Last news in Fakti

3 Август, 2022 16:00 5 645 66

Не! Без маски!

  • емил йотовски-
  • маски-
  • мерки-
  • коронавирус

С тези мерки само изглеждаме жалки и глупави в очите на другите

Не! Без маски! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не! Вие не се грижите за здравето ни. Водите се от някакви ваши фиксидеи. Обслужвате не човешки, а корпоративни интереси. Самата мисъл, че най-важната цел досега е да не натоварвате здравната система е достатъчно. Вие сте придатък на системата, която се грижи за нейната ненатовареност от хората. (Този досаден придатък към медицината).

Затова – НЕ! Без терор. Без налагане на извратеното ви нормално. Без манипулациите ви. Без опитите да пробутвате тези кретении като медицински мерки. Без математиците и наративните ви професори по сутрешните блокове. Без витиеватите опити да ни омотавате, че това го правим не за себе си, а за другите. Не! Вече знаем. Не го правим за другите.

С тези мерки само изглеждаме жалки и глупави в очите на другите. Прави ни жалки в собствените ни очи, защото ние сме другите. Ние сме общество. За да съществуваме ние трябва да контактуваме, да се докосваме и да се обичаме. Ние не искаме да ходим плътно вдясно със скафандри. Не защото сме големи инати, а защото не е необходимо. Вече е доказано, че не е необходимо. Доказаха го страни като Швеция, Израел, Франция.

Не! Не искам да ни глобяват, че не смятаме че маската може да спре вирус. Не може. И преди две години не можеше. Не искаме да ходим по съдилища и обжалваме актовете и глобите си. Не искаме да доказваме, че всичко това е противоконституционно и противочовешко. Не ни губете времето с глупостите си. Не губете времето на никого. Ние сме хората, които искат да работят и да живеят. Искат да се грижат за близките си и да обичат децата си. Не сме адвокати и никой не ни плаща да висим по съдебни зали, за да браним отнетите ни права. Ние нямаме юристконсулти, които да се грижат за нашите юридически интереси. Всеки ден, загубен в някакви съдебни битки, е на цената на взет отпуск. Не искаме да си хабим отпуските, за да оспорваме противочовешките и напълно безсмислените мерки. Маската вече е белег. Показва липса на критично мислене, което май е най-висшата съвременна либерална ценност. Никой не ни иска от здрави по-здрави. Ако някакви институции искаха здраво население, повярвайте, мерките и решенията щяха да са съвсем други. Искат ни покорни, подчинени и лишени от мисъл. Уплашени плащачи на вноските по кредитите си и достатъчно концентрирани, че да можем да целим дупката в тоалетната. Нищо повече.

Не е нужно да сте професори, за да разберете, че този вирус не се интересува от смехотворните мерки и маски. Няма как да се спре по този начин. Видяхме и ваксините как пазят. Всичко се видя. Само слепите не виждат или тези, които са прекалили с нахлупването на маските.

Не! Не на уплашените до смърт хора. Без повече да вкарвате чувство за вина към хората, че са виновни, че са болни. Без на разстояние от метър и половина. Без забраните за посещения на определени места. Без маски за децата в училище. Без глупости. И ако не го разбирате - без вас, мамка ви.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 229 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихи

    18 271 Отговор
    Не! та не! На тоя па трябва да му гледаме сополивия нос ли? Да си седи в къщи, като е толкова ентусиазиран...

    Коментиран от #4, #5, #12, #58

  • 2 Гост

    145 6 Отговор
    Бееееее.... Бееееее..... Овцете спят...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пациент

    162 8 Отговор

    До коментар #1 от "Хихи":

    и ти ли си от кастата, която захлеби яко през последните години? у лево!

    Коментиран от #48

  • 5 Петър

    207 8 Отговор

    До коментар #1 от "Хихи":

    Защо бе,статията е добра,имама логика в казаното и човека е прав. Статията не се отнася за хипохондрици и за хора които ги мързи да мислят.

    Коментиран от #23

  • 6 Петьо Петров

    172 6 Отговор
    Адмирации!
    Да покажем лицата си, да покажем, че не ни е страх от псевдодемокрацията! Предлаганото ни е далеч от принципите на истинската демокрация и е форма висша форма на познатите ни диктатури.
  • 7 Ако някой все още мисли

    158 2 Отговор
    Че което и да е правителството се грижи за живота и здравето на хората значи е пълен....
  • 8 Студопор

    146 7 Отговор
    Точно така е!!
    Другото което е - казват ни: носете маска. Нося. В джоба. Никъде не е казано, че трябва да е медицинска маска или, че трябва да е на лицето. На базата на какво ще ме глобяват?! Нося. В джоба.

    Коментиран от #55

  • 9 Ами

    137 7 Отговор
    Авторът хубаво си го написал приятелю,но цялата тая пландемия идва от ЕС.След септември ще се започне пак със бустерни бодежи,и изнудването да си ги бием,защото ЕС изисква.Ще започнат пак да принуждават хората да си бият от новите супер ваксини.

    Коментиран от #35

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    109 4 Отговор
    Евала!!!
  • 12 1020

    126 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хихи":

    Много е прав човека! Тоя тон, дето го държиш, не говори за много ясна мисъл.

    Коментиран от #24

  • 13 Много са такива мислещи

    112 2 Отговор
    Като човека, само че досега много трудно им се чуваше мнението,което вече все повече се променя и от тук нататък хората все повече ще се осъзнават ,заблудените де,има страшно много които са наясно какво става...
  • 14 Санитар

    126 1 Отговор
    Поздравления за позицията!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сталин

    76 3 Отговор
    Всичкия добитък който се е инжектирал с " ковид ваксини" да избягват 5G антените
  • 18 Баш софиянец

    102 1 Отговор
    Правилата трябва да имат цел, да решават някакъв проблем и да бъдат изпълними. Ако не постигат целта си и даже са във вреда на изпълняващия ги, то следва че не бива да се спазват. Ако правилото е от утре да ходим всички с червени точки на носа от 8 до 16 ч, защото на кякого така му харесва, това нито има смисъл, нито цел. Ще ходим ли с червени точки на носа? Маски при 35-38 гравуса повече ще ви разболеят, отколкото да ви предпазят от каквото и да било. В най-добрия случай ще изпоприпадаме верижно. За нашето здраве се грижим ние самите, близките ни и приятелите ни. Никой друг не се грижи за това.
  • 19 Пеперуда

    37 0 Отговор

    До коментар #15 от "Конан варварина?":

    След 17 бустер човек става на твойто мнение.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Безделник

    6 78 Отговор
    Макар и безделник, не ми е приятно да ми губят времето с подобни евтини "витиевати опити да ни омотават". Господин графоманът трябва да бъда усмирен.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 123

    103 1 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Статията отговаря на мислите и настроенията на голяма част от населението и напълно съвпада с позицията ми по темата! Радвам се, че и други мислят така!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кратък анализ

    0 84 Отговор
    Последните умоизлияния на Автора.... Громи демокрацията....Зеленски и правителството за изгонването на 70 те Руски дипломати.....един съвет, тези неща човек е хубаво да си ги прави в тоалетната и после да пуска водата....
  • 26 321

    3 81 Отговор
    Голяма истерия го е налегнала - ако има някой наблизо да му даде хапче.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бмх

    22 8 Отговор
    Стадото си заслужава главанака Винету!
  • 29 Матей преображенски

    75 1 Отговор
    мЕРзав-ците от рзи отново се развихриха,напълно предвидимо,започнаха по същия начин,с намеци по бнр и постепенно усилват до кре-счен-до,все едно си въртят копчета на пулта за управление,като шанта-ви диджеи.Новия служебен премиер и лично радев какво се вте-ля-ват,да излязат с официално изявление и да заявят че това е тЪрчи-лЪжи и никакви мерки няма да се въвеждат..Ако все пак ги въведат,рискуват много,тъй като властта е осезателно разклатена,хората все повече губят респект и са твърдо убедени ,че властта действа системно против тях,до степен да им застрашава живота.Никой не бива да носи маска,това е уни-же-ние и психологически те-рор,ваксините са опасни и също са налагани с принуда.Така че е крайно време да се сложи край на тази фалшива пандемия,чрез масова пасивна и активна съпротива.
  • 30 Поздравления

    71 0 Отговор
    Казваш това, което мислят 70% от българите, 30% се ваксинираха в името на комфорта и “морето в Гърция”, но политиците се оказаха голям отпадък и т.н.ит.н.
  • 31 Торбалан Каразомбиев

    41 3 Отговор
    Аз като ходя до магазина си слагам маска,каска и торба на главата за да се предпазя от ковид.Този метод помага до сега не съм се разболявал, ако искате пробвайте.
  • 32 Аз и тя

    33 1 Отговор
    БРАВО!
  • 33 Браво

    64 1 Отговор
    Напълно подкрепям това мнение и не само го подкрепям, но напълно отказвам да спазвам измислените мерки и да се съобразявам с глупавите препоръки.
  • 34 Копипасте

    45 0 Отговор
    Всъщност зеления сертификат е като цветната марка на ухото на ЕПЖ и ДПЖ ....! А и за какво ни е след като имаме лични карти, банкови карти, смартфони ....!? При това е и временен за разлика от марката на кравата, която си е ЕПЖ примерно! Но не пази животното от заразяване и боледуване от Ку-треска, туберкулоза, бруцелоза ....! Големия проблем със зеления сертификат идва и от това, че "великите" фармапроизводители вече не смогват с производството и ако още не са в най-скоро време ще се усетят, че са отворили уста за прекалено голям и корав залък! Признаците ги виждаме - СЗО и ЕМА дадоха заден ход за бустерите! А политиците, които са им в джоба напъват по инерция и не дават назад! Ластикът е опънат до скъсване за N ти пореден път и не се знае дали на това и/или следващото опъване ще издържи! А като се скъса не се знае къде, кого, как .... ще изплющи! Недоволството на гладните е като прииждаща река и няма високо място за спасение и за тези, които си мислят, че владеят и контролират нещата! А като изчезне яко дим електронния архив и настъпи хаоса как барон Червен щит примерно ще накара гладните около него да слушкат и да му слугуват?!

    Коментиран от #57

  • 35 Така е

    60 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ами":

    На есен задължително ще се пробват пак, но не знам дали ще успеят. С времето става все по-трудна тази мисия. За две години нечуван терор успяха да накарат едва 30% да се ваксинират. При това съм убеден, че две трети от тези 30% са го направили по принуда, заради работа или заради пътувания, а не доброволно.
  • 36 Минева

    58 1 Отговор
    Стига с тоя тормоз! Маските са развъдник на бактериални инфекции.
  • 37 Дрън дрън

    0 59 Отговор
    Авторчето посочва за пример Израел, но пропуска да каже, че там са 100% ваксинирани. Явно предизборното облъчване с фейкове започна.
  • 38 НИЕ СИ ИЗГЛЕЖДАМЕ ЖАЛКИ И ТЪПИ И БЕЗ

    6 40 Отговор
    И СЪС МАСКИ НО ПОНЕ С МАСКИ НЕ СМЕ ТОЛКОВА ГРОЗНИ С ТИЯ ГОЛЕМИ КРЪВЯСАЛИ НОСОВЕ - ОСОБЕНО ПЪК ЖЕНИТЕ ! НЯКОЙ СЕ МИСЛЯТ ЗА МНОГО УБАВИ БЕЗ МАСКА НО ГРЕШАТ !
  • 39 КовидманЯк

    0 8 Отговор

    До коментар #20 от "ОвцеСтеБееееееееееее":

    Матрично зомби си ти.
  • 40 българина винаги е бил много тъп

    2 49 Отговор
    особено докато не легне болен - тогава поумнява !
  • 41 Аман от специалисти

    4 74 Отговор
    Какъв си ти бе,Йотовски ?!?! Имаш ли необходимия научен ценз, образование ...поне кръжок .... за да ми преценяваш кое как е в медицината и в науката, и от кое няма смисъл? Като ти кажат училите за това хора, носещи цялата отговорност, да носиш маска, ще носиш..... ако ти кажат и на челото ще си я сложиш, нищо че не разбираш защо....нормално е да не разбираш.... За това държавата е на това дередже, понеже всеки много умен и не признава други авторитети....страната на Дънинг - Крюгеровците е това.....

    Коментиран от #45, #46

  • 42 Анонимен

    45 0 Отговор
    Ето и един нагледен пример от април 2020 година за това, че пред закона и мерките всички сме равни, но някои са по-равни! "Кунчев (без маска от залата в МС) - носете маски на закрити общестени места.
    Мутафчийски (върнал се от Италия предния ден в същата зала) - всеки влязъл от Италия подлежи на 14 дена карантина."

    Коментиран от #56

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 БеГемот

    3 22 Отговор
    Ко толкуз и без това си криете очите зад очила и една маска таман ще потвърди безличната ви страхлива същност...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 БКП

    3 43 Отговор

    До коментар #4 от "пациент":

    Човека може да има погребална агенция, захлебил е яко през последните години! Маски долу и без ваксини, че да върви бизнеса.
  • 49 Радостин

    33 1 Отговор
    Прав е човека!
  • 50 Ггтжг

    2 31 Отговор
    Тоя да се скрие
  • 51 Ффф

    40 0 Отговор
    Носих маска, дезинфекцирах себе си и наоколо и два пъти го карах. Втория път сравнително леко, но не искам пак. Маската на 35 + ме задушава. Страх ме е от т. нар. ваксини, които хем не действат на омикрон, хем ни ги пробутват всеки ден. Е, какво да си мисли човек?! За две години и половина психясахве напълно.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ххх

    31 0 Отговор
    80% са сила. Само така! Маски долу!
  • 54 Охо-бохо

    38 1 Отговор
    Ковид е най- мащабната измама в човешката история! Чрез медийно афиширан медицински "проблем" се пренасочиха парични потоци и се постигна управление на финанси с планирана насоченост с голяма лекота и без действителна съпротива.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 какви картофи за окопаване туй време

    0 8 Отговор

    До коментар #42 от "Анонимен":

    ти май си КОПИПАСТЕ
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ние не искаме

    17 0 Отговор
    Но ТЕ искат. Сблъсъкът е неизбежен, а може би, и кървав. Неилибеларизмът трябва да умре.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ЕМИГРАНТ

    15 2 Отговор
    ХВАЛА на такива Българи като Емил Йотовски ! Бог да пази България 🇧🇬 🙏
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 безпартиен

    13 0 Отговор
    Когато гащите спрат п.ръднята,тогава и маската ще спре вируса!
  • 65 безпартиен

    8 0 Отговор
    Вярно ли е че са произведени ваксини за 76 милиарда долара????А те всички имат и срок на годност,та за това бустер на бустера на бустера докато се похарчи всичко!
  • 66 Неовца

    0 10 Отговор
    Не, без глупави призиви от некомпетентни, но дълбоко убедени в правотата си хора.