Last news in Fakti

20 Юни, 2022 13:00 2 324 39

Време разделно

  • време разделно-
  • еничари-
  • владимир путин-
  • война-
  • украйна

Така и не разбраха хората, че един путлер нападна независима държава, че това не само противоречи, но и съсипва международните договори, подписани дори от самото джудже

Време разделно - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Помните ли го? Най-великият български филм за всички времена.. Е, жалко, но пак стигнахме до там… Някак си се опитвам да вляза в ролята на бащата на Кара(дайъ) Ибрахим… Как ли бих реагирал? Но пък моя син не е имал възможността да стане еничар, слава богу, затова пък си търси пътя като кинорежисьор във Великобритания. И вчера беше на път да забрави, че е българин.

Не питайте защо – нито живота във Великобритания, нито отношенията между хората го въодушевяват. И там си има балкански приятели, шотландски и американски. Но вчера за пореден път нашТа „бедна, но славна” стЪрна, бе обгърната от досега непобедимия облак на мафията.

Да, това в 21 век ми се струва дори по-страшно от еничарството. Взимали са душите на една шеста от мъжкото поколение, и то в ранна възраст. А сега? Промиване на на мозъци, мощна пропаганда, липса на критичност при преглед на „новините”…

В ония времена е имало само малката църквица в края на селото, килийното училище и майчиното мляко…

Сега безкрайно много „телевизии” , интернет, аналЛизатори… Така и не разбраха хората, че един путлер нападна независима държава, че това не само противоречи, но и съсипва международните договори, подписани дори от самото джудже.. Но какво стана вчера? Едни скромни (интелектуално) 125 гласа започнаха възстановяването на статуквото. Защо не , еничари? Нали се очакват 12 милиарда европари (вЪн от ЕС, само цитирам Копейкин..), а инфлацията удвои печалбата на НЕК? Има кинти, има еничари…

Ама защо В(израждане) и ДПС ЗАЕДНО? Ех , Ганьо, къде е келепира? И когато слушах Асен Василев на същото заседание на НС вчера, разбрах, а още повече сина ми, че трябва да се гордеем , че сме „рожби на юнашко племе”. И не, промяната не завършва, ако това правителство падне, едва сега започва. А завършва само това „време разделно”, в което всички газпромовци свалиха картите, за да лъснат еничарските им задници.

Ивайло Михайлов


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    33 30 Отговор
    Израждане са долни предатели, фесове!
  • 2 Оти

    35 22 Отговор
    не фанеш и ти пътеките подир синчето. Нагледахме се на красиви и умни ... макар и дърти вече "либералчета"
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пич

    43 23 Отговор
    А вие , соросоиди , така и не разбрахте , че българите в мнозинство са мислещи и интелигентни хора , и тъпотия като за англо-сакси не минава тука !!! Има няколко безмозъчни глобалистчета , но те спокойно се събират на един прайд !!!

    Коментиран от #22

  • 5 34567

    35 20 Отговор
    Много жалка пропаганда от сopocнята. Все по-жълти взеха да стават изхoжданията им, усещат че идват трудни времена, ще си загубят еничeрските заплати към западняците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 помнещ

    28 12 Отговор
    Помним филма , помним го ! Помним и че един образовал се в чужбина (Отоманската империя) българин , отиде да "окултурява" сънародниците си в Родопите . Милееше и той за тях и за това ... малко режеше глави (като обясняваше , че турското предложение е най добро и за това е добре да бъде прието с овации) , малко раздаваше пари и малко заплашваше и подкупваше. Досущ Кирчо Петков (само дето , Кирчо се е образовал в Канада , а предложението е френско).

    Коментиран от #24

  • 8 Абе хубави си пратил синчето

    27 9 Отговор
    За еничарин, ама да беше заминал и ти...
  • 9 Българка

    10 25 Отговор
    В десятката! Адмирации!
  • 10 Люси Дяковска

    6 6 Отговор
    Маро ти дали си кинокритик, че ще определяш кой е най-великия филм! Я драскай и се науч3983и да слагаш буквите както трябва и разстоянията?
  • 11 Люси Дяковска

    2 6 Отговор
    Сори, късно видях името!
  • 12 ЗА... ОТРОЧЕТО- ЕНИЧАРИН В ИНГИЛИЗКО

    22 7 Отговор
    Е УБАВО,..ШЕ МУ СЕ ..РАДВАТ ПАКИСТАНЦИТЕ И АЛЖИРЦИТЕ...ДЕНОНОЩНО!
    ШЕ СТАНЕ ИСТИНСКИ... ДЖЕНДЪРЛЯК И УМНОКРАСИВ
  • 13 провинциалист

    19 9 Отговор
    "...един путлер нападна независима държава..." - и сега въпрос за 500 лв. - щяха ли ЛНР и ДНР да са международно признати, ако имаше как НАТО да направи бази в тях?
  • 14 Античалгар

    15 14 Отговор
    От края на миналата седмица Герб, ИТН, ДПС и Възраждане активираха тролове по всички възможни медии и социални мрежи за да внушават лъжи и клевети на политически и икономически неграмотни българи. Умен, образован и родолюбив българин няма да им обърне внимание. Надявам се умните и образованите да побеждават вече в тази държава, стига толкова лъжи, крадене, потъпкване интересите на България и хаос. Стига!

    Коментиран от #16, #33, #34, #35

  • 15 Элиста

    14 4 Отговор
    Мили Боже. Това било журналистика. По-скоро ми прилича на нещо написано в български исторически форум, където всички изрази са позволени.
  • 16 Ге'й, да?

    9 6 Отговор

    До коментар #14 от "Античалгар":

    Умнокрасив пасивняк?;)
  • 17 Им бе цилус

    7 7 Отговор
    Кино режисьор, викаш. Моли се да не стане Лорд Минчев. Режисьор, едва ли, като чета какви глупости пише баща му. Все пак, ген, кво да прайш?
  • 18 Матрософ

    13 13 Отговор
    Време разделно: мутри+Русия срещу българи. Дано българите спечелят този път.
  • 19 МутраФонова

    8 8 Отговор
    Пишете по активно мои роби, че както е тръгнало ...
  • 20 ⚜️Просветен⚜️

    15 7 Отговор
    Мария Атанасова, за бога, “Путлер” , Джудже? Жено неука и невежа, ти наясно ли си, че журналиста трябва да е безпристрастен? Запомни какво пишеш и как наричаш Владимир Путин!!! Вместо да му благодариш, че сложи край на Ковид, ти го обиждаш с грозни епитети подходящи за прогимназиален скандал между ученици! Когато нещата приключат и ти поискат сметката, защо и с каква цел си обиждала Путин по този грозен начин да не ревеш!? После ще има пак някой да скимти, че убитаци като теб Мария Атанасова са пратени в Сибир без съд и присъда! Ти Мария Атанасова какво лошо видя от Путин? Защо избра да го обиждаш? Избора си е твой и ти вече го направи,Мария Атанасова! А дори не е време разделно все още! Ей такива отпадъци са били и всички в Белене! Без да са видяли лошо са бълвали обиди и омраза, а после когато справедливо са били пратени да платят за думите и делата си, видиш ли били репресирани! Записана си в листа с победителите Мария Атанасова. Само времето те дели от разплатата, интелектуално джудже!!!

    Коментиран от #25

  • 21 ежко

    11 3 Отговор
    Мъката на Михайлов, не е нашата мъка!Да ходи да реве другаде, в Англия може би!
  • 22 Чоко

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Ти ли си примера за мислещ? Не знам човече малко ми се разминаваш. Защо такива "мислещи" не се разходите до Руската империя да подишате техния въздух и да се почувствате още по-мислещи.
  • 23 8001

    11 6 Отговор
    "...един путлер нападна независима държава..."
    Автора Ивайло Михайлов, сигурно не знае,че няма държава Украйна и няма регистрирани граници в ООН.
    Иска му се на автора да мине за интересен с драсканиците в статията,а всъщност е много жалък.
  • 24 Слабо помниш

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "помнещ":

    Него го взеха за "кръвен данък." Жалки подобия сте на руснаци. Предателите не ги искат нито техните, нито чуждите. Помислете си с България ли сте или с Русия. Първо се определете и после решете, дали да вземете рублите.
  • 25 Чоко

    6 8 Отговор

    До коментар #20 от "⚜️Просветен⚜️":

    Ти си от ония неграмотници от Възраждане. Госпожицата публикува мнението на друг човек. Но функционалната неграмотност да четеш, но да не разбираш е характерна за националните предатели от Възраждане. Те изпълняват само прости команди.
  • 26 Хайде, ся.....!

    5 5 Отговор
    Чи то България от 144 години си е във "Време разделно ".Пълчища от кръвожадни "фили" и " фоби " я изпотъпкаха надлъж и шир, та заприличахме на "Кьор Асан фурната" - мутри влачат, диря няма. Нищо чудно сега да изкочи някой "фобофил" и да зареве, как, ако не са били ония "Караибрахимовци ", страната ни е щяла да се управлява от "Бисмарк"-овци, а не от днешните хърсъзи и нехранимайковци. И ще забрави, разбера се, да спомене, че събирането на еничари от християнските общности се преустановява с Царски Ферман през 1634 година. През следващите 250-300 години, никой не е пречел на нашенеца да се развива и усъвършенства. Освен фанариотите и крепостните мужици.
  • 27 Помним,помним

    10 1 Отговор
    Помним,помним филма и дааа... пак дойде време разделно - от едната страна сме тия за вето над мачердонците и братство с руснаците,а от другата страна англонаглоските проксита,жендърите и сатанистите. До наесен англоналоските проксита ще потопят и икономиката и тогава ще започне ... ТРИЧАНЕТО.
  • 28 Просто човек

    7 2 Отговор
    Ще победим мафията! Да живее България! 🇧🇬 🇪🇺
  • 29 Лелеее

    14 0 Отговор
    След такива ди,рии и простащини после се чудят, защо има толкова много русофили.
  • 30 Сандо

    6 0 Отговор
    Боже,каква каша има в главата на този човек!Но това е един много тревожен признак колко ниско е паднал българина.
  • 31 Цуца

    5 0 Отговор
    Преди гласуването за вот на недоверието на правителството в парламента да пуснат филма ”Време разделно” и ..... мале мале кой как ще гласува?! Ще лънат Киряк Стефчофците!!!
  • 32 Филми

    6 1 Отговор
    Представям си какви филми ще прави синчето утре след такива словесни фекалии на бащата днес...
  • 33 Българските турци

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Античалгар":

    ДПС е една корумпирана етническа партия произлязла от лоното на комунистическите специални служби на България! Тъй като е скалъпена не по запланувана програма а в една екстремна аварийна ситуация ,тази уж политическа формация се ражда с множество "генетични " недъзи ! Основният и недъг е че не е етническа партия а е чиста марионетка на трансформиращият се тогава политически елит в България ! Този елит който започна да се сформира напълно естествено след прословутия Априлски пленум на БКП и започна своя подем с Живковата конституция през 1971 година !
    Новите привилегировани , партийците, документираните борци против фашизма с техните семейства,спортистите и артистите ,и разбира се военните от БНА,МВР,от ДС и ВКР вече бяха новата комунистическа буржоазия, която устремно започна да расте и наедрява. Промени се отношението към малцинствата.Отново съживиха миграцията с редица споразумения за изселване с Турция.Комунистическата буржоазия се възползва най ефикасно от тази ситуация.Забраниха изучаването на турски език в училищата на смесените окръэи.БКП се върна към лениновата доктрина "малцинствата се асимилират от мнозинствата".Като начало решиха да ускорят асимилацията насилственно.Te започнаха това с помаците, които бяха мюслюмани и майчиният им език беше български.

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Българските турци

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Античалгар":

    Ядрото на партията се оформи от най елитните идеологично интегрирани турци и от най отявлените "турци агент-лакеи " на българските специални служби!
    Те бяха "пиленца" излюпени в инкубаторите на тоталитарния режим,грижливо отгледани и облъчени от идеологичната му машинка ! Макар и набързо скалъпена, тя започна много сполучливо да играе ролята си сред останалите в България турци и завърналите се с разочарование "екскурзианти" от Турция ! Постепенно разшири влиянието си над останалите нехристиянски малцинства... численноста на които заедно с турците беше голям контингент от избиратели и явно ставаше ключовата партия за придобиване на властта в Новата "Демократична" вече Република България ! Днес след 33 години след една най елементарна равносметка виждаме че най дълго на власт в цивилизованата нова България е била една етническа марионетна партия подлога на бившия дегизиран Тотапитаризъм... същата онази тоталитарна буржоазия която дори след 50 години "перестройки",изкусно камуфлиране и гримиране е все още на власт...а докато те са там всички "преходи" и "промени" са илюзия и разочарование за Българите!...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Я па тоя

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Българските турци":

    Глупости на търкалета, ДПС си е американско отроче

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ИНЖ

    0 1 Отговор
    Точно така!!! Ще призова Газпромовците да си заминат за Москва, щом не желаят да живеят в ЕС. И да оставят нас - обикновените граждани да си живеем в "лошата" Европа!!!! ;-)