Last news in Fakti

15 Юли, 2021 19:54 16 814 66

Бедни, бедни Кацаров! Защо нямаш цироза?

  • докротр стойчо кацаров-
  • министър-
  • здравеопазване-
  • професор балтов-
  • пирогов

Клетият "антиваксър" ще трябва да се обяснява, че не е пил достатъчно

Бедни, бедни Кацаров! Защо нямаш цироза? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров, един от най-ненавижданите от предишната власт представители на временното правителство, извади документ, че в "Пирогов" са го диагностицирали с най-тежкото чернодробно заболяване, познато като цироза. От него боледуват най-вече люде, прекаляващи с т.нар. увеселителни напитки - според милиционерската терминология от късния соц.

Това стана в предаването на вечно учудената Цветанка Ризова. Поканата към Кацаров бе по повод уволнението на шефа на "Пирогов" и мощната подкрепа, която проф. Балтов срещна от своите подчинени, а и не само, изразила се дори в блокиране на движението по бул. "Цар Борис Трети".

От здравното министерство, както и самият министър, обясниха доводите си да освободят директора на "Пирогов". В най-мекия си вариант те варираха от неефективен контрол до еднолично управление. А всъщност касаеха фалшиви хоспитализации най-вече по две клинични пътеки – "Диагностика и лечение на декомпенсирани чернодробни заболявания (цироза) за лица над 18-годишна възраст” и „Диагностика и лечение на остра бъбречна недостатъчност при лица над 18 години".

Разбира се, според здравните власти те не са направени за разтуха от скучаещи администраторки, а за да докарат "некой лев" от касата.

Служебният здравен министър, отнесъл днес гнева на пироговци, лежал с коронавирус в същото лечебно заведение през ноември 2020-та. През януари т.г. обаче по документи се оказал пак там, при това с цироза.

Но, млъкни сърце. Хората искат това да се докаже. Поне Цветанка Ризова. Тя проплака няколко пъти в предаването: Ама защо не го оставихте на поста, докато не се изясни?!

Горкият "антиваксър" Кацаров. Наложи му се няколко пъти да обяснява, че всичко е толкова очевидно, че да чака поне двугодишно дело, за да отсрани директора, е повече от нелепо.

Бедни, бедни Кацаров! Защо нямаш цироза? Уж сериозен мъж изглеждаш, а такова разминаване в документацията...


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 197 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    199 35 Отговор
    Пироговчани протестират защото шефа им е читав и ги пази , ама като лекари дали са запознати с колко пари е ущетил касата,хора, самата болница… просто е добър човек зад фасада…

    Коментиран от #3, #6, #9, #48

  • 2 Доктор Спок

    285 32 Отговор
    Балтов е гербераска мошенгия!
  • 3 др Гей Билтс

    207 19 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Как да не са запознати, нали е делил с тях и са морили хорицата "болни" от Ковид. Всичките са за затвора. Тоя са го писали с Цироза, само ако хване Ковида и да го уморят за норматив като постъпи за лечение.
  • 4 Заговор

    154 11 Отговор
    Пирогите явно са чакали Качаров да им кацне за пациент и скоропостижно да го уморят уж от Ковид.
  • 5 Перо

    232 17 Отговор
    На Балтов му е дадена възможност да възразява в съда. При Кацаров всичко е доказано,документирано,освидетелствано за извършена престъпна дейност за 1 млн.лв.
  • 6 Мдааа

    145 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    в Пирогов крадат яко от шефовете а тия надолу и не зная за далаверите.
  • 7 Павел пенев

    187 13 Отговор
    У на има три вида измами- обикновена,документна и застрахователна.Балтов е извършил втората,като с документи с невярно съдържание е опукал един милион и двеста хил.лв. Сега съд, затвор,връщане парите на касата и лишаване от лекарски права. Заедно с него и Цв. Киризова като долен медиен манипулатор.
  • 8 аааа

    125 13 Отговор
    Бe, мръcна дъpжава,мръcнo племe!!
  • 9 Мдааа

    141 13 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Всичко свързано с гроб е КОРУПЦИЯ И БЕДНОСТ за хората само такива като Балтов и тиквата се облажиха а другите само постни пици, къде е тоя гей дето ни залъгваше с постните пици ? да дойде да носи отговорност Горанов къде е ? всички те са крадци през последните 11 години и ще носят отговорност с тиквата заедно!!!
  • 10 Златинова

    100 5 Отговор
    И министърът е прав, и Балтов може би,който е всеотдаен лекар, макар че трябва да носи отговорност, но защо наистина направиха болниците търговски дружества?!! Що за ГЛУПОСТ да се плаща на джипита, че и такса по болниците, отделно и по клинични пътеки, и като затриха педиатрите и заробиха здравната система и т. Н.Да видят Унгария, да се получат, стига експерименти.

    Коментиран от #21, #29

  • 11 Гошо

    125 6 Отговор
    Най-вероятно, дори и да се стигне до съд, ще обвинят някоя мед.сестра, че е допуснала техническа грешка и е въвела по погрешка ЕГН-то на Кацаров. И така няколко стотин пъти. Ами човешко е да се сбърка. Няма как да се докаже с документ или запис, кой е наредил на тази сестра да прави фалшиви регистрации. Да живее хаосът в България!

    Коментиран от #17

  • 12 Ортопедист

    117 7 Отговор
    Какво се правите на девственици? Мой познат го върнаха от Пирогов да донесе направление за операция на раменна става, а имаше счупена костица на дланта! Та така му оправиха костицата! Сега е по-лесно да се пишеш за политическо преследване!!!
  • 13 Гн Кацаров

    122 18 Отговор
    Е смел министър, открит и добър човек
  • 14 БРАВО

    127 22 Отговор
    Този човек трябва да остане министър. Трябва и да оправи здравната каса.
  • 15 Порно

    132 8 Отговор
    Само да припомня , че съставяне на документи с невярно съдържание трябва да води до почивка при бай Ставри.
  • 16 До пишещия

    123 8 Отговор
    Не разбираш, освен алкохол, има и медикаментозна цироза - от разни хапове. Баламурник. А този Балтов, ако това е истина - е за съд и затвор, не просто за уволнение. Тук ми мирише на съставяне на документи с невярно съдържание
  • 17 Ангел

    69 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гошо":

    А, кой пише епикризата, болничния лист и други документи при приемането и простих в отделението? Нали има подписите на доста хора от персонала.
  • 18 Крис51

    125 9 Отговор
    Без дори да се коментира изобщо казуса с Балтов, изглеждаше, меко казано, странно настояването на г-жа Ризова, че трябвало да се даде възможност да се опровергаят очевидни факти. Една друга институция е направила проверка и е установила и документирала нарушения, които очевидно са неопровержими. Колкото и да си харесват Балтов персоналът и някои други хора, не мисля, че един изпълняващ задълженията си министър има друг ход в този случай, ако защитава държавния интерес. Много смешно и нелепо е такива действия да се изкарват реваншизъм. Макар че поведението на немалко български лекари през последната година беше недостойно в усилията им да угодят на Падишаха.

    Коментиран от #19

  • 19 КИРИЗОВА

    103 5 Отговор

    До коментар #18 от "Крис51":

    Тя киризова няма много багаж в главата и винаги има нещо да и се обяснява и изяснява. Не може да схване че министъра е свидетел по злоупотребите на Балтове. Не журналист, а мисирка, която никога няма да защити точна и ясна позиция.

    Коментиран от #22, #62

  • 20 Мутри ВЪН

    79 9 Отговор
    Крадеца Балтов да го изпратят като КОСМОНАВТ да го видите как ще краде и от там!!! ПАНДЕЛАТА за ВСИЧКИ ГЕРБЕРСКИ КРАДЦИ!!!
  • 21 ами

    93 6 Отговор

    До коментар #10 от "Златинова":

    Ако беше слушала интервюто с Кацаров, каза че някой шефове са си отпускали ДМС от 300 до 500 хил. за годината. Има доктори, които не харесва 60-80 хил на месец. От алчност ги направиха търговски дружества.
  • 22 Кака Мара

    80 6 Отговор

    До коментар #19 от "КИРИЗОВА":

    Стойчо я закова като муха на хербарии
  • 23 ЛМР

    86 8 Отговор
    След интервюто на Ц.Ризова с д-р КАЦАРОВ се убедих, че балтов заедно борисов са за ЦСЗ в краен случай за Бобов дол.
  • 24 Гошо

    31 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: увеселителни напитки - според милиционерската терминология от късния соц
    Абе Мелене ти по време на късния соц на колко години си бил
  • 25 ЗДРАВЕ ДА Е

    52 5 Отговор
    КАЦАРОВ НЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ МИНИСТЪР , БОЙКО НЕ ГО ИСКА , А И АНАНИЕВ Е БЕЗ РАБОТА , СКУЧАЕ И МУ СЕ КРАДЕ , ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ! НАЗДРАВЕ !
  • 26 Мисля

    74 3 Отговор
    На Цветанка сигурно и като и го натеглиш ще вика учудено-"Ах,ама как така?Това сериозно ли е?"
  • 27 :))

    55 4 Отговор
    тлъстото Баце,за 20 години си отгледа много мискини....не,не са като Македонски,не са хъшове....те са като Рачко Пръдлето,хаджи Смион и Иванчо Йотата:))
  • 28 така така

    12 42 Отговор
    Защото е въшлив с пари, затова няма цероза.

    Коментиран от #30

  • 29 Анонимен

    13 28 Отговор

    До коментар #10 от "Златинова":

    Илко Семерджиев и тоя същия Кацаров ги направиха ТД, ЕТ преди около 20 години! И сега какво?!
  • 30 Анонимен

    24 2 Отговор

    До коментар #28 от "така така":

    Има ли, няма ли?! Едно е сигурно - катафалката ремарке няма! Всичко остава тук отгоре на земята!
  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    57 4 Отговор
    тези щом са писали Цироза на Кацаров....Какво ли са написали на нас....
  • 32 Българин

    56 5 Отговор
    Няма честен доктор всичко е за трепане, браво Кацаров
    Закривай
  • 33 у наше село

    15 5 Отговор
    всички са със цироза защото жулят само скоросмъртница
  • 34 Гражданин

    51 4 Отговор
    Ами възможностите след това да цоцаш от касата до живот. С тази диагноза можеш и ТЕЛК да извадиш.
    Че докторите трябва да са добре платени, спор няма. Ама не по този порочен начин.
  • 35 потребител

    24 8 Отговор
    Бедни ми бедни Миленчо,защо нямаш карцином на езика? Ти журналист ли си Миленчо или мисирка?

    Коментиран от #43

  • 36 Дончев

    49 7 Отговор
    Балтовия манталитет е манталитетът на ГЕРБ-СДС…важно е да точим,хората нека си мрат от мизерия докато ние с точене си раздаваме петцифрени заплати!
  • 37 mi6osp

    59 5 Отговор
    Изчегъртването на д-р Балтов е начало на операция "Законите важат за всички" на служебното правителство. Иначе приказливата Ризова главно мълчеше с отворена уста срещу показаните документи.
  • 38 МИЦ

    51 6 Отговор
    Браво на министър Кацаров. След Пирогов и в останалите общински болници проверка.Мафия. Кого защитавате бе хора, за едни милионите за други трохите.
  • 39 Грета Гарбо

    30 3 Отговор
    Доста тъпо заглавие. Ехидно. Казваш всъщност, мили ми смехурко – нека крадат! Ама пък ни лекуват. Влез по форумите за миналата година да видиш, какво е ставало всъщност в тази болница....
  • 40 ОТУМРЕЛ ПИСМО

    21 3 Отговор
    ДOРИ НЯМA РEAКЦИЯ НИКЪДE , ЧE В ПAРЛAМEНТA ПAК CE НAПЪЛНИ CЪC CЪЩИТE ПРECТЪПНИЦИ КAТO ПРEДИ НO И НOВИЯ OТПAДЪК НA НИКOЙ НE ПРAВИ ВПEЧAТЛEНИE - ТOВA НE E КOЙ ДA E A ТРИФOНOВ - CТAР AВEР НA МУТРAТA .......... ДOРИ ДВAМAТA ЗAEДНO CA ХOДИЛИ НA КИНO , НE ЗA ДРУГO A ЗAЩOТO И КOCТOВ ЩЯЛ И ТOЙ ДA БЪДE ТAМ ............... ....... НE ЗA ДРУГO A ДA ГИ ВИДИ КOCТOВ
  • 41 Пациент

    32 2 Отговор
    Де да бяха тези далавери с надписване на лекуващи и ДМС от по 400 Хил,лв само в Пирогов, можеше да ги преглътнем, но те са навсякъде. В Русе имаше един със баснословни заплати и...нищо. Явно си ги е “изработил”, и още колко има в тези болници-фирми! Докато няма проверки всяка година и наказания, ние ще плащаме ЗОсигуровки, те ще ги лапат! Толкова институции за контрол няма в никоя държава и така сладко да си дремят по бюрата и да чакат 25-то число да си вземат заплатите, няма никъде!
  • 42 Николов

    6 12 Отговор
    Дребна душица - но пък екзекутор!
  • 43 1234

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "потребител":

    Бай Ганев има морал на улична котка!!! За шише водка ще ти напише, каквото си поръчал.
  • 44 И аз да кажа

    7 30 Отговор
    Не знаем точни какво и как е било, повечето обвинения се оказват сапунени мехури. Но това служебно правителство ще ни остави без медици и полицаи. Ще си намерят работа на Запад, а ние тук ще мрем, докато Кацаров, Нинова, Овчаров и Свиленски ще се изнижат при децата си в "гнилия Запад", на които са платили образованието с откраднати от тук пари!

    Коментиран от #46, #65

  • 45 Румпелщилцхен

    33 1 Отговор
    Напоследък докторите започнаха да се возят на тежки джипове, носят златни ланци, скъпи часовници а реват от ниски заплати. Много интересно разминаване се получава. А тъпите санитарки дето са на 600 лв и сигурно им мятат по 20-50лв под масата реват та се късат на кръстовището, че шефчето им гори. Мене ме дерат за здравни вноски, но когато ми се наложи да ида на преглед ме гледат с вълчи поглед дали съм си платил такса преглед на входа и колко още мога да снеса.
  • 46 Ха хо

    19 2 Отговор

    До коментар #44 от "И аз да кажа":

    Кво медици? Половината "възможен" народ ходи да се лекува в Турция! Г'ва полиция, съд и прокуратура, като отвъд атлантическия Биг брадърс ти казва кои са опасни за държавността ни! Премиера ти спи проснат, като разгонен тюлен до чекмеджета с пачки и кюлчета! И кой щял да си намери работа на запад? Ми сънчо, мед.сестрите първи отидоха да гледат западняците, къде си спал бе!
  • 47 Свидетел

    14 2 Отговор
    Това със здравната каса не е от сега, а много преди ГЕРБ. Когато болница закъса за пациенти, съответно финанси, тогава част от персонала, техни роднини или бивши пациенти постъпват фиктивно по документи на лечение и касата плаща.
  • 48 ъъъъъъ

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    До вчера ревяха, че са им малки заплатите и не получават подобаващо заплащане. Докато такива "специалисти" управляват болниците няма да има подобаващо заплащане на труда им.
  • 49 Гост 82

    11 1 Отговор
    Фалшиви хоспитализации има във всички болници!Това гознаят от последната санитарка в най-малката болница до здравния министър,който ида е той.И това не е новина.Докато болниците са търговски дружества,докато директорите гонят лимит,докато количеството е определящо пред качеството,ще има фалшиви пациенти.И, разбира се,ние сме първи по болести в Европа!Бедният български пациент трябва да разбере,че вината не е в лекарите,а в тези,които го принуждават да върши нередности.Просто питайте управляващите- докога?
  • 50 Тредстоун

    9 18 Отговор
    Калинката еднодневка на фатмака инсталирана като здравен министър се оказа едно елементарно лъжливо овчарче , лично лекаря който го е лекувал излезе и показа документите които доказват че овчарчето е лекувано и то с преференции в пирогов , а то овчарчето излъга и предаде колегите си , които му спасиха нищожния животец и то за едно потупване по рамото ....., поредния куц кон от стадото на зеления чорап.
  • 51 Киро

    14 1 Отговор
    Те протестираха и като го назначиха, тогава не го искаха. Всички знаеме, че се източва здравната каса. В Софиямед е същото - влизаш "по спешност", само те водят, че заемаш легло. След 5 дена те изписват и в епикризата си на умирачка - 10 сериозни интервенции си претърпял. Браво на д-р Кацаров.
  • 52 бай Пешо

    6 9 Отговор
    Министъра Стойчо Кацаров има епикриза, защото му е пусната история на заболяването, която му дава право да направи БЕЗПЛАТНО скъпите за министъра лабораторни и други изследвания като напр. КАТ! ФАКТ! Това, че не е останал в лечебното заведение, е било изрично по негово желание! ФАКТ! Жалко, че такива журналисти, като г-н Милен Ганев, правят заключения, без да изслушат и другата страна! ФАКТ!
  • 53 Шефьор

    12 2 Отговор
    Това за което уволняват професор Балтов е източване на здравната каса след направена проверка от НЗОК, не от Министерство на здравеопазването! А, тия дето протестират срещу Министър Кацаров не стоплят, че това е единствения правилен ход от негова страна.
    За създаване на документи с невярно съдържание има текст в наказателния закон. Крайно време е някой да поеме отговорност. Аз не съм съгласен с моите кинти да почерпим медиците от Пирогов. Така или иначе ги черпя всеки месец с едни 240лв., а като отида за спешна помощ още! Айде стига толкова.
  • 54 Гост

    7 2 Отговор
    Епикризата е вяпна сгрешен е министъра.
  • 55 ИНЖ

    7 0 Отговор
    Га са вози в джипа - не рива! А с'я що риве!? ;-)
  • 56 иВАН

    7 5 Отговор
    Кацаров използва пропуски в системата на здравеопазването за лична саморазправа. Ако беше читав министър и държавник щеше да предложи как да се промени системата за да не се допускат такива измами.
  • 57 Гост 82

    5 5 Отговор
    И още нещо.Защо мълча Стойчо Кацаров до сега?Защо не излезе още след издаване на епикризата?Защото е мишка,защото като всички властимащи си траят,докато обстоятелствата са в тяхна полза!Абе я всички доктори в панделата!
  • 58 Гост

    6 4 Отговор
    Кацаров блесна като метеор и изгасна в лъжата, която изрецитира пред Ризова, защото тази сутрин в интервю, докторът, който го е лекувал показа как и защо е станало така, а че Кацаров е отказал да лежи в болницата, щото искал да си бъде в къщи – може би точно за това, за да използва документа, като го представи за фалшив!

    Кацаров с нищо не е по-добър от Ангелов, и може да очакваме да се напълни с Ботокс, за да се поизпъне малко сбръчканата му от слугинаж кожа.
  • 59 аз съм Веска

    5 4 Отговор
    КАЦАРОВ СЪЩО БЕШЕ ТОЛКОВА УЧУДЕН ОТ СИТУАЦИЯТА , КОЯТО СЕ РАЗИГРАВА ДЕСЕТИЛЕТИЯ .
    /ЧУДИЛ СЕ , ЧУДИЛ СЕ КАКВО ДА НАПРАВИ , И КОМПРОМИСНО УВОЛНИЛ ШЕФА .... ДА НЕ Е ХЕПТЕН БЕЗ НИЩО /
    СХЕМАТА СИ ОСТАВИЛ РАБОТЕЩА ЗА НАШИ ХОРА .
  • 60 Lelja ti

    6 2 Отговор
    Заплата Балтова 39000 месечно казал пазача на Пирогов.
  • 61 Недоумителен

    5 1 Отговор
    Бедни, бедни Мислене, Стойчо може да си отгледа цироза, но ти ум - Никога!!!
  • 62 Тук

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "КИРИЗОВА":

    не сте прави. Журналистката , която наричате Киризова има ясна и правилна позиция, както и болшинството от гилдията. Я да седне, примерно Нинова насреща и да видите как ще задава "правилните" въпроси, например "най-важния" за оставката. Тъй де...
  • 63 уточнение

    7 1 Отговор
    Няма пътека за лечение на постковидни пациенти. Такъв е и случая на Ст. Кацаров през м. януари. Той по свое желание не е лежал тогава. Но са направени разходи за изследвания! Направо се е изплюл върху колегите си!
    За да се покрият разходите на такива пациенти се "пускат" по друга пътека!
    Спете спокойно! Парите не са изпити и изядени от персонала на Пирогов!
  • 64 Басичалгата

    6 3 Отговор
    Още една статия писана от долнопробна подлога на радефффф.
  • 65 Трай

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "И аз да кажа":

    Полицаите и ченгетата с тези тумбаци веднага си намират работа на Запад.Там само тях чакат- по гейбаровете стриптийз да правят.За друго не стават .
  • 66 Джил

    0 0 Отговор
    И Балтов като всички които точат НЗОК в името на хората.