Last news in Fakti

21 Май, 2013 10:43 2 900 1

Бойко Борисов: Да спрем с политическото омаскаряване

  • бойко борисов-
  • герб-
  • народно събрание-
  • парламент
Бойко Борисов: Да спрем с политическото омаскаряване - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искам да благодаря и честитя на ГЕРБ, че е първата политическа партия, която печели парламентарни избори след като вече е управлявала.

Нека с общи усилия, чест и достойнство да се откажем от нечестните похвати в политиката. Това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първото заседание на 42-ото Народно събрание.

42-ото Народно събрание е натоварено с много очаквания от народа. Политическите настроения срещу нас са лош политически сигнал за българските граждани и партньорите ни в чужбина. Днес призовавам за спиране на взаимното партийно омаскаряване. ГЕРБ ще работи за запазване на държавните институции и авторитета на България. Нека с общи усилия, чест и достойнство да се откажем от нечестните похвати в политиката, каза Бойко Борисов.

Искаме касиране на изборите, въпреки че сме победители. Четири политически партии нарушиха деня на размисъл. Още днес ще подпишем жалбата за касиране на изборите до Конституционния съд. Никоя победа не може да се основава върху нарушаване на закона, заяви Борисов. Според него е недоказано обвинението към партията, че са фалшифицирани изборите. Бойко Борисов призова всички политически партии да положат максимални усилия и разум, за да опазят авторитета и независимостта на държавните институции.

Суверенът решава кой да управлява държавата. С гласовете на 1 млн. гласа дадоха мандат на ГЕРБ да управлява след мандат от 4 години на власт в условията на най-тежка световна икономическа криза.

Трудно е да се обясни програмно правителство между БСП, ДПС и ГЕРБ при толкова дълбоки различия в програмите. Ако управляват заедно избирателите да не бъдат представени. Призоваваме БСП, ДПС и Атака, ако мандатът отиде при тях да застанат напред, а не да се крият зад Пламен Орешарски.

Това вече се случи, когато Ахмед Доган взе мандата и се скри зад Сергей Станишев, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Ще работим за финансова стабилност. Ще предложим закони за икономика с устойчив растеж, повишаване на доходите, работеща администрация, развитие и запазване на културата ни.

Приоритетите ще бъдат следните: Замразяване на депутатските заплати, заяви Бойко Борисов. Повишаване на майчинските добавки от 240 на 310 лв, което беше посрещнато с освиркане от залата. Създаване на нов Кодекс на труда, Закон за средното образование и за секретните служби.

В края на изказването си Бойко Борисов призна, че Пламен Орешарски ще е следващият премиер. Лидерът на ГЕРБ обеща подкрепата на партията си за непопулярните мерки, които Пламен Орешарски ще предприеме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    КАК ТАКА ТОЧНО АГЕНТ БУДА ИСКА ДА СПРЕ ОМАСКАРЯВАНЕТО СЛЕД КАТО ТОВА Е НЕГОВ ЗАПАЗЕН ПАТЕНТ