ФАКТИ.БГ
  • бойко борисов-
  • дядо-
  • антон гицов-
  • убит

За "утрепания дедо" на един бивш премиер

Зачестилото повтаряне на противоречивата история е  заиграване с антикомунистическата карта, която не може да донесе дивиденти на Борисов, защото други го свалиха от власт

Публикувана: 30 Юли, 2021 09:00
175 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 37944
За "утрепания дедо" на един бивш премиер - 1
Снимка: bradva.bg
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.5 от 310 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 24 юли бившият премиер Борисов заяви: "Моя дедо ей така са го извели, утрепали са го в двора с тояги и аз затова така си изпускам нервите по адрес на Рашков - този червен сатрап".

Само преди два месеца Борисов пак беше споменал дядо си като на 29 май каза: „Дядо ми са го убили комунистите след 1944 г. и е починал от бой, а са написали, че е починал от червен вятър”.

Някой от приближените до Борисов съпартийци трябва да го посъветва да престане с приказките за да убития си дядо. Истината за неговия митичен "дядо" отдавна е известна, и той не печели, а само губи като непрекъснато я повтаря. Защото той разказва тази история в най-различни, противоречащи се варианти.

За първи път той разказва за съдбата на дядо си на 20 април 2012 г. в интервю за hotnews.bg като казва, че си е чел досието и излага следната версия:

„В досието ми пише: "Бойко Методиев Борисов", роден еди-къде си, дядо му еди- кой си, "монархофашист“, враг на народната власт. Написано било черно на бяло и "да не се допуска да заема ръководни постове", подчертано с червен флумастер“.

В същото интервю той разкрива кога е разбрал за дядо си: „ Бил съм на 16-17 години и си го спомням като ден-днешен, татко се върнал от работа и вика: "Дай да се разходим малко!" Излязохме в Банкя, в гората, и започва да ми обяснява, че навремето дядо Асен е бил обявен за „враг на народа”... извели са го на 12 септември 1944 г. и с тояги са го претрепали в царевицата на двора. Това са го видели, майка, леля.”

През 2014 г. в личния си профил във Фейсбук Борисов пише: "На 9 септември, когато са дошли гавазите от Държавна сигурност, са го извели от дома му и са го пребили с тояги в царевицата в двора, пред очите на всичките му близки”.

На 23 декември 2016 г., пред заседание на Министерски съвет Борисов заяви, че понеже дядо му e бил николапетковист „дори в моето досие пише „враг на народната власт – „николапетковист“.

Според публикуваните спомени на В. Киров от село Хераково, който познава отлично семейството на Борисов, обаче, Бойко Борисов няма убит дядо. Единият му дядо, баща на майка му Венета и леля му Павлина, на име Райчо Войнов, е починал от старост през 1970 г. а другият - този по линия на баща му - през 1965 г. Бойко Борисов сигурно е познавал двамата си дядовци, той е роден през 1959г. и двамата му дядовци сигурно са дундуркали малкия Бойко на колене и са играли с него.
Бащата на Райчо Войнов и дядо на Венета е Асен Войнов от село Хераково, е прадядо, а не дядо на Борисов. Бил е кмет на Хераково към 1943 г. и по спомени на очевидци познаващи семейството е убит от двама излезли в онези смутни времена веднага след 9-ти септември от затвора двама братя престъпници, като отмъщение, че е взел страната на други хора в между фамилна свада за ниви. Противоречията в различните версии на бившия премиер за убития дядо са следните:

- Дядото е убит ту на 9-ти, ту на 12 септември 1944 г.

- Бил убит в двора, и леля му била свидетел, но според спомена на леля му път дядото бил убит в затвора.

- Няма как „гавази“ на Държавна сигурност да са отвлекли и пребили дядо му на 9 септември 1944 г., на тази дата в страната все още действа старата Държавна сигурност към Дирекция на полицията на Царство България, заменена от народна милиция на 10 септември 1944 г., а комунистическата ДС е отделена в самостоятелна дирекция чак през 1947 г.

- Дядото бил ту николапетковист, ту монархофашист. Няма как разбира се „дядо” му да е бил хем николапетковест- т.е. земеделец, хем монархофашист . Към 9 септември 1944 г. земеделците са върли противници на монархията, самият Никола Петков е съучредител и член на Националния комитет на нелегалния Отечествен фронт, създаден на 10 август 1943 г., веднага след 9-ти е министър в правителството на Отечествения фронт. Няма как и „дядото” да е убит на 9 септември и като „николапетковист”. Партията на Никола Петков е създадена почти една година по-късно, а преследването на николапетковистите започва от 1947 г., повече от две години след 9-ти септември 1944г.

-Противоречиви са и обясненията му, кога е научил от баща си за убитият си дядо. В интервю за hotnews.bg от 2012 г. той казва, че това станало когато бил 16-17 годишен. Но в интервю от 10 октомври 2005 г. с Миролюба Бенатова в сп.”Егоист” той разказва, че когато завършил средно образование и искал да кандидатства или в първи факултет на Симеоново – Държавна сигурност, или във втори – Народна милиция, една вечер баща му (който по това време е бил член на БКП) го извел навън (а не в гората край Банкя) и му казал: “Заради дядо ти не можеш да кандидатстваш. Водят го враг на народната власт. Единственото изключение, което може да се направи, е да кандидатстваш във факултета на пожарната – трети.”

Бойко Борисов е дългогодишен премиер на България и лидер на най- голямата политическа партия в страната и би трябвало да е натрупал опит и да внимава какво говори. Зачестилото повтаряне на противоречивата история за „утрепания от комунистите дедо“ е заиграване с антикомунистическата карта, която не може да му донесе дивиденти, по простата причина, че не БСП- наследник на Комунистическата партия, а други некомунистически формации го свалиха от власт .България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.5 от 310 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
ПРАВ Е ЧОВЕКА
2 Отговор
БАЩАТА (ДЯДОТО) Е ВИНАГИ НЕИЗВЕСТЕН.А ИДИ ДОКАЖИ КОЙ Е ИСТИНСКИЯ !

Коментиран от #147


Оценка:
-16 +293

Анонимен
3 Отговор
А ти, защо стана комунист бре Бойко и агент Буда. Колко от Вас са били агенти?Само най-мазнините, за да заемат хубава длъжност. Покажи си БКП книжката.

Коментиран от #51


Оценка:
-21 +530

Кики
4 Отговор
Примат , проЗт арогантен необразован.Позор.

Оценка:
-20 +417

замислен
5 Отговор
Много знаете кой е бил баща на баща му, само пишете глупости за този който го е отгледал.

Коментиран от #155


Оценка:
-227 +44

балък от герб
6 Отговор
Бойчето лъже повече от Данчо ментата

Оценка:
-20 +412

бойко
7 Отговор
защо хвърли народа си на мутрите -вмро,шишто и каската ,защо го направи нали беше човек с народа ,бабите те харесваха и те даваха за пример , а ти искаше да ни изтребеш като кучета ..сега мутрата ти нека плаче и знай че вече никой не те иска!

Оценка:
-20 +254

Nostradamus
8 Отговор
Борисов е БОЛЕН от Шизофрения и Hарцистичното личностно разстройство.
Те са психически заболявания, които се характеризират с раздвояване на личността, нарушение на мисловните процеси и емоционалните реакции. Заболяването най-често се проявява с фантасмагории, налудничевост, честа промяна на мнението, дезорганизираност на мисленето и значителна социална дисфункция.
Според библейските представи у всеки човек живее ангел и дявол, които го подтикват да върши добро или зло, докато в борисоФ живее само сатаната!

Коментиран от #26, #61, #73, #83, #146


Оценка:
-22 +331

На лъжата
9 Отговор
Краката винаги са къси.

Оценка:
-14 +192

Реалист 2
10 Отговор
Българите много носят на циркове. Не знам това дали е издържливост,
или е просто робски манталитет.?

Оценка:
-9 +192

гадно
11 Отговор
Абсолютна лъжа, ако това беше истина тиквата никога нямаше да бъде допуснат да работи в МВР пък било то и пожарникар, а за член на БКП да не говорим

Коментиран от #101


Оценка:
-10 +278

българка
12 Отговор
Борисов се превърна в най-осмивания "държавник" от прехода!
Дали е и най-мразеният - може би е в челната тройка!

Коментиран от #37


Оценка:
-14 +265

Българка
13 Отговор
На снимката жител на Столипиново или Факултета е?
То Борисов по лъжите си удари в земята и най-лъжливите от тези квартали! А по престъпленията и разрухата, която нанесе можем да го сравняваме с диктатори от Беларус, Северна Корея.............

Коментиран от #170


Оценка:
-13 +193

1618
14 Отговор
Как народа е търпял толкова дълго човек с нисък морал и ниско образование, с арогантен и манипулативен език? Един диктатор, ,мафиот свързан с олигарси, ограбили държавата и цялата и икономика , обсебили всички структури?

Коментиран от #24, #156


Оценка:
-13 +222

РЕалиста
15 Отговор
хахаха, малийй , кот му е изгодно тва говори, фурнаджийска лопата !!

Оценка:
-13 +158

Бой-COVID-59
16 Отговор
Аз изобщо не лъжа, ама никога...

Оценка:
-11 +109

17
Този коментар е премахнат от модератор.
2565
18 Отговор
Борисов е бил член на БКП и е имал партийна книжка !

Оценка:
-13 +154

АЙДЕ ГЪЧ
19 Отговор
АЙДЕ СПРЕТЕ ДА НИ НАТРИСАТЕ ТАЯ МУТРА , ДА НИ РАЗВАЛЯТЕ ЗАКУСКАТА !

Оценка:
-17 +134

БАЙ Х@Й ‼️
20 Отговор
Само "Аз съм Наполеон!" ли трябва да каже някой , за да Ви стане ясна диагнозата му !!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-12 +117

Тони
21 Отговор
Дядовците на Тиквун са си живи и здрави до 60-те и 70-те години на миналия век и са ползвали облагите на комунистическия строй. Баща му също. Въпросният човек е прадядото и е претрепан от съселяните си на площада в Хераково, защото докато те са воювали, той освободен чрез измама от фронта е ходил по домовете им и се е радвал на булките им.

Коментиран от #96, #142


Оценка:
-12 +182

СЕГА
22 Отговор
КЪФ Е ДЯДО МУ??!? МОНАРХО ФАШИСТ, НИКОЛА ПЕТКОВИСТ.
КАК ДЕДОТО МОН. ФАШИСТ ПЕТКОВИСТ А БАЩА МУ И ТОЙ КОМУНИСТИ?!!???!.И ТОВА ГО ПОВТАРЯ КЪТ ПАПАГАЛ. НЕ Е
ДОБРЕ ЧОВЕКА. ПОНЕ ДА ЗАПАЗИ
ПАМЕТА НА БЛИЗКИТЕ СИ. ДА НЕ ГИ
РАЗНАСЯ ПО СДУДИЯ И МИТИНГИ.

Оценка:
-7 +142

Зрител
23 Отговор
кариерата на баце приключва с това да го развеждат като мечка по селата и да дрънка глупости за да спасява останките от електората си.

Оценка:
-8 +133

Тошко Африкански
24 Отговор

До коментар #14 от "1618":


Така е.И сега като избрахте мен(по принцип и вие не знаете кой избрахте.Дали мен,дали Славун, дали Доган) виж как дръпна държавата.Няма бедни ,а от чешмите тече мед и масло.

Коментиран от #35, #62


Оценка:
-64 +20

Ами кво да го коментирам
25 Отговор
Тоя лъжлив толуп.

Оценка:
-7 +105

1618
26 Отговор

До коментар #8 от "Nostradamus":


Напълно вярно! Борисов е с психични отклонения, които са проявяват все по- често! От диктатор и мафиот се превърна в посмешище с лъжливите си и манипулативни изказвания и с опитите си да провали Служебното правителство!А, сега е на ниво заплахи- заплашва народа с глад и тежка зима!

Оценка:
-5 +112

mi6osp
27 Отговор
Най-голямата мистерия от историите на Борисов е , как се е пръкнал на този свят, след като никой , никога, никъде не е смеел да му такова майката.

Коментиран от #129


Оценка:
-5 +103

28
Този коментар е премахнат от модератор.
доказателство
29 Отговор
На Буцито регулярно и системно са му трепали дедовци , затова днес унучето е такъв утрепляк.

Коментиран от #36


Оценка:
-4 +90

Хей
30 Отговор
Мила Ива, не ти пука, означава ли да харесваш извеждането на другомислещи и убиването им без съд и присъда? Най-малко говоря за случая с дядото на Бою.

Коментиран от #34, #44


Оценка:
-69 +9

Факт!
31 Отговор
Карането на джипка сериозно уврежда умственият потенциал. Дори на хора, които нямат такъв!

Оценка:
-5 +92

Шаран БГ
32 Отговор
На № 2 " ПРАВ Е ЧОВЕКЪТ"
Прав е ч„овекът, когато лъже или лъже, когато е прав!??
Как и кой можеше да влезе да учи в Симеоново, дори за пожарникар!? Па и сега как се става даже шофьор в Пожарната ?!

Оценка:
-2 +77

3.14К
33 Отговор
С една дума психопат!

Оценка:
-2 +84

Хей
34 Отговор

До коментар #30 от "Хей":


Коментар № 30 е към №1.

Оценка:
-1 +8

1618
35 Отговор

До коментар #24 от "Тошко Африкански":


При всички случаи Борисов и неговата шайка ГЕРБ напускат властта завинаги? Кой нормален човек иска да продължават Борисов и ГЕРБ да го ограбват, заплашват, рекетират , уволняват , бият и накрая да му обясняват колко много били направили за държавата, а тя държавата ни е на последните места по доходи , пенсии, икономика и на първо място по корупция?Това, че Борисов е с болен мозък не означава , че цялата ни държава заедно с всички граждани са болни и прости като Борисов?

Коментиран от #94


Оценка:
-7 +98

Въпрос
36 Отговор

До коментар #29 от "доказателство":


В тези които се опитват да го сменят, виждаш ли нещо по-добро?

Коментиран от #40, #43, #47


Оценка:
-58 +11

може ли така
37 Отговор

До коментар #12 от "българка":


!.плевню -най безличния и мразен ; 2. амет доан -коварния ;3.бойко -мафиота

Оценка:
-4 +69

ПСР
38 Отговор
Лъже за всичко,не само за "дЕдото".
Големият"антикомунист",който от сърце искал да е част от тогавашната,комунистическата Милиция или ДС.....ВЕрващият в Бог-поругава паметта на прадядо си,лъжейки....След какви ле не бяха във времето епитети и определения за опоненти/кое от кое по-вулгарно и гаменско/,преди седмица просто счупи всички тъпомери,изтървавайки си нервите...по неговите думи.Вулгарен и агресивен.

Коментиран от #46


Оценка:
-4 +73

Лукреция
39 Отговор
Тази мазнотия взе да става много лизгава. Вече е готов на всичко. И с милярд ще се раздели само и само да се върне на власт. Но върне ли се- нашето чудо няма да го има и на оня свят!

Оценка:
-3 +69

какво общо
40 Отговор

До коментар #36 от "Въпрос":


Това дали виждам , или не виждам , дали и те са несъстоятелни , но по различен начин , не променя факта , че Буци е бездна на човешката същност.

Коментиран от #45


Оценка:
-2 +56

БОКИЧА СЪМ
41 Отговор
Само да уточня че вече не е най-голямата партия, но все още е най-голямата ОПГ.

Оценка:
-5 +54

Логично
42 Отговор
Той простия от с.Банкя лъже за всичко.Мисли си,че и хората са тъпи като него.

Оценка:
-2 +66

ОТГОВОР
43 Отговор

До коментар #36 от "Въпрос":


Да, виждам в тези, соито се опитват да го сменят много по-добри качества. Боко и шайката му са такъви простаци, ограничени, посредстрени и крадлив, че хич не е трудно някой нормален, възпитан и почтен човек да изпъкне пред тях. Всеки един с дойстойство е много повече личност в сравнение с тиквата и шайката ГЕРБ.

Коментиран от #48


Оценка:
-0 +56

mi6osp
44 Отговор

До коментар #30 от "Хей":


хЕй, прочети статията и може да схванеш, че първо никой от дядовците на Борисов няма как да е извлечен и убит около 09.09.44 и да почине чак след 1960г., и второ , никой внук на убит на 09.09.44г. дядо няма как да е приет за млад комунист на 18 г.

Оценка:
-1 +68

Въпрос
45 Отговор

До коментар #40 от "какво общо":


Разликата е, че Бойко стана "НЕСЪСТОЯТЕЛЕН" на 5-тата, или 10-тата година, а тези на ПЕТИЯ ДЕН.

Коментиран от #53


Оценка:
-30 +10

Ddd
46 Отговор

До коментар #38 от "ПСР":


А по моите думи просто простак, при това откровен

Коментиран от #50


Оценка:
-0 +53

mi6osp
47 Отговор

До коментар #36 от "Въпрос":


А ти виждаш ли нещо добро в Борисов?

Коментиран от #54


Оценка:
-0 +40

Въпрос
48 Отговор

До коментар #43 от "ОТГОВОР":


Виждаш качества в Тошко, Христо, Мая и Таня ли? Хайде по-сериозно!

Оценка:
-31 +6

Бащаму е от мала Раковица, село, вече
49 Отговор
Изчезнало, на Запад от Банкя Много фамилии от това село са се преселили в Банкя Има още живи Старци от ония времена и разказват историята, в въпросния "дядо"! Не муе дядо, а от родата по майчина линия! Бил е Коцкар, ходил е при булка на която мъжа е на фронта, родата на мъжа саго гони и няколко пъти, и веднъж са го на стигнали в някаква нива и дотам! Няма комунисти, Никола Петковисти!! Убит на Битова основа, и не муе дядо, а от родата!! Фамилията на Игнат Колев го разказваше подробно! Има още живи, тяхните имена не споменавам от други фамилии!! !,

Оценка:
-0 +62

ПСР
50 Отговор

До коментар #46 от "Ddd":


Да,най-меко казано....

Оценка:
-2 +25

далекоглед
51 Отговор

До коментар #3 от "Анонимен":


А потомците на фамилия Рашкови,Бойкикеви и много други революционери как станаха водачи на демокрацията . Най странното е че земеделците изчезнаха.Работниците също. Само милионерите се оплакват колко тежък живот имат за което им е виновна държавата защото ги кара да плащат осигуровки вместо да вземат от силовите структури нищо че изпразниха армията от годна техника и непотребни имоти и много искат да доставят нещо на МВР вместо да се инвестира в кадри

Оценка:
-36 +7

Пешо от блока
52 Отговор
И малките деца вече знаят, че Бойко лъже много и не подбира какво и как. Проблема е медицински и няма нужда да му се подиграваме, а да го изпратим на лечение в подходяща клиника. И по-далеч от микрофон и камера, защото заболяването веднага се обостря.

Оценка:
-0 +57

е и
53 Отговор

До коментар #45 от "Въпрос":


Зависи за кого , за мен е бил от първия ден в който е попаднал в полезрението ми. Това не го приемай като форма на изтъкване , просто така се получи , от порода , която ми е противна е. Днес много от другите също попадат в категорията на несъвместимост .

Коментиран от #55


Оценка:
-0 +18

Въпрос
54 Отговор

До коментар #47 от "mi6osp":


Да, виждам добро-много бързо забравихте гладните години , ниски заплати, неплащащи данъци "бизнесмени". Бойко ги стисна за топките и ореваха света. Народа се юрна- обиколи света(гледам ви във фасебуук)......

Оценка:
-36 +6

Въпрос
55 Отговор

До коментар #53 от "е и":


Виждам, че бързо се ориентираш в обстановката, да ми обясниш- защо в последните 2-3 месеца се управлява ПРАВИЛНО, а цените са 30% нагоре?

Коментиран от #66


Оценка:
-30 +4

56
Този коментар е премахнат от модератор.
Чики-Рики
57 Отговор
,,Мути,, бая си страда от раздвоение на личността и паметта,а творчеството му на ,, народопсихолог е ненадминато, също като в приказките за 1001 нощ!Не може всеки да бъде ,, майстор,, на художествени измислици, превърнати в манипулация на ,, раята,,!

Оценка:
-1 +30

Тоягата
58 Отговор
Аз знам. Има и много други бити и утрепани дядовци и други тояги, за които изобщо не е модерно да се говори1 тъй че не бива да се преекспонират отделни случаи.

Оценка:
-3 +15

Пипи Чорапчето
59 Отговор
Оффф, всеки път като чуя Буци да ми говори за утрепания си дядо - николапетковист и потръпвам...
Моят дядо по бащина линия е бил точно николапетковист - имали са доста земя за онова време, земеделски инвентар, плюс всякакви животинки.
Едва след 1950-а започватя яко да ги притискат да влизат в ТКЗС-та. Понеже дядо не е искал, през 54 или 55 някъде наистина са му насинили кокалите и баб ми е разправяла, че даже се е наложило да заколи две овце, че да му налага синините с кожите им...
Бил е нарочен за враг на народа, да и съответно чичо му и баща ми са нямали право като синове на "враг на народа" да учат висше в народните университети - не са им давали т.нар. "бележка за благонадеждност" . Затова баща ми ( роден 1929 г.)завършва т.нар. средно специално образование, а чичо, като доста по-малък от него - завърши инженерство на късни години;)
НО! Аз, брат ми, братовчедите ми никога не сме имали този проблем!
И сега да се върнем на Буци - той е роден 59-а година;))
Това, което разправя, е пълна лъжа!!! И няма как баща му да милиционер и по подразбиране член на БКП, ако дядо му е бил с досие "враг на народа"!

Оценка:
-0 +54

Сссс
60 Отговор
Много страшни тези комунисти! Дедата монархо фашист, а тейкото мицифай, аукака пожарникар, а сестрата дофтор. Че от какво ни ПАЗИ тоз тогава като комунистите не са пречили ни на тейкото ни на унуците? Тя и мамата на България се опита да играе тази роля ама хората чийто мозък не беше промит я Разкриха

Оценка:
-1 +37

Gowo
61 Отговор

До коментар #8 от "Nostradamus":


Казват, според библейски предания, че когато Бог иска да накаже някого, първо отнима разума му. А за Борисоф има защо.Този човек никога се не кае. Или ако го прави е фалшиво. Този човек винаги гледа в чуждата паниза. Този човек видимо е наследник на тоталитаризма и репресивния апарат от преди прехода. Този човек никога не е бил дисидент, Напротив. Бил е винаги в услуга на репресивните и унищожителни за държавата и икономиката ни групиривки в посткомунистическия строй.Този човек няколко пъти предава в своя угода интересите на родината, което е всъшност предателство от където и да го погледнеш.

Оценка:
-3 +37

Бибитко Таралежов Толоупов
62 Отговор

До коментар #24 от "Тошко Африкански":


Виж суратя, виж виж..

Оценка:
-4 +22

лъжеца
63 Отговор
Банкянския лъжец, манипулира и лъже без да му мигне окото. Важното е да го изберат за да може да граби българите. Този кен еф преди да се махне, вдигна цената на тока и на водата (4,50 лв), но не се хвали с това. Ако българите разберат че и отивайки си ги граби ще го тепат с тояги и камъни, като дедо му, за когото лъже като сиганин.

Коментиран от #65


Оценка:
-1 +42

Буха ха
64 Отговор
Тулупа умира от страх да не бъде изкаран от зайчарника и пребит с тояги от хората, затова разказва историята. Сигурно се страхува и от сърбин с инициали Ср. Йос. Страхува се и Шиши да не стане защитен свидетел по Магнитски и да се разприказва. Страх го е да не се смени прокурора и Черепа да представи доказателства за милионите от тотото. Страх го е от Мата Хари. Страх го е от дрона на Радев. Абе шубе го и си изпуска нервите.

Оценка:
-2 +46

Gowo
65 Отговор

До коментар #63 от "лъжеца":


Той , Борисоф , откровен.Има такъв вид лъжци. Откровенни лъжци.Защото на такива лъжци има винаги и добри слушатели. Те са откровенни наивници вярващи в простоватото ,,добро,,.Има такова добро. Простовато. Лесно смилаемо.Неангажиращо умствения ресурз. Такива са били и първите възторжени комунистически приемници. Светът се върти , но не се променя.

Оценка:
-3 +23

чудя ви се
66 Отговор

До коментар #55 от "Въпрос":


Цените едва ли са производни пряко от '' управлението '' , процесът на поведението на цените е в зависимост от вътрешни и външни фактори на така наречения ''свободен пазар '' , колко е свободен е друга тема. Същевременно тези неща са и твърде инерциални , едва ли някакво правителство в рамките на три-четири месеца може да им окаже някакво влияние.

Коментиран от #86


Оценка:
-1 +17

67
Този коментар е премахнат от модератор.
68
Този коментар е премахнат от модератор.
много трудно
69 Отговор
А сега де?

Пита се в задачата - повече менискуси или дедовци има Буци?

Оценка:
-1 +33

Рони
70 Отговор
Е добре се познаваме,той и като дете лъжете на поразия па и после като голям,ясно че това си му е в кръвта така да знаете

Коментиран от #76


Оценка:
-1 +33

менискусен дедо
71 Отговор
Този менискус пострада на тенис, този на футбол, този го пребиха комунистите, два ми потроши Радев, съседния - Рашков...

Оценка:
-2 +33

да живее бкпто
72 Отговор

До коментар #68 от "ДжафДжаф":


Бойко Борисов напуска МВР по причина - деполитизацията на ведомството. Предпочел да запази спомените на милиционер с партийна книжка, вместо да бъде деполитизиран полицай

Оценка:
-2 +28

Подкрепа за Борисов
73 Отговор

До коментар #8 от "Nostradamus":


А ЧАЛГАРЯТ Рептил от какво е Болен От Откачени и злоба Жлъч Алчност Завист Кръвожадност за Много много Милиони Въобразил си ЧАЛГАРЯТ че може да е Политик Никога Чалгар Покажи се Жив ли си Страхливец

Оценка:
-20 +9

Подкрепа за Борисов
74 Отговор
А ЧАЛГАРЯТ Рептил от какво е Болен От Откачени и злоба Жлъч Алчност Завист Кръвожадност за Много много Милиони Въобразил си ЧАЛГАРЯТ че може да е Политик Никога Чалгар Покажи се Жив ли си Страхливец

Оценка:
-17 +9

ТРОПЧО
75 Отговор
ОСТАВЕТЕ ГО ТОВЙ БО
НО СЪЩЕСТВО БОИКО МЕТОДИЕВ ТОИ ИМА НУЖДА ОТ ЛЕЧЕНИЕ И НЕ САМО ТОИ И МНОГО ОТ НЕГОВАТА СВИТА ДА ВИ ПОМОГНА ТОМА БИКООВ МАНОИЛ МАНЕВ ДАНИЕЛА ДАРИТКОВА АБЕ ВСИЧКО ЩО Е ГЕРБ

Оценка:
-1 +28

Gowo
76 Отговор

До коментар #70 от "Рони":


Пита се.... Дали и Баща му по родствена линия не е бил лъжец като него. Дали Борисоф казва истината като това което му е казал Баща му . Когато го е извел навън. Просто го е излъгал.Дали ,,пра дедо,, му с право не са го набили. Ако и той не е бил лъжец за нивите.

Оценка:
-1 +25

Чуторан
77 Отговор
Човекът си е с психични отклонения, а ни сме му дали дъжавата си да я "управлява" близо 20 години??? Можеби пие силни лекарства и затова напълня толкова много. Абе за сериозно лечение си е.

Оценка:
-2 +31

Оракула
78 Отговор

До коментар #1 от "Ива":


И моята баба ми разказа , но съвсем други неща!
Ако дядото на Бойко Борисов е бил Никола Петковист,
то това става, много по късно, от 9 ти септември ,
Никола Петков все още, подкрепя Комунистите,
дори и Комунистите го ползват ,
като съюзник доста време ,
преди Никола Петков да се отцепи,
причината е приватизацията в земеделието от БКП?
Голяма част от Никола Петковистите ,поели към Балкана ,
и се надявали да получат помощ , от вън ,
за да не се вкарва България ,
като вид държава "колония" на Сталин!
Така се създава , земеделското движение "Горяни"!
Горяните са партизаните, след 9 ти септември!
Ако това ,не го е знаел Бойко Борисов ,
то всичко за дядо му е лъжа!
Да си бил "Горянин" по онова време ,
е било гордост за всеки Никола Петковист- земеделец!
Няма как, да не спомена името,
на" псевдо -Никола Петковиста" ,
Николай Ненчев ,който достъчно много , и тотално опозори,
името на този велик за всички времена Българин ,
Никола Петков ,който бива убит,
от същите тези негови БИФШИ съюзници,

А Николай Ненчев направи всичко, да открадне и къщата му ,
с долните машинаций ,
които затриха и името на Никола Петков?
Ако Бойко Борисов е от това коляно то партията
която той беше длъжен възроди, е не ГЕРБ,
а Партията на Никола Петков ,човека Политик -Великан!

Коментиран от #84


Оценка:
-3 +28

Иван
79 Отговор
Дядо ти са го убили, защото е бил лъжец и крадец като тебе. Лъгал комунягите един път, втори ама на третият се счупила стомната. При тях в началото е нямало хънта-мънта.

Оценка:
-1 +28

Иван
80 Отговор
Интересно как е влязъл да учи с Симеоново, Тиквун. Навремето във военното училище деляха курсантите на тези, който са с един родител партиен член и други с двама родители партиини членове. Такива безпартиини трудно, абе не си за там, а ти мутро в Сименово, където те проверяват до десето коляно. Лъжещ.

Оценка:
-2 +39

Гошо
81 Отговор
дедо ми е бил фашист и е трепал шумкари па не са го убили комунягите

Коментиран от #91


Оценка:
-7 +18

Нормален човек
82 Отговор
Какъвто и да е Боко, в сравнение с отпадъци като Тошко Йорданов и хаджигеЙов е мъдър и успешен държавник. Филмът с оплюването на поредния от медийния слугинаж сме го гледали вече в 2001 год. Както се сещате, след това не последва нищо добро. Днес ситуацията е още по-плачевна, понеже т.нар. алтернатива на герп представлява некадърна комедийна трупа....

Коментиран от #89


Оценка:
-46 +7

мироюб бенатов
83 Отговор

До коментар #8 от "Nostradamus":


От шизофрения страдат интелигентни хора, той е най-обикновен тъпанар.

Оценка:
-2 +36

Gowo
84 Отговор

До коментар #78 от "Оракула":


Това е факт който на простоумните убягва.Факт е че Борисоф няма нищо общо със земеделците.Той е земеделец колкото и прадядо му. Който се е скарал за една нива.

Оценка:
-1 +27

историчка
85 Отговор
Дядо му е от монархо-фашистките кметове, които са назначавани от Борис 3, а не избирани. Те са били част от репресивния апарат на Кобургите, имало е и сполучливи попадения като кмета на София Иван Иванов, но и той е бил част от репресивния апарат!

Коментиран от #88


Оценка:
-4 +25

Въпрос
86 Отговор

До коментар #66 от "чудя ви се":


Усещането е такова, нови хора, нов морал, а пък живота.... Миналата година на морето една седмица 968 лв. и чадър-4 лв., тази година същия апартамент-1380лв, чадъра-8лв., ама народа е доволен избори след избори, чегъртане.

Коментиран от #98


Оценка:
-5 +22

87
Този коментар е премахнат от модератор.
истеричка
88 Отговор

До коментар #85 от "историчка":


Да ама сега харесваме служебното правителство, то е избрано, не е назначено.

Оценка:
-1 +18

Gowo
89 Отговор

До коментар #82 от "Нормален човек":


Казваш че е мъдър. Но мъдрец който мъдрува само за егото си е самовлюбен нарцис. Казваш че е успешен. Но фактите говорят че е бил успешен само за себе си. Снимките от спалнята му и пачките не са за народу ползу. Ако са за народу ползу , нека каже къде са сега. И в какво ги е вложил пачките. Дали не са за една гейша в къщата в Барселона.

Коментиран от #106


Оценка:
-2 +26

питам
90 Отговор
защо на 10 11 1989 година демократите не приеха закона за лустрацията днес комунягите нямяаше да си развяват байрака а щяха дабъдат напъхани в миша дупка но тогава много комундета си хвърлиха партиините книжки и станаха "демократи" за да са пак на власт и днес те пак са същите деза и внуци на комунистическата верхушка преди 10 ноември

Оценка:
-6 +22

Бай той
91 Отговор

До коментар #81 от "Гошо":


Късметлия, аз със моя дядо-подофицер от царската армия какъв го ядох като дойде време за казарма и студент.

Оценка:
-2 +22

наивник
92 Отговор
Предлагам да простим на Тиквуний! Той ни построи 1000 детски градини и 500 000 000 км. магистрали!

Коментиран от #95


Оценка:
-5 +28

93
Този коментар е премахнат от модератор.
Тошко Африкански
94 Отговор

До коментар #35 от "1618":


Прав си за всичко което казваш и точно за това ти сложих плюсче,но мислиш ли ,че Славун ще е по-различен от Тиквун.Бойко трябва да се махне ,но проблема е ,че няма кой да сложим там за чучело.Трябва да си внесем и управляващи от Китай.Не виждам друг избор.Или да си изберем цар и да кара до живот.Първите 5 години да се наяде и после евентуално да помисли за народа.Чао и лек ден(дано поне ти да си на морето,че аз бачкам За благото на Майка България)

Коментиран от #108


Оценка:
-2 +23

Gowo
95 Отговор

До коментар #92 от "наивник":


И аз ще му простя. Ако изкара касови бележки че ги е платил лично с парите от чекмеджето.Защото непрекъснато твърди че,,,,..,,нито един лев не съм взел за себе си,,. Но за това иска доказателства. Яото отдавна не му вервам

Оценка:
-2 +24

Станислав
96 Отговор

До коментар #21 от "Тони":


Абсолютно точно! Само че правилното е изнасилвал. Така знам и аз историята

Оценка:
-1 +32

Карл Маркс
97 Отговор
Шизофренията не прощава, сори...

Оценка:
-1 +24

Защо ли
98 Отговор

До коментар #86 от "Въпрос":


Новият морал е трудна работа, както за шепата нови хора, властници/които и да са/ и народа. Защото едните говорят, а болшинството им ръкопяска, вика ура и после се свива в черупките си и мърмори. При нас новия морал ще дойде може би късно и след големи катаклизми.

Оценка:
-1 +22

Павел Пенев
99 Отговор
Ако има господ, и него така да го изведат в двора с по дебели тояги.

Оценка:
-3 +24

100
Този коментар е премахнат от модератор.
Пенсионер
101 Отговор

До коментар #11 от "гадно":


Много си прав човече- невъзможно е ако има такова лица в родата ти да бъдеш какъвто са те допуснали да станеш. А тоя ползван от ББ сега похват е просто копие на ползвания в своето време похват от много лъже-активни борци и "потомствени комунисти", които пък бяха на софрата в това време, подобно на днешните политически калинки и независими активни политици. Всъщност за казусите с ББ най-меродавно и неведнаж се изказваше един достолепен медик/общественик - д-р Николай Михайлов, а по-късно и други психолози- техните заключения дават обяснение за несъответствията дати и събития.

Оценка:
-2 +29

ПРЕСТЪПНИК
102 Отговор
ТОЯ ПРОСТАК ЗАЩО ОЩЕ НСО ГО ПАЗИ , ЗАЩО НЕ ГО ПАЗИ ЕДИНСТВЕНО БАЙ СТАВРИ !?

Оценка:
-3 +31

103
Този коментар е премахнат от модератор.
104
Този коментар е премахнат от модератор.
Анти Борисов
105 Отговор
Вижте тази противна МУТРА, какво ви говори израза на този ПРИМАТ???
Това е човек без морал , чест и достойнство!!!
Той ще продаде и майка си за власт и пари!!!!
НИКОГА ПО ВЕЧЕ ПРИМАТИ И ГЕРБЕРАСТИ НА ВЛАСТ!!!!!

Коментиран от #112


Оценка:
-2 +33

Нормален човек до 89
106 Отговор

До коментар #89 от "Gowo":


Както винаги истината ще излезе наяве след време. А това, че масата българи за пореден път е измамена от кукловодите и медиите ще се разбере съвсем скоро. Тогава повечето от тукашните коментатори пак за пореден път ще псуват себе си на майка...

Оценка:
-2 +19

Баба Тиша
107 Отговор
Долен лъжец!

Оценка:
-2 +18

ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ
108 Отговор

До коментар #94 от "Тошко Африкански":


толкова тояги требе да ударят на разбойко борисов, колкото дена краде в кметството и после в МС. ПЪК КАКВОТО СТАНЕ С ТОЛУПА. ЗАТВОР ДА НЕМА, ТОЯГИ И КАМЪНИ.

Оценка:
-4 +22

Биби Еврокюлчев
109 Отговор
Един дедо са го обили,ма може и да не е моиа, не знаем! Пембена книшка имам и сеги, казува се она Венету трети том! За кой не знае да кажеме Венету 1 е синя, Венету2 е зелена а па тая 3 е пембена! Внетен ли сме?

Оценка:
-1 +15

ПЕНКО
110 Отговор
ТРАТАТОЙКО - НИКОЙ НЕ САДИ ЦАРЕВИЦА В ДВОРА !!! ЗА ДА ТЕ УТРЕПАТ С ТОЯГИ /А НЕ С ИСТРЕЛ / ТРЯБВА МНОГО ДА СИ СЪГРЕШИЛ КЪМ- ЦАРСКИ МАЧКАНИТЕ И УБИВАНИ БЪЛГАРИ ПО ЗЗД !!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-2 +24

иванов
111 Отговор
За това,че имам баба и дядо в някогашна Югославия,не можех да започна работа в противопожарна безопасност(инж. химик бях),та камо ли да уча в Симеоново!!!!Нещо не се връзва!Няма ли кой да се намери да затвори устата на това плямпало Борисов!!!!

Коментиран от #113


Оценка:
-1 +31

МАФИЯ НА ББ
112 Отговор

До коментар #105 от "Анти Борисов":


БАНДИТ Е МОЯ ДЯДО, БАНДИТ ЩЕ СЪМ И АЗ- ДЕКЛАМИРАЛ РАЗБОЙКО ГА БИЛ МАЛЪК. ГА ПОРАСНАЛ СТАНАЛ МУТРО-БАНДИТ.

Оценка:
-2 +24

АЙШЕ ВРАЧКАТА
113 Отговор

До коментар #111 от "иванов":


ПОМОЛИ СРЕТЕН, НАПОМНИ МУ ЗА РАЗБОЙКО. ПОМОЛИ МУ СЕ И КЕ СТАНЕ.

Оценка:
-2 +22

Един
114 Отговор
А Бойко как ще го тепат мутрите? С 9 или със 7,62 или с РПГ?

Оценка:
-1 +17

измамник
115 Отговор
баце лъже наляво и надясно,така че нищо чудно това да е художествена измислица(за дядото) през социализма и в 3 факултет на всш,,георги димитров,, нямаше да го вземат ако беше прочутия дядо такъв борец срещу комунизма .

Оценка:
-2 +18

измамник
116 Отговор
баце лъже наляво и надясно,така че нищо чудно това да е художествена измислица(за дядото) през социализма и в 3 факултет на всш,,георги димитров,, нямаше да го вземат ако беше прочутия дядо такъв борец срещу комунизма .

Оценка:
-2 +16

измамник
117 Отговор
баце лъже наляво и надясно,така че нищо чудно това да е художествена измислица(за дядото) през социализма и в 3 факултет на всш,,георги димитров,, нямаше да го вземат ако беше прочутия дядо такъв борец срещу комунизма .

Оценка:
-2 +11

измамник
118 Отговор
баце лъже наляво и надясно,така че нищо чудно това да е художествена измислица(за дядото) през социализма и в 3 факултет на всш,,георги димитров,, нямаше да го вземат ако беше прочутия дядо такъв борец срещу комунизма .

Оценка:
-1 +13

измамник
119 Отговор
бaцe лъжe нaлявo и нaдяcнo,тaкa чe нищo чуднo тoвa дa e худoжecтвeнa измиcлицa(зa дядoтo) прeз coциaлизмa и в 3 фaкултeт нa вcш,,гeoрги димитрoв,, нямaшe дa гo взeмaт aкo бeшe прoчутия дядo тaкъв бoрeц cрeщу кoмунизмa

Оценка:
-1 +13

борат
120 Отговор
бaцe лъжe нaлявo и нaдяcнo,тaкa чe нищo чуднo тoвa дa e худoжecтвeнa измиcлицa(зa дядoтo) прeз coциaлизмa и в 3 фaкултeт нa вcш,,гeoрги димитрoв,, нямaшe дa гo взeмaт aкo бeшe прoчутия дядo тaкъв бoрeц cрeщу кoмунизмa

Оценка:
-1 +14

koko
121 Отговор
пра-дядо ми е бил колак и никой в рода ни е нямал право да учи във ВУЗ или пък да заема някаква позиция, да бъде член на партията и тн. Недей лъга тикво долна!

Оценка:
-1 +24

Матей
122 Отговор
Бе той да издрънка нещо по-така,ефектно,да се прави на пострадал от комунистите,все още е модерно и в съзвучие с американските тежнения.В техните представи комунизма се отъждествява с Русия.Как ли са ги третирали бащата на боко--полковник в столичната пожарна и чичо му--генерал в същата,самия боко го курдисват направо старши лейтенант,прескачайки няколко степени в чиновете?Неговите глупости са умопомрачителни.

Оценка:
-1 +24

НАВАЛНИ
123 Отговор
ОХРАНАТА НА ЛЪЖЛИВИЯ,КРАДЛИВ ТОЛУП ТРЕБЕ ДА Е ЗАТВОРНИЧЕСКА ОСИГУРЕНА ОТ ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТЕРСТВО. КАСКЕТ КОГА ЩЕ ПОЧНАТ ОТ ТАМ ДА ГО ОХРАНЯВАТ?????

Оценка:
-2 +21

Наблюдател
124 Отговор
Все "забравя" че е влезнал точно в партията на тия дето убили дядо му /уж/!
По-голям лъжец на власт България не е имала!

Оценка:
-1 +23

Тинчев
125 Отговор
Горанов и Борисов трябваше вече да са излежали част от присъдата си - 700 млн са това.

Оценка:
-3 +22

Минев
126 Отговор
Бoриcoв e БOЛEН oт Шизoфрeния и Haрциcтичнoтo личнocтнo рaзcтрoйcтвo.
Тe ca пcихичecки зaбoлявaния, кoитo ce хaрaктeризирaт c рaздвoявaнe нa личнocттa, нaрушeниe нa миcлoвнитe прoцecи и eмoциoнaлнитe рeaкции. Зaбoлявaнeтo нaй-чecтo ce прoявявa c фaнтacмaгoрии, нaлудничeвocт, чecтa прoмянa нa мнeниeтo, дeзoргaнизирaнocт нa миcлeнeтo и знaчитeлнa coциaлнa диcфункция.
Cпoрeд библeйcкитe прeдcтaви у вceки чoвeк живee aнгeл и дявoл, кoитo гo пoдтиквaт дa върши дoбрo или злo, дoкaтo в бoриcoФ живee caмo caтaнaтa!

Оценка:
-3 +21

Попето
127 Отговор
Дядoвцитe нa Тиквун ca cи живи и здрaви - единият до 1965 г., другият до 1970 г. и ca пoлзвaли oблaгитe нa кoмуниcтичecкия cтрoй. Бaщa му, полковника от Народната милиция - cъщo. Въпрocният чoвeк e прaдядoтo и e прeтрeпaн oт cъceлянитe cи нa плoщaдa в Хeрaкoвo, зaщoтo дoкaтo тe ca вoювaли, тoй ocвoбoдeн чрeз измaмa oт фрoнтa e хoдил пo дoмoвeтe им и ce e рaдвaл нa булкитe им.

Оценка:
-3 +26

111
128 Отговор
Хихи борисов, за бог да прости, пиши на кой адрес в Банкя, да ти изпратим по Еконт еко картофи. Страхотни са, без грам тор, може и коч.

Оценка:
-1 +13

ТИИИИ ПОЗНА!
129 Отговор

До коментар #27 от "mi6osp":


ТИИИИ ПОЗНА! БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е НОВИЯТ ХРИСТОС, РОДЕН ОТ ДЕВИЦА И ДАЛ ПРАВЕДНИЯ СИ ЖИВОТ ЗА БЛАГОТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И УНУЧЕТАТА

Оценка:
-2 +11

130
Този коментар е премахнат от модератор.
Мечо Пух
131 Отговор
Имахме един командир в казармата, който казваше "Който е прост и не помни, да си записва! Аз така правя!". Силно препоръчвам на банкянския зайчар да прочете това, ако може да чете разбира се, и да почне да го прави, щото и гаргите вече му се смеят на лъжите и локумите за дядовци, филии с мас, помии и прасета, за "беднотията", в която е живял и още куп глупости от този сорт...

Оценка:
-1 +15

2233
132 Отговор
Не бил дядо му, а прадядо му на Боко Тъпото. Пребит е като куче, защото, докато съселяните му са били на фронта, е задявал жените им. Същият киртак е и правнукът му Тъпото, само че той си пада по мъже - тайнствената Мата Хари, не е жена, а мъж.

Оценка:
-1 +12

Пифи
133 Отговор
Като чета умонапъните на Антон Гицов и коментарите след статията се убеждавам, че българските чалгари си заслужават немотията и изолацията от цивилизования свят, които предстоят! Честито ви придобивки мажоретки на олигарсите! Съжалявам ви!

Коментиран от #144, #145


Оценка:
-9 +2

БАЧУ
134 Отговор
Абе недейте му слуша глупостите на тоя човечец(Тиквунчо).Той горкия толкова се е улял,че не знае къде се намира.

Оценка:
-0 +13

ГвориЦвъки
135 Отговор
"Дядото", ако изобщо е истински дядо на Асфалт паша
е убит от мутри,а не от комунисти от ДС.А много сегашни деца не знаят къде са техните дядовци, изчезнали безследно от времето,когато Банкянската мутра и Цвък( Молитвената закуска) вилнееха из МеВеРеТо.

Оценка:
-0 +13

Погледнете го на снимката, ами той плаче
136 Отговор
За Дядо си!! Спомни сие как гое дондуркал на коляно и играл с него!! Спомените саго натъжили!!!!

Оценка:
-0 +9

137
Този коментар е премахнат от модератор.
6637
138 Отговор
Вижте снимката. Това нещо е било три пъти министър-председател.

Закрийте тази държава, че като нищо ще е премиер за 4,5 и 6 път.

Оценка:
-0 +12

chi
139 Отговор
Този шемет е фабрика за лъжи!

Оценка:
-0 +11

сульо
140 Отговор
И моя дядо комунист е критикувал така наречената комунистическа върхушка която е гледала да лапне кокала и е бил вкаран в затвора пребит и хвърлен като куче пред вратата на дървената къщичка където е живеел. Но дали ще се наричат комунисти социалисти демократи либерали или каквото си искат управляващите Бългърия гледат да лапнат кокала и да си оправят родата до 9-то коляно. Останалото е слово блудство.

Оценка:
-0 +13

Перо
141 Отговор
Всички който разсипаха България за тези 31 години демокрация са за дебела тояга.

Оценка:
-0 +12

Тъпан
142 Отговор

До коментар #21 от "Тони":


Гледай ти откъде е генът по чуждите булки.Мъка, голяма мъка.

Оценка:
-0 +14

дрън
143 Отговор
Искал в ДС ,ама там било с успех.Това е толкоз просто.

Оценка:
-0 +9

Gowo
144 Отговор

До коментар #133 от "Пифи":


Никой

Оценка:
-0 +2

Gowo
145 Отговор

До коментар #133 от "Пифи":


Никой от тези не се напъва.Напъваш се ти приятелю.Защото си напротив истината и народната воля

Оценка:
-0 +7

Adi be
146 Отговор

До коментар #8 от "Nostradamus":


БОЙЧЕТО Е БОЛЕН ЧУЛЯК! ПАЗИ БОЖЕ!

Оценка:
-0 +10

Мдаааа
147 Отговор

До коментар #2 от "ПРАВ Е ЧОВЕКА":


Комунистите го били утрепали? а тиквата цел живот е подлога на същите тези комунисти , значи не е обичал дядо си щом го е предал и е служил на комунистите, такива като тиквата подлоги са най опасни винаги могат да ти подлият вода, такива хора е най добре да са в затвора, там им е мястото.

Коментиран от #150


Оценка:
-0 +16

ИВАН
148 Отговор
ПАРТИИНИЯ БИЛЕТ Е В ДЙОБА МУ

Оценка:
-0 +11

Е туй е
149 Отговор
най-голямата трагедия в държавата. Едно време имаше активни борци, сега се появиха репресирани и реститути, на които все народът нещо дължи. Двамата ми прадядовци са загинали във войните на Цар Фердинанд, а дядовците ми никой не ги е закачал и не им е обръщал никакво внимание, защото оставайки сираци са били в окаяно и отчайващо положение и такъв човек как да го репресираш. Това си го помня, като история на рода и никога не съм мислил, че нещо някой ми дължи за това. Винаги съм казвал, че справедливост не е имало, няма и няма и да има,а винаги е имало някакъв ред, както е и сега. Такъв е бил редът тогава - мобилизират те, не се връщаш от фронта, оставяш след себе си вдовици и сираци. Съдба! В един момент се оказва че аз по някакъв начин съм задължен преди време на активни борци , а сега на реститути и репресирани. Благодарен съм, че по време на така наречената "народна власт" нямаше войни и когато бях в казармата бях срочно служещ военен, но не станах войник, като предците ми и не съм участвал реални бойни действия, а след това получавах стипендия за да уча. Благодарност да тези обстоятелства, но не мисля, че който и да било дължи нещо на някой. Всеки си носи кръста сам и посреща съдбата си без да търси обезщетение от другите за това какво е решил да свърши и в каква ситуация се е наложило да изпадне за а защитава убежденията си. Когато се прекратят привилегиите, тогава ще спре и противопоставянето и да има помирение така, както направи Мандела в ЮАР.

Оценка:
-0 +11

Gowo
150 Отговор

До коментар #147 от "Мдаааа":


Според такива като Борисоф , носители на едни слугински практики госпожички.Да се справиш със греха, на добрия и лесен начин е да му се отдадеш.Това е правил десетки години Борисоф.Това е правил и когато е пълнил чекмеджето с пачките.Това е правил и когато даа го притиснали руските служби и са му поставили условието .Или подписва Турски(руски)поток, или заминава в небитието опозорен.Разобличен.Изна.илван по затворите заради греховете си.Така че....стара к.рва и старо ченге няма

Оценка:
-0 +8

Другарю
151 Отговор
По-скоро Борисов да каже баща му какъв е бил. Пожарникар в един от столичните заводи, който е събирал нерегламентирано от работници, които са пушили. Вместо да ги глобява с по 20 лева, им е взимал по 2 лв, ама само за себе си. В такава среда е възпитан....

Оценка:
-0 +8

безпартиен
152 Отговор
Власт се взима с оръжие и се задържа с писалката!Така тази писалка се предава на деца и внуци вече 45+32 години!Ако действително има такъв "дядо" този никога нямаше да бъде приет дори като чистач в пожарната!!!!!!!Без специален закон за лустрация,от управлението на страната бяха отстранени за 45 години поне 3 поколения свързани роднински с хора от офицерство,полиция,управляващи до 9.9.1944 г.Тогава можеше,а сега не???Не било хуманно,не било човешко???Намерете поне един политик сега с роднини осъдени от т.нар."народен съд",интернирани и обявени за "врагове на народа" и най-важното БЕЗ ВРЪЗКИ С ДС!!!!НЯМА ТАКИВА!

Коментиран от #163


Оценка:
-0 +8

ааааааааааа
153 Отговор
този тиквун е с отклонения и всичко го знаят!!!то само тези да са му лъжите????на мен ми се върти и едно въпросче!!!
след като "врътката",че държавна сигурност са "убили" дядо му/всички знаем ,че няма нищо такова/ то,той защо е искал да кандидатства там????

Оценка:
-1 +7

Брат Ралчев
154 Отговор
Епа я не я прочетох оти гърк таковаше жена ми и саках да си взема парете...

Оценка:
-1 +1

LISAN
155 Отговор

До коментар #5 от "замислен":


Е някой все пак си е направил труда да се порови родата на нещастника и да покаже част от истината

Оценка:
-2 +6

Нона
156 Отговор

До коментар #14 от "1618":


Дедите ни са търпели пет века Какво са дванадесет или тридесет години.

Оценка:
-1 +1

Мммм даааа
157 Отговор
Тоя се нуждае от спешна специализирана помощ. Ама наистина спешна.

Оценка:
-1 +7

Аз сьм
158 Отговор
Абе , СОПОЛ !!! Дядо ми не е утрепан от коунистите , но е лежл 2 пъти в Белене . Поради горните обстоятелства на баща ми е отказан достъп до висше образование а брат ми не го взеха пожарникар. Аджеба , как баща ти стана полковник от милицията , ти влезе в Симеоново и двамата бяхте партиинийни членове , като ти още не си върнал книжката си ?!

Оценка:
-1 +8

БМБорисов
159 Отговор
И мене на 12 юли, също като дядо ми, комунистите ме изведоха от дома ми и ме утрепаха с тояги до зайчарника и после ме хвърлиха на зайците да ме изядат, е затова ще ги гоня до дупка и ще ги трескам, където ги хвана, защото, макар и утрепан, само аз мога да оправя България. Благодарете на господа, че ви оправям.

Оценка:
-0 +5

РАШО
160 Отговор
Има такива, които повтарят многократно някаква измислица и започват самите да вярват в нея!

Оценка:
-2 +5

Бочето
161 Отговор
играе "луд", за да отърве панделката, не е ли ясно. Тарикат момче, но ако няма балами, какво ще кльопат тарикатите, ха де...!?

Оценка:
-3 +6

ХАРИ
162 Отговор
ТЪРСИТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ-ВИЕ ЛИ ЩЕ ЗНАЕТЕ ПО-ДОБРЕ ИЛИ БОЙКО,АМА ЧЕ СТЕ,БОРИСОВ НЯМА НУЖДА ДА СИ СЪЧИНЯВА,ЗАЩОТО НАРОДЪТ ГО ЗНАЕ КАТО НАЙ-ДОБРИЯ ПРЕМИЕР ДО СЕГА,ИМА НАЙ-МНОГО ПОДРЪЖНИЦИ,ТАКА ЧЕ СКРИЙТЕ СИ ЗМИЙСКИТЕ ЕЗИЦИ ЗАД ЗЪБИТЕ,ЧЕ ВЕЧЕ ПРЕКАЛЯВАТЕ

Оценка:
-14 +2

КАЛИ
163 Отговор

До коментар #152 от "безпартиен":


ЗАЩО СИ СЪЧИНЯВАТЕ И ЗАБЛУЖДАВАТЕ ПОКОЛЕНИЕТО-ДЯДО МИ Е БИЛ ПОЛИЦАЙ ДО ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ 1944 Г,НО ТОВА НЕ Е ПОПРЕЧИЛО НА ЛЕЛЯ И МАЙКА ДА ЗАВЪРШАТ ПОЛУВИСШЕ,А НИЕ ВНУЦИТЕ-ВИСШЕ,АЙДЕ СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ,АЗ МУ ВЯРВАМ НА БОЙКО БОРИСОВ,ПО-ДОБЪР НЯМА ДА ВИДИМ,СЕГА ВИЕ СТЕ ЗАПРЕТНАЛИ РЪКАВИ ДА КРАДЕТЕ МИЛИАРДИТЕ ОТ ЕС,КОИТО БОЙКО ИЗВОЮВА,ВИЕ СТЕ ЮДИ!

Коментиран от #165, #168


Оценка:
-12 +2

главоч
164 Отговор
неден..Бягай при дъртия...

Оценка:
-0 +5

безпартиен
165 Отговор

До коментар #163 от "КАЛИ":


Дали прочете че има и условие?Казва се ДС агентура!Това променя и биографията на всеки от рода?Та има ли връзка някой от тя/дори и полицая/ с ДС?Моят също е бил полицай,но убит от нелегален 1943 г.!

Оценка:
-0 +4

оня
166 Отговор
Боклук:))

Оценка:
-2 +6

факт
167 Отговор
Бойко е един дебел алкохолик бивш крадец на коли играл с мутрите.
Един боклук

Оценка:
-2 +17

Дядя
168 Отговор

До коментар #163 от "КАЛИ":


Моме, не става въпрос просто за висше, а за школата на МВР в Симеоново! Има много голяма разлика дали ще те допуснат до МВР института или друго висше ако дядо ти е бил полицай преди 9 септември! А Вожда съм го виждал лично как преподава, тогава май се казваха бойно приложни техники. Показва удар с крак и казав-това е йоширо мараша ама крака се вдига по високо! Не е въпроса какъв цвят е бил колана му, а изобщо как е имал колан!

Коментиран от #169


Оценка:
-0 +3

Дядя
169 Отговор

До коментар #168 от "Дядя":


Йоширо маваши, грешка на автоматичните коректор.

Оценка:
-0 +0

Гевара
170 Отговор

До коментар #13 от "Българка":


В Беларус и Северна Корея се строи здраво и няма безработица,това ли наричаш разруха Българке с промит мозък?

Оценка:
-0 +2

ЙоцаАмстердама
171 Отговор
се майтапи с Тулупа:"Ке ти дам аз едно утепване, Наглецо !
Още малко ке те почекам,да ти бъде свалена охраната !"

Оценка:
-0 +2

Слави е Бог и Тошко е неговият пророк!
172 Отговор
Слави е Бог и Тошко е неговият пророк!
Тиквааааатаааа е циганче.

Оценка:
-0 +0

Нане
173 Отговор
от сека свирка дърво не стааа! Вземи Костоф, Крадливото дедо, Борисов та сега и Славчо или там Тошко. Сценария е келепира крепи феса!

Оценка:
-0 +0

МРЪШУЛЯКА
174 Отговор
БОЙКО Е КРАДЕЦ НА ПОМИЯ ОТ МАЛЪК , ЩОТО И ПОМИЯТА ОТ СТОЛОВЕТЕ В БАНКЯ СЕ СЪБИРАШЕ ЗА ПРАСЕТАТА НА СЕЛСЪВЕТА , АМА НЕГО НЕ ГО ЗАКАЧАХА ЗАРАДИ ПАРТИЙНАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БАЩА МУ !

Оценка:
-0 +1

възпитан
175 Отговор
Б.М.Б. е долен Лъж-ц и пре----ник ЗАТВОР за МУТРАТА

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Тома Биков
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков с коментар за 9 септември
Ние съдим не грешниците, а греха"

Още бисери
ТОП 5