Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 10:00 2 976 33

Очакват ни нови сезони на "Донбаска рапсодия". Сценарий и режисура: Путин

  • владимир путин-
  • русия-
  • кремъл-
  • украйна-
  • нато

Дали това ще се случи или ще си остане само в списъка с потенциални заплахи - сценаристът Путин засега не издава

Очакват ни нови сезони на "Донбаска рапсодия". Сценарий и режисура: Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руските войски вече официално са в Донбас и всички се вълнуват какво следва. А вариантите в любителската постановка на Путин вече са обмислени. Какво показа последният епизод от новия сезон на „Донбаска рапсодия“?

Русия призна независимостта на така наречените „ДНР“ и „ЛНР“, а президентът Владимир Путин подписа съответния указ заедно с договори за дружба и взаимопомощ. На руснаците беше представена широкомащабна театрална постановка в три действия, която изглеждаше доста призрачно и страшно.

Един от принципите на мафията: цялата банда участва и колективно носи вината. В бруталния случай – когато се изпълнява „мокра поръчка“, а в по-безобидния – когато само „опраскаш“ някого. Бандитският жаргон вече практически се превърна в официален език на руското Министерство на външните работи, но се оказва полезен и при описанието на вътрешната политика в страната.

Сценарият му беше известен

Точно в този ключ може да се тълкува и заседанието на Съвета по сигурността. Владимир Путин събра всички в една зала и поиска от тях публично да подкрепят едно решение, което е престъпно от гледна точка на международното право: признаването на двете така наречени „народни републики“. Мероприятието премина без всякакъв живец. На Путин сякаш му беше скучно. Пък и добре знаеше сценария - нали той самият беше режисьор.

Никакво доверие, само презрение и даже злоба – това демонстрира Путин към висшето ръководство на страната. А подчинените му явно се страхуват от него и са готови да изпълнят всяко изискване. Путин се държи като злия собственик на куклен театър, който строго наказва марионетките си за всяка грешка. Внезапно пред нас се разтвориха кулисите на руската политика и ние видяхме цялата ѝ вътрешност. А тя е страшна.

Руските войски вече официално са в Донбас, откъдето практически не са излизали от 2014 година насам. И всички се вълнуват какво предстои сега. Но вариантите в любителската постановка на Путин вече са обмислени. На заседанието на Съвета по сигурността имаше доста изтървани думи в тази посока.

Първо: Русия я очакват санкции. Премиерът Михаил Мишустин съобщи, че правителството вече от много месеци се готви за натиска, който ще последва след признаването на така наречените „народни републики“. На второ място: възможна е нова война. Министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев дори вече предложи „републиките“ да бъдат признати в границите на двете съответни украински области. Досега обаче сепаратистите контролират само 30% от тази територия. Тоест, по всичко личи, че останалата територия ще трябва да се превземе.

Дали това ще се случи или ще си остане само в списъка с потенциални заплахи - сценаристът Путин засега не издава. В същото време обаче втората част от неговия спектакъл, почти едночасовата лекция по непризнаването на украинската държава и нация, ни навежда на мисълта, че ще бъде разигран сценарият, който е възможно най-лош от гледна точка на мира. Впрочем, хора, които отдавна познават Путин, казват, че обозначението „сценарист“ на признаването на „републиките“ изобщо не трябва да се разбира метафорично. Президентът на Русия в критични моменти се самоназначава за политически технолог и режисьор. Което може би обяснява и изключително ниското ниво на сегашния сериал.

Най-лошият сценарий

Между другото, това ниско ниво навярно се дължи и на мърлявата работа на Кремъл, защото дори там всички знаят, че не съществуват никакви „отделни народи на ЛНР и ДНР“, че това са си марионетни режими, а територията е украинска. Така че от юридическа гледна точка просто няма какво да се признава.

В последния епизод от първия сезон на „Донбаска рапсодия“ Путин ще продължи да заседава с Държавната дума и със Съвета на Федерацията. А те и занапред ще потвърждават решенията на президента и ще ги обличат в законова форма. Та нали този път няма да бъде както през 2014.

Всичко ще си е открито – никакви хибридности, никакви зелени човечета, които уж ги нямало. Войниците и офицерите, а в случай на гибел – техните вдовици и деца получават всички полагащи им се облаги: жилище, земя, пенсия, нисък наем за общинска квартира. Пък ако се наложи – и погребение за сметка на държавата.

Очаква се продължение

Но Путиновият Нетфликс-сериал за бедни явно няма да приключи с последния епизод, ще има и втори сезон. Ако за него се избере мирен сценарий, то работното описание ще гласи: Нови санкции срещу Русия и държавно строителство на „ДНР“ и „ЛНР“. За което, твърди се, вече има предвидени 1,5 трилиона рубли. При гадния сценарий работата е проста: „Война“. Трейлърът за новия сезон Кремъл ще пусне съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 /////

    50 5 Отговор
    Гьобелсвеле, ако много държат постановката на "Пръстена на Нибелунгите " руснаците могат да я направят и в Берлин
  • 3 Ювиги Хана

    53 6 Отговор
    Очаквайте спиране на газта и дупчете коланите сороснята руснаците няма да ви крепят икономиката

    Коментиран от #5

  • 4 Умират невинни...

    6 13 Отговор
    Само защото имат държава граничеща с Байганювския рай ! Явно християнското спасение вече е в ход...
  • 5 Май ние спасяваме тяхната...

    5 20 Отговор

    До коментар #3 от "Ювиги Хана":

    Безчовечен азиатецо !
  • 6 Дългият

    7 10 Отговор
    Да приемем украински нещастни бежанци като Румъния.

    Коментиран от #22

  • 7 кака

    25 1 Отговор
    Като няма газ ще се топлим на кюмюр и кочани.

    Коментиран от #21

  • 8 Русофил

    40 6 Отговор
    Путин ги чака десет години да изпълнят споразуменията от Минск а те се държаха високомерно.
  • 9 Бай Дони

    24 1 Отговор
    Хахахаха сценарий и режисьор бай пън. Случайно да живееше у белото къща през 2014 същия мамин сладък той
  • 10 Точен

    36 5 Отговор
    Българите са на страната на Русия /то и Украйна е Русия, говорят на руски/.

    Коментиран от #20

  • 11 Дойче зеле

    19 2 Отговор
    Сценарист бай пръд, продуцент бай шорш
  • 12 ХАН КРУМ

    17 1 Отговор
    Дали ще е ДонбасКа или Украинска рапсодията предстои да видим ?Но за да защитиш Донбас и да преговаряш след това,трябва да стигнеш западно от р. ДНЕПЪР. От тук на татък само Путин знае какво преследва и какво цели.
  • 13 А50

    16 4 Отговор
    Военната операция ще приключи максимум за 3 дни, с минимални поражения по цивилната инфраструктура. Ще има капитолация на сегашната власт в Киев, сключване на мир по всички правила. Украйна ще бъде преформатирана и ще продължи живота си со кротце со благо.
  • 14 Човек с памет

    13 1 Отговор
    DW е боклук. Не им четете лъжите.
  • 15 Bono

    16 3 Отговор
    Не одобрявам военни действия, но какво првят американски и английски инструктори в украйна? Защо направиха цветната революция "майдан"? Каквото повикало, такова се обадило! При това Путин дълго търпя простотиите на англосаксонците и ги предупреди! Жалкото е, че ние пак сме на грешната страна?

    Коментиран от #25

  • 16 XXL

    10 1 Отговор
    А след нея дано видим и Дунавска рапсодия :)))
  • 17 3.14К

    15 1 Отговор
    Стига сте плакали за фашистката хунта в Киев! За 8 години защо не попитахте един човек от Донбас, как живеят при този геноцид. Продължавайте и денацификацията ще дойде и при DW. А президента и Киро са пълна скръб. Заедно с толупа са като евнуси на Херо.
  • 18 дедо

    11 0 Отговор
    Вие нали вече спряхте спрения Северен поток 2. Сега гледайте Нетфликс и си налягайте парцалите, че има много да плащате, за каквото се сетите.
  • 19 Аха така значи

    13 1 Отговор
    ако Путин атакува, това е недопустимо, ако америханците и подлогите им атакуват, това е похвално, чудесни англосаксонски ценности от които България многократно е страдала през вековете...
  • 20 Ако имахме

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Точен":

    топки щяхме да си вземем македония и да защитим българите там, вместо чинно да подвиваме опашка и да гледаме как Сърбия, Албания и Гурция ще си я поделят със задокеанска благолсовия of course!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дългият":

    Бандеровци не приемаме а че са нещастни нещастни са - иначе украинци може но те не бягат а посрещат руснаците с цветя.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    5 0 Отговор
    Хайде поредната помия от вкиснатото зеле - лъжи, пропаганда и злобно плюене - това е всичко.

    Само че може да потърсите стари статии същите тези парцали как се радваха и как възхваляваха успехите на натовската армия срещу Сърбия и бомбандировките на мирно население и това направено от "отбранителния съюз НАТО" без резолюция на ООН.
  • 25 Bono

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Bono":

    Англосаксонците ще предадат Украйна, като разбира се ще се оправдаят с.... Но, на тях не им пука, че се избиват славянски народи! Трябва ли да напомням доктрината на англосаксонците, че славянските народи трябва да бъдат "унищожени"(перефразирам)? Ние замисляме ли се, че това нахлуване на Русия в Украйна може да развърже ръцете на Ердоган и той да си вземе части от България? Тогава отново ще се извиняваме на руснаците, защото сме се объркали, били сме принудени и....за да ни спасяват пак. Добре, че руснаците могат да прощават! Справка: всички видяхме какво направи "западната демокрация" с България?
  • 26 МДАА

    5 1 Отговор
    Какъв Донбас бе? Вече са на Днепър и се вее руския флаг! А десантни части взимат Херсон в момента.
  • 27 Украинец

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ха ха ха":

    Злобейш ли, злобей си но украинската армия масово се предава на руснаците - до довечера са приключили. Най много да има после някой бандеровец скрит който да ловят.
  • 28 Украинските

    4 0 Отговор
    военни части се предават и искат от руснаците мирен коридор, за да се изтеглят.
  • 29 ХЪМ

    4 0 Отговор
    Укрите стрелят по руски граждански съдове в Азовско море, има ранени.
  • 30 Местните

    3 1 Отговор
    хора в Украйна посрещат с радост руската армия. То тя си е тяхната армия.
  • 31 ъхът

    2 0 Отговор
    Гъобелс веле не четем, само слагаме оценка - дъно.
  • 32 ЖОРО

    6 2 Отговор
    Писателю целия свят знае за КИЕВСКА РУСИЯ--такава е историята..А Украйна и Киев са подарък от ВЕЛИКА РУСИЯ..Нямат признателност гражданите на Украйна че ВЕЛИКА РУСИЯ ги освободи от ХИТЛЕР..ХИТЛЕР ПРЕВЗЕ УКРАЙНА за два дни..Тоест в Украйна болшинството от населението е поляци,българи,татари,цигани,турци,румънци ,руснаци==.Тия които се имат за украинци са МЕЛЕЗИ от горните потомци.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.