Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 09:17 2 670 18

Някои изводи от изборите

  • антон гицов-
  • избори-
  • изводи-
  • анализ

Корнелия Нинова призна вина за катастрофалния провал на БСП на изборите, но отново не съвсем

Някои изводи от изборите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Корнелия Нинова подаде оставка, но не съвсем. Тъй като навремето измисли конгрес да избира председателя, сега конгрес трябва да и приеме оставката. Накъде през януари, дотогава ще председателства. А ако току-виж конгреса не ѝ я приеме?

Достойното беше да каже, подавам оставка с незабавен ефект и Националния съвет да се събере екстрено и да определи, кой да я замества временно, до избора на нов председател.

Корнелия Нинова призна вина за катастрофалния провал на БСП на изборите, но отново не съвсем. Не призна, че се е провалила като лидер, а по някакви други мъгляви причини, била си мълчала, вместо да говори честно и открито...други ѝ скроили шапката... И постъпи доста гадничко, че подля вода на Румен Радев, баш пред балотажа, като го обвини, че е едва ли не главният заговорник срещу нея, лидера на партията. От което следва, че нейните верни привърженици, най малкото ще трябва да се въздържат да гласуват за него. Това си е чиста проба недостойна лична отмъстителност.

Преди изборите имаше масирана пропаганда срещу Петков и Василев, от медии, политолози и журналисти, участваха и такива авторитетни личности като Кеворк Кеворкян и Петър Волгин, а аз питах в два мои коментара, добре де а за кого предлагат да се гласува? За ГЕРБ, ДПС, БСП, партията на Слави, на Христо Иванов, на Мая или за „Възраждане”? Не, до края ругаеха и подиграваха „хавардците”. А социолозите и политолозите станаха за посмешище, толкова драстично се разминаха с прогнозите за класирането на ПП. Или са некадърни, или изпълняват политически поръчки.

Кирил Петков е симпатичен, като министър на икономиката направи силно впечатление. Но откъде тази амбиция да е премиер и то преди да са водени разговори с потенциалните партньори на партията му в бъдещото управление? Съвсем кратко е бил във властта, липсва му управленчески опит, обществеността не знае къде стои той по важни въпроси на външната политика, здравеопазването, образованието, енергетиката неговият подгласник Асен Василев се изсили по едно време, като каза, че нямало да смисъл да се строи АЕЦ „Белене”, заради „Фукуяма” (!);, това да не се строи АЕЦ „Белене” отдавна ни натискат от Вашингтон, искаха да ни пробутат Уестинхауз да строи реактори в Козлодуй, затова и Борисов спря проекта. Че Петков е новият любимец на Вашингтон, за сметка на изоставеният от тях Борисов (той и така не може да приеме бедният, че никога вече няма да е премиер без благоволението на Чичо Сам и да гушне наново Херо Мукгафа) е очевидно за всеки, Петков като премиер той би им вършил чудесна работа на американците, затова е най-добре да си стои като министър на икономиката, и примерно вице премиер. Ива Митева от ИТН подхвърли, че сегашният служебен премиер Янев би бил подходящ за този пост, и тази идея може би заслужава внимание, той впечатли със своята умереност и сдържаност, въпреки острите и преднамерени нападки към служебното правителство.

Един друг извод от изборите е, че ДПС наново потвърди, че е етническа партия, в противоречие на конституцията. Потвърди се, че нейните избиратели масово и сляпо гласуват както им нареди централното партийно ръководство- както турците в България, така и изселниците зад граница. На първите избори за президент всички те гласуваха за Радев, сега всички против него- 95-96 процента. Йордан Цонев го каза „ще направим всичко възможно Радев да не бъде избран за президент”, което преведено означаваше „ще наредим на нашите турски избиратели да гласуват до един срещу Радев”. Същата непоколебимо единодушно и масово гласуване беше и за ДПС за избора за парламент. Дали сме право на една група български граждани от различен етнос, за които няма ляво, дясно, няма програми и политики да решават съдбата ни не по съвест, а според указания. И то доброволно, не както навремето при Тодор Живков, когато избирателите с почти същият процент гласуваха за него и БКП, но под строй и от страх.

Прави впечатление, че олигархът, човекът санкциониран от Вашингтон по закона Магнитски, медийният магнат Делян Пеевски, който като депутат на ДПС от години наред не стъпваше в Народното събрание, спечели срещу Христо Иванов в старопрестолния град Велико Търново. Как стана тая? С купени гласове? Поради всичко стана главно заради това, че маса български граждани си стояха в къщи. Кога ли негласуващите ни сънародници ще узреят и разберат, че докато си стоят в къщи по време на избори, ще бъдат прецаквани, защото друг ще разпределя порционите, както се изрази навремето за себе си Ахмед Доган.

И друго, отново направи впечатление - МВР направи акции срещу купуването на гласове в ромските квартали (за съжаление и при българските цигани няма ляво, няма дясно, единственото им оправдание в сравнение турските избиратели, е че са бедни), но вече ни омръзна да чуваме, че са констатирани случаи на организирано купуване на гласове „в полза на определени партии”. Кои бяха тези партии, г-н Рашков? Ако не се посочват конкретни факти, имена и доказателства, такива акции просто губят смисъл и може да имат обратен ефект и да бъдат определяни като репресия, от тези партии които купуват действително гласове.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    13 15 Отговор
    Гледайте как соросоидчетата от хард вар ще ни дозакопаят, след мутропитека. Разпадът те първа започва! Дъно в дъното под дъното на тинята.

    Коментиран от #3, #7, #13

  • 2 Последния Софиянец

    15 7 Отговор
    Доган и Гергов бяха оседлали белият кон на Бойко Борисов но Кирчо ги препъна.ха ха ха ха ха ха ха
  • 3 Последния Софиянец

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Щом сме в клуба на богатите трябва да се възползваме или направо да излезем от него.Един референдум за членството в ЕС може да е полезен да разберем какво иска народа.

    Коментиран от #4

  • 4 ТаУмВзе

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Кой народец, какво иска пич? Страдаш от делюзията, че някога е имало изборчета. Каквото ни монтира козяк и ердо, това ще сърбаме с вилица, до официален Разпад. Що се отнася до европейстан, това се разпада в халифат.

    Коментиран от #10

  • 5 сара

    8 5 Отговор
    Липсата на достойнство в тази жена ме изненада наистина. Това само показва, че е повече от необходимо да бъде сменена и то не на конгреса. Тя е издигнала Радев, но народът го е избрал. Радев не е нейна собственост и тя не му е благодетел, та да и бъде благодарен. Тя следва да бъде благодарна, че избирането му увеличи имиджа на партията.
  • 6 Българка

    12 2 Отговор
    Достойните политици и хора след големи провали си подават оставката. Сега очаквам всички шефове на агенции, всякакви лизатори, и лози да подават оставката си. И за трите избори се провалиха в врачуването и гаданията. С това затвърдиха , че прогнозните резултати са скъпо платени и тези агенции участват и то на страната на мутрите в предизборните надпревари

    Коментиран от #16

  • 7 Хаха хаха ха

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Смешен си комунистически тролчо!
    Бълваш срещу харвардците,
    защото си тъп и злобен,
    като комуниста милиционер Борисов.
  • 8 SH BG

    5 8 Отговор
    Канадците още не са се качили на коня, ама бързат да кажат диййй...!!!

    Падането ще е много тежко...!!!

    А създателят им може да си получи заслуженото още на 21.11....!!!

    Дааа...!!!
  • 9 нормално

    9 2 Отговор
    нинова е между две мафиотски структури-на гергов и добрев в бсп от една страна и купените от боко бкп бизнесмени,от друга! а на нинова синчето е в сащ и е компрометирана и уязвима от всички страни!

    Коментиран от #17

  • 10 Последния Софиянец

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Аз не казвам че ще ни пуснат да излезем от ЕС,а поне чрез един референдум да разберем какво мислят хората за членството ни в ЕС.

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    11 1 Отговор
    Други изводи:
    1. Спешно трябва да се реши въпросът с двойното гражданство.
    2. В България да гласуват само тези с настоящ адрес в страната.
    3. В чужбина да се гласува само в официалните български представителства от хора с настоящ адрес в България, но по някаква причина намиращи се временно извън нея.
  • 12 ТаУмВзе

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Референдум е безсмислено нещо, както и изборчетата. За тия кинти детска болница можеше да се построи и какво ли не още. Важно е кражбите да продължа, под друга форма. Защото другото ще е парадокс.

    Коментиран от #14

  • 13 LOSHIA

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Разпадът тепърва започва!Само не се досещаш за кого и за кои, а поставяш всички под един знаменател !!!!
  • 14 LOSHIA

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "ТаУмВзе":

    А защо не кажеш какво можеше да се построи с това което открадна вашата партия и нейните мутанати?
  • 15 МНЕНИЕ

    3 1 Отговор
    АКАКВА ТОЧНО Е ВИНАТА Й, че електоратът се е стопил, или не е изнесла скарата да раздава кИфтета,... Я си сложете ръка на задника и се замислете, какво направиха хората й по места, докато другите партии обикаляха и разясняваха, нейните съмишленици се подсмиваха под мустак, защото соц.проучвания даваха други резултати
  • 16 ТОЧНО

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    МНОГО ТОЧНО КАЗАНО,...проучванията им бяха толкова несъстоятелни, че народа се ошашави и беше като пате в калчища.
    Тя ще се подаде оставката, а социолозите дали ще си хвърлят дипломите, ако ги имат
  • 17 неразбрал

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "нормално":

    А твоят син къде е, какво му пречи да в в Америка / акъла навярно/
    Защо са против нея, просто, нала тя беше предложила до ДВА мандата депутати, а не до депутат- пенсионер и това й изяде главата,... другото е алабализми
  • 18 Всички знаят

    1 0 Отговор
    Автора, по средата на статията слизаш под водата! Какъв беше професионализма на Борисов от 2004г до сега! ? Спрете с глупавите съждения и оставете ной-после България да прогресира!