Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 18:25 16 521 82

ЦСКА - най-голямата спортна жертва на политико-олигархичната мафия

  • цска-
  • враг-
  • жертва-
  • политико-олигархична мафия

През 2008 г. беше първият същински удар на един от клановете на политико-олигархичната мафия

ЦСКА - най-голямата спортна жертва на политико-олигархичната мафия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Логично е този коментар да започне и да се придържа към неща, случили се през настоящия век. За преди това могат да говорят другите, по-опитните журналисти. Едно обаче е ясно и е факт, ЦСКА е най-голямата спортна жертва на политико-олигархичната мафия в България, а в този ред на мисли привържениците на този клуб са най-изстрадалите у нас.

Големите удари на задкулисни кръгове по ЦСКА започнаха може би през 2008 г., макар и да не може да пропуснем факта, че през 2006 г. ЦСКА, начело с Васил Божков като собственик, загуби титлата от Левски по-съмнителен начин, след като преди зимната пауза водеше със 7 точки. И до днес сърбинът Миодраг Йешич - тогава треньор на "армейците", е категоричен, че отборът му е бил разбит и унищожен след едно новогодишно празненство в Дубай.

Но през 2008 г. беше първият същински удар на един от клановете на политико-олигархичната мафия. След като ЦСКА беше спечелил 31-вата си титла и фактически последна оттогава насам, с доносничество (б.р. тогавашният президент на Левски Тодор Батков сам призна, че е "прецакал ЦСКА за Европа") и активното съдействие на Българския футболен съюз "червените" останаха без лиценз за европейските турнири (заради няколкостотин хиляди лева), в частност за Шампионска лига, и много малко оставаше да ги изхвърлят и въобще от професионалния футбол на България - нещо, което се случи след 7 години.

След краха на Александър Томов през лятото на 2008 г., за който вероятно той също има персонална вина, същите политически играчи, участвали в погрома над ЦСКА, в края на същата година натресоха на клуба нови собственици - прословутите "Титани", мразени изключително силно от "червената" общност. В самото начало на управлението на споменатите всичко вървеше много добре, Любослав Пенев направи сефтето си като треньор, отборът беше съставен предимно от българи, но след една загуба от Левски в дербито всичко се срина. Водените от Любослав Пенев футболисти бяха неузнаваеми и в следващия мач и загубиха на гости на Черно море. За 2 седмици авансът им от четири точки пред втория Левски се превърна в история - срив от нищото, и в крайна сметка "сините" станаха шампиони през сезон 2008/09. Този срив тогава вероятно на феновете е изглеждал нещо допустимо във футбола, нещо, което се случва понякога с някои отбори, но ако минем през цялото около 5-годишно управление на "Титан" в ЦСКА, то съмненията за задкулисни, не съвсем футболни неща, съществуват у "червения" фен. Особено като вземем предвид факта, че новият политико-олигархичен клан вече беше дошъл на власт, когато "армейците" изведнъж започнаха да сдават титлата. А пък след това - и до днес, за сметопочистването в София, а и не само, гореспомената фирма е фаворит на властта. Същата беше докарала ПФК ЦСКА почти до смърт - и финансова, и всякаква, за да се появи отново Александър Томов, който просто удължи агонията на фалиралото през 2016 г. дружество, на което клубът, играещ днес на стадион "Българска армия" и трениращ на базата в Панчарево, е правоприемник.

Колкото обаче и да беше агония вторият престой на Томов, ЦСКА отново бе изградил боеспособен състав, благодарение на треньора Стойчо Младенов. Преди зимната пауза на сезон 2014/15 ЦСКА отново имаше точкова преднина (3) пред втория - този път това беше Лудогорец. И, разбира се, отново нещо се случи. Или по-скоро се беше случило на зимния лагер на водения от Стойчо Младенов отбор. Вътрешен бойкот, стимулиран отвън, за който Екзекутора на Ливърпул така и никога не проговори. Нито отрече, нито потвърди тази хипотеза. Тя е популярна във фенските среди, но в нейна подкрепа свидетелстват и някои напускания на определени футболисти по време и след края на сезона. А кой е имал към онзи момент изгода от разбиване на колектива в ЦСКА, е повече от ясно. Така или иначе, Лудогорец стана шампион, а ЦСКА навлезе в брутална спортно-техническа криза, довела до смяна на треньора, а отделно от това се смени и собствеността. Александър Томов предаде властта на Юлиан Инджов и Петър Манджуков, които ще се запомнят с това, че отвориха пътя на ЦСКА към фалита. И в крайна сметка той се случи, макар и година по-късно - през 2016 г. Мечтата на мнозина се бе сбъднала, но какво ли означава просто едно акционерно дружество... Нищо. Такива през годините са сменяни много от всички клубове в България.

През 2015 г. на ст. "Българска армия" се появи Гриша Ганчев. Той бе "стара" мечта на феновете на "армейците" и когато те от В група спечелиха Купата на България изглеждаше, че очакванията им ще се оправдаят, че ЦСКА няма да е сирачето, което политико-олигархичната мафия в България подритва и гаври, но не се случи точно така. Клубът продължава да плаща на държавата за базите си, а от годините насам същата, с всичките си институции, възпрепятства модернизацията на ст. "Българска армия". Отделно от това, титлата в първенството бе решена предварително в последните 5 години. По един или друг начин Лудогорец неизменно е шампион вече 9 години. И след като с примери показахме как ЦСКА на три пъти губи титла, текущата напрегната ситуация в клуба от Борисовата градина твърде много наподобява на примерите от предходни години. Напрежението се нагнети от нищото, в ЦСКА стана революционно отново, и то точно когато клубът има наистина много силен отбор, който може да се противопостави на Лудогорец и дори да го детронира от шампионския трон. В утрешния ден ще видим дали случилото се през седмицата ще се отрази на играта на отбора. Но тези съвпадащи си в годините "случайности" определено предизвикват много дълбок размисъл у всеки, следящ футбола у нас.

Впрочем, отношението към волейболния клуб на ЦСКА от страна държавата е същото. Създаващо максимално много трудности на клуба, който едвам свърза двата края. Баскетболният клуб на ЦСКА пък тепърва се възражда, след като преди доста години бе буквално унищожен.

Но да се върнем на футболния и на футбола като цяло. Тези ситуации в ЦСКА, а и в Левски и всеки друг български клуб, са възможни, защото в България няма реална пазарна икономика, средата за правене на бизнес е несигурна и дори крие опасности - като например един дебел млад мъж да си хареса бизнеса ви. А той хареса ли го, ще го вземе чрез институциите, които работят за него. И всичко това прави невъзможно навлизането на чужди инвеститори в българския футбол и спорт като цяло. А това ограничава вариантите за ЦСКА и Левски до бизнес емблемите на прехода. В този ред на мисли, Гриша Ганчев далеч не е най-добрият възможен собственик и ръководител за ЦСКА, но в настоящите български условия не само че няма ПО-ДОБРИ варианти, но изобщо няма варианти. Е, силната на деня политико-олигархична мафия винаги може да назначи някой клетник, на когото дава обществени поръчки от време на време, но "червените" фенове определено няма да станат по-щастливи в спортен и всякакъв друг план, свързан с любимия им клуб. Друг въпрос е дали и Гриша Ганчев е в ЦСКА, мотивиран само от собственото си желание.

За Левски дереджето не е много по-различно. "Сините", по един или друг начин, също са държани далеч от капарирания връх в родното футболно първенство. Разлики обаче между тях и ЦСКА има. На първо място, левскарите изглеждат доста по-примирени с вторите и третите места в последните 9-10 години. На второ, когато го закъсат, някак си винаги се намират богати спасители, които обаче само удължават агонията, макар и държавните органи, и Футболният съюз да са силно благоразположени към "синия" клуб. И на трето, жестът от сряда да им се даде "Герена", когато на "Армията" чакат вече няколко години да има раздвижване по казуса с техния стадион, няма как да не направи впечатление. Помним, разбира се, и как "Газпром" беше обещана от премиера за спонсор на ЦСКА, но впоследствие се оказа, че са я насочили към Левски.

В крайна сметка обаче, както се спомена, и двата гранда са държани далеч от върха. A на финала на този коментар няма как да не се отбележи, че грандиозното битуване на Лудогорец в българския футбол съвпада с царуването на ГЕРБ в българската централна и местна власт. Персонално и самият Кирил Домусчиев не бе чуван от никого преди над 10-годишната ера на ГЕРБ, а днес е един от влиятелните хора в България. Времето ще покаже дали наистина става въпрос за скачени съдове. Но едно е ясно - изпадне ли Домусчиев в немилост при евентуална нова изпълнителна власт, Лудогорец ще се завърне към традиционния за Разград аматьорски футбол.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПазарЖик

    36 41 Отговор
    Оффф писна ми от тия. Стабилни сме,ще фалираме,стабилни сме.

    Коментиран от #34, #82

  • 2 Откровение

    32 7 Отговор
    Онанистите станахме напаст откакто жените станаха от голямата работа за много български мъже правенето на практически секс с жена се превърна в химера и бленувана мечта следователно не се раждат деца и държавата ни умира и колабира и се похабява качествен биологичен материал.и се стига до психични отклонения с летален изход и колапс отстрана на онаниста.
  • 3 Само да вметна

    56 9 Отговор
    Кой гледа вече футбол, всеки гледа да оцелее и да се сниши. Станахме асоциални хора. ( типове ).
  • 4 Т444444

    12 1 Отговор
    18.31 новите по ON AIR
  • 5 Стоян Александров

    21 68 Отговор
    И какво излиа от тази статия, че фенчетата на ЦЕЦА са най-глупавите защото пред пчите им всички се изредига да ги фалират. И сега кой е виновен ? Ееееевв не са фенчетата на ЦЕЦА ами разбира се ЛЕВСКИ...
  • 6 ЛЕВСКИ Е ОТБОРА НА НАРОДА

    39 118 Отговор
    СЪЗДАДЕН ОТ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ, ЦСКА Е СЪЗДАДЕН ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ХВЪРЛИЛИ НАРОДА В РУСКО РОБСТВО, И В ЧЕСТ НА ПОРОБИТЕЛИТЕ НИ Е СЪЗДАДЕНО ПОДОБИЕ НА ТЯХНОТО ЦСКА!

    Коментиран от #12, #14, #70

  • 7 element 05

    128 2 Отговор
    Като обикновен левскар ще кажа следното: докато Левски и ЦСКА се кланят на богопомазани мутри и чакат да дойде избрания от властта да дава пари нищо добро не може да се случи. Жалко е че тези два колоса се оказаха с глинени крака без поддръжка от държавата. Но когато политиката е само да се краде това са резултатите. Жалко , имаше първенство, имаше мачове , национален отбор. Но това е.... Отбора от Разград ще си остане там - фирмен проект на един близък до властта играч. Нужна е ПЪЛНА ПРОМЯНА. ДОЛУ ГЕРП!!!

    Коментиран от #8, #73

  • 8 ти си левскарен

    8 55 Отговор

    До коментар #7 от "element 05":

    колкото ЦСКА - софия е истинското

    Коментиран от #11

  • 9 Помислете

    86 7 Отговор
    Може и да греша, за това се извинявам. Но си мисля, че с оставката на Гриша Ганчев в основата е започналата кампания срещу Президента относно сделката на колите за МВР, които са купени от него. Виждам дебелия пръст на Пееффски за заграбване на бизнеса на Ганчев. Първо беше Цветан Василев, Васил Божков, сега на мушката е Ганчев. Изберете за кого ще гласувате за Станислав Трифонов и получавате Борисов, Пееффски, и ДПС.

    Коментиран от #13

  • 10 Футбола е хазарт и контрол над масите

    41 6 Отговор
    Най големите балами са тея на трибуните дето се ръгат дорде ритнитопковците земат милиони карат бентлита и мержани и трескат манекенките

    Коментиран от #68

  • 11 Kubeto

    38 4 Отговор

    До коментар #8 от "ти си левскарен":

    На домуса момичето си ти брато!
  • 12 ГОРСКИ

    51 7 Отговор

    До коментар #6 от "ЛЕВСКИ Е ОТБОРА НА НАРОДА":

    Не забравяй дрогата във феновете на левски!!!

    Коментиран от #21

  • 13 Курти

    28 2 Отговор

    До коментар #9 от "Помислете":

    Не грешиш мнооо си прав.Може и 6 те милиона по ОЛАФ да ги връща Ганчев,че колите не са високопроходими.

    Коментиран от #16, #46

  • 14 А де

    44 13 Отговор

    До коментар #6 от "ЛЕВСКИ Е ОТБОРА НА НАРОДА":

    Отбора на властта е
    Левски ..не бъркай имената Динамо , Левски тире Спартак , Витоша , Раковски

    Коментиран от #20

  • 15 Другия с коня

    30 72 Отговор
    По- голяма Тъпня не бях чел наскоро по медиите.Първо да анализираме какво означава Централен Спортен Клуб на Армията(ЦСКА)....Това клуб на Армията ли е.....Къде Армията има клубове,та този да е Централен?????И като на въпросите се отговаря с НЕ ,то защо този футболен отбор се казва така,а не Средец,например.....При задължителната военна служба,всеки Мъж вЛиза в казарма и ако е футболист играе в Армейски отбор ( Берое,Сливен и т.н ) и ако играе добре влиза в ЦСКА като Прахосмукачка на Български Таланти....Стойчо Младенов служи45 дни до Клетвата в Строителни войски школа за млад сержанти и вместо да Служи две години ,Генерал Стойчев го праща да играе в Берое,след което е засмукан от ЦСКА.....Това ли искате пак,червени прас...та.....Е ,нЕма.....Който и да Управлява ще сте Кочина....

    Коментиран от #50, #71, #76

  • 16 карамфила

    39 1 Отговор

    До коментар #13 от "Курти":

    И какво,ще ги върне 6те милиона,да не мислиш че Гришата има само толкова и ще отиде да рови по кофите,ама после се отдръпва от натресените му от мутрите фирми и продължава на чисто,без мутроангажименти,може и да изнесе бизнеса си в чужбина,както олиото отиде в Румъния.Гришата гладен няма да умре.
  • 17 Национал

    37 1 Отговор
    Оставка на корумпираната власт!
  • 18 Ганчо

    9 20 Отговор
    Хубавото е, че Лудогорец нямат фенове и няма кой да го боли грездея. А измислените комуноотбори се правят на голямата работа, но държавната ясла я няма и...
  • 19 ДАДА

    9 37 Отговор
    Едно нещо трябва да стане
    Да бутнат армията в парка, а от там в Панчарево никой няма да ходи и разбира се да ни върнат нашия стадион... на мястото между националния и Юнак

    Коментиран от #24

  • 20 А БЕ

    19 42 Отговор

    До коментар #14 от "А де":

    БЕШЕ ВИ НАПРАВЕНО ПОКАЗНО, КАК БЪЛГАРИ СПАСИХА ОТБОРА НА НАРОДА, А ОСТАНОЛОТО ВИ Е ЯСНО С ЕТРОПОЛЕ И МОРАЛА! ХОРА БЕЗ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО САМО ЩЕ ПРИПОЗНАЯТ ТЕРЕТО!

    Коментиран от #49, #75

  • 21 за дрога ако става въпрос

    8 34 Отговор

    До коментар #12 от "ГОРСКИ":

    тя е точно в компетентността на тия другари, които създадоха ЦСКА и ДС! А АЗ ИМАХ ПРЕДВИД ОТБОРА НА НАРОДА СЪЗДАДЕН ЗА РАДОСТ НА СВОБОДНИТЕ ХОРА! НЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ И РОБСТВОТО!
  • 22 Шамефане Тезакура

    6 24 Отговор
    Разбира се, че има световна конспирация срещу цецето. Водена от "Левски" и подпомагана от всички жертви на цецето, начело с "Ливърпул". Ама Здревков и ГА са ги разкрили. Мигом!

    Коментиран от #23

  • 23 ЦСКА

    44 7 Отговор

    До коментар #22 от "Шамефане Тезакура":

    ТРАЙ РОГАТ ИЗРОД. БРАТЯ ЦСКАРИ НА 04.04 ДА ИЗМЕТЕМ БОЛНИЯ ЛЕФСКАР И ГЕРБ. И ФАНДЪЧКОВА. ТОВА СА ВРАГОВЕ НА ЦСКА. 35 ГОДИНИ КОНЦЕСИЯ НАГЛИТЕ ГОВЕДА И ГЕЛОВЕ

    Коментиран от #45

  • 24 ЦСКА

    21 9 Отговор

    До коментар #19 от "ДАДА":

    РОГАТ ИЗРОД МЕСТНОСТА ПУСТИНЯТА Е ДАДЕНО ОТ ЦАРЯ БРЕ СИН ШУМКАРИН ОТОЧЕ НА ЦОЛКА. С НАТУРАЛЕН АКТ

    Коментиран от #59

  • 25 Гертруд

    9 25 Отговор
    Комунистическия мастодонт отдавна е със счупени крака и уши. Вече партията не може да налага и забранява. Упадък и отпадък е останало от армейската команда- разбита и раздробена на обидени, яхнали и бизнесмени докопали се до марката или името!
  • 26 karabata

    38 0 Отговор
    Абе то държава няма вие футбол искате да има/вальо михов
  • 27 Фен

    14 33 Отговор
    Не, не разбирам защо реват като убодени мечки, маймунските подопашници , като през всичките години те са се радвали на щедростта на най-богатите хора в България . Мултигруп , Прамот Митал , Божков , Титаните , Ганчев . Левски имаше един единствен свестен благодетел Майкъл Чорни , с който дойде и всичко хубаво през последните 30 години , но властта го изгони от България , и остави отбора сираче . Сега изгони и Божков.
  • 28 дявола

    37 0 Отговор
    Това вече не е футбол а престъпна схема на собствениците и като си измислят ЕФБЕТ лига и разни други сополски срещи само за пари нищо повече
  • 29 Дагето

    11 33 Отговор
    Чорбата е свикнала все да ги дондуркат,като при комунистите но няма вече край.Много ги търпя Гришата то не го плюха какво ли не го правиха все недоволни.А да видим сега ще направители,като великия отбор.Не няма да събирате пари,който да са достатъчни
  • 30 София мамо София

    15 35 Отговор
    По принцип ЦСКА умря 2016,Литекс-Микре Ловеч на Ганчев ще бъде фалиран и сега кюрда може да си го купи но ще трябва нов лиценз да купува,бих му предложил на Сунгурларе лиценза да купи? Само Левски !!!!
  • 31 СЕВДА

    11 6 Отговор
    ДА ЗАНЕСАТ АКЦИИТЕ НА СЕВДА И НА ДЕБЕЛИЯ ЧЕКМЕДЖАН-КРАДЛИВИЯ. ТОЙ Е СПАСИТЕЛ И ЩЕ ИМ ОТПУСНЕ 50 ЛЕВА
  • 32 не се нареваха

    10 26 Отговор
    По тъпа статия не бях чел скоро време!!!!!
    Палячовци, винаги са им виновни другите. От както няма БКП единственото, което могат е да реват, нищо немогат да постигнат сами, дори и стадиона си за годишнината не можаха да си напълнят. Срам!!!!
  • 33 Шпек

    20 2 Отговор
    Помня как Гърнето не излизаше от заведението на Топчо в Борово.Седеше и поркаше по цял ден докато Венци,Наско,Емо и други уговаряха мачовете при “Батката”,едно от съседните заведения на Каблешков.
  • 34 Фирма Боков Трън!

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПазарЖик":

    Фирма Боков Трън!
  • 35 Фен

    9 1 Отговор
    Олигархичната мафия има нужда от пари! Идат избори! Гриша Ганчев финансира Татяна Дончева и Мая Манолова. Щото те без много пари, парламент няма да помиришат!
  • 36 Историята

    6 19 Отговор
    Това е поредния опит на етрополско-правчанските комунисти да покажат,че владеят феновете и могат да правят с тях каквото си поискат.За постигане на целта си използват и Стоичков защото толкова му е акъла.
  • 37 Винкело

    11 1 Отговор
    Това беше много добро!
  • 38 ЦСКА

    29 5 Отговор
    Има истина една:
    Само ЦСКА!

    Коментиран от #61

  • 39 РАДИО ЕЛТО

    23 0 Отговор
    БОЙКО фалира ЦСКА преди това беше АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ
    лупи който с ИНДИЕЦА МИТАЛ
    фалираха
    КРЕМИКОВЦИ
  • 40 РАДИО ЕЛТО

    11 0 Отговор
    отбора на НАРОДА е РЕПУБЛИКА
    МАЙКА БЪЛГАРИЯ семейството съпругата съпруга децата
  • 41 РАДИО ЕЛТО

    18 2 Отговор
    само
    ЦСКА ЦСКА ЦСКА
  • 42 гларус

    4 4 Отговор
    Това не е позиция а поезия
  • 43 НОМЕР2

    6 20 Отговор
    ЛЪЖИ:
    "...aгoниятa нa фaлирaлoтo прeз 2016 г. дружecтвo, нa кoeтo клубът, игрaeщ днec нa cтaдиoн "Бългaрcкa aрмия" и трeнирaщ нa бaзaтa в Пaнчaрeвo, e прaвoприeмник."
    –Тирето е наследник на ЛИТЕКС! Собственикът на Литекс, с футболистите, се преименува на ЦСКА ТИРЕ София, а истинският ЦСКА умря, фалира, не съществува! Така че, не се опитвайте да вземете миналото на един разложен труп!
    "...се появи Гриша Ганчев. Той бе "стара" мечта на феновете на "армейците"
    –Кои са тия "фенове", които са обичали и мечтали за джуджето, което ги би с 8:0! Това мазохизъм ли е, стокхолмски синдром ли е?
    Стига вече с тоя мъртъв отбор, създаден от БКП, когато съветските танкове стояха, насочени към българския народ!
  • 44 2000

    17 1 Отговор
    E na caмо ЦСКА обичаме!
  • 45 ГЕРЕН

    14 4 Отговор

    До коментар #23 от "ЦСКА":

    ТОЗИ БОЛЕН ЛЕВСКАР ВЕДНЪЖ НЕ Е
    ОТИШЪЛ НА МАЧ НА ЛЕВСКИ. ТОЙ
    СИ ИМА ДЖИПКАТА ШКАФЧЕТО И
    ПРОБЛЕМА КАК ДА ОЦЕЛЕЕ. А СЪДРУЖНИЦИТЕ НАСЕТО И КОЛЕВ СИ ДА СИ НОСЯТ КРЪСТА.
  • 46 Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Курти":

    Не взимат му и петрол и сумати заеми за завода има да връща и е оголен отвсякъде
  • 47 09 09 2016

    2 10 Отговор
    Що за чудовище се пръкнало щом като и неговите създатели са се отказали о товаа изродче дубликат на на съветскияотбор,но и това ме нте като всяко друго менте от където и да го погледнеш все е менте макар и да беше върхът на социализъма и комунизъма все е менте
  • 48 МУТРИ ВЪН

    19 1 Отговор
    От по вече от десетилетие във футбола/и не само/ кадрува Бойко Борисов и ДПС ! Борисов назначава собственици, спонсори , треньори, делегати, трансферира футболисти . За едни е майка за други мащеха , но тъй като по принцип до каквото се докосне го разваля пречи и на тези които иска да помага /в Левски контролира процесите от десетилетие / резултатите са видни . С Домусчиев е партньор не само във футбола , с Пеевски също . Овладял е ултрасите в София и Пловдив чрез „собствениците“ им които той сам е назначил … СПАСЕНИЕТО ЗА ФУТБОЛА И ДЪРЖАВАТА НИ Е ГЕРБ /БОРИСОВ/ И ДПС ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ВЛАСТТА ! За да има бъдеще в БЪЛГАРИЯ ! МУТРИ ВЪН !

    Коментиран от #57

  • 49 Сух рек

    20 0 Отговор

    До коментар #20 от "А БЕ":

    "Българите" накараха STRABAG да ви носят на гръб, за да може да получават държавни поръчки.
    Важното е да си навитак. Вервай си.

    Коментиран от #58

  • 50 Форма

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "Другия с коня":

    Мунчо, всички елитни български спортисти по онова време не ходеха в казарма, за да не губят форма.
    Излизайте поне в неделя да поритате и да разберете какво е спорт, а не да хейтите пред клавиатурата.
  • 51 12345

    4 17 Отговор
    Затова ЛЕВСКИ е отбор на НАРОДА защото не молиха Васил Божков а ЦСКА-ЛИТЕКС освен че пълзят и се молят а и се хвалят с това егати феновете най скъпо е достойнството а те го нямат ВАСИЛ ЛЕВСКИ написал в тефтерчето си НАРОДЕ!!!

    Коментиран от #54, #74

  • 52 ЦСКА

    18 2 Отговор
    ЦСКА е заложник на някакви политически игри и като комунистически уж отбор беше унищожен. Но се появиха нови ЦСКА, че и две защото освен отбор има и много фенове. Домусчиев сигурно си мислеше че ще станем фенове на Лудогорец? Не аз като фен на ЦСКА пак ще съм на ЦСКА! Дори и недай боже да няма отбор с това име. Така че докато има фенове на ЦСКА ще има ЦСКА. Да има много мъка в цялата тая работа, но има и много радост!
  • 53 Роби

    0 13 Отговор
    Автора е много зле, Домусчиев купи БМФ за 550 млн, 2008г, какъв ГЕРБ го гони, да беше прочел малко.
  • 54 Вадуц

    16 2 Отговор

    До коментар #51 от "12345":

    Ооооо, я не се отъждествявайте с Васил Левски и народа бе, подуенски овчари.
    България е единствената страна, в която отбор си присвоява име на национален герой. За да ходи да го излага после.
    "Ха-ха-ха - "Левски" падна!", това е резултата.

    Коментиран от #56

  • 55 Я КАжи

    14 1 Отговор
    Като "тиретата"са толкова умрели, що играете с тях бе! И се събирате на талази на сектор "Б" на тези мачове, а? Щом като толкова сте големи "мъже", защо отборчето ви не бойкотира тези мачове, па дори и да загуби служебно 0:3? А вие да не ходите на стадиона? Щото се надявате да биете "чорбата" в какъвто и да е вид, та да си оправдаете жалкото съществуване, нали?
    Ама и това не става, останаха ви само драсканиците за тиретата.
  • 56 12345

    1 11 Отговор

    До коментар #54 от "Вадуц":

    хубаво е че има минуси като няма достойнство остава плюенето и между другото когато е имало ЦАРСКА БЪЛГАРСКА АРМИЯ нямало е ни Цска ни фенове през 80 те за да излезеш гарнизонна отпуска първо се ходи на мач на Цска иначе няма отпуска но ти не си служил така че можеш да пишеш каквото искаш

    Коментиран от #60

  • 57 АЙ СТИГА БЕ

    3 11 Отговор

    До коментар #48 от "МУТРИ ВЪН":

    ВИКАШ МУТРИ ВЪН, А ПОСТЪПВАШ, КАТО МУТРА, НАЛИ ИСКАМЕ ПРОЗРАЧНО И ЧЕСТНО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩО НЕ ЗАПОЧНЕМ ОТ ТОВА ИЗМИСЛЕНО ОТБОРЧЕ, ПРЕСКОЧИЛИ ВСИЧКИ ЗАКОНИ И ИЗПОЛЗВАЛИ ВСЕВЪЗМОЖНИ ВРАТИЧКИ, ИМА ЕДНО ЦСКА 1948 ГОДИНА, КОЕТО ИЗЛЕЗНА С ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО ОТ ТЕЖКАТА КРИЗА ПОСТАВИЛИ ГО В НЕЯ ПОДОБНИ ПСЕВДО ЦЕСЕКАРИ? ! КЪДЕ БЯХТЕ ФЕНОВЕТЕ НА ЦСКА , ЗАЩО НЕ ПОСТЪПИХТЕ, КАТО ФЕНОВЕТЕ НА ЛЕВСКИ, ИЛИ СТЕ ФЕНОВЕ КОГАТО ЦСКА ГО ИМА И ПОСТИГА ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ?!
  • 58 А БЕ

    4 7 Отговор

    До коментар #49 от "Сух рек":

    знаеш ли защо гриша Ганчев взема Етрополе и го прекръсти, да те светна - защото трябваше да се изправи пред СЪДА СЪС СИНА СИ!!!
  • 59 ДАДА

    0 10 Отговор

    До коментар #24 от "ЦСКА":

    Абе Каин, Какъв нотариален акт те гони тебе бе?
    Това е било парк още 1907 г.
    Гришата що се отказа? Щото си мислеше, че ще му дадат да строи хотели, общежития (разбирай жилища). За това армията, колодрума и басейните на парк. А свинете извън София, както нас са ни изгонили в село Подуяне...
  • 60 Вадуц

    11 0 Отговор

    До коментар #56 от "12345":

    Не драскай глупости да заблуждаваш. Не само, че не ни караха на мачове на ЦСКА, ами заради казармата изпуснах ЦСКА - Ливърпул 2:0. Един приятел ми казваше да избягаме за мача, още не мога да си го простя.
  • 61 А ТЯ Е

    8 4 Отговор

    До коментар #38 от "ЦСКА":

    ЦСКА 1948 ГОДИНА! ВСИЧКО ДРУГО Е АЛА БАЛА ЗА КОМПЛЕКСАРИ, КОИТО СЕ ИЗПОКРИХА, КОГАТО ИСТИНСКИЯТ ЦСКА 1948 ГОДИНА ФАЛИРА, ИЛИ ФЕНОВЕ СМЕ САМО КОГАТО ОТБОРА НИ ГО ИМА И ПОБЕЖДАВА?!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 СНиколов

    1 4 Отговор
    За тези които все още се опитват да мислят самостоятелно.
    Съкращението ЦСКА означава Централен Спортен Клуб на Армията.
    Уважеми какъв спортен клуб то армия не остана вий за спорт.
    Жалко и тъжно и продължаваме по наклона все по надолу.

    Коментиран от #72

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    докато у нас спорта се движи от спонсори дето се явяват всъщност кукловоди ще е така.феновете на цска вместо да се самоорганизират и самоиздържат отбора разчитат на някакви измислени герои да свършат тяхната работа.после се хапят за г.за ама е вече късно!три кутии цигари на месец е жертвата на един фен на цска за да няма ганчевци и подобни в отбора.само че на феновете не им се дава ама знаели много песни и си слагат много татуси в полза на цска!жалка работа.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кумчо Вълчо

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Футбола е хазарт и контрол над масите":

    Ти да не си пил газ. От доста години по трибуните са само пияндетата и наркоманите.
  • 69 Въпрос

    3 0 Отговор
    Дали е важно да се отбележи , че отбора на ВЛАСТТА си има върли фенове и спонсори , като Шиши и Бойко ! Повече от това какво да кажем ?
  • 70 Тито

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЛЕВСКИ Е ОТБОРА НА НАРОДА":

    Левски е създаден на ГЪРБА на нарсда и така съществува живуркайки от 1914г. насам имате някви фенове защото хората се подлъгват по имета на Апостола ако сте ФК Милиционер дали ще имате фенчета
  • 71 Ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Другия с коня":

    Имаше армейски спортни клубове и в Пловдив,и във Варна,и в Сливен и т.н.Имаше републиканско футболно Армейско първенство в което се включваха наборниците от цялата страна.Разбира се това водеше до голям избор на таланти.А колкото до това,че в България командваше ДС,респективно милицията,мисля си съгласен.Кой беше отборът на МВР- Динамо,Левски и т.п.Т.е. отборът на властта беше Левски.И преди и сега.
  • 72 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "СНиколов":

    То и Левски замина преди 148 години,но името не му сменяте.Под това име е известен клуба,под това и ще продължава да съществува,независимо имаме ли армия или Шкембеджийница от Била.
  • 73 1956

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "element 05":

    ГЕРП се пише с Б!:)
  • 74 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "12345":

    Че левскарите винаги сте били с ченгетата и прокуратурата. Каквото каже Гешефта това е.Боко ще ви търси друг спонсор.

    Коментиран от #78

  • 75 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "А БЕ":

    Я напомни как Уефски спаси баскетболния си отбор.И какво се получи с волейбола и баскета в ЦСКА.Не говори глупости,че със стотинките ти сте спасили Левски.Кой ви строи козирката,кой ви дава 35 години лизинг?"Убиха" конкурента на ТОТОто за да ви бутат пари до насиране.
  • 76 Коня на другия

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Другия с коня":

    Не знаеш ли ,че спортистите на Лески караха служба на Герена? Точно зад сигурното игрище им бяха спалните.Мотаеха се до клетвата и после цивилки.Поинтересувай се.И тогава пиши глупостите си.

    Коментиран от #77

  • 77 Коня на другия

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Коня на другия":

    Не "сигурното",а "згуриеното "игрище.Андроидни проблеми.
  • 78 ама

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "Ха ха":

    ти забрави ли, че ГЕРБ ви пратиха гриша Ганчев да преименува Литекс?! В противен случай го чакаше дела и присъди на!
  • 79 Бай...

    4 1 Отговор
    Абе хора! България загива, а ние се вайкаме за Цска, ФК Левски и тем подобни! Ами те си заслужават съдбата-каквато им играта, такава им орисията! По възрастните знаят какъв футбол играеха и какви футболисти имаха преди 40-50г.,вБългария не играеха чужденци и затова имаше национален отбор! Четири поредни класации на СП, когато се класираха 16 отбора от цял свят! Финал на олимпийски игри!
    ,,,
  • 80 Тип

    0 2 Отговор
    А бе конспиратори, на вас все някакви нелегални неща са ви в главите. Айде всички на амбразурата.
  • 81 Чопърцила

    1 2 Отговор
    След 10.11.1989 и абдикирането на държавата от спорта, което е логично, на т. нар. Лъв на Балканите все пак властимащите започнаха да назначават различни авторитетни финансово собственици. Но те бяха такива според средностатистическия гражданин. А всъщност бяха фирми създадени от режима на бай Тошо, усвояваха пари и после фалираха. Питайте разни там дучета, животни и кюстендилци за Комко на Боби Бец, Мултигруп, Нове Холдинг на Черепа, Сашо Апашо-Лупи, Титани и Гърнета и т. н. Че и Държавата им помогна през 2016.
  • 82 Читател

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПазарЖик":

    Чиста и права истина ?
    От нея ли ти е писнало?