Last news in Fakti

26 Август, 2022 13:23 5 856 135

Румен Христов пред ФАКТИ: ГЕРБ/СДС печели изборите. Въпросът е с каква преднина пред втория?

  • румен-
  • христов-
  • сдс-
  • герб-
  • избори

Дори и други да направят поредното правителство на компромиса и жаждата за власт на всяка цена, ще издържат не повече от 6 месеца, казва председателят на СДС

Румен Христов пред ФАКТИ: ГЕРБ/СДС печели изборите. Въпросът е с каква преднина пред втория? - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

СДС партнира на ГЕРБ, когато в страната се провеждат избори. Какво да очакваме сега, кой как се готви за вота на 2 октомври? Също така и колко е разделено дясното политическо пространство, в което няколко формации говорят, че са автентичните представители... Пред ФАКТИ говори председателят на СДС Румен Христов.

- Г-н Христов, как виждате представянето на ГЕРБ/СДС в предстоящите избори на 2 октомври?
- ГЕРБ/СДС ще бъдем първи на изборите. Нямам съмнение. Въпросът е с каква преднина пред втория? Това зависи до голяма степен и от кампанията ни. Да припомним на хората, че и двете партии - и ГЕРБ, и СДС, сме силни при решаването на кризи. Доказали сме го през годините. Не бива да забравяме какво направи СДС за държавата ни. През 1997 г. нашето служебно правителство извади България от политическата, икономическа, финансова и зърнена криза, в която ни хвърли БСП с правителството на Виденов. Днес, но някак удобно, се забравя ролята на БСП. Що се отнася до ГЕРБ, тя пое управлението на държавата през 2009 г. след световната криза през 2008-а и се справи успешно, както всички помним.

- „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ не се обединиха преди изборите. Това добре ли е за вас?
- Това е един тест за „Демократична България“. До каква степен ще успеят да си задържат избирателите или те ще предпочетат по-голямата сила – „Продължаваме промяната“. Добре е в бъдещия парламент проевропейските сили да имат солидно мнозинство, за да не допуснем опити за завой към интересите на Кремъл. Но не съм сигурен дали привържениците на „Демократична България“, най-вече тези на ДСБ, защото те се обявяваха за тъмно-сини и десни, ще им простят коалицията с БСП с идеята само и само да са във властта.

- Кой какво носи в коалицията ви? ГЕРБ е водещата партия, а СДС какво добавя?
- ГЕРБ е партията, която трайно присъства в политическия живот на страната, и има многобройни изборни победи. Това се дължи на нейния прагматизъм и стабилно управление, което се видя по време на техните мандати. СДС добавя всичко, което носи в най-новата ни история. Устоите на демокрацията у нас бяха поставени от СДС. СДС е партията, която промени България. СДС постави държавата необратимо на евроатлантическия път: политически плурализъм, свободното движение на хора, капитали и стоки, пазарна икономика, връщане на земята и другата заграбена собственост от комунистите, свободата на словото. И въпреки че вече 30 години много сили се опитват да унищожат СДС, не им се получава. Защото синята партия е символ на това, към което се стреми всеки свободомислещ човек.

- Социологията към момента ви дава първо място, но сте сами. Никой не иска да работи с вас…
- Няма как да се случи стабилно управление без първата сила, която ще е ГЕРБ/СДС. Дори и други да направят поредното правителство на компромиса и жаждата за власт на всяка цена, ще издържат не повече от 6 месеца. Това ли е хоризонтът на България?! Избори през половин година, нестабилност, криза след криза? Едва ли отговорните политици ще го допуснат. Така че нека да видим кой милее за страната, както и кой иска само лична реализация и реваншизъм.

- Отново се очертва да бъдете в опозиция?
- Нека да видим какви ще са изборните резултати. Когато хората не дават категорична победа на една политическа сила, трябва да се намира компромис. Компромис между партии с идеологическа близост, а не да се правят нелогични коалиции, които целят само и само да избегнеш този, когото по една или идруга причина мразиш. ГЕРБ/СДС нямаме проблеми да бъдем и в опозиция, но видяхме досегашните управляващи в последните 6 месеца докъде ни докараха. Ако пак се случи същото, горко на България!

- ГЕРБ/СДС, ДПС и „Възраждане“ може да имате над 130 мандата, ако гледаме социологията. Това опция ли е пред вас?
- Опциите се обсъждат при конкретни резултати, а не при хипотези. За СДС дебелата червена линия е БСП. Както и прокремълските партии.

- „Демократична България“ казват, че са дясното. Вие, от СДС, казвате, че сте дясното. Кой е дясното?
- Моля, нека изясним веднъж завинаги и да престанем с клишето, че „Демократична България“ са десни или са „градска десница“. „Да, България“ никога не са били десни. Те са неолиберали, центристи, но не и десни. „Зелените“ в цял свят са леви, няма как у нас да са десни. ДСБ разцепиха СДС, за да го унищожат, и се легендираха като тъмно-сини и още по-десни от СДС. Какво се случи? Нека да погледнем фактите. В политическите действия на „Демократична България“ ние видяхме последователна подкрепа за лявата Мая Манолова за кмет на София, за издигнатия от БСП за президент Румен Радев, съглашателство със социалистите при избора на 8 районни кметове в София, та чак до коалицията с БСП на местните избори в Нова Загора. Но „черешката на тортата“ е безспорно управленската им коалиция с БСП. И облъчването на хората от ефира с опорката им, че БСП били реформаторска сила. В социалистическата партия и днес има водещи фигури, довели България до най-голямата криза в най-новата ни история - зимата на Виденов. И точно „Демократична България“, които се заявават като десни, да се прегръщат с тези хора, но само и само с цел да са на власт, е цинизъм. Но явно това е нормално, ако погледнем произхода и кариерата на лидерите на „Демократична България“ - комунистически прокурори, потомци на комунисти и т.н.

- Защо СДС гледа към ГЕРБ, а не към „Демократична България“, примерно…
- СДС направи опит да бъдем заедно с „Демократична България“ още за европейските избори. Аз, като председател, бях приел като лична кауза обединяването ни с тях, защото имах илюзии, че те наистина са десни и можем да направим много за България заедно. Но в процес на преговорите се разбра, че те не искат СДС, защото целта им е не да работят с нас, а да ни унищожат. Е, не им се получи! С две думи – предпочетоха „зелените“ пред „сините“.

- Защо в момента, в който усетихте разклащане в управляващата коалиция на Кирил Петков, свалихте кабинета, а не изчакахте още?
- Ролята на опозицията е да показва „кривиците“ на кабинета. Не можем да премълчаваме очевадните им безобразия. Ние посочвахме проблемите и имахме ярко опозиционно поведение. Но те се самосвалиха. Разпадна се тяхната четворна коалиция. Ако бяха единни, нямаше как да ги свалим, защото имаха мнозинство. Може би трябваше да си изпият „горчивата“ чаша през зимата, но ако бяха останали, кризите щяха да се задълбочат и това нямаше да е добре за България.

- Напуска ли СДС емблематичния си офис на "Раковска" 134, всъщност? Сградата ще стане дом на европейските прокурори. Къде отивате?
- Все още няма развитие по казуса. Без място за политическа дейност и в предизборна кампания сме. Внуците на ДС, в лицето на Крум Зарков, си отмъщават перфидно на СДС за това, че ги свали от власт. Но притеснителното е друго. Стана ясно, че и днес, 33 години след промените, неразградените мрежи на репресивния комунистически апарат продължават да влияят на политиката и икономиката ни. Това е големият проблем на България. А що се отнася до сградата на СДС, това е поредният опит да ни занулят, след като ни отнемат символа. Няма да успеят!


Поставете оценка:
Оценка 2 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нееее

    173 13 Отговор
    Тези кърлежи с 0.00001% къде се слагат и те?!
  • 2 само

    170 15 Отговор
    Ще спечелите килии с южно изложение !!!

    Коментиран от #114

  • 3 Реалност

    113 28 Отговор
    Днес в акетата на този сайт в който по принцип е най голямата концентрация на гербери,путинофили и най обкновени тъ..ци ГЕРБ събра 15% а ПП 20%

    Коментиран от #9, #11, #15

  • 4 Индийски БИВОЛАР

    92 9 Отговор
    що е ТО СДС и има ли почва у нас-не беше ли КДС
  • 5 Който

    84 4 Отговор
    последен се смее , най - добре се смее !
  • 6 Бодже

    101 13 Отговор
    С ПЛАТЕНАТА ПРЕДНИНА ОТ БРАТЯТА РОМИ.

    Коментиран от #101

  • 7 МАЛОУМНИКА

    80 6 Отговор
    ТЕПИГЮЗ, по точно на български - тъпак€
  • 8 123

    9 59 Отговор
    Да, ГЕРБ печели, но СДС може да я спъне при правенето на кабинет. И това може да коства цялото бъдеще после на ГЕРБ! Но нека видим резултатите.
  • 9 япа тоя

    51 8 Отговор

    До коментар #3 от "Реалност":

    Едно паве и некой по висок мост с главата на долу

    Коментиран от #91

  • 10 Ванч

    98 18 Отговор
    Тоя луд ли е ? ГЕРБ ще са 3-ти след ПП и Възраждане. Само най-долната и продажна част от населението продължава да гласува за ГРОБ.

    Коментиран от #17, #76

  • 11 Максимум

    80 16 Отговор

    До коментар #3 от "Реалност":

    ГЕРБ дори и с помоща на Радев и купените гласове 12-15%.МАКСИМУМ
  • 12 Именит

    93 11 Отговор
    Тоя гербаджия е дал на късо в жегата
  • 13 Беловеца

    76 8 Отговор
    Не си хабете парите за кампании.Пазете си ги за свещи.Вие сте вече бита карта.
  • 14 Омерзен

    96 9 Отговор
    Абе Муньо, кого представляваш, какво СДС? Сега сте само подлоги на шайката на Боко. Дори да спечелите изборите, никога няма да ни управлявате повече, а и знаете какво ви очаква!
  • 15 Даммм

    18 7 Отговор

    До коментар #3 от "Реалност":

    Абослютно вярно.
  • 16 Българин

    60 10 Отговор
    Защо хора без средно образувание имат право да гласуват?

    Коментиран от #23, #29, #132

  • 17 хахаххах

    28 11 Отговор

    До коментар #10 от "Ванч":

    Ще си говорим след изборите като ви отмаааме канчетата глупац. за 7 месеца ви закопаха за години напред ........... ЕРЕ У ЛЕВО
  • 18 ЧУЙ ЧУЙ

    24 5 Отговор
    ....зарежи...мижава работа е това ПЪРВО място....мандата винаги ги дават на втория

    Коментиран от #48

  • 19 Корупция

    42 10 Отговор
    По 80лв дават за глас партия "ГРОБ без ДДС"
  • 20 Една Голяяяма Лъжа

    58 6 Отговор
    Повтаряна хиляди пъти започва да звучи като налудничева истина. ! Много ви моля - разберете ГЕРБ Няма да спечели тези избори!!! Колкото к да ви се иска ! Няма! Бойко е вече минало. Показват го навсякъде като възкръснала мумия , но до остава мумия. Няма вече разни нескопосани изроди и калинки да ни плашат и полазват ! Свърши ! Това е ! Приемете го стари господа и слугинажи!
  • 21 яяяяя-гагагана

    49 3 Отговор
    Предлагам не повече от 2 мандата за депутат, защото много го превърнаха в професия! Едни и същи муцуни 30 години, това не е нормално.
  • 22 Бойкикев съм

    28 14 Отговор
    Мдаам, а втори ще са ДПС - главната заслуга за второто им място е на ДебилнаБългария и ПеПеРуди
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гладна кокошка

    38 8 Отговор
    Просо сънува.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Санчо

    33 7 Отговор
    Тоя малоумният не му ли омръзна?
  • 27 Киро Канадеца

    23 12 Отговор
    И да спечелите, все тая. Пак ще имаме 160 независими депутата

    Коментиран от #133

  • 28 Сенко

    42 5 Отговор
    Тоя е още по противен от Боко тиквата
  • 29 Пеяме

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Е ти нямаш и основно образОвание!
  • 30 Жоро

    40 6 Отговор
    ТОя пък печелил бил изборите. Маргинална партия, член на едно политическо нищо. И с кой ще управлява "победителя" ГЕРБ? С ДПС, Възраждане? Други опции няма. По добре дайте да видим кой крал кой лъгал от ГЕРБ да влезе в затвора да си излежи каквото му е отредено. Пък резултатите от изборите не са важни.
  • 31 хе хе

    23 3 Отговор
    И аз ще спечеля следващата награда на Филмовата академи, въпросът е колко членове ще гласуват за мен. 😄😄😄
  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    35 8 Отговор
    Тоя още живее в 1990-та ‼️‼️‼️
  • 33 Перо

    35 6 Отговор
    Падналите от небето измислени и корумпирани,коалиционни управници,провалиха протестите и надеждите на хората за справедливост, тиквата никога повече да не влезе в политиката!
  • 34 Баьо

    40 6 Отговор
    Ще ви се да сте първи. Първи ще сте по затворите.
  • 35 Мдааа!

    30 5 Отговор
    Статуквото пак се опитва да ви вкара в кошарата. Не пропускайте следващите парламентарни избори! Изненадайте ги неприятно, за да не ви изненадат те! ;)
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 избирател

    27 5 Отговор
    Нищо не печелите.
  • 38 Копейкин

    15 7 Отговор
    Ще отвея като куцо пиле 🍅!
  • 39 Обезличени

    41 3 Отговор
    Какво СДС, това са пиявици без морал, залепват се за някой и живеят на негоя гръб. Вие сте никой, вие загубихте отдавна образа си. Само по избори се диктисва този търтей по медиите и след това зимен сън. Спи и яде от чужда софра. Нула достойноство.
  • 40 Бибитко

    36 7 Отговор
    Кажете поне една причина наглата и крадливата мутра от Банкя и зависимите му слуги да бъдат на първо място след изборите на 2-ри октомври.

    Коментиран от #88

  • 41 Констатация

    23 5 Отговор
    урод.
  • 42 Фолк

    27 7 Отговор
    Много станахте маймуните на клона Герб. Вие, ДПС ВЪЗРАЖДАНЕ. Трудно ще си поделите министерските кресла.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 бягай бе

    24 4 Отговор
    дърт морук....
  • 45 Аз няма

    22 5 Отговор
    Да гласувам за ПП ГЕРБ и ДПС
  • 46 чичо

    16 4 Отговор
    ЛЕШОВ ЦЪРВУЛ,ГАЛОШ СЪНУВА !!!!
  • 47 ПБФ

    21 4 Отговор
    Прекалено много вярвате на социопатите, пардон лозите.
    Те по принцип пускат едни и същи прогнози от 15 години насам и дори не ви прави впечатление, че ви пробутват претиоплени манджи.

    Всякакви изненади са възможни на изборите. Да, възможно е и ГЕРБ да спечелят вота, Но нито мястото на първия е гарантирано нито това на втория, да не говорим за следващите по реда.

    Иначе, господина Хистов (бивш враг на всичко герберско) се опитва логично да успи публикатаи да й внуши, че мачът е свирен.
    Да, ама не! Мачът се играе сега и дори не е дошло полуъвремето, а резултатът е 0-0!
  • 48 ПП идиотите

    8 12 Отговор

    До коментар #18 от "ЧУЙ ЧУЙ":

    Дават по 100
  • 49 само така ще да е

    18 5 Отговор
    2 пъти поред ви предричаха първо място, ама не би, загубихте.
    С общи приказки вече не се печелят избори.
    Или правите нещо релано за хората илиу те ви бият шута.
  • 50 ЖЕГА7112136860ЖЕГА

    10 6 Отговор
    Стабилно и действуващо оравителство не може да има поне в близките десет години ако турците и евреите не орестанат да създават,ръководят и коалират оартиите в България! Няма значение кой ше спечели изборите и с каква преднина.Има значение дали "дълбоката държава",която е змиярник от малцинственни антибългарски групи съществува или несъществува. Ние сме под очевадно османско робство и това е ясно дори на чужденците.Французи ме питат защо приличам на белгиец или британец,тия в парламента в София на афганистанци и пакистанци.Какво да им отговоря? Ясно е какво...османско робство.
  • 51 Фи14

    18 3 Отговор
    СДС е винетката на джипа на Бойко-Герб, която му дава право да шофира по европейските дясно-партийни пътища и движения.
  • 52 Безсрамен човек

    23 4 Отговор
    Човек без морал и капка доблест
  • 53 Ива

    21 5 Отговор
    Мутрата от сик е абсолютен политически и физически труп и никога повече НАМА да управлява ! Пътник без обратен билет е !
  • 54 ти си срам

    19 4 Отговор
    Ей смотльо герберски, какво общо имаш ти със СДС бе продажник. Продаде името и и идеите на партията за мнооого пари.
  • 55 Селянин

    17 4 Отговор
    Ще взема 50 лв от сикаджията и ще гласувам против него и шайката !
  • 56 Умно село

    18 5 Отговор
    От наше село се взимаме парите от толупа и после дружно гласуваме срещу него и ГРОБ !
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Румен Христов Мухъл! Помниш ли

    21 4 Отговор
    ресторанта на братята Боби и Крум в Студентски град!! Там висеше като прани гащи!! Този, който те заведе на Раковска 134 е покойник вече и се обръща в гроба, като "вижда "с кой си станал Ортак!?
  • 59 ГЛАРУСА

    14 3 Отговор
    какво общо има това хю.м.не със СДС
  • 60 Корги

    9 6 Отговор
    Знаем. Циганският вот е на ваша страна. И с Възраждане ще си направите правителство. Нас кучетата ни яли.
  • 61 Бате Бойко

    7 3 Отговор
    Начи напоследъка си мислиме народа така ни обича каде ако одиме да се изходиме у грацкио кенеф, след време че отворат музей тамна! Е ли е верно това питаме у анкета, одговарайте брже?!
  • 62 Ще.......

    17 2 Отговор
    Най много да спечелиш, шут в дзурлата противна.
  • 63 СДС УМРЯ А ВИЕ СТЕ ПРЕДАТЕЛИ

    17 4 Отговор
    И долни п,одоги на ТИКВУН
  • 64 ТАКА ЩЕ СТАНЕ , ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛИ --------

    10 7 Отговор
    НО ИМА ЕДНО НО ........ НИКОЙ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ НА ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА И ДЕН ...... ЩЕ ГИ СВАЛИМ ВЕДНАГИЧЕСКИ ! НАПЪЛНО ДЕМОКРАТИЧНО - НАЛИ !?
  • 65 1:1

    11 4 Отговор
    Тоя защо се прави, че не знае защо ГЕРБ го държат в коалиция? СДС е скъп спомен за демократични промени и надежда за нов начин на живот. Днес СДС има 10 000 гласа в национални избори, ама в коалиция с ГЕРБ играе роля на емблема на Мерцедес върху Москвич Алеко!
  • 66 ТОЯ НЕ МУ ЗНАМ ИМЕТО ДАЖЕ

    14 4 Отговор
    ЗНАМ САМО ЧЕ ЯДЕ ОРЕХИТЕ С ЧЕРУПКИТЕ И ПИЕ ВОДАТА ЗАЕДНО С ЧАШАТА !
  • 67 крис

    18 3 Отговор
    СДС отдавна не съществува
  • 68 Taka така

    13 4 Отговор
    Никакъв шанс вие даспечелите вие вече сте архивирани
  • 69 Отвратен

    16 6 Отговор
    Пий си хапчетата Румен, няма никакъв шанс да спечели герб гепи изборите. Тези крадци ограбиха Държавата с милиарди от Европа и прогонени два милиона души по света. Никога Тези примати и крадци на власт!!!!!!!!
  • 70 ежко

    11 3 Отговор
    На христовите им върщи работа само победа с 50+%.Дали ще са 20,25 или 30% няма голямо значение.
  • 71 Хаха

    15 5 Отговор
    ГЕРБ ще спечели ама друг път, няма да има отстъпки нито спокойствие да го знаете ГЕРБерски крадци !
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ИмаТаковаДвижениеZаВъзражданеНаГЕРБ

    13 11 Отговор
    Коалиция Газпром ГЕРБ-копейки, Д(П)С-и.т.н., пРезидент, ще загуби катасърофално !
    Следва импйчмънт и съд за руските агенти и подлоги !
  • 74 Мнение

    17 3 Отговор
    СДС отдавна няма. Има няколко човека покрай Румен, които се закачиха за ГЕРБ. А тези ги приеха, защото им трябваше това:ГЕРБ тире СДС
  • 75 гост

    13 4 Отговор
    гладна кокошка просо сънува
  • 76 Копейка - Она утонула!

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ванч":

    Във ФБ ли ще се гласува, че копейката е преди създателя си ? :)))
    Нова Загора 208 гласа за копейката от 22 992 възможни . :)))
  • 77 Механик

    12 4 Отговор
    Все ми е на акъла, че именно заради СДС, ГЕРБ няма имат успех. То не че без СДС ще имат кой знае какъв успех, но със СДС ще потънат.
    Хората се умориха от предатели и крадци, които при това са тотално неадекватни. Държавата ни е във война поради слугинажа на последните харвардски третополови. Днес в магазина видах, че месо под 12 лв. няма. А преди година се бе вдигнала цената на 7-9 лв. Горивата отиват към космоса, газ няма- има приказки за някакви митични танкери и пр. при това на неприлична цена.
    Зимата ще е страшна. Виденовата зима (предизвикана от МВФ с цел да сломят вироглавия виденов) ще ни се стори лято.
    Машините за иборите са вече нагласени. Ще кажете "как така?". Ами така. Работата ми ме свързва с много хора. За всичките последни 15 години, нито един близък, познат, клиент и пр. не е гласувал нито за герб, нито за харвардския тъпигьоз, а герб 12 години на върха, пък после и харвардските калинки. Как става това? Много просто. Не е важно кой за кого гласува. Важно е кой брои резултатите.
  • 78 Как продадохте СДС,

    12 3 Отговор
    мерзавци ! Къде е Сашо Йорданов, мазникът мазен ?
  • 79 Рафаил

    8 4 Отговор
    Цялата администрация в България, всички държавни служители, военни и полицаи и тези, които искат да бъркат в кацата с мед и ромите ще гласуват за вас. Но останалите никога.
  • 80 Пенционерарумбурак

    10 3 Отговор
    Румка не разбрахме от тирето ли сте или от числото. Имате ли четвърти за белот или ше се таковате с началника?!
  • 81 Кукумицини

    11 5 Отговор
    Силни сте при краденето на еврофондове, не при решаване на кризи.
  • 82 Чочо

    10 4 Отговор
    Айдеееее...още един "Борисов".
  • 83 Анонимен

    9 5 Отговор
    Няма начин това да са победителите. Ако се случи, става въпрос или за подмяна на вота, или за грешка в чипа на народа/по думите на един бивш министър-председател/.
  • 84 Край

    4 7 Отговор
    Въпросът не е кой печели изборите и с каква преднина, А КАКВО от това? Ние и на Герб сме му сърбали попарата и "експертизата".
    Бойкот на тези избори - избори по сегашната система не променят нищо.

    Коментиран от #86

  • 85 Сегашните

    7 11 Отговор
    ПРОМЕНЕНИ нищо не могат Ако не беше СДС сега щяха да пътуват до СССР и да учат в Московския и Софийския за РАЗВИТИЯ социализъм и комунизъм / Простчък народа /каво да правиш
  • 86 Дуай Липа

    3 8 Отговор

    До коментар #84 от "Край":

    бойкот връща герб и дпс. Мисли! Или мълчи!
  • 87 бойко

    5 3 Отговор
    олиго май френд
  • 88 И аз да кажа

    7 12 Отговор

    До коментар #40 от "Бибитко":

    Ами например, че по негово време се построиха много неща, заприличахме на бяла държава и на обикновените хора започнаха да им остават пари за такива неща като почивки в чужбина и инвестиции! Само мързеливите и невежите, и комунягите, научени само да "ръководят" бяха недоволни! Не ме интересува дали се е крало, след като имаше явен напредък. Следващите затлачиха всичко и крадат повече. Проклет да е Радев!

    Коментиран от #115

  • 89 Алибито на

    11 4 Отговор
    тиквата се изходи
  • 90 Живков

    8 7 Отговор
    Променените зубрачи дето ще оправят държавата научили в Харвард как се краде идват да се нати скат по парапетите да шмъркат и да лъжат / Народът простичък = ВЯРВА
  • 91 Незапознат

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "япа тоя":

    Може и да го изпревариш!

    Коментиран от #100

  • 92 Руzко-българска мафия

    4 8 Отговор
    Ето и доказателството че служебните играят в полза на Газпром. Престанали са да подават заявки към Газпром и така не изпълнява договора, с което осуетяват иск за пропуснати ползи. И отварят мегдан за насрещен иск от Газпром по клаузата вземи или плати. Само за 25 дни Радевия кабинет нанесе щети за милиарди. Как мислите , дали е “безплатно?”
    Министърът лъже, че се съветва с юристи за казуса с арбитражното дело, защото НЯМА юрист или юридическа кантора по света, която да посъветва клиент да се разбъбри толкова безотговорно по темата в медиите. Което няма как да не бъде използвано от отсрещната страна. Ако е имало съвет, то той е бил единствено : "Млъкнете".
    Забелязвате ли, че опорките на недоразумението служебен енергиен министър и енергийното гуру на ГЕРБ съвпадат едно към едно? Най-вероятно Борисов е обяснил на Радев каква е хранилката на Газпром и са се разбрали заедно да сучат.
  • 93 Свобода от руZкия нашественик!

    9 6 Отговор
    Груба сметка за цената на 12 години герберски евроатлантизъм:
    1. АЕЦ Белене - 1.2 млрд лв загубено дело плюс поне 800 млн заради възстановяване на проекта
    2. Турски поток - 3 млрд лв
    3. Непоискани трансграничните такси за Трансбалкански газопровод заради Турски поток - 2 млрд лв
    4. Предоставена от ЕК, но непотърсена от Газпром компенсация за над 2 млрд лв
    5. Забавен интерконектор с Гърция - поне 2 млрд лв
    6. Нарочно забавена модернизация на армията, за да се поддържа ремонта на руски самолети в Русия - поне 1 млрд лв
    7. Пропуснати ползи от сделката за БТК, където държавата не упражни своя контрол при продажбата й на ВТБ Русия - поне 300 млн лв
    8. Поддържане монопола на Лукойл - поне 10 млрд непостъпил акциз и данък печалба
    9. Продажбата на Булгартабак на ВТБ Русия, вместо на стратегически инвеститор - поне 400 млн лв
    10. Невъзстановени депозити на държавни компании заради ниска събираемост от КТБ- 1 млрд лева
    Общо: над 20 млрд лева

    Коментиран от #99, #107

  • 94 толупа

    11 4 Отговор
    хубаво че го има този май е по голем толуп от мене

    Коментиран от #116

  • 95 Боже

    11 4 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 гост

    4 8 Отговор
    Само Възраждане.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Бай Дън

    12 4 Отговор
    Този бил СДС. Господи слез си събери версиите. В СДС имаше достийни и умни хора. Такива като този разбиха СДС. Сега се присламчиха към ГерП, партията на прислужницате на БКП.
  • 103 БСП КОМУНЯГИТЕ В ШОК......

    4 10 Отговор
    Пак ша ни опраскат....както през последните 12 години....
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 БСП В ШОК

    6 6 Отговор
    Май пак ше сме политически пълнеж в парламента.
  • 106 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    2 8 Отговор
    Спука ни от бой това СДС.....и преди и сега...
  • 107 Биг дик

    3 4 Отговор

    До коментар #93 от "Свобода от руZкия нашественик!":

    Потресаваща равносметка,при това реална.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Ники чука

    9 2 Отговор
    Герб и ДПС са мафия а СДС не знам какви са
  • 111 Сашо Костов

    11 1 Отговор
    абее Христов я да те питам ти каква работа имаш с Комуниста другаря Борисов член на БКП я кажи я кажи
  • 112 Точен

    2 7 Отговор
    Възраждане печели изборите.
  • 113 Roze може

    3 4 Отговор
    ГЕРБ и СДС печелят изборите и край с България... ставаме руска губерния с губернатор Радев
  • 114 Бай Митко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "само":

    Хайде сега пък и екстри.
  • 115 Бинго

    7 0 Отговор

    До коментар #88 от "И аз да кажа":

    "... по негово време се построиха много неща ..." И какви неща се построиха интересно? Фабрики? Заводи? АЕЦ?
    А сетих се замъка в Барселона! Къщи за тъщи! Лошокачествено изградени пътища за много липсващи пари и надписи "Магистрала" и кажи друго какво, че не се сещам? А да изграден чекмеджебанк!
    Никога повече ГЕРБ и бибитката.
  • 116 Тоя ли

    3 0 Отговор

    До коментар #94 от "толупа":

    Тоя хич го няма.
    Данчо ментата го вика в ДПС-то.
  • 117 Никой не

    2 0 Отговор
    Трябва да гласува.Безмислено губене на време и изхарчени пари на вятъра.
  • 118 хаааа1

    4 0 Отговор
    Тоя се е надрусал...яко
  • 119 Дано е с голяма преднина,

    1 2 Отговор
    Че ни замина държавицата от тия
  • 120 Хм...

    0 3 Отговор
    Е то само това остава ГЕРБ да спечели изборите...лелеее..и ДПС, БСП , копейките и янев, тогава да идва за премиер Медведев, портиер да е радев, копейкин да поведе армията срещу НАТО, Митрофанова да пее в дует с Лили Иванова, гълъби да летят като Сармати...абе нямали някой който да запали тази руска лудница в която ни вкарват в момента?????

    Коментиран от #128

  • 121 Драго

    1 0 Отговор
    На предните избори се получи следното: Гласуваш за ПП, получаваш Корни!
  • 122 Да бе да

    1 0 Отговор
    "ГЕРБ/СДС ще бъдем първи на изборите. Нямам съмнение."


    Аз ви виждам като управляващи 😂 ....
    На кенефите пред банята ! Но има и други възможности 😁

    Коментиран от #123

  • 123 Танас

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "Да бе да":

    Аз пък вече не познавам човек, който ще гласува за ПП?

    Коментиран от #124

  • 124 Да бе да

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Танас":

    "Аз пък вече не познавам човек, който ще гласува за ПП?"

    Това е защото , повече от нормалните хора те отбягват 😁
    Но не губи кураж , било на бяла кобила и след него сопола, салафи и супер мен 🤗🙄

    Коментиран от #125

  • 125 Да бе да

    0 0 Отговор

    До коментар #124 от "Да бе да":

    "било на бяла кобила " да се чете боко на бяла кобила ! Автокоректор !! Извинявам се
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Сдс

    2 1 Отговор
    е мафиотска структура още от иван костов, сега се е присламчила към по-голямата мафия на тулупа. Успех в падението ви
  • 128 Да но

    2 0 Отговор

    До коментар #120 от "Хм...":

    ако гласуваш за ПП получаваш Нинова барабар с Бойко Рашков Изирай по малкото зло
  • 129 Плутон

    0 0 Отговор
    СДС. Какво е това!

    Коментиран от #130

  • 130 Живков

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "Плутон":

    СДС е това че лятото нямаше да си на море а на бригада .Но ако си роден след 1990 г няма как да знаеш.ЗАТОВА че чети повечко .питай и тогава пиши
  • 131 Славчо Великов

    0 0 Отговор
    МЕКЕРЕ и то не какво да е, а ГОЛЯМО, КИРЛИВО МЕКЕРЕ, с още по големи букви.
  • 132 Лея 13

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    За да има кой да гласува за ПП и ДБ.
  • 133 Лея 13

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Киро Канадеца":

    Мухъл...Ти от коя паралелна вселена пишеш:))
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Нострадамус

    2 1 Отговор
    ГЕРБ ще загубят и тези избори и след тях Борисов ще подаде оставка. Но нека си помечтаят още месец, после идва реалността :)