7 Април, 2021 14:55 18 623 162

Слави Трифонов има исторически шанс

  • слави трифонов-
  • има такъв народ-
  • исторически шанс

Той трябва докаже, че не е поредното мюре на ДС статуквото за овладяване на народния гняв

Слави Трифонов има исторически шанс - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гласуваното доверие към политика Слави Трифонов му дава исторически шанс да влезе в историята на България като човека, дал нов живот на демокрацията в България. Тя се появила за малко до началото на настоящия век и година след година, конкретно след идването на Кобургота започна бавно и постепенно да изчезва. А посткомунизмът никога не си отиде напълно, дори сега го има в някаква степен.

На първо място е изключително важно Трифонов и партията му да не се поддадат на манипулативния натиск, на който са подложени и от страна на Бойко Борисов и от страна на неговите придворни политолози, социолози и всякакви такива други коментатори, които за наша зла участ от сутрин до вечер обикалят из големите национални телевизии и обработват с всички сили. Казват споменатите, че трябва да има правителство, и то на всяка цена, налагат схващането, че то трябва да е между ГЕРБ и "Има такъв народ". Това, разбира се, е капан, от който Слави и партията му трябва да се предпазят. Консумиране на власт заедно с ГЕРБ, но и с БСП или ДПС, е равносилно на политическа смърт. Дори с уж "безкористна" подкрепа на добрите намерения.

Борисов, подценяван от мнозина, в тези ситуации си личи, че има много добро разбиране и интуиция за българската политическа реалност. И впрочем, хората, които вече го погребват политически, дълбоко грешат. Ако опозиционните сили - "Има такъв народ", "Демократична България" и Изправи се! Мутри вън!", не изиграят верните политически ходове, единият от които е задължителни нови избори, ГЕРБ и лидерът ѝ могат да бъдат реанимирани.

Едно редовно правителство сега, под каквато и да е форма, ще бъде изключително нестабилно. За да има стабилно управление, каквото Борисов се преструва, че иска, трябва да има стабилно мнозинство, което може да прави реформи.

Служебното правителство е това, което може да внесе малко спокойствие в държавата. Въпреки че Румен Радев е все още недоказал се напълно, е почти сигурно, че този път ще изложи по-добри премиер и министри, а не удобни и слаби хора

Слави Трифонов има историческия шанс да опровергае налаганата максима, че всички са маскари. Ако и той се провали, или съзнателно предаде доверието на подкрепилите го над половин милион българи, "всички са маскари" ще обземе умовете и душите на още повече българи. А това е сигурен начин да потеглим към официализирана диктатура. Мнозина от години повтарят, че проблемът е моделът. Не. Република с парламентарно управление, каквато сме по Конституция, не е лош модел. Просто лоши хора го реализират и съответно го модифицират към уродливи форми. ГЕРБ направи точно това с годините.

Другото ключово е в "Има такъв народ" много сериозно да преосмислят законодателните си идеи. Голяма част от точките от референдума са силно противоречиви, а някои и категорично недобри. Въвеждането на изцяло мажоритарна изборна система не е непременно лошо, но крие рискове и неизвестни. Настоящата пропорционална система с възможност за преференциално гласуване изобщо не е лоша. Мажоритарният вот е важен, но партиите, традицията на партийността не трябва да бъде заклеймявана, само защото досега са се раждали лоши плодове от нея. Проблемът е в качеството на хората, които се захващат с политика, и в културата на хората, които ги избират.

Задължителното гласуване е нещо, което не гарантира нищо. Някой напук, от отвращение, би предпочел да си плати глобата. По-скоро с времето трябва "гласуването" да бъде напълнено със съдържание, с което да придобие смисъл за българите от различни поколения.

Електронното гласуване е нещо положително и трябва да бъде въведено. Тук различие между "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън!" и хората, които тези формации представляват, няма.

Избирането на главен прокурор пряко от народа е сред най-плашещите идеи на Трифоновата партия. Това определено трябва да бъде преосмислено и не трябва да става факт, защото на практика означава, че и Ъндърграундът ще може да си избира кой ще го обвинява за престъпленията, които извършва. Не е сериозно.

В контекста на това, че трябва да има преосмисляне на политически идеи, трябва да кажем, че едва ли са много хората, които са гласували за "Има такъв народ" заради точките в референдума, представения екип, или програмата. Не. Тази партия получи подкрепата на толкова много хора и стана втора политическа сила, защото хората искат някой да накаже лошите и виждат възможност това да е Слави, който успешно изгради имиджа си през годините.

Именно за това от "Има такъв народ" трябва да се вслушат в гласа на разума и в гласа на истинските политици, които, за добро или лошо, са в "Демократична България". Там са хората с ясна концепция как България може да излезе от тинята, в която я превърнаха НДСВ, БСП, ДПС и ГЕРБ. А именно чрез лустрация, обхващаща периода от 1944 до ден днешен, съдебна реформа по предвидения начин в програмата на демократите, масова дигитализация на услугите, предлагащи се от администрацията (за да се намали драстично възможността за корупция и рекет), но и не само, и балансирана икономическа политика. Всичко това обаче ще има значение, само ако след новите парламентарни избори някой измежду "Има такъв народ" и "Демократична България" е първа политическа сила.

Времето за конкретика и действия дойде. Слави Трифонов трябва докаже, че не е поредното мюре на ДС статуквото за овладяване на народния гняв. Оползотвори ли правилно народното доверие, всякакви подхвърляния като "чалгар", "шут на мутрите" и т.н., много ще олекнат. Дори може би окончателно ще бъдат забравени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 130 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choki

    101 72 Отговор
    Славчу ще им види сметката !

    Коментиран от #70, #117, #151

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ИГДК

    148 62 Отговор
    От трън, та на глог... Казано с една строфа: изборна катастрофа! Имали сме Златен век, днес - Нирвана кючек. Имали сме бойна слава, днес - стилът на Преслава. Имали сме ДАНС, днес - Магаданс... Не е ли повод за болка, че на власт е поп фолка?! Избрахме, казано накратко, "Я елате, пиленца, при батко!" Щом чалгата е алтернатива, накъде държавата ни отива!?... А в Историята има един урок, казва се: "от трън, та на глог"... Автор: Петър Донкин
  • 4 ганчо

    74 12 Отговор
    Тези загубиха изборите за 78 стотинки . Много умно !
  • 5 ЛЕВСКАР

    120 48 Отговор
    Славиии, режи до кокал тези гадини ....

    Коментиран от #77

  • 6 БКП

    55 72 Отговор
    Слави прави кабинет ние сме с теб !
  • 7 Майна

    68 72 Отговор
    КЪДЕ Е СЛАВИ? ПРЕПОРЪКА ОТ МЕН, ДА ПРИЕМЕ ПОДКРЕПАТА НА БСП И ДА ДЕЙСТВА...ДРУГИТЕ ИЗБОРИ МОЖЕ ДА НЯМА ТОЗИ ШАНС

    Коментиран от #92

  • 8 Нищо

    112 36 Отговор
    няма да докаже , липсва му кураж , увереност , компетентност , при това сам не може да вземе решение комплексирания и мутреещ се нарцис !
  • 9 мислещ

    51 29 Отговор
    Той по принцип Е точно това. Друг е въпросът, че точно заради егото и лакомията му има възможност да покаже среден пръст на мутрите и да се бори за мнозонство в парламент, в който мутрите да не са фактор. Да видим.
  • 10 Българин

    50 61 Отговор
    Нови избори и ГЕРБ и БСП извън петицата това е истината

    Коментиран от #93, #106

  • 11 про3д

    18 5 Отговор
    хахаха
  • 12 Гаргамел

    56 23 Отговор
    последния да удари шалтера на аеца в тая територия след като славчо ще управлява :))))
  • 13 Диверсант

    81 33 Отговор
    В партия Иматъпнарод има цигулари и флейтистки. Не бъркайте управление на държава с чалга купон
  • 14 мангър

    90 25 Отговор
    Най голямта МУТРА /с три джипа охрана/ ще се коалира с МУТРИ ВЪН!!
  • 15 гост

    55 23 Отговор
    в момента хич не завиждам на ИТН и президента Радев, от тях зависи бъдещето на българия , както и да изритат мунтантите към цсз най вече
  • 16 Слави

    25 33 Отговор
    Се дърпаше от политиката години наред. Отдавна трябваше да влезе. След като бацо 3 му посегна вече нямаше как
  • 17 ман

    37 16 Отговор
    ЩЕ ГО ИЗПЪРЖАТ.

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Павел Пенев

    49 30 Отговор
    Слави не е мюре на ДС а подлога на ДПС и приятеля от бандитските години Бойко.
  • 20 И все пак

    52 48 Отговор
    Слави е нещо много повече от "редовите чалгари".Има поне 1 вагон книги четени и препрочетени,канеше на гости Валенса,Горбачов,Лужков,Жан-Клод ван Дам,Лоренцо Ламас,аре да не броя до утре.И Н.Хайтов му беше написал в Книгата - това,което другите не могат,Слави го може..Е,не е ли така?

    Коментиран от #73

  • 21 ПСР

    68 31 Отговор
    Слави,та Слави...много за него.Пък и голямо плюене пада./нашето семейство не е гласувало за него./Защо го преследват така яростно?!
    Човекът има образование.Създаде перфектен,професионален,на високо ниво,екип,бенд,балет.Добър бизнесмен.
    Боко,какво сътвори за 15 години?Кражби,олигарси,корупция,овладяване на държавата,най,най,най по всички лоши показатели в Европа.Но...бил опитен,имал международна подкрепа,папи са го галили по главата,Меркел и Макрон на крака са Му идвали....
    За Слави-не знам.Не съм му фен и какво от това?Масовата атака срещу тях,взе лекичко,много да ме съмнява.
    Имало варианти,сценарии казват в тази патова ситуация-засега.
    Бла,бла.Това,което Боко ще пробва е сработвало през годините-КУПУВАНЕ,ПАЗАРУВАНЕ!Този път,само и само да остане Премиер,ще обещава на патериците милиарди,не милиони.Те,милиардите чакали в сакове на границата.Ако трябва/а в името на кинтите,направо си струва/,ще цепи новосформирани парламентарни групи.
    Фокусът за мен е предстоящата мръсотия,не Слави.
  • 22 Пепо

    27 10 Отговор

    До коментар #17 от "ман":

    САМ СЕ ИЗПЪРЖИ !
  • 23 Хахаха

    36 2 Отговор
    Защо се изненадвате? Този избор е естественият резултат на вашия цивилизационен избор през последните десетки години. Както говорим ние, руснаците, ,,За что боролись на то и напоролись". За каквото сте се борили, на това сте се нанизали.
    Не може една нация да прекърши своята идентичност и да заприлича на великата илюзия- западната демокрация- насила. Една английска ливада се коси десетки години преди да се превърне в идеална.

    Коментиран от #122

  • 24 Какъв

    45 19 Отговор
    исторически шанс , бе ? В чалгата е едно , в реалния живот е съвсем различно ! Човекът е психически нестабилен и нерешителен , гони го страх и за това винаги се е облягал на подземния свят и на силните на деня !
  • 25 Край

    35 4 Отговор
    Слави ако се откаже от резултатите на Референдума - аламинут става Никой. Ако не се откаже и Бате предложи мажоритарни избори - ще оцелее но ще дари на Герб абсолютно мнозинство.
  • 26 гадно

    36 25 Отговор
    Врабчето каца на рамото един път. Дългия трябва да направи коалиция и правителство от трите нови партии и да приеме при ясни условия подкрепата на БСП за три месеца до следващите избори. През това време да прочистят максимално възможно калинките накацали из държавния апарат.

    Коментиран от #32

  • 27 Даката

    38 17 Отговор
    И царчето имаше,ама напълни гушата и бега.Тоя е още по зле, ще разсипе държавата .А най зле ама ние,простотията българска няма край
  • 28 Ти да видиш

    21 7 Отговор
    Браво на автора.Няма смисъл да се търси премиер това е човека.Всичко му е ясно акъл дава и съветва от други да не се взема.Къде се кри до сега приятельо точно ти нитрябваше да ни разясниш нещата от кухнята.Браво.Възхитен съм.
  • 29 БЪЛГАРИН

    46 25 Отговор
    Абе, хора съвземете се! Как можете да вярвате на човек, който от 20 години се моли по телевизиите евентуално някоя жена да се излъже за него.Тоя ненапразно има само кучета. Какъв е тоя? Какво може да свърши - нищо!

    Коментиран от #86

  • 30 пожелание

    29 12 Отговор
    Явно е ,че трябва да дойдат експерти от ЕС. ,за да не се затрие държавата ,а партиите да се закрият ,за да няма кражби!!!
  • 31 Софиянец

    12 27 Отговор
    Не лоша статия, принципно може и да е така. С мажоритарния вот и избора на прокурор тотално не съм съгласен. Правилният ход е да се довери на Христо Иванов, ако могат да съставят правителство да го направят с премиер от да България. Слави трябва да им се довери и ще остане в историята като спасителят на съвременна България, другия вариант е да отиде в небитието като тиквата. Според мен Радев да прави служебен кабинет не е добро решение. Трябва на максимум да се използва моментът, втори шанс да се измете статуквото няма да има!
  • 32 Чочо

    17 15 Отговор

    До коментар #26 от "гадно":

    Какви избори през три месеца,имат 170 депутати...герб имат 70...чакаме ги три месеца и ги почваме с дървото.
    Стига оправдания

    Коментиран от #55

  • 33 Жоро

    38 13 Отговор
    Тоя е заедно с Пеевски и пере парите на мафията.Ще управлява ама друг път.
  • 34 123

    29 9 Отговор
    А нима сега каскета не е сложен от олигарсите и не обслужва мафията
  • 35 смерш

    38 12 Отговор
    Нима някой мисли че Слави Трифонов е честния,независим,смел реформатор,който ще оздрави политическата система в територията?
    Интересно би било да се получи отговор на въпроса за произхода на първия милион на милионера Слави Трифонов?
    Със съжаление трябва да призная че пишман генерала отново проявява способноста си за оцеляване с повторението на предложението за Велико Народно Събрание от каквото България наистина има нужда!
    Основния въпрос в сегашната ситуация е дали Президента Радев ще намери вярно и разумно политическо решение което да предложи на Блгарския етнос/именно на Българския! /!
  • 36 !!!?

    14 13 Отговор
    Този говори за "придворни анализатори" на Борисов, ама изглежда самия той е паж на Черепа, защото само Черепа и патриотите се надяват на скорошни нови избори !!!?
  • 37 Панов

    55 9 Отговор
    Кой избира чалгар за премиер,я се огледайте малко из Европа.Само Украйна избраха клоун като тоя.

    Коментиран от #39

  • 38 3766

    26 4 Отговор
    Статията започна добре, ама завърши като едно соросоидно рядко щастие ....
  • 39 Тъй де

    31 7 Отговор

    До коментар #37 от "Панов":

    Само чалга и крадени кавър версии.

    Коментиран от #41

  • 40 Край

    24 13 Отговор
    Най хубаво е да се обявим за Немска колония и да ни пратят губернатор па какъвто ни бил късмета.
    Махай парламент махай президент. Немските закони и арбайт.

    Коментиран от #135

  • 41 Пламен

    38 3 Отговор

    До коментар #39 от "Тъй де":

    Гръцкия премиер,Харвард..нашия чака рака...и четири джипа горили охрана
  • 42 Матей

    24 3 Отговор
    Ти какво бе ,омбре,нова психология ли изобретяваш?Човек не може да избяга от собствената си същност.Все едно аз да стана мутра,а,как ви се вижда?Ми не може,колкото и да му се иска,напълно съм уверен,че слави ще я оплеска,по един или друг начин,същият е като ники-дудука,даже оня е самороден.Тук е традиция партиите да са вождистки,не може неговите съратници да го уволнят и толказ.Партии без идеология,цели,морал,само с привидности,мимикрия,имитация,накрая нищо не става.А истинските партии на народа останаха отвън,те трябва да размислят защо.
  • 43 Горо

    23 21 Отговор
    Най-доброто, което Слави може да направи е да предложи за премиер Ренета Инджова. Тогава с Борисов, едноличната му партия и стотиците калинки във властта ще бъде свършено!

    Коментиран от #69

  • 44 Див селянин

    42 6 Отговор
    Първо да се научи да си обува чорапи преди да си сложи обувките и да си махне обиците от ушите
  • 45 Славчо послушай ме

    11 11 Отговор
    Сложи Венета Харизанова шеф на парламента
  • 46 Чочо

    41 5 Отговор
    След 6 месеца и феновете му ще го линчуват
  • 47 Майна

    35 4 Отговор
    СЛАВИ, ТРЯБВА ДА ЗНАЕ, ЧЕ ИМА МНОГО МИСЛЕЩИ ХОРА В ЧУЖБИНА , КОИТО НЕ ГО ПОДКРЕПИХА...НЕКА НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ИЗБОРЪТ НА ТЕЗИ, КОИТО БЯХА НА ПРОТЕСТИТЕ....АЙДЕ ДА ТЕ ВИДИМ СЕГА, СЛАВИ, НЕ СИ ЛИ ПАТЕРИЦА...ДАВАЙ, ПОКАЖИ НИ....И Е НЕСЕРИОЗНО , ОНЯ С ..КЛАСИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ , ДА ДЕМОНСТРИРА КОМПЛЕКСАРЩИНАТА СИ КАТО ...ГОВОРИТЕЛ...ТОШКО КАКЪВ СЕ ЯВЯВА???
  • 48 оле оле

    38 10 Отговор
    Предпочитам чалгарите на Слави, хунатата ,Азис дори ,но само НЕ и Демократична България . На идея си нямате това НПО стоящо и финансиращо Демократична България ,какво ни подготвя..

    Коментиран от #81

  • 49 Един от многото

    24 19 Отговор
    Не мога да разбера някои хора,които побързаха да сложат каруцата пред коня.Ами дайте му(на Слави)малко време.В края на краищата не всеки се е родил политик(изключение е само еднокнижника)
  • 50 Уфффффф

    18 2 Отговор
    Глупости, глупости, глупости!
    - Президента първият път се бил издънил, ама сега почти сигурно нямало да се издъни. Въпреки че все още не бил съвсем в час.
    - Пропорционалната система не била лоша, но нямало хора за нея. А и хората много не вярвали на партиите. Ти да видиш. Ами тогава за какво да държим една неработеща система?!?!!? Нека хората намират подходящите за депутати. Без значение от коя партия са или дали са партийни изобщо.
    - Моделът е добър, но видиш ли ГЕРБ го били опорочили. Ами Конституцията е такава, че не само го позволява, но дори го насърчава. И с пропорционалната система контрола на народа липсва.
    - Задължителното гласуване - да, не бива да го има, но избори с по-малко от 50% валидни гласове трябва да се считат за невалидни. Защото не отразяват истинската воля на народя.Не може при гласували 40%, Парламента с кворум от 120 души да приема закони. Защото тогава са представени само малко повече от 10% от исбирателите. Нищо, че често депутатите гласуват по команда отгоре, кето значи, по волята на един единствен човек, за когото може дори никой да не е гласувал.
    Ето затова Конституцията и системата трябва да се променят.
  • 51 gost

    34 14 Отговор
    Славчо Учиндолски, Мая Кюстендилската слива и Христо брадата нищо няма да направят.

    Коментиран от #110

  • 52 БЪЛГАРИН

    29 12 Отговор
    След 11 години управление от най подготвения България е най бедната ,болна,корумпирана и пропаднала държава в ЕС.
  • 53 4579

    40 8 Отговор
    Абе къв христо иванов, ква демократична България бе палячовци, кой истински българин би подкрепил соросоидните мижитурки ...
    По - добре комунизъм като в Китай и смъртна присъда за националните предатели и корумпетата ...
  • 54 Пореден лъжец

    35 3 Отговор
    Слави Трифонов е българският вариант на Грета Гарбо. Ха сега да видим чалга избирателните му знаят ли защо.
  • 55 гадно

    14 10 Отговор

    До коментар #32 от "Чочо":

    Не си прав за тези три месеца трябва да се промени изборния кодекс и маса други неща за да не може повече да ни управляват тикви.
  • 56 Мики Маус

    10 17 Отговор
    Абсолютно се съгласявам със статията. Никакви договорки със партиите от статуквото ГЕРБ, БСП ,ДПС. Да го ду....ат мутрите и ДС.
    Нагледахме се на кражби от тях.
  • 57 !!!?

    21 2 Отговор
    Автора говори за "Има такъв народ" и Трифонов и пропуска да каже, че това е електората на официалната му абревиатура "Няма такава държава" !!!?
  • 58 Чочо

    37 2 Отговор
    Трифонов е майстор в крадените кавър версии преработени в ориенталска музика с ромски мотиви,а българите, в безграничната простотия...то не бяха Жорж Ганчев Сидеров царчето пожарникаря сега клуна

    Коментиран от #105

  • 59 Фактология

    6 5 Отговор
    Изненадана съм от теб Здравков.Много логично мислене, а аз те смятах за журналист с нестандартно мислене.Именно тук трябваше да се изявиш с нестандартното,защото обиграните политици са обиграни ще използват именно това.
  • 60 ккк

    7 13 Отговор
    Най-доброто което съм чел от изборите насам
  • 61 5893

    21 3 Отговор
    Колкото и да джавкате платените мекерета, соросоидните продажници нямат място в България!
  • 62 Нищо няма да направи, поредния въздухар

    30 4 Отговор
    Никъв шанс мутрата-чалгар да направи управляващо мнозинство, щот го е страх че ще се провали преди да започне, не е наясно какво трябва да прави, това е истинския живот а не ТВ шоу което репетира и което може и да се провали ама е без значение за Държавата😉
  • 63 Кой68

    32 3 Отговор
    Какви глупости пишеш ?!
    Какъв исторически шанс!?
    Та той се въртеше при мутрите/ВИС и СИК/, а да не споменавам политиците ...
  • 64 БГ МАФИЯ В МС

    35 2 Отговор
    СЛАВИ Е ГОЛА ВОДА И СЕ КРИЕ КАТО ОЩИПАНА МОМА. А СЕГА СЕ ЧУДИ КАКВО ДА ПРАВИ С ВЛАСТТА КОЯТО НАРОДА МУ ДАДЕ. И ТОЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ НЕКАДЪРНИК ОТ РАЗБОЙКО. НЕ ЩЕ КОАЛИЦИИ НО НЯМА МНОЗИНСТВО, НЯМА НИЩО ЕДНА ТОТАЛНА ПРАЗНОТА. В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ ПОЛЕГНЕ НА МАФИОТА МУТРА ББ.
  • 65 Коки

    15 1 Отговор
    Два проблема има на масата, които трябва да се преосмислят:
    1. Има ли необходимото здраве г-н Трифонов, за да управлява.
    Президента Труман е бил инвалид, и Чърчил в последните си години също е имал проблеми. Но, е имало проблеми с управлението и при двамата.
    2. Има ли налице и подготвени качествени хора, готови да управляват.
    Отговора на този въпрос е съмнителен.
    Досегашните парламенти подсказват, че има депутати, готови всеки момент да се продадат.
    Въпросите са сложни, а отговорите малко.
  • 66 Селянин

    10 7 Отговор
    Ами кажи го направо»Некъдърници са « какво го овърташ Нали 75% бяха зад тях Трябва може с топки а не като радев друг да му даде на тепсия власта Явно 5победи не говорят нищо Народа казва кои иска Признаи те го се се скрии те
  • 67 33333

    3 12 Отговор
    Съгласен съм с мнението на автора. дано се случат така нещата.
  • 68 Панов

    23 2 Отговор
    Спокойно,граждани,корабът потъва по график.
  • 69 Чочо

    7 3 Отговор

    До коментар #43 от "Горо":

    Обаче тя се напива и напикава
  • 70 Петърчо

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "choki":

    Що не им каза преди изборите че са смотаняци Поне 50милиона за машине нямаше да даваме/ народна пара а ДДС което е 20% отиде в герб» пълни профани стеСега ви доиде на ума че с трития мечта не се лови
  • 71 Цанков

    20 10 Отговор
    Три дена минаха след изборите!
    Три дена, в които пак виждаме каква псевдопартия е ГЕРБ.
    Говори само Бацо, избраните за депутати мълчат. В нощта след избора само Дилов-син-червен каза няколко безсмислени изречения и се изсули.

    Партия ГЕРБ няма. Има само Борисов и негови безропотни слуги, същински роби. Чакат какво ще каже.
    Даже ги няма гласовитите Тома Бичето и Спас Гърнето на всяка мерудия!

    Време като общество да приключим с ГЕРБ, с това, което не е фарс, а отвъд фарса!

    Коментиран от #83

  • 72 Задължително служебно правителство..

    16 8 Отговор
    За да се подготвят следващите избори,които ще бъдат по чисти и много по малко корумпирани.Електронно гласуване по интернет ,плюс и машинно гласуване.Осъждане на враговете на България на дълги присъди и конфискация на заграбеното..
  • 73 бай шиле

    22 2 Отговор

    До коментар #20 от "И все пак":

    ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ШОУ.ТОВА Е ИСТИНСКА ПОЛИТИКА.НЕДЕЙ ДА ГИ БЪРКАШ ДВЕТЕ НЕЩА

    Коментиран от #82

  • 74 СЛАВУЦА се взе на сериозно

    42 4 Отговор
    Той е измамник и не е внесъл и един лев данъци в България. СЛАВУЦА е човек на Доган. И ако си мислите че тоя глупак ще управлява държавата то сте много заблудени
  • 75 Отчужбина

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фирма Боков Трън фалира!":

    За тези бездарници ли гласувах ме/да не искат герб да се откажат и да кажем спечелихме» Сега колко умници се явиха За какво бяха приказките по телевизията Всички срещу Борисов и какво излезе всички сме за борисов жалка работа
  • 76 Джони

    20 6 Отговор
    Управлението досега много наподобява диктатурата на Ким Чен Ун - най-отгоре седи бащица-диктатор и под него - една камара безлични послушковци, изпълнявайки всяка заповед безропотно, говорейки и вършейки нещата, точно както им е заповядано! Ако някой послушко се отклони и започне да мисли - следва уволнение и на негово място идва друг послушко.
  • 77 Цска

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЛЕВСКАР":

    Чакаи да Питтам Борисов тои е начальника каквото каже
  • 78 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 0 Отговор
    Не видях да говорите за 1лев субсидия и 120 дупетата....Що така бее???
  • 79 БЪЛГАРИН

    21 3 Отговор
    Къде са му на Учиндолеца двата и половина милиона от референдума. А след като много говори за купен вот може би на референдума при събирането на подписите са "РАБОТИЛИ" много магьосници и шамани? Много пък не се връзва бройката, А???
  • 80 baba meca

    30 2 Отговор
    Мислех че по-лошо от премиер тиква не може, но ето че се задава премиер кратуна...докъде я докарахме!
  • 81 гост

    20 0 Отговор

    До коментар #48 от "оле оле":

    Ако приемат закон за лустрацията всички до един от ДеБъ трябва да си заминат

    Коментиран от #124

  • 82 Хахаха..

    6 2 Отговор

    До коментар #73 от "бай шиле":

    Абе какво да ги бъркам,те са си микс по рождение,шоуто и политиката.Лично аз имам плахи надежди за Слави,ами ако пък? Защо не,песимизмът убива,оптимизмът има позитив за няколко долара повече..
  • 83 гост

    22 0 Отговор

    До коментар #71 от "Цанков":

    А къде видя чалгаря да се покаже и да каже нещо .Намери си причина.
  • 84 Факт

    5 22 Отговор
    Никой не е събирал 3 000 000 гласа освен Слави!

    Коментиран от #132

  • 85 !!!?

    16 3 Отговор
    Алтернативата: 1. Трифонов отказва мандата. 2. Трифонов приема мандата и прави коалиция за Кабинет. 3. Трифонов приема мандата и образува Кабинет на малцинството който се приема от Парламента с анонимна коалиция на отделни депутати от останалите партии. Първият вариант е игра "вабанк", а следващите две водят до скоротечна ерозия на ИТН !!!?
  • 86 Русия

    12 9 Отговор

    До коментар #29 от "БЪЛГАРИН":

    Има жена до него - сръбкинята Джорджевич, която му се е метнала на врата по заръка на сръбските тайни служби. Така любимият му Путин ще дърпа връвчицата през сръбската макара.
  • 87 В.В.П.

    31 1 Отговор
    Дългия,е искал да бъде мутра,обаче не става,за това се иска здрав кокал,наглост,алчност,и безхаберие...Въртеше се покрай Вис 1 при Васил..И се прави на латино Мутра,с гардове и джипове. Серсемин и манипулатор . Мно го хитър.Българите ,викат ,,Мутри Вън,,.И си избират ,,Имитатор,,на мутра..!!!.Недъгава история с тоя отмъстителен автократ..!!.Нищо не мърда,на никъде.!!
  • 88 шопендар

    19 3 Отговор
    мутра на мутра око не вади.ще поживеем,ще видимза сетен път се показахме като прост народ,и коментарите са отчайващи,от отчаяни хора които започнаха да разбират,че няма да се возят на ферари с цвят червен,,но им остава да си пеят чалга на воля,
  • 89 Ум ще му

    18 3 Отговор
    Здравкото кара-вара,кара-вара и накрая си дийде на думата - истинските,подготвени политици били в Дай България. Я па я! Аз пък виждам изтърсаци и внуци на коминтерновци,политбюровци,комсомолски и партийни секретарчета ,че и бай Тошове прокурори и съдии,точно като в ГРОБ. По-лошото е,че тия са и джендъри и по няколко пъти ще правят общоноционални прайдове ,а и са зелени от вън талибани,ама като ги пукнеш отътре - червени троцкисти и културни марксисти. Ум ще му зайде ня Славчо от тия умнокрасавци.
  • 90 Моооля

    16 4 Отговор
    След толкова много коментари, имам само един въпрос, ако може да ми се отговори. Каква е разликата между Борисов и Слави Трифонов. Приликите са ми ясни.
  • 91 Мнение

    33 2 Отговор
    Партията на г-н Трифонов не е печелила гласа на здраво мислещият гражданин, а гласа на безизходицата и поротеста срещу всички и всичко.Това не означава,че е правилният изор.
  • 92 Николай

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Ако го направи ще е пълен глупак това е политическа смърт
  • 93 Минчо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Ще ти се ама няма да стане
  • 94 ИВАН

    21 2 Отговор
    Лелеее, какви времена дочака тази България, колко достойни люде дали живота си за тази Родина ... чакайте чалгаря, който няма дори жена и деца
  • 95 как можахте

    24 5 Отговор
    как можахте да гласувате за Слави ,толкова лъжлив човек ,страх го е сега много,Борисов поне излезе и каза - трябва да има правителство ,Слави е безотговорен нарцис ,храни само голямото си е Его ,против всички бил ,като гледам най много да се обединят всички против него,голяма алтернатива - човека го гледам и здравословно не е добре (да е жив и здрав)той на майтап стана 2ри и той не го очаваше,жалко че няма алтернатива
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Чуек

    20 2 Отговор
    Станислав много скоро ще разбере разликата да говориш отстрани без да носиш никаква отговорност и наистина да направиш нещо смислено за Държавата.
    Дано Станислав да направи нещо, но много се съмнявам.
    "Мислители" и хора с големи усти има много, няма кой да работи.
  • 98 тони

    16 1 Отговор
    ДО №21 не създал формат,открадна го от Тодор Колев и го опорочи,а за непомнещи въртеше кавали на васил илиев и др мутри,после благодарение не иван костов проби в ефира.Помнители какво пишеше на паджерото и накрая чалгаризира младите.да ви е честит-га яли се радвали га плащали ревали
  • 99 кин

    11 1 Отговор
    Той няма какво да доказва, той е поредното такова.
  • 100 Ужас

    15 12 Отговор
    Ръка за ръка вървят чалгаря и фатмака и водят Москва в България.
  • 101 ЦарВул

    18 5 Отговор
    Какво сте зейнали :СЛАВИ та СЛАВИ!!ТОЗИ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ МОЖА ДА ПРЕКРЪСТИ РОДНОТО СИ СЕЛО КРЪСТЕНО НА УБИТ ПАРТИЗАНИН,НЕ СЪЗДАЛ СЕМЕЙСТВО,НАРЦИСТИЧЕН ЕГОИСТ И ИЗМАМНИК ЩЕ УПРАВАЛЯВА ДЪРЖАВАТА!!!ДЪЛБОКО СЕ СЪМНЯВАМ!САМЯТ ТОЙ НЯМА ВИЗИЯ НА ПОЛИТИК,ОСАНКА,ЕРУДИЦИЯ И ДРУГИ ПОДОБНИ И АКО ОТИДЕ НА ПОВТОРНИ ИЗБОРИ ЩЕ ЯДЕ БОЙ "КАТО МАЧЕ В ДИРЕК"!ЧИНОВНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ Е ГОТОВА И САМО ЧАКА ПОВОД!!ЩЕ ГЛАСУВАТ КОЛКОТО СЕГА ПЛЮС ТЕЗИ РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ПРОПАДНАЛИТЕ ИМ СЪЮЗНИЦИ И РЕЗУЛТАТА МУ ЩЕ 1.5 КЪМ 1 ЗА ГЕРБ!!МНОГО НАСЕРИОНО СЕ ВЗЕХА И МНОГО СЕРИОЗНО ОТСЕГА ПОЧНАХА ДА ЛЪЖАТ!!ВИНАГИ ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ЗАСТЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ!ЩЕ ВИДИТЕ!!ТАКОВА ЩЕ ГО ИЗКАРА,ЧЕ И БУБКА НЯМА ДА УСПЕЕ ДА ГО ПРЕСКОЧИ!!САМО МУ ПОПРЕГЛЕДАЙТЕ ЛИСТИТЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ Е ПРОСТ,ТЪП ЧАЛГАР!!ЩЕ БИЕ ЛАМЯТА С БАБА МИКА ЗАЙКОВА!!ВЪРХЪТ НА СЛАДОЛЕДА!ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ Е ИЛИ ВОЕННА ДИКТАТУРА КАТО В ЧИЛИ ИЛИ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА!!
  • 102 !!!?

    18 1 Отговор
    Навремето Тошо каза: Като нямаш пари, ти си нищо. Ако беше жив може би щеше да продължи изречението си: Но ако имаш пари, можеш да си купиш партия. Примери - Жорж Ганчев, Пеевски, Черепа, Марешки, Трифонов,...!!!?
  • 103 Браво

    7 8 Отговор
    Добра статия. Това е правилното което трябва да се направи. До сега управляваше БКП видяхме какво може, нека да видим и другите какво могат за да можем да избираме за напред.
  • 104 Димитър Недков

    10 1 Отговор
    (част от статуквото) като масон определен от своите братя като мршшяк, ще издам тайната, че този гологлавия на екрана го готвим доста дълго в нашата ложа със Стойчото Керев.
  • 105 Стоян Денчев (от библиокарския)

    9 0 Отговор

    До коментар #58 от "Чочо":

    На нас ДС ченгетата ни стигат за толкова парите.
  • 106 Лилява

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Много си сигурен друже!!!!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Трънко

    12 0 Отговор
    Моделът на новото хилядолетие за "развитие" на България. Първо беше "Царя", след това "Падаря", сега ще е "Шута". Правят ги всички на маймуни с тези циркове, играят си с емоциите и сантимента на хората и ги манипулират както си искат. На ДС поне евала, че не позволяват отвън някой да докопа, никой не е с толкова болно съзнание да измисли нещо подобно. Тотален геноцид над един народ от самия него.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Хич не са стока,но пъдаря,ПКП и

    7 3 Отговор

    До коментар #51 от "gost":

    Татарчето Валерко с цистерната Маришки вече не се търпят от наглост,лакомия и тъпанарлък....Сценарият е същият но поне се смениха физиономиите на мутропитеците....
  • 111 Светослав

    3 3 Отговор
    Ако БСП го подкрепи е свършен😀
  • 112 Уестия

    7 14 Отговор
    СЛАВИ С ТЕБ Е НАРОДА.....ПИМИСЛИ ЗА НАРОДА КАКТО БАЙ ТОШО ПРАВЕШЕ......ИЗРИНИ ВСИЧКИ БОКЛУЦИ И ВДИГНИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАЯ БЕЗУМНА И НЕКАДЪРНА И ЗЛОБНА ,МУШЕНИЧЕСКА УПРАВА............

    Коментиран от #115

  • 113 Възмутена

    19 1 Отговор
    Добре ще бъде подреден чалгаря след герб мандата ще му бъде връчен по закон.герб са решили да подкрепят правителството му така че не може да се исулии от отговорност.ако откаже мандата правителство ще съставят мая или дб.чалгарягя го очаква страшно унижение.така е добре защото слави искаше да бъде опозиция и само да лае от телевизията си за кусури,но сега се налага друго,а той не го очакваше и се скри
  • 114 ПРОБУЖДАНЕ

    12 0 Отговор
    ГОСПОДИН ТРИФОНОВ ПОПИТАЙТЕ КРУМ САВОВ КОЙ Е ПАСТОР МАКСИМ И ГО ПОКАНЕТЕ ДА ОТГОВАРЯ НА ВАШИТЕ ВЪПРОСИ ОТНОСТНО ОБЕДИНЕНИЕ,МОРАЛ,ЦЕНОСТИ И КАК СЕ СЪЗДАВА ОБЩЕСТВО С МОРАЛНИ ЦЕНОСТИ ИЛИ ПО СКОРО ДУМАТА ОБЩЕСТВО!!!ТОВА НЕ Е КЪМ ВАС ПРОСТО НИЕ ВАШИТЕ ПОЧИТАТЕЛИ И ВЕЧЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ИМАМЕ КЪМ ВАС ВЕЧЕ ИЗИСКВАНИЯ!!!
  • 115 ЛИЦЕМЕРЕН ТЪРГАШ И ВЪЗДУХАР

    12 1 Отговор

    До коментар #112 от "Уестия":

    Това е същността на чалгаджията Слави Трифонов.
    Някой спомня ли си нещо за "България без цензура" на Бареков(по-точно Бърбореков)? Същата ще е съдбата и на "Има такъв народ" на подлия дългуч.
  • 116 Правец 82

    13 0 Отговор
    Най добре е България да се управлява от изкуствен интелект инсталиран на флопи диска на един Правец 82. Ще свърши много по качествена работа вместо събраната от кол и въже опозиция, и ще краде само ток!
  • 117 choki,напомням ти:

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "choki":

    Попитай любимеца ти Слави защо охраната му е по- многобройна и от тази на Боко Тиквенски.
  • 118 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 3 Отговор
    Да пряк избор на главен прокорор с 5 или 7 годишен мандат е лош вариант. Въобще ЕДИНОНАЧАЛИЕТО-това един човек да заповядва и всички друго покорно да изпълняват е лош вариант. Виждаме го в ГЕРБ. Води до самозабравяне и диктатура. Вместо главен прокурор, трябва да има висш прокурорски съвет, от 5-7 прокурори, представители на големите градове у нас. Например София, Пловдив(или Стара Загора), Варна, Бургас, Русе, Видин, Благоевград. Избирани пряко само от живеещите в съответния ройон подобно на кметовете. Без живеещи в чужбина да могат да гласуват. Висш прокурорски съвет, от тези 5-7 сами си избира председател. Който могат да свалят и заместят с друг от тях по всяко време. Ако не си върши съвестно работата и се самозабрави. Заплатата на председателя трябва да е същата като на останалите. А както сега по-висока. Т.е. той да е "пръв" сред равни нему.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Врачка

    4 2 Отговор
    Петре,не си интересен с глупостите си.Напъваш се за бадева.
  • 121 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 4 Отговор
    Соред мен "Настоящата пропорционална система" е много ЛОША. Защото ПЪРВО кандидат депутат с постоанен адрес и живеещ от десетки години в София. Взима, че става депутат от Видин или Варна. ВТОРО един и същи кандидат откъде накъде ще се кандидатира в повече от един избирателен район. Примерно Нинова и Борисов, хем кандидатпдепутати в София, хем в Пловдив. Това трябва веднага да се забрани. Другото порочно нещо сега е примерно случая с Валери Симеонов. Първо стана депутат, после напусна и стана министър. След което го уволниха от министерски съвет. И се върна отново в Народното събрание и изгони от там друг човек. Според мен щом веднъж депутат реши да напусне Народното събрание в даден мандат, трябва да няма право да се връща отново в Народното събрание до края на мандата.
  • 122 Прав си

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    Много добър коментар!
  • 123 Кьовеши

    4 4 Отговор
    Кьовеши да идва, ама как да стане, на други вяра нЕмам.
    На Ристьо не му завиждам-пълна ревизия на "законотворчеството на ГЕРБ" и отмяна на същото.
    Другият изход е всички да се обединят срещу ГЕРБ и да махнат феодите и фалшифицираните избори, па после да правят каквото искат..
    Тези мъртви души няма ли да ги чистят-туй е работа на Майчето.
  • 124 Фъкoff

    0 3 Отговор

    До коментар #81 от "гост":

    В "ДеБъ" няма нито един за лустриране. Да му мислят останалите
  • 125 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 5 Отговор
    "едва ли са много хората, които са гласували за "Има такъв народ" заради точките в референдума" Аз ГЛАСУВАХ за "Има такъв нърод" точно заради няколко от точките от референдума и програмата, и въпреки наприятната за мен личност на Слави Трифонов. Гласувах, за "Има такъв нърод", за да съм АЗ ТОЗИ, КОЙТО "НАКАЗВА" ДОЖИВОТНИТЕ ДЕПУТАТИ, на които целият им трудов стаж преминава в Народното събрание, Министерски съвет или Президенството. Според мен трябва да има ограничение за не повече от 12-16 години общо да може да се прекарват на високите позиции в тези институции. Същото трябва да важи и за кветове и общински съветници. И не повече от 20 години на поста заместник министър. Една от причините да гласувам така е, че всички кандидат депутоти на "Има такъв нърод" досега на са били депутати и министри. Смятам че тези институции имат нужда от ПРОЧИСТВАТЕ.
  • 126 Роза

    12 1 Отговор
    Общо взето,съм съгласна с тези,които казват ,че Слави е добър шоумен,но политиката не е шоу.За нея се изискват по-други качества.Слави сега е много наперен,но като влезе в парламента и види как стоят нещата отблизо,ще запее друга песен.Моето убеждение е,че Трифонов е преходна фигура-кьорфишек.По принцип не вярвам на хора,които много говорят и те завладяват с приказките си,а ги гледам какво вършат!"По делата им ще ги познаете!"
  • 127 Адекватен

    15 2 Отговор
    И с какво ще влезе? С едно ферари с цвят червен.......или с мааане.....или с шат на патката главата............. Той няма програма, мисия визия..... Той просто един болен хейтър. Да се маха, защото ще ни вкара в беля.
  • 128 Република

    12 1 Отговор
    Кои са тези смелчаги дето ще направат правителството на Слави.
  • 129 така е то

    16 2 Отговор
    Слави Трифонов има исторически шанс, ама ние хората нямаме вече никакъв шанс за нормален живот...
  • 130 Благой

    3 3 Отговор
    Какво ще стане от тук нататък? Бойко ще върне мандата на Румен Радев. Слави също ще върне мандата на Р.Р. Нинова няма също няма да има подкрепа и ще стане същото. Р.Р ще назначи служебен кабинет. Новите прламентарни избори ще се съчетаят с президентските (за да се спести малко пари).
  • 131 666

    9 5 Отговор
    Чалгаря дори кола не може да кара сам камо ли да управлява държавата. Той е само пешка в ръцете на Фуражката който иска цялата власт. Идва краят на демокрацията. Отворете си очите👿👿👿👿👿👿
  • 132 ФАКТ

    10 3 Отговор

    До коментар #84 от "Факт":

    аз гласувах за Слави..само и единствено по една причина..защото той предложи една много интересна идея преди 2 години в един негов форум..промяна на конституцията и на на системата от партийна на мажоритарна..защото смятам че това е единствения начин да се промени нещо в България като първо се промени системата..а именно свикването на Велико народно събрание..това ИСКАШЕ СЛАВИ....ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ГОВОРЕШЕ ЗА ТОВА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ..ЗА ТОВА БЕШЕ И РЕФЕРЕНДУМА..И СЕГА..КОГАТО ВЕЧЕ ЕДИН ВИД ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НЕГО..ТОЙ СЕ СКРИ..И НЕ КАЗВА НИЩО ПО ТАЗИ ТЕМА..ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ВСИЧКО Е БИЛО ЕДНА ЛЪЖА ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА..И ДА УПРАВЛЯВА ПАК ПАРТИЙНО..НО АЗ НЕ ИСКАМ ПОВЕЧЕ ДА РОБУВАМ НА ПАРТИИ...ИСКАМ ИСТИНСКА ПРОМЯНА...А ТЯ МИНАВА ПРЕЗ ВНС..АКО НЕ ГО НАПРАВИ ТОВА СЛАВИ ЗА МЕН ТОЗИ ЧОВЕК Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ИЗМАМНИК И БОК-УК ЗА КОЙТО СЪМ ГЛАСУВАЛ..НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА НЕГО ЗАЩОТО НЕ МИ ХАРЕСВА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ.НАПРОТИВ МИСЛЯ ЧЕ СЕ СПРАВЯТ ДОСТА ДОБРЕ..НО РЕШИХ ЧЕ Е ВРЕМЕ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ...А СЛАВИ ТОЧНО ТОВА ПРЕДЛАГАШЕ..СМЯНА НА СИСТЕМАТА..СЕГА КАКВО ПРАВИМ С ТАЗИ СИСТЕМА..?..

    Коментиран от #146, #152

  • 133 И следващите

    3 0 Отговор
    Ще бъдат оплюти като предишните и по предишните.
  • 134 СЛАВИКЪДЕСИ

    9 2 Отговор
    ....СЛАВИ ПОКАЖИ СЕ ЧОВЕЧЕ..ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЕБ ЗА ДА ПРОМЕНИШ ТАЗИ СКАПАНА ПАРТИЙНА СИСТЕМА В ДЪРЖАВАТА...ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЕБ ИМЕННО ЗА ТОВА ЗА ДА НАПРАВИШ ЕДНА СЕРИОЗНА РЕФОРМА ..СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА И СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ...ИЛИ ВСИЧКО БЕШЕ ПРОСТО ПРЕДИЗБОРНИ РЕФЕРЕНДУМИ И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ДА ЗАБЛУДИШ НАРОДА..ЗА ДА ГЛАСУВА ЗА ТЕБ...И АКО НЕ ГО НАПРАВИШ ТОВА И НЕ УДЪРЖИШ НА ДУМАТА СИ..ПО ДОБРЕ СИ ОСТАВИ БОЙКО ДА УПРАВЛЯВА..ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЧОВЕКА СЕ СПРАВЯ ДОБРЕ..ЗА МЕН ЛИЧНО ИМА ДВА ВАРИАНТА ИЛИ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ИЛИ ГЕРБ ДА СИ УПРАВЛЯВА,,ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ГЕРБ ПОНЕ НАПРАВИХА НЕЩО ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА..ТАКА ЛИ ИНАЧЕ ЯВНО НАРОДА СЕ РАЗДЕЛИ НА ТАКИВА КОИТО ИСКАТ ГЕРБ ДА ПРОДЪЛЖИ И ТАКИВА КОИТО ИСКАМЕ ТЕБ ЗА ДА НАПРАВИШ НЯКАКВА ИСТИНСКА И РЕАЛНА ПРОМЯНА А ИМЕННО ДА ПРЕМАХНЕШ ТАЗИ ПАРТИЙНА СИСТЕМА..АКО НЕ ГО НАПРАВИШ..ЗАЩО НИ ПОДВЕДЕ...???..И ПОКАЖИ СЕ НАЙ ПОСЛЕ..НАРОДА МРЕ ОТ КОВИД..КАТО СЕ КРИЕШ НЕ НИ ПОМАГАШ МНОГО..НЕ ТЕ ИЗБРАХ МЕ ЗА ДА СЕ КРИЕШ ЧОВЕЧЕ...
  • 135 въпрос

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Край":

    Що си мисля, че немците един път по-преди ни изпратиха един ...?
  • 136 olele

    9 0 Отговор
    Пореден малшанс за България , защото и на Уйовдолеца му е малЪк "шанса" :(
    Язък!
  • 137 Това са

    2 1 Отговор
    Удивителни глупости написани от прост,невеж, полуобразован туземец !
  • 138 Аха

    3 1 Отговор
    Историческият шанс не го дава Слави Трифонов !
  • 139 Ами да

    1 7 Отговор
    Авторът не разбира много от политика. Подценявате Трифонов. Ще изведе нови морални хора и професионалисти. Служебно правителство, важни промени и нови избори. Герб изчезва!
  • 140 ФАКТ

    7 0 Отговор
    ИСТ. ШАНС БЪРЗО ДА БЪДЕ ЗАБРАВЕН. БЕЗ СЛУШАЛКИТЕ В УШИТЕ НЕ МОЖЕ ДВЕ ДУМИ НА КРЪСТ ДА КАЖЕ.ПЪЛЕН НЕГРАМОТНИК.ЩЕ ГО ГЛЕДАТЕ КАК САМО СЕ ПУЛИ И СИ КРИВИ КРАСИВАТА МУЦУНА.
  • 141 хи хи

    7 0 Отговор
    историческия шанс е славчу да реплейсне управлението на герб,теядето ни го натресоха ще ги чакаме да дойдат от чужбина на протестите за свалянето му от власт
  • 142 Даката

    3 0 Отговор
    Слави кешира и сега следват инструкциите на доган.Който разбрал,разбрал....който не,ще пита,кой ми с.. в гащите.
  • 143 Панов

    10 1 Отговор
    Даже измислени държави като Северна Македония и Косово не избират клоуни чалгари.Бг простотията няма граници

    Коментиран от #147

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 кофар

    2 0 Отговор

    До коментар #132 от "ФАКТ":

    Как мажоритарното гласуване ще ти оправи икономиката и ще открие работни места?????
    В Германия не е мажоритарно, но са най-богати на Света, що така?

    Коментиран от #148

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 чичо

    4 0 Отговор

    До коментар #146 от "кофар":

    То и сега можеш да се явиш като мажоритар,няма забрана.Ама от къде толкова мозък в чалгарите?Те за това толкова лесно се подвеждат-на на найна.Сега ще има,шат на патката главата,но те не осъзнава,че те са патката.
  • 149 😁😁😁😁

    2 0 Отговор
    Слави твоя приятел Волен кога ще ти гостува в новата телевизия да каже нещо за изборите😁
  • 150 ОБЕКТИВЕН

    1 4 Отговор
    ДОБРА СТАТИЯ.....
  • 151 Здравей Чоки

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "choki":

    Остави това, "Чоки", той няма да види на никой сметката, може само да сметне
    на някой клиент двете ракии и да му вземе парите. Той си е обикновен кръчмар. Толкоз може. А ти "Чоки", как го виждаш като пемиер на държавата - кръчмар, премиер?! Големи сметки ще прави. Пази Бтоже от кръчмарчета, но така е - няма кръчма без песни и пияни. Когато изстрезнеят ще се питат защо джобовите им са празни?!
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 античалгар

    6 0 Отговор
    Самата мисъл, че чалгаря може да направи нещо е смешна.
  • 154 гост

    3 0 Отговор
    Да сменя наркотика и да почва.
  • 155 СЕВЕРОЗАПАДА

    2 0 Отговор
    КАКЪВ Е ИСТОРИЧЕСКИЯ ШАНС НА УЧИНДОЛЕЦА? МОЖЕ БИ ДА ПРОХОДИ!?
  • 156 Гост

    2 0 Отговор
    Чакайте чалгарчето да ви оправи,заблудени душици
  • 157 ПОМИСЛИ МЪДРО

    3 0 Отговор
    Що се криеш Славчо, покажи се да те видим, вече знаем как пееш, и как ще ни го наместиш - чуваме го от клипа. Покажи се да те чуем как говориш, не като певец-комедиант, а вече като политик-премиер водещ България към светлото бъдеще! Бъдеще което 45-години ни обещаваха комунистите - остана мечта! Ти, който също днес, тупайки се в гърди ни обещаваш - можещ и знаещ! Що се криеш, покажи се да те чуем колко си добър оратор-политик?! Колко си добър обединител и водач?! Знай само едно - управлението на държавата не е лъжица за всяка уста, и ако смяташ, че някой друг ще те подбутва отзат с остен като вол на къде да вървиш, ще объркаш пътеката към светлото бъдеще - след него следва Ада, татуиран на гърба ти! Държавата не е сцена на кято да изнасяш само концерти - живота не е само песен...! Като политик и бъдещ премиер, в твоите ръце ще бъде живота и съдбата на 7 000 000 българи. Огромна отговорност - това е голяма лъжица, Славчо! Помисли мъдро, вече като държавник, а не като неин разрушител! Не се подавай на емоции и политически внушения - омразата не е добър съветник, тя замъглява съзнанието, тя разяжда душата на човека като сярна киселина! Не подценявай знанията и уменията на г-н Борисов, неговите международни връзки - те ще ти бъдат в полза и в полза най-вече за държавата! Мъдрия политик може да извлече полза дори от своя опонент! Каквото и да се говори за г-н Борисов, той е родолюбец, добър по душа и е готов да подаде ръка! Помисли си мъдро Славчо, за Българ
  • 158 ПОМИСЛИ ЗА

    1 0 Отговор
    ...България която вярвам, че обичаш - без омраза и политически
    заигравки! Помисли си мъдро Сливч, в името на майка България и подай рака на вече протегнатата ръка!
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 МАРТИ

    0 0 Отговор
    Страхотна статия,дано я видят тези към които е насочена.Някой трябваше да ги преземи от изборната еуфория и да започнат вече да работят.За това им гласуваха доверие избирателите.НЕ ни предавайте и Вие.Загърбете кой ви е по-симпатичен,сега от Вас народа очакваа РАБОТА за БЛАГОТО НА ТОЗИ НАРОД. Извън работата ако искате се долюбвайте,ако искате се карайте това ноарода не го касае.Пожелавам ви успех,защото сега всички прожектори са насочени към Вас.
  • 162 4883

    0 0 Отговор
    към "и все пак":Чел книги друг път!Всичко му се подготвяше предварително и той четеше или от тефтера пред него или от ауто кюто!!Това и аз го мога даже и по добре от него!!Питам го:А сега накъде:"Нали плюеше по ДПС и Доган,а също и БСП с Нинова,а сега чака подкрепа от тях!Срам и позор е този чалгар!!Той и затова избяга да е дупетат,за да не поеме никаква отговорност!!Ако си мъж на място излезни и кажи"АЗ ЩЕ СЪМ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ"и МАЧЪТ СВЪРШВАШЕ?"НО ЗА ТОВМА СЕ ИСКА Д.ПЕ С ДЕВЕТ КАПАКА,А НЕ ТРИЧАВО КАТО НЕГОВОТО!!А има и друга поговорка"ГОЛЯМ ЗАЛЪК ЛАПНИ,ГОЛЯМА ДУМА НЕ КАЗВАЙ",ЗАЩОТО.......?СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА СЕ ПОКАЖЕ ДАЛИ Е МЪЖ ИЛИ .............!!А ТОЙ МИ ЗАИГРА ИГРИЧКАТА:"ТОДОРА Е БОЛНА ЛЕГНАЛА"!