотен ти и всичките сподобен коментар като твоя;
    - папагал от герб всички сте си такива;
    и прочие,все черти на МатриАла на Пенкилера от република Пъмкин ЕООД.

    Коментиран от #48

  • 47 ТтТ

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "логично":

    Точно, но нашите матрьошки са кухи лейки!
  • 48 ТтТ

    7 4 Отговор

    До коментар #46 от "очевидно логичното е":

    Ти като си толкова грамотен, на какво основание защитаваш тоя идиот?

    Коментиран от #52, #60, #61

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Софиянец

    8 10 Отговор
    Защото е руснак - ватник - национален предател
  • 51 безцветен ембецил

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Червен имбецил":

    да не смесва вълци и кошара. Ти какво искаш да обедини грабители и ограбени?
  • 52 до опорката

    5 4 Отговор

    До коментар #48 от "ТтТ":

    на какво основание защитаваш крадеца?. Подкрепящите грабежа като теб ще бъдат съдени за помагачество.
  • 53 не може да бъде

    9 6 Отговор
    Моето мнение защо президентът Радев е длъжен да се въздържи /бих казал да стои настрлана/от случая Навални е това ,че този случай вече не е обикновена политическа афера,а се превръща в яма пълна с лай-а и поми я,в която премиерът Борисов вече е нагазил здраво!Интересното е ,че вече има и наличен включен вентилатор,и някои с ентусиазъм гребат от ямата и хвърлят срещу вентилатора!
  • 54 Седесарят..

    9 9 Отговор
    Румянке,Тиквата ,не ги знае тези закони и алинеи..от УМВнрТой е прост .и елементарен..една книжка започнал да чете,но забравил до къде е стигнал,,и после пораснал ,та така..Около него ,е пълно с подобни неудачници.Доносници, и помяри..
  • 55 Седесарят.

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Червен имбецил":

    Имбецилл,,Не знам за какъв вид обединение си мислиш ,че го има в Конституцията,,но Аз със бивши партийни секретари,комсомолци,доносници,бекапейци ,еднокнижници, номенклатурчици , демагози,крадци,МОШЕННИЦИ,убийци и малоумници ,Не се Обединвям!!!.С Радев, и без Радев!!!.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 !!!?

    9 9 Отговор
    Фигуранта организира метеж срещу законно избраното Правителство и на България като действащ държавен глава, което е равносилно на държавна измяна, а този се е закахърила, че като вземе изкаже възмущение срещу ареста на един човек извикал "мутри вън" в Русия, щяло да бъде "престъпно" превишаване на конституционните му правомощия ! Лицемерието е сурогат на наглото безочие и двойния стандарт !!!?
  • 58 ВСЕ ЕДНО ПУТИН

    3 7 Отговор
    ДА КОМЕНТИРАЕКМЕДЖЕТО С 4МЛН€ В КЮЛЧЕТА
  • 59 Наблюдател

    4 7 Отговор
    Много е трудно за вярване че 1 дето е чел само Една книга в живота си ще да е чел Конституция! Такова Чудо се среща само във фентъзи литературата и филмите! С неговия "интелектуален багаж" обаче му е достатъчно да знае че и да я наруши няма кой да му търси отговорност! Ако сте забелязали дори за върнатите набързо турски политически бегълци няма никаква реакция дори от ЕС-"големите демократи"! А това е престъпление от международен мащаб - нарушаване на Конвенция за съответните бежанци! Разбирасе всеизвестно е босовете на мафията изобщо не ги интересуват каквито и да е било конвенции...
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Абе идиота ще го

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "ТтТ":

    видиш, като се погледнеш в огледалото аре оди виж сеа ба матриал.
  • 62 ПЕНКО

    6 3 Отговор
    САМО ПОЛИТИК , КОЙТО СЕ Е ИЗКАЗАЛ ЗА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ УБИЙСТВА НА НЕВЪОРЪЖЕНИ В САЩ --- МОЖЕ ДА СЕ ИЗКАЗВА ЗА НАВАЛНИ !?!?!?
  • 63 Кака Кури

    5 4 Отговор
    Казах на Радко да си мълчи.
  • 64 БХОРТЕИ

    4 5 Отговор
    Ами има два лагера единия към щатите другия към Русия. Затрихме цялата си авиация за да сме дупедавци на нато. Ако това ви се харесва ще купуваме ненужни хвърчила на хартия за 3 та може и повече милиарди. Къде беше България къде отиде.
  • 65 Хаджи Хаджи Българин

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Ех, Борисов, кой ти дава тези безумни и опасни съвети….! КОЙ! ОТ КОЗЯК ПО ТЕЛЕФОНА! ИСКА ЛИ ПИТАНЕ! АЗ ЛИЧНО МИСЛЯ, ЧЕ ОТ КНИГАТА ВИНЕТУ, БОРИСОВ СИ Е ИЗБРАЛ РОЛЯТА, НА " ПОРАЗЯВАЩАТА ГЛАВА! КОЕТО ОПРЕДЕЛЯ И НЕГОВИЯТ МАНТАЛИТЕТ НА МУТРА!
  • 66 Гнилата Ябълка

    5 3 Отговор
    решила да се занимава с международна политика .Далаверката с делата свърши и сега искаме да се насосаме някъде при Фатмако.
  • 67 Защото е

    2 3 Отговор
    Защото Навални е осъден и е и подсъдим за криминални деяния. Криминалните престъпници навсякъде по света са еднакви.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Богомил Трайков

    0 1 Отговор
    Президента е подлогата на Русия. С нейна помощ дойде на власт, но ние НАРОДА го допуснахме. Втора грешка няма да има. Говедото в Белене.
  • 70 Жорето

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Тои радев много чете щом слуша божков и вдига юмрук то е по конституция / друг е въпроса че е без гласна буква кои го знае в ЕС/ А по конституция има ли право да посреща гости и да ходи на офицални посещения и да взема отношения по въпроси
  • 71 Наблюдаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Путин":

    Борисов да не оказав терор над радев че Путин си пази послушановците и пуделите А тази кака надмина румен гечев по нахалствоСрам няма Направи президента чучоло без авторитет само пари да взема му е работата Как един няма от съветниците да е чел конституцията че тя го оправя
  • 72 Съни

    1 0 Отговор
    Благодаря Ви господин Радев че събудихте народа Вие сте най достойния българин историята ще Ви постави наравно с Левски Благодаря ви ЧНГ
  • 73 НЯМАНЕ

    2 0 Отговор
    РАДЕВ НЕ Е КАТО БОЙКО ДА ПЕЛТЕЧИ ВСЕКИДНЕВНИ ТЪПОТЕВИЦИ ПО ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ ВЪПРОСИ ! ТОЙ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТИКВОЧА Е ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛИ ИМА КНИЖКА ЗА САМОЛЬОТ А БОЙКО НЯМА И ЗА КОЛЕЛО !