Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Юни, 2022 13:16 35 849 264

Николай Слатински: На украинския фронт има нещо ново и то не е никак добро

  • украйна-
  • руска агресия-
  • мерки-
  • кампания-
  • николай слатински

Русия е милитаризирана държава, държава военен разбойник, а вече и военен престъпник

Николай Слатински: На украинския фронт има нещо ново и то не е никак добро - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На украинския фронт има нещо ново и то не е никак добро.
Случва се това, от което неистово се опасявах и за което пишех постоянно с огромна тревога от самото начало на войната.

Това коментира във "Фейсбук" Николай Слатински.

Още новини от Украйна

Да, украинците се бият изключително самопожертвователно, удивително професионално, невероятно мотивирано и неописуемо храбро. Само украинците са способни да счупят зъбите на бруталния план за блицклиг на рашистите. Но силите са асиметрични, те бяха 7:1 в полза на Русия като количество на оръжията и военната техниката и личния състав на въоръжените сили, и 4:1 пак в нейна полза като качество на оръжията и военната техника.

Русия е пълна с всякакви въоръжения –

да, много от тях са примитивни, но въпреки това са много, твърде.

Русия е една милитаризирана държава. Държава, която фактически от началото на втория от всичките безкрайни мандати на кремълския сатрап, се въоръжава до зъби, за да води агресивни войни.

Може икономиката на Русия да е куца и абсолютно ресурсно ориентирана, може нейният БВП да е карикатурно малък, колкото на Бенелюкс, може изцяло индустрията ѝ (и не само тя) да е оборудвана със западни технологии, може държавата да се управлява апокалиптично корумпирано и ненаситно клептократски.

Но Русия е претъпкана с безброй средства за убиване. Когато бомба разруши училище или родилен дом, тя убива децата и бебетата там с канибалска кръвожадност и няма никакво значение дали е била умна бомба или е била натъпкана с транзистори от 70-те години.

Пак казвам – Русия е милитаризирана държава, държава военен разбойник, а вече и военен престъпник. Нейната индустрия може да бълва всякакви пушкала, военни платформи, стрелково оръжие, муниции. Помни се как Адолф Първи Хитлер е бил потресен от колосалните и постоянно изпращани на бойното поле съветски въоръжения – самолети, танкове, артилерия, автомати... Сега огромният рашистки военно-промишлен комплекс е в ръцете на Адолф Втори Путин.

Паралелно с това Русия, както и Съветският съюз, чието поосакатено, но напълно живо, макар и не съвсем жизнено копие тя е, е неимоверно богата с т.нар. пушечно месо. Фактически запасите ѝ в това отношение са неизчерпаеми.

В Русия има всякакви племена, етноси, народности, националности – с различни отенъци на кожата, с различна постановка на очите, с различни религиозни – паганистки, шаманистки, тотемистки, ортодоксално православни, староборядно православни, мюсюлмански, будистки и какви ли не - вери и опиуми за народа, с различни, но невисоки образования, с различни, но ниски жизнени стандарти.

И те могат да бъдат и са хвърляни хвърляни на бойното поле, в пастта и пещта на войната без да се цени техния живот.

И в СССР, и в Русия винаги се е воювало и се воюва без да има значение колко техни войници ще бъдат избити.

Воюва се не с умение, а с число. Този неизчерпаем резервоар от пушечно месо е смайвал и смазвал ордите на Адолф Първи Хитлер. Той е днес в ръцете на Адолф Втори Путин.
И като въоръжение, и като личен състав (т.е. като брой бойци, които се сражават на бойното поле) Украйна не може да се мери с Русия. На Украйна е наложена силно асиметрична война.

Да не забравяме, че пушечното месо на Русия не може да пресече пределите на страната, докато по една или друга причина, заедно с и без това ограничените в сравнение с Русия, човешки ресурси на Украйна, около една осма от онези украинци, които могат да воюват (поне умеят да стрелят), са емигрирали от страната. В Полша, в Унгария, а и не само там, има възникнали мафии, които срещу определени, нарастващи суми, могат да „помогнат“ да бъде нелегално пресечена границата от украински мъже, страхливо отказали се да воюват за Отечеството си.

Да добавим и една осма от боеспособните украинци, които са блокирани от рашистите на окупираните територии и не могат по никакъв начин да се бият за Украйна.

Една осма плюс една осма е една четвърт. С други думи, да го кажа пак – и при по-ограничените ресурси откъм личен състав на Украйна, тя е лишена от цяла една четвърт от потенциалните си бойци. Докато Русия няма проблем да праща на заколение в Украйна нови и нови маси пушечно месо.

Ясно е, че Западът няма да се намеси със свои бойци във войната. Някои оптимистични коментари по-рано преувеличаваха количеството на т.нар. интербригадисти, отиващи да се бият за Украйна. За Русия няма проблем да прати три пъти повече отколкото са всички тези интербригадисти, само от пушечното месо на дагестанците, чувашите, мордовците, якутите, татарите, чеченците и тем подобните, заедно с руснаците, към живота на които тя се отнася също толкова безразлично, както към живота на неруснаците.

Руснаците и неруснаците в Русия са тор, върху която трябва да цъфти и връзва великоруският имперски шовинизъм и геополитическата мегаломания на Адолф Втори Путин.

Така че като личен състав на сражаващите се на бойното поле, Украйна, за съжаление, има това, което има и нито боец повече. И макар че прави с наличното чудеса, възможностите ѝ и нататък да прави чудеса са ограничени и топящи се.

Западът може да помогне (и го прави) само с въоръжение и техника. Както и чрез санкциите.
Но темповете, с които Западът доставя на Украйна въоръжение и техника са направо нищожни в сравнение с огромните потребности на Украйна.

За България просто нямам думи, това, което тя (не)прави в това отношение е срам и позор за всички нас!
Силно и несправедливо е от днешна гледна точка да се каже, че Западът извършва предателство спрямо Украйна. Но това е от днешна гледна точка. Какво ще каже по този повод Историята след време – не се знае.

Може би тя и да използва думата „предателство“...

А санкциите? Вие сериозни ли наричате това ефективни санкции?
Всеки Божи ден Западът плаща на Русия по 1 милиард евро! Всеки Божи ден! 1 милиард евро всеки ден!
Всъщност, понеже войната излиза на Русия също по 1 милиард евро на ден и понеже е без значение за какво точно се използват тези западни 1 милиард евро и с какви пари конкретно Русия поддържа войната си срещу Украйна, бихме могли да кажем, че:

- Основно Западът финансира войната на Русия срещу Украйна!

Русия може да си организира държавата по време на война както Адолф Втори Путин пожелае. Може да орязва жизнения стандарт на гражданите или да повишава частично заплатите и пенсиите, за да неутрализира каквито и да било социални недоволства, защото всъщност финансирането на войната ѝ срещу Украйна е обезпечено. За това се грижи Западът.

Ето защо на украинският фронт има нещо ново.
Русия постепенно, като боа, като питон поглъща Украйна.
Русия не бърза, времето вече сякаш работи за нея.

Тя има достатъчно военно желязо и достатъчно човешко пушечно месо, за да воюва по този абсолютно кръвожаден и военнопрестъпен начин още дълго. Докато силите на Украйна намаляват.

Адолф Втори Путин може още дълго с репресивните си структури и гьобелсовата пропаганда да принуждава руснаците да мълчат и да понасят несгодите. Руснаците и без това са известни като покòрен и покорèн народ, като народ, на когото е най-лесно да затвориш устата.

На огромни територии на Русия хората са свикнали на мизерен живот и на минимизиране на нуждите – преди заради утехата Само война да няма!, а сега заради илюзията Само войната да спечелим!

В същото време украинците бяха си построили съвременна, развиваща се с бързи темпове държава, бяха започнали да живеят донякъде по европейски и много по-трудно могат да се върнат към скотските и непоносими условия на изцяло унищожения от войната бит.

Тяхната умора от изтезанията и мизериите на войната вече започва да си казва думата. Заедно с разделените семейства, заедно с пръсналите се из Украйна и Европа техни близки, заедно с умиращите на бойното поле всеки ден по 100 бойци и заедно с умиращите от бомбардировките, от руското насилие по 200 цивилни граждани...

Всеки ден, пак да използвам този израз – всеки Божи ден – умират по 300 украинци. А тези умиращи украинци само преди 3 месеца живееха същия живот, който живеем и ние днес, вълнувайки се за цени, за политика, за футбол, за почивки край морето...

Самият начин, по който воюват рашистите изтощава Украйна.

Рашистите избиват безогледно цивилно население,

изнасилват момиченца и девойки, майки и баби, разграбват всичко, до което се докопат – зърно и метал, лекарства и санитарни материали, ширпотреба и посуда, спортен инвентар на детските клубове и принадлежности на школите за балет и спортни танци. Онова, кооето не могат да заграбят, те унищожават. Това освен материалните щети води и до психологически травми, още по-невъзстановими от материалните щети.

Трябва да се признае, че както през 1942-1943 година, когато след безумно некадърното военно ръководство, довело до ужасната катастрофа през 1941 години с милиони жертви и пленени, съветските военачалници започнаха (макар и на такава кошмарна цена) да се учат да воюват, така и сега, след първия месец на въпиюща некадърност на военното командване, постепенно руските военачалници започват да се учат да воюват.

Безобразната некомпетентност, потресаващите глупости, които се правеха в началото на войната лека-полека се преодоляват, започват да се извличат поуки от безобразния непрофесионализъм и от простотията на някои генерали (често плащана с живота на тези генерали).

Появяват се командири, които „напипват“ верните решения, които се опитват да провеждат грамотни офанзиви, понякога „надхитрят“ своите украински противници и печелят макар и малки, но важни за самочувствието тактически победи. Вярно е, това е най-вече не заради някакъв особен военен гений, а заради превъзходството в жива сила и техника, но наистина влиянието върху самочувствието на рашистите то е съществено.

Така че, ако Западът не удесетори темповете на снабдяване на Украйна с въоръжение и техника, тактическите победи на рашистите и постепенното поглъщане от тях на Украйна – хапка по хапка, къс по къс, прешлен след прешлен, град след град, могат да преминат в стратегически успехи, които да поставят Украйна на колене и в безкрайно тежка позиция при евентуални мирни преговори, когато условията ще бъдат диктувани вече не от украинците, а от рашистите.

Западът трябва да направи всичко, за да спаси Украйна от тежки загуби, които да поставят под съмнение дори самото нейното съществуване като държава.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 405 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слатински

    656 93 Отговор
    Идиот

    Коментиран от #18, #21, #25, #26

  • 2 ужасен

    649 84 Отговор
    Леле -мале .Тоз е изперкал напълно !!!

    Коментиран от #20, #196, #221

  • 3 сила

    106 408 Отговор
    БЕЗКРАЙНИ ТАТАРО МОНГОЛСКИ ПЪЛЧИЩА.......азиатска орда
  • 4 Ехоо,комсека

    566 49 Отговор
    Сега не е живковизма да ти слушаме лекциите всеки ден.Никой не ви брои за живо тяло,бившите комсомолски секретарчета,мазнички,противнички и винаги на "правилната страна" айде къш..
  • 5 Азз

    484 34 Отговор
    Ех че спЕсиалист....сигурен съм,че до скоро даваше комПентентно мнение за ковида...Важното е да ти плащат...темата няма значение....

    Коментиран от #246

  • 6 Путин

    187 23 Отговор
    Аз пък утре няма да ти честитя Рождения Ден!
  • 7 Миколайчо

    463 60 Отговор
    А помниш ли навремето в школата, как ни учеха да се кълнем във вярност на СССР. Минало незабравимо, когато руснаците ни бяха братя и не бяха Рашисти. Ако горките знаеха какъв гнусен предател е българина.... 3 пъти воювал срещу тях.

    Коментиран от #69, #163, #250

  • 8 шампиона

    458 44 Отговор
    Статията сякаш са я писали пиленцата от монако..Автора е със същия интелект
  • 9 Любопитно

    442 46 Отговор
    А бе тоя от кой скрин го извадихте? Колко е взел да ръси глупости?
  • 10 Клизмата

    414 43 Отговор
    Запек ли има момчето, че се напъва толкова? Такава малумна творба никой не чете докрай. Докторе - шеста килия има запек.

    Коментиран от #247

  • 11 Ксаниба

    290 56 Отговор
    Окронацисти и бандеровци пак геройстват!!
    Алоо, пропагедните романисти рашисти и ментални чекисти!!! По големи насицисти, фашисти и терористи от вас няма!!! Цели градове заложницт направихте, окраински терористи!!!
  • 12 Псевдоним

    304 37 Отговор
    Какво му става на този човек?
  • 13 693

    300 32 Отговор
    Много си умен и начетен, само какви квалификации използваш, надъхан самозабравен ЧОВЕЧЕЦ.
  • 14 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    400 40 Отговор
    Слатински, дай сега за Ирак, Либия, Сирия, Гренада, Виетнам, Сърбия и ред други държави нападнати от демократичните ти приятели отвъд океана.....

    Коментиран от #43

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Рассия мъй нацики

    49 285 Отговор
    Руските фашисти пак гризнаха дървото,като в Афганистан ,избягаха от там преоблечени като жени
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хахаха

    274 36 Отговор

    До коментар #1 от "Слатински":

    Пълен идиот е.

    Коментиран от #104

  • 19 Янко 1

    291 38 Отговор
    Хората не са тор, автора е необяснимо агресивен и исторически неориентиран.
  • 20 Хахаха

    246 29 Отговор

    До коментар #2 от "ужасен":

    Именно. Имам чувството , че е изпаднал в истерия.
  • 21 Служил в БНА

    298 31 Отговор

    До коментар #1 от "Слатински":

    Тоя боклук вече забравих при КОИ поредни национални предатели беше Военен министър ...Май по вреемето ,когато се унищожаваха ракетите, въоръжението а и цялата ни Армия ,а Пасито рони сополи под знамето на НАТО .
  • 22 Николайчо,

    289 34 Отговор
    Безсилната злоба и дивата неандерталска русофобия са изпили и последните ти останки от интелект...
    Такива глупости и дивотии в една статия отдавна не бях виждал.
    Дори в украинските изтрещели медии вече рядко се виждат чак такива безумия.
    А беше умен човек... Жалко...
  • 23 САЩ

    224 26 Отговор
    Прав сте, колега. Русия не е миролюбива като нас. Не е пацифист като нас. Ние пави за армия и въоръжение почти не влагаме. Всичко, което изработим отива в наука и технологии. Заповядайте на ул.Козяк, за да ви се отблагодарим за тази прекрасна, обективна и изпълнена с хиляди истини статия.
  • 24 Някоя си

    221 28 Отговор
    Слатински.... Дано ти плащат достатъчно че да притъпи съвестта ти....
  • 25 Голям идиот

    222 25 Отговор

    До коментар #1 от "Слатински":

    Тоя е продажник

    Коментиран от #87

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Човече...

    222 26 Отговор
    Ужас... Този истеричен парцал в новинарски сайт...
  • 28 Ами не бе

    273 31 Отговор
    Слатински-заради такива като теб сега руснаците лупат урките-защото вече 8 години им се катереха на ... тепаха руснаците в Донбас...плюваха ги ден и нощ-а и накрая оня дрогаж Зеленски им се закани от Мюнхен че ядрена ракета ще им фърли...-и сега страдат от глупавите си изказвания-такива като твойто...Сигурен съм,че ако има един руснак пред теб-ще омекнеш доста бързо и речта ти ще прекъсне...От такива"смелчаци" като теб страдат обикновенните хора-само и само ти да пълниш гушата...

    Коментиран от #193

  • 29 комунистче

    35 196 Отговор
    прав си е автора, но БГ народа е глух и сляп за такива тези, и наблюдения, вижда се от постовете
  • 30 жалко същество

    211 24 Отговор
    Слатински устата е за друго , не за cpaньe , пък било то и финансово мотивирано .
  • 31 Аман от Плюнки

    177 21 Отговор
    Аман от Плюнчовци и Плюнки сеещи пропаганда.Драги писачо, сигурен съм че на която и страта да си,щеше да си от първите заминали за чужбина ако стане както е в Украйна.Лесно е да лаеш отдалеч.
  • 32 Опорка

    147 23 Отговор
    Автора да сменя дилъра, че явно качеството на продукта се е влошило
  • 33 Бравоооо

    214 24 Отговор
    Възхитен съм от абсолютно безпристрастната и обективна статия!
    Автора само да ми обясни, как 150 000 сбирщина от неграмотници, разката и превзе 1/4 от страна с 300 000 армия и още толкова мобилизирани… с подкрепа и логистика от целия западен свят и щит от цивилно население?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 1111

    213 24 Отговор
    Аман от соросоиди, вие сте най долната предателска измет. Руснаците поне се бият за родината си, а вие сте я предали за 2 сребърника на англосаксонците и соросоидите. Мръсен, гаден, долен юда.
  • 36 3.14К

    188 20 Отговор
    До кога ще публикувате безумията на професорът по политически канибализъм и психопатия Слатински(изрази от неговия речник)?

    Коментиран от #130

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 сороснерес

    183 22 Отговор
    Много думи..като че ли автора се стараеше да блесне с перото си..но някак си не се получава..не се прокрадва грижа за украинци...а напротив тласкане към повече война до последния украинецц..Путин когато се обръща към западняци обикновено риторично ги пита.."Какво не ви е ясно" във връзка с желанието на САЩ и техните слуги да включат и украйна в НАТО...Е..сега вече и на слатински е ясно..по-добре късно ,отколкото никога..След това Путин предлага на тях да помислят..какво ще стане ако Русия реши да разположи воената база примерно в Мексико...Разбира се НЕ МОЖЕ...само САЩ имат право на такива действия...Затова Русия ще ви бие по тиквите господа либерални идиоти..

    Коментиран от #168

  • 39 ТаУмВзе

    169 20 Отговор
    Много ме радват, пребоядисани слуги на ДС, завършили в СССР! Особено, когато на Хранилката на сорос. Честито!
  • 40 нннн

    180 24 Отговор
    Рядко гнусно четиво. Гледна точка - от дупката на селския клозет. Липсва само натуралистично описание как руснаците ядат малки деца.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Има

    151 21 Отговор
    решение за Украина и то е белия байрак !
  • 43 миролюб бенатов

    87 11 Отговор

    До коментар #14 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Само за Южна Амерка могат да се изпишат хиляди страници.
  • 44 Лансър

    160 20 Отговор
    Този "господин" е или тежко пиян,или тежко дрогиран.
  • 45 миролюб бенатов

    146 19 Отговор
    Николай Слугински
  • 46 така ли

    155 18 Отговор
    гнусен келеш!Мръсник беше ,такъв ще останеш....

    Коментиран от #139

  • 47 Сандо

    156 17 Отговор
    Добре Слатински,днес заработи добра сума долари.Има само един проблем - дали в скоро време няма да са ти нужни рубли?Ама вие соросоидите сте майстори на кръговото движение,винаги се обръщате в печелившата посока.

    Коментиран от #141

  • 48 1912

    138 15 Отговор
    Курило, приберете тоя истерии, преди да се е взривил от злоба!
  • 49 Споко бе

    140 19 Отговор
    Тоя от русофобия ше пукне някоя вена..
  • 50 Самуил

    86 6 Отговор
    Натискаш една звезда и вместо оценката да намалява тя се увеличава, а и не ми се случва за първи път. Софтуера е “честен”
  • 51 Борис

    119 11 Отговор
    Авторът е смел воин, с обрулени от взривиете уши. Трудно е да се повярва, че е женен за бивша съветска гражданка.
  • 52 Механик

    138 14 Отговор
    Дълъг пасквил и почти нищо вярно в него. Надявам се автора да е получил подобаващо заплащане за тоя "труд".
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Супер

    127 17 Отговор
    Еврогейчетата вият на умряло:)
    Между другото силите в началото бяха 6:1 в полза на Осрайна /без да включваме военната и финансова помощ от НАТО/, сега са 20:1 в полза на Русия след като героите на Осрайна дадоха фира или развяха белите байряци.
  • 55 111

    130 15 Отговор
    "Факти", абе, как става така, че явно ментално увредени хора им се дава такава обширна трибуна на вашия сайт? Искайте документ за адекватност на дописниците си, бре, хора! А и къде успвате да наметите толкова енергични слабоумници, та да ги лансирате? Или това е определен вид благотворителност за хората с изключтелно ограничени умствени възможности?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ДжафДжаф

    109 10 Отговор
    Едно време даваха жълти книшки, а сега ги тиражират в медиите!!!!А иначе от началото на военната операция Русия ползва около 120хил войници от действащата армия, при това изключително контрактници. На практика ангажираните в конфликта военнослужещи представляват около 15% от действащата армия. Тука разбира се следва да добавим около 50хил военнослужещи от милициите на ЛНР и ДНР и окжло 10хил доброволци и бойци на ЧВК Вагнер. Украйна провежда вече 4-та 5-та вълна мобилизация, но очевидно мераклии нема. 60-70хил убити, а като цяло общи загуби над 100хил- убити, осакатени, пленени и дезертирали. Те това е положението....
  • 60 Първо

    115 12 Отговор
    като се абстрахираме от заклинанията на безспорно пристрастните, граничещи с истерия и писания на господина бихме го помолили да : 1)отвори етническата карта на Украина и да се замисли къде в кои райони се водят бойните действия и тогава може би ще отчете ФАКТА че руснаците няма как да избиват руснаци, затова и настъпват по бавно, щадейки мирното население, а не както това правят украинците разполагайки тежки оръжия в жилищни квартали, нещо което и те признават!!!! 2) Да сравни операцията на САЩ в Ирак с убити около 800 000 мирни жители и колко са жертвите в Украина, като има в предвид етническата карта, жалейки за бедните украинци по данни на ООН са около 5000!!! цивилни жертви!!!! 3) Да анализира операцията на НАТО и бомбардировките с обеднен уран на Сърбия и тека го ппепоръча на Путин като хуманен начин на водене на война, но нека има в предвид, че : родителите на 700 италиански войници разболели се от рак вследствие на тези бомбардировки осъдиха НАТО, че в момента около 28000 в Сърбия са онко болни и съдат НАТО, и нека тогава отговори ако Путин е Путлер, руснаците рашисти ние какви сме!!??? 4. След като твърди че Руснаците и руската армия е технологичто изостанала как тогава води войната в Сирия и нанасящи високоточни удари и взе че изгони САЩ от Сирия, как така сега буквално унищожава украинската армия, та се налага са се използват заградителни батальони 5.) Що се отнася до убитите и пленени - по данни на НАТО пленени руски военни около 500 пленени у

    Коментиран от #63

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ПЪРВО

    105 9 Отговор

    До коментар #60 от "Първо":

    ПРОДЪЛЖАВАМ: за бедните украинци по данни на ООН са около 5000!!! цивилни жертви!!!! 3) Да анализира операцията на НАТО и бомбардировките с обеднен уран на Сърбия и тека го ппепоръча на Путин като хуманен начин на водене на война, но нека има в предвид, че : родителите на 700 италиански войници разболели се от рак вследствие на тези бомбардировки осъдиха НАТО, че в момента около 28000 в Сърбия са онко болни и съдат НАТО, и нека тогава отговори ако Путин е Путлер, руснаците рашисти ние какви сме!!??? 4. След като твърди че Руснаците и руската армия е технологичто изостанала как тогава води войната в Сирия и нанасящи високоточни удари и взе че изгони САЩ от Сирия, как така сега буквално унищожава украинската армия, та се налага са се използват заградителни батальони 5.) Що се отнася до убитите и пленени - по данни на НАТО пленени руски военни около 500 пленени украинци над 8000, а пропо нали няма фашисти, нека прегледа кадри на пленените азовци: там ще види татуирани лика на любимия му Хитлер, цитати от този негов фюрер и т.н. и т.н. 6) нека отговори какво представляват законите за езика ппогестирани от България, Унгария, Румъния и т.н. и закона за автохонното население и тогава да даде оценка за светая светих невинния Зеленски, за корупцията в тази страна няма да говорим, за ялеята на ангелите - избитите над 250 деца от украинската артилетия, за цивилните жертви над 13000 пак по данни на ООН от 2014 до 2022г. следствие тевинен хуманен артилерииски обстрел!
  • 64 БЪЛГАРЧЕ

    83 16 Отговор
    Г-н Слатински, написаното от Вас, макар и допълнено с десетки епитети е истина. Бъдете сигурен, че това много добре се е знаело както от САЩ така и от ЕС, Вие не откривате топлата вода. Крайно време е да се запознаете с едно становище на Бисмарк - ВЕЛИКА Е ОНАЗИ ДЪРЖАВА, КОЯТО ПРОВЕЖДА ЕГОИСТИЧНА ВЪНШНА ПОЛИТИКА. Казано с думи прости успява и просъществува онзи който мисли и действа единствено и само в свой личен интерес. Така че действията на ЕС и САЩ по отношение на войната в Украйна са обясними и логични. Смятам обаче, че основна Ваша грешка е, че описвате сегашното състояние а не анализирате и не търсите причините за всичко случващо се днес. Войната може да бъде спряна единствено и само ако бъдат отстранени обективните, подчертавам ОБЕКТИВИНИТЕ причини /не Руски и Украински/ които доведоха до всичко това.
  • 65 Факт

    109 9 Отговор
    Гнусен пасквил , като автора си .
  • 66 Де Гол

    122 11 Отговор
    Не е ли редно Слатински да бъде принудително въдворен в лудница, защото този човек е потенциален масов убиец, което личи от болната му психика.
  • 67 нико

    123 10 Отговор
    По голям военен ПРЕСТЪПНИК и военен РАЗБОЙНИК в света от държавата САЩ нЯМА и това е НЕОСПОРИМО .
  • 68 Аз Негодника

    104 8 Отговор
    МНОГО ДЕПРЕСИРАЩА СТАТИЯ...ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ СЪС ПСИХОЛОГ...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО...
  • 69 Знаят знаят

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Миколайчо":

    Но...
  • 70 Бойко

    77 5 Отговор
    Ходи на умрелия байдън да бъдеш бастуна
  • 71 фен на сидеров

    87 6 Отговор
    колко ли зелено е получил слатински за този пасквил !?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Сега

    74 4 Отговор
    Несериозно написано. Някой случаен ще го напише по-добре
  • 74 КРИС

    112 6 Отговор
    Николай Слатински -експерт в областта на националната сигурност.БОЖЕ,ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ ЕКСПЕРТИ....
  • 75 Гост

    81 4 Отговор
    Малю.... злоба, неточности, игнориране на факти...
  • 76 Янинс

    94 5 Отговор
    Явно, този човечец не е добре с главата!Има нужда ,спешно от психиатър!!😂🤣😅
  • 77 зиг заг

    84 4 Отговор
    Спрете с тези плитки пропагандни списвания г-н СЛАТИНСКИ!
  • 78 При толкова

    91 5 Отговор
    МЕКО казано отрицателни коментарии, ако бях на мястото на този професор бих се замислил!!! Все пак май наистина има нещо гнило в ...... !!!! Или може би автора наистина има пужда от лекарства, а може би не е далеч от бая Ганя ..."как ми отива да съм министър, мяза ми, ако не на мев то на децата!!!.... чекай да ощаме високо та белким големия брат Сам ви забележи..." абе .... кацзвам ви има нещо гнило! Не беше такъв човечецът, ама ....
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Мисля

    94 6 Отговор
    На Слатински да не му е починал личния лекар?Ами дайте му едно направление за психиатър от спешна помощ без ред.Виждате,че човека се мъчи.
  • 81 Голям смях

    72 4 Отговор

    До коментар #26 от "Гогол":

    Шматка, погледни вота!!!
  • 82 Додо

    81 4 Отговор
    Жалък Пернишки плювалник
  • 83 Същият

    75 8 Отговор
    Путин и Зеленски са се самозабравили,но и Слатински не им отстъпва.Той е тръгнал да бие ЦРУ по фабрикуваме на лъжи.питам Ви господине къде бяхте при обстрела на двете републики.Ами случаят в Одеса.Цру респективно ,,добрата" САЩ не съм сигурен дали ите самите знаят колко страни са ,,освободили".Може да почнем от Европа тя и до днес сърба американската попара.По нататък Вие г-н Слатински продължете списъка.Ще Ви помогна вижда се краят на американската хегемония.Дано да е по скоро,че това,което ни готвятчичисамовци сигурно ще искаме да бяхме негри,местното ха,ха населението още по- местното индианците.Къде Русия е изтребила поголовно населението.Много е лесно да се изговарят лъжи а после идва видов ден.Ще дойдат нещата на мястото си.ДАНО.
  • 84 Егати дългата

    85 7 Отговор
    статия, само за да каже, че Русия ще анексира четири пети от Украйна... Даже ще пролея една сълза..
  • 85 Същият

    51 4 Отговор
    Путин и Зеленски са се самозабравили,но и Слатински не им отстъпва.Той е тръгнал да бие ЦРУ по фабрикуваме на лъжи.питам Ви господине къде бяхте при обстрела на двете републики.Ами случаят в Одеса.Цру респективно ,,добрата" САЩ не съм сигурен дали ите самите знаят колко страни са ,,освободили".Може да почнем от Европа тя и до днес сърба американската попара.По нататък Вие г-н Слатински продължете списъка.Ще Ви помогна вижда се краят на американската хегемония.Дано да е по скоро,че това,което ни готвятчичисамовци сигурно ще искаме да бяхме негри,местното ха,ха населението още по- местното индианците.Къде Русия е изтребила поголовно населението.Много е лесно да се изговарят лъжи а после идва видов ден.Ще дойдат нещата на мястото си.ДАНО.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ДОСТ

    78 8 Отговор
    НА КОЛКО РАКИЙКИ СИ СЛАТИНСКИ? НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ А БЕГАЙ ДА СПИШ.
  • 91 Албен Манов

    71 8 Отговор
    Тоа, Кольо Слатинския, голем експерт се извъди, насякъсе си вре тиквата...
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Браво СалАтински

    75 8 Отговор
    За тая епична тирада ще бдеш удостоен от лично от филантропа и твой духовен наставник дедо шорош, с потупване по тила.
  • 96 Дидо

    53 4 Отговор
    Смотаняк.Още ли умуваш.
  • 97 Прав е

    11 67 Отговор
    Обективен и винаги критичен. А това, което пише за русоробите е неразбираемо
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Украинка

    63 5 Отговор
    Яко ти плащат, а и ако мразиш Путин и неговата държава. Но няма как да ни затвориш очи и уши.

    Коментиран от #103

  • 100 Сиромах

    89 8 Отговор
    Професоре,не ми се иска да си развалям мнението за Вас, но трябва да го направя!Къде бяхте през последните 8 години,операция на очите ли трябваше да си правите та не виждахте зверствата в Донбас?Това помпане на Украйна с оръжия от НАТО и САЩ не Ви ли говори за плановете да се унищожи и разпарчетоса Русия, а суровините да се заграбят
    а,ако имате малко чест ще си признаете за американските планове оповестени преди няколко години!Украйна трябва да бъде денацифицирана и демилитаризирана за да не се превърне в оръжие на американците срещу Русия!
  • 101 Украинка

    46 6 Отговор
    Факти не ме трийте, не пиша нецензурни думи, а и вие като автора на тази статия имате страна.
  • 102 Украинка

    71 7 Отговор
    Бил професор, ако всички професори в България такива, затова сме на това дередже
  • 103 Керът

    5 50 Отговор

    До коментар #99 от "Украинка":

    Аха, призна някой, че Путлер си има държава!
    Това официална позиция ли е от Руското посолство, или е самосиндикален напън? :)
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Моя милост

    51 4 Отговор
    Този пък откъде знае това бил ли е на място видял ли е всичко това което пише или това го е сънувал ?
  • 106 СССР

    61 4 Отговор
    Пълен идиот.
  • 107 ха ха ха

    64 4 Отговор
    Горкия човек. Задушава се от злоба .
  • 108 стоян георгиев

    7 67 Отговор
    Автора е прав за много неща,но надценява руските възчожносни.покорното руско население съвсем не е толкова покорно и с такива демогравски характеристики.руските загуби са колосни и се отразяват,а и руснаците разбират че войвата за него е само негатив.и поедно ,но важно.украйнците ще се бият до последно .даде ли им запада достатъчно артилерия путин е приключил за месеци и ще се повтори русия от 1917
  • 109 Москов

    7 64 Отговор
    Където е минал руснак трева няма а окупацията на горките Япония и Южна Корея от САЩ ги изтриха от лицето на земята. Очакват с нетърпение Русия да ги освободи. Горките.А достойните русофили тук да отиват в Москва там да си изучават децата , а не в центъра на империята САЩ. Аман от лицемери.
  • 110 Ддд

    64 3 Отговор
    Малее...този съвсем полудя. Ще вземе да гръмне от злоба. Факти, моля ви не го публикувайте тоя - като змия усойница е.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Ангеларий

    61 3 Отговор
    Слатински е идиот

    Коментиран от #125, #242

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 автора

    45 3 Отговор
    изтупай се от нафталина,и си чакай реда.Ще бъдеш потърсен.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 КЪВ СМЕХ

    52 2 Отговор
    СЛАТИНСКИ КАКТО ВИНАГИ ЛЪЖЕШ НАГЛО АМА СЕ ТАЯ СЕВЕРОДОНЕЦК В КОТЕЛ СЛЕДВА СЛАВЯНСК НИКОЛАЕВ ОДЕСА
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Доктора

    30 3 Отговор
    Аз, какво ти казах, когато ти изписах хапчетата? А, ти, какво обеща?
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Хоп

    50 4 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЗАПАДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ НИКОГО ОСВЕН ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ, ЖАЛКО ЗА УКРАЙНА НО НЯМА ДАЯ ИМА НА КАРТАТА, А РУСИЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕ НАЙ ВЕЛИКАТА СВЕТОВНА СИЛА... АМЕРИКА, НАТО И ЕВРОПА СА ПРОДАЖНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ И
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Гост

    44 4 Отговор
    Плювай плювай, е от такива като теб Русия спечели 100 милиарда от началото на войната до сега само от газ и петрол. Рублата се чудят как да я озъбтът, че не спира да расте, а това и за тях не е добре в крайна сметка. Слатински ти си един РУСОФИЛ. От началото на войната правиш така, че Русия да печели повече и повече. Да не свършва войната, че рашките да лапат. Ти май си най големия трол. Сега се усетих какво правят хора като теб.
  • 128 ТОЧКАТА

    37 4 Отговор
    ТОЛКОВА ДЪЛГА!!!!тирада у фацето може да излезе само АКО Е ОТЧАЯНО РУСОФОБСКА!!!!!!!!ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО!!!!!
  • 129 БПФ

    57 3 Отговор
    Хубаво е да се дава трибуна на подобни жaлки индивиди с тежки ментални недъзи. Така скоро няма да има нито един мислещ човек, който да е на страната на нацистка укpoпия... ако изобщо са останали такива. Нормален човек надали може да прочете повече от 2-3 абзаца, аз не можах. Дори само това ме довърши, че руснаците имали надмощие 7:1.
    Военните експерти се колебаят в числото на официално сражаващите се укри - редовна армия + молибизирани, доброволци, наемници и нацистки формирования, но повечето посочват числа между 400 000 и 700 000. Дори да вземем възможно най-малката цифра, значи според тоя пациент, руската армия в украйна е близо 3 милионна? Че нали в Украйна влязоха 75 000, бе, после още толкова? Като сложим чеченците и донбаските милиции, не виждам как може да са повече от 200-210 000... тия да не се размножават на фронта? Клонират ли ги като ония с белите брони от Star Wars? Натам изобщо не ща да чета. Тоя слатински трябва да го евтаназират, за да не се мъчи.
  • 130 БПФ

    38 3 Отговор

    До коментар #36 от "3.14К":

    Ама тоя ПРОФЕСОР ли е? - Леле, боже...
  • 131 СПОКО

    52 3 Отговор
    СЛАТИНСКИ ОБЪЛ СИ КАТО БАЛОН 1/ УКРАИНСКАТА АРМИЯ Е ОТ 2 ДО 3 ПЪТИ ПО МНОГОБРОЙНА ОТ РУСКАТА 2/ ЗЕЛЕНСКИ ЗАБРАНИ НА УКРАИНЦИТЕ ДА НАПУСКАТ УКРАЙНА ЩОТО БЯГАТ И НЕ ЩАТ ДА СА ПУШЕЧНО МЕСО 3/ ПАТРИОТА ПОРОШЕНКО ИЗБЯГА В ЧУЖБИНА КАКТО И МНОГО ДРУГИ БОГАТИ УКРАЙНЦИ ЗАЕДНО С ПАРИТЕ СИ САМИ ГИ ВИЖДАТЕ 4/ РУСНАЦИТЕ ПАЗЯТ СГРАДНИЯ ФОНД И МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЩОТО СИ СА ТЕХНИ И ЩЕ ИМ ТРЯБВАТ А УКРАИНЦИТЕ РАЗРУШАВАТ МОСТОВЕТЕ КЪМ СЕВЕРЕН ДОНЕЦК ЗА ДА НАКАРАТ ВОЙНИЦТЕ СИ ДА СЕ БИЯТ А НЕ ДА БЯГАТ 5/ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ИЗТОЧНА УКРАЙНА МРАЗИ ЗЕЛЕНСКИ И НАЦИОНАЛИСТИТЕ ОТ ЛВОВ И В ЧЕРВАТА 6/ ПРОТИВ УКРАИНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ ВЕЧЕ 8 ГОДИНИ ВОЮВАТ МИЛИЦИИТЕ НА ЛНР И ДНР РОДЕНИ В УКРАЙНА И С УКРАИНСКИ ПАСПОРТИ ТОВА СА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ДУШИ 7/ БАБИТЕ В УКРАЙНА ПОСРЕЩТ УКРАИНСКИТЕ ВОЙНИЦИ СЪС ЗНАМЕТО НА СССР 8/ СЛАТИНСКИ СЕ ПРАЙ НА ЛУД
  • 132 Справедлив

    45 4 Отговор
    Слатински е много надъхан и заблуден евроатлантик и плямпа празни приказки. На вятъра сме хабили народни средства за него.
  • 133 Боже, боже

    47 3 Отговор
    И тоя суяк е бил президентски съветник по нац. сигурност, голям смях, освен това жена му още ли не го е набила за тия глупости?)))))
  • 134 еййй

    51 3 Отговор
    Херо каза, че няма да получиш парите. Постът ти е бил толкова примитивно некадърен, че се е получил обратният ефект - повече хора са се отвратили от каузата ти, отколкото да се надъхат от нея.
    Обади се на заместника по пропагандната част на посолството за инструктаж как да пишеш.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Рачо

    37 2 Отговор
    Какви са тези глупости бе?Ти въобще знаешли какво пишеш?
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 украинец

    29 2 Отговор
    дали покраи теб има клиника за душеуно болни
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Валентин

    25 2 Отговор
    Този бълвоч го запиши и си го слушай за лека нощ.
  • 143 Моряка

    34 1 Отговор
    Тези модератори са по гнусни и от самия Слатински.Изтриха ме,въпреки че нямаше нито една мръсна дума.И напротив,цитирах класиката "Златния телец",ама кой във Факти ти разбира от класика.Нивото им не надминава това на публиката на Слави Трифонов.

    Коментиран от #164

  • 144 Стефан К

    38 3 Отговор
    Работил съм в един затвор с гангстери и престъпници от цял свят. В този затвор попаднаха трима руснаци, бледни, средни на ръст и телосложение момчета, в затвора имаше диви пълчища от изр0ди.имаше цели гангстерски формирования, които тероризираха всички.. всички даваха на руснаците само часа да оцелеят сред тази сган преди да поискат да бъдат изолирани.. след няколко дни руснаците се разхождаха нормално из двора, сядаха на най-хубавите места и всички им правеха място, при това на двадесет метра от тях рядко се случваше някой да им се пречта по пътя.... после се питам защо тия малограмотни престъпници се оказаха по-умни от целото ръководство на ЕС и САЩ?
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този

    45 3 Отговор
    Трябва да напълно тъп. Да вземе да попрочете малко. 120 х руски войски и 50 х на Донбас разказват играта на 300 х украинска армия, която вече няма мъже за попълване. Какви изнасилвания , какви 5 лева. Нали даже украинските власти сами си го признаха и уволниха представителка. Те само произвежда лъжи и просят оръжие. Украйна няма да я има повече в тоя и вид, очевидно е.

    Коментиран от #172

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Анонимен

    45 4 Отговор
    С огромна наслада дочетох това пропито с омраза пасквилче. Квиченето на старата седесарска свинчура Слатински ми достави неописуемо удоволствие.
  • 152 Анонимен

    33 2 Отговор
    А ти защо не направиш нещо за Украйна като отидеш да воюваш
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Николай ама друг

    24 3 Отговор
    Ей аман от експерти!
  • 155 Интересно писание...

    29 3 Отговор
    Написано е по феминистки тертип,а излезна ,че е писано от мъж!Има някакво раздвояване в личността на (авторката?автора?авторчето?)..
  • 156 талибан

    31 4 Отговор
    този от злоба ще се наака и инфаркта му е гарантиран а коментара му е платен ала DW mc.ek i .cgr r kerijekr
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 све

    25 3 Отговор
    Предполагам, че авторът на тази статия не е клиент на 4-ти км или Курило....
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 ТОЯ СЛУЖИ НА САТАНИСТИТЕ,ТЕХЕН АГЕНТ

    30 2 Отговор
    ЕДИН ДЕБИЛ, КОНСТАТАТОР! ОТ БЕЗПОМОЩНОСТ ЛЪЖЕ И ОБИЖДА. РУСНАЦИТЕ ОТДАВНА КАЗАХА- НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ВОЙНА НА ТЯХНА ЗЕМЯ. 2-ТА СВЕТОВНА ЗАГИНАХА НАД 26 МИЛИОНА СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ, ЗАЩОТО НЕ БЯХА ПОДГОТВЕНИ. ТЕ СИ НАУЧИХА УРОКА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТАКИВА ДЕБИЛИ КАТО НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ! СЛАТИНСКИ КАКВА АРМИЯ ИМАХМЕ ПРИ ТАТО ЖИВКОВ И КАКВО ПОСМЕТИЩЕ ИМАМЕ СЕГА!!! КАКВО НАПРАВИ ТИ СЛАТИНСКИ???? УЧАСТВА В УНИЩОЖАВАНЕТО НА АРМИЯТА НА НРБ!!!!
  • 163 Хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Миколайчо":

    Я дай пример кои са трите пъти
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Кой ги знай

    6 0 Отговор
    Светкавично само машина маха коменти. Опитвайсе да преглеждаш по къкви думи може да премахва. Ръчно светкавично не може блок, чак след време. Някога от трети чтвърти път минава --- изтривам неква дума коя има вероятнос за блок

    Коментиран от #229

  • 167 Пфу

    28 3 Отговор
    Тоя е по голям наркоман и от Зеленски, толкова гнусна статия не са писали и американците
  • 168 БМДТ

    3 20 Отговор

    До коментар #38 от "сороснерес":

    Ти добре ли си? Мексиканците да не са луди да пуснат руските орки в страната си и после да останат без текила?
    Те ушанките са известни "трезвеници", след като влязоха в Куба и кубинският ром стана най - скъпият, защото орките го изпиха и трудно се намираше.
    За това и коктейл " Куба либре" се прави с какъвто ром има, че кубинският е кът.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Виолета

    4 25 Отговор
    Автора е прав. Забелязах ,че ние българите сме с проруско мислене,а това въобще не е на хубаво да сме на страната на диктатора..
  • 171 Селянин

    4 19 Отговор
    Кажи го с три думи Империя на злото!
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 В.В.П.

    22 0 Отговор
    Този измекяр е изключително глупав хомосапие,,.НЕ Е ЗА ЧЕТЕНЕ ЩОТО Е ПРИМИТИВЕН .за някое доларче..
  • 174 Ицо

    23 0 Отговор
    Никога не съм чел нещо толкова бездарно написано явно автора е много прост човек
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 максим

    31 0 Отговор
    мама мия,този човек изобщо не е наясно с ситуацията.какъв математик-програмист и военен експерт е,ужас!!!преподавател в военна академия, в мвр академия,нбу,климент охридски.как такива, невежи люде с висше украинско образование ,съвършенно жалки и безмозъчни, получават такива привилегии??? мале мале!!! и тоя, ще ме учи на двигатели,заварки,фрези,стругове,електроника.тежко и горко на майка българия.язък за левски и ботев.
  • 178 Банкянски бyнaк

    7 1 Отговор
    Кривият винкел Тато Втори Пернишки мечтае за Голф-2 трета употреба - нов внос!
  • 179 българански

    27 0 Отговор
    не мога да повярвам, че някой може да напише подобна умопомрачителна т....я! моето магаре е нобелов лаурят спрямо драскача на това безумие! след прочетеното, от днес към магарето ми ще се обръщам на Вие!
  • 180 РАЗКАЯЛСЕДЕМОКРАТ

    37 0 Отговор
    Убеден съм, че всички трезвомислещи хора “според мен около 70 процента“ разбират какво се случвав световната политика. Основния доминатор от 1945 САЩ губят силата си на такъв. Защо? Защото Русия на Путин не е Русия на Елцин. Защото Китай става номер едно. Какво трябва те да направят. Естествено да отслабят Русия и след това Китай. Те опитаха първо Китай с ковид 19. Русия се опитват да я вкарат във война от 2008 с Грузия ако си спомняте. Преди това Путин през 2007 им каза на всичките , кои са червените му линии. Грузия и Украйна не в НАТО. Първо решиха да го ударят в Сирия, като свалят Асад /негов човек/ защото единствената военна база на Русия е там, за да може корабите и поводниците да не са зависими от Босфора. Какво стана? Путин победи, но САЩ му отвориха втори фронт в Украйна. Путин не беше готов и изчака, но ги удари първо през Крим. Сега искам да поставя въпроси на коментиращите ; Какво спечелихме от това, че години ни управляват САЩ. Какво спечелихме, че вече 15 годин сме в ЕС. Какво спечелихме за 45 годин от СССР. Ще отговоря на последния въпрос. Руснаците ни дадоха всичко без пари и облаги и ни поставиха на първо място в СИВ. Дадоха ни военна промишленост и цензии без пари. Дадоха ни петрол на най ниски цени. Дадоха ни достъп до техните пазари . Цялата икономика на България изнасяше за 350 милиония СССР. Сега когато сме в ЕС сме 27 дупка на кавала. Не само че не ни дават нищо, но и ни притискат да правим каквото поискат.

    Коментиран от #217

  • 181 Божее...

    25 0 Отговор
    Как не го е мйрзяро да пише толкова дълго, та кой ша го чете тоя булумач!!!
    А можеше да напише в две изречения, че Русия има повече хора и оръжия и ще е победител рано или късно, колкото и да е дълга агонията... И да напише въпреки бандитските похвати на укрите като се крият зад живи ЩИТОВЕ от мирно население и в училища, родилни домове, жилищни сгради и т.н.
  • 182 132

    29 0 Отговор
    Слатински е долпробен уличен лъжец - злонамереният му уличен език и лъжите за "милитаризирана" Русия говорят за интелектуален и морален деградат, имащ претеция да е професор. ... Военни разходи годишно:

    Сащ- 800 млрд, Китай 250 млрд, Русия 150 млрд долара... Злобният уличен професор да си свери цифрите и малко да се поуспокои
  • 183 Още една краварска подлога изплава,

    28 0 Отговор
    "- Основно Западът финансира войната на Русия срещу Украйна!" - подлого, напиши го това до краварите, те сами затриват Украйна, а не Русия! Ако краварите не бутаха фитили и палят войни, Русия щеше да си гледа живота, но когато някой ръчка руската мечка, виждаме какво го чака. Ех как искам да доживея времето да видя тези подлоги каква песен ще запеят след края на войната. Този плювалник веднага ще стане лизач на руски ...!?
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 1111222333

    13 1 Отговор
    Как не го мързи да пише три страници с глупости. ? 1: 7, 1:4. Зеленски мобилизира 400 000 резервисти, според Слатински , руснаците нападат с 3 милиона.
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Мишока Слатински! Имаше и такива,

    16 0 Отговор
    Шушомиги в СДС, Другия си поиска вот на доверие, като мин Председател!! Мижляци!
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Георги

    13 0 Отговор
    Автора явно не е в час. Повтаря казано от други едни и същи глупости.
  • 193 Георги

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ами не бе":

    Може руснак от чеченски произход. Тогава ще омекне още по бързо.))))
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Е смешно

    19 0 Отговор
    Чудя се как тоя шизифреник е бил направен съветник на Първанов? Чудя се как човек не служил войник и с ханш по-широк от рамената се напърда да коментира стратегия,тактика и въобще военни действия. Това е смешно.

    Коментиран от #201

  • 196 1917

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "ужасен":

    След като затвориха лудниците - пациентите се изявяват по медиите.
  • 197 Слатински

    13 0 Отговор
    е демилитаризиран комсомолски активист.
  • 198 Да бе да

    22 1 Отговор
    Въпреки помията която бълваш срещу Русия ,истината е друга. Кой предизвика Русия? "Добрите украинци" не убиха ли 14000 мирни руско говорещи украинци? Не тормозеха ли 4млн народ години наред. Възмездие трябва да има. И такива американски подлоги като тебе за да се харесате на господарите си сте готови да изопачавате истината. Подкрепяте фашизма без да ви пука. Бъдете обективни. Повдига ми се от такива като тебе лакеи и предатели.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Нищо чудно няма

    17 1 Отговор

    До коментар #195 от "Е смешно":

    Лика прилика си бяха. От едно котило, както се казсва. Нали не сте забравили кой и на кого даде коридор да бомбардира Сърбия.
  • 202 Николайчо

    14 1 Отговор
    няма да можеш когато прехвалените от тебе окраинци разбият твоите зъби
  • 203 Будна клетка

    10 0 Отговор
    Ах, колко гадно ще ти е в "новия свят"...;Р
  • 204 Ха ха ха

    14 0 Отговор
    Общо взето нещата стоят такa, без обидите и определенията ,и сравненията с които авторът иска да ни втълпи,ни чия страна трябва да бъдем.Нека сами да изберем и преценим,кой е виновникът-ЦРУ или (Байден || Никсън),или Столтенберг или 1/3 от ЕС и т.н.
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Живанши

    14 2 Отговор
    Само ганю говори така злобно за Русия. Западняците дори не си позволяват такива гнусни оценки. Следя ги, знам.
  • 209 Зелен Демократ

    2 6 Отговор
    Николай завинаги един от нас, нетрадиционен в мисленето си, и не само, изключителен предствител на Ню Нормал, прекрасен!
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Гост

    11 1 Отговор
    Бръщолевения на напълно неграмотен и некомпетентен човек.
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Леле мале

    10 1 Отговор
    жена му, рускинята, ако прочете какво е написал,
    даже Бай Дън не може да го спаси.74
  • 214 слаб 2

    16 1 Отговор
    Слатински слаб 2 , седни си . Много храбро се бият украинците под въздействието на един много силен аналгитик известен още като един от бойните химикали , Казва се ACUPAN и при взимане на няколко таблетки войниците им не усещат никаква болка а освен това се пристрастяват . Това вече е доказано така че премълчаването на този факт говори са смешната ти пристрастност . Още нещо , самия Скот Ритър много точно разясни обстановката там като съотношението е в полза на украинците и е 6:1. За едно нещи си прав , технологичното преимущество на руснаците . За избиването на цивилно население може да ги разказваш тия на някакви второкласници дето нищо не знаят и не разбират . С големите М-777 155мм. гаубици украинците нацепиха няколко блока в цивилни райони а стрелят пак от цивилни райони и не може да им се отвърне защото наистина ще измрат още мирни хора . Изобщо изключително злобно и пристрастно написана глупост си сътворил . По-добре напиши нещо за цената на газа за България от американците и от къде го купуват те .
  • 215 Експерт по експертите

    10 0 Отговор
    Това било експерт по национална сигурност ..... ужас . Експерт по удобно демократино и злобно бръщолевене и самозабравяне . Като ти гледам годинките си завършил в комунистическо време и от тогава са ти всички титли и тем подобни . Върни ги и отиди сега да започнеш всичко от начало на запад и после заповядай да ни даваш акъл.Аман от пребоядисани старчета хитреци .
  • 216 мучо

    12 0 Отговор
    този дето войник не е ходил говори за война....какво недоразумение.......
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Българин

    1 10 Отговор
    Добър анализ, но малко песимистичен сценарий. Авторът е подценил съпротивата на руснаците в Русия. А и на неруските етноси ще им писне да ги използват за пушечно месо.
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Батето

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "ужасен":

    .... а май е сложил на криво очилата, и е писал глупост след глупост, уплашил се е ако рашистите кацнат на Черно море .... Тъпак!!!
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 УбийТъпака

    11 1 Отговор
    Г-н слатински, Ти си долнопробен Лъжец мръсна подлога на " демократичния", колониален запад. Наистина ще ми е интересно, какви л.. на ще из.. ре беззъбата Ти лъжлива уста, за Ирак, Либия, Югославия Авганистан, Виетнам и Сирия..
    Сигурно, 500те години българско робство не са никакъв фактор в болният Ти мозък...
  • 228 Коко

    9 0 Отговор
    Не знам какво има на украинския фронт но на българската журналистическа сцена има само безгръбначни като слатински всичко и всеки разбра долната американска амбиция само този Ц..ъ..р..вул и слагач слатински не разбра
  • 229 Мисирките

    2 0 Отговор

    До коментар #166 от "Кой ги знай":

    Машина е със сигурност. Те нямат толкова акъл та да го правят ръчно. Става по ник, ИП адрес и ключови думи, вече прекалено много така че освен да се блее, робота нищо не приема друго. Така си намаляват читателите а те самите бавно отиват в канализацията.
  • 230 ооох

    9 0 Отговор
    Те сега разбирам защо го уволниха и изгониха, по точно, от Военната академия. Изкукал е.
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Край

    9 0 Отговор
    Слатински за нищо не ставаш. Пълен лузър и неудачник. С твоя БВП можеш да мериш икономиката на България. Както беше с икономика по-малка от италиянската така сега санкциите срещу Русия изправят света пред енергиен и продоволствен глад. Това дали го може Италия.
    Слатински е толкова наивен инфантил, че според мен не е виждал гола жена.
  • 233 Пецо

    7 1 Отговор
    Тоя пак са го изпуснал без да си е пил розовите хапчета
  • 234 Дивергент

    8 0 Отговор
    "Да, украинците се бият изключително самопожертвователно, удивително професионално, невероятно мотивирано и неописуемо храбро.".......... Вчера в Севернодонецк рота украински войници вдигат бял флаг и се предават. Войските на съюзническите сили прекратяват огъня. В момента в който предаващите се излизат на открито, в тила им бойци от СБУ откриват огън и избиват "немутивираните" украинци........ Преди два дни "храбрите" украинци, "удивително профисионално" обстреляха гр. Донецк със 155 ММ. снаряди, като унищожиха 8 "опасни" търговски обекта на пазара и убиха 5 цивилни и едно дете. .................................................................................... Дали автора на статията има представа от действителността, или му плащат специално за да пише фалшиви новини?
  • 235 потресен

    9 0 Отговор
    Още един изперкал англо - саксонски джендър. И неговата не е лесна.
  • 236 Дивергент

    8 0 Отговор
    Само не разбрах какво стана с вчерашната кома на Путин, която Факти обявиха. Ще има ли извинение за лъжата?
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Гюро

    4 0 Отговор
    Слатишистки- блюдолизци,вече пяна ти излиза по устата- толкова ли си огладнял!?
    Ти май имаш нормалните хора за слабоумни като теб,човек ако дочете писанията ти ще повърне!
  • 239 Демократ

    4 0 Отговор
    Тая гнуснаГнидаСлатински обида за интелигентността, докога ще продължава да мърси с присъствието си общественото пространство иФАКти да продължават услужливо да му дават трибуна...?
    Докога един отявленМръсник ще прави оценка на другите с мръснишкото си съзнание и това да ни се натрапва с перфидна развращаваща последователност?
  • 240 Шишкова

    1 5 Отговор
    Това е рядко правдива оценка на ситуацията! Проф. Слатински описва ситуацията едно към едно с реалността, реалността НЕ ИЗКАЖЕНА ОТ ПРОПАГАНДА! Защото самата принадлежност към Човешкия род изключва одобрението на войната, а още повече в такава примитивно-садистична форма.
    Благодаря Ви!

    Коментиран от #248

  • 241 Златинский

    3 0 Отговор
    Никито е точен пример за съветски възпитаник,отличник,комсомолец,комунист завършил образованието си в братският СССР чиято биография започва от 1990г. и ....изпечен предател и политически хамелеон,а даже и ,,професор". Нагъл лъжец ,който не го познава ще го плати скъпо. Извинявам се за квалификацията,но си е пълно нищожество,което продължава да се ,писти в медиите.
  • 242 Д-р Хаус

    1 0 Отговор

    До коментар #112 от "Ангеларий":

    Пълен...
  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Джипко бибипко

    5 1 Отговор
    Англо-амероблизогъз крееетттенннн!
  • 246 Ваща

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Азз":

    ....компетентност по въпроса клони към 0, г-н журналист.
  • 247 Ханко брат

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Клизмата":

    Ко, ко ,ко рече? Кой е доктор?
  • 248 Шишиебешишкова

    2 0 Отговор

    До коментар #240 от "Шишкова":

    Обърках си фамилията.
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Още един папагал

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Миколайчо":

    Момче сражавали сме се с Русия през първата световна война единствено и само на наша територия!
  • 251 Нямам думи

    3 1 Отговор
    Бог да ни опази от такива експерти в областта на националната сигурност!!!
    Ако съдя по фотографията на автора в казармата биха му проверили да мие единствено тави и баки.
    Ако изобщо е служил.
  • 252 Георги М

    0 0 Отговор
    Очаквам някой да напише най-после статия-анализ : Русия е победена ,няма оръжия,Путин е в затвора,всички руснаци са в европейския съюз,американците и Запада взеха газта и нефта,Макдоналдс се върнаха, 200хил Тесла коли дневно излизат от Азов Стал и Москва,Нато скучае,Антарктида не иска да членува и т.н....егати скуката,а? Оооо,неее,500 милионна китайска армия е в готовност. Г-н ......пише за Трети ....Хитлер....?!
  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 !!!!

    4 1 Отговор
    Николайчо,грабвай мечката,,ако знаеш какво е и с марш на скок- на помощ на Укрите! Същите които горяха български трибагреници и убиха християнски свещеник- българин! Та такива работи драги ми разбирачи! Ще повдигнеш бойната способност на Укрите!
  • 255 нидялко

    2 2 Отговор
    Иска ми се повече руснаци да четат коментарите, за да разберат мнението на българите.
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 МиГ29

    2 0 Отговор
    "Не зная точно какъв звук издава вкиснато мляко, което се изсипва от въздушен балон в тенекиена чиния, но предполагам, че това би било небесна музика в сравнение с кълколенето на тази редичка струйка от паралитични мисли, която изтича от разговорните ви органи. Полусдъвканите звуци, които всеки ден издавате, ми напомнят кравешка гвачка, само че кравата е възпитано създание и си държи гвачката в устата, а Вие не."
    Уйлям Сидни Портър
  • 258 МиГ29

    2 0 Отговор
    Епистоларна материализация на изблик от скрибуцащи звуци от стар, ръждясал ветропоказател.

    Дали ще си поп, партиен секретар или политическа проститутка, все е (не)почтен начин да си заработваш хлебеца.

    "Оцениха ме! И-и-и... аз се продадох!"
    Иван Кулеков
  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 Този коментар е премахнат от модератор.