30 Юли, 2021 09:00 40 579 176

За "утрепания дедо" на един бивш премиер

  • бойко борисов-
  • дядо-
  • антон гицов-
  • убит

Зачестилото повтаряне на противоречивата история е  заиграване с антикомунистическата карта, която не може да донесе дивиденти на Борисов, защото други го свалиха от власт

За "утрепания дедо" на един бивш премиер - 1
Снимка: bradva.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 24 юли бившият премиер Борисов заяви: "Моя дедо ей така са го извели, утрепали са го в двора с тояги и аз затова така си изпускам нервите по адрес на Рашков - този червен сатрап".

Само преди два месеца Борисов пак беше споменал дядо си като на 29 май каза: „Дядо ми са го убили комунистите след 1944 г. и е починал от бой, а са написали, че е починал от червен вятър”.

Някой от приближените до Борисов съпартийци трябва да го посъветва да престане с приказките за да убития си дядо. Истината за неговия митичен "дядо" отдавна е известна, и той не печели, а само губи като непрекъснато я повтаря. Защото той разказва тази история в най-различни, противоречащи се варианти.

За първи път той разказва за съдбата на дядо си на 20 април 2012 г. в интервю за hotnews.bg като казва, че си е чел досието и излага следната версия:

„В досието ми пише: "Бойко Методиев Борисов", роден еди-къде си, дядо му еди- кой си, "монархофашист“, враг на народната власт. Написано било черно на бяло и "да не се допуска да заема ръководни постове", подчертано с червен флумастер“.

В същото интервю той разкрива кога е разбрал за дядо си: „ Бил съм на 16-17 години и си го спомням като ден-днешен, татко се върнал от работа и вика: "Дай да се разходим малко!" Излязохме в Банкя, в гората, и започва да ми обяснява, че навремето дядо Асен е бил обявен за „враг на народа”... извели са го на 12 септември 1944 г. и с тояги са го претрепали в царевицата на двора. Това са го видели, майка, леля.”

През 2014 г. в личния си профил във Фейсбук Борисов пише: "На 9 септември, когато са дошли гавазите от Държавна сигурност, са го извели от дома му и са го пребили с тояги в царевицата в двора, пред очите на всичките му близки”.

На 23 декември 2016 г., пред заседание на Министерски съвет Борисов заяви, че понеже дядо му e бил николапетковист „дори в моето досие пише „враг на народната власт – „николапетковист“.

Според публикуваните спомени на В. Киров от село Хераково, който познава отлично семейството на Борисов, обаче, Бойко Борисов няма убит дядо. Единият му дядо, баща на майка му Венета и леля му Павлина, на име Райчо Войнов, е починал от старост през 1970 г. а другият - този по линия на баща му - през 1965 г. Бойко Борисов сигурно е познавал двамата си дядовци, той е роден през 1959г. и двамата му дядовци сигурно са дундуркали малкия Бойко на колене и са играли с него.
Бащата на Райчо Войнов и дядо на Венета е Асен Войнов от село Хераково, е прадядо, а не дядо на Борисов. Бил е кмет на Хераково към 1943 г. и по спомени на очевидци познаващи семейството е убит от двама излезли в онези смутни времена веднага след 9-ти септември от затвора двама братя престъпници, като отмъщение, че е взел страната на други хора в между фамилна свада за ниви. Противоречията в различните версии на бившия премиер за убития дядо са следните:

- Дядото е убит ту на 9-ти, ту на 12 септември 1944 г.

- Бил убит в двора, и леля му била свидетел, но според спомена на леля му път дядото бил убит в затвора.

- Няма как „гавази“ на Държавна сигурност да са отвлекли и пребили дядо му на 9 септември 1944 г., на тази дата в страната все още действа старата Държавна сигурност към Дирекция на полицията на Царство България, заменена от народна милиция на 10 септември 1944 г., а комунистическата ДС е отделена в самостоятелна дирекция чак през 1947 г.

- Дядото бил ту николапетковист, ту монархофашист. Няма как разбира се „дядо” му да е бил хем николапетковест- т.е. земеделец, хем монархофашист . Към 9 септември 1944 г. земеделците са върли противници на монархията, самият Никола Петков е съучредител и член на Националния комитет на нелегалния Отечествен фронт, създаден на 10 август 1943 г., веднага след 9-ти е министър в правителството на Отечествения фронт. Няма как и „дядото” да е убит на 9 септември и като „николапетковист”. Партията на Никола Петков е създадена почти една година по-късно, а преследването на николапетковистите започва от 1947 г., повече от две години след 9-ти септември 1944г.

-Противоречиви са и обясненията му, кога е научил от баща си за убитият си дядо. В интервю за hotnews.bg от 2012 г. той казва, че това станало когато бил 16-17 годишен. Но в интервю от 10 октомври 2005 г. с Миролюба Бенатова в сп.”Егоист” той разказва, че когато завършил средно образование и искал да кандидатства или в първи факултет на Симеоново – Държавна сигурност, или във втори – Народна милиция, една вечер баща му (който по това време е бил член на БКП) го извел навън (а не в гората край Банкя) и му казал: “Заради дядо ти не можеш да кандидатстваш. Водят го враг на народната власт. Единственото изключение, което може да се направи, е да кандидатстваш във факултета на пожарната – трети.”

Бойко Борисов е дългогодишен премиер на България и лидер на най- голямата политическа партия в страната и би трябвало да е натрупал опит и да внимава какво говори. Зачестилото повтаряне на противоречивата история за „утрепания от комунистите дедо“ е заиграване с антикомунистическата карта, която не може да му донесе дивиденти, по простата причина, че не БСП- наследник на Комунистическата партия, а други некомунистически формации го свалиха от власт .


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 311 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПРАВ Е ЧОВЕКА

    293 16 Отговор
    БАЩАТА (ДЯДОТО) Е ВИНАГИ НЕИЗВЕСТЕН.А ИДИ ДОКАЖИ КОЙ Е ИСТИНСКИЯ !

    Коментиран от #147

  • 3 Анонимен

    530 21 Отговор
    А ти, защо стана комунист бре Бойко и агент Буда. Колко от Вас са били агенти?Само най-мазнините, за да заемат хубава длъжност. Покажи си БКП книжката.

    Коментиран от #51

  • 4 Кики

    417 20 Отговор
    Примат , проЗт арогантен необразован.Позор.
  • 5 замислен

    44 229 Отговор
    Много знаете кой е бил баща на баща му, само пишете глупости за този който го е отгледал.

    Коментиран от #155

  • 6 балък от герб

    412 20 Отговор
    Бойчето лъже повече от Данчо ментата
  • 7 бойко

    255 20 Отговор
    защо хвърли народа си на мутрите -вмро,шишто и каската ,защо го направи нали беше човек с народа ,бабите те харесваха и те даваха за пример , а ти искаше да ни изтребеш като кучета ..сега мутрата ти нека плаче и знай че вече никой не те иска!
  • 8 Nostradamus

    332 22 Отговор
    Борисов е БОЛЕН от Шизофрения и Hарцистичното личностно разстройство.
    Те са психически заболявания, които се характеризират с раздвояване на личността, нарушение на мисловните процеси и емоционалните реакции. Заболяването най-често се проявява с фантасмагории, налудничевост, честа промяна на мнението, дезорганизираност на мисленето и значителна социална дисфункция.
    Според библейските представи у всеки човек живее ангел и дявол, които го подтикват да върши добро или зло, докато в борисоФ живее само сатаната!

    Коментиран от #26, #61, #73, #83, #146

  • 9 На лъжата

    192 14 Отговор
    Краката винаги са къси.
  • 10 Реалист 2

    192 9 Отговор
    Българите много носят на циркове. Не знам това дали е издържливост,
    или е просто робски манталитет.?
  • 11 гадно

    278 10 Отговор
    Абсолютна лъжа, ако това беше истина тиквата никога нямаше да бъде допуснат да работи в МВР пък било то и пожарникар, а за член на БКП да не говорим

    Коментиран от #101

  • 12 българка

    265 14 Отговор
    Борисов се превърна в най-осмивания "държавник" от прехода!
    Дали е и най-мразеният - може би е в челната тройка!

    Коментиран от #37

  • 13 Българка

    193 13 Отговор
    На снимката жител на Столипиново или Факултета е?
    То Борисов по лъжите си удари в земята и най-лъжливите от тези квартали! А по престъпленията и разрухата, която нанесе можем да го сравняваме с диктатори от Беларус, Северна Корея.............

    Коментиран от #170

  • 14 1618

    222 13 Отговор
    Как народа е търпял толкова дълго човек с нисък морал и ниско образование, с арогантен и манипулативен език? Един диктатор, ,мафиот свързан с олигарси, ограбили държавата и цялата и икономика , обсебили всички структури?

    Коментиран от #24, #156

  • 15 РЕалиста

    158 13 Отговор
    хахаха, малийй , кот му е изгодно тва говори, фурнаджийска лопата !!
  • 16 Бой-COVID-59

    109 11 Отговор
    Аз изобщо не лъжа, ама никога...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 2565

    154 13 Отговор
    Борисов е бил член на БКП и е имал партийна книжка !
  • 19 АЙДЕ ГЪЧ

    134 17 Отговор
    АЙДЕ СПРЕТЕ ДА НИ НАТРИСАТЕ ТАЯ МУТРА , ДА НИ РАЗВАЛЯТЕ ЗАКУСКАТА !
  • 20 БАЙ Х@Й ‼️

    118 12 Отговор
    Само "Аз съм Наполеон!" ли трябва да каже някой , за да Ви стане ясна диагнозата му !!!!!!!!!!!!!
  • 21 Тони

    183 12 Отговор
    Дядовците на Тиквун са си живи и здрави до 60-те и 70-те години на миналия век и са ползвали облагите на комунистическия строй. Баща му също. Въпросният човек е прадядото и е претрепан от съселяните си на площада в Хераково, защото докато те са воювали, той освободен чрез измама от фронта е ходил по домовете им и се е радвал на булките им.

    Коментиран от #96, #142

  • 22 СЕГА

    142 7 Отговор
    КЪФ Е ДЯДО МУ??!? МОНАРХО ФАШИСТ, НИКОЛА ПЕТКОВИСТ.
    КАК ДЕДОТО МОН. ФАШИСТ ПЕТКОВИСТ А БАЩА МУ И ТОЙ КОМУНИСТИ?!!???!.И ТОВА ГО ПОВТАРЯ КЪТ ПАПАГАЛ. НЕ Е
    ДОБРЕ ЧОВЕКА. ПОНЕ ДА ЗАПАЗИ
    ПАМЕТА НА БЛИЗКИТЕ СИ. ДА НЕ ГИ
    РАЗНАСЯ ПО СДУДИЯ И МИТИНГИ.
  • 23 Зрител

    133 8 Отговор
    кариерата на баце приключва с това да го развеждат като мечка по селата и да дрънка глупости за да спасява останките от електората си.
  • 24 Тошко Африкански

    20 64 Отговор

    До коментар #14 от "1618":

    Така е.И сега като избрахте мен(по принцип и вие не знаете кой избрахте.Дали мен,дали Славун, дали Доган) виж как дръпна държавата.Няма бедни ,а от чешмите тече мед и масло.

    Коментиран от #35, #62

  • 25 Ами кво да го коментирам

    105 7 Отговор
    Тоя лъжлив толуп.
  • 26 1618

    112 5 Отговор

    До коментар #8 от "Nostradamus":

    Напълно вярно! Борисов е с психични отклонения, които са проявяват все по- често! От диктатор и мафиот се превърна в посмешище с лъжливите си и манипулативни изказвания и с опитите си да провали Служебното правителство!А, сега е на ниво заплахи- заплашва народа с глад и тежка зима!
  • 27 mi6osp

    103 5 Отговор
    Най-голямата мистерия от историите на Борисов е , как се е пръкнал на този свят, след като никой , никога, никъде не е смеел да му такова майката.

    Коментиран от #129

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 доказателство

    90 4 Отговор
    На Буцито регулярно и системно са му трепали дедовци , затова днес унучето е такъв утрепляк.

    Коментиран от #36

  • 30 Хей

    9 69 Отговор
    Мила Ива, не ти пука, означава ли да харесваш извеждането на другомислещи и убиването им без съд и присъда? Най-малко говоря за случая с дядото на Бою.

    Коментиран от #34, #44

  • 31 Факт!

    92 5 Отговор
    Карането на джипка сериозно уврежда умственият потенциал. Дори на хора, които нямат такъв!
  • 32 Шаран БГ

    77 2 Отговор
    На № 2 " ПРАВ Е ЧОВЕКЪТ"
    Прав е ч„овекът, когато лъже или лъже, когато е прав!??
    Как и кой можеше да влезе да учи в Симеоново, дори за пожарникар!? Па и сега как се става даже шофьор в Пожарната ?!
  • 33 3.14К

    84 2 Отговор
    С една дума психопат!
  • 34 Хей

    8 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хей":

    Коментар № 30 е към №1.
  • 35 1618

    98 7 Отговор

    До коментар #24 от "Тошко Африкански":

    При всички случаи Борисов и неговата шайка ГЕРБ напускат властта завинаги? Кой нормален човек иска да продължават Борисов и ГЕРБ да го ограбват, заплашват, рекетират , уволняват , бият и накрая да му обясняват колко много били направили за държавата, а тя държавата ни е на последните места по доходи , пенсии, икономика и на първо място по корупция?Това, че Борисов е с болен мозък не означава , че цялата ни държава заедно с всички граждани са болни и прости като Борисов?

    Коментиран от #94

  • 36 Въпрос

    11 58 Отговор

    До коментар #29 от "доказателство":

    В тези които се опитват да го сменят, виждаш ли нещо по-добро?

    Коментиран от #40, #43, #47

  • 37 може ли така

    69 4 Отговор

    До коментар #12 от "българка":

    !.плевню -най безличния и мразен ; 2. амет доан -коварния ;3.бойко -мафиота
  • 38 ПСР

    73 4 Отговор
    Лъже за всичко,не само за "дЕдото".
    Големият"антикомунист",който от сърце искал да е част от тогавашната,комунистическата Милиция или ДС.....ВЕрващият в Бог-поругава паметта на прадядо си,лъжейки....След какви ле не бяха във времето епитети и определения за опоненти/кое от кое по-вулгарно и гаменско/,преди седмица просто счупи всички тъпомери,изтървавайки си нервите...по неговите думи.Вулгарен и агресивен.

    Коментиран от #46

  • 39 Лукреция

    69 3 Отговор
    Тази мазнотия взе да става много лизгава. Вече е готов на всичко. И с милярд ще се раздели само и само да се върне на власт. Но върне ли се- нашето чудо няма да го има и на оня свят!
  • 40 какво общо

    56 2 Отговор

    До коментар #36 от "Въпрос":

    Това дали виждам , или не виждам , дали и те са несъстоятелни , но по различен начин , не променя факта , че Буци е бездна на човешката същност.

    Коментиран от #45

  • 41 БОКИЧА СЪМ

    54 5 Отговор
    Само да уточня че вече не е най-голямата партия, но все още е най-голямата ОПГ.
  • 42 Логично

    66 2 Отговор
    Той простия от с.Банкя лъже за всичко.Мисли си,че и хората са тъпи като него.
  • 43 ОТГОВОР

    56 0 Отговор

    До коментар #36 от "Въпрос":

    Да, виждам в тези, соито се опитват да го сменят много по-добри качества. Боко и шайката му са такъви простаци, ограничени, посредстрени и крадлив, че хич не е трудно някой нормален, възпитан и почтен човек да изпъкне пред тях. Всеки един с дойстойство е много повече личност в сравнение с тиквата и шайката ГЕРБ.

    Коментиран от #48

  • 44 mi6osp

    68 1 Отговор

    До коментар #30 от "Хей":

    хЕй, прочети статията и може да схванеш, че първо никой от дядовците на Борисов няма как да е извлечен и убит около 09.09.44 и да почине чак след 1960г., и второ , никой внук на убит на 09.09.44г. дядо няма как да е приет за млад комунист на 18 г.
  • 45 Въпрос

    10 30 Отговор

    До коментар #40 от "какво общо":

    Разликата е, че Бойко стана "НЕСЪСТОЯТЕЛЕН" на 5-тата, или 10-тата година, а тези на ПЕТИЯ ДЕН.

    Коментиран от #53

  • 46 Ddd

    53 0 Отговор

    До коментар #38 от "ПСР":

    А по моите думи просто простак, при това откровен

    Коментиран от #50

  • 47 mi6osp

    40 0 Отговор

    До коментар #36 от "Въпрос":

    А ти виждаш ли нещо добро в Борисов?

    Коментиран от #54

  • 48 Въпрос

    6 31 Отговор

    До коментар #43 от "ОТГОВОР":

    Виждаш качества в Тошко, Христо, Мая и Таня ли? Хайде по-сериозно!
  • 49 Бащаму е от мала Раковица, село, вече

    62 0 Отговор
    Изчезнало, на Запад от Банкя Много фамилии от това село са се преселили в Банкя Има още живи Старци от ония времена и разказват историята, в въпросния "дядо"! Не муе дядо, а от родата по майчина линия! Бил е Коцкар, ходил е при булка на която мъжа е на фронта, родата на мъжа саго гони и няколко пъти, и веднъж са го на стигнали в някаква нива и дотам! Няма комунисти, Никола Петковисти!! Убит на Битова основа, и не муе дядо, а от родата!! Фамилията на Игнат Колев го разказваше подробно! Има още живи, тяхните имена не споменавам от други фамилии!! !,
  • 50 ПСР

    25 2 Отговор

    До коментар #46 от "Ddd":

    Да,най-меко казано....
  • 51 далекоглед

    7 36 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    А потомците на фамилия Рашкови,Бойкикеви и много други революционери как станаха водачи на демокрацията . Най странното е че земеделците изчезнаха.Работниците също. Само милионерите се оплакват колко тежък живот имат за което им е виновна държавата защото ги кара да плащат осигуровки вместо да вземат от силовите структури нищо че изпразниха армията от годна техника и непотребни имоти и много искат да доставят нещо на МВР вместо да се инвестира в кадри
  • 52 Пешо от блока

    57 0 Отговор
    И малките деца вече знаят, че Бойко лъже много и не подбира какво и как. Проблема е медицински и няма нужда да му се подиграваме, а да го изпратим на лечение в подходяща клиника. И по-далеч от микрофон и камера, защото заболяването веднага се обостря.
  • 53 е и

    18 0 Отговор

    До коментар #45 от "Въпрос":

    Зависи за кого , за мен е бил от първия ден в който е попаднал в полезрението ми. Това не го приемай като форма на изтъкване , просто така се получи , от порода , която ми е противна е. Днес много от другите също попадат в категорията на несъвместимост .

    Коментиран от #55

  • 54 Въпрос

    6 36 Отговор

    До коментар #47 от "mi6osp":

    Да, виждам добро-много бързо забравихте гладните години , ниски заплати, неплащащи данъци "бизнесмени". Бойко ги стисна за топките и ореваха света. Народа се юрна- обиколи света(гледам ви във фасебуук)......
  • 55 Въпрос

    4 30 Отговор

    До коментар #53 от "е и":

    Виждам, че бързо се ориентираш в обстановката, да ми обясниш- защо в последните 2-3 месеца се управлява ПРАВИЛНО, а цените са 30% нагоре?

    Коментиран от #66

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Чики-Рики

    30 1 Отговор
    ,,Мути,, бая си страда от раздвоение на личността и паметта,а творчеството му на ,, народопсихолог е ненадминато, също като в приказките за 1001 нощ!Не може всеки да бъде ,, майстор,, на художествени измислици, превърнати в манипулация на ,, раята,,!
  • 58 Тоягата

    15 3 Отговор
    Аз знам. Има и много други бити и утрепани дядовци и други тояги, за които изобщо не е модерно да се говори1 тъй че не бива да се преекспонират отделни случаи.
  • 59 Пипи Чорапчето

    54 0 Отговор
    Оффф, всеки път като чуя Буци да ми говори за утрепания си дядо - николапетковист и потръпвам...
    Моят дядо по бащина линия е бил точно николапетковист - имали са доста земя за онова време, земеделски инвентар, плюс всякакви животинки.
    Едва след 1950-а започватя яко да ги притискат да влизат в ТКЗС-та. Понеже дядо не е искал, през 54 или 55 някъде наистина са му насинили кокалите и баб ми е разправяла, че даже се е наложило да заколи две овце, че да му налага синините с кожите им...
    Бил е нарочен за враг на народа, да и съответно чичо му и баща ми са нямали право като синове на "враг на народа" да учат висше в народните университети - не са им давали т.нар. "бележка за благонадеждност" . Затова баща ми ( роден 1929 г.)завършва т.нар. средно специално образование, а чичо, като доста по-малък от него - завърши инженерство на късни години;)
    НО! Аз, брат ми, братовчедите ми никога не сме имали този проблем!
    И сега да се върнем на Буци - той е роден 59-а година;))
    Това, което разправя, е пълна лъжа!!! И няма как баща му да милиционер и по подразбиране член на БКП, ако дядо му е бил с досие "враг на народа"!
  • 60 Сссс

    37 1 Отговор
    Много страшни тези комунисти! Дедата монархо фашист, а тейкото мицифай, аукака пожарникар, а сестрата дофтор. Че от какво ни ПАЗИ тоз тогава като комунистите не са пречили ни на тейкото ни на унуците? Тя и мамата на България се опита да играе тази роля ама хората чийто мозък не беше промит я Разкриха
  • 61 Gowo

    37 3 Отговор

    До коментар #8 от "Nostradamus":

    Казват, според библейски предания, че когато Бог иска да накаже някого, първо отнима разума му. А за Борисоф има защо.Този човек никога се не кае. Или ако го прави е фалшиво. Този човек винаги гледа в чуждата паниза. Този човек видимо е наследник на тоталитаризма и репресивния апарат от преди прехода. Този човек никога не е бил дисидент, Напротив. Бил е винаги в услуга на репресивните и унищожителни за държавата и икономиката ни групиривки в посткомунистическия строй.Този човек няколко пъти предава в своя угода интересите на родината, което е всъшност предателство от където и да го погледнеш.
  • 62 Бибитко Таралежов Толоупов

    22 4 Отговор

    До коментар #24 от "Тошко Африкански":

    Виж суратя, виж виж..
  • 63 лъжеца

    42 1 Отговор
    Банкянския лъжец, манипулира и лъже без да му мигне окото. Важното е да го изберат за да може да граби българите. Този кен еф преди да се махне, вдигна цената на тока и на водата (4,50 лв), но не се хвали с това. Ако българите разберат че и отивайки си ги граби ще го тепат с тояги и камъни, като дедо му, за когото лъже като сиганин.

    Коментиран от #65

  • 64 Буха ха

    46 2 Отговор
    Тулупа умира от страх да не бъде изкаран от зайчарника и пребит с тояги от хората, затова разказва историята. Сигурно се страхува и от сърбин с инициали Ср. Йос. Страхува се и Шиши да не стане защитен свидетел по Магнитски и да се разприказва. Страх го е да не се смени прокурора и Черепа да представи доказателства за милионите от тотото. Страх го е от Мата Хари. Страх го е от дрона на Радев. Абе шубе го и си изпуска нервите.
  • 65 Gowo

    23 3 Отговор

    До коментар #63 от "лъжеца":

    Той , Борисоф , откровен.Има такъв вид лъжци. Откровенни лъжци.Защото на такива лъжци има винаги и добри слушатели. Те са откровенни наивници вярващи в простоватото ,,добро,,.Има такова добро. Простовато. Лесно смилаемо.Неангажиращо умствения ресурз. Такива са били и първите възторжени комунистически приемници. Светът се върти , но не се променя.
  • 66 чудя ви се

    17 1 Отговор

    До коментар #55 от "Въпрос":

    Цените едва ли са производни пряко от '' управлението '' , процесът на поведението на цените е в зависимост от вътрешни и външни фактори на така наречения ''свободен пазар '' , колко е свободен е друга тема. Същевременно тези неща са и твърде инерциални , едва ли някакво правителство в рамките на три-четири месеца може да им окаже някакво влияние.

    Коментиран от #86

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 много трудно

    33 1 Отговор
    А сега де?

    Пита се в задачата - повече менискуси или дедовци има Буци?
  • 70 Рони

    33 1 Отговор
    Е добре се познаваме,той и като дете лъжете на поразия па и после като голям,ясно че това си му е в кръвта така да знаете

    Коментиран от #76

  • 71 менискусен дедо

    33 2 Отговор
    Този менискус пострада на тенис, този на футбол, този го пребиха комунистите, два ми потроши Радев, съседния - Рашков...
  • 72 да живее бкпто

    28 2 Отговор

    До коментар #68 от "ДжафДжаф":

    Бойко Борисов напуска МВР по причина - деполитизацията на ведомството. Предпочел да запази спомените на милиционер с партийна книжка, вместо да бъде деполитизиран полицай
  • 73 Подкрепа за Борисов

    9 20 Отговор

    До коментар #8 от "Nostradamus":

    А ЧАЛГАРЯТ Рептил от какво е Болен От Откачени и злоба Жлъч Алчност Завист Кръвожадност за Много много Милиони Въобразил си ЧАЛГАРЯТ че може да е Политик Никога Чалгар Покажи се Жив ли си Страхливец
  • 74 Подкрепа за Борисов

    9 17 Отговор
    А ЧАЛГАРЯТ Рептил от какво е Болен От Откачени и злоба Жлъч Алчност Завист Кръвожадност за Много много Милиони Въобразил си ЧАЛГАРЯТ че може да е Политик Никога Чалгар Покажи се Жив ли си Страхливец
  • 75 ТРОПЧО

    28 1 Отговор
    ОСТАВЕТЕ ГО ТОВЙ БО
    НО СЪЩЕСТВО БОИКО МЕТОДИЕВ ТОИ ИМА НУЖДА ОТ ЛЕЧЕНИЕ И НЕ САМО ТОИ И МНОГО ОТ НЕГОВАТА СВИТА ДА ВИ ПОМОГНА ТОМА БИКООВ МАНОИЛ МАНЕВ ДАНИЕЛА ДАРИТКОВА АБЕ ВСИЧКО ЩО Е ГЕРБ
  • 76 Gowo

    25 1 Отговор

    До коментар #70 от "Рони":

    Пита се.... Дали и Баща му по родствена линия не е бил лъжец като него. Дали Борисоф казва истината като това което му е казал Баща му . Когато го е извел навън. Просто го е излъгал.Дали ,,пра дедо,, му с право не са го набили. Ако и той не е бил лъжец за нивите.
  • 77 Чуторан

    31 2 Отговор
    Човекът си е с психични отклонения, а ни сме му дали дъжавата си да я "управлява" близо 20 години??? Можеби пие силни лекарства и затова напълня толкова много. Абе за сериозно лечение си е.
  • 78 Оракула

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ива":

    И моята баба ми разказа , но съвсем други неща!
    Ако дядото на Бойко Борисов е бил Никола Петковист,
    то това става, много по късно, от 9 ти септември ,
    Никола Петков все още, подкрепя Комунистите,
    дори и Комунистите го ползват ,
    като съюзник доста време ,
    преди Никола Петков да се отцепи,
    причината е приватизацията в земеделието от БКП?
    Голяма част от Никола Петковистите ,поели към Балкана ,
    и се надявали да получат помощ , от вън ,
    за да не се вкарва България ,
    като вид държава "колония" на Сталин!
    Така се създава , земеделското движение "Горяни"!
    Горяните са партизаните, след 9 ти септември!
    Ако това ,не го е знаел Бойко Борисов ,
    то всичко за дядо му е лъжа!
    Да си бил "Горянин" по онова време ,
    е било гордост за всеки Никола Петковист- земеделец!
    Няма как, да не спомена името,
    на" псевдо -Никола Петковиста" ,
    Николай Ненчев ,който достъчно много , и тотално опозори,
    името на този велик за всички времена Българин ,
    Никола Петков ,който бива убит,
    от същите тези негови БИФШИ съюзници,

    А Николай Ненчев направи всичко, да открадне и къщата му ,
    с долните машинаций ,
    които затриха и името на Никола Петков?
    Ако Бойко Борисов е от това коляно то партията
    която той беше длъжен възроди, е не ГЕРБ,
    а Партията на Никола Петков ,човека Политик -Великан!

    Коментиран от #84

  • 79 Иван

    28 1 Отговор
    Дядо ти са го убили, защото е бил лъжец и крадец като тебе. Лъгал комунягите един път, втори ама на третият се счупила стомната. При тях в началото е нямало хънта-мънта.
  • 80 Иван

    39 2 Отговор
    Интересно как е влязъл да учи с Симеоново, Тиквун. Навремето във военното училище деляха курсантите на тези, който са с един родител партиен член и други с двама родители партиини членове. Такива безпартиини трудно, абе не си за там, а ти мутро в Сименово, където те проверяват до десето коляно. Лъжещ.
  • 81 Гошо

    18 7 Отговор
    дедо ми е бил фашист и е трепал шумкари па не са го убили комунягите

    Коментиран от #91

  • 82 Нормален човек

    7 46 Отговор
    Какъвто и да е Боко, в сравнение с отпадъци като Тошко Йорданов и хаджигеЙов е мъдър и успешен държавник. Филмът с оплюването на поредния от медийния слугинаж сме го гледали вече в 2001 год. Както се сещате, след това не последва нищо добро. Днес ситуацията е още по-плачевна, понеже т.нар. алтернатива на герп представлява некадърна комедийна трупа....

    Коментиран от #89

  • 83 мироюб бенатов

    36 2 Отговор

    До коментар #8 от "Nostradamus":

    От шизофрения страдат интелигентни хора, той е най-обикновен тъпанар.
  • 84 Gowo

    27 1 Отговор

    До коментар #78 от "Оракула":

    Това е факт който на простоумните убягва.Факт е че Борисоф няма нищо общо със земеделците.Той е земеделец колкото и прадядо му. Който се е скарал за една нива.
  • 85 историчка

    25 4 Отговор
    Дядо му е от монархо-фашистките кметове, които са назначавани от Борис 3, а не избирани. Те са били част от репресивния апарат на Кобургите, имало е и сполучливи попадения като кмета на София Иван Иванов, но и той е бил част от репресивния апарат!

    Коментиран от #88

  • 86 Въпрос

    22 5 Отговор

    До коментар #66 от "чудя ви се":

    Усещането е такова, нови хора, нов морал, а пък живота.... Миналата година на морето една седмица 968 лв. и чадър-4 лв., тази година същия апартамент-1380лв, чадъра-8лв., ама народа е доволен избори след избори, чегъртане.

    Коментиран от #98

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 истеричка

    18 1 Отговор

    До коментар #85 от "историчка":

    Да ама сега харесваме служебното правителство, то е избрано, не е назначено.
  • 89 Gowo

    26 2 Отговор

    До коментар #82 от "Нормален човек":

    Казваш че е мъдър. Но мъдрец който мъдрува само за егото си е самовлюбен нарцис. Казваш че е успешен. Но фактите говорят че е бил успешен само за себе си. Снимките от спалнята му и пачките не са за народу ползу. Ако са за народу ползу , нека каже къде са сега. И в какво ги е вложил пачките. Дали не са за една гейша в къщата в Барселона.

    Коментиран от #106

  • 90 питам

    22 6 Отговор
    защо на 10 11 1989 година демократите не приеха закона за лустрацията днес комунягите нямяаше да си развяват байрака а щяха дабъдат напъхани в миша дупка но тогава много комундета си хвърлиха партиините книжки и станаха "демократи" за да са пак на власт и днес те пак са същите деза и внуци на комунистическата верхушка преди 10 ноември
  • 91 Бай той

    22 2 Отговор

    До коментар #81 от "Гошо":

    Късметлия, аз със моя дядо-подофицер от царската армия какъв го ядох като дойде време за казарма и студент.
  • 92 наивник

    28 5 Отговор
    Предлагам да простим на Тиквуний! Той ни построи 1000 детски градини и 500 000 000 км. магистрали!

    Коментиран от #95

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Тошко Африкански

    23 2 Отговор

    До коментар #35 от "1618":

    Прав си за всичко което казваш и точно за това ти сложих плюсче,но мислиш ли ,че Славун ще е по-различен от Тиквун.Бойко трябва да се махне ,но проблема е ,че няма кой да сложим там за чучело.Трябва да си внесем и управляващи от Китай.Не виждам друг избор.Или да си изберем цар и да кара до живот.Първите 5 години да се наяде и после евентуално да помисли за народа.Чао и лек ден(дано поне ти да си на морето,че аз бачкам За благото на Майка България)

    Коментиран от #108

  • 95 Gowo

    24 2 Отговор

    До коментар #92 от "наивник":

    И аз ще му простя. Ако изкара касови бележки че ги е платил лично с парите от чекмеджето.Защото непрекъснато твърди че,,,,..,,нито един лев не съм взел за себе си,,. Но за това иска доказателства. Яото отдавна не му вервам
  • 96 Станислав

    32 1 Отговор

    До коментар #21 от "Тони":

    Абсолютно точно! Само че правилното е изнасилвал. Така знам и аз историята
  • 97 Карл Маркс

    24 1 Отговор
    Шизофренията не прощава, сори...
  • 98 Защо ли

    22 1 Отговор

    До коментар #86 от "Въпрос":

    Новият морал е трудна работа, както за шепата нови хора, властници/които и да са/ и народа. Защото едните говорят, а болшинството им ръкопяска, вика ура и после се свива в черупките си и мърмори. При нас новия морал ще дойде може би късно и след големи катаклизми.
  • 99 Павел Пенев

    24 3 Отговор
    Ако има господ, и него така да го изведат в двора с по дебели тояги.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Пенсионер

    29 2 Отговор

    До коментар #11 от "гадно":

    Много си прав човече- невъзможно е ако има такова лица в родата ти да бъдеш какъвто са те допуснали да станеш. А тоя ползван от ББ сега похват е просто копие на ползвания в своето време похват от много лъже-активни борци и "потомствени комунисти", които пък бяха на софрата в това време, подобно на днешните политически калинки и независими активни политици. Всъщност за казусите с ББ най-меродавно и неведнаж се изказваше един достолепен медик/общественик - д-р Николай Михайлов, а по-късно и други психолози- техните заключения дават обяснение за несъответствията дати и събития.
  • 102 ПРЕСТЪПНИК

    31 3 Отговор
    ТОЯ ПРОСТАК ЗАЩО ОЩЕ НСО ГО ПАЗИ , ЗАЩО НЕ ГО ПАЗИ ЕДИНСТВЕНО БАЙ СТАВРИ !?
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Анти Борисов

    33 2 Отговор
    Вижте тази противна МУТРА, какво ви говори израза на този ПРИМАТ???
    Това е човек без морал , чест и достойнство!!!
    Той ще продаде и майка си за власт и пари!!!!
    НИКОГА ПО ВЕЧЕ ПРИМАТИ И ГЕРБЕРАСТИ НА ВЛАСТ!!!!!

    Коментиран от #112

  • 106 Нормален човек до 89

    19 2 Отговор

    До коментар #89 от "Gowo":

    Както винаги истината ще излезе наяве след време. А това, че масата българи за пореден път е измамена от кукловодите и медиите ще се разбере съвсем скоро. Тогава повечето от тукашните коментатори пак за пореден път ще псуват себе си на майка...
  • 107 Баба Тиша

    18 2 Отговор
    Долен лъжец!
  • 108 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    22 4 Отговор

    До коментар #94 от "Тошко Африкански":

    толкова тояги требе да ударят на разбойко борисов, колкото дена краде в кметството и после в МС. ПЪК КАКВОТО СТАНЕ С ТОЛУПА. ЗАТВОР ДА НЕМА, ТОЯГИ И КАМЪНИ.
  • 109 Биби Еврокюлчев

    15 1 Отговор
    Един дедо са го обили,ма може и да не е моиа, не знаем! Пембена книшка имам и сеги, казува се она Венету трети том! За кой не знае да кажеме Венету 1 е синя, Венету2 е зелена а па тая 3 е пембена! Внетен ли сме?
  • 110 ПЕНКО

    24 2 Отговор
    ТРАТАТОЙКО - НИКОЙ НЕ САДИ ЦАРЕВИЦА В ДВОРА !!! ЗА ДА ТЕ УТРЕПАТ С ТОЯГИ /А НЕ С ИСТРЕЛ / ТРЯБВА МНОГО ДА СИ СЪГРЕШИЛ КЪМ- ЦАРСКИ МАЧКАНИТЕ И УБИВАНИ БЪЛГАРИ ПО ЗЗД !!!!!!!!!!!!!
  • 111 иванов

    31 1 Отговор
    За това,че имам баба и дядо в някогашна Югославия,не можех да започна работа в противопожарна безопасност(инж. химик бях),та камо ли да уча в Симеоново!!!!Нещо не се връзва!Няма ли кой да се намери да затвори устата на това плямпало Борисов!!!!

    Коментиран от #113

  • 112 МАФИЯ НА ББ

    24 2 Отговор

    До коментар #105 от "Анти Борисов":

    БАНДИТ Е МОЯ ДЯДО, БАНДИТ ЩЕ СЪМ И АЗ- ДЕКЛАМИРАЛ РАЗБОЙКО ГА БИЛ МАЛЪК. ГА ПОРАСНАЛ СТАНАЛ МУТРО-БАНДИТ.
  • 113 АЙШЕ ВРАЧКАТА

    22 2 Отговор

    До коментар #111 от "иванов":

    ПОМОЛИ СРЕТЕН, НАПОМНИ МУ ЗА РАЗБОЙКО. ПОМОЛИ МУ СЕ И КЕ СТАНЕ.
  • 114 Един

    17 1 Отговор
    А Бойко как ще го тепат мутрите? С 9 или със 7,62 или с РПГ?
  • 115 измамник

    18 2 Отговор
    баце лъже наляво и надясно,така че нищо чудно това да е художествена измислица(за дядото) през социализма и в 3 факултет на всш,,георги димитров,, нямаше да го вземат ако беше прочутия дядо такъв борец срещу комунизма .
  • 116 измамник

    16 2 Отговор
    баце лъже наляво и надясно,така че нищо чудно това да е художествена измислица(за дядото) през социализма и в 3 факултет на всш,,георги димитров,, нямаше да го вземат ако беше прочутия дядо такъв борец срещу комунизма .
  • 117 измамник

    11 2 Отговор
    баце лъже наляво и надясно,така че нищо чудно това да е художествена измислица(за дядото) през социализма и в 3 факултет на всш,,георги димитров,, нямаше да го вземат ако беше прочутия дядо такъв борец срещу комунизма .
  • 118 измамник

    13 1 Отговор
    баце лъже наляво и надясно,така че нищо чудно това да е художествена измислица(за дядото) през социализма и в 3 факултет на всш,,георги димитров,, нямаше да го вземат ако беше прочутия дядо такъв борец срещу комунизма .
  • 119 измамник

    13 1 Отговор
    бaцe лъжe нaлявo и нaдяcнo,тaкa чe нищo чуднo тoвa дa e худoжecтвeнa измиcлицa(зa дядoтo) прeз coциaлизмa и в 3 фaкултeт нa вcш,,гeoрги димитрoв,, нямaшe дa гo взeмaт aкo бeшe прoчутия дядo тaкъв бoрeц cрeщу кoмунизмa
  • 120 борат

    14 1 Отговор
    бaцe лъжe нaлявo и нaдяcнo,тaкa чe нищo чуднo тoвa дa e худoжecтвeнa измиcлицa(зa дядoтo) прeз coциaлизмa и в 3 фaкултeт нa вcш,,гeoрги димитрoв,, нямaшe дa гo взeмaт aкo бeшe прoчутия дядo тaкъв бoрeц cрeщу кoмунизмa
  • 121 koko

    24 1 Отговор
    пра-дядо ми е бил колак и никой в рода ни е нямал право да учи във ВУЗ или пък да заема някаква позиция, да бъде член на партията и тн. Недей лъга тикво долна!
  • 122 Матей

    24 1 Отговор
    Бе той да издрънка нещо по-така,ефектно,да се прави на пострадал от комунистите,все още е модерно и в съзвучие с американските тежнения.В техните представи комунизма се отъждествява с Русия.Как ли са ги третирали бащата на боко--полковник в столичната пожарна и чичо му--генерал в същата,самия боко го курдисват направо старши лейтенант,прескачайки няколко степени в чиновете?Неговите глупости са умопомрачителни.
  • 123 НАВАЛНИ

    21 2 Отговор
    ОХРАНАТА НА ЛЪЖЛИВИЯ,КРАДЛИВ ТОЛУП ТРЕБЕ ДА Е ЗАТВОРНИЧЕСКА ОСИГУРЕНА ОТ ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТЕРСТВО. КАСКЕТ КОГА ЩЕ ПОЧНАТ ОТ ТАМ ДА ГО ОХРАНЯВАТ?????
  • 124 Наблюдател

    23 1 Отговор
    Все "забравя" че е влезнал точно в партията на тия дето убили дядо му /уж/!
    По-голям лъжец на власт България не е имала!
  • 125 Тинчев

    22 3 Отговор
    Горанов и Борисов трябваше вече да са излежали част от присъдата си - 700 млн са това.
  • 126 Минев

    21 3 Отговор
    Бoриcoв e БOЛEН oт Шизoфрeния и Haрциcтичнoтo личнocтнo рaзcтрoйcтвo.
    Тe ca пcихичecки зaбoлявaния, кoитo ce хaрaктeризирaт c рaздвoявaнe нa личнocттa, нaрушeниe нa миcлoвнитe прoцecи и eмoциoнaлнитe рeaкции. Зaбoлявaнeтo нaй-чecтo ce прoявявa c фaнтacмaгoрии, нaлудничeвocт, чecтa прoмянa нa мнeниeтo, дeзoргaнизирaнocт нa миcлeнeтo и знaчитeлнa coциaлнa диcфункция.
    Cпoрeд библeйcкитe прeдcтaви у вceки чoвeк живee aнгeл и дявoл, кoитo гo пoдтиквaт дa върши дoбрo или злo, дoкaтo в бoриcoФ живee caмo caтaнaтa!
  • 127 Попето

    26 3 Отговор
    Дядoвцитe нa Тиквун ca cи живи и здрaви - единият до 1965 г., другият до 1970 г. и ca пoлзвaли oблaгитe нa кoмуниcтичecкия cтрoй. Бaщa му, полковника от Народната милиция - cъщo. Въпрocният чoвeк e прaдядoтo и e прeтрeпaн oт cъceлянитe cи нa плoщaдa в Хeрaкoвo, зaщoтo дoкaтo тe ca вoювaли, тoй ocвoбoдeн чрeз измaмa oт фрoнтa e хoдил пo дoмoвeтe им и ce e рaдвaл нa булкитe им.
  • 128 111

    13 1 Отговор
    Хихи борисов, за бог да прости, пиши на кой адрес в Банкя, да ти изпратим по Еконт еко картофи. Страхотни са, без грам тор, може и коч.
  • 129 ТИИИИ ПОЗНА!

    11 2 Отговор

    До коментар #27 от "mi6osp":

    ТИИИИ ПОЗНА! БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е НОВИЯТ ХРИСТОС, РОДЕН ОТ ДЕВИЦА И ДАЛ ПРАВЕДНИЯ СИ ЖИВОТ ЗА БЛАГОТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И УНУЧЕТАТА
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Мечо Пух

    15 1 Отговор
    Имахме един командир в казармата, който казваше "Който е прост и не помни, да си записва! Аз така правя!". Силно препоръчвам на банкянския зайчар да прочете това, ако може да чете разбира се, и да почне да го прави, щото и гаргите вече му се смеят на лъжите и локумите за дядовци, филии с мас, помии и прасета, за "беднотията", в която е живял и още куп глупости от този сорт...
  • 132 2233

    12 1 Отговор
    Не бил дядо му, а прадядо му на Боко Тъпото. Пребит е като куче, защото, докато съселяните му са били на фронта, е задявал жените им. Същият киртак е и правнукът му Тъпото, само че той си пада по мъже - тайнствената Мата Хари, не е жена, а мъж.
  • 133 Пифи

    2 9 Отговор
    Като чета умонапъните на Антон Гицов и коментарите след статията се убеждавам, че българските чалгари си заслужават немотията и изолацията от цивилизования свят, които предстоят! Честито ви придобивки мажоретки на олигарсите! Съжалявам ви!

    Коментиран от #144, #145

  • 134 БАЧУ

    13 0 Отговор
    Абе недейте му слуша глупостите на тоя човечец(Тиквунчо).Той горкия толкова се е улял,че не знае къде се намира.
  • 135 ГвориЦвъки

    13 0 Отговор
    "Дядото", ако изобщо е истински дядо на Асфалт паша
    е убит от мутри,а не от комунисти от ДС.А много сегашни деца не знаят къде са техните дядовци, изчезнали безследно от времето,когато Банкянската мутра и Цвък( Молитвената закуска) вилнееха из МеВеРеТо.
  • 136 Погледнете го на снимката, ами той плаче

    9 0 Отговор
    За Дядо си!! Спомни сие как гое дондуркал на коляно и играл с него!! Спомените саго натъжили!!!!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 6637

    12 0 Отговор
    Вижте снимката. Това нещо е било три пъти министър-председател.

    Закрийте тази държава, че като нищо ще е премиер за 4,5 и 6 път.
  • 139 chi

    11 0 Отговор
    Този шемет е фабрика за лъжи!
  • 140 сульо

    13 0 Отговор
    И моя дядо комунист е критикувал така наречената комунистическа върхушка която е гледала да лапне кокала и е бил вкаран в затвора пребит и хвърлен като куче пред вратата на дървената къщичка където е живеел. Но дали ще се наричат комунисти социалисти демократи либерали или каквото си искат управляващите Бългърия гледат да лапнат кокала и да си оправят родата до 9-то коляно. Останалото е слово блудство.
  • 141 Перо

    12 0 Отговор
    Всички който разсипаха България за тези 31 години демокрация са за дебела тояга.
  • 142 Тъпан

    14 0 Отговор

    До коментар #21 от "Тони":

    Гледай ти откъде е генът по чуждите булки.Мъка, голяма мъка.
  • 143 дрън

    9 0 Отговор
    Искал в ДС ,ама там било с успех.Това е толкоз просто.
  • 144 Gowo

    2 0 Отговор

    До коментар #133 от "Пифи":

    Никой
  • 145 Gowo

    7 0 Отговор

    До коментар #133 от "Пифи":

    Никой от тези не се напъва.Напъваш се ти приятелю.Защото си напротив истината и народната воля
  • 146 Adi be

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Nostradamus":

    БОЙЧЕТО Е БОЛЕН ЧУЛЯК! ПАЗИ БОЖЕ!
  • 147 Мдаааа

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПРАВ Е ЧОВЕКА":

    Комунистите го били утрепали? а тиквата цел живот е подлога на същите тези комунисти , значи не е обичал дядо си щом го е предал и е служил на комунистите, такива като тиквата подлоги са най опасни винаги могат да ти подлият вода, такива хора е най добре да са в затвора, там им е мястото.

    Коментиран от #150

  • 148 ИВАН

    11 0 Отговор
    ПАРТИИНИЯ БИЛЕТ Е В ДЙОБА МУ
  • 149 Е туй е

    11 0 Отговор
    най-голямата трагедия в държавата. Едно време имаше активни борци, сега се появиха репресирани и реститути, на които все народът нещо дължи. Двамата ми прадядовци са загинали във войните на Цар Фердинанд, а дядовците ми никой не ги е закачал и не им е обръщал никакво внимание, защото оставайки сираци са били в окаяно и отчайващо положение и такъв човек как да го репресираш. Това си го помня, като история на рода и никога не съм мислил, че нещо някой ми дължи за това. Винаги съм казвал, че справедливост не е имало, няма и няма и да има,а винаги е имало някакъв ред, както е и сега. Такъв е бил редът тогава - мобилизират те, не се връщаш от фронта, оставяш след себе си вдовици и сираци. Съдба! В един момент се оказва че аз по някакъв начин съм задължен преди време на активни борци , а сега на реститути и репресирани. Благодарен съм, че по време на така наречената "народна власт" нямаше войни и когато бях в казармата бях срочно служещ военен, но не станах войник, като предците ми и не съм участвал реални бойни действия, а след това получавах стипендия за да уча. Благодарност да тези обстоятелства, но не мисля, че който и да било дължи нещо на някой. Всеки си носи кръста сам и посреща съдбата си без да търси обезщетение от другите за това какво е решил да свърши и в каква ситуация се е наложило да изпадне за а защитава убежденията си. Когато се прекратят привилегиите, тогава ще спре и противопоставянето и да има помирение така, както направи Мандела в ЮАР.
  • 150 Gowo

    8 0 Отговор

    До коментар #147 от "Мдаааа":

    Според такива като Борисоф , носители на едни слугински практики госпожички.Да се справиш със греха, на добрия и лесен начин е да му се отдадеш.Това е правил десетки години Борисоф.Това е правил и когато е пълнил чекмеджето с пачките.Това е правил и когато даа го притиснали руските служби и са му поставили условието .Или подписва Турски(руски)поток, или заминава в небитието опозорен.Разобличен.Изна.илван по затворите заради греховете си.Така че....стара к.рва и старо ченге няма
  • 151 Другарю

    8 0 Отговор
    По-скоро Борисов да каже баща му какъв е бил. Пожарникар в един от столичните заводи, който е събирал нерегламентирано от работници, които са пушили. Вместо да ги глобява с по 20 лева, им е взимал по 2 лв, ама само за себе си. В такава среда е възпитан....
  • 152 безпартиен

    8 0 Отговор
    Власт се взима с оръжие и се задържа с писалката!Така тази писалка се предава на деца и внуци вече 45+32 години!Ако действително има такъв "дядо" този никога нямаше да бъде приет дори като чистач в пожарната!!!!!!!Без специален закон за лустрация,от управлението на страната бяха отстранени за 45 години поне 3 поколения свързани роднински с хора от офицерство,полиция,управляващи до 9.9.1944 г.Тогава можеше,а сега не???Не било хуманно,не било човешко???Намерете поне един политик сега с роднини осъдени от т.нар."народен съд",интернирани и обявени за "врагове на народа" и най-важното БЕЗ ВРЪЗКИ С ДС!!!!НЯМА ТАКИВА!

    Коментиран от #163

  • 153 ааааааааааа

    7 1 Отговор
    този тиквун е с отклонения и всичко го знаят!!!то само тези да са му лъжите????на мен ми се върти и едно въпросче!!!
    след като "врътката",че държавна сигурност са "убили" дядо му/всички знаем ,че няма нищо такова/ то,той защо е искал да кандидатства там????
  • 154 Брат Ралчев

    1 1 Отговор
    Епа я не я прочетох оти гърк таковаше жена ми и саках да си взема парете...
  • 155 LISAN

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "замислен":

    Е някой все пак си е направил труда да се порови родата на нещастника и да покаже част от истината
  • 156 Нона

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "1618":

    Дедите ни са търпели пет века Какво са дванадесет или тридесет години.
  • 157 Мммм даааа

    7 1 Отговор
    Тоя се нуждае от спешна специализирана помощ. Ама наистина спешна.
  • 158 Аз сьм

    8 1 Отговор
    Абе , СОПОЛ !!! Дядо ми не е утрепан от коунистите , но е лежл 2 пъти в Белене . Поради горните обстоятелства на баща ми е отказан достъп до висше образование а брат ми не го взеха пожарникар. Аджеба , как баща ти стана полковник от милицията , ти влезе в Симеоново и двамата бяхте партиинийни членове , като ти още не си върнал книжката си ?!
  • 159 БМБорисов

    5 0 Отговор
    И мене на 12 юли, също като дядо ми, комунистите ме изведоха от дома ми и ме утрепаха с тояги до зайчарника и после ме хвърлиха на зайците да ме изядат, е затова ще ги гоня до дупка и ще ги трескам, където ги хвана, защото, макар и утрепан, само аз мога да оправя България. Благодарете на господа, че ви оправям.
  • 160 РАШО

    5 2 Отговор
    Има такива, които повтарят многократно някаква измислица и започват самите да вярват в нея!
  • 161 Бочето

    6 3 Отговор
    играе "луд", за да отърве панделката, не е ли ясно. Тарикат момче, но ако няма балами, какво ще кльопат тарикатите, ха де...!?
  • 162 ХАРИ

    2 14 Отговор
    ТЪРСИТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ-ВИЕ ЛИ ЩЕ ЗНАЕТЕ ПО-ДОБРЕ ИЛИ БОЙКО,АМА ЧЕ СТЕ,БОРИСОВ НЯМА НУЖДА ДА СИ СЪЧИНЯВА,ЗАЩОТО НАРОДЪТ ГО ЗНАЕ КАТО НАЙ-ДОБРИЯ ПРЕМИЕР ДО СЕГА,ИМА НАЙ-МНОГО ПОДРЪЖНИЦИ,ТАКА ЧЕ СКРИЙТЕ СИ ЗМИЙСКИТЕ ЕЗИЦИ ЗАД ЗЪБИТЕ,ЧЕ ВЕЧЕ ПРЕКАЛЯВАТЕ
  • 163 КАЛИ

    2 12 Отговор

    До коментар #152 от "безпартиен":

    ЗАЩО СИ СЪЧИНЯВАТЕ И ЗАБЛУЖДАВАТЕ ПОКОЛЕНИЕТО-ДЯДО МИ Е БИЛ ПОЛИЦАЙ ДО ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ 1944 Г,НО ТОВА НЕ Е ПОПРЕЧИЛО НА ЛЕЛЯ И МАЙКА ДА ЗАВЪРШАТ ПОЛУВИСШЕ,А НИЕ ВНУЦИТЕ-ВИСШЕ,АЙДЕ СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ,АЗ МУ ВЯРВАМ НА БОЙКО БОРИСОВ,ПО-ДОБЪР НЯМА ДА ВИДИМ,СЕГА ВИЕ СТЕ ЗАПРЕТНАЛИ РЪКАВИ ДА КРАДЕТЕ МИЛИАРДИТЕ ОТ ЕС,КОИТО БОЙКО ИЗВОЮВА,ВИЕ СТЕ ЮДИ!

    Коментиран от #165, #168

  • 164 главоч

    5 0 Отговор
    неден..Бягай при дъртия...
  • 165 безпартиен

    4 0 Отговор

    До коментар #163 от "КАЛИ":

    Дали прочете че има и условие?Казва се ДС агентура!Това променя и биографията на всеки от рода?Та има ли връзка някой от тя/дори и полицая/ с ДС?Моят също е бил полицай,но убит от нелегален 1943 г.!
  • 166 оня

    6 2 Отговор
    Боклук:))
  • 167 факт

    17 2 Отговор
    Бойко е един дебел алкохолик бивш крадец на коли играл с мутрите.
    Един боклук
  • 168 Дядя

    3 0 Отговор

    До коментар #163 от "КАЛИ":

    Моме, не става въпрос просто за висше, а за школата на МВР в Симеоново! Има много голяма разлика дали ще те допуснат до МВР института или друго висше ако дядо ти е бил полицай преди 9 септември! А Вожда съм го виждал лично как преподава, тогава май се казваха бойно приложни техники. Показва удар с крак и казав-това е йоширо мараша ама крака се вдига по високо! Не е въпроса какъв цвят е бил колана му, а изобщо как е имал колан!

    Коментиран от #169

  • 169 Дядя

    0 0 Отговор

    До коментар #168 от "Дядя":

    Йоширо маваши, грешка на автоматичните коректор.
  • 170 Гевара

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    В Беларус и Северна Корея се строи здраво и няма безработица,това ли наричаш разруха Българке с промит мозък?
  • 171 ЙоцаАмстердама

    2 0 Отговор
    се майтапи с Тулупа:"Ке ти дам аз едно утепване, Наглецо !
    Още малко ке те почекам,да ти бъде свалена охраната !"
  • 172 Слави е Бог и Тошко е неговият пророк!

    0 0 Отговор
    Слави е Бог и Тошко е неговият пророк!
    Тиквааааатаааа е циганче.
  • 173 Нане

    0 0 Отговор
    от сека свирка дърво не стааа! Вземи Костоф, Крадливото дедо, Борисов та сега и Славчо или там Тошко. Сценария е келепира крепи феса!
  • 174 МРЪШУЛЯКА

    1 0 Отговор
    БОЙКО Е КРАДЕЦ НА ПОМИЯ ОТ МАЛЪК , ЩОТО И ПОМИЯТА ОТ СТОЛОВЕТЕ В БАНКЯ СЕ СЪБИРАШЕ ЗА ПРАСЕТАТА НА СЕЛСЪВЕТА , АМА НЕГО НЕ ГО ЗАКАЧАХА ЗАРАДИ ПАРТИЙНАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БАЩА МУ !
  • 175 възпитан

    0 0 Отговор
    Б.М.Б. е долен Лъж-ц и пре----ник ЗАТВОР за МУТРАТА
  • 176 Какво знаете вие

    0 0 Отговор
    Той има повече дядовци отколкото стоножката - крака.