Last news in Fakti

12 Декември, 2021 06:32 9 396 49

Не сме имали такова правителство

  • радослав бимбалов-
  • правителство

Уникалното идва от странната комбинация между напълно нови лица и омръзнало овехтели такива

Не сме имали такова правителство - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колкото и да се напъвам, не мога да си спомня да сме имали толкова интересно изглеждащо правителство. Невиждано, странно, любопитно, като сглобено от противоречащи си части. В природата има само едно подобно животно. Птицечовката.

Когато я открили за пръв път, изследователите решили, че някакви студенти по биология са направили извратен експеримент. Птицечовката има ципи между пръстите, но и човка. Освен това кърми, без да има зърна, но и не ражда децата си, а ги снася. Птицечовката е удивителен природен феномен и всички можем да се дивим на странното ѝ съвършенство.

В новото ни правителство уникалното идва от странната комбинация между напълно нови лица и омръзнало овехтели такива. Младите са тези, които тепърва ще защитават името си, без да се крият зад стари лаври. За пръв път виждам, например, министър на културата, който не поема поста за заслуги, а за да модернизира това отчайващо спряло министерство. Похвално и смело. В същото време министър на икономиката е партиен лидер, чието място е в архивите. При това лидер на партия, разчитаща само на популизъм по социално-икономическите теми.

Птицечовката е уникално животно. И всъщност е изключително пъргава и успешна. За нас, обаче, е рано да гадаем как новото правителство ще съумее да тръгне напред. Можем само да им пожелаем успех, да се надяваме, но най-вече да следим внимателно и отблизо всяка тяхна крачка. Едно, обаче, можем спокойно да кажем от сега. За пръв път имаме толкова особено редовно правителство, но и отдавна не сме виждали истинско правителство. Кабинетите на ГЕРБ и техните патерици бяха просто миризливи купчинки от събрани по пътя некадърници, с никаква стойност и формални функции. Надявам се това време окончателно да е в срамните ни спомени.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai NOODLES

    56 47 Отговор
    Правителството е супер,много по добре от Боко,Ц.Ц,ПКП,Деси Дуловска и т.н.

    Коментиран от #3, #36, #41

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    56 15 Отговор
    НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО САМО ПОТВЪРЖДАВА ИСТИНАТА ЧЕ САМО САТЪРА МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИ НАРОД ОТ НЕГОВИТЕ "ЕЛИТИ"
  • 3 То тъй

    38 11 Отговор

    До коментар #1 от "Bai NOODLES":

    ама Веждьока не харесва младежта,щото номинирания за културата му се виждал като внук.Уж си коригира носа ама пак му е по големичък от "сивата субстанция"..
  • 4 КОТарАК

    48 45 Отговор
    много си е добро правителството. при 4 участника никой няма да посмее да шикалкави.а и Радев играе като коректор. но наследството е много тежко

    Коментиран от #25

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пак ще има яко лапане и народа ще

    47 29 Отговор
    Умира от глад!!!червените акули се връщат на власт 😇

    Коментиран от #38

  • 7 ужас

    34 18 Отговор
    Особено с очиларката отпред ... Сега е време да се правят негативни озенки на правителството на ГЕРБ защото при настъпващата икономическа катастрофа ще трябва все някакво оправндание. Като си спомня Жан Виденов какви планове имаше ... После започнаха да се правят че са забравили.
  • 8 Обесен Язовец

    42 15 Отговор
    Правителството с Ники Василев и Милен Велчев не беше ли същото? Цара не беше ли същата евроятлантическа ценност?
  • 9 Страничен наблюдател

    36 16 Отговор
    Добре изглеждат, само тези от БСП са като някакво петно, а Корнелия е най замърсената част от пейзажа.
  • 10 Запознат

    40 11 Отговор
    Правителство франкенщаин
  • 11 Перо

    17 34 Отговор
    Правителството е много по-добро от герберското поне по три критерии: образователни,културни и криминално необременени /морални/. Друг е въпроса,дали знанията и опита са приложими в БГ,където електронизацията,механизацията и автоматизацията са далече от манифактурата,мутренската първобитна организация и където нищо не се прави по програми,а всичко е на парче и готов неприложим продукт! Това създава възможност за въртене в омагьосан кръг! Всичко опира до работа от начало, анализ и дългосрочно програмно планиране за изпълнението на които ще отидат години,но трябва от някъде да се започне!

    Коментиран от #15, #23, #24

  • 12 да да ама не

    35 15 Отговор
    До сега толкова американизирано правителство не сме имали, ДА ! Жална ни е майка , какво ни чака след като започнат да се изпълняват освен заповедите на Брюкселските зелки и на задокеанските ни партньори -ФАЩкии.
  • 13 Факт

    9 37 Отговор
    Свалям шапка на Корнелия!

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Запознат и субективен

    32 7 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Перо ти да не си им чел досиетата че знаеш дали са криминално обременени или не. Но 100% голяма част от тях ще се обременят, помни ми думата. Що не проследиш имотното състояние на Рашков, не е бизнесмен а е по богат от доста бизнесмени а и не е само той.
  • 16 КУРнелио _|_

    20 7 Отговор
    Малко ли открадна и ти с твоята партия от половин век сте у "Далаверата" Шано си и ти личи на всяка дума махайте вече бе
  • 17 123

    24 2 Отговор
    Нови и стари слуги на Сатаниститте.
  • 18 ОЧЗ

    19 2 Отговор
    Всички комунисти от ръководното тяло са с криминални досиета. Принципът на строителство на тази партия изисква криминално досие за лицата които искат да се издигат в йерархията на партията. Така са зависими и управляеми. Извършването на порицаемо криминално дияние е условие за израстване.
  • 19 ОЧЗ

    15 4 Отговор
    Всички комунисти от ръководното тяло са с криминални досиета. Принципът на строителство на тази партия изисква криминално досие за лицата които искат да се издигат в йерархията на партията. Така са зависими и управляеми. Извършването на порицаемо криминално деяние е условие за израстване.
  • 20 ЕВРО НЮЗ

    18 3 Отговор

    До коментар #13 от "Факт":

    Аз пък и свалям прашките... Ще си представям че клатя цялата БКП за реванш. 😂😂😂😂😂
  • 21 gfe

    19 3 Отговор
    По случай "новото" правителство Румен подарил на Кори играчки, белезници всички аксесоари за тренировка "въздействие" над народа. Кори отвърнала на жеста с ползвани непрани прашки.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Какво

    26 4 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Правителство имаш ти бе... Правителство имат Козяк...!!! А за опит , при тези дечурлига , трябва да си умствен инвалид , за да търсиш... На Козяк опитни не му трябват , а такива , които каквото им се свири , това ще играят...
  • 24 Хи хи

    27 6 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Необременени / морални/ !!Кирчо не само е обременен , но и неморален , на кратко лъжец !Василев и той морален ,за по точно крадец ! Даваш 300 000 лева и ставаш министър на транспорта , как се нарича това ? Не е корупция , но със сигурност е зависимост. За другите чети си сам !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Търновец

    14 3 Отговор
    Борис Велчев беше главен прокурор преди Цацаров – и в самото начало на мандата се закани да вкара в затвора “…не само цацата но и големите акули от престъпния свят…”
    Е и какво стана? Аз никога не съм бил гербаджия – напротив – и аз искам съд и затвор.
  • 27 ЕВРО НЮЗ

    13 6 Отговор

    До коментар #25 от "Тоя па...":

    По точно отгледани в инкубатор и чипирани.... За справка Емануел Макрон и Марио Драги.. А за още по сигурно къде , какво е учил и завършил Джордж Сорос.
  • 28 Само питам

    8 10 Отговор
    Славчо , ами правителствата на баце с министри събирани по кръстовищата - по малко интересни ли бяха ?
  • 29 Госあ

    15 4 Отговор
    Мога да кажа няколко неща, първо фундаменталната наука в България този път ще изчезне напълно, ако това правителство изкара целия си мандат. Нова е заложено още когато се видят министерствата. Така че най добре е всички по млади, които имат желание и призвание за това да се изнасят по бързо. Приложната наука ще бъде сведена да сок от моркови или апликации за смартфони, защото на всички е ясно че приложна наука се прави в големите индустриални корпорации, а такива няма да има. И това е заложено - корнела и кирчовците говорят за малък и среден бизнес. Второ, ще бъдем абсолютно зависими от сащ, което означава че досегашния модел няма да бъде променен по никакъв начин и трето, проблема на България е в законодателната власт, а не в законотворната, така че и там се очаква просто един популизъм.
  • 30 Госあ

    13 5 Отговор
    Този път фатмака и техноимпексова унищожиха социалистическата партия на България. Може и за добро да е. Не знам.

    Коментиран от #33

  • 31 Шоп

    13 2 Отговор
    Тази с цайдуте какво дири там?! Тя ше прецака нещата за да не вървят а не някой друг. Толкова ли не намериха някой млад и нов а тая сложиха на икономиката?! Отврат.
  • 32 Мендоса

    13 0 Отговор
    И винаги първа е изпъдената от правителството на Станишев селянката от Крушевица!
  • 33 Госあ

    15 1 Отговор

    До коментар #30 от "Госあ":

    По лошо, славяновския фатмак и крушовската приватизаторка унищожиха лявата идея в България. И предвид културата и възпитанието на младите след прехода, не мисля че би се възродила някога отново. В банановите републики социалисти няма.
  • 34 Васил

    18 4 Отговор
    Да наистина такова скапано правителство не сме имали с вицепремиер Нинова егати промяната по скоро върви на долу. Който се хванал с гърбавите комуняги и ДБ не е прокопсал ако върнете лентата на зад.

    Коментиран от #39

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 3 Отговор
    Старите крадци се докопаха до властта..
  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Bai NOODLES":

    До сега по добро правителство от Герб не е имало. Имаше само празни обещания и кражби. Тъй че е много трудно да си по добър от Герб.
  • 37 "Нейшънъл порнография"

    11 2 Отговор
    Птицечовка ти е изпила мозъка, Бимбалдъ! От 90 година се надяваме да живеем по-добре,но крадливата и престъпна пребоядисана хунта, управляваща ни 32 години унищожи България наполовина, дано оцелеем и през неолиберастизма... Просто оцеляваме напук, по български!
  • 38 Щото пък сините, оранжеви

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пак ще има яко лапане и народа ще":

    зелени, кафяви, лилави акули са по-читави!
  • 39 Гената

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Васил":

    То щото пък, който се хвана с Тиквоча и с Шиши много е прокопсал ! Хелем пък ония гламавите патриоти, къде са днес ? Изгубиха се като на стара баба месечния цикъл .
  • 40 Бай Гошо

    7 1 Отговор
    Каква ти птицечовка, какви ти студенти!? Тук с игла и ножица си игра д-р Франкенщайн, по-известен по нашите земи като олигарха Прокопиев. Надяваме се този филм да не е на ужасите, а да е пародия. До там я докара неукият суверен, прегърнал дамаджаната, без да знае, че тя отдавна е изпита и за него не е останало нищо.
  • 41 А дано

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bai NOODLES":

    Ама надали ….
  • 42 Иван

    0 0 Отговор
    Ти освен да плюеш обиждаш и да говориш глупости за друго не ставаш кажи ти какво си направил за тази държава злобар долен
  • 43 ПЕНКО

    8 2 Отговор
    ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ --- СеДиСи -БеСиПи "КРАВАТА СТРЪВНИЦА " -СТАВА ВИЦИПРЕМИЕР И ГЕПВА НЯКАКВА ИКОНОМИКА !!!!!!!! ПРЕЗИДЕНТУЛЕ -"ПЪПЕШ С УШИ " - МАЙКА ТИ ЗНАЕ ЛИ ОТ КОЙ ОТВОР ТЕ Е "РОДИЛА " !?!?!? ПРОДАЖНИКЪТ РОУМЕН ЩЕ ИМА ЗВЕЗДА НА СЛАВАТА НА- ЦРУ-СТРИЙТ !!!!!!

    Коментиран от #47

  • 44 За протокола

    3 0 Отговор
    Орел, рак и щука!
    А в случая , след като сме по сценария на "Дядо вади ряпа", трябва да прибавим и мишката.
  • 45 КРОКОДИЛА

    5 0 Отговор
    НЕГРАМОТНИ - НЕ ЗНАЯТ КАКВО БРЪЩОЛЕВАТ - ОЧИТЕ ИМ ШАРАТ НАГОРЕ НАДОЛО - ВНИМАНИЕ - ВНИМАНИЕ .........................................................................................................................ЩЕ ИМА ФАЛИТИ НА БАНКИ - ВНИМАНИЕ ...............................................................
  • 46 Болярин

    5 1 Отговор
    Говорим за нови и овехтели лица ... !?! И какво е новото в овехтял и пиян стражар рООшкоФ - слуга на ДС с 19 имота от грабежи ?!!
  • 47 Пак съм аз

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "ПЕНКО":

    Пенко, много си прав - назовавайки абсолютни истини с точните имена - адмирации ... Радвай се, че когато коментираш нещо подобно "червената лампичка" на "фУкти.бг" не ти отразява номера, за да те трие този слугинаж !!!
  • 48 Гандалф

    2 0 Отговор
    С една дума такъв дзвер няма...ние си го създадохме..
  • 49 Гандалф

    1 0 Отговор
    Едно време такива приказки и статий имаше и като доиде сдс, после ндсв, после и герб...дано ме опровергаят...