9 Юни, 2022 21:25 2 496 10

Габриел Вълков: България е изправена пред нова политическа криза

  • габриел вълков-
  • правителство-
  • коалиция-
  • криза

Със сигурност неопитните партии в това правителството допуснаха много грешки през тези няколко месеца управление, заяви председателят на Младежкото обединение в БСП

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Правителството на Кирил Петков започна да се разгражда след излизането на "Има такъв народ" от коалицията. Слуховете отпреди месеци, че има тайна договорка между ИТН и знакови олигарси от досега управляващото статукво може би ще излязат истина. Правителството отказа да отпусне близо 4 милиарда на Агенция "Пътна инфраструктура", които пари отново да бъдат дадени на големите строителни компании, за част от които се говори, че прибират пари от обществени поръчки и евросредства. Това са пари, които трябваше да минат през Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което се държи от ИТН.

Габриел Вълков: България е изправена пред нова политическа криза

Тоест партията на Слави Трифонов излиза от коалицията, защото не може да раздаде почти 4 милиарда на близки до предишната власт фирми за строителство на магистрали. Фирми, които доскоро пълнеха черни партийни каси и помагаха на едно статукво да се задържи повече от 12 години на власт. Подобни безпринципни партньори захвърлят държавата в политическа криза в тежък за нея и света момент.

Предвид геополитическите проблеми на света, които са последвани от енергийни, финансови и други кризи, подобни действия работят само и единствено срещу интереса на България. Със сигурност неопитните партии в това правителството допуснаха много грешки през тези няколко месеца управление. Действията на Слави Трифонов обаче не правят нищо друго, освен да връщат държавата в ръцете на олигарсите и статуквото, срещу които се борихме повече от 12 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хммм

    21 0 Отговор
    Е па ние сме си така откак свалиха бай Тошо, криза баце
  • 2 Бойко

    14 1 Отговор
    Само да докопам кокала че видите още 500 години робство.
  • 3 Чао бсп

    7 3 Отговор
    нещастници,пак сте на грешната страна! 4рите процента ще ви бъдат недостижими!!!
  • 4 Закс

    8 0 Отговор
    Че то вече 33 години сме в криза ... Докога ?
  • 5 Нинова

    7 0 Отговор
    Алоо,малкият от къде си толкова вещ или под диктовка рецитираш?Кой си ти та знаеш с кои олигарси играе Слави?Много бързо се врътна и го играеш Ниновист…Забрави ли как беше избран за председател на младежкото БСП.Само и само да не е човека на Нинова.По принцип правилно,но ти предлагам да разсъждаваш на глас за положението на БСП в това престъпно правителство и да не плачеш на чужди гробища.Не Слави е проблема.Проблема е Нинова и безобразното й нахалство.Според нея ставало дума за пари между ИТН и ПП.А,тя защо е там?Да й се радваме на формите й или да виждаме,как се е впила в ВМЗ”Сопот”…Защо ли?Сети се от първия път.Не така малкия още си много зелен за да го играеш говорител на една продънена особа,която ликвидира партията.Обещала ти е нещо,но нищо няма да видиш защото тя не забравя,че си от неправилната страна в партията.Лъготи те и ти,като шаран плещиш ли плещиш без да знаеш защо го правиш.Лошо начало с предизвестен край.
  • 6 нннн

    8 0 Отговор
    Който докопа властта, разклатят ли му се краката, започва да ни убеждава колко е отговорен и незаменим, че след него - потоп и т.н. Да се смееш ли, да плачеш ли...
  • 7 Грогу

    4 1 Отговор
    Кой лъже , ПП или ИТН няма особено значеение , това правителство нанесе непоправими щети на Българиия и в икономиката и във външната и вътрешна политика на страната . Възмутиха обществото с арогантноста си да третират населението като детска градина , която трябва да бъде превъзпитана да промени представиите си за това кой е престъпник , кой е герой и да възхвалява ЛЪЖАТА . Така че , няма значение защо ИТН напуснаха коалицията , важното е , че ще се отървем от това правителство и отиваме на предсрочни избори .
  • 8 ИНЖ

    0 0 Отговор
    Какво очаквахме от ИТН!? Тръните плодове не "раждат"!!! Абе все едно си мразят Държавата!!!
  • 9 Аз Негодника

    0 0 Отговор
    Не България...А БСП е пред политическа криза...На всички избори,до сега единственото устойчиво нещо в тази партия е СПАДА...БСП изпада от БОРДА...
  • 10 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Напротив,драги,всяко зло--за добро,Добре че управляващите хищн-ици сами я огелпиха в клякането.Кой ще ги свали иначе и как,ми те могат да се натискат като боко десетина години в постоянна мимикрия.Всъщност надали ще могат да годинясат,защото в основните механизми на държавата ще настъпи тотален сбой и всички ще се хванат гуша за гуша,ще настане кърджалийско време.Радев готви следващо правителство на мимикрията,вечната хамелеонщина,киро много бързо се издъни,такъв ше-мет и некадърник как можаха да го назначат от амбасадата.