ФАКТИ.БГ

Александър Симов за ФАКТИ: Навремето ГЕРБ бяха в позицията на „Има такъв народ“ - те бяха наказателите

"Не е изключен вариантът този парламент да има кратък живот", каза Симов

Публикувана: 5 Април, 2021 19:50
103 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 10709
Александър Симов за ФАКТИ: Навремето ГЕРБ бяха в позицията на „Има такъв народ“ - те бяха наказателите
Снимка: ФАКТИ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 57 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Успях да се преборя за един мандат. Направихме една много нестандартна кампания в Смолян – не много скъпа, практически без пари. Заложихме основно на контакта са хората, на малки срещи, тъй като нямахме възможност да правим големи. Видях, че Смолянска област е една от областите с най-голяма изборна активност. Смея да твърдя, че приносът към това има и моята работа, тъй като обиколих почти цялата област, навъртях над 10 хиляди километра из нея, срещнах се с много хора и си мисля, че БСП в Смолян се представи добре“.

Това каза досегашният народен представител от „БСП за България“ Александър Симов в интервю за ФАКТИ. Свързахме се с него, за да говорим както за цялостното представяне на БСП на провелите се вчера парламентарни избори, така и за неговото лично участие в тях. Александър Симов успя да се пребори за участие в 45-тото Народно събрание като водач на листата на „БСП за България“ в 22 МИР в Смолян.

„Много хора ни отписваха в Смолян, казваха, че няма да успеем. Фактът, че успяхме показва, че все пак сме стигнали до хората със своите послания за едни невероятно трудни избори. Избори, които са доста кошмарни за БСП - нека да не се лъжем“, продължи той.

На въпроса какво има предвид под кошмарни, Симов отговори: „Казвам кошмарни, защото ние претърпяхме сериозна загуба на тези избори. Разбира се, никои избори не са предварително решени. Аз не мога да кажа, че съм очаквал непременно да разгромим ГЕРБ, но не съм очаквал да останем на трето място. Въпреки това аз съм горд от постигнатото, от това, което направихме в област Смолян. Това обаче не е само личен успех. Много ми помогнаха общинските председатели. Ръководството на БСП в град Смолян също направи и невъзможното да имаме добър резултат в много трудна ситуация. Заради това, независимо че общият резултат е потискащ и депресиращ, изпитвам известно чувство на задоволство, признавам си съвсем честно“.

Симов обясни цялостния незадоволителен резултат на „БСП за България“ с два фактора – желанието на хората за външна алтернатива и вътрешните напрежения в БСП.

„Първо, за съжаление в България вече е трайна тенденция българите да са склонни и да искат постоянно да наказват политическите елити на Прехода и всички партии, участвали във властта. Така беше и с НДСВ, после и с Бойко Борисов. Навремето ГЕРБ бяха в позицията на „Има такъв народ“. Те бяха наказателите. Те бяха отрядът отмъстители, който дойде, за да се разправя с Прехода. Сега това е Слави Трифонов и неговата партия. Когато дойде такава вълна, е много трудно да предложиш кампания с рационални елементи.

Ние предложихме точно такава кампания. Не се фокусирахме да обрисуваме срутището ГЕРБ постоянно, а да кажем какво предлагаме ние. Само че хората вече отчаяно търсят нещо ново, отчаяно търсят някаква нова надежда и понеже политическите елити досега неизбежно са ги разочаровали, те потърсиха изцяло нова партия, която дариха с доста голямо доверие. На този фон ние просто нямахме шанс. Не смятам, че кампанията ни беше лоша. Зная, че сега много ще се ровят в нея. Кампанията ни беше добра, но може би не уцелихме времето за нея“, каза той.

„Има и нещо друго – ние от три години насам сме подложени на яростна медийна атака. Не си спомням период, в който БСП да е била такъв обект на медийно внимание за всичко. Всяка наша вътрешна реформа се възприемаше като вид братоубийствена война, в която червените кланове са се хванали за гушата и се обезглавяват. Това не е безопасно, защото създава един имидж на БСП като на партия, която се е спречкала вътре в собствената си среда и не може да погледне навън. Моята версия за нещата в БСП е съвършено различна, но тя няма абсолютно никакво значение, важно е какво възприемат хората.

За мен БСП се опитва да се реформира. Като всяка болезнена реформа, и тази предизвиква много вътрешни разногласия, много напрежения, много скандали. Хората не видяха това като очистителен процес, видяха го като поредната стара партия, която се е оплела в своите скандали. Казвам го не за да обвинявам тях, напротив – това е наш проблем. Ние не обяснихме докрай, ние сме провалихме в обяснението и така успяхме да загубим това, което бяхме постигнали за четири години – да бъдем алтернативата.

Ние сме били алтернативата във всеки един момент, във всяко парламентарно действие. Хората сега обаче искаха външна алтернатива. Искаха някой, който не е бил във властта, който идва като бляскава комета да помете старите динозаври“, каза още Александър Симов.

„Повярвайте ми, знам какво ще стане – само след 5-6 месеца всички ще са изпълнени със съмнения към „Има такъв народ“. Този филм сме го играли. Спомняме си времето, когато НДСВ се появи на политическата сцена, как всички бяха все едно са се друсали с някакви странни хапчета. Говореха за качествата на Царя, за това как ще помогне на България, как изведнъж всичко ще тръгне напред. Когато НДСВ се появи, БСП също остана трета политическа сила. Чувам, че за първи път оставала трета, но не, за съжаление не е така. Само няколко месеца след появата на НДСВ, лидерът на БСП стана президент на България. Тоест не смятам, че след тези избори БСП е влязла в някаква тежка криза, в някакво титанично поражение, от което не може да се съвземе“, категоричен беше Симов.

На въпроса дали има нужда от оставката на Корнелия Нинова като лидер на БСП, той отговори: „Нужда да се поеме отговорност действително има. Всъщност цялото Изпълнително бюро на БСП подава оставка. Това, разбира се, няма да спре исканията за оставката на Корнелия Нинова. БСП е демократична партия и сега постоянно ще се чува този призив. Убеден съм, че темата няма лесно да слезе от дневния ред в БСП. Само че към момента Корнелия Нинова не трябва да подава оставка. Казвам го, защото наистина следващите няколко месеца са много важни за партията. Много е важно БСП да влезе в добра парламентарна кондиция в рамките на този пъстър парламент, ясно да постави своите политически линии и в зависимост от това какво се случи, можем да мислим по въпроса за поемането на лидерска отговорност. Към момента смятам, че това не е тема номер едно.

Нинова беше избрана през септември 2020 година за председател на БСП със зашеметяващ резултат. Почти съм убеден, че ако сега тръгнем към избори, тя ще повтори своя резултат. Може и да е малко по-нисък, но тя отново ще бъде избрана. Затова към момента можем да си спестим това упражнение, което, разбира се, не означава, че отговорност не трябва да се носи. Виждам, че тя осъзнава част от грешките. Тепърва ще трябва да осъзнаваме и всички останали причини, които в момента не усещаме. Нека обаче да видим как ще се развие политическата ситуация. После можем да говорим за отговорностите, за това кой трябва да ги поеме и как трябва да ги поеме“.

Александър Симов коментира и възможното развитие на политическата ситуация у нас. „Парламентът е изключително пъстър. Той е като пъзел, като пасианс, за който аз лично не виждам някакво нареждане. След изявлението на Бойко Борисов снощи под падащия сняг и на фона на джипа, виждам, че и ГЕРБ не са в състояние да предложат нещо реално и работещо. Ако има един натрапчив извод от гласуването на хората, това е, че те наказаха ГЕРБ. Няма значение дали са първа или втора политическа сила – резултатът на ГЕРБ е най-ниският, откакто съществуват. На практика те са в ситуация, в която, ако всички партии в парламента са верни на своите заявки, те не могат да предложат кабинет, не могат да предложат Бойко Борисов за премиер, нямат и моралното право да предлагат експертен кабинет.

Мисля си, че точно заради това ще трябва да разсъждаваме в хоризонт дали „Има такъв народ“ са в състояния да предложат нещо и какво искат да предложат. На мен ми е трудно да схвана логиката на „Има такъв народ“. Признавам го съвсем честно. Не е партия, за която бих гласувал, но уважавам вота на хората, които са гласували за нея. Тепърва имам да разбирам защо са гласували за тази партия и какво са видели в нейните послания. Точно защото ми е трудно да разбера логиката на съществуването на „Има такъв народ“, не мога да кажа какво точно биха предложили те, какъв съюз биха потърсили, как биха окомплектовали едно бъдещо управление. Математиката честно казано показва, че без БСП те не могат да имат някакво стабилно мнозинство. Чух заявките им, че няма да се коалират с БСП. Нека тогава да видим какво точно ще представят. Не е изключен вариантът този парламент да има кратък живот“.

Александър Симов отговори и на въпроса дали очаква нови парламентарни избори в близките месеци. „Нови избори не са изключени. Преди няколко месеца щях да кажа, че все пак парламентът ще успее да роди управление под някаква форма. В случая обаче може и да се стигне до нови избори. „Има такъв народ“, които бяха наградени с втората по големина политическа сила, тепърва има да разбират какво означава да носиш отговорност. Това е изпит, който те не са минавали досега. Отговорност понякога означава да пречупиш нещо в себе си, да направиш компромис и да осъществиш управление в името на своите избиратели. Дали те са способни на тази стъпка или ще вървят към нови избори, трябва да чуем отговорите от тях“.

„Има и още нещо, което не разбирам. Слави Трифонов вероятно беше в правото си да не иска да излиза в предизборната кампания и да пуска хората си да дебатират. Когато обаче си получил второто по големина доверие след изборите, да не излезеш и да не кажеш нищо, според мен е голяма грешка. Трябва да ориентираш хората какво мислиш за ситуацията, трябва да дадеш своя анализ, трябва да покажеш какво управление си готов на предложиш. Това е втори резултат, което означава, че хората виждат в теб потенциален управленец. Да мълчиш в такава ситуация, според мен е грешно. Симптомите на Covid не изключват възможността да използваш компютър и да напишеш няколко мисли. Съжалявам, че го казвам така, но има различни начини да наруши мълчанието си. Никой не го кара да прави разходки в Борисовата градина. Той обаче можеше да седне и да напише или някой от екипа му да даде изявление как си представят развитието на следващия парламент, как си представят своето собствено поведение в него. Те не са го направили до този момент и за мен това е странно. Странно, защото те са втора политическа сила, получили са доверие като втора политическа сила и вече е време да чуем какво мислят за създалата се ситуация“, коментира Александър Симов от БСП в края на разговора.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 57 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
Софиянец
2 Отговор
Симов, желая ви успех в управлението на БКП на теб и на нинова, няма по добри от вас!! Благодаря ви!!!!

Коментиран от #76


Оценка:
-46 +89

НЕМА А БАРАТЕ ИМПЕКСА
3 Отговор
САМО ОНА МОЖЕ А ДОВРЪШИ ПОЗИТАНСКИТЕ ПЕ'ДА-ЛЕ...ЗАВИНАГИ.
ГЛЕЙТЕ САМО КАК ШЕ ТУРИ ...САЛАМО НА ФАТМАКО

Оценка:
-71 +42

БКП=герп+дпс
4 Отговор
Вън режимът, който ни управлява и съд до дупка!

Коментиран от #5, #36


Оценка:
-35 +38

5
Този коментар е премахнат от модератор.
пппппппп
6 Отговор
Ама няма как да сравнявате плешивеца с Б.Борисов.Ама грам еднаквост няма единия е бимесмен другия здраво стъпил на земята и мислещ за народа [качествените ] простаците по площадите са ясни или онези платените от дубайския ,барселонски дето го е страх да си дойде защото знае че го чакат доста доживотни,та искам да кажа че Бойко направи доста за сравнение с червените се може да е малко некачествено но го има, има ваксини да добрите хора за боклуците невярващи са ясни .

Оценка:
-72 +32

Хаха
7 Отговор
Нещастно човече, дребна душица!

Оценка:
-52 +36

Абе Симов
8 Отговор
Прав си, но земете ги спечелете тея избори, стига само разговори. Бабите на село дребни, уж безсилни ама змия не отърват, мотиката винаги им е под ръка!... Относно слави, нека видим и него, че се навидяхме на мутри и мафия братче

Оценка:
-15 +58

БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
9 Отговор
СИМОВ НЕ КОМЕНТИРАЙ, А СЕ...МАХАЙ....И КОРНЕЛА С ТЕБ...

Оценка:
-68 +52

Брендица
10 Отговор
Навремето не гласувах за ГЕРБ, а сега не гласувах за ИТН. Инстинкт☺.. Бих направила истински вот само при просръбска партия. Такава от 1989 никой не се усети да сътвори..

Коментиран от #13, #51


Оценка:
-44 +12

Урангутан
11 Отговор
България ше се оправи, само ако Живко от Варна го направят владетел на България !

Оценка:
-23 +4

БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
12 Отговор
СИМОВ НЕ СЕ ОБЕСНЯВАЙ...ОБИРАЙ СИ....КРУШИТЕ....

Коментиран от #38


Оценка:
-52 +44

Гост
13 Отговор

До коментар #10 от "Брендица":


Интересно... Веюика Сърбия...

Коментиран от #16


Оценка:
-12 +5

д р Фройд
14 Отговор
ПИК бие аларма! Недялко Недялков планира разширено меланхолно самоубийство!!!

Коментиран от #41


Оценка:
-11 +36

15
Този коментар е премахнат от модератор.
Брендица
16 Отговор

До коментар #13 от "Гост":


Не точно.. Не забравяй състава на бившата СФРЮ-Сърбия.. Интересно ще е, ако има такава партия за силна България..

Оценка:
-17 +5

Стрелата
17 Отговор
Симкааа и за анализатор не ставаш

Оценка:
-15 +19

Според мен
18 Отговор
Всъщност на мен ми харесва развитието на БСП с Нинова. Започнаха да мислят като социалистическа партия - да мислят за проблемите в обществото и за решения на проблемите на хората. Според мен ще е грешка ако махнат Нинова сега. Основната посока е добра. Само малко повече активност в налагане на идеите трябва и БСП ще станат много добра партия.

Оценка:
-27 +48

007
19 Отговор
Кaквo e рaзличнoтo зa циркaджиитe в Укрaйнa, Итaлия и у нac; тoвa кoй cтoи или щe зacтaнe зaд нeгo. Зaд Зeлeнcки, нaпримeр e Бaйдън, Мeркeл и т.н.; зaд нaшутo мoнчe/тa кaтo чe нямa кoй дa ce цaни, тa дoри и зaгубилa Нинкaтa cи имa Путин, a тoвa cи e ceриoзeн гръб; нaй-вeрoятнo тoй нe и пoзвoлявa дa пoдaдe ocтaвкa. Нe мoгa дa cи прeдcтaвя, чe Мeркeл щe ce ръкувa cъc Cлaфчo или Тoшкo нaш, a дa нe гoвoрин зa Фoндeрлaeн, Бaйдън; ужec и ужac! Млaди хoрa, кaквo нaдрoбихтe; тoвa ли ви e идeaлът c кoйтo щe живeeтe oт тук нaтaтък? Дa нe гoвoрим зa тритe тaнкиcтки, кoитo зaeднo c тримaтa oтрoвни глупaкa, вcъшнocт двaмa, прocмукaли ce в пocлeдния мoмeнт; a тe кaкъв идeaл и нa кoгo мoгaт дa бъдaт. Нaиcтинa, зa щacтиe и в чужбинa oкaзa ce, нямa изтичaнe нa мoзъци; пълнa, бeзпътнa пocрeдcтвeнocт.

Оценка:
-17 +51

Муаха-ха-ха-ха...
20 Отговор
Обиколил табуретката Екватора ,ама му се губят 30хил.км. до село.

Оценка:
-14 +9

гого
21 Отговор
Нема такъв народ отчаян хаха

Оценка:
-4 +28

ТаУмВзе
22 Отговор
Що лаеш бе, пич? Явно е, че патерицата на герберастията се срина. И е краен Позор, чалгарче да ви бие по точки. ЗАКРИВАЙ.

Оценка:
-21 +19

Просветен илюминат
23 Отговор
Голям театър става като дойдат избори и артистите са много.
На какво ли не са готови само и само да докопат властта.
Досега да сте забелязали някой да го е грижа за вас?
Всеки знае какво не трябва да се прави и какво е добре да се направи,но когато някой говори за вашето добро той всъщност има предвид своето благодарение на вашето съдействие.

Оценка:
-0 +31

Сидней Рейли
24 Отговор
Изкуствено създадените партии - Дем. България и Изправи се, прецакаха Слави. Кой зная колко милиони са вложени да се подържа статуквото. Вижте кой са в Дем. Б-я. - Костов, Сорос и Бойкикиеви.

Коментиран от #35, #39


Оценка:
-8 +24

Цървул
25 Отговор
Ооо,Големия сладкодумник!
Сърби ли те главата още отвътре?
Остави го Борисов, ами кажи какво стана с великата Визия за България, с БСП, с любимата лидерката,на която така сладко гукаше в учението? Какъв е приноса на собствената ти гола и куха глава за червената катастрофа, за това си кажи,умнико...

Оценка:
-19 +21

.....
26 Отговор
Чиба бе

Оценка:
-14 +8

27
Този коментар е премахнат от модератор.
ьдьдь
28 Отговор
Мале мале не е те срам.

Оценка:
-10 +11

Алоууу
29 Отговор
Каунчо. Задоволство, че пак ще е на хранилката, да не се лъжем.

Оценка:
-8 +6

АЗИС
30 Отговор
А ТИ, МЛАДОЖЕНЕЦО СИ ПРЕД МЕН В ПОЗА "ПАРТЕР".

Оценка:
-7 +4

Просветен илюминат
31 Отговор
Каква е връзката между вас, нещастието и объркването, ко­ито са във и около вас? Явно нещастието и объркването не са зародили от само себе си. Вие и аз сме ги създали, а не някакво капиталистическо, комунистическо или фашистко общество. Вие и аз сме ги създали в хода на нашите взаимоотношения. Онова, което сте отвътре, се е проектирало извън вас, върху общест­вото. Онова, което сте, което мислите, което чувствате, ко­ето вършите във всекидневието, се е проектирало отвън - то определя обществото. Ако вие сте вътрешно нещастни, объркани, хаотични, това се проектира навън и определя света, оп­ределя обществото, защото обществото е отношенията между вас и мен, между мен и другите хора - обществото е продукт на нашите взаимоотношения и ако нашите взаимоотношения са объркани, егоцентрични, тесногръди, ограничени, националистически, ние проектираме всичко това извън нас и внасяме хаос в света.

Светът е това, което сте вие. Така че проблемите на света са ваши проблеми. Това безспорно е прост и основен факт, нали? Ние изглежда през цялото време забравяме това в нашите отно­шения с отделния човек и с хората въобще. Искаме да осъществим промяна чрез дадена система или революция на идеите и ценностите, основани на система, като забравяме, че аз и вие сме онези, които определят характера на обществото, които чрез начина си на живот определят дали ще има ред или безре­дие.

Оценка:
-1 +3

32
Този коментар е премахнат от модератор.
Не е смешно
33 Отговор
Стига вече разправии. Избираме ви, за да работите за хората и за България. Писна ни от междупартийни вражди, разправии, заплахи, протести , а заплатите ви на всички си вървят.
Ами засрамете се вече. Както ви е подредил народът - така да бъде. Сядайте, разберете се, намерете общи допирни точки и работете. Стига сте ни разигравали и сте харчили парите народни. Ако можеше до един, от всички партии, да ви подменим, да намерим, да внесем обективни и умни родолюбци , щеше да е най-добре. Ноооо, няма как. Поради това стига сте повтаряли кой с кого няма да работи. От вас всички се иска да се обедините и да работите. Така и народът ще се успокои. Лека и продуктивна работа.

Оценка:
-8 +14

Просветен илюминат
34 Отговор
Самата идея да водиш някого е антисоциална и антидуховна. При човека, упражняващ водачеството, то задоволява страстта за власт; при тези, които са водени, то задоволява желанието за сигурност и увереност. Гуруто дава един вид опиум.

Оценка:
-3 +3

35
Този коментар е премахнат от модератор.
пешо
36 Отговор

До коментар #4 от "БКП=герп+дпс":


и тук има народец, на който звездите му го говорят...

Оценка:
-2 +3

БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
37 Отговор
СИМОВ, НЕ СЕ ОБЕСНЯВАЙ, А СЕ...МАХАЙ

Коментиран от #42


Оценка:
-10 +11

38
Този коментар е премахнат от модератор.
Не само
39 Отговор

До коментар #24 от "Сидней Рейли":


ПАРТИЙКИТЕ СА НА ЯСЛА ПРИ ФАТМАКА- ФИГУРАНТ( ОПИПВА ПОЧВАТА ЗА ОФИЦИАЛНА ПАРТИЯ) НО ИСТИНСКИЯТ БОС Е... ЧЕРЕПА

Оценка:
-11 +10

БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
40 Отговор
СИМОВ...СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ...НАРОДА ВИ ПРАТИ В ТРЕТА ГЛУХА.....ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКИ С НИНОВА И СЕ....МАХАЙТЕ....

Оценка:
-11 +8

Ха ха
41 Отговор

До коментар #14 от "д р Фройд":


Яко.. :)

Оценка:
-0 +0

42
Този коментар е премахнат от модератор.
БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
43 Отговор
СИМОВ...СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ...НАРОДА ВИ ПРАТИ В ТРЕТА ГЛУХА.....ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКИ С НИНОВА И СЕ....МАХАЙТЕ....

Оценка:
-12 +8

Един
44 Отговор
БСП е партия на 130 години. Минавала е и през по - драматични събития. Ще премине и през тези. При измерение като това, СДС или НДСВ бяха движения еднодневки. ГЕРБ или партията на Слави- също. Лявата идея не само няма да изчезне- предстои и тепърва да укрепва. В свят на кризи, оял се бизнес и мизерия, това е неминуемо.

Коментиран от #48, #54, #66


Оценка:
-11 +23

БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
45 Отговор
СЕГА СЛЕДВАТ КУП ОПРАВДАНИЯ И ОБЯСНЕНИЯ....СИМОВ ПАК СЕ ОБЕСНЯВА.....НИНОВА ПАК СЕ КРИЕ.....РАДЕВ....В ЦАЙТНОТ......ЗДРАВИТЕ СИЛИ В ПАРТИЯТА СА ГИПСИРАНИ....БСП МИЛИАРДЕРИТЕ ОЩЕ ЩЕ ГЛАДУВАТ......

Оценка:
-15 +6

БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
46 Отговор
НЕ Е ДОБРЕ....БОЙКО БИЕ, А СЛАВИ СГАЗИ ...БСП......И ДРУГАРИТЕ СА В ШОК.......ЧАКАТ ЧУДО ДА СТАНЕ......АМА НЕЙСЕ....

Оценка:
-12 +6

J Y Moineau
47 Отговор
Айде и на тоз другите му виновни!

Оценка:
-9 +9

Филипов
48 Отговор

До коментар #44 от "Един":


Съгласен съм,че лявата идея е жива, но дали БСП са неин носител?

Коментиран от #57


Оценка:
-8 +11

49
Този коментар е премахнат от модератор.
мда
50 Отговор
абе стига бе. не ви иска народа.

Оценка:
-9 +5

КО КО РЕЧИ
51 Отговор

До коментар #10 от "Брендица":


МИ набъркани СЕ с шльокавица,наручайсе с плескавица изхвърли мъжки ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА и те то И ОВУЕ СТАНДАРТ ХВАЛА😂😂😂😂😂😂ОДИ ПРИ МАЙСТОР МИРО ТОЙ ЩЕ ТИ НАПРАВИ ПРО.........СКА „ПАРТИЯ”

Коментиран от #60


Оценка:
-1 +3

Лилява
52 Отговор
Винаги някой ви е виновен на вас.Скрий се и се махай!!!!

Оценка:
-8 +8

Lupo
53 Отговор
На някой прави ли му впечатление,че ЦИК от 3часа не е актуализирала данните от преброяването?

Коментиран от #55


Оценка:
-0 +8

АМОНИКЕ ОТ НИГЕРИЯ
54 Отговор

До коментар #44 от "Един":


ДА ВЕЧНА Е .......СКЛУПТУРАТА ПРЕД БСП ЦЕНТРАЛА

Оценка:
-9 +3

ЛЕТ МИ БИЙ
55 Отговор

До коментар #53 от "Lupo":


ЕЙ ВЯРНО,КВО ЛИ ПРАВЯТ.........КАБИНЕТ НА БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ???????

Оценка:
-5 +1

Другия с коня
56 Отговор
Кво стана бе,червен цървул....Хахах Бунището на Историята ви Зове...Развявайте си Червени Байраци там,играйте Казачок с братските народи,посрещайте с хляб и сол Окупаторите на Царство България ,държавни Изменници,но Там...На Бунището на Историята!!

Оценка:
-7 +10

Един
57 Отговор

До коментар #48 от "Филипов":


Да, това си е същата партия ,но в опит да се адаптира към съвремието. Ще има падове и възходи. Дори ми е странно, че толкова хора залагат на всевъзможни популисти, но не заложиха на този вековен опит.

Коментиран от #67


Оценка:
-4 +8

Давид
58 Отговор
Какво са 10 000 км смешник без реално образование? Ти знаеш ли колко минава един нормален тираджия? Смешно ми е как ФСБ подкрепя Нинова? Трагедия не ми се анализира. Спортисти? Що за чудо?

Оценка:
-7 +5

Аз Негодника
59 Отговор
Излишно е другарю Симов...Когато нещата в един публичен дом,не вървят добре,не се сменяват чаршафите,а проститутките...Надявам се че Феминизирането на партията,няма да направи мъжете в нея ЖЕНСТВЕНИ.

Оценка:
-7 +7

Брендица
60 Отговор

До коментар #51 от "КО КО РЕЧИ":


Не ме пращай.. Сръбска скара мога да ям и в Сърбия!!! Майка ми, от която са ме разделили още като бебе е сръбкиня😂 Аз съм българка😂 щото в България израстнах..

Оценка:
-3 +3

българина
61 Отговор
бсп никога не е била в това положение! ето това искам да коментираш!

Оценка:
-6 +4

Вальо здравото момче
62 Отговор
Симов, знаеш ме... добро момиченце си. Ще се видим скоро

Коментиран от #64, #65


Оценка:
-7 +6

Брей ...
63 Отговор
Разходил се значи !

Оценка:
-3 +0

64
Този коментар е премахнат от модератор.
Магаренцето
65 Отговор

До коментар #62 от "Вальо здравото момче":


Ще ви скъсам шахтите и на двамцата.

Коментиран от #68


Оценка:
-2 +0

Bingo
66 Отговор

До коментар #44 от "Един":


Точно това е проблема на БСП, че е наследник на БКП, докато тази партия не скъса връзката с комунистите и не започне от нулата никога няма да получи подкрепата на населението като лява партия каквито има на запад. Ще минат поне още 10 години докато това се случи. Нинова ще трябва да изчисти още доста наследници на старите комунистически фамилии за да започне изграждането на една европейска лява партия.

Коментиран от #77


Оценка:
-5 +5

.....
67 Отговор

До коментар #57 от "Един":


И БСП си имат вина, все се анализират и се гледат вътрешно, структурите и членовете си. Не се отвориха към хората, не показаха, че са силна опозиция и могат да бъдат носител на промяната. Капсулирани са и не разбраха, че посланията им не достигат до хората. Вътрешната битка на Нинова да изчисти БСП от лица, които нямат място в социалистическа партия беше представяна от медиите като нейна борба за власт, а не като промяна към по-добро. Заявиха ли ясно защо го правят? Трудно ще убедят младите хора в политиките си, както и разочарованите от тях, че искат и могат да донесат промяна след толкова години във властта, издънки и никаква политика към хората извън структурите им.

Оценка:
-3 +8

Вальо
68 Отговор

До коментар #65 от "Магаренцето":


Магаренце и с теб ще постъпя като сьс Сашко с розовите бузки... и щеее станеш женско катърче

Оценка:
-1 +4

Цанков
69 Отговор
Еднокнижника да каже къде потънаха предишните 50 милиарда пари от ЕС и заеми? И защо Румъния, която беше след нас по доходи при влизането в ЕС, към днешна дата вече е постигнала ниво 70% от средния европейски доход. А ние лазим по дъното с 55%. Да не би нещо да е свързано с усвояването, пълненето на шкафчета, барселонските къщички, севдините палатчета и т.н.

Оценка:
-4 +10

Страничен
70 Отговор
БСП-БКП е пред закриване!

Оценка:
-7 +7

БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ
71 Отговор
СРАМ ГОЛЯМ...НИНОВА НЕ СЕ КРИИ...ДАВАЙ ОСТАВКА...ПРЕВЪРНА БСП В ИЗБОРЕН ТУПАН....

Оценка:
-6 +6

БСП...МИЛИАРДЕРИТЕ
72 Отговор
ИЗЛАДНЯХМЕ.......НИНОВА НЕ НИ ОСИГУРЯВА ПЕЧАЛБИ....ЗАЛАГАМЕ Я НА....ДУЗПАТА

Оценка:
-5 +4

73
Този коментар е премахнат от модератор.
74
Този коментар е премахнат от модератор.
Прост народ слаба държава
75 Отговор
С това управление на курнелка другите избори 3.9%

Оценка:
-5 +7

Много
76 Отговор

До коментар #2 от "Софиянец":


Добри да продължават в същия дух😂

Оценка:
-2 +2

След
77 Отговор

До коментар #66 от "Bingo":


10г няма да има такава партия

Оценка:
-6 +5

ГЕРБАР
78 Отговор
Победа победа или ширка или апостоле сине БОЙКО ЛЬВСКИ

Оценка:
-2 +2

АМОН
79 Отговор
АБЕ ОХЛЮВ,

КОЛКО ОЩЕ ЩЯХТЕ ДА ГО ИГРАЕТЕ "КОНСТРУКТИВНА ОПОЗИЦИЯ"??

АМИ ВИЕ ЦЪРВУЛ ТАКЪВ , ГЛАСУВАХТЕ ЗА ГЕШЕВ И НЕ ПОСМЯХТЕ ЗАРАДИ ТОВА ДА ИЗКАРАТЕ ХОРАТА СИ НА ПРОТЕСТИТЕ ЗА СВАЛЯНЕТО МУ.

ВИЕ СЕ ПРЕВЪРНАХТЕ В ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ - ДПС !!!

НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ В ПРЕДСТОЯЩИЯТ ПАРЛАМЕНТ ВРЪЗКАТА С ДПС Е НЕИЗБЕЖНА.
ВИЕ НЯМАТЕ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ ДА ПРОМЕНИТЕ МОДЕЛА , А ВАШАТА КРУШОВСКА БИВОЛИЦА ЕДВА ЛИ ЩЕ ВИ ИЗМЪКНЕ ОТ ЯМАТА В КОЯТО СТЕ ПОПАДНАЛИ.

ВИЕ СТЕ АУТ!!!!
КАЗВА ВИ ГО С ИСКРЕНА ОМРАЗА ЧОВЕК С ЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ.

ВИЕ НЕ СТЕ ЛЯВА ПАРТИЯ , А БОКЛУЦИ ДРАНДУРКАЛИ ТОЛКОВА ГОДИНИ ЕДНА АБСОЛЮТНО БАНДИТСКА СИСТЕМА В КОЯТО ПРАВОТО НА СИЛНИЯ СТОИ НАД ПРАВОТО НА ЗАКОНА.

ЗАКОНА Е ВРАТА В ПОЛЕТО , А ПРАВОРАЗДАВАТЕЛИТЕ СА С ВЪРЗАНИ ОЧИ , УШИ И УСТА!!!

ВИЕ СТЕ ЧАСТ ОТ ТАЗИ ИДИОТСКА СИСТЕМА!!
Ходете там откъдето сте се появили на този свят!!!
БОКЛУЦИ МРЪСНИ!!

Коментиран от #80


Оценка:
-6 +8

ГЕРБА
80 Отговор

До коментар #79 от "АМОН":


Апостоле сине БОЙКО Е ЛЕВА НА БЕДНИЯ БЬЛГАРИН ЦАРВУЛ ТЬКЬВ

Оценка:
-1 +0

Ралева
81 Отговор
Дебелака мазен.
Кажи бе комуне как се освини така само с една заплата?

Оценка:
-3 +7

Каквото и
82 Отговор
да се пише истината е, че освен отделни представители на партията на христо иванов, няма по-подготвени за управление и то в настоящата криза, която ще помете народа като цунами от БСП. Техният потенциал трябва да бъде използван. Не може хора събрани насипно - певици и певачки, артисти и т.н, които нямат грам управленски опит да се мисли, че може да се сложат на кормилото, ами че те ще катастрофират влакчето, на което сме качени. Мислете с ума си, не с емоциите. Емоциите отминават, последствията остават

Оценка:
-1 +3

На БСП
83 Отговор
им спретваха всякакви сценки, мисля дори, че има задкулисие, да бъдат изхърлени от властта, за да могат "различните" дружно да си стискат ръцете под масите, щото няма кой да ги наблюдава. То трябва да си сляп и с двете очи, че да не виждаш, как управляващите си напазаруваха Сергейчо, Гергов и прочие "стари" кримки в БСП, които я разрушаваха от вътре. Не й бе лесно на Нинова да води битки и срещу свои и срещу чужди. Смятам решението й за уместно, защото когато и на върха "приятели" много, когато не си - се виждат кои са истинските и БСП ще се изчисти и оздравее. Извинете, но какъв лидер е Слави?!?

Оценка:
-1 +5

Защо Слави
84 Отговор
още нищо не казва - ами чака да му напишат сценария. Човек, който само е изкукуригвал написано от друг, това му е капацитета

Оценка:
-0 +5

85
Този коментар е премахнат от модератор.
ЗАРАЗНО ЗЛО
86 Отговор

До коментар #85 от "Електра":


Много точен коментар, Учиндолица по скоро върви по стъпките на Барейков, и скоро ще го замерят с екстременти.

Оценка:
-1 +4

Фаро
87 Отговор
Цели 30 години власта беше в ръцете на някакви,които правеха всичко само не и да управляват видно е до какво дъно сме стигнали.Сега за първи път печели шоумен,който нарича нещата с истинските им имена и ще вкара хора доказали се с това че през целия си живот са учили и работили,както всички българи с желание да променят порочната практика да избираме предатели и българоубиици.Мутрата е в поза кучешка моли за мир и нежности обещава чужди пари,но това е началото на техния край

Оценка:
-3 +0

88
Този коментар е премахнат от модератор.
89
Този коментар е премахнат от модератор.
90
Този коментар е премахнат от модератор.
ТРЕНД
91 Отговор
Не е ли безсмислица и измама да си депутат от място където не си роден? Мястото където си роден е за винаги, и така ще имаш право само да си депутат на едни хора. Ако ги разочароваш, следващият път няма да те изберат. А сега се скача при едни хора днес, при други утре..

Оценка:
-1 +1

Петров
92 Отговор
Мръсните МУТРИ от ГРОБ купиха всички ман гали отново..

Гласуването в чужбина е най -реално за положението в страната.

Там живеят независими хора, които Шайката на Простия прости няма как да купи. Те не се продават.

Оценка:
-2 +3

Просветен илюминат
93 Отговор
Трансформацията не е цел. Преобразуването не е резултат. Резултатът предполага остатъци, причини и последствия. Ко­гато има причинност, неизбежно има и резултат. Последствие­то не е нищо друго, освен резултат на желанието ви за преобразяване. Когато желаете да се промените, вие все още мислите за развитие, а онова, което се развива, не може да види това, кое­то е. Истината е да бъдеш във всеки следващ момент. Щастие, което продължава, не е щастие. Щастието е състояние, което е безвременно. Състоянието на безвремие може да дойде само когато има огромно недоволство - не недоволство, което е на­мерило изход, през който да избяга, а недоволството, което няма отдушник, няма къде да избяга, което не търси удовлетво­рение. Само тогава, в състояние на върховно недоволство, може да дойде действителното. Действителното не може да се купи, да се продаде, да се повтори, да се научи от книгите. То трябва да бъде откривано във всеки отделен момент, в една усмивка, в една сълза, под изсъхнал лист, в блуждаеща мисъл, във всеотдайността на обичта.

Оценка:
-1 +1

ТРЕНД
94 Отговор
562 005 гласове за Слави. 1-милион са децата. Значи към 6-милиона с право на глас. Не повече от 10% са подкрепили Слави. Поне половината от тях са дали глас за него просто на пук, без да му се надяват. Но ГЕРБ-СДС да имат 828 628 гласове, подсказва за не истински избори. Да, ако беше пък президентска република, на втори тур трябваше да се избира между Слави и Бойко. Бе не може да има демокрация ако няма бюлетина за против.

Оценка:
-0 +4

Просветен илюминат
95 Отговор
При различните кризи в миналото пробле­мите са били свързани с експлоатацията на вещи или на хора. Сега се експлоатират идеи, което е много по-вредно, по-разру­шително и унищожително. Вече знаем каква е силата на пропа­гандата и това е едно от най-големите нещастия, които могат да се случат: използването на идеи като средство да се проме­нят хората. Това става в днешния свят. Човекът не е важен, важни са системите и идеите. Човекът повече няма никакво значение. Можем да унищожим милиони хора, за да постигнем ня­какви резултати и резултатите се оправдават по идеен път. Притежаваме блестяща структура от идеи, за да оправдаваме злото и това, без съмнение, е безпрецедентно. Злото е зло. Не може да доведе до добро. Войната не е средство за постигане на мир. Войната води до ползи от второстепенно значение, напри­мер до производството на по-ефикасни самолети, но тя не може да донесе мир за хората. Войната се оправдава по интелек­туален път като средство за постигане на мир. Когато инте­лектът има ръководна роля в човешкия живот, той води до без­прецедентна криза.

Коментиран от #98


Оценка:
-1 +3

КОЛЕВ
96 Отговор
ш и б а н к о м у н и с т

Оценка:
-2 +2

97
Този коментар е премахнат от модератор.
Айде малко
98 Отговор

До коментар #95 от "Просветен илюминат":


да си починеш, става ли.

Оценка:
-0 +1

99
Този коментар е премахнат от модератор.
Шумналия
100 Отговор
Не знам какъв народ сме но винаги чакаме да дойде месията и да ни оправи.Първи бяха СДС-оакаха се,дойде царя-същата работа .Дойде Бойко съсипа България.Сега следващият месия е Слави ще изчакаме да видим.Предполагам същата работа.Жалко за нас с наведените глави.

Оценка:
-0 +1

аз съм Веска
101 Отговор
ТАКА БЕШЕ . СЛЕД ТОВА ЧЕРВЕНИ СЪВЕТНИЦИ ОБСЕБИХА НАИВНИКА ОТ БАНКЯ , И ТОЙ СТЪПКА ПО СТЪПКА СЪТВОРИ ЧЕРВЕНИ ЗАКОНИ . А ТЕ БЯХА НЕОБХОДИМИ НА ЗАДКУЛИСИЕТО , ЗА ДА ВПРИМЧИ В НОВА ХВАТКА НАРОДОНАСЕЛЕНИЕТО .
Б.Б. МОЖЕ ДА СЕ Е ПОДХЛЪЗНАЛ , НО ВСЯКА ПЪРЗАЛКА ИМА КРАЙ. МНОГО ИНТЕРЕСНО - ПОНЯКОГА ИМА ЗАГРАЖДЕНИЯ В КРАЯ , ПОНЯКОГА " ОРИЩЕ " .
Е ТАКА ДЕ : ЕДНИ ЩЕ ОРАТ , ДРУГИ ЩЕ СТЕНАТ В ЗАГРАЖДЕНИЯ - КОЙ КАКВИ ПОЗИЦИИ Е УСВОИЛ В НАНАДОЛНИЩЕТО ....

Оценка:
-0 +0

102
Този коментар е премахнат от модератор.
ТОЧКАТА
103 Отговор
За 30 г. ОБЩЕСТВОТО се изчанчи,стана консуматор!!!И ,,консумира,, всичко,то не търси РАЗВИТИЕ.....Затова и ,,победителите,, въобще не си правят труда за програми,перспективи,визия,СТРАТЕГИЯ ЗА 20/50 Г НАПРЕД!!!!!!НИЕ уверено крачим към идиотокрация/тиква,чалга,идиот,фейсбуквласт/.....Дано не съм прав,но погледнато в перспектива и ролята която НИ отреждат,това ни очаква......Лозунгът ,написан на народното събрание става ненужен атрибут....,,съединението прави силата,, но разумните правят съединението.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
ТОП 5