ФАКТИ.БГ

Защо президентът е длъжен да се въздържи за Навални

Очевидно е, че официални изявления по определени случаи от международен характер могат да правят министрите на външните работи, както и съответните структури в ЕС, които според Договора за ЕС определят общата външна политика на съюза

Публикувана: 25 Януари, 2021 13:00
73 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3441
Защо президентът е длъжен да се въздържи за Навални
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 64 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

”След като Конституцията и ДЕС са разписали главна роля на изпълнителната власт във външната политика, президентът няма право да изземва функции, които не притежава, намесвайки се в работата на някоя от трите власти. Борисов мотивира президента да наруши Конституцията и превиши правомощията си – т.е. подбужда го да извърши престъпление по служба, което му действие само по себе си е престъпление”, пише Румяна Ченалова.

Борисов отново подканил президента Радев да вземе отношение по случая с ареста на руския опозиционер Навални и протестите в Русия с думите: „Няма да ти се карат“. Така правеше синът ми на улицата, когато беше осемгодишен. Отдавна не прави така. Това написа бившият съдия и прокурор Румяна Ченалова, която чисто юридически излага факти и обстоятелства, свързани с правомощия на президента на Република България и каква е конституционно регламентираната предпоставка, която не допуска вмешателството на държавния глава не само по казуса "Навални", а и по всеки друг казус, който пряко и непосредствено засяга външната политика на България и ЕС и не касае българския национален интерес, суверенитет и правата на българските граждани.

Известно е, че когато върху репутацията на България бяха нанесени тежки щети с васалните и незаконосъобрази поклони на Борисов пред Ердоган, президентът Румен Радев зае принципна позиция и осъди незаконните "подаръци" от българския министър-председател към турския президент, а именно - експулсирането на бягащи от режима в Турция турски граждани, търсещи политическо убежище в България, член на ЕС.

Ето какво още изтъква юристът с дългогодишна съдебна практика Румяна Ченалова:

Президентът спазва закона, който Борисов очевидно не е чел. Според чл.24 от Конституцията, външната политика на Република България се осъществява в съответствие с принципите и нормите на международното право. Президентът НЕ РЪКОВОДИ И НЕ ОСЪЩЕСТВЯВА външната политика. Конституцията възлага това задължение на Министерски съвет – чл.105 .

Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и ПРЕДСТАВЛЯВА Република България в международните отношения. Неговите правомощия са КОНКРЕТНО посочени в Конституцията – чл.92. Той има право да отправя обръщения към народа и Народното събрание, както и да сключва международни договори в случаите определени със закон.

Според чл.3 от УПМВнР, министърът на външните работи е централен едноличен орган на изпълнителната власт, който ръководи, координира и контролира осъществяването на държавната политика в областта на външната политика на Република България и международните отношения. МВнР разполага с много дирекции, които проучват, подготвят материали и проект за изявления на министъра, които представляват официална позиция на България по всички въпроси от международен характер.

България е член на ЕС и страна по Договора за ЕС, според който има ясно разписани задължения. Като държава-членка България е длъжна да спазва взетите от съответните органи на ЕС решения по общата външна политика на съюза. Съгласно чл. 26 ДЕС, държавите-членки подкрепят активно и БЕЗРЕЗЕРВНО, в дух на лоялност и взаимна солидарност, външната политика и политика на сигурност на Съюза.

Съгласно чл.32 от Договора за ЕС, държавите-членки се консултират взаимно в рамките на Европейския съвет и на Съвета по всеки въпрос на външната политика и сигурността, който е от общ интерес, с оглед на определянето на общ подход.

Съветът на ЕС /който се състои от представители на държавите-членки – министри по съответната политика, която ще се обсъжда/ определя външната политика и политиката на сигурност на ЕС въз основа на насоките на Европейския съвет /състои се от лидерите на държавите-членки/.

Съветът на ЕС може да реши да наложи ограничителни мерки срещу трети държави, образувания или лица.Такива мерки бяха наложени срещу шест физически лица и едно образувание, участвали в опита за убийство на Алексей Навални. Решението е последица от политическото споразумение, постигнато от Съвета по външни работи на 12 октомври 2020 г. Същият правен инструмент беше използван и по случая „Скрипал“. Вероятно такова решение ще вземе Съвета на ЕС и по въпроса с ареста на Навални.

Очевидно е, че официални изявления по определени случаи от международен характер могат да правят министрите на външните работи, както и съответните структури в ЕС, които според Договора за ЕС определят общата външна политика на съюза.

В публикация в Twitter председателят на Европейския съвет Шарл Мишел определи действията на руските власти като неприемливи и апелира Навални да бъде освободен незабавно. Послание в същия дух публикува и главата на европейската дипломация Жозеп Борел. Френското външно министерство се присъедини към призивите за освобождаване на Навални. Париж изрази дълбоко безпокойство заради ареста на опозиционера. Френската страна предупреди, че внимателно следи ситуацията и призова за незабавното освобождаване на Алексей Навални.

Членките на ЕС Литва, Латвия и Естония, чрез външните си министри, призоваха да се наложат "рестриктивни мерки" срещу Русия след ареста на критика на Кремъл Алексей Навални.

Италианският министър на външните работи Луиджи Ди Майо призова за незабавното освобождаване на Навални, като определи задържането му при пристигането му в Русия за "много сериозен въпрос, който поражда безпокойство".

Канадският външен министър Марк Гарно заяви, че Канада осъжда твърдо ареста на Навални при пристигането му в Москва и смята това за неприемливо.

Позицията на една държава е част от външната и политика и се изразява САМО ОТ ЛИЦАТА, КОИТО ПО ЗАКОН Я ОСЪЩЕСТВЯВАТ.

Президентът Радев няма такива права и задължения. Неговото мнение няма официален и задължителен за външната политика характер. Нещо повече, съгласно чл. 32 от Договора за ЕС, преди да вземе становище по определен въпрос от международен характер, всяка държава-членка е длъжна да го съгласува със съответните органи на ЕС, които определят външната ѝ политика. В тези структури нито президентът, нито администрацията му участват. Членове са премиери и министри от правителствата на държавите-членки – т.е. представители на изпълнителната власт.

След като Конституцията и ДЕС са разписали главна роля на изпълнителната власт във външната политика, президентът няма право да изземва функции, които не притежава, намесвайки се в работата на някоя от трите власти.

В действителност БОРИСОВ ИСКА ТОЧНО ТОВА ОТ ПРЕЗИДЕНТА – ДА ПРЕВИШИ ПРАВОМОЩИЯТА СИ КАТО ИЗЗЕМЕ ФУНКЦИИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ДА ОПРЕДЕЛЯ РЪКОВОДИ И ОСЪЩЕСТВЯВА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ.

Борисов мотивира президента да наруши Конституцията и превиши правомощията си – т.е. подбужда го да извърши престъпление по служба, което му действие само по себе си е престъпление.

Ех, Борисов, кой ти дава тези безумни и опасни съвети….

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 64 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
логично
2 Отговор
Ми ,Президента е длъжен да се въздържа (относно ареста на Навални) щото от Кремъл - много ще му дърпат ушаците и ще му набиват канчето.

Коментиран от #14, #21, #25, #46, #47, #49


Оценка:
-130 +39

Си ган
3 Отговор
Публикувано във факти.бг: В действителност БОРИСОВ ИСКА ТОЧНО ТОВА ОТ ПРЕЗИДЕНТА – ДА ПРЕВИШИ ПРАВОМОЩИЯТА

Че той Радев какво прави вече 4 години, превишава си правата постоянно..

Коментиран от #32


Оценка:
-110 +30

Корни
4 Отговор
Ама много "обективна" журналистика от този сайт !
Тццтцтцтцтцтцтцтцтцтцттцтц . Продажни драскачи !
За нищото няма да кажа нищо.

Оценка:
-59 +28

Жоро
5 Отговор
Ама Бате Бойко от къде да знае като не е чел такива сложни книги за гумената му глава.

Коментиран от #65, #70


Оценка:
-23 +106

Путин
6 Отговор
Осъждам полицейския терор над мирните протестиращи снощи в София.Русия ще наложи санкции на България.

Оценка:
-20 +70

говорить Москва
7 Отговор
Радев е верен воин на руската разведка и като такъв няма как да коментира действията на ръководството си.

Оценка:
-86 +31

Радев е ГЬОНСУРАТ
8 Отговор
Президент простак и интригант

Оценка:
-96 +34

СССР Патриарх
9 Отговор
Как ще коментира бе ?! Ми нали утер пак ще долети Гундяев и ще има (пак) падни-стани !

Оценка:
-64 +30

Дългият
10 Отговор
Ченалова,Вие сте хората които знаете нещата от кухнята или поне известна част...Редно е да споделяте с Народа тези неща...а не да остават зад кулисите.Защото ако не бяха те настъпили...образно казано... едва ли щеше да четем подобни статии.За да стане БГ хубаво място за живеене винаги трябва кирливите ризи да се показват...Къде отиде разследването за кюлчетата злато и еврото при Борисов...МЪЛЧАНИЕ...

Оценка:
-14 +61

Путин
11 Отговор
Бойко Борисов да спре полицейския терор над мирните протести в София!

Коментиран от #71


Оценка:
-21 +63

Независим
12 Отговор
Лично аз нямам съмнение, че Б.Б. трябва да напусне завинаги държавното управление, както и напълно подкрепям президента в позициите му за Б.Б. и компания !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Но това мълчание по случая Навални никак, ама никак не ми харесва, а и всички които се мъчат да го оправдаят, че не трябвало да се изказва, както и написаното в тази статия си е едно към едно дебилщина тип Пунта Мара и няма никаква разлика с пожарникара !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-45 +21

ферма
13 Отговор
Странни хора !!! Искат ушатото пингвинче ,да говори срещу господарите си ???!!! Как ще стане тази работа ,а ???!!!

Оценка:
-57 +23

ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕБ
14 Отговор

До коментар #2 от "логично":


Чети Конституцията бе ЕДНОКНИЖЕЦ КАТО ЧЕКМЕДЖЕ БАНДИТА !!!!

Коментиран от #19


Оценка:
-14 +58

Червен имбецил
15 Отговор
Публикувано във факти.бг: Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията..


Радев дали е чел това....

Коментиран от #18, #34, #51, #55


Оценка:
-48 +25

А т.нар. президент
16 Отговор
Няма ли право на лично мнение или конституцията не му разрешава и такова?

Оценка:
-36 +19

РАДИО ЕЛТО
17 Отговор
РУМЕН РАДЕВ е най достойния БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ той не е двуличник като БОРИСОВВ а и РУМЕН РАДЕВ не се меши в проблемите на други държави

Оценка:
-24 +67

Радев
18 Отговор

До коментар #15 от "Червен имбецил":


Хора с празни шкафчета не могат да се обединяват с престъпници с пълни шкафчета.

Оценка:
-11 +51

РАДИО ЕЛТО
19 Отговор

До коментар #14 от "ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕБ":


троловете от герб не издържат

Оценка:
-13 +43

БХОРТЕИ
20 Отговор
И президент и мъж на място не като оня дето само плещори. Нямали сме по добър президент от Радев. Когато очаквате от него много може и да сте разочаровани но на общия фонд от боклуци е перфектен.Бог да пази България а и Румен Радев с нея.

Оценка:
-16 +47

БАЙ Х@Й‼
21 Отговор

До коментар #2 от "логично":


Що не питайте какво мисли за демократично застреляните в САЩ преди седмица ⁉️

Коментиран от #23


Оценка:
-8 +47

румено Радевче
22 Отговор
С тази демагогска статия се опитват да изчистят (ама ,няма как) мишият сурат на Радев ,като ни внушават ,че ... нямало как (видите ли) да се вземе отношение ,щото ... такова ,понеже ,обаче и т.н.т. Всичко това са нълни глупости и откровени лъжи. Истинате е ,че Радев никога няма да каже нещо срещу Русия ,тъй като е на щат към Кремъл.

Оценка:
-45 +16

БАЙ Х@Й‼
23 Отговор

До коментар #21 от "БАЙ Х@Й‼":


ПИТАХТЕ* / коректора е отвратително нещо/

Оценка:
-2 +9

Ай, ай
24 Отговор
Ченалова и тя я видяхме с онъз другата, Владимира ли, ква беше

Оценка:
-22 +8

ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕБ
25 Отговор

До коментар #2 от "логично":


Борисов обича, и Путин, и Навални, според изгодата, но мрази Радев постоянно...НИМА НЕ ЕВЯРНО ..Защото го е страх от ПРЕЗИДЕНТА !!!!!!

Оценка:
-12 +48

РАДИО ЕЛТО
26 Отговор
РУМЕН РАДЕВ е най достойния БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ

Оценка:
-20 +44

така така
27 Отговор
Стига сте го давали постоянно тоя зъбат кон. Отвратителна снимка и много индикативна до какво ниво сме я докарали в държавата.

Оценка:
-25 +12

Гадев ще мълчи като мушната гайда
28 Отговор
Защото ако подкрепи протестите в подкрепа на Навални началниците му в Кремъл ще дърпат ушаците, ако подкрепи официалната власт, то тогава как ще оправдае подкрепата и инспирирането на протестите срещу официалната власт у нас? Така, че няма нужда разни Морозов и да ни обясняват защо президентът мълчи, както знаем обаждал се е много пъти

Оценка:
-19 +21

така така
29 Отговор
Ченалова, отиди да те улущят малко ц*г*ните. Такова гнусно подмазвачество рядко се среща дори в българската журналистика.

Оценка:
-25 +16

От ЕС
30 Отговор
Да пратят адвокат да защити Навални в Руския съд, а не да призовават за освобождаване. Нали са демократи.

Оценка:
-8 +21

jorj
31 Отговор
Червени шамандури.

Оценка:
-14 +15

Бачо Киро
32 Отговор

До коментар #3 от "Си ган":


Я да чуем, кои права е превишил?

Оценка:
-6 +8

Ще ви го кажа просто..
33 Отговор
Румен е русофил,като мен,теб,и още 80% от останалото от РОДИНАТА ни.А русофобите са скрап за Запада и нищо повече..

Коментиран от #38


Оценка:
-15 +20

БАЙ Х@Й‼
34 Отговор

До коментар #15 от "Червен имбецил":


А ти къде го прочете ??????? В конституцията ли ? Щото, ако цитираш ФАКТИ - вчера писаха , че мъж има пенис с ДИАМЕТЪР 16см при ерекция !!!

Оценка:
-8 +10

ТОЧКАТА
35 Отговор
КОЙ МУ ДАВА СЪВЕТИ ЛИ????...голямата кака,мата хари, каскета и останалите тикви и пъпеши от градината на кратуните...ПРОЦЕСИТЕ в тази ,,територия,, се УПРАВЛЯВАТ без наше ,знание,воля и желание...НИ оставаме в ролята,,САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ,,!!!!!!!

Оценка:
-8 +17

ТОЧКАТА
36 Отговор
...Мерси...права си РУМЯНО...

Оценка:
-8 +15

Да се месиш, като кръвник в лъжици
37 Отговор
Казва се в план, държава - ВЪТРЕШНИ РАБОТИ, да се месиш е да си слагаш пръста, където скърца. Винаги има кандидати.

Оценка:
-2 +9

Иво христов
38 Отговор

До коментар #33 от "Ще ви го кажа просто..":


Абе не знам Тея 80% дали са русофили ама числото напълно съвпада с 80те % деб били...

Оценка:
-14 +7

Мисирки
39 Отговор
Президента е президент на всички българи ! Той няма какво да се бърка в съдебната власт на други държави , още повече на Краваристан, Таджикистан, Афганистан, Китай и Русия. И друго, какъв ни е на нас тоя д'Невални, с'Ноудън, и други там разчленени жутналисти , че да се навираме дето не ни е мястото. Папагалите от герберасткото правителство начело с Мутрата Буда само си чешат езиците и приклякат пред еврогейските мисирки. За това една Македония ни върти на пръста си, като матряла е слаб.

Оценка:
-8 +20

ТОЧКАТА
40 Отговор
ДА НЕ!!!цитирам коментар 8 ,който е ОБРАЗЕЦ !!!!за публикуване съгласно червените буквички.......

Оценка:
-1 +5

Трябва да се
41 Отговор
въздържи преди всичко и защото не е слуга на Козяк и еврогейовете от Брюксел.

Оценка:
-5 +16

гост
42 Отговор
Простий български народе ,защо не си гледаш копанката а ще даваш акъл?Давайте акъл на толупа - той има нужда,както има и други "нужди".

Оценка:
-5 +15

Независим
43 Отговор
Оказва се, че Радев е прав за Б.Б. и Б.Б. е прав за Радев, което показва, че и двамата спорещи както и подкрепящите ги политически сили са за изхвърляне в политическата тоалетна и пускане на водата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-12 +4

Диоген
44 Отговор
Някой вярва ли,че Баце е изчел руското законодателство и обвинението срещу Навални ,за да взима отношение по въпроса?Та това в страници превишава многократно в пъти единственото произведение на Карл Май,което твърди,че е чел.А когато си висш политик и взимаш отношение по въпрос,с който не си се запознал си е чисто крякане в жабешкия хор на блатото.

Оценка:
-5 +18

Стамат
45 Отговор
Доста гербави тролове са писали под тази статия .С цитати и посочени членове от конструкцията .Но лай.....новозите на Банкялийската мутра не ги интересуват факти и закони .Което не учудва никой предвид факта че подражават и изпълняват заповеди на едно доста тъпо парче престъпник и крадец върнал България в средновековието. Бих ви съжалил но не искам тролчета на повикване с умствен капацитет на чамова дъска

Оценка:
-5 +19

очевидно логичното е
46 Отговор

До коментар #2 от "логично":


- че си неграмотен ти и всичките сподобен коментар като твоя;
- папагал от герб всички сте си такива;
и прочие,все черти на МатриАла на Пенкилера от република Пъмкин ЕООД.

Коментиран от #48


Оценка:
-6 +11

ТтТ
47 Отговор

До коментар #2 от "логично":


Точно, но нашите матрьошки са кухи лейки!

Оценка:
-2 +5

ТтТ
48 Отговор

До коментар #46 от "очевидно логичното е":


Ти като си толкова грамотен, на какво основание защитаваш тоя идиот?

Коментиран от #52, #60, #61


Оценка:
-4 +7

49
Този коментар е премахнат от модератор.
Софиянец
50 Отговор
Защото е руснак - ватник - национален предател

Оценка:
-10 +8

безцветен ембецил
51 Отговор

До коментар #15 от "Червен имбецил":


да не смесва вълци и кошара. Ти какво искаш да обедини грабители и ограбени?

Оценка:
-2 +4

до опорката
52 Отговор

До коментар #48 от "ТтТ":


на какво основание защитаваш крадеца?. Подкрепящите грабежа като теб ще бъдат съдени за помагачество.

Оценка:
-4 +5

не може да бъде
53 Отговор
Моето мнение защо президентът Радев е длъжен да се въздържи /бих казал да стои настрлана/от случая Навални е това ,че този случай вече не е обикновена политическа афера,а се превръща в яма пълна с лай-а и поми я,в която премиерът Борисов вече е нагазил здраво!Интересното е ,че вече има и наличен включен вентилатор,и някои с ентусиазъм гребат от ямата и хвърлят срещу вентилатора!

Оценка:
-6 +9

Седесарят..
54 Отговор
Румянке,Тиквата ,не ги знае тези закони и алинеи..от УМВнрТой е прост .и елементарен..една книжка започнал да чете,но забравил до къде е стигнал,,и после пораснал ,та така..Около него ,е пълно с подобни неудачници.Доносници, и помяри..

Оценка:
-9 +9

Седесарят.
55 Отговор

До коментар #15 от "Червен имбецил":


Имбецилл,,Не знам за какъв вид обединение си мислиш ,че го има в Конституцията,,но Аз със бивши партийни секретари,комсомолци,доносници,бекапейци ,еднокнижници, номенклатурчици , демагози,крадци,МОШЕННИЦИ,убийци и малоумници ,Не се Обединвям!!!.С Радев, и без Радев!!!.

Оценка:
-3 +8

56
Този коментар е премахнат от модератор.
!!!?
57 Отговор
Фигуранта организира метеж срещу законно избраното Правителство и на България като действащ държавен глава, което е равносилно на държавна измяна, а този се е закахърила, че като вземе изкаже възмущение срещу ареста на един човек извикал "мутри вън" в Русия, щяло да бъде "престъпно" превишаване на конституционните му правомощия ! Лицемерието е сурогат на наглото безочие и двойния стандарт !!!?

Оценка:
-9 +9

ВСЕ ЕДНО ПУТИН
58 Отговор
ДА КОМЕНТИРАЕКМЕДЖЕТО С 4МЛН€ В КЮЛЧЕТА

Оценка:
-7 +3

Наблюдател
59 Отговор
Много е трудно за вярване че 1 дето е чел само Една книга в живота си ще да е чел Конституция! Такова Чудо се среща само във фентъзи литературата и филмите! С неговия "интелектуален багаж" обаче му е достатъчно да знае че и да я наруши няма кой да му търси отговорност! Ако сте забелязали дори за върнатите набързо турски политически бегълци няма никаква реакция дори от ЕС-"големите демократи"! А това е престъпление от международен мащаб - нарушаване на Конвенция за съответните бежанци! Разбирасе всеизвестно е босовете на мафията изобщо не ги интересуват каквито и да е било конвенции...

Оценка:
-7 +4

60
Този коментар е премахнат от модератор.
Абе идиота ще го
61 Отговор

До коментар #48 от "ТтТ":


видиш, като се погледнеш в огледалото аре оди виж сеа ба матриал.

Оценка:
-2 +0

ПЕНКО
62 Отговор
САМО ПОЛИТИК , КОЙТО СЕ Е ИЗКАЗАЛ ЗА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ УБИЙСТВА НА НЕВЪОРЪЖЕНИ В САЩ --- МОЖЕ ДА СЕ ИЗКАЗВА ЗА НАВАЛНИ !?!?!?

Оценка:
-3 +6

Кака Кури
63 Отговор
Казах на Радко да си мълчи.

Оценка:
-4 +5

БХОРТЕИ
64 Отговор
Ами има два лагера единия към щатите другия към Русия. Затрихме цялата си авиация за да сме дупедавци на нато. Ако това ви се харесва ще купуваме ненужни хвърчила на хартия за 3 та може и повече милиарди. Къде беше България къде отиде.

Оценка:
-5 +4

Хаджи Хаджи Българин
65 Отговор

До коментар #5 от "Жоро":


Ех, Борисов, кой ти дава тези безумни и опасни съвети….! КОЙ! ОТ КОЗЯК ПО ТЕЛЕФОНА! ИСКА ЛИ ПИТАНЕ! АЗ ЛИЧНО МИСЛЯ, ЧЕ ОТ КНИГАТА ВИНЕТУ, БОРИСОВ СИ Е ИЗБРАЛ РОЛЯТА, НА " ПОРАЗЯВАЩАТА ГЛАВА! КОЕТО ОПРЕДЕЛЯ И НЕГОВИЯТ МАНТАЛИТЕТ НА МУТРА!

Оценка:
-7 +4

Гнилата Ябълка
66 Отговор
решила да се занимава с международна политика .Далаверката с делата свърши и сега искаме да се насосаме някъде при Фатмако.

Оценка:
-3 +5

Защото е
67 Отговор
Защото Навални е осъден и е и подсъдим за криминални деяния. Криминалните престъпници навсякъде по света са еднакви.

Оценка:
-3 +2

68
Този коментар е премахнат от модератор.
Богомил Трайков
69 Отговор
Президента е подлогата на Русия. С нейна помощ дойде на власт, но ние НАРОДА го допуснахме. Втора грешка няма да има. Говедото в Белене.

Оценка:
-1 +0

Жорето
70 Отговор

До коментар #5 от "Жоро":


Тои радев много чете щом слуша божков и вдига юмрук то е по конституция / друг е въпроса че е без гласна буква кои го знае в ЕС/ А по конституция има ли право да посреща гости и да ходи на офицални посещения и да взема отношения по въпроси

Оценка:
-0 +0

Наблюдаващ
71 Отговор

До коментар #11 от "Путин":


Борисов да не оказав терор над радев че Путин си пази послушановците и пуделите А тази кака надмина румен гечев по нахалствоСрам няма Направи президента чучоло без авторитет само пари да взема му е работата Как един няма от съветниците да е чел конституцията че тя го оправя

Оценка:
-0 +0

Съни
72 Отговор
Благодаря Ви господин Радев че събудихте народа Вие сте най достойния българин историята ще Ви постави наравно с Левски Благодаря ви ЧНГ

Оценка:
-0 +1

НЯМАНЕ
73 Отговор
РАДЕВ НЕ Е КАТО БОЙКО ДА ПЕЛТЕЧИ ВСЕКИДНЕВНИ ТЪПОТЕВИЦИ ПО ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ ВЪПРОСИ ! ТОЙ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТИКВОЧА Е ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛИ ИМА КНИЖКА ЗА САМОЛЬОТ А БОЙКО НЯМА И ЗА КОЛЕЛО !

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Бойко Борисов
Премиерът към репортерките в кулоарите на парламента:
Ами кажете, к'во ходите като патици след мен..."

Още бисери
ТОП 5