Last news in Fakti

16 Март, 2022 22:30 25 311 123

Хитрата Марина

  • марина овсянникова-
  • русия-
  • украйна-
  • пропаганда

Овчиците се радват на поредния си измислен герой

Хитрата Марина - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поредният "супер герой", който нашият дигитално-медиен свят си откри е руската журналистка Марина Овсянникова с протеста си в ефир срещу войната в Украйна. Днеска е направо като на премиерата на "Титаник" - сълзи, сополи, дитирамби, мелодрами, майки с деца плачат от умиление, поети пишат славни стихове във възхвала на "саможертвата" на света Марина Великомъченица...

Само, че на мен ми се струва, че совите не са това, което са. А това, което "световната героиня" прави, се нарича да си продадеш фабриката на 8 септември 1944, след което да се преоблечеш в партизанска униформа и да се присъединиш към някой партизански отряд, с който да посрещате "съветските освободители".

Първо, ще започна с това, че само много големи наивници могат сериозно да повярват в мелодрамите за "15 години затвор", които я "грозяли", за това как "животът ѝ бил в опасност". Готов съм моментално да се обзаложа с всеки, че правните последствия от този "героизъм" ще бъдат някоя административна глоба, която ще се равнява на няколко хиляди лева (джобни пари за тази жена).

Второ, тази жена работи ОТ ГОДИНИ като редактор за "Первый канал", който е една от главните пропагандни машини за властта и "Единна Русия". Мъжът ѝ пък работи за "Russia Today" - другата най-голяма пропагандна медия на властта. Абсолютно всеки в Русия знае много добре, че тези медии са пропагадни, че са руския еквивалент на CNN. Всеки, който започва работа там, знае много добре и съзнателно какво се изисква от него. Да си пропагандист на държавата в Русия беше една от най-доходоносните професии, осигуряваща много висок стандарт и редица привилегии. Самата Марина има много висок жизнен стандарт, както се вижда от профила ѝ в социалките - безброй снимки от пътувания до скъпи дестинации. А ако напреднеш в занаята и стигнеш нивото на Маргарита Симонян и Владимир Соловьов, тогава може да мечтаеш дори за собствени имоти в скъпи европейски градове. Много добре познавам манталитета на пропагандистите- той е еднакъв навсякъде - в Щатите, Русия, Украйна, България. Това са едни безкрайно прагматични, опортюнистични, "еволюционно адаптивни" и безпринципни хора, за които личния успех и благоденствие стоят над абсолютно всякакви ценности и морал.

Приемаме, че Марина, която е работила дълги години като пропагандист, се е разкаяла след започването на войната- това е преляло чашата на нейното търпение и тя е решила да протестира. Ако беше останала само с плаката против войната, тогава нямаше изобщо да пиша тези редове. Обаче тя е записала и видео преди това, в което осъжда "безбройните престъпления на режима на Путин", "отравянето на Навални", "събитията в Украйна през 2014" (б.р. присъединяването на Крим и гражданската война в Донбас и Луганск).

Е, точно тук е моментът, в който специално за мен героичният ореол на Марина Великомъченица рязко започна да ми изглежда фалшив и изкуствен. Значи тя години наред работила като отявлен пропагандист за "режима на Путин", но през цялото това време била омерзена от "престъпленията на режима на Путин". Като оня алкохолик, дето пиел, но с отвращение. И Маринка така - прибирала тлъстите чекове за да прави пропагандата на Путин, но го правила с отвращение и горест. Докато пътувала и обикаляла скъпите бутици на Париж и Лондон, се възмущавала искрено от "престъпленията на режима на Путин", който режим я е издържал, и за когото тя е правила пропаганда в замяна.

Аз ще ви кажа каква е истинската мотивация на планетарната героиня света Марина Великомъченица. След започването на войната в Украйна и санкциите срещу Русия, вече професията на пропагандист на руската власт загуби кариерна перспективност. Вероятно на повечето пропагандисти ще им бъде забранено да пътуват в Европа за години напред и Марина ще трябва да се лиши от бутиците в Лондон, Париж и Милано. Също така финансите за пропаганда ще намалеят значително. Мечтата за къща на брега на Комо рухва.

Хитрата и практична Марина решава да изпревари събитията. Прави този "героичен акт на съпротива" в ефир, чрез който става световна суперзвезда. Благодарение на него, сега ще може да емигрира в Европа с мъжа си и да получи политическо убежище там. Освен убежище, ще получат и много хубави и доходоносни професии, благодарение на популярността, която си спечели Марина. Пропагандистката на Путин се преоблече за един ден и сега ще се превърне в пропагандистка срещу Путин. Доходите ѝ пак ще са високи, отново ще посещава всяка седмица най-скъпите европейски бутици.

А овчиците ще се радват на поредния си измислен "герой" и ще мразят всеки, който се опитва да им отнеме тази голяма житейска радост и смисъл. От един фалшив герой на друг, и от един злодей, който трябва да мразят, на друг злодей - така им минава ежедневието. Истината и автентичността вече са загубили смисъл за това общество, важното е да има хляб и зрелища, и фалшивият филм, който сами си прожектират в главите, никога да не свършва."

Тихомир Чергов, Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 346 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 двойни стандарти

    344 61 Отговор
    Нахлулата с фалшива журналистическа карта мисирка е герой, а нахлулият в НоваТВ Волен е терорист. Понеже искал обяснение защо не канят атакисти и представят едностранно конфликта в Украйна.
    Никога не съм гласувал за Атака, но тук говорим за обективност.

    Коментиран от #41, #48, #106

  • 2 🎯👏👏

    440 77 Отговор
    Поздравления за матетиала, право в десетката !!! Това е самата истина за тази "героиня"!

    Коментиран от #38, #67, #84

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахах

    69 90 Отговор
    И така да е . Като видят че се отърва само с 250 евро глоба. И други ще си кажат мнението. Пък тя каква да е ;-)

    Коментиран от #116, #117

  • 5 Ххх

    364 53 Отговор
    Къде беше съда в Хага последните 50 години при започнатите 14 войни от Америка и при стотиците избити цивилни ?? Чили, Хаити, Панама, Куба, Югославия, Иран, Ирак, Афганистан, Сирия ??

    Коментиран от #7, #61, #113

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хахах

    83 238 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Е какво сравняваш САЩ с русия хахахах тая ситуация е видяла жабата ,че подковават коня и тя вдигнала крак. Путин нито има акъла нито способностите , а още по малко финес да го направи като американците. Те дори излизат добрите от тея войни ;-) Талант който той няма.... резултатите говорят ...

    Коментиран от #29, #118, #120, #123

  • 8 Ицо

    131 42 Отговор
    Аз мисля че една петнайска ще и дойде добре аи пазачите в затвора ще имат добро развлечение щото тая не е съвсем за изхвърляне

    Коментиран от #114

  • 9 !!!?

    63 169 Отговор
    Хитрата КГБ рропаганда няма да мине ! А "Тихомир Чергов" е Владимир Путинчо партизанското име !!!?
  • 10 Русская

    79 104 Отговор
    Какво ли не правят рускините да се махнат от матушка Россия! Даже и в България идват!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лидл мен

    148 30 Отговор
    Много точен коментар - едно към едно като за една уседнала баерка в Кауфланд в отдела за млечните... За кинти чини всичко... Не я интересува тя кво чини милата...
  • 13 Еквивалент

    172 25 Отговор
    Маринка е руският еквивалент с пола на нашите Огнян Минчев и Ивчо Минdgев.
  • 14 Да бе

    55 190 Отговор
    Леле. По-голяма глупост от тази статия не съществува. Някой си ляля по фейса и се е ударил в стълб...
  • 15 Абе Тихомире

    43 98 Отговор
    Ти напрао я направи шахматистка тая жена?!А ако влезе в затвора ша я смениш ли?

    Коментиран от #71

  • 16 !!!?

    49 152 Отговор
    Значи това измисли КГБ централата за да я унищожи като гласът на най-разумният руснак, който е каза в прав текст, че е против варварската война на убиеца Путин в Украйна ! На този пасквил само безмозъчни путинофили се ловят...но нямат друг избор !!!?

    Коментиран от #108

  • 17 Атанасова

    32 115 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че не ти св отдава мисленето, за къси разкази. Какво остава за такъв дълъг бълвоч....обърках се на петото изречение, а при вторият абзац вече повръщах
  • 18 ШЕФЧЕ,КИЛИМОВ

    28 89 Отговор
    МИ КАТО ТОЛКОВА Е ЛЕСНО ИЗЛЕЗНИ УТРЕ НА ОНОВА МЯСТО СЛЕД МАНИНЕЛАТА НА ЦАР.ШОСЕ ШИРОКОТО ПРЕДИ ОРЛОВ МОСТ С ПЛАКАТ „ДА НА ВОЙНАТА ПУТИН Е МИРОТВОРЕЦ „АЗ 💓ПУ💀ТИН„АЙДЕ ЧАКАМЕ👌👌👌ПИСАРУШКА СУРАТКЕТАБ!
  • 19 Перо

    115 30 Отговор
    Правдива статия!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 друго обяснение

    95 7 Отговор
    Борисов говореше за мисирки, а те всички с малки изключения са еднакви. "Особености" на занаята.
  • 22 !!!?

    38 83 Отговор
    А пък "хитрия" галфон "Тихомир Чиргов" най-отзад на опашката за копейки !!!?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    34 7 Отговор
    Доообре,че само вие го видяхте..........Ххахаха,нормалните хора това го знаят,като аксиома!!!Когато си се ръкувал с дявола ........ставаш смешен да говориш срещу него.Ще дойде време и ще оцените по достойнство тези,които са имали предложение от дяволът,но са му отказали ТРИ Пъти!!!Като всеки път предложенията дяволски са били по щедри и всеки път позицията на отказващия е била по-лоша от предишната.....Таквиз ми работи как сийке ,а Надал още от първия гейм сервис Опелка го награби.......Отърва се опелка в 1ви гейм!
  • 26 Петко Бочаров

    11 28 Отговор
    Да ама не!
  • 27 Да бе да

    23 91 Отговор
    "Много добре познавам манталитета на пропагандистите"

    Не само аФторката познава , но и в смешния си пропаганден опит, доказва че следва същата формула !
    Крадеца , вика дръжте крадеца , нали така Атанасова?
    Смешното е че тази жена учуди света със смелостта си, а вие я тролите ! Няма що , достойна сте за пик и блиц!

    Коментиран от #40

  • 28 КАТО ДОЙДЕ РУСКИЯ БОТУШ НА ОРЕЛОВ МОСТЪ

    87 20 Отговор
    ВСИЧКИ НАТОВЦИ ЩЕ СА ТАМ , ДА ИМ ЛИЖАТ БОТУШИТЕ И ЗАД......... И ДА РЕВАТ КОЛКО ГИ ОБИЧАТ НАРИЧАЙКИ ГИ ОСВОБОДИТЕЛИ СОЧЕЙКИ ПАМЕТНИКА ИЗМИТ И ИЗЛЪСКАН С ЕЗИЦИТЕ ИМ !
  • 29 Американците имат

    100 11 Отговор

    До коментар #7 от "Хахах":

    добра пропаганда и тъпи избиратели.
    Ако им е евтин бензинът не ги интересува кого тяхната демократична държава е нападнала.
    Разбират само когато започнат да получават ковччезите и сметката стане повече от трилион.
  • 30 Фараон

    71 15 Отговор
    Само мога да кажа БРАВО
  • 31 Doko

    14 57 Отговор
    Тихомир Чергов е герб флигорна, но от най-долните. Можете да прочетете неговите герб плонж писания в нета. Продаден само за 30 сребърни стотинки...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Госあ

    46 31 Отговор
    рускините са най меркантилните жени на света. Освен това са и доста прости.

    Коментиран от #59, #92

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Маатреала

    23 32 Отговор
    МИСИРИ И МИСИРКИ ,И ВИЕ СЪВСЕМ ЗА БАЛЪЦИ НИ ВЗЕМАТЕ .ТОЧНО В МОМЕНТА СИ Е ПРАВИЛА ЕКСПЕРИМЕНТ ЗА 15 Г .ЕЙ ЗА НЯКОЙ РУБЪЛЬ И МАЙКИТЕ ЩЕ СИ ПРОДАДЕТЕ.ИНАЧЕ ДОБЪР СВОБОДЕН РАЗКАЗ
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ИВО НИНДЖЕВ ЩЕ Е ПРЪВ ДА ПОСРЕЩНЕ УТРЕ

    73 14 Отговор
    ОСВОБОДИТЕЛЯ УТИН ............ЗАД НЕГО ЩЕ СА БОЙКО ПАСИ НАТОВСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ И ОСТАНАЛАТА ПОДЛОЖНА КРАДЛИВА И ПРЕСТЪПНА КОХОРТА
  • 38 гост

    52 18 Отговор

    До коментар #2 от "🎯👏👏":

    Всичко е вярно с изключение на последната част !! Първо нито тая нито мъжа и ще получат служби на запад , дори да успеят да избягат ! Щото западните служби трева не пасат , особено след тая смешна глоба , а уж я чакаше затвор ! Та такива плитки номера вървят само в средноазиатските републики , не и в Европа , още по-малко в САЩ ! Никой няма да я пусне да припари до високоплатена работа , най-много да я подондуркат докато изпее всичко за шефовете си и за номерата в "държавната" телевизия и после ще я пуснат да се спасява сама , демек нископлатен обслужващ персонал !! И пак ще е доволна , щото в Москва като заровят гнома може и да я влачат по улиците за косата и да обслужва сексуално тия дето наистина ги влачиха по затворите !!

    Коментиран от #43, #85

  • 39 Допълнение ... до Тихомир Чергов

    57 5 Отговор
    ....има още нещо , което не знаете или се опитвате да СКРИЕТЕ!
    Въпросната Марина е УКРАИНКА , пристигнала в Русия 2012 ............а сега де???

    Коментиран от #60

  • 40 по вятъра

    93 13 Отговор

    До коментар #27 от "Да бе да":

    Каква "смелост" в таз богата тьотка !?!? Ципът на чантата й струва повече от глобата, която ще плати! Абсолютна постановка за да се пише "десидентка" и да осребри богато "смелостта" си в либералния свят! Много добре си е казано в анализа!

    Коментиран от #53, #58

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 🎯👏👏

    68 10 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Да трева не пасат, но са Лицемерини и подли западняците и ще я обявят за светица само и само да дразнят Путин напр. и пари ще й дадат само да обикаля по студията, като панайрджийска мечка и да показва, "как се търкаля Путин", а и книга, ще напише!

    Коментиран от #57

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ИДИОТИ ОТ ФАКТИ

    19 22 Отговор
    ТОВА ЗАГЛАВИЕ ЛИ ИЗМИСЛИХТЕ

    Коментиран от #47

  • 46 Мъката на русоробите

    24 69 Отговор
    Жената си е герой от всякъде а авторчето да се пробва с едно плакатче против Путин на Червения площад да го видим каква друга песен ще запей след това
  • 47 Ъъъ

    46 10 Отговор

    До коментар #45 от "ИДИОТИ ОТ ФАКТИ":

    Е какво му е на заглавието, ако искаш може и "Тарикатката Марина"! По-добре ли е така?
  • 48 Луций

    14 34 Отговор

    До коментар #1 от "двойни стандарти":

    Страстна любов чувствам, приятелю,между теб и Болен.Пускал ли ти е език.?И какво значи -Говорим? Кой говори?В множествено число за себе си се изразява само Кралицата на Англия.

    Коментиран от #74

  • 49 опа опа

    19 59 Отговор
    Много глупаво русофилско мнение е тази статия.И стига руски тролове по форума,айде пари нема,действайте.Рублите нямат стойност!
  • 50 Кирчо

    51 12 Отговор
    Отличен коментар, браво!
  • 51 мдаааа

    10 25 Отговор
    Тя , русоснята още върти около мандрите .. Въобще не разбра статията ...🤭🤭
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Да бе да

    17 41 Отговор

    До коментар #40 от "по вятъра":

    "Каква "смелост" в таз богата тьотка !?!? Ципът на чантата й струва повече от глобата"

    Да бе , разбрахме от тролския шедьовър, че опорката която развивате на бързо е че когато си богат , няма как да имаш гражданска позиция, смелост и чест !!! Правилно ли съм разчел поръчката на " центъра " , другари мразещи хора с пари ? Много пролетарски нещо ..
  • 54 Рододендрон

    31 1 Отговор
    А къде е Марина сега...
  • 55 Толуп Трети

    31 1 Отговор
    Точно така е... И мойте мисирки са такива
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 гост

    16 45 Отговор

    До коментар #43 от "🎯👏👏":

    Че той Путин отдавна ще го ядат червеите по това време , кой да дразнят , хахаха !!! Ти май още си въобразяваш , че някой ще забрави какво става в момента , а ?? Раша свърши , понял ?? Единствения въпрос е на колко точно парчета ще се разпадне и как ще изкупят ядрените бомби преди пияните ушанки да ги разпродадат на черно !!

    Коментиран от #95, #107

  • 58 Ееех,

    40 8 Отговор

    До коментар #40 от "по вятъра":

    Дали ще доживееме момента синоптичката да изкокне с плакат и да заплюва по посока на Боко и Плевньо,защото някой Бай Ал Ахмади или някой Етиен Шимон купиха за 2 лв.България.
  • 59 Ха ха

    33 5 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Скоро ще опознаеш и украинките и ще си промениш мнението.
  • 60 Ха ха

    47 12 Отговор

    До коментар #39 от "Допълнение ... до Тихомир Чергов":

    10 год.избута в Русия,само след 5-6 год.в Полша или Литва ще изкокне пак с плакат по местната ТВ.Този път по монокини,защото иначе няма да е интересна.Най- обикновена ексхибиционистка.
  • 61 Ха ха

    27 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Как къде.Участваше в убийството на двамата Слободани- Милошевич и Плашич(ако не бъркам хърватина).А и се чудеше как да натресе свалянето на холандския Боинг на Русия.

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Inna

    19 35 Отговор
    Не прочетох нито един факт в тази статия - всички неща бяха или личното мнение на автора или спекулации от типа съчинение по картинка. Унизително е за професионалист в журналистиката да пада до такова ниво и да представя мнението си като факт и да осъжда хората, които не го споделят и да ги нарича овце.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Inna

    19 33 Отговор

    До коментар #2 от "🎯👏👏":

    Как точно разбрахте, че е истината? Цялата статия представлява тенденциозни предположения, подкрепени от нито един факт. Вие как точно проверихте?

    Коментиран от #68

  • 68 Иво

    45 8 Отговор

    До коментар #67 от "Inna":

    Ама моля, вие къде проверих те CNN, Нова, Бтв? Уникални са като медийна помия. А колкото до Марина 100% е ясно целта на урката
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 САТЪРА НА ХАНА

    38 6 Отговор
    ТЯ СИ ГО КАЗА ... БАЩА И Е УКРАИНЕЦ , МАЙКА И РУСКИНЯ ..
    ..И КАЗА ЧЕ СА ЕДИН НАРОД :)

    Коментиран от #96

  • 73 нормален

    41 15 Отговор
    СУПЕР СТАТИЯ!!!!!!
    БРАВО!!!!!!
  • 74 Той Болен

    17 9 Отговор

    До коментар #48 от "Луций":

    С пускане на ЕЗИК си изкара цялата кариера.
  • 75 Къса

    8 17 Отговор
    ти е чергата, Тихчо.
  • 76 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    УМ ЦАРУВА УМ УМУВА УМ ПАТКИ ПАСЕ
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Бенк

    33 8 Отговор
    Хитрата Марина няиа да види бял ден.. Ако е в Русия след като ме успокои, ще я набутат в някоя чеченска кола и....даже да е в чужбина мъстта ще я настигне!! Няма прошка за предателите.. Парите от Запада ще й излезнат през носа..
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 пьешу

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "🎯👏👏":

    да, като изключим намеците за симонян и соловьов (които са последователни привърженици на ввп открай време), авторът е прав.
  • 85 По евтино

    30 8 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Бе то навремето и Георги Марков беше навирил нос,че може да се транспонира от подгъзевник на бай Тошо във велик сценарист на Запада и тръгна да завоюва филмовия свят в Западна Европа. Някой го залъга,че ще работи с големите италиански режисьори по това време. ПробвА се тук-там и нищо не стана. Накрая стана пропагандатор по Би-би-си, тоест същото което правеше в България щото това той го умееше. Та и тая - ще я поразкарват като панаирджийска мечка по студиата,ще им съобщи каквито клюки знае за пропагандния елит в руската ТВ и накрая ще я отпратят. Може и да успее да спести за сносна къща,но скъпите екскурзии,командировки,пудри,мазила и парцалки от Париж,Милано и Лондон вече са и минало и ще трябва да ги забрави. Нашите бивщи даскали по научен комунизъм,доносници и комсомолски активисти.... струват много по-евтино.
  • 86 Матей преображенски

    29 6 Отговор
    Забележите ли такъв един дрънкалник-самодеец,особено да се сополиви и призовава нещо различно от официалната руска политика,да знаете ,че се е продал на американците.Да се спряла войната,та тя да не е кола да и натиснат спирачката и да спре,да спре без да е постигната целта ще доведе до катастрофални резултати.Така че,по-полека с фалшивата загриженост и миротворчество.Руските части да спрат излавянето на бандеровци ,за да могат ония да се прегрупират и да вършат още повече убийства,така ли?Да бяха призовали зеленски да развее белия флаг,да си хвърли оставката и да се избере ново правителство ,да обърнат гръб на американците и нато,това разбирам аз миротворчество и нещо положително.
  • 87 Българка

    28 5 Отговор
    Докато четях статията, пред мен изникваше непрекъснато запененото лице на Виктор Николаев. Тоя зализан ....... (сещате се) се изявява като велик защитник на така наречените журналисти и "светски личности" ( в много големи кавички). То не бяха хвалебствия, то не бяха преклонения. Още като и видях ботоксираната физиономия, ми се стори нагласена работата.
  • 88 пропаганда

    12 13 Отговор
    ПРОПАГАНДНА СТАТИЯ.

    Коментиран от #91

  • 89 Браво на автора!

    18 6 Отговор
    Синтеза:

    "Пропагандистката на Путин се преоблече за един ден и сега ще се превърне в пропагандистка срещу Путин. Доходите ѝ пак ще са високи, отново ще посещава всяка седмица най-скъпите европейски бутици.

    А овчиците ще се радват на поредния си измислен "герой" и ще мразят всеки, който се опитва да им отнеме тази голяма житейска радост и смисъл. От един фалшив герой на друг, и от един злодей, който трябва да мразят, на друг злодей - така им минава ежедневието."

    Коментиран от #94

  • 90 Бай Благой

    8 5 Отговор
    Направо ми скри шапката!!
    Никога не съм се замислял за написаното!
  • 91 Анти-пропаганда

    6 7 Отговор

    До коментар #88 от "пропаганда":

    Статията е строго антипропагандна, но за овцете е пропагандна.
  • 92 Komapak

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    За рускините съм 100% сигурен а защо мислиш че украинките са различни? Чисто теоритичен въпрос.
  • 93 Скорпи

    10 3 Отговор
    В БГ имаме една хубава поговорка......по добре късно отколкото никога....дали ще я разбереш,зависи от умственият ти багаж.....
  • 94 пропаганда

    16 2 Отговор

    До коментар #89 от "Браво на автора!":

    А дали няма да я намерят в някой куфар след време? Сега уж се разминала само с глоба.
  • 95 МНОООООГИЕ ФИЛМИ СИ ГЛЕДАЛ

    5 3 Отговор

    До коментар #57 от "гост":

    ИЛА ДА СИ НАЛЕЙШ ДИЗЕЛ ИЛ БЕНЗИН ПО 60 СТОТИНКО ИЛИ ГАЗ ПО ДВАЙСЕ СТОТИНКИ И ША СА УСПОКОИШ.....
  • 96 НЕЕЕЕ НЕ СИ РАЗБРАЛ

    10 4 Отговор

    До коментар #72 от "САТЪРА НА ХАНА":

    БАЩА И Е УКРАИНКА А МАЙКА И Е РАСИНЯ...ДЕТЕ НА ДЪГАТА....
  • 97 така е

    6 2 Отговор
    Напълно съгласен със статията. Преди половин час писах подобно за Бойкикев. Но докато Бойкикев безопасно преминава пак с руснаците, ама тези против Путин поради очевидното развитие на събитията, тази жена играе VaBankq, защото тук на Бойкикев ще му се размине, а журналиската може да падне по стълбите.
  • 98 тъпа статия

    8 12 Отговор
    Никой разумно мислеш човек, не би допуснал ,че психаря путин, ще нападне друга рускоговряща държава! Браво на журналистката!
  • 99 така е

    8 3 Отговор
    Напълно съгласен със статията. Преди половин час писах подобно за Бойкикев. Но докато Бойкикев безопасно преминава пак с руснаците, ама тези против Путин поради очевидното развитие на събитията, тази жена играе VaBankq, защото тук на Бойкикев ще му се размине, а журналиската може да падне по стълбите.
  • 100 неспасяемо

    9 1 Отговор
    Все пак, везната трябва да се наклони. Вярно е че плъховете напускат първи, но така е устроена природата.
  • 101 Похвално

    14 2 Отговор
    "Факти", свалям ви шапка.
    Как успявате да съберете толкова много измет?
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Василева

    9 8 Отговор
    Съгласна съм с автора на статията, колкото и конспиративно да звучи. Мисленето на този тип хора като Марина не се променя за миг. А Макрон й се върза и като палячо веднага я покани да й даде гражданство. Както пееше Тодор Колев - фалшив герой ... е тази Марина Направи ми впечатление, че я пуснаха след часове от ареста и това беше показано от медиите. А каква е съдбата на хилядите други арестувани в Русия, никой не знае. Там медиите на Русия ги няма. Всичко това ще ни накара да се замислим, дали наистина сценката с плаката не е постановка на някакви кукловоди зад Марина. След 1989 г в България дечицата на апаратчиците от ЦК на БКП бързичко се изнесоха да живеят по света, а преди това комунистическите им привилегии им се услаждаха. А сега са гласовити борци за демокрация. Нищо ново не се случва, моделите са едни и същи. За жалост!
  • 105 шигиг

    8 9 Отговор
    На тоя фантазьор му пожелавам да отиде и да повтори направеното от Марина. Ще има място и за него под слънцето на запада. Ако толкова много пък обича Путин , да иде доброволец на фронта . След войната също ще има облаги. Най-вероятно няма да го убият.
  • 106 еижши

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "двойни стандарти":

    Да каниш рубладжия да ти обясни нещата за войната е граничещо с идиотизъм. Нъл тъй.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Д-р Ох Булит

    4 7 Отговор

    До коментар #16 от "!!!?":

    Всъщност това което направи тая журналска Е измислено от кгб централата.
    Следва уволнение на Путин, но останалите благородни и подтискани от Путин руснаци на ръководни длъжности са невинни.
    Руснаците си мислеха е че ще минат метър както с Крим, но този път се наиграха.
    Даже и откраднатите западни фирми и заводи не могат да компенсират загубите им.
  • 109 7777

    2 6 Отговор
    Еййй. Много отворени българи всичко знаят.Чергов много си смешен и жалък.
  • 110 Хххх

    7 4 Отговор
    Тази Марина защо не се показа с надпис , Зеленски е предател ,Азовци са жестоки нацисти ! Тази е истината и тя е мисирка ,както нашите!
  • 111 Слава Украйна!

    3 5 Отговор
    Гнусна платена статия. Бедни душици сте, на хранилката на Митрофанов сте всички платени тролове.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Кире

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Беше на курорт - Нали, Малдивите и т.н. че нали самите те (съдиите) са уест
  • 114 Иво

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ицо":

    Ти да не си надзирател в затвор? Или просто си безработен и си търсиш такава работа?
  • 115 Тома

    3 1 Отговор
    На марина вече и предложиха живот във Франция.И със заработените пари от руския канал ще си живурка супер
  • 116 Още не се е оправдала

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах":

    грозят я 15години затвор
  • 117 сороснерес

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах":

    За водещ на нова/мисирска/тв Николай ..Маръна Овцаникова била герой...егати простотии, егати тв. буламач..
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Един Тъп въпрос

    0 2 Отговор
    Колко взехте за тази жалка статийка?Рубладжии!
  • 120 Миро

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хахах":

    Нали ти казах да не пишеш тук а да тръгваш към Украйна ама шопето голям страх
  • 121 Льольо

    0 0 Отговор
    Ти си много от..торен Тихомире! Сигурно плюеш и по Боко сега, ама не го правеше преди да го нарита народа, нали...Герой!!!???
  • 122 смех

    0 0 Отговор
    Путин се абонирал за Факти. ((((((:
  • 123 От Афганистан

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хахах":

    с голям финес се изтеглиха, няма що...