Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 17:01 2 699 28

Марио Русинов: Интересен е процесът колко близки започват да стават ГЕРБ и "Възраждане"

  • марио русинов-
  • белене-
  • герб-
  • възраждане-
  • бсп

"Да не забравяме проруските позиции на БСП. "Белене" е тема, която те не могат да изпуснат", посочи политологът

Марио Русинов: Интересен е процесът колко близки започват да стават ГЕРБ и "Възраждане" - 1
Кадър: Алтернативата

"Най-вероятно всички играчи в тази коалиция са имали възможност да говорят за АЕЦ "Белене". На всички е ясно, че това не е приоритетен в момента въпрос. Изобщо ако коалицията просъществува, до "Белене" ще се стигне на втори, трети етап. Трудно е да си представим, че позициите не са стиковани. За мен това е просто начин Корнелия Нинова да капитализира лесна победа за електората си".

Това каза политологът Марио Русинов в предаването "Алтернативата". Повод за думите му беше напрежението между БСП и премиера Петков, породило се от темата "Белене".

"Да не забравяме проруските позиции на БСП. "Белене" е тема, която те не могат да изпуснат", посочи политологът.

"По-интересни са отношенията между президента и изпълнителната власт. В момента имаме два протича на тези отношения. От една страна, това може да е опит за еманципацията, която толкова много анализатори призоваваха - да има разделение между "Продължаваме промяната" и президента. От друга страна, възможен прочит е, че докато президентът излъчваше служебни правителства, той отговаряше за кадровия състав на държавния апарат и държавните дружества, а в момента балансът на силите се променя", коментира Русинов.

“Интересен е процесът колко близки започват да стават ГЕРБ и "Възраждане", отбеляза той.

"ГЕРБ, вкарвайки темата за зеления сертификат, наля много вода в мелницата на партията на Костадинов", посочи Русинов.

"Бившият здравен министър на ГЕРБ Костадин Ангелов заедно с "Възраждане" отнесе зеления сертификат до Конституционния съд. Това е изключително порочно - опозицията да се държи толкова деконструктивно и всячески да прави опити да делегитимира управляващите на цената на всичко”, заяви политологът

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Не софиянче

    31 43 Отговор
    Познавам Коцето, то и за 5 лева ще се продаде. А и нали е плод на ГЕРБ и ДПС!
  • 3 тиква копейкина

    32 41 Отговор
    Костадинов е изпята песен, заедно с ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #5, #25

  • 4 В името

    21 24 Отговор
    на пари и власт , и едните и другите с Дявола ортак стават !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Това

    10 21 Отговор
    развитие е нормално.
  • 7 нашия

    40 19 Отговор
    младежа подпика здраво НОВАТА ОПОРКА ....да биде пришито Възраждане към ненавистния на всички ГЕРБ....много елементарно е бе млабежо...играли сме го това хоро веч...света нали занаеш,че не започва от ВАС/ПП/???

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хахаха

    42 17 Отговор
    Оплюването на Възраждане върви яко !!!!! По-скоро изглежда, че същите сили зад ГЕРБ управляват заедно с ПП !!!!! ПОДОБНИ УПРАВЛЯВАЩИ СТРУКТУРИ С ЧЕСТО И СЪЩИТЕ КАЛИНКИ.....
  • 10 КРА

    42 5 Отговор
    Нова ядрена мощност ни е много необходима. По темата за "зеления сертификат" нека това недоразумение Русинов да ми посочи медицинските аргументи за неговото съществуване. Такива няма той е единствено за контрол и подчинение на населението.
  • 11 Ххх

    33 13 Отговор
    На КОЗЯК не харесва проБЪЛГАРСКАТА ПОЗИЦИЯ НА К.КОСТАДИНОВ И ВЪЗРАЖДАНЕ. Дано прекъснат лакейската политика на досегашните и сегашните слуги на ЕС и САЩ
  • 12 оня с коня

    23 9 Отговор
    Типичен НЕФЕЛЕН ПРОЩАПУЛНИК,който в крехка възраст с помощта на Вуйчо Владика функциониращ в Настоящото Управление стартира в Науката "Политология".Да оставим настрана Темата "Белене",която Недораслека се опитва да дъвче в Защита на Петков срещу идеите на нинова по въпроса - Той започва да търси Под Вола Теле и да търси Връзка между ГЕРБ и Възраждане ,които са коренно различни Партии и като Програми,и като Имидж.Гротескното обаче е,че го прави на Фона на ТОТАЛНОТО ОБЕДНЯВАНЕ на Народа и Цени устремили се към Небето,когато животът в БГ е на Ръба на оцеляването!
  • 13 big

    14 20 Отговор
    Който знае историята на Костадин Костадинов в политиката, въобще няма да се учудва в това! Преди много години, той се кандидатира за кмет на Варна, риториката му пак беше доста рязка и против ГЕРБ, просто не си спомням от коя партия беше тогава! Не спечели, но влезе с тази партия в ОС и още в първите заседания се обяви с групата си като коалиционен партньор на ГЕРБ! Такава беше тактиката и на: Атака, НФСБ, ВМРО, Воля и вече ги няма в НС, това го чака и него! Отделен е въпроса, че там няма нито една партия, която реално да защитава интереса на България и народа и!

    Коментиран от #19

  • 14 Мунчо

    4 7 Отговор
    Ако някой е разчитал на друг вид позиция като опозиция от ГЕРБ и ДПС значи още вярва в Дядо Коледа!
  • 15 Ами,да

    11 16 Отговор
    Той Бойко,знае с кого да се сдуши!С най-гладните!! "Националисти"!!Има опит..атака...вмро....нфсб...сега възрраждане!Подхвърляш кокалче,а те изпълняват команди...донеси вестника,стой мирен,лай ..дръж .....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сивата чапла / گرين هيرون

    13 9 Отговор
    На фона на ПП-то и аз започвам да изпитвам носталгия по ГЕРБ, без да съм и гласоподавател.
    Кирчо Простото кога ще пуска на пазара електрическите коли,
    нали слюнки му хвърчаха от устата, като се ежеше при Диков, а и на Диков му увисна ченето.

    Да вярва ли, да не вярва ли, измъкна се с едно: "Ами добре"
    Пълен потрес, нискоразряден менъджър е Кирчо Простото, низко.
  • 18 Не разбирам

    8 4 Отговор
    Трябва ли във всичко да са различни ? Може би едните трябва да си боядисат кожата в зелено, за да се различават и в това от другите !?
  • 19 Сивата чапла / گرين هيرون

    13 9 Отговор

    До коментар #13 от "big":

    Значи може да се каже, че ПП-то са най-големите играчи.
    Асен Василев каза, пари има. А сега казва, вземаме кредити, шото пари нема.
    Излъга ли? Излъга.
    Повярваха ли му хората?
    Повярваха?
    Поредните клоуни с кредити дето управляват.

    Не се ли свършиха зайците в ръкава?

    Коментиран от #22

  • 20 Дърт Вейдър

    10 2 Отговор
    Някой си е напазарувал с министерските кресла направо и троловете, да му служат за опора и партенки.
  • 21 Та това

    6 11 Отговор
    е ясно! Копейкин е подлога на Доган и с негови пари финансира глупаците които са напускали с голи задници да лъжат и предават страната си! Подлеци и продажници са възраждане!
  • 22 big

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сивата чапла / گرين هيرون":

    Да съм писал в коментара си, че подкрепям някоя партия в НС, не! Конкретно за Възраждане: подкрепям ги за ваксините и зеления сертификат, но като цяло не им вярвам и ме смущават заигравките с ГЕРБ! За мен няма нито една партия в НС и нито един политик, които да се борят за интереса на България и българския народ, всички са зависими и служат на чужди интереси!

    Коментиран от #24

  • 23 Цървул

    4 0 Отговор
    Интересно е как му е дошъл този "проблясък" на политологчето? Сигурно е почнал да му расте мозък?
  • 24 Аха

    0 7 Отговор

    До коментар #22 от "big":

    Като изключиш ИТН! Останалите са разпределени така:

    Герб, ДПС, БСП, възраждане! Тези под контрола на Доган!

    ДБ, ПП, ИБГНИ, Боец! А тези под контрола на Прокопиев!

    Това са двата клана на мафията в България! Дали на някой му харесва или не, няма никакво значение! Лъжат ви с медии, калинки, тролове, пропаганда и лъжи! Вярват тези, които не могат да направят правилните причинно следствени връзки на фактите и поради това, вярващи на пропагандата и лъжите!

    Коментиран от #26

  • 25 Каун комуняга

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "тиква копейкина":

    Пак събират герб и дпс / а кои предложи пеевски за шеф на данс А местан с Сергей като се целуваха забравихте с болнисец си мозъци/ а бсп и дб / са като вьлк да пази агне/Нищо не може да опетни великия борец против мафията борисов
  • 26 Росен

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Аха":

    Ти си болен да слагаш в едно изречение БОЕЦ и клан на мафията. Това са най-истинските хора, автентична гражданска организация, която яко клати руската мафия в България. Скоро ще свалят каскета и много хора ще трябва да напуснат страната. А ИТН... Това е най-гнусният филиал на руските служби у нас, проекция на ДПС-Доган-Шиши и малкото шиши Цацаров. А Възраждане са просто гамените на Кремъл у нас.

    Коментиран от #27

  • 27 Аха

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Росен":

    Клановете са на Доган и Прокопиев! Останалите които прочете в коментара, но не възприе, са техни слуги! Дали на единият или на другият клан, значение няма! Останалите глупости и бози които си сътворил, мисля е глупаво да ги коментирам! Както написах, дали на някой му харесва истината или не, няма никакво значение! За глупаците които се продават да драскат бози, просто си продават бъдещето! Останалите които не могат да направят причинно следствените връзки на фактите, не са по различни! Всичко е пред вас! Просто се научете да мислите!
  • 28 ДОЛУ РОБСКИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ ГРИПА

    0 2 Отговор
    Махайте мерките срещу ГРИПА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове