Last news in Fakti

12 Август, 2022 09:00 4 472 38

Терорът вече е от нас

  • терор-
  • пандемия-
  • маски

Неусетно бяхме докарани до състояние, в което за да оцелеем трябва да блеем в хора

Терорът вече е от нас - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще обясня.

Нека си представим, че се намираме в голям магазин. Толкова голям, че големината му излиза извън пределите на малката ни клета държава. Купили сме си каквото ни е необходимо и сме на касата. Касиерката е нахлупила маската до долните си клепачи, както се изисква по устав. Тя е нервна. Много нервна. И на втори план много уплашена. От страх е загубила способността за логично мислене и нормално общуване. Непоколебима е и няма да ви обслужи ако не си сложите маската.

Вие, разбира се сте без маска, защото не вярвате в работното време на коронавируса, нито в неговите навици да заразява само на определените за това места… но това е друга тема. Ядосвате се, че касиерката се държи като фелтфебел. Тръскате кошницата на касата и демонстративно си тръгвате.

И резултатът от това е… никакъв.

Защото не предполагате, че там някъде от другия край на камерата, която е над касата стои мениджърът, който следи какво прави касиерката. Тя, милата, има устно предупреждение, че ако обслужи клиент без маска ще я глобят с тридесет лева. Ако обслужи двама без маски, то глобата за деня ще бъде повече от надницата ѝ. Това е достатъчно всяка една касиерка да се поддържа в полупобъркано състояние ако нейните клиенти са хора, решили да не се държат като телета.

Касиерката е отчаяна и вече почти крещи всички да си слагат маските. Ако има картечница, повярвайте, ще я използва. Тя има семейство, деца и ниска заплата… А с тези глоби нещата отиват напълно по дяволите.

От своя страна мениджърът, който дебне за случващото се, също е с опънати нерви. Знае, че ако допусне инцидент в неговия обект ще бъде глобен или направо уволнен. Знае, че проверка ще има, затова не отлепя очи от камерите. Знае, че ако го уволнят това е край на лизинга на колата, край на ипотеката на двустайното жилище и край на нездравото му семейство, което се крепи само на факта, че глупавата му жена вярва, че той е млад и успешен бизнесмен. Затова той е свиреп и ще смачка с мениджърските си лапи всяка една свободомислеща касиерка.

Никой не се интересува от това дали ще се продадат няколко шампоана и няколко франзели в повече. Ще обяснят загубите с пандемията. И толкова. Ние, като клиенти ще останем с гнева си и дотам.

Въпросът е как да не се стига до този терор. Иначе машината е смазана и само трябва да получи команда за да започнем сами да се мачкаме. Неусетно бяхме докарани до състояние, в което за да оцелеем трябва да блеем в хора. Всъщност, дори тогава няма да оцелеем, защото овцете в кошарата не оцеляват. Само се изчаква най-удобния момент да бъдат заклани.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пъци

    69 7 Отговор
    "...., защото овцете в кошарата не оцеляват. Само се изчаква най-удобния момент да бъдат заклани."
    Не е само за пандемията това,...не е.,и филите и фобите са в различни кошари вкарани,ама...кошари.

    Коментиран от #36

  • 2 Много

    22 104 Отговор
    Злобен и комплексиран памфлет. Защо публикувате неща написани от явен комплексар
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    82 10 Отговор
    Много добра статия ‼️‼️
    Чудно защо има толкова малко посещения и коментари 🤔🤔
    Явно заглавието и снимката "продават"❗

    Коментиран от #17, #33

  • 5 среднощен

    80 5 Отговор
    "...Неусетно бяхме докарани до състояние, в което за да оцелеем трябва да блеем в хора. Всъщност, дори тогава няма да оцелеем, защото овцете в кошарата не оцеляват. Само се изчаква най-удобния момент да бъдат заклани."; Покъртителната истина събрана в няколко думи...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Факт

    72 2 Отговор
    Явно има не разбиране на ситуацията! (не в магазина - в света!) А ситуацията е следната : политиците и олигарсите се оказаха една от голяма част от надстройката на обществото ! (Защо са надстройка - защото от тях няма материален продукт, но участват в преразпределението на парите .) И ако наистина има демокрация - те ще са преходни! За да запази статуса си цялата тази надстройка трябва да остане на власт ! А това не става с "демокрация" , а с диктатура! Та короната CoVid19 играе точно тази роля - въвежда други нива на диктатурата! Проста цел - да се управлява "електората"!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гжасокл

    58 7 Отговор
    Този които ги измисля тези терористични мерки с маските, трябва да бъде тричан показно. Нарочно правят хората на луди. Маските не пазят и ефекта им клони към 0 но за да ни напомнят че сме овце ни командват днеска с маска утре без маска и така. Заговора е на високо над национално ниво, а по места ни облъчват с платените си "лози" и професори на кило. Но тези платени мошеници трябва да знаят че избухне ли големия гняв, ще бъдат начупени от хората и няма да могат нищо да си купят с грантовете и подкупите. А гнева тлее.
  • 10 Псевдоним

    34 3 Отговор
    Всеки, който е чел за концлагерите знае, че част от надзирателите също са били концлагеристи. Дядото на един приятел избягва от такова място, бос през зимата. Благодарение на такива хора ни има нас сега.
  • 11 Как се е промъкнала

    50 2 Отговор
    подобна статия. А свободата Санчо е на върха на копието.
  • 12 какъв е тоя

    11 55 Отговор
    изпа...дняк който си мисли че е нещо повече от другите. Много комплексирано човече
  • 13 Браво на човека

    58 7 Отговор
    За втори път чета негова статия и се радвам,че все повече нормални биват допускани до широката публика (овцете) та дано поне още на някой му закачи скобата у тиквата...
  • 14 Бранимира

    51 6 Отговор
    Много точно казано!
  • 15 Неовца

    10 43 Отговор
    Когато живееш в някакво общество, спазваш правилата му. В противен случай се изпада в идиотската ситуация всеки да си прави каквото смята за правилно. Проблемът е, че това може да не е правилно според друг индивид с "изявена индивидуалност". Така се стига до ситуация "с твоите камъни -по твоята глава". Изобщо ние българите искаме ред, ама хем всеки да си го създава, хем редът на другите да не му пречи.

    Коментиран от #26

  • 16 Човека КоZа

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "Глупости":

    Бимли си четвъртия бустер срещу ламбда вариант 2.1?! 🤭
  • 17 Гост

    33 4 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Естествено. Хората не обичат да ги карат да мислят. Предпочитат зрелища и клюки. За жалост.
  • 18 Реалист

    25 1 Отговор
    Да, машината на терора ни докара до това или да блеем или да не ядем. Ето за това считам че о Сталинската трябва да решим проблема. Има машина - има проблем. Няма машина - няма проблем!
  • 19 Шарко

    31 5 Отговор
    Абсолютно точно казано, но трябва като се чете и да се мисли. А не всеки го може.
    Браво на автора!
  • 20 Хаах

    14 2 Отговор
    А може и така да е началото.
    Спираш магарешката талига на паркинга на магазина.Там те чакат двама тарикати на ГЕРБ да те таксуват извънгабаритно.Тръгваш към входа и там те чакат дузина просяци.Отминаваш ги с безразличие, защото си злобен, ДРЕБЕН, вреден и си гледал вечерта предаввнето на Солавьов по Росия 1.Там вътре, може и десертация да се напише, преди да стигнеш до касата.Та така, питанката е, кое налага да се вменява на гражданите и обществото, че апокалипсиса ще се случи, ако не ги оставим свободно да ни крадат, изнудват и рекетират.
  • 21 тттттт

    6 35 Отговор
    Пълни глупости. То никъде не пише,че трябва да ходиш с гащи/ и акъл де /, ама пробвай се на обществено място без тях / гащите/. Та така и с маските въпрос на свикване е, а донякъде и на възпитание и дисциплина.

    Коментиран от #24

  • 22 БеГемот

    24 3 Отговор
    Това е доброволното робство на капитализма ...няма директен терор а само скрита заплаха...това е бясно въртяща се въртележка и там където центробежната сила е най голяма с е случват трагедии...
  • 23 Напиши коментар

    25 3 Отговор
    По същество е така, НО! Преди да стигнем до касиерката и мениджъра, да си зададем основния въпрос - ВАЖАТ ЛИ ЗАКОНИТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА И ИНСТИТУЦИИТЕ, ИЛИ САМО ЗА ГРАЖДАНИТЕ. Изискването да се носят маски Е НЕЗАКОННО! От тук възниква въпроса - Кой и защо издава незаконни заповеди и защо органите на реда ги налагат чрез административен произвол? Щото ако държавата и чиновниците, могат да си правят каквото си искат с гражданите, май сме загубили мача.
  • 24 читател

    6 15 Отговор

    До коментар #21 от "тттттт":

    по погрешка поставих минус, но не мога да върна оценката
    иначе поддържам коментара
    и добавям
    след като автора разбира добре мотивите на всички зад маските в магазина, защо не постави маската само за кратко, докато плаща на каса,
    пак ще бъде демонтсриращо неговото отношение към това,
    иначе както сам е казал - от неговото действие резултат никакъв
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ЧУЙ ЧУЙ

    7 3 Отговор
    .....а коланите каските и КЪСИТЕ светлини на 36°ПО целзий.....пазят ли НА 100%....🤔или пазят от....И СЕГА КВО ЩЕ ПРАИМ,А😡
  • 30 Тъпанар

    2 22 Отговор
    Освен, че пише пълни просто ттии, авторчето ги пише и неграмотно . Истански фелТфебел. Драскач

    Коментиран от #37

  • 31 Даа

    2 8 Отговор
    И на пътя сме такива философи, всеки прави квото му изнася, резултата се вижда всеки ден!
  • 32 Аз па се чудим

    1 5 Отговор
    какво толкова намират хората в този Лидл?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 123

    7 0 Отговор
    Ако някой през 2019 г. ми беше казал за това, което се случи и се случва вече две години и половина, щях да помисля, че е избягал от лудницата. Това е напълно ненормално и подигравка с човека като такъв, но ние вече свикнахме сме роби. Просто био-единици с баркод. Ето това е жалката истина.
  • 36 Краснай клошар

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пъци":

    От няколко дни не дават копейки на рублоибриците, и малка част от тях тролат на версия с надежда да им платят някога, това е причината таварищ подлога.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.