Last news in Fakti

30 Март, 2021 13:00 10 044 100

Пинокио

  • бойко борисов-
  • пинокио

Падишахът, в опит да очерни социалистите, като наследник на БКП, често сервира лъжи за живота на българите през десетилетията, когато тази партия е управлявала държавата

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И на децата е известна приказката за Пинокио, който обичал да лъже, но с всяка лъжа носът му растял.

Падишахът обича да послъгва- и заслужено може да го наречем българският Пинокио. На 12 юли 2012г. сайта „Гласове” така коментира неговата склонност да лъже:

„Ако той беше Пинокио, носът му щеше да бъде по-дълъг от всички магистрали, построени досега, както и всички онези, които няма да бъдат построени”.

Едни от ранните лъжи са от месец юни 2011г., когато пред студенти за развитието на селските райони и бъдещето на България във вила „Марциана” с. Падина край Варна, каза: „Кой ми е помогнал на мен, сирака, да стана кмет, премиер?”, без да се притеснява, че това е лесно разобличима лъжа, защото незабавно някои медии посочиха, че той не е бил сирак, майка му умира, когато е на 38 години, а баща му – когато е на 48.

От това време е и опитът му да очерни осмиващият го Слави Трифонов. На 16 декември 2011г. той го обвини, че всяка вечер от ефира на бТВ, сипел по негов адрес клевети, лъжи и обиди, защото „не разреших на г-н Трифонов в градинката пред Японския хотел да направи строеж, а си остана градинка”.

Защо изрича една лъжа, като знае, че ще бъде опровергана, само той си знае. Може би защото разчита, че много хора може да не разберат за очакваното опровержение на Трифонов, който незабавно реагира: „За това, че съм притежател на градинка пред Японския хотел, в която аз съм искал да строя. Това е абсолютна лъжа. Истината е, че аз не съм собственик на никакви градинки, най-малко на тази градинка....Борисов... нека докаже думите си. Ако не го направи,това ще означава, че той лъже.”

На 26 февруари 2017г. при откриване на предизборна кампания Бойко Борисов каза:

„Аз може да имам много грехове, но не мога да лъжа”.

Това е най- фрапантната лъжа, която Падишаха някога изрекъл, а той е изрекъл много. Той даже беше осъден през януари 2020г. от журналистката и евродепутат от БСП Елена Йончева за лъжливи твърдения, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за нейни журналистически интервюта. И Корнелия Нинова го осъди за лъжа. Той е единственият български премиер осъден за лъжа, а възможно и единственият в света.

Падишахът, в опит да очерни социалистите, като наследник на БКП, често сервира лъжи за живота на българите през десетилетията, когато тази партия е управлявала държавата. Ето една, изречена на 4 май 2018г. в интервю по Нова телевизия:

„Аз съм отраснал с маргарин. Преди маслото беше много скъпо. Преди, родителите сме се редили на опашка по 2-3 дни, когато на власт беше БСП. Много бързо това се забрави”.

В онези бедни времена, когато е расъл Борисов, мляко и производните му сирене, кашкавал и масло имаше, българско производство, а не внос, и никой на се е редил по два три дни да си купи масло. А маргарин нямаше, държавата значително по-късно се научи да произвежда маргарин, и той отначало се приемаше нещо като лукс.

И понеже маслото било скъпо, бил расъл не само с маргарин, но и със свинска мас. На 22 април 2010г. в интервю пред Николай Бареков в бТВ описа така бедното си детство при „комунизма”: „Аз съм израсъл само с хляб и картофи. Циганска баница нямаше. Майка ми мажеше филийка със свинска мас от прасето и я поръсваше малко със захар”.

В интервю по бТВ от 11 май 2013 г. на въпрос на зрителка, която живее заедно с родителите си и пита как се живее с 400 лв. общо, вместо да отговори на въпроса ѝ, той започва да говори колко бедно е живял преди време при комунизма: „Гледахме две прасета, 15 кокошки и като ми опържеше майка яйца, беше голяма радост. Косях трева с един сърп, защото гледахме към 20 заека, за да има майка ми да прави буркани за зимата. Гледахме към 40 бройлера, аз ги хранех лично. Ходех от почивните станции да взимам помия вечер, за да може да си изхраним прасетата. Имахме нива 3,5 дка и мога да ѝ покажа как се копае, гърли, как се сади между тях фасул, картофи. Майка ми казваше, че съм „картофено момченце“, защото ядях пържени картофи с едно бурканче кисело мляко всеки ден. Така че, госпожо, аз съм се нагладувал до 30 г.”

Опашатите лъжи на Падишаха нямат край. Гладувал бил до 30 години, а семейството е имало добри доходи, майка му и баща му са работили и самият той на 23 г. е на заплата като офицер във МВР. Израсъл бил с хляб и картофи. С хляб и лук. С кисело млекце. С филийки намазани със свинска мас, поръсени със захар. И не се усеща, че говори нелепости, на които никой няма да повярва- че било голяма работа, когато майка му му опържвала яйца- при цели петнадесет кокошки, които са снасяли доста яйца. И че всеки нормален човек като го слуша, ще си каже- този човек за идиоти ли ни взема, ял е и пържоли и пилешко, и заешко, имали са цели три декара и половина ниви, които са обработвали, и зеленчуци собствено производство са си имали, по едновременните стандарти по сравнение с други хора направо са били заможни. За което свидетелствува признанието му в интервю по бТВ на 4 февруари 2010г., че майка му е искала той да учи чужд език и го записала на частни уроци по френски и плащала на такси да го кара на уроци.

За недоимъка по времето на соца Падишахът изрича и други лъжи. Пред журналисти в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел на 19 октомври, 2017г. той каза:

„Имаше на пазара само един вид сладолед, типов хляб, а кренвирш да си купиш беше голяма работа. Кока-кола и банани нямаше, освен за Нова година”.

Не е вярно, че е имало само един вид сладолед и само един вид хляб- типов. В сладкарниците се продаваха най- различни сладоледи тип Мелба. По онова време по селата и в много градове имаше фурни, които вадеха топъл пухкав бял хляб. Имаше и много популярен тип хляб „Добружа”, и типов хляб и франзели. Кренвирши винаги е имало, ако не друго колбасната индустрия беше добре развита, и тогавашните салами и наденици, няколко вида шунки, произвеждани по БДС бяха с вкусови качества ненадминати и до днес.

Банани наистина се внасяха преди Нова година, срещу конвертируема валута, но че се е внасяла Кока- кола пред новогодишно е Бойко Борисова измислица, и по-точно лъжа. Кока кола започва да се произвежда у нас по договор с американската компания от края на 1965 в заводи в София, Пловдив и Трявна, като бутилките са с етикети на кирилица, което си е прецедент в политиката на компанията. И не само това- България е първа сред източноевропейските страни, която започва производство на Кока кола и по това време даже и съседна Гърция не бутилира тази напитка.

На 15 ноември 2018 г. Падишахът изрече в интервю по бТВ друга лъжа, разчитайки на късата памет на хората: „Какви коли карахме по време на управлението на БСП? „Москвич“, „Лада“ и се чакаше 12 години, за да си ги купиш”.

Единственото вярно е, че за нови коли се чакаше, но не 10-12 години, може би година две, и още лъжа е, че членовете на партията са ги купували без ред- чакаха всички на общо основание, а коли на старо се продаваха свободно.

В това интервю той изрече и още лъжи по адрес на главния си политически съперник- БСП, като прехвърли върху тази партия отговорността за загубените 7 милиарда лева по линия на АЕЦ „Белене”, „Мариците” и КТБ. Каза че БСП била вързала електромерите на хората с „Мариците”, в което няма нищо вярно, единствената „Марица”, продаваща скъп ток на НЕК беше приватизирана от американска компания при правителството на Иван Костов.

„В кой мандат падна КТБ и това струваше 3,7 млрд. ?”- попита още Борисов, визирайки служебното правителство на Орешарски, създадено с подкрепата на БСП и ДПС. Истината е, че при управлението на ГЕРБ държавата наливаше милиарди в тази банка и нейният крах беше заченат далече преди Орешарски да дойде на власт. Сам той призна в интервю в „Труд” на 11 август 2011 г., че държавата държи големи парични маси в КТБ, но че правителството и той като премиер нямат нищо общо с това, министерствата си слагали сами парите там където лихвите били най- добри. „Тези пари са си били там, ако тръгнем да ги вадим, ще фалираме банката и тя ще повлече всички останали. Те са си там много отдавна”. Наливал пари в привилигированата при управлението му банка, и не ги изтеглил своевременно докато е бил на власт за да спаси държавната пара от предстоящия фалит.

Както и за батака с АЕЦ „Белене”, така и за спирането на Южен поток са виновни социалистите. На 11 август 2014г. написа във Фейсбук страницата си, че „пощальонът” Драгомир Стойнев лично занесъл някакво писмо в Брюксел, което довело до спирането на проекта. При откриването на предизборната кампания па 26 февруари 2017г. той наново каза”:

„Проектът за спирането на Южен поток го занесе Стойнев „Пощальона” (така нарече Борисов бившият депутат от БСП Драгомир Стойнев). Сега на събранията казват, че ние ги спираме проектите”. Но на 10 октомври 2015г. каза при откриването на газова инсталация в Силистра : „Искам да направя една малка ретроспекция за провала на един действително добър за България проект “Южен поток”, който отдавна щеше да се строи, ако не бяхме паднали от власт”.

Българският Пинокио явно има къса памет, забравя какво е говорил и се оплита в лъжите си. Ако не го били свалили от власт (никой не го е свалял от власт, той сам си подаде оставката) той е щял да построи Южен поток (само че като дойде отново на власт не възобнови строежа, спрян от Орешарски под натиска на трима американски сенатори).

Ето още една лъжа. На 3 март 2020 г. Борисов заяви, че България е постигнала с Газпром изключително голямо намаление на цената на газа- над 40%, на най-ниска от всички страни. Той беше опроверган обаче от своята енергийната министърка Теменужка Попова, която в телевизионно предаване представи таблица, от която се видя, че намалението е 21%- два пъти по- малко от твърдението на Борисов.

Знаел ли е, че намалението е 21% а не 40%?. Не е възможно да не е знаел разбира се, но защо да не излъже несведущите, които да възкликнат, евала на нашия премиер, какво намаление на цената на газта е постигнал!

Лъжата му, че БСП е спряла важните руско- български проекти беше опровергана лично от неговият вицепремиер Румяна Бъчварова, която публично го похвали за това, че спрял АЕЦ Белене и Южен поток, което тя определи като „силно политическо действие” на Борисов, и заяви че „в световно отношение това е изключително важно решение”.

На 21 септември 2018 г. лидерът на БСП Корнелия Нинова директно го обвини в народното събрание в друга лъжа. „Втори ден министър-председателят на България лъже- каза тя- , че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария. Ние имаме четирима евродепутати, от които само един - Сергей Станишев, е гласувал за санкции срещу Унгария”.

В интервю по бТВ от 15 ноември 2018г, той обясни за Пакта за миграция на ООН, че на Коалиционен съвет са решили да не го подкрепят, защото в тази обстановка знаят какво ще се говори и каза: „В същото време, България е единствената държава в Европа, която успя да се справи с миграционния поток“.

Как така успешно се е справила България, по какъв начин, той не обяснява. Истината е, че България се оказа доста непривлекателна дестинация за мигрантите- не е в Шенген, като Гърция или Италия, а и се оказа, че мигрантите не проявяват особена охота да търсят убежище и се заселват в най- бедната страна в Европа.

На 4 юни 2019г. на срещата на КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) Падишаха каза: „Много съм впечатлен от обиколките по заводите. Мога да кажа, че България пак се завърна като индустриална държава, както е било преди 1945 г. Където минете –завод до завод”.

По- голяма лъжа от това, тури му пепел. Преди 1945г. България е аграрна страна, около 80-85% от населението на България се е препитавало от земеделие. А след 1945 г. в България се провежда мащабна индустриализация. През 1989г. идва демокрацията и с нея приватизацията, която на практика фалира българската индустрия. Тези заводи- „завод до завод” съществуват днес само в богатото въображение на Падишаха. А иначе, сам той е опровергал това си твърдение- девет години по-рано, когато на 3 ноември 2010г. в телефонно интервю през Мартин Карбовски от Нова Телевизия каза: “Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство...Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил, показва, че доста неща са били направени. 20 години ние само приватизираме това, което е било построено тогава”.

На 6 декември 2019 г. на тържественото честване на 30-годишнината от създаването на Съюза на демократичните сили (СДС), Борисов произнесе слово, в което каза: „Като бяхме малки СДС беше нашта партия”.

Падишахът, който искаше да примами остатъка от СДС като политически партньор изрече поредна лъжа. Когато СДС е създаден през 1989 г., Борисов е вече на 30 години и не е малък. По това време той е член на БКП и служител на МВР.

България, както е известно при управлението на Падишаха е обект на „мониторинг”- механизъм за наблюдение за спазването на върховенството на закона в страните- членки. В тази връзка на 21 декември 2019 г. Борисов изрече пред „Дарик радио” поредна лъжа. „Само преди месец и нещо мониторинговият механизъм падна – така, както бяхме обещали в мандата на тази комисия”. Това не беше вярно, а на 30 септември 2020 г. заместник-председателят на Европейската комисия за ценностите и прозрачността Вера Йоурова заяви, че „престои все още работа, която правителството трябва да свърши, преди той да бъде вдигнат”. В доклада на Йоурува се посочва че, пред страната все още стои въпросът с ефективната борба срещу корупцията по високите етажи на властта.

По време на короновирусната пандемия, лъжите на Падишаха достигнаха апогей. На 2 март 2020г .каза: „В президентството ние говорихме и всички се съгласихме, че мерките на България са най-добри в цяла Европа. Големите държави чакаха и чак сега въведоха тези мерки, които ние вече отдавна въведохме.” А на 8 април 2020г. отиде още по- далече: ”Първите мерки в Европа, които бяха прекопирани след разговори от мен от всички големи държави, бяха въведени в България”.

Дрън дрън ярина. Никой никога от големите държави- САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Испания, Русия, Китай и други не е казал, че българските мерки са били най- добрите и никой от световните лидери не е споменавал даже, че са въвели мерки, прекопирани от нас, след разговори лично с Борисов. Да са забранили в тези страни хората да изличат в планините, както у нас беше забранено посещението във Витоша”? Или да не сядат по пейките и по тревата? Или да са били блокирани Лондон, Париж, Ню Йорк и други столици на „големите държави”, както беше блокирана София? Кои са тези, които признали, че нашите мерки били най- добрите и техните са ги са копирали от нас само Падишахът знае, но не казва. Той обича да прави бомбастични изявления, но не обича за дава факти- просто защото такива няма.

Една друга типична лъжа в негов стил: На 10 юни 2020г. укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков публикува свой чат с Борисов, който заяви в тази връзка:

„Тези, които ме познават, знаят моето телефонче. Този телефон е на 10 години и няма кирилица. Ако някои кажат, че са получили от мен есемес на кирилица... аз имам само този телефон и той седи при охраната. По друг не мога да работя. Ако някой каже, че на кирилица съм му пратил есемес, няма как да се случи, а аз друго телефонче нямам”.

Само че сдружението „БОЕЦ” публикува снимки, от които става ясно, че Борисов ползва поне 4 мобилни телефона през последните години, като поне два от тях са смартфони.

Една от най- фрапиращите лъжи на Падишаха е тази за неговия дядо, убит с тояги от „гавазите” на Държавна сигурност на 9 септември 1944г. Тази многовариантна басня за този митичен дядо е прелюбопитна, затова ще и посветим отделна глава в тази книга.

Падишахът лъже и за неговите и на правителството постижения и в международен мащаб.

По време на сесията на ООН в Ню Йорк през септември 2018г. след срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците” премиерът каза: „ Страната ни е рекордьор по задържането на наркотици, трафиканти на хора и осъдени такива и пласьори”.

Къде е тази класация, която ни поставя на първо място? Кои са тези крупните наркотрафиканти и трафикантите на хора, осъдени и вкарани в затвора? Да България постави наистина нещо като световен рекорд: след като беше осъден на 20 години затвор в Италия и на 10 години в затвора, крупният международен наркотрафикант Евелин Банев- Брендо, но България отказа да го екстрадира в тези страни, Брендо беше оставен на свобода у нас, не му беше наложена мярка за напускане на страната и когато усети, че може да бъде вкаран в затвора у нас, го духна, както всички и очакваха.

Една друга лъжа, предназначена за доверчивите висши чиновници в Брюксел е за чистотата на столицата, която според него я нарежда на челно място в Европа. На 17 януари 2018г. в изказване пред Европейския парламент каза, че „София е най-добре организираната, мисля, че след Цюрих (град в Швейцария, която не членува в ЕС) с изцяло компостиране, преработка, със завод за битови отпадъци, с депа - всичко, както пише в Европейската книга”. Каква е тази книга не каза, но от статистика на Евростат се вижда, че към май същата година Сoфия ce нapeждa cpeд нaй-мpъcнитe гpaдoвe в Европейския съюз.

През януари 2018 г. пред депутатите в Европейския парламент Борисов изръси следното:

„Аз ви гарантирам, че така както сме се заели сега, както с боклука на София, до 2-3 години ние ще се справим с корупцията”.

Това си беше чиста проба лъжлива гаранция, Падишахът знаеше, че няма да се справи с корупцията, защото тя е породена и подхранвана от управлението на неговата партия, чрез икономическите и финансови механизми, раздаването на обществени поръчки за милиони и на разпределението на финансовите ресурси по линия на ЕС на свои хора.

Лъжата естествено лъсна, три години по- късно, България продължава да е най- корумпираната държава в ЕС.

Ето някои мнения за лъжливия български Пинокио:

Явор Дачков в „Гласове” 20 май 2019г.: „Борисов е истински шампион, който живее хилядния си живот на политик, уличаван в лъжа”.

Проф. Иван Ангелов в „Поглед.бг”. на 11 юни 2019г.: „Наблюдавам поведението на Бойко Борисов от години. Колкото и да ми е неприсъщо да ползвам неговия примитивен махленски език, този човек непрекъснато лъже. Той не може да говори, без да лъже. И то най-грубо. С беден, често пъти, уличен език “.

Журналистът Иван Бакалов на 28 февруари 2020г. пред „Факти.бг” :

„Бoриcoв cи гoвoри кaквoтo cи иcкa. Нaceлeниeтo взe дa cвиквa c вcичкo тoвa. Тo знae, чe Бoриcoв лъжe. Тoй e дoкaзaн лъжeц, двa пъти cъдeбнo дoкaзaн”.

Методи Андреев, бивш депутат от ГЕРБ: Бойко Борисов, който ако не излъже три пъти, денят му не е минал.

Гражданското движение „БОЕЦ” на 10 юни 2020г. определи Падишаха като патологичен лъжец, защото той покрива критериите на тази диагноза, а именно:

Преувеличаване: Патологичните лъжци много добре умеят да общуват. Един от основните трикове, които използват са лъжата и навикът да се преувеличава, да се измислят невероятни детайли или по-скоро да ги украсяват.

Внимание към собствената личност: Характерни симптоми на лъжците са самолюбието и жаждата за постоянно внимание към собствената личност. Тези хора обичат да бъдат в центъра на събитията и до тях да има много хора. Предавайки чутата информация, те добавят задължително нещо измислено от себе си.

Капризно его: Някои патологични лъжци е характерно его, което се удовлетворява само когато слушателите се дивят и възхищават на думите на човека. Ако лъжецът кара хората да повярват в това, което говори, то започва невероятно да се гордее със себе си.

Интересното е, че Падишаха се задоволява само да опровергава обвиненията за неговите лъжи, но не се осмелява да даде под съд обвинителите. Него го съдят и осъждат, а той си прави пас.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 119 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    153 13 Отговор
    Да пращаш хора от партията в Светия синод да ги карат да изгонят Отец Дионисий си е похват от комунизма.Бай Тошо не можа да унищожи църквата,но Гарда му Бойко ще успее.

    Коментиран от #15, #33, #98

  • 2 На ердоган леля му

    23 103 Отговор
    Не ли христо иванов пинокио или тои е маджо вече

    Коментиран от #60

  • 3 плюс минус

    135 9 Отговор
    Че то за лъжите му трябва да се напише цяла целеничка енциклопедия.
    Сутрин каже едно, вечерта - друго.
    На другата сутрин- трето.
    А иди ги брой!
  • 4 Си ган

    18 133 Отговор
    Пинокио или не ще го гледате още 4*4 години...това е, няма по-добра алтернатива..

    Коментиран от #40, #86

  • 5 Мошеници седесарски

    90 8 Отговор
    Като ластик отварят и затварят за по 15 дена и разболяват сумати и хора,(умират) стотици на ден и ще продължават да умират и всичко това само и само да спечелят изборите седесарите предизборно разболяха хората за да спечелят изборите

    Коментиран от #81

  • 6 анонимен

    85 8 Отговор
    Махай се ЛЪЖЕЦ...
  • 7 Q2z

    46 4 Отговор
    Лесно дълга статия....Пинокио или Буратино са положителни герой...Падишах не ми харесва....предпочитам старите именца.
  • 8 1212

    91 8 Отговор
    На тоя паляк ако верно му растеше носа на всяка лъжа щяхме да сме първи по дърводобив в света без да застрашаваме горите.
  • 9 Братиньо

    23 7 Отговор
    Това е Буратино, а не Пинокио.
  • 10 На някой

    38 2 Отговор
    му расте носа , на дргг г.за !
  • 11 Българите го проклинат!

    63 7 Отговор
    Как да ги опровергае като хилядите му престъпления са известни у нас и по цял свят включително. Протежето ще изгърми веднага, ако шефовете му решат и моментът наближава. Сам си призна (аудио и видео има ), че не е ли в политиката ще го ликвидират за часове точно неговите, които го назначиха и държат до момента.
  • 12 БОЗА

    56 5 Отговор
    Да се докараш САМ дотам,че дори по ИЗКЛЮЧЕНИЕ да кажеш истина никой да не ти вярва си е "майсторлък"... ;-)))))
  • 13 срам

    66 6 Отговор
    Този лъжец и крадец, няма свян пред нищо. Лъже като дърт сиганин и окото му не мигва. Но простите българи му се радват, докато мрат. Обедняват, изчезват но му се радват.
  • 14 Някой

    22 14 Отговор
    Че Бибитко е лъжец - спор да няма! В опит обаче да опровергаем лъжеца, хайде да не градим тезата си върху други, не по-малки лъжи!

    Коментиран от #58

  • 15 Sss

    51 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    На тези избори България решава дали да продължи да пълни шкафчета и чекмеджета или ще има ПРОМЯНА! България трябва да се освободи от модела Борисов-Доган-Беевски- Гешев... Само масово гласуване ще се противопостави на задкулисието, купуване на гласове и натиска на цялата държавна машина....

    Коментиран от #19

  • 16 V G Z

    31 4 Отговор
    ХОДИ МУ ГОЛЕМИЯ КЛЮН.
  • 17 С една дума

    34 8 Отговор
    Лъжец и измамник. Мушенник.
  • 18 От Факти

    10 44 Отговор
    Да отидат и да му го засмучат на Бойко

    Коментиран от #25, #55

  • 19 Последния Софиянец

    11 26 Отговор

    До коментар #15 от "Sss":

    За съжаление готвят нова тройна коалиция БСП ДПС и Слави.Чуй изказванията на Карадайъ за успехите на тройната коалиция и за предстоящото връщане на ДПС във Карадайъ не говори празни приказки.

    Коментиран от #32

  • 20 Anonimen

    3 34 Отговор
    Трябва да си двуличник в Българския, за да оцелееш. Не винете само БМБ, защото и вие сте едни от тях. Дори трябва да му благодарите, че още ви държи на работа, а сте на 65,70,учители,милижионери,от дс. Не пипна никой, не увилни ви бкобсп и пак той ББ ще соечели, защото е по малкото зло от вас. Много умни има, дори дс ченгетани го казват, лиши са, груби са, ускат квото каже ченгето на 72 на неговото да става. Кво от бсп, а ББ ги държи. Бъдете благодарни, но жените им двуличници, запалки от 2 бспгер, а за бсп имат рода и чакат да им помогне. Не са свикнали на копане. Унижават се. Хора различни, но всичко е в ръцете на доган. Той има думата, кого ще подкрепи на 4.04.2021,дали бсп или герб в неговия бастион, той направи много да не се пролее квъв, но да беше се проляла, казваха старите не живи хора. Кой останеше поне да живее, а не по костово, пенсиите им по живково от 150 на 50,жалеха се те, а децата им без работа, отиваше внучето изяждаше им храната на баба ум и тя гладуваше. Геноцид спрямо българоте

    Коментиран от #91

  • 21 Българка

    46 11 Отговор
    Браво на автора! Дано тази статия я прочетат повече хора. Разчитам на държавните и общински служители, които са кадърни и искат спокойно и достойно да продължават да работят, на 04.04 да накажат некадърните и продажните си гербави началници, които системно ги подлагат на унижения, несигурност, хокане, да гласуват против ГЕРБ и ДПС, да гласуват за опозицията. Всяка държава се нуждае от администрация!
    Борисов е доказан и осъждан лъжец и крадец! След 04.04 ще му предстоят още много дела за цялостното му творчество! Доживотен му е малко

    Коментиран от #37, #42, #74

  • 22 Светльо

    6 35 Отговор
    До тъпанар написал статията. Роден съм 1958г. Бях на 10г. Баща ми купуваше немски маргарин, на цена 0.80лв. За това спри да лъжеш...

    Коментиран от #36, #64

  • 23 Пипи

    28 6 Отговор
    Този нос, как не се счупи от лъжи вече? Защо не каже как и с колко ще вдигнат газта и то два пъти за месец и половина. След 6-ти гледайте какво идва пак. А, този нос и всички около него в затвора до живот!
  • 24 Иван

    13 39 Отговор
    Светославче, в хранителните магазини в малките градове не се намираше, масло, кашкавал сирене, месо, салам, луканка, кренвирши и маслини. Всичко това ставаше с връзки поне при нас 10 000 град тогава. Ако не познаваш продавача на магазина много трудно ставаше. През комунизма за обикновена храна, която днес има в изобилие ставаше с познати. Има филми в който и до днес се усмива това време. Пример: Пуснали чушки, Пуснали риба, а за една гарнитура за Москвич се обикаля страната.

    Коментиран от #27

  • 25 Факт

    28 7 Отговор

    До коментар #18 от "От Факти":

    Ходи му го засмучи, като го харесваш... Докато има телета, като теб, ще има и касапи като него.... Народеее!?!?
  • 26 3,14К

    27 5 Отговор
    Като качества става за шофьор на копърка такси. Като психика за координатор на група за телефонни измами и преговарящ, когато се очертава да се измъкнат по-големи суми.
  • 27 Даа

    45 7 Отговор

    До коментар #24 от "Иван":

    Храната беше 100 процента истинска и био... Сега магазините са пълни, но се тровим ежедневно с това изобилие...... Народеее!!!! Глупав народе!!! Нацията се разболява от това изобилие на химия и ГМО....
  • 28 радко шишарки

    12 30 Отговор
    До Журналистите на Факти. Вашата партийна лидерка си има прякор госпожа лъжа
  • 29 БАЙ Х@Й‼

    38 5 Отговор
    БОРИСОВ ще влез не само в учебниците по история, ами и в тези по психология и психиатрия ‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼‼
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бойко ви лъже

    16 1 Отговор
    Ето видео вариант , накойто не му се чете

  • 32 Sss

    24 6 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Няма как да се случи нова тройна коалиция... От БСП трябва да са идиоти за да влязат пак в коалиция с ДПС... Два пъти им забиваха нож в гърба, като последствията ги отнасяше само БСП, а ДПС си останаха на власт във скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите и на Магарешки... Помните ли кърджалийското кафе между ГЕРБ-ДПС, между Местан и Борисов.. Тогава ДПС обърнаха палачинката за да са на власт задкулисието дърпа конците на Боко...

    Коментиран от #34

  • 33 Алло

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Твоя партниор интимен отдавна е разпопен заради далаверите. 200.000 а добре му дошли за продаване на титла. В момента дела се водят срещу него.
  • 34 Последния Софиянец

    3 17 Отговор

    До коментар #32 от "Sss":

    Ако БСП не влезе във властта олигарсите в партията ще свалят Корнелия.Бизнеса им страда в опозиция.

    Коментиран от #38

  • 35 Не така

    7 20 Отговор
    Факти - царството на опашатите червени лъжи и клевети.
  • 36 Яяяя

    14 1 Отговор

    До коментар #22 от "Светльо":

    1968 имало маргарин и то немски в България 😄🤦‍♀️

    Коментиран от #69

  • 37 Червен имбецил

    11 19 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    За каква кражба е осъждан по-точно Борисов? Ама дай номер на дело и дата, иначе само празни приказки си говорим.

    Коментиран от #47

  • 38 Абе ти

    6 4 Отговор

    До коментар #34 от "Последния Софиянец":

    Много си компетентен по всички въпроси.
  • 39 Минувач

    19 4 Отговор
    Забележка към снимката - Носът му е твърде къс!!
  • 40 Пендо

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Си ган":

    Лъжеш като любимеца ти Бойко.
  • 41 ТОШОВИСТ

    19 5 Отговор
    БЕДНИ МИ БЕДНИ ПИНОКИО ЗАЩО НЕ ТЕ ВЗРИВИХА КАЧЕСТВЕНО МУТРИТЕ ПРЕЗ 90–ТЕ .....
  • 42 Хо хп

    4 16 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    И аз мога да кажа, че си лъжкиня, крадла и лежала във Сливен а доказателства???!!
  • 43 темелко

    20 4 Отговор
    Патологичен лъжец.Сто хиляди гигабайта пространство няма да стигне,да му се изброяват лъжите.
  • 44 айхман

    12 7 Отговор
    У нас е пълно с лупени и мазохисти,които се връзват на лъжите на Бойко.
  • 45 Дани

    12 17 Отговор
    Истината трябва да се каже.Колбаси идваха в селата един път седмично и ги криеха за другарите, кока кола една каса пак за тях а за лека кола се чакаше 15 години. Нямаше крадци ,защото ги хващаха бързо.
    Но живеехме в голям затвор.Хляб имаше за всички,качествен ,топъл и от истинско брашно.Работа също.Хората бяха хора ,Народе...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Българка

    22 3 Отговор

    До коментар #37 от "Червен имбецил":

    Осъден е и е лежал за кражби в затвор в Чехия!
    Очаквам това да е и в България- за пране на пари, рекет, злато и пачки от чекмеджето, къщата Барселона. А да не говорим за престъпленията по глава първа от НК- работа в услуга на чужда държава

    Коментиран от #77

  • 48 1357

    19 2 Отговор
    За подлогата, престъпника ,предателя Бойко Методиев Борисов-комунист-натовец няма нужда да се напомня приказката "ПИНОКИО".Навън и премахване на ГЕРБ и целия слугинаж от Б. Борисов през тъпата Ек. Захариева до ПКП цвета Караянчева.
  • 49 ВЕДНАГА

    18 2 Отговор
    ДОКТОР ГЪЛЪБОВА ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА УЛАВА , АМИ ДА СИ ПРИБЕРЕ ПОДОПЕЧНИЯ БМБ В ПОВЕРЕНОТО И ЗАВЕДЕНИЕ
  • 50 пижо

    20 2 Отговор
    Дедо му на тоя,дезертирал от мобилизация през 1944г.,е убит от разярени негови съселяни,щото докато са били мобилизирани,задирял булките им.
  • 51 Европа

    14 2 Отговор
    Той. освен да лъже друго незнае Лошото че му верват некои калинки
  • 52 Бай Кольо

    3 18 Отговор
    Идва Борисов 4,
  • 53 Към пижо

    14 1 Отговор
    Той мисли че ние незнаем ако дедо му е убит от комунистите той и тето му немаха да бъдат членови на БКП и да работят като такива Той мисли че като ядем салата пасем трева Това може да говори само на Севда ТВ
  • 54 ПСР

    12 1 Отговор
    Към това,което е написано,едва ли може нещо да се добави.Мрак и безумие,наглост и дебелоочие.Това е.
  • 55 Тито

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "От Факти":

    То от тебе никой няма шанс да се уреди
  • 56 Аз съм на 61....

    18 5 Отговор
    Чета и немея. ...нормален човек ли ги пише- тоя ББ да не е болен ? Татко бе служещ а мама шивачка.До 1989 от село те са имали никаква по дръжка освен някое яйце или маруля.Малко кайсии за компот.Дядо имаше коза и сме се събирали на ярешко няколко пъти.Всичко сме си купували .При нас няма вегетарианци-месото бе 5 пъти през седмицата.Хляб-бяха стотинки....имаше хора купуваха от типовият да си хранят животни....В селата на мама и татко хлябът от фурната-даваха купони от ТКЗС-то защото са работили там или са си дали земята при колективизацията. Ах какъв хляб.....слюнките ми протекоха. Стоките не бяха много но достатъчни и качествени. Качествени.Храна,дрехи,обувки.Знаем къде бе дефицитът.Не бе в храната и стоките от 1ва необходимост.Проблемите започнаха сред 1989.С "демокрацията" дойде и бедността за възрастните.Тогава татко се пенсионира и всяко лято бе на село да гледа кокошки и зайци.От село -брашно да си пекат хляб.По нататък знаете.Но приказките на Пинокио ББ за мен са срам че е такъв лъжец .Бил гладувал със заплата от МВР. Що за нахал. Народе.....опомни се!Гласувайте .Аз ще гласувам против всичките от сегашният парламент.А ББ заслужава едно -и то е съдбата на Чаушеско.

    Коментиран от #79

  • 57 Ицето

    3 3 Отговор
    Ааааа, няма да се разберем. Аз съм Пинокио, пък и на вид го докарвам, питайте Маджо!
    😁😁😁
  • 58 Гост

    5 10 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    То и на автора на тая статия ще му порасне гагата. Чакало се за нова кола не 10-12 години, а видиш ли,само две.За партийните функционери идецата им може, но за рабочий клас можеше и 15 години да чакаш.Колбасите бяха истински, само дето като пристигнеха в магазина и целия квартал търчеше на опашката,щото свършваха бързо.И да, израснал съм и съм го преживял това в един от първите три града в България.Не е първия, то тия работи за там не важеха.

    Коментиран от #62

  • 59 Наблюдател

    10 1 Отговор
    Този НОС ще продължи да расте ако не се намери този или тези които да му го ОТРЕЖАТ!
  • 60 Doni Brasko

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "На ердоган леля му":

    Ти си на падишаха тоалетната хартия
  • 61 Винкел

    10 3 Отговор
    Освен неистово отвръщение от този толква прост примат, човек изпитва и погнуса. Що са малоумник си, да налиташ на всяка по-хубава жена, само за това, че не им стиска да те сиктердосат, защото са зависим по някакъв начин от тебе? Дибилна работа. Хора, мислете с главите си на 4.4., ако не искаме да ни е срам и гнус от такива.

    Коментиран от #94

  • 62 Doni Brasko

    9 3 Отговор

    До коментар #58 от "Гост":

    За колата си прав, но за колбасите лъжеш. Никога не се е чакало за хранителни продукти. Първите проблеми дойдоха в момента, когато решиха, такива боклуци като Борисов да го свалят. Складовете бяха пълни със стока, но я задържаха, за да създадат изкуствено напрежение. Агенти на ДС, които дълги години скубят, са главните виновници. Нали на тоя името му е Бида
  • 63 един

    5 2 Отговор
    Обаче една истина е казал-че за лека кола се чакаше 10-12 г.През 70-те години баща ми чака 10 г за жигулата,а през 1984 г.когато завърших висшето си образование и родителите ми подариха Трабант чакахме 1 година.През което време цената му се вдигна от 4800 на 5600.

    Коментиран от #73

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Българин

    2 5 Отговор
    Съгласен съм с всичко друго, но за нови коли наистина се чакаше 10-12 години, че и повече. Знам го от личен опит.
    Родителите ми внесоха както се изискваше първа вноска за кола 1500лв, които ти пазеха и ред, но след 7 години дойде преврата на Младенов и Луканов, който сега му казваме Демокрацията, парите се обезцениха, реда за кола се загуби и спестяванията на родителите ми се превърнаха в жълти стотинки. Нито кола нито пари. Банани наистина само по Коледа и то по два банана на чакащ. Кока кола през осемдесетте имаше само по скъпите барове и ресторанти. Може би авторът е живял в София, където за коли се е чакало 1-2 години, но в другите части на БГ това не беше така, а втора употреба почти нямаше, защото малко хора си продаваха колите, а тези които го правеха искаха цена двойна на нова кола. Но както е приказката "София не е в България". Не искам да чувам ни за социализма нито за БКП/БСП. Тази партия трябва да се забрани.

    Коментиран от #72, #80, #82

  • 66 МУНЧО

    4 3 Отговор
    „Прoeктът зa cпирaнeтo нa Южeн пoтoк гo зaнece Cтoйнeв „Пoщaльoнa” (тaкa нaрeчe Бoриcoв бившият дeпутaт oт БCП Дрaгoмир Cтoйнeв). Ceгa нa cъбрaниятa кaзвaт, чe ниe ги cпирaмe прoeктитe”. Нo нa 10 oктoмври 2015г. кaзa при oткривaнeтo нa гaзoвa инcтaлaция в Cилиcтрa : „Иcкaм дa нaпрaвя eднa мaлкa рeтрocпeкция зa прoвaлa нa eдин дeйcтвитeлнo дoбър зa Бългaрия прoeкт “Южeн пoтoк”, кoйтo oтдaвнa щeшe дa ce cтрoи, aкo нe бяхмe пaднaли oт влacт”.

    Бългaрcкият Пинoкиo явнo имa къca пaмeт, зaбрaвя кaквo e гoвoрил и ce oплитa в лъжитe cи. Aкo нe гo били cвaлили oт влacт (никoй нe гo e cвaлял oт влacт, тoй caм cи пoдaдe ocтaвкaтa) тoй e щял дa пocтрoи Южeн пoтoк (caмo чe кaтo дoйдe oтнoвo нa влacт нe възoбнoви cтрoeжa, cпрян oт Oрeшaрcки пoд нaтиcкa нa тримa aмeрикaнcки ceнaтoри).
  • 67 Гражданин

    6 1 Отговор
    От 1972 се е чакало за жилища и коли. През 1986 имахме право на кола Москвич от Стара Загора и на апартамент. А парите ги е имала много повече Х през 1903. Трябвало е преди 1944 в София, но като си прост с пари. Дай напред. То колко живот ни остана на мнозина. България е състаряваща. Минало заминало. И днес чета за богати хора преди 1944, лекари, юристи, кметове, днес са клошари. Комунист, бойко влас не дават, а и няма, те умните ги оставиха без работа и всеки се спасяваше, кой в САЩ, кой къде очи му видят. И пак ще ББ, не виждам, кой друг, в краен случай ще стане Президент, а може с РР да се разберат по мъжки. Не ги мислете тях. Тяхната е уредена. Да му мисли Божков и кошарите преди 1944, децата им, внуците им са зле. Да стане от гроба адвоката Дамян Бисеров, да види сина си в Хасково. Добряк беше и много умен и добър. И днес ББ ми говори за антикомунисти. Те живяха зле бобчо при соца, живяха зле при десните и днес са много зле повечето.. Живи и здрави. Всички сме заедно в църна земя.
  • 68 Пловдив

    8 1 Отговор
    Този уродливец, ако не се гътне от някоя болест, няма да се отървем от него!
  • 69 И аз да кажа

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "Яяяя":

    Имаше- гедермански! Повечето твърдения в статията са неверни или манипулативни. Аз съм софиянец от семейство на висшисти, работещи, няколко години съм по-възрастен от премиера и също съм ял филия с мас и захар. Семейството ми пестеше за жилище и баба и дядо ни пращаха боб, мас, домашна луканка от провинцията. Цяло лято се ходеше с едни гуменки , ако пък са обувки, като израстне кракът се изрязваше отпред около палеца за да се поносят още известно време. Съществуваше практика да се обръщат и шият наново ,или прекрояват , дебелите вълнени палта и балтони. Имаше такива услуги като обръщане износена яка на риза, наплитане на пети или ловене на бримки на чорапи. Говоря за София -60-те и 70-те. За кайма от кв.Гоце Делчев ме пращаха в магазина на "Родопа" на "Витошка". Който твърди друго или лъже, или е изкуфял. Мога много да кажа за храните. Това, че не знаете какво са блъскали в тях, изобщо не значи, че не е имало химии! Баба ми (!!!) поръсваше около корените домати бял прах от чувал (предполагам тор някакъв), за да не ги напада Попово прасе. Амфетамините минаваха за невинен стимулатор, а на пастата за зъби "Мери" гордо пишеше, че е от радиоактивния извор "Мери Члери"
  • 70 На практика

    4 2 Отговор
    който не гласува за най-голямата политическа сила, която диша във врата на ГЕРБ, все едно е гласувал за Б.Б. Всеки глас за дребни партийки, без значение дали са били в последния парламент или не, ще донесе победата на ГЕРБ. Ако не вярвате, погледнете как са разпределени гласовете на изборите през последните 10 - 12 години.
    Това е.
  • 71 Шердан Българов

    6 3 Отговор
    Бойко Борисов е НОМЕР ЕДНО а такива като корнелия нинова вечно ще му гледат номера на фланелката!

    Коментиран от #87

  • 72 ежко

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    Айде бе!1980 -1990 се чакаше по 1-2 години.Зависи за каква кола чакаш.Ако искаш лада, волга,шкода или полски фиат -чакаш 8-10 години.За тарбант, москвич -2-3 години., а ако толкова искаш кола -взимаш си запорожец без чакане.Имаше ги на склад.Застава -също.Явно си чакал или за волга или за лада 1300S.Освен това имаще квоти за различните окръзи.Имаше и такива дето не чакаха.Отидоха ж Страндьа -Сакар да работят и почти не чакаха,Имаше и такива дето работеха в Коми, СССР.И те не яакаха.Ама 2-3-4 години зор!Не е като да си жъртиш синджира на жълтите павета!
  • 73 ира

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "един":

    И сега чакаме, но по финансови причини. И много деца не ходят на училище в България, по финансови причини. Много хора умират от липса на грижи, липса лекарства, по финансови и морални причини. Това ли е вашата политическа ориентация, колко е чакал за кола! Сега някой ще спомене и липсата на банани, ярък пример за нещастие, а друг, колко е добре сега тъй като има полет до Занзибар, а преди е нямало. И с това се приключва анализа нашенски...
  • 74 Айде бе

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Българке, ти знам , си комунистка, та може да не те е страх от Бога, но сквернословието е грях! За делото на Елена Йончева всички приближени към оня момент знаят, че се плати, даже знаят колко точно, но както официално се твърди- с терористи не се преговаря и информацията не се оповестява. Така го осъди нахалница.та Йончева, дето сега на наша издръжка ни плюе и клевети от Брюксел! 4652
  • 75 До герберските келеши

    3 5 Отговор
    Когато хората ставаха в четири часа сутринта, за да се редят на опашки за мляко, когато пред „Света неделя” разни благотворителни дружества разливаха безплатна супа... КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов от СИК раздаваше платени бухалки и ритници по дюкяни и пазарища. И процъфтяваше. И той, и фирмата му... Същият Генерал Бойко Методиев Борисов, три пъти Министър-председател на територията България... ... Атентат срещу приближени на СИК-31 март 1997 г. в. Капитал: „Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнесдама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма „Ипон“ Бойко Борисов , който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Атентатът е направен, за да сплаши човека от „Ипон“...“
  • 76 Знайко

    4 3 Отговор
    Авторката Светослава Ингилизова, кога е родена? На снимката е доста млада надали знае от личен опит какво е било при комунизма. За да си купиш ЛАДА се чакаше повече от 12 години. Да имаше пазар на употребявани коли, но цената на 1-2 годишна употребявана кола. Беше 2-4 пъти цената на нова кола в Мототехника. Разни спортисти, пък и не само получаваха право да си купят кола без да чакат на ред като другите продтосмъртни хора. Да Борисов е лъжем, но и вие мисирките сте лъжци.

    Коментиран от #78

  • 77 И аз да кажа

    7 3 Отговор

    До коментар #47 от "Българка":

    Разбрах, че това са ви казали в ППО (първичната партийна организация), човекът те пита за ФАКТИ. Да ти обясня бавничко: снимка на стая със спящ човек и снимка на стаята по друго време, без човека, но с някакви пачки и кюлчета (възможно е реквизит) НЕ е факт! Това че ти изглежда свята истина, че всички червени до припадък го повтаряте показва само предубедеността ви.
  • 78 И аз да кажа

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "Знайко":

    О, и други не чакаха- членовете на комунистическата върхушка си поръчваха западни коли ПО ИЗМИСЛЕН ОТ ТЯХ курс на валутата. Активните борци против фашизма и капитализма вземаха коли без чакане.
  • 79 Луди всякакви

    4 3 Отговор

    До коментар #56 от "Аз съм на 61....":

    Аз пък знам от човек- номенклатура на ЦК на БКП, че през 80-те имаше много самоубийства на пенсионери от мизерия, особено на самотни. Имаше пенсии от порядъка на 20-30 лв. Лично съм получавал земеделските пенсии на баба и дядо през1965 и бяха 10 (десет!) лева месечно! Не се даваха купони затова, че си си дал земята- ТКЗС-то даваше на кооператорите си, които работеха. Имаше купони, които продупчваха, за да можеш изобщо да си купиш хляб, с пари естествено, защото някои купуваха по много за животни. Може и да е било на сметка да храниш прасе с хляб, знам ли? Типовият струваше 15ст.
    Твоите родители да не са били на работа в Армията или МВР? Там имаше големи заплати и доволни селяни.

    Коментиран от #100

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 xa xa xa

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Мошеници седесарски":

    може би ако изберем Корнелия тя ще излекува болните....хаха
    но ако БСП не участва в управлението и се
    скрият тогава ще се сбъдне мечтата ни да станем
    Швейцария на Балканите но едва ли....
    те са нагли и драпат ли драпат за власт и мъни...
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Вярвай си

    5 2 Отговор
    В София беше също толкова зле за обикновения човек без връзки и привилегии. Може би като дойдете от друг град сте виждали каймака - служебните коли с перденца, разни доволници на сладки служби, вносни коли. И тук се ядеше циганска баница и филия с мас. Просто в София бяха концентрирани "правоимащите" и явно са давали такъв облик, е може би малко повече информация имахме - Френски културен център, снимките пред Американското посолство. И повече възможности за култура и изкуство. Ама не е причина да ни мразите! Също чакахме над десетилетие за кола от "Мототехника"
  • 84 Айде бе

    4 1 Отговор
    Когато си взел висок тон да съдиш някой за лъжа, не приляга да го правиш с нови лъжи. За Хумана за бебета е истина. И през 70-те и през 80-те ми се е налагало, имам две деца и идеално помня.
    За колите да не говорим. За разнообразните сладоледи- глупости- най- много нишестето в тях да е било различен цвят; за яденето на филия с мас не лъже; много от твърденията са извадени от контекста или времето, когато са казани. Не е грях да си промениш мнението или да си гъвкав, ако си допуснал грешка.
  • 85 ХРИСТО СТОЙЧКОВ

    2 3 Отговор
    СПОРЕД МОЙТО ВИЖДАНЕ ДНЕС КАКВО СТАВА В ДЪРЖАВАТА И Е СТАНАЛО ОТ 31 ГОДИНИ ДА НЕ КАЖА И 2 , АЛТЕРНАТИВАТА Я ИМА ВСЕ ОЩЕ , КОЙТО И ДА ПОПИТАШ ВСЕКИ ЩЕ ТИ КАЖЕ ЗА ПАРТИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ" НА КОСТАДИН КОСТАДИНОВ , ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ ЙЗБОРЙТЕ И ДА СЕ КОАЛИРА С ИТН , ПАРТИЯТА НА СЛАВИ И ПРОФ. ПЛАМЕН ПАСКОВ , ТАКА ЧЕ АЛТЕРНАТИВАТА Е ЯСНА , ОСТАВА САМО НАРОДА ДА СЕ СЪБУДИ ОТ 32 ГОДИШНИЯ СЪН , И КАТО ОТИВА ДО УРНИТЕ ДА ГЛАСУВА , ТА НАЙ НАКРАЯ ТАЗИ КРАДЛИВА ПАСМИНА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО , ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ !!!💓💗💘💕💞💖♥️❤️🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️♥️💕💞💗💓💖🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬!!!.
  • 86 Така като

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Си ган":

    си гледаш вота, вижда ли ти се реална простотията която ръсиш?
  • 87 ХРИСТО СТОИЧКОВ-КАМАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Шердан Българов":

    АКО ИСКАТ НЕКА СИ ГЛЕДАТ ЗАДНИЦИТЕ И ДВАМАТА , НА КОЙ МУ Е ПО ДЕБЕЛ , ПЪК МОЖЕ И ПРЕДНИЦИТЕ , НО НЕЗАБРАВЯЙ ЧЕ ТЕЗ ДВАМАТА СА ОТ ЕДНО КОТИЛО , НАРЕЧЕНО БКП , А ПЪК ВИЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ ОЩЕ КАТО ОВЦЕ , ЗАЩОТО ВРЕМЕ Е И ОВЦИТЕ ДА СЕ ПОСТРИЖЪТ !!!!!💖💓💗💞💕♥️❤️💘🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬💖💓💗💞💕♥️❤️💘🇧🇬🇧🇬🇧🇬!!!.
  • 88 ЛАУРА КЙОВЕШИ

    3 3 Отговор
    ТОЧНАТА ИСТИНА , ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СТАТИЯТА КОЙТО Я Е НАПИСАЛ , ТОЧНИТЕ ДОКЛАДИ ПОЛЧИХ И АЗ ОТ ,ВАЩЕ СЕКРЕТНИ СЛУЖБИ И КОЛЕГИЯТА ОТ БЪЛГАРИЯ , ВСС , КАКТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ Е ВЕЧЕ НА ЯСНО НА НЕЩАТА , СЛУЧВАЩИ СЕ В БЪЛГАРИЯ С ДНЕШНА ДАТА В ПРАВ ТЕКСТ , КАКТО ЗА ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА ВИ И КОРУПЦИЯ , ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА В ОГРОМНИ ПАРИЧНИ СРЕДСТВА , И ЗЛОУПОТРЕБА ,ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТА С ЙЗЦЕНИРАН ШПИОНАЖ СРЕЩУ РУСИЯ , С НЕ ДОКАЗАНИ ФАКТИ И КОМПРОМАТИ , С ЦЕЛ ДА БЪДЕ ОРОНЕН ПРЕСТИЖА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО , СПРЯМО КОЛОНИЗАТОРИТЕ КОИТО ЗАБЛУЖДАВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД С ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ , ТОЧКА !!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️♥️❤️!!!.
  • 89 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор
    Бойко Борисов Ви “изработи” всички МАНИПУЛАТОРИ и МАНИПУЛАТОРКИ и се промуши през "иглени уши" . Ето за това Ви е яд, най-вече на себе си, че проспахте и подценихте "бодигарда на бай Тошо", а всъщност РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.
    ... Пък Бойко е СЪОБРАЗИТЕЛЕН ШОП, не пада в капаните дето му ги подлагате на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.
  • 90 бай Даньо

    3 1 Отговор
    Разбира се след такава артилерийска подготовка преди боя, след като го изядат боя червените хмери на 4 април ще избухнат в зрелищен гомнян фоерверк . Да се наслаждаваме!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 морски

    3 0 Отговор
    Боко лъже, ама и тази много навива!
  • 93 Арахангел

    1 3 Отговор
    В приемната на св. Петър, на стената зад гишето имало цяла стена с часовници, които, както пояснил самият светец, регистрират лъжите на хората. При всяка изречена лъжа от определен човек стрелката на неговия часовник мръдвала с едно деление. Когато журналистите попитали св. Петър къде е часовникът на г-н Борисов, той казал: Ааа, на Бойко ли? Той е в кабинета ми, ползвам го за вентилатор.
  • 94 копи пейст

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "Винкел":

    Aкo бeшe живял при купoннa cиcтeмa, рeжим нa тoк и вoдa, aкo ce бeшe рeдил c дни зa бeнзин, aкo бeшe ce рeдил нa oпaшкa oт 4 cутринтa зa хляб и млякo, aкo бeшe изгубил cпecтявaниятa cи в умишлeнo фaлирaни бaнки, aкo ca ти cвиcтяли куршуми пoкрaй ушитe в Coфия, aкo ca тe рeкeтирaли мутри, aкo зa някoлкo дeнa твoитe 200 лeвa c кoитo cи мoгъл дa изкaрaш мeceцa вeчe cтигaт caмo зa eднo билeтчe зa трaмвaй, aкo cи бил изхвърлeн нa улицaтa бeз рaбoтa и бaз дa ce интeрecувa никoй кaк щe cи плaтиш нaeмa и кaк щe нaхрaниш дeцaтa cи, aкo ти e идвaлo дa рaзбиeш мaгaзин зa дa нaхрaниш ceмeйcтвoтo cи, aкo cи виждaл лeкaри, учeни, инжeнeри и унивeрcитeтcки прeпoдaвaтeли дa кaрaт тaкcитa и т.н. щe рaзбeрeш зa кaквo cтaвa въпрoca.
    Нищo нe знaeш!!!
  • 95 Аз, врачанката

    2 1 Отговор
    Статията е написана много вярно. Мое мнение е,че лъжите на Боко Тиквунски нямат край. Цели два мандата непрестанна да лъже и да се възхвалява и да се само изтъква, какво е построил и колко магистрали е направил,а за качеството на " построеното" от него да не говорим,това под всякаква критика! Незная за вас,но на мен тези хвалебствия ми дойдеха до гуша! Омръзна ми два мандата да гледам отвъртителната мутренска физиономия на"бащицата" на народа! Аз сама за себе си си пожелавам след 04.04. 2021г,да не му гледам повече мутрата на този тип!
    На 4 април гласувайте,за всяка друга партия и коалиция,но не и за ГЕРБ,че спечелят ли трети мандат-с българският народ е свършено!
  • 96 Gowko

    2 1 Отговор
    Луд за връзване.Алооо...къде са психиатрите.

    Коментиран от #99

  • 97 аз съм Веска

    1 1 Отговор
    ТОЗИ НОС НЕ Е ЛИ В ПРОТИВОРЕЧИЕ С ГЛАВНАТА МУ ПРОФЕСИЯ - АВРАМ БАНЯДЖИЯТА ....
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ВИП

    1 3 Отговор

    До коментар #96 от "Gowko":

    Не е луд . Това е типично поведение на мутра-бос - неговите думи трябва без съмнение да се приемат за истина .
  • 100 митака

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Луди всякакви":

    Наистина лудите са всякакви и ти си един от тях. Самоубийства през 80-те? Луд ли си, самоубийствата са сега и от тях над 65 човека са се самозапалили от много хубав живот! Протест чрез самозапалване, но на кого му пука? На пожарникаря ли или на 240 циркаджии начело с ПКП. Щото има всякакви луди, за това сме на това дередже. Цъфтим та ще вържем - ще вържем кога цъфнат налъмите.