Last news in Fakti

28 Март, 2022 13:00 6 759 122

Ако нямаше СССР

  • елеонора митрофанова-
  • митрофанова-
  • ссср-
  • русия-
  • българия-
  • комунизъм-
  • 9 септември

Поредната обида на Русия към България

Ако нямаше СССР - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар във Фейсбук на Емил Соколов:

Митрофанова казала, че ако не бил СССР, България щяла да бъде само Софийска област. Това е поредната обида на руския посланик към България. Ето го реалния списък на нещата, които нямаше да се случат на България, ако не беше СССР:

1. Българският елит нямаше да бъде избит след 9-ти септември 1944-та година. Народният съд нямаше да се състои и нямаше хиляди да са убити без съд и присъда и затворени в лагери. Част от наказаните от Народния съд включват военни, политици и артисти като семейство Вазови.

2. В България нямаше да бъде инсталирано марионетно правителство, което да обслужва интересите на Кремъл за сметка на българските граждани. Нямаше да има национализация, колективизация и насилствено изземване на собствеността на българите.

3. Хората с българско самосъзнание в България и Македония нямаше да бъдат македонизирани против волята им. Сега България и Македония нямаше да са две отделни държави, които да не могат да се разберат. Българските турци нямаше да бъдат принуждавани да сменят имената си и България нямаше да бъде критикувана за това.

4. България нямаше да фалира три пъти заради глупостите на плановата икономика, които СССР изисква. България нямаше да е на последно място във всички европейски класации, защото икономиката ѝ нямаше да е унищожена от комунистите.

5. Нямаше да има арести за вицове, репресии и ограничаване на свободата на българските граждани. БКП нямаше да контролира всеки аспект от живота на хората. Хората щяха да пътуват без да бъдат застрелвани по границите.

6. Българската история нямаше да бъде фалшифицирана и нямаше да го има мита, че Русия ни е освободила два пъти, когато всъщност ни напада. В българските градове нямаше да има паметници на Червената армия, която е окупирала България.

7. България нямаше да участва в смазването на Пражката пролет и да се срамува от историята си, че е нападнала друга страна, която се бори за свобода.

8. Българските власти нямаше да крият за избухването на Чернобил. Това е пример за едно от многото предателства и ненавистта на съветския политически елит в България към българите.

9. В България нямаше да се налага да има преход, в който ДС да овладее всички икономически и властови позиции чрез насилие, заплахи и рекет.

10. Българската политическа система нямаше и до днес да е подвластна на Русия, защото БКП, ДС и престъпността, която те създадоха, нямаше да ги има.

Това е приносът на СССР към България. СССР подложи България и българите на системен тормоз, който е по-опасен от геноцид. СССР не се опита да убие българите физически, а се опита да унищожи националната ни идентичност. Митрофанова трябва да бъде изгонена, за да се даде ясен сигнал, че България повече няма да търпи това.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 187 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    106 47 Отговор
    Много народи щяха да са много по-щастливи
  • 2 Оравилно

    80 101 Отговор
    Обаче щяхме да сме роби на циганина Доган и османския ром Карайдъ!

    Коментиран от #31, #54, #103

  • 3 честен ционист

    30 57 Отговор
    Другарката Митрофанова е болезнено откровена. Какво ли не бих дал да имам разговор на 4 очи с нея преди 30-тина години на по стакан водочка.

    Коментиран от #10, #95

  • 4 кнаус 485

    93 104 Отговор
    Мисля,че Митрофанова казва истини,които всички ги знаем,но нашите пудели са политкоректни и не искат да ги разберат.....

    Коментиран от #9, #55, #96, #101

  • 5 Българка

    108 64 Отговор
    "СССР подложи България и българите на системен тормоз, който е по-опасен от геноцид. СССР не се опита да убие българите физически, а се опита да унищожи националната ни идентичност. Митрофанова трябва да бъде изгонена, за да се даде ясен сигнал, че България повече няма да търпи това."
    Подкрепям посочените факти от автора и неговата позиция. Русия/ ССР винаги са продавали и предавали българите и България

    Коментиран от #102

  • 6 Факт

    49 29 Отговор
    На парижката конференция България е призната за фашистка държава!

    Коментиран от #75

  • 7 Орка от Рашъ

    59 44 Отговор
    Тази лелка-комсомолка само плаши децата на България.
    Ще докладвам на другаря Путлер да я отзове, че само ни излага с този колхознический язъйк.
    А в колхоза требе да се сее, там ще е полезна повече.
  • 8 user

    56 40 Отговор
    Вие сега съвсем взехте да дразните ограничените комуноидни шизофреници-носталгици тук, а те тук са основните ви читатели. Искат си старото време, не могат да простят на "демокрацията", че им е отнела хубавото старото време и младостта. Сега мразят и презират всички и се молят тази държава да не бъде добре! Повтарят непрекъснато на децата си всеки ден колко добре се живеело у нас и се радват когато нещата у нас се провалят и не се случват, за да им докажат думите си!

    Коментиран от #15

  • 9 Да те чуем

    45 18 Отговор

    До коментар #4 от "кнаус 485":

    А можеш ли да обориш по точки по-горе написаното?

    Коментиран от #61, #91

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българин

    73 38 Отговор
    Ако го нямаше СССР нямаше да я има единствено предателската и българофобска пета колона на Москва, която винаги е спирала развитието на България!
  • 12 Някой

    76 56 Отговор
    Хайд, бе!

    България нямаше да я има въобще, ако не е бил Сталин. Чърчил е искал да раздаде различните части на държавата ни на съседите. Сталин не е позволил. А за рева за избитият цвят на нацията - след ВСВ доста държави си избиха цветове на нациите си. Това Германия, Франция, Италия и т.н. Се цветът на нациите. Като нашите - фашисти!
    Марионетно правителство. Сигурно. Но трябва да кажем и истината за правителствата след промяната - до едно са марионетни правителства, особено сегашното, но на САЩ.

    Аман от безродници!

    Аман от безродници!

    Коментиран от #21, #56

  • 13 Соросняк

    59 44 Отговор
    Прочетете какво щеше да остане от България, както настояваха редица западни държави, по време на Парижката мирна конференция през 1947г., ако не се бе застъпил СССР. Днешните соросоиди много искат да изменят историята, но фактите са факти!!
  • 14 Гочо

    42 30 Отговор
    Браво на автора,добре го написа.....
  • 15 честен ционист

    21 13 Отговор

    До коментар #8 от "user":

    Твоят разказ малко звучи като митът за алкохолизираните Сиукси из американските резервати.

    Коментиран от #27

  • 16 Мутрафонова

    39 20 Отговор
    Във връзка с несправедливо наложените западни санкции на Велика Русия хонорарите на русофилстващите ще бъдат изплащани в рубли.
  • 17 НЕРЕЗ

    44 17 Отговор
    И сега има насилствено изземване на имоти, бизнеси и т.н. И ваксиниране по принуда и прочие! Така, че затваряйте си прогнилите и вмирисани уста вследствие на много лапане и лоша духовна и душевна хигиена....

    Коментиран от #87

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 КремълскиГладници

    36 22 Отговор
    а за златото и среброто които ни взеха ? всичко извлачиха тия гладници, нищо не им Дължим !!!!!

    Коментиран от #60

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    39 26 Отговор

    До коментар #12 от "Някой":

    Руските исторически фейкове и лъжливите цитати на Чърчил ги знаем. А безродници в България да единствено тез, които продават българските национални интереси на Русия!
  • 22 гост

    48 26 Отговор
    До Емил Соколов /Доганов/. Само един факт: На 2 септември 1944 г. Турция под натиска на Чърчил обявява война на фашистка германия и започва да струпва войски на българската граница за да изпълни мечтата на Чърчил за нахлуване на Балканите. България все още е съюзник на Хитлер. Това налага спешно прехвърляне на български войски към турската граница. Обявяването на война от СССР на България на 5.09. и влизането на съветската армия на 8.09. 1944г. предотвратява турската инвазия в България. Така се спасяваме на наша територия да не се водят бойни действия, а можеше да се случи и същото както през 1913г. турците да влязат безпрепятствено. През 1946 г. на Парижката мирна конференция Гърция иска Родопите до Пловдив. Молотов отхвърля тези претенции. Така , че думите на Митрофанова имат резон!
  • 23 ИВАН

    28 30 Отговор
    Русия и България форевер тъгедъ - казвам го така, за да ме разберат и небългарите, които се мъчат да ни разделят
  • 24 Ми 6

    18 16 Отговор
    Брилянтната операция на Лондон и Вашингтон,да противодействат и отслабят Русия и ЕС,доказва позицията им на глобален лидер,рашките са в панически страх,все още продават газ на Великобритания и САЩ за долари през "новатек
  • 25 Българин

    33 36 Отговор
    Емилчо, ако го нямаше СССР нямаше да я има и Русия, ако я нямаше Русия нямаше да я има и България, а това напълно обезсмисля фермана, който си надраскал! Любопитен съм ако го нямаше СССР какво ли хубаво турско име щеше да носиш сега?

    Коментиран от #32, #33, #59, #70, #74

  • 26 Отвратен

    28 20 Отговор
    Тая мазна тьотя е време да се изгони с пръта по гза!
  • 27 Татарина

    19 6 Отговор

    До коментар #15 от "честен ционист":

    Тебе те знам сине! Ти мразиш България и българите, така че замълчи и си пиши в макадан сайтове!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Истината

    16 10 Отговор
    В разговор между Сталин и британския външен министър Антъни Идън проведена на 16 декември 1941 година в Москва. Сталин нахвърля идеи за следвоенна промяна на границите и предлага да се направи секретен протокол. В него се предраг
    5.Турция под формата на компенсация за спазването на неутралитета си може да получи Додеканезите, населеният с турци район на България на юг от Бургас и може би някакви територии в Сирия. Идън казва, че за 5 претендира и Гърция, понеже те са населени от гърци, но признава необходимостта от такава или друго урегулиране на поставеният въпрос. Другарят Сталин добавя, че отнемането на Бургаския регион от България ще бъде един вид наказание за поведението на България по време на войната. Също така от България трябва да се отнемат територии и от югославската и граница. По мнението на Сталин на България е повече от достатъчно едно морско пристанище Варна. Идън казва, че не може да подпише такова споразумение без предварителна консултациа защото няма пълномощия.

    Коментиран от #46

  • 30 Абе

    15 22 Отговор
    И 20 точки да напише пишман историка, той в нито 1 не е опровергава факта, че България е щяла да остане една плюнка като територия,
  • 31 Иван

    26 8 Отговор

    До коментар #2 от "Оравилно":

    Доган е агент на съветската ДС. Изобщо нямаше да има Доган и ДПС.

    Коментиран от #34

  • 32 и кво от това?

    17 10 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Абе тебе ссср ли те освободи от турците или Цар Освободител?
  • 33 Българин

    27 18 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    ..... ако я нямаше Русия нямаше да я има и България, а това....
    Ако я нямаше Русия нямаше да я има единствено петата колона на Москва от национални предатели и българофоби. И се пиши руснак, русофил, путинист или какъвто искаш, но не и българин. Защото русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
  • 34 То българи нямаше да има

    9 10 Отговор

    До коментар #31 от "Иван":

    Какво да говорим за ДПС! Я виж Тито как е направил българите в РСМ, така щяха да ни направят и нас!
  • 35 САТЪРА НА ХАНА

    17 15 Отговор
    ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА
    В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ОТ СОФИЯ ..
    .....
    НАЙ-МНОГО НИЩОАВЕЩ БОКЛУК СЕ Е НАТРУПАЛ ТАМ
  • 36 Вие сте бунаци!

    8 9 Отговор
    Абе мания тая , защо и обръщате внимание?
  • 37 Истината

    24 9 Отговор
    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 година, относно поведението на Червената армия в България.

    “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи:

    1. Произволно се вземат от местното население, работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия добитък и хранителни продукти;
    2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба.
    3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.

    Коментиран от #67

  • 38 Слабоста на власта

    15 8 Отговор
    Власта няма смелост,тази е пълен позор .Трябва да бъде изгонена в сибир
  • 39 Пловдив 💙💛

    22 16 Отговор
    Браво,това все едно аз съм го писал. 100%истина . Митрофанова иди на дик..
  • 40 Мутрофанова

    28 12 Отговор
    Зарадиди теб намразвам руснаците,марш от сюда
  • 41 ДОНЧО

    17 27 Отговор
    НЕБЛАГОДАРНИЦИ,ПОСЛАНИЧКАТА НЕ Е ИЗЛЪГАЛА.
  • 42 Истината за "освободителите"

    22 9 Отговор
    „… към септември 1946 г. от съветски войници и офицери (…) са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. … Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години …” (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 – 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 – 11)История на комунизма в България”, том I, стр. 245:
  • 43 Васил

    23 10 Отговор
    Митрофанова с тази разлика че тази Путинова Русия и аз не знам как да я нарека няма нищо общо с предишната Русия. Сега са зомбирани освирепели скотове.

    Коментиран от #51

  • 44 Русофилията е болест

    21 12 Отговор
    И трябва да се създаде специална форма на лечение в психиатрия .

    Коментиран от #76

  • 45 Миролюб Бенатов

    23 13 Отговор
    Най-големия страх на всички фенчета на азиатските пияндурници е , че без сибирската кочина ще сме далеч по-добре

    Коментиран от #52

  • 46 Абе

    18 13 Отговор

    До коментар #29 от "Истината":

    Абе, 41 не е ли малко рано да нахвърля Сталин, бе господин пишман политик:), салфетката на Чърчил обаче се пази, няма нужда да търсите под вола теле, като със Сан стефанския, той бил предварително о ясен, че е неприемлив, ама иначе Русия тръгнала за проливите:), а така онака сантиметър земя не губим след всв благодарение на Сталин
  • 47 Сун Дзъ

    11 1 Отговор
    Изкуството на войната XIII- 12.Обречените шпиони изпълняват определени задачи с цел заблуда на противника с фалшиви данни и долагане на твоите шпиони какво се случва във вражеския лагер.
  • 48 Реалност

    19 16 Отговор
    Всичко, което е написал пишман историка го има и откакто сме в ЕС, дори престъпността и рекета в момента са пъти по големи от тогава. А като прочетох за марионеотно правителство се засмях на глас. Признавам си, че вече не вкарват в затвора заради вицове, но пък вкарват за не носене на маска или за излет в парка, да не споменавам за демократичните задължителни медицински експерименти последните три години.
  • 49 СССР барета

    17 5 Отговор
    На Ердоган и Турция не й пречат нито СССР, нито Путинова Русия да си търгуват, да си правят АЕЦ централи и тн.
  • 50 АМЧИ ТО СИ Е ТАКА

    16 19 Отговор
    БРАВО МИТРОФАНОВА !
  • 51 Емо чолакоф

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "Васил":

    И преди е било така !
  • 52 БЕЗ РУСИЯ ЕВРОПА Е БЛОКИРАНА

    12 11 Отговор

    До коментар #45 от "Миролюб Бенатов":

    А И КАРУЦИ НЯМА !

    Коментиран от #57

  • 53 Локо Сф1956

    24 14 Отговор
    Соколов, тази интилигенция преди 09.091944 г. позволи на българското фашистко правителство в съюз с Хитлеристка Германия да режат партизански глави, да дава 50 000 лв за убит партизанин, да убият Вапцаров и Смирненски. Благодарение на бившия СССР, част от българските партизани и части от българската армия измиха срама,като участници във Втората световна война против Хитлер.. България трябваше да плаща репарации на съседни държави в които имаше български войски съюзници на Хитлер, както и да бъдат откъснати гранично области от нея. Единствено ни защити бившия СССР. Хиляди българи получиха висше образование в СССР.. Четири броя фериботи по "Фериботната връзка Варна -Иличовск" всяка седмица докарваха по 108 жп вагони суровини и машини. Да не говорим за въоръжението на българската армия със стотиците самолети, БТР, с производството на самоходни оръдия с производството на автомати "Калашников" с изградена българска армия.В момента след повече от "30 години демокрация" ние сме едно нищо Само мутри, олигарси и васални на САЩ правителства.
  • 54 Бъркаш

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Оравилно":

    Русия на Цар Александър 2 със СССР
  • 55 Казва

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "кнаус 485":

    манипулативни твърдения,на които се връзват част от българите,ама то за това го и казва де.
  • 56 Ми не е искал

    8 6 Отговор

    До коментар #12 от "Някой":

    не е искал Сталин,защото българската територия му е трябвала на него естествено

    Коментиран от #64

  • 57 Истината

    17 16 Отговор

    До коментар #52 от "БЕЗ РУСИЯ ЕВРОПА Е БЛОКИРАНА":

    Без Русия на Путин човешката цивилизация ще живее много по-добре!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Е що обръщаш

    6 7 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    историята надолу с главата?дали ако не е имало първо Руска империя ,ленинските орки щяха да имат какво да превърнат в СССР? И това с турския език - паметника в центъра на София(и който всички уважаваме и почитаме) на кой е? На Ленин или на Цар Александър?
  • 60 Демонократ

    14 5 Отговор

    До коментар #19 от "КремълскиГладници":

    Златото и стеброто са при Дънди прешъс.
  • 61 Кнаус 485

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "Да те чуем":

    Разбира се, че мога..... Имам аргументи да оборя не 10, а 10х10 такива опорки, но няма да разбереш, що то нямаш нагласа да меразбереш.... Чети Дейл Карнеги за психологията на общуването......
  • 62 Истината

    12 11 Отговор
    Изследване на Интернет активността е открила почти 95% - во припокриване между антиваксърите, привържениците на Радев, симпатизиращите на Путин и Русия, носталгиците по социализма и СССР и противниците на ЕС, НАТО и САЩ!

    Коментиран от #79, #88

  • 63 Руски терористи

    12 9 Отговор
    5 века руски глобален тероризъм. Но на всичките терористи мечтата им е Калифорния. Мръсни подли лицемери !!!!
  • 64 Айде, бе

    9 5 Отговор

    До коментар #56 от "Ми не е искал":

    И той взе ли я и кой спечели от това в крайна степен, това като със Сан Стефанския Русия пак виновна, че го подписала, лъжливо било, направо грях, че показала България в почти целите и етнически граници и тук така не щял Сталин да разкъсат България, ама не било добре за България, че не щял излиза според либврастите :)
  • 65 Леелеее, тоя изтрепа мурзилеша

    9 4 Отговор
    С правата лопата🤣🤣🤣

    Коментиран от #68

  • 66 Просто

    11 7 Отговор
    Пишлемето Емил Соколов също нямаше да го има, и атмосферата щеше да е по чиста. И въпросното пишлеме може да прочете резюмето на Парижкия договор от февруари 1947 година преди да почне дращенето на небивалици. Ей така, може пък и да вдене нещо от написаното в него.
  • 67 Историк

    12 2 Отговор

    До коментар #37 от "Истината":

    По отношение на България инструкциите на Сталин са ясни, за какъвто и да е призеол- военен съд. Има случаи за грабеж на две кокошки военния съд е издавал смъртна присъда, която се е изпълнявала веднага.
  • 68 Ами да

    6 3 Отговор

    До коментар #65 от "Леелеее, тоя изтрепа мурзилеша":

    10 точки четат, точка след точка, аха да обори в някоя думите на тьотката за спасените земи на България и няма и няма, ами няма:))))
  • 69 ГДР-иеца кайто говори на ГДР-ииски!!

    7 7 Отговор
    Ако нямаше ссср Македония щеше до си е наша
  • 70 Историята няма ако

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    В историята няма ако.По същата логика може да се върнем преди Кубрат. А ако го нямаше СССР всъщност може би нямаше да има Турция в европейските граници.Оо добре се запознайте с историята от този период и колко силна е била Турция след Първата световна война.Отговорът много слаба.Едва след влизането в НАТО и въоръжаването и от всички западни партньори става силна.Дори има периоди в които е много войска с почти нищо съвременно. Ако нямаше СССР щеше да има нещо друго но нещата пак се връщат в несправедливостите в края на първата световна родили причините за втората и довели до това положение сега
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Стига демагогия

    12 4 Отговор
    Каквото и да се говори, поведението на Митрофанова е неприемливо за нейния ранг.Може би на нея така и харесва но това едва ли печели уважение.А Може и такъв ЧИП да са и сложили в Москва
  • 73 ХАЙДЕ

    11 6 Отговор
    ГОНЕТЕ ГО ТОЯ ХЕРМАФРОДИТ
  • 74 А какво беше хубавото

    5 7 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Турско име на дядо ти преди Русия?

    Коментиран от #90

  • 75 Е и

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    Историята има много начини да се тълкува , но това не дава право на такова поведение ние не сме роби на Русия.
  • 76 Психиатър

    9 5 Отговор

    До коментар #44 от "Русофилията е болест":

    Сега откриваме русофилско отделение.
  • 77 ДжафДжаф

    18 6 Отговор
    По принцип след края на Втората световна, СССР действително не допуска извършването на сериозни териториални преразпределения, което се случва в кръя на първата световна, като изключим разбира се отнетите на Германия територии, в което вероятно са замесени САЩ и Великобритания. Отдавна не е тайна, че са същесвували намерения България въобще да бъде ликвидирана като държава и разделена между съседите ни. А това, че българските комунисти се оказаха най-сервилни спрямо СССР, те това вече си е чисто български синдром. Няма особена разлика между комунистическата сервилност спрямо СССР и днешната ни сервилност спрямо новите ни господари САЩ! Все пак СССР за да ни държи в подчинение, създаваше индустрия, атомни централи изкупуваше всичките ни чушки, докато краварите минават доста по-тънко, само с няколко милиона грантове годишно, които са напълно достатъчни да си напазаруват целият роден политиканстващ елит!

    Коментиран от #81

  • 78 Saguaro

    7 8 Отговор
    Поредната,боза,чорба.Извинявам се на бозата и чорбата защото са по стойностни от този Бъркоч.Типично в стила на Гьобелс тук таме истина, полуистини за аромат и откровени лъжи маскирани между двете,за обрабаботка на първосигналната рая.А лично,Митрофанова изобщо не ме интересува.
  • 79 Верно ли

    11 0 Отговор

    До коментар #62 от "Истината":

    И смятай, че по-малко от 20% българи са ваксинирани (реално) как никаква работа не вършите троловете с вашите "акции" по т.нар. "медии" :))))
  • 80 Ами да, така е

    10 5 Отговор
    много точен анализ, браво!
  • 81 Верно ли

    8 0 Отговор

    До коментар #77 от "ДжафДжаф":

    Ми няма как 5 века под чуждо робство да не ни направи сервилни. Ама пък сме оцеляли. Надявам се и след тази безумна криза пак да оцелеем.
  • 82 Razraz

    4 1 Отговор
    И аз така мисля, И е много правилно
  • 83 А питам

    21 8 Отговор
    Защо и в десетте точки няма нищо вярно??
    Пример"
    Соц. България 1944-1989 никога не е фалирала, това е лъжа и лесно с история на Банковото дело на България може да се докаже.
    или
    че Народния съд не е комунистическа или съветска измишльотина , а" е дело и натиск на Велики сили победителки - САЩ, Великобритания, СССР и Франция.
    По същото онова време такъв "народният съд" има във Франция, Белгия , Холандия ,Чехословаки, Унгария, Дания ...и др.
    или, че
    България участва на Пражката пролет, защото сме в договор- Вършавски, както днес сме с договор в НАТО... и т.н....
  • 84 чичо

    15 12 Отговор
    Тъпото в цялата тая работа е, че Митрофанова е права! Наистина България запазва днешните си граници именно благодарение твърдата позиция на Молотов и Сталин! Иначе и Добруджа щеше да си е в Румъния, и Тракия щеше да е разпарчедосана между Турция и Гърция, и Благоевградско щеше да е в Югославия, каквото е било искането на Чълчил. Твърди се, че такова обещание е дадено по време на лична среща между Сталин и Цар Борис, на която Царя разкрива немски план за ликвидирането на Сталин. Разбира се, вярно е и това, че след 44 година комунистите у нас са сторили изключителни зверства, но...история-едното не отменя другото!
  • 85 Верно ли

    9 4 Отговор
    Колкото до списвача с изкубаните вежди, все такива се подвизават и стават популярни с глупостите, които плещят, та и трибуна им дават. Спомням си, имаше и един друг Емилчо - Джасим, някакъв си програмен директор на "Центъра за образователни инициативи", ама него май и го биха де...
  • 86 Браво!

    6 8 Отговор
    Много точно казано !
  • 87 ШОПАР

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "НЕРЕЗ":

    МОЛЯ НЕ КРИТИКУВАЙ ПОЛИТИКАТА НА ДРУГАРЯ ПУТИН
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Бг681

    5 2 Отговор
    Сменете я тая вече даже и само заради профилактиката
  • 90 Българин

    5 5 Отговор

    До коментар #74 от "А какво беше хубавото":

    Преди Русия е нямало турци, Османската империя е създадена 6 века след Русия! Вземи се ограмоти малко, не само за 4-ти юли да знаеш! Между другото дядо ти потомък индианец ли е или е разтоварен с корабите от Африка?
  • 91 хахаха

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Да те чуем":

    веднага ги оборвам....ако не беше СССР България щеше да е само Софийска област...а както се знае от целокупното българско население, най-много глупаци на квадратен метър има в София...:)))

    Коментиран от #94

  • 92 Бай онзи

    7 5 Отговор
    Най извратеното , което си спомням , че като децата ни водеха да гледаме трупа на Георги Димитров в мавзолея , още ме побиват тръпки от този ужасен спомен . Добре , че се отървахме от тоя див комунизъм . Лелката да не забравя , че в България комунизма е погребан заедно с Георги Димитров и да си ходи при Ленин .
  • 93 Гошо

    11 10 Отговор
    Ако нямаше СССР ! България сега щеше да е една развита европейска държава и света щеше да е едно много по спокойно място ! Но великият СССР винаги е пречел на България да бъде нормална държава !!
  • 94 Мъдар българин

    0 2 Отговор

    До коментар #91 от "хахаха":

    Не е вярно !! В Русия и в москва са много повече !!
  • 95 Ал тафанах Ал таибах

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Бате не знам да не збъркаш! Че тя може да извади нещо бяло и дълго и да те изненада !!
  • 96 Чиба бе трол

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "кнаус 485":

    Нищо не мислиш, постваш това, което ти спуснат.

    Коментиран от #98

  • 97 Морски

    8 9 Отговор
    Колко много написани глупости,просто не е истина.Аз съм сигурен че няма друга държава където ежедневно и по 24 часа на ден,да се лее пропаганда против Русия така както е в България
  • 98 Кнаус 485

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "Чиба бе трол":

    Да бе троле.... Плащат ми в рубли та да ти купувам гаС.....
  • 99 Дика

    6 3 Отговор
    Не я гонете, изгонете всички други от посолството и я оставете сама там. И й пращайте такива текстове да чете и да отговаря в американския фейсбук.
  • 100 Анонимен

    10 7 Отговор
    Ако нямаше СССР,България щеше да е нормална държава като другите в Европа.
  • 101 Лили

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "кнаус 485":

    Казало пуделчето на Путин.
  • 102 TS50

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Време е да се ограмотиш - стига си говорил/а наизуст американските опорки! Не забравяй, че историята е една и не е това което е казал Кисинджър... С гьобелсова пропаганда и лъжи не може да се промени!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ОчиларкоЕмо

    6 4 Отговор
    Прочетох само първата точка и спрях да чета. Емилчо, къде си учил история? Ми то Народен съд и без СССР щеше да има, защото е по настояване на съюзниците - САЩ и Англия. Толкоз. Повече безплатни уроци не давам.
  • 105 КИКА

    4 6 Отговор
    Митрофанова незабавно вън от България заради наглата и провокация !!!
  • 106 Хазар

    2 0 Отговор
    Чувам, че лицето емил соколов било историк! А историята и евангелие да беше, все ще се намерят последователи на Сатаната... Аа бе, кой ги учи тези млади хора, че и недоучени се пишат за... Учени!
  • 107 чичо

    6 1 Отговор
    Монетата си има две страни.След края на войната БЪЛГАРИЯ попада в сферата на влияние на СССР и това е решение на победителите във войната .По това време Гърция е имала претенции към територията на България както и Титова Югославия.Ако бяха уважени тези претенции около 30 000 кв.км. от сегашната ни територия нямаше да я имаме.Именно Сталин и СССР не са позволили да се получи това тъй като сме в сферата на влияние на СССР.За мен равносметката е..че българският народ изтърпя 45 години социализъм и репресии за сметка на териториалната си цялост.В крайна сметка това е последствие на грешната политика на царска България и в двете световни войниИмаме си много хубава поговорка която пасва идеално за този случай..НЕ МОЖЕ И ВЪЛКЪТ ДА Е СИТ И АГНЕТО ДА Е ЦЯЛО.
  • 108 ваня

    1 2 Отговор
    не тъпанарко! Ние сме били фракофони от 14 век, а сега сме с 6 езика! как може Русия да изпраща такива плъйвочи??????? Толкова ли нямате учени хора ?????
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Шаран БГ

    3 7 Отговор
    Ненормалното в РБ го направиха комунисти, много от тях възпитаници на Москва, пишман- икономисти, под диктовката на янките!!!......,Ако започна да изброявам имена ще мръкне, че и ще съмне И нямаме промишленост и селско стопанство., и продължаваме да нямаме икономика, защото на концесии бяха раздадени важни отрасли от стопанството ни......Който взе комисионни - взема За грабежите на националното ни богатство няма да споменавам.
    ... И не е виновна нито Русия , нито .СССР !! . Русия ли прокуди 2 милиона от населението ни в чужбина ? Ама и срама нямат тези "учени" Това са 32 /тридесет и две години и ние сме бедняците на Европа, без сериозни катаклизми или / не дай Боже / война. Позор за всички български партийни политици и избраници !!!
    Как пък им прилича на младите историци и икономисти да плещят по американски - просто фантазия....
  • 111 Българин

    5 5 Отговор
    Браво на автора. Много точно и детайлно е описал всичко.
    Само да добавя още нещо.
    Без СССР, България щеше да се възползва от плана Маршал и щеше да е на нивото като стандарт най-малко на Гърция, ако не и на Италия или Франция.
    Българите щяха да са богати и многобройни, защото преди соца повечето семейства са имали предимно 3 и повече деца, а сега обществото е увредено от манталитета на комунизма и ако семейството има 3 или повече деца се гледа на тях като на изпаднали клошари. Дори в хотелите е трудно да се настаниш с две деца, а за 3 да не говорим.

    Коментиран от #121

  • 112 ПП да приготвят фасула

    3 1 Отговор
    и да започват да ядат за да правят газ, когато руснаците ни врътнат кранчето!!!!
  • 113 емигрант

    2 0 Отговор
    всички които пишат са глупави и неграмотни българи.след 30 години има ли просперища държава.има 3 милиона хора,само крадци мошенници . половината в София..по градове и села няма хора.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 111222333

    1 1 Отговор
    Още не е късно да стане. На карта на ЦРУ през 2035 година, България е наполовина.
    Само една държава може да попречи на тези планове и тя не е САЩ.
    Коя е? Въпрос за един милион.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Още едно

    1 3 Отговор
    Нямаше да е в България Мутрофанова и да на назидава. Персона нон грата за България!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 БСПар

    1 1 Отговор
    Българските комунисти дебили си имат ...митрофанка! Срам за кремъл и за всеки българин.. Глупостите на комунистите са безгранични, както и лъжите им
  • 121 Пилотът Гошу

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "Българин":

    Мдаааа ... Нали виждаш за 30+ години "демокрация" колко са верни глупостите в статията и коментара ти? Колкото днешните боклуци са елит, толкова и онея през 1944...
  • 122 МИСЛЯ ЧЕ МИТРОФАНОВА

    1 0 Отговор
    Е ПРАВА ! БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е КОЛКОТО ЛЮКСЕМБУРГ НО БАНКЯ ЩЕЩЕ ДА Е ВЪТРЕ И БОЙКО ЩЕШЕ ПАК ДА Е МУТРА !