6 Декември, 2021 14:47 2 447 28

Стоян Тончев: Някои не харесват какво пишат журналистите

  • труд-
  • вестник-
  • полиция

Нека не забравяме закриването на телевизиите TV7, NEWS7, BiT

Стоян Тончев: Някои не харесват какво пишат журналистите - 1
Снимка: Нова ТВ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някои не харесват какво пише в "Труд" и "ПИК", а други - какво пише в "Дневник" и "Капитал". В едните няма да видиш нищо срещу Борисов и Пеевски, а в другите - нищо срещу ДБ, ПП, Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и т.н.
Трябва да е ясно, че всяка медия си има редакцонна политика.

Не съм запознат с казуса "вестник "Труд" - кой, какво дължи, дължи ли, какви наеми, данъци е платил, има ли да плаща и т.н.

Включвам се само да кажа, че върху български медии и журналисти винаги е имало репресии от властта, когато не са ѝ удобни. А срещу някои от всички власти, независимо каква е "украската" им, защото са били и са коректив на всяка една власт (режим) през годините.

Тепърва ще разбираме каква ще е медийната среда и отношението към журналистите при новата власт, в лицето на коалиционното правителство на ПП, БСП, ИТН и ДБ. Кои ще са ухажвани и ще има ли преследвани.

Нека не забравяме, че в България някои журналисти са били подложени до скоро на сериозни институционални и мутренски репресии от управляващи, включително и с опити за посегателство над живота, в това число побои, обезобразявания, изпочупвания...
Нека не забравяме за уволненията и разместванията на журналисти в/от Нова тв, bTV и БНТ от последните години, а и до днес.
Нека не забравяме закриването на телевизиите TV7, NEWS7, BiT.

Нека да помним повече от това - какво сме вечеряли снощи и какво сме закусвали днес сутрина! По-здравословно ще е.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XYZ

    28 4 Отговор
    Добре би било да казвате истината и ако тази истина е полуистина - да не се държите като последна инстанция!
    Ако не се борите за истината, а поднасяте невярна информация, това граничи с престъпление срещу обществото!

    Коментиран от #7

  • 2 сила

    29 7 Отговор
    СТОЕНЧО МАМА,ОПИТА СЕ ДА КАЖЕШ НЕЩО УМНО АМА НЕ СТАНА....нищо.папкай,слушкай и пак се пробвай по натам

    Коментиран от #10

  • 3 На кратко

    31 4 Отговор
    Да покваряваш, да лъжеш,манипулираш и спекулираш срещу заплащане се нарича редакционна политика.Евалла пич!
  • 4 АААААААА

    26 1 Отговор
    Рано или късно ДЪЛГОВЕТЕ се ПЛАЩАТ!
  • 5 И какво

    28 4 Отговор
    искаше да кажеш!!! За мен тоя екземпляр Блъсков ли беше, блъснат ли или по ...., е добре да си плаща вересиите! А иначе започнаха герберските провокации целящи напрежение е омаскаряване на партиите на промяната, в това съмнение няма, като се почне през ДКК, сега през глашатая бойковиско-догански и ....!!!! Та тоя филм го чакахме, сега почваме да го гледаме, дорде се източи в канала цялата ви помиярско, мисирко мутренска паплач!!! Така че лейте крокодилски сълзи колкото щете!!!

    Коментиран от #9

  • 6 Баба ви казва

    15 2 Отговор
    Назаем брашно-тъпкано се връща.
  • 7 Българка

    9 21 Отговор

    До коментар #1 от "XYZ":

    Дано да си наясно, че истината зависи от гледната точка. Има още един момент, истината е при победителите. На всички ни е ясно, че тези които бяха "герои" в статиите на Труд, сега са силните на деня и саморазправата започна. Това е, не е морално, не е демократично, но е практика за реваншистите фатмаци.

    Коментиран от #25

  • 8 Матей

    9 15 Отговор
    Изглежда някои статии не са харесали на радев,отнякъде се промъкна вест ,че това е негова работа,а джандарите изпълняват негова поръчка.Признак за настъпващо мракобесие,пускане на щурмоваци да разгромяват редакции на вестници е дежа вю.Представяте ли си да тръгне инфото по западни медии със заглавия българският президент разтурва и закрива основни печатни издания,защото не му играят по гайдата.

    Коментиран от #27

  • 9 Хахаха

    8 18 Отговор

    До коментар #5 от "И какво":

    Да, факт - промяната е налице. ДС се върна на бял кон. Този филм ли чакаше. Гледай го и не забравяй пуканки да си приготвиш. Халал да ти е промяната и на теб и на всички около теб.

    Коментиран от #12

  • 10 силен

    0 10 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Не си интересен с кухия си пост.

    Коментиран от #11

  • 11 сила

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "силен":

    е явно съм ти интересен Стоенчо мамин....младеж,журналистиката е призвание а не келепир,запомни го.....
  • 12 А на теб хахалал

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    да ти е помийната яма, в която ще се утечете всички мекерета начело с бащицата бойко б, ПИКчетата платени, Трудчета и разните ПростиКърПу... , и дуловски и русенско и т.н. мокряшки мисирки... , а ДПСето си е ваше по дефиниция, за дванайсет години що сараи дигнаха, що дюни изораха що пара дялнахте орташки та пътувай хахахочко към помийника, сбогом мижава душице!!!
  • 13 Защо?

    5 2 Отговор
    Какво стана бе факти,уплашихте ли се?Не може да бъде,триете коментари!Надявам се да държите на реномето си,защото никой не чете бози
  • 14 Ха ха ха🤣

    7 2 Отговор
    "Не съм запознат с казуса вестник Труд", ама и аз да кажа... Всички други нареди, само Възраждане забрави. Внимавай какво пишеш за тях, че Ченалова ще ти спре джобните и няма да те разкарва по магазините за да те облича...

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Помним

    8 2 Отговор
    Тоя па мухльо забрави когато се оплакваше как го репресирали от ГЕРБ сега защитава техните медии!

    Коментиран от #20

  • 17 а яяя

    4 5 Отговор
    Спокойно, скоро ще четете само Работническо дело, Отечествен фронт, Правда и Мурзилка.

    Коментиран от #24

  • 18 Ясен

    5 1 Отговор
    Eми казусът е ясен - държавата в лицето на ГЕРБ години наред не им е търсила наем,а вестникът съответно е помиярствал в полза на ГЕРБ.
  • 19 До простото ченге

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ха ха ха🤣":

    Ченалова не във Възраждане. И да гледаш по-добре в моловете на касата, за да си наясно кой плаща сметката.
  • 20 Към фунционално неграмотния

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Помним":

    В текста се дава примери с репресии и закрити медии прифуправлението на ГЕРБ, глупчо. А не се защитава "Труд".

    Коментиран от #26

  • 21 Предпоследния Софиянец

    2 2 Отговор
    Е дотук беше Свободата на словото!!! От утре Внимавайте какво пишете по чатовете!!!! За неразбралите ,за Спасителите Български, като за Умрял или добро или нищо!!!!! Да си погазват Конституцията и Закона и всичко е наред!!!Никой няма право да ги пита и да мисли!!!! Щом казват че са Спасители- Така е,целувате ръка и се дупите!!!Може да имат и други желания хората🤣🤣🤣🤣🤣
  • 22 Pop

    4 0 Отговор
    Идиот, репресии срещу нас са самите малоумни продажни медии!
  • 23 111

    0 0 Отговор
    Хората четат и вярват на блъсков, който не вярва не отваря сайта труд. Много краен бе. Не всичко днес е ок, и не всипко бе зке при бай тошовото време.
  • 24 Сульо

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "а яяя":

    Тези вестници бяха по интелигентни и по интересни от сегашните парцали...но вие лудите "демократи " няма как това да го знаете щото не разбирате.
  • 25 Гатанка

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Кой е фатмака,пояснявайте, Труд е велика медея защитавана от велик журналист ,Любен Дилов син,все велики комунистически журналисти комунисти, начело на тях стои великият Боко Тиквата, Каскета Цацата, Догана и Пеевски с ДС,това са бившите комунистически главорези,техните наследници завършили журналистика, те никога ,,никога няма да се съгласят всички да имаме права, само те и техните престъпни фамилии ,имат п ана на щастие.
  • 26 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Към фунционално неграмотния":

    Гледайте си комунистическите,медии,защитавали лъже демократите от ДС създали НДСВ ,ГЕРБ и лъже патриоти.,Труд це рухнала на Герб, собственост на Герб ДПС и Пеевски, все комуняги.
  • 27 Длъжник

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Матей":

    130 хил.лв.дълг към държавата. възрастен българин имаше десетина лева дълг към един монополист,който използваше съдия изпълнител, колектора фирма, му взе над хиляда лева .Той бе беден и нормален българин,а не любима на целия народ мутра.
  • 28 Читател

    1 0 Отговор
    Тончев, няма значение кой какво и кого обича. Важното е писачите(някои изобщо не мога да нарека журналисти), да имат позиция .Повечето отразяват политиката на вестника( и на собственика му) за който работят ,без да се съобразяват със собствената си съвест и морал. Търси се сензацията в смъртта ,разрушенията, катастрофите, кражбите и убийствата!!!! От сутринта ни заливат с негативни новини. Нарочно положителните факти се умаловажават и пренебрегват. Използват се думи като "смразяващ", "ужасяващ" ,"смъртоносен" , "насилие" ,"жестокост". Как искате да се чувстват читателите след прочитането на даден материал? Оставам на вас да прецените дали тези неща се харесват на хората.