Last news in Fakti

1 Август, 2022 14:12 3 850 66

Убийството на дядо Иван-симптом на едно умиращо общество

  • село микрево-
  • убийство

Извършителите са познавали дядото, при когото влизат да крадат. Той се съпротивлявал и му разцепили черепа с "остър и твърд предмет" според полицията

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дядо Иван е 82 годишен и е познат в с. Микрево като приветлив и усмихнат.

Преди две вечери, около полунощ на 29.07.2022 г., е заклан зверски в двора на къщата си на ул. „Райна Княгиня“ в с. Микрево, община Струмяни.

Извършите - две момчета на 18 г. и 13 г. възраст от същото село. Вече познати на властите и на цялото село след множество грабежи. Познавали са и дядото, при когото влизат да крадат. Той се съпротивлявал и му разцепили черепа с "остър и твърд предмет" според полицията. Цитира се "огромна жестокост". Синът на дядо Иван го открил на следващия ден.

Поредната битова драма, нали? История за липсващи институции и неработещо МВР? Не.

Симптом на едно умиращо общество от една страна, и на едно зараждащо се такова от друга. Умиращото - това на българите. Зараждащото се - това на младата, жизнена и агресивна демография, към която принадлежат двамата младежи от махалата край с. Микрево. И която вече е превзела значителна част от територията на страната ни извън най-големите градове.

История, стара като света. История, която са живяли късните римляни в същата тази провинция, под ударите на остготски младежи "на 18 г. и 13 г." , някъде около 454 г. История, която ще преживеем и ние - бавно и мъчително, щом сме решили, че "в 21-ви век не може да говорим за такива неща", за каквито пиша завоалирано в момента тук.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тикви

    137 1 Отговор
    Циганите са избиратели и живеят на гърба на българите и др. работещи етноси. Време е да се ефтанизират!
  • 2 Иван Грозни

    125 8 Отговор
    Тиквата направи ромите недосегаеми. Ще се пече не бавен огън в ада.

    Коментиран от #22, #51

  • 3 ние Българите нямаме думата

    94 2 Отговор
    Да ама ония от Ес и БХК не дават и дума да се издума че не са ромеи и са си нашите цигани . Като обихе професора в София преди години какво се случи ? Че останало за един старец на село .
  • 4 Веринско

    11 64 Отговор
    Във всичко са виновни "братушки" те са направили индустриализация на България и обезлюдили селата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Всички ни чака същото !!

    77 0 Отговор
    С толко много цигг ани в тая държава ще става все по лошо !!
  • 8 Най-после влизаме в ШЕНГЕН !

    32 3 Отговор
    Боже , вече почти се бях отказал , че отговорим на условията !
  • 9 ДОКО

    61 0 Отговор
    ТАКА Е ВСЕКИ НАПРАВЕН СЕГА КОМПРОМИС СЕ ПРЕВРЪЩА В ПРОБЛЕМ СРЕД ВРЕМЕ..А КОГАТО СЕ НАТРУПАТ МНОГО ПРОБЛЕМИ ТЕ СТАВАТ И БРЕМЕ..И ТАКА БЪЛГАРИНО ДОКАТО СПИШ ЩЕ ЖИВЕЕШ С ТОВА БРЕМЕ ДО ОТКАТ..
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    90 0 Отговор
    преди години да видиш циганин на сред центъра на голям град беше не мислимо сега българин няма вечер по центъра
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кочо

    77 0 Отговор
    Да извиняват близките! Вчера писах, че човека е на 75! Оказа се на още по достойна възраст и паразитите са го убили! Най вероятно, според репортаж от мястото ,,острите и твърди предмети" са стари водопроводни тръби! Може ли това племе без съвест, морал, състрадание, без мисъл, а само с долни инстинкти да има право на гласуване! Утре с неговите гласове някой тулуп пак ще се пелчи, че е първа криминална сила! Помните ли оня мамун,който уби Вероника с теслата, дори без да знае ще намери ли някакви пари в нея!? До момента имал 5 деца и предишни присъди! Вероника - нищо! Дали вече не е на свобода и пак да точи теслата за някое единствено на родителите си дете?
  • 13 Морски

    50 1 Отговор
    Да е...май....циганска да е...Да им пуснем армията да ги изчисти

    Коментиран от #40

  • 14 Така е

    53 0 Отговор
    Време е всичкото сиган на сaпун!
  • 15 Европа

    54 1 Отговор
    Смъртна присъда за убийство НЕЗАБАВНО ВЛИЗА В СИЛА .
  • 16 Матей преображенски

    46 0 Отговор
    Традиционно се мълчи за проблема с циг....... агресия,тя не екато митичната руска агресия,тази си е чисто натурална,самородна и непринудена.Защо да се говори,да се разлайват кучетата ,като и без друго сме изпуснали влака,какво може да се направи.Засега нищо,от о-бир на о-бир и от у-бий-ство на у,-бий-ство,и това е само върхът на айсберга.Истинската,подмолно разрастваща се опасност е в демографското разливане и инфилтриране на циг.......,заемащи опразнените жизнени ниши от българите.Само че тия ги изпълват с коренно различно съдържание,противоположно на всичко българско,подменя се етническия състав,културния код и всичко се преобръща наопаки.Що за държава представляваме в такъв случай,с такава двойственост и какви перспективи имаме?На всичкото отгоре много циг......се надуват като пу-яци с материални придобивки и демонстрират прекомерно самочувствие,при все че тиквите им са по предишному празни.
  • 17 Коноп

    38 1 Отговор
    В същото време на няма и 2 км от там група полицаи горяха канабис, а други 2 групи обикаляха по нивите в региона...нали това иска обществото и останалите подразделения на мвр са съкратени до минимум. И в центъра на София ще почнат да ви колят редовно ,)
  • 18 Пенсионер

    46 1 Отговор
    Османската империя не можа да унищожи българите но тези ще успеят както е тръгнало

    Коментиран от #46

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кочо

    45 2 Отговор
    Според експертите хуманисти, въпроса не етнически, а чисто битов, криминален, с провинилите се деца работят психолози, но някой чул ли е последните десет години, че и повече българи да посегнат на някой от така нареченото ,,малцинство"? Обратните случаи са лавина от изобилие! Само преди дни в Плевенско убиха 42 годишен, защото са станали много корназ! Знаете случая! Командоси ли не пребиха, полицаи ли не трепаха? Има ли държава, власт и народ вече тук!?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българин

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    Къв ад бе вие пак ще си го изберете и ще го сложите за премиер..
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 на вашата съвест, крадци!

    41 1 Отговор
    Признак е не за умиращо общество, а е признак за убивано общество.
    Изродските ужасии по селата бяха изкуствено отгледани и инспирирани с цел заграбване на земята, ликвидиране на българското производство, ограничаване на демографския ни потенциал и като цяло всяване на страх.
    По тези села векове не е имало престъпления. А днес са сцени на ужасии, каквито тези земи не са виждали от кърджалисйско време.
  • 25 Факт

    35 0 Отговор
    Представяте ли си колко от тези случаи се покриват и само чат пат ви съобщават, че е намерено тяло ,)
  • 26 Дора

    26 5 Отговор
    Българите не искат да имат деца. Егоисти са. Около мен, във фирмата имам две млади двойки с доходи 7-8 хиляди на месец. Екскурзии, шопинги, развлечения. Питала съм ги за деца. Не им се занимавали, ще им пречат на лайфа

    Коментиран от #30

  • 27 Пловдив

    32 0 Отговор
    Дори вече не смеем да ги наречем цигани(каквито са си всъщност)!!!
  • 28 Tърновец

    22 1 Отговор
    Преди време посетих пети корпус на ВТУ Кирил и Методий на една врата имаше съобщение: ".. .по програма на Отворено Общество юридически лица оказват безплатна помощ на Роми..." измежду тях беше един от шефовете на юристите във ВТУ.За някои може да е интересно моят опит с Отворено Общество преди около 30 години имаше обяви по вестници и ТВ - отворено общество оказва финансово съдействие на Български висшисти завършат магистратура в Warwick Uni Uk kaто нямаше споменаване на специалност. Когато отидох на пл. Славейков 4 обаче ме питаха за специалност на моето висше и след това ми казаха че не помагат на инженери а на хуманитарни профили че били по засегнати от кризата. Върнах се в Търново и споделих това с мой познат хирург - човека се амбицира взе ден отпуска и пътува към София. Когато го видях после той ми каза че на него му казали че помагат на инженери защото щяло да повдигнат националния доход. Както и на мене и на него не дали да попълни документи да кандидатствува.

    Коментиран от #55

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кочо

    22 2 Отговор

    До коментар #26 от "Дора":

    И са напълно прави! Ще отглеждат нещастници! Да има кого да бият циганчетата в детската градина! Какво ще правят тези деца в общество, където господстват тикви и ластуни!? Емиграция! Освен това не се стимулира автентичния българен и не става въпрос само за пари! На, вижте един изпаднал българин и никой не му помага, а му се смеете и бягате от него като чумав, да не ви понижи обществения рейтинг и на вас! Знаете как се гледа на някой, който се е изтървал да има много деца - като на индианец! И в крайна сметка, ще се надпреварвате с еректората кой ще произведе повече пополация ли!?
  • 31 Един не трол

    30 0 Отговор
    Докато не става по една Катуница след всеки такъв случай няма да се спре. Нека си знаят, че след всеки случай се събират по 4-5 хиляди души които да им изринат махалата няма да се спре.
  • 32 Азз

    38 0 Отговор
    Жалко за стареца...Но не са нужни приказки,а дела !!!
    Преди години в едно Плевенско село,Победа имаше такива проблеми....Решиха го сами жителите на селото,за една нощ...
    Но нямаше съвети - ама те са малки,бедни са,не разбират....Само огън и меч за това племе...
  • 33 Никой

    32 0 Отговор
    Не тези пиявици са виновни. Ние българите сме разединени. Разбира се,че е умишлено,но тъпа кратуна не може да разбере. Карат ни да се оглеждаме за поредния спасител с корава десница,голям търбух и малко мозък.
  • 34 Ники

    30 0 Отговор
    Тия са двамата боклука да ги изкарат на центъра на селото и да се съберат 500 човека и да ги смажат за 1 минута да снимат всичко и да го пуснат по телевизията да знаят другите скакво ги чака
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Аватар

    28 0 Отговор
    Не е битова драма ,а тежко криминално престъпление.Колкото човек е по- примитивен толкова е по- жесток.Твърде много НПО се месят в българското законодателство и това престъпление е следствие от тази намеса.Шкварек защо не провери как в Италия и Финландия са решили този проблем,защото този етнос присъства в цяла Европа.Друго,което прави впечатление е,че представители на този етнос,които жевеят в ЕС ,продължават да бъдат нахални,но агресията им е пречупена.Защо това е така,а тук не е?Ами липса на работещи политики.
  • 37 Тити

    6 5 Отговор
    С две думи made in BG
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 На самите тях

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Морски":

    Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 попич

    12 2 Отговор
    Мутрата ги разпищови тия ма-----и за да гласуват срещу заплащане,2007г. пламен нунев раздаваше разрешителни за оръжие на тия които после му станаха електорат в затвора всички
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 нако

    12 4 Отговор
    ГЕРБ избиратели
    Откакто ГЕРБ ги ползват за електорат застанаха над закона и почнаха да безчинстват
    И не бъркайте ГЕРБ София и ГЕРБ в големите градове, с ГЕРБ в малките населени места
    ГЕРБ коли и беси в провинцията, но никой не ще и да чуе за това в големите градове
  • 45 Студопор

    13 0 Отговор
    И всичко това, благодарение на Запада, който ни учи, че "циганин" е мръсна дума и трябва да сме толерасти. Циганите пък учи, че да те интегрират, означава да ти дават пари, за да не работиш просто, защото кожата ти е по-тъмна от тази на друг.

    До кога?!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 БПФ

    16 1 Отговор
    Най-страшното е, че авторът дори не смее да ги назове тия с "младата и жизнена демография", а от мнението му лъха единствено примирение. Примирен народ е обречен на гибел. А справянето точно с това отврaтително плeме е повече от лесно.
  • 48 БПФ

    13 0 Отговор
    Първо - трябва да се унищожат всички незаконни кaтуни и свърталища. Щом къщата или кaтунът са незаконни - идва багерът и я прегазва. Докога ще продължава това - българинът няма право в собствения си двор да строи без разрешение, а хъхpeците строят където си искат, на чужда заграбена земя и никой не ги закача, защото "няма къде да живеят"? А хората които се свиват под наем цял живот, защо не си построят някъде по едно къще? Така се формират гетата - а където има гето, има престъпност. Цигaните, които живеят между нас, много по-рядко нарушават законите, образоват се, работят. Реално по закон във всяко гето всички са престъпници - незаконно строителство, незаконно присъединяване към ел-мрежата са ПРЕСТЪПЛЕНИЯ според НК... но никой НЕ прилага закона !!!
    Що за държава е тая, която не смее да прилага собствените си закони и то спрямо един малцинствен етнос?
    Второ - промяна на НК към по-адекватни наказания. Очевидно е, че хъхpяшката гнъс не се страхува от излежаването в затвора. Това за тях е все едно курорт !!! За тия скoтове лишаването от свобода не може да бъде осъзнато като наказание. Осъдените престъпници трябва да бъдат заставяни да полагат принудителен труд, а за такива извергски престъпления трябва да се върне смъртното наказание и това за мен изобщо не трябва да подлежи на коментар. Същества, които са способни да убият по такъв варвaрски и чудовищен начин безпомощен човек, който при това им е помагал, изобщо не трябва да се третират като хора.

    Коментиран от #49

  • 49 БПФ

    11 0 Отговор

    До коментар #48 от "БПФ":

    Въобще ключова дума в "човешки права" не е "права", а е "човек". А човек не означава просто да ходиш на два крака, а нещо много повече - достойнство, морал, интелект, хуманно отношение към другите - неслучайно се казва "покажи човещина". Това не е свързано с биологическата форма, не разбира се и с някакъв етнос, а с поведението. Пълно безумие е да се твърди, че същества, извършващи деяния, позорни и за диви зверове (защото и най-опасния хищник няма да нападне човек, който го е нахранил), имали "човешки права". Затова трябва да има смъртно наказание. Отделно, че то служи и за назидание, а назиданието е превенция. Обратният случай го виждаме - това е извършило сто кражби досега, нищо че е на 13 и никой не смеел с пръст да го пипне, защото било "детенце". Е, сега поредният почтен възрастен човек плати с живота си за този отказ от каквито и да било мерки, отказ, внушил на чaaвето чувство за безнаказаност, отприщващо най-долните му звeрски инстинкти.
    Друга мярка е безкомпромисно наказване на рецидива. Докога ще ни тероризират отпaдъци, извършили десетки и дори стотици престъпления? При първо престъпление, ако няма насилие срещу човек, може да има снизхождение. Второ престъпление да се наказва строго. Третото да означава автоматически доживотна присъда, дори да говорим за "някакви кражби". Очевидно индивидът е непоправим. Ако са малолетни - в институция - и то да бъдат вкарвани навреме. В такива случаи трябва и родителите да носят наказателна отговорност, защо

    Коментиран от #50

  • 50 БПФ

    12 0 Отговор

    До коментар #49 от "БПФ":

    .... защото иначе се оказва, че НИКОЙ НЕ ОТГОВАРЯ, при това за убийство.

    Борба с хлебaркоподобното хъхpeшко размножаване. Точно това е отвратителната схема, с която ни завземат, благодарение на "социалната държава", работеща на принципа - НИЕ работим, ТЕ потребяват. Реално схемата е проста - ние се съсипваме от работа, държавата ни ограбва, за да ги храни, накрая те ни убиват, за благодарност дето ги храним. Всевъзможните им помощи (около ДЕВЕТНАДЕСЕТ) не се спират, дори когато те - или дори чaaветата им вършат престъпления, с абсурдният довод, че "това са им средствата за препитание". Препитание може да бъде само ТРУДЪТ. Азбучна истина е, че когато някой ПОЛУЧАВА, без нищо да е дал насреща, друг е ДАЛ, без да получи каквото се полага за труда и усилията му. На това трябва да се сложи край. Да се премахне професията "самотна майка" - само И. Христос и А. Скайуокър се родиха без намесата на мъжки индивид. Бащите на тия да се издирват (обикновено хъхpeчките си живеят с тях на семейни начала) и да бъдат заставени да работят, за да си издържат децата, ако трябва със сила.

    Никакви компромиси към отказът от образование или фиктивното образование. Образованите хора много по-рядко нарушават закона, защото училището възпитава. Който отказва да учи, щом стане на 12 отива да работи. Бабите и дядовците ни от 9-10 годишни са били по нивите и не са умрели от това. А ако не им харесва на хъхрeците да живеят като хора - свят голям - да си търсят друга държава.
  • 51 Кви

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    роми ве?.. Цигани...
  • 52 безпартиен

    12 0 Отговор
    Кой нареди на журналисти и политици да наричат роми едни които сами себе си наричат ц.гани?Та нали в Германия са цигойнер,,в Сърбия и Русия цигани,в Англия джипси,а само у нас им сменихме името на етноса!Защо бе хора!Вземете пример от Унгария,където този етнос вече не е на гърба на данъкоплатците!За да получи социалната помощ за безработни,трябва да е положил 21 дни труд в почистване и озеленяване на населени места!Детските след редовно посещаване на учебни занятия!С какво сме по лоши от унгарците,че не вземем техния пример?
  • 53 РЕАЛИСТ

    9 0 Отговор
    кастрация и строг контрол по махалите.
    не стават за интеграция
    който е човек, от тях... се развива има си
    професия, не живее в махалата.
    всички други са крадци, убийци и са за затвор.
    изметта на обществото не само у нас, но и навсякъде
    по света.

    Коментиран от #64

  • 54 Анджело

    7 1 Отговор
    Ужас!!! И как да искам да живея в България? Негодници!
  • 55 Анджело

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Tърновец":

    Всъщност цялата дейност на Отворено Общество е изцяло търговска. Бяха премахнали данъците. Другото е бошлаф
  • 56 Миналото

    4 0 Отговор
    Имаше един който щеше да реши проблемите но го спряха.Трябва ни нов Чочолу и ще се реши проблема.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 зъл прът

    7 0 Отговор
    Едно време, преди около 30 години, че и повече, в един презрян панелен блок в краен работнически квартал на разрастваща се София живееше един пияница, който редовно биеше жена си. Беше около метър и петдесет висок, но зверството на характера му беше достойно за исполин. Една вечер беше особено зле - звуците от скандала бяха все едно замеря жена си с мебели. Трима яки селяни тип Боримечката, насилствено погражданени от буйстващата социалистическа индустриализация, звъннаха на вратата на въпросното жилище. Тихо, някак по съседски дипломатично, убедиха пияндето да престане. Не знам какво му казаха, но в този апартамент повече скандал не се случи. След около шест месеца любящият баща и съпруг се изнесе, по-късно се чу, че са се развели с жена му. Къде са тези хора сега? Хора, които се притичват на помощ просто защото не са ок с насилието. Умрели са може би. След тях - всичко живо е заболо нос в телефона си, за по-удобно носи и слушалки, че да не го занимавата...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 така ще пукне и бойко и киро

    0 0 Отговор
    ...........................
  • 62 циганина основна клетка в обществото на

    0 1 Отговор
    крадците и лъжците от пп и герб !
  • 63 кастрация още при раждане

    2 0 Отговор
    нищо друго ! но откъм главътъ
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.