Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 08:24 4 099 52

Положителни проби! Започна тестването на полицаи за наркотици и алкохол

  • полицаи-
  • тестове-
  • дрога-
  • алкохол

Синдикатите в МВР са против проверките

Дни след като беше обявено, че и полицаите ще бъдат проверявани за алкохол и дрога, тестването вече започна по места. В Бургаско още в понеделник започнаха проверките в различни полицейски управления.

Генади Тенев е зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР). Той увери, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави. „Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни”, смята той. По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. Синдикалистът обяви, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат.

„Първо ще излезе фактът, че в МВР се използват лекарства за успокояване, което от години нашата организация е правила два пъти изследване и сме го подчертавали – от високия стрес и натоварване, но това се крие от МВР. Сега ще излязат и тези резултати от тестовете”, категоричен е Тенев. Той подчерта, че практиката през годините показвала, че въпросните тестове не показват реални резултати.

„Това е поредно безумие на МВР”, твърди зам.-председателят на СФСМВР. По думите му над 200-300 лекарствени средства съдържат вещества, които могат да бъдат отчетени от полевия тест.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    132 4 Отговор
    Сега ще изгърмят момчетата, дето са пушили марихуана. Вместо това просто да разкарат от системата всички татурирани талибани и силиконови мутреси.

    Коментиран от #52

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не и не

    194 0 Отговор
    Аааааа, проблем било, виждаш ли, че ползвали същите Дръг-тестове, които ползвали за тестване на шофьорите, а се знаело, че те дават голям % неверни резултати! А сега някой да коментира това, дoлни пpaceта!
  • 4 въпросче

    112 4 Отговор
    А с онази полицайка с очилцата,дето размахваше белезници и носеше стълба,какво стана? Нещо я скриха от полезрението на хората.

    Коментиран от #14, #36

  • 5 Анонимен

    150 0 Отговор
    "По думите му над 200-300 лекарствени средства съдържат вещества, които могат да бъдат отчетени от полевия тест."
    Да де, но не ви пречи да тормозите гражданите със същите тестове. Да не говорим как по медиите изкарват всеки шофьор дрогиран по подразбиране.
  • 6 Реалист

    31 2 Отговор
    УШЕВ на вена това е закон!
  • 7 Д. Димитров

    139 1 Отговор
    Значи когато става въпрос за обикновен шофьор на който теста му е фалшиво положителен, няма проблем и никой не вдига врява... човека е виновен и точка! Ама сега когато същите тестове се прилагат и на полицай вече проблема е голям и тестовете все пак не били толкова верни и много от тях били фалшиво положителни.... Смешни сте! До кога?

    Коментиран от #21

  • 8 Много

    75 2 Отговор
    Правилно Толкова дрогирани полицай че закъсняхте с проверките
  • 9 Да им

    50 0 Отговор
    сложат и по една камера на мундирите за ориентация в пространството
  • 10 бай Иван

    84 0 Отговор
    А така,за шофьори може за полицай не може от тези тестове БЪЛГАРИООООООООООООООО
  • 11 Гледах по Нова телевизия

    70 3 Отговор
    Как един оневини всички престъпници хванати с тестове за наркотици като каза, че са не ефикасни! За да защити колегите си всеки сега ще казва, че пие лекарства, а не се дрогира! Дори и да има дефектни всеки може да си направи кръвни тестове и няма за какво да се притеснява!

    Коментиран от #15

  • 12 Пеци

    78 0 Отговор
    А за интелигентност???Кога?
  • 13 Нищо ново

    65 0 Отговор
    И полицаите са като политиците и държавните служители - като ги хванат в нарушение - БОЛНИ! Полицаите с обиколка на ханша над нормата както тренират - крос или гребане с лъжица, придружено с ракийка? После - медикаменти за високо кръвно и стрес! Ами то си е стрес да накараш 100 кг полицай да тича!
  • 14 Пеци

    34 0 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    Снимасе в порно филм с белезници и на стълба с много силикон
  • 15 Тупан техно

    38 12 Отговор

    До коментар #11 от "Гледах по Нова телевизия":

    А докато си чака кръвният тест, който излиза между 3 и 6 месеца, след като го уволнят и му лепнат петното пред работодател, семейство, близки и приятели, след като не го вземат никъде на работа, защото няма книжка и е намазан от милиционерите - какво да прави бе, МОЗЪК!?

    Коментиран от #22

  • 16 Пеци

    58 0 Отговор
    И от кВо толкова са стресирани ???Да съпровождат коли на разни наркомани и бандити,или като ти задава въпрос "Сега кВо правим" Голям стрес няма що.

    Коментиран от #31

  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 2 Отговор
    А за политиците КОГАааааа ❓❓❓❓❓
    За разни Ze, К(у)рчо, бЛиз, Урсу(с).....
  • 18 Бивш човек

    26 0 Отговор
    Сменете теста с румънския и готово.

    Коментиран от #37

  • 19 АЛЛ

    45 0 Отговор
    .....да си дойдем на думата за абсурдните ви тестове,от които пак някой прави пари!!Като ги обърнаха срещу тях чак синдикатите им взеха да реват.Безсрамни тюмбели,алкохолици и наркомани събрани в едно!Ей това са полицаите в БГ.
  • 20 Някой си

    43 1 Отговор
    Щом нас ни тестват с такива тестове и носим последствията от тях, сега е редно и те да бъдат тествани със същите, нека веднъж и те разберат какво е ...
  • 21 Сдружаеат се и има синдикат

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Д. Димитров":

    Какво стана със съюза на българските автомибилисти, разните му институти за пътна безопсност и тем подобни неправителствени сдружения. Щом шофьорите могат да се организират и да протестират срещу високите цени на горива или тези на тежкотоварните машини срещу високи цени на пътни такси, значи може да се сдружиш и да се организира протест срещу фалшивите резултати от тестовете за дрога на улицата. Но понеже никой не му се занимава и поради яд да започнеш да скачаш срещу синдикалните полицейски организации, че възразяват срещу това масово тестване е като шопската поговорка Не е важно на мен да ми е добре, важното е на вуте да му е зле. Освен това като на кръвната проба излезе, че не си ползвал наркоти и осъдиш полицията, хем ще изкараш пари, хем с лавина от дела сами ще махнат тези тестове.
  • 22 Мозък

    28 5 Отговор

    До коментар #15 от "Тупан техно":

    А да оставим нещата така да ни "пазят" наркомани, които пускат наркомани да газят всичко наред! Ти помисли малко ако ти се случи на теб пиян и дрогиран полицай или престъпник бутне и убие твой близък друго ще пееш!
  • 23 Гайда техно до № 15

    36 1 Отговор
    Ами това, което правят и всички останали граждани - шофьори, станали жертва на произвола. С тях се случва точно същото, но никой не ги овъзмездява, когато съдът им отмени наказателните постановления и принудителните административни мерки. Разбира се, те имат право на искове в съда, за да им бъдат присъдени съответните обезщетения, но това отнема много време и пари. Когато обаче самите служители на МВР пострадат от това, което те сами прилагат върху другите, се вдигна страшна олелия. Защо?

    Коментиран от #27

  • 24 Хаджи Папурко

    19 0 Отговор
    Кръв и урина който се съмнява в тестта.
  • 25 гост

    19 0 Отговор
    А то оставаше и всички тестове да са отрицателни ха ха ха
  • 26 Хахаха

    29 0 Отговор
    По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати.

    Зад тези думи прозира страх, високопарие и дебилизъм.
    Значи всеки може да има грешка в теста, но за полицаите било незаконно.
    УВОЛНЕНИЕ за този.
  • 27 Тупан техно

    24 1 Отговор

    До коментар #23 от "Гайда техно до № 15":

    Нали и аз това пиша! Обясни го на "Мозъка" от 11, че нещо не вдява! Да те наклепат пред всички, да си загубиш работата и автомобила, пък върви обяснявай, че няма сестра! За милиционерите кръвните тестове излизат до дни, но за Бай Иван се чака между три и 6 месеца!

    Коментиран от #35

  • 28 Сталин

    21 1 Отговор
    Повечето РПУ та са криминални организации и техните шефове-масони изнудват дилърите на наркотици откъдето правят милиони. Магистратите и шефовете на РПУ та са от едни и същи масонски ложи и в повечето случаи са от племето с малките шапки,които работят за глобалната наркомафия ръководена от ЦРУ, МОСАД и МИ6
  • 29 Тъъъъъ

    19 0 Отговор
    По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати.

    Ами, с тяхните камъни - по тяхната глава.
    Значи много добре знаят, че тестовете им са фалшиви.
  • 30 Истината

    23 0 Отговор
    МОЖЕЛО ДА ИМ ОТЧЕТЕ ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ!!!!!АМИ НА ХОРАТА КОИТО СЪЩО УПОТРЕБЯВАТ ЛЕКАРСТВА А ИМ СЪСИПВАТЕ ЖИВОТА.ТОВА ЗВУЧИ Д И С К Р И М И Н А Ц И О Н Н О БЕ СИНДИКАТ.
    НЕ БИЛИ ПРОТИВ ПРОВЕРКИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 31 Данчо

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пеци":

    Да не ги бие циганина, защото му пречат да крадне.
  • 32 Синдикален лечител

    11 1 Отговор
    Има тестове дето могат да установят 6 месеца назад какво се взема
  • 33 Алл

    12 1 Отговор
    Всичко се връщаааааааа!!!!хахахах
  • 34 Помнете ми думата!

    19 0 Отговор
    Много хубаво и поздравления!
    НО!Тази акция,ще е като всичко нашенско!
    Всяко Чудо за Три Дена...!
    За съжаление...
  • 35 Гайда техно

    16 0 Отговор

    До коментар #27 от "Тупан техно":

    Прав си, но се опасявам, че няма да разбере. Този юнак е може би единствения във форума, който не разбира какво става всъщност. Учудващото е, че служителите на МВР, които трябва да служат за пример на останалите граждани, дават заден ход по такъв начин и то когато са лично засегнати, което е изумително...
  • 36 Друго Въпросче...!

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    А кво стана с онази русата полицайка,дето риташе зверски момчето в слабините...-захвърлено,като чувал зад колоните,при протестите срещу Борисов...?!?!
  • 37 Лудия касапин

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бивш човек":

    А какви са румънските тестове?
  • 38 Дими

    8 0 Отговор
    А такаа! Който се съмнява в теста, да дава кръв и урина, ама да си ги плаща изследванията!
  • 39 Шефьор

    21 0 Отговор
    Ха, безумие било да се тестват полицаите за алкохол и наркотици!? Това да не санаториум? Болните с лекарства за успокоение, да не им попадате! Я, ще Ви счупят от бой, я ще ходите по съдилищата поради ефекта на успокоението им! Полицай с потвърден тест за наркотици трябва да изхвърча на минутата от МВР! А, що се каса до приемащите лекарства да си взимат болничен.Я си представете, че някой на лекарства застреля някой!?!?Или пък сам се простреля, или пък се самоубие!? Хайде сега, обществото да ги търпи щото са стресирани!
  • 40 Иван

    17 1 Отговор
    „Това е поредно безумие на МВР”, твърди зам.-председателят на СФСМВР. По думите му над 200-300 лекарствени средства съдържат вещества, които могат да бъдат отчетени от полевия тест.
    Когато тествате шофьорите не е безумие, а сега олеле мале, с вашата тояга по вашата глава ха ха!
  • 41 кУмУнист

    15 1 Отговор
    Нас от простолюдието може да ни тествате с дефектните тестове и да ни вземате книжки и пари докато докажем, че теста е грешен, но величията от МВР не трябва да се тестват с тях, щот били дефектни а и милиционерите се нагълтвали с хапчета .

    Коментиран от #42

  • 42 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 0 Отговор

    До коментар #41 от "кУмУнист":

    Даже, може и да не успееш да докажеш, че полевия тест е грешен, защото може да ти сменят кръвния тест с теста на някой дрогиран, някой като убиеца от Шумен, дето излезе, че е чист и му изгоря колата-доказателство пред МВР! И тия работи ги вършат тези хубавци - полицаите!
  • 43 Никой

    2 0 Отговор
    Толкова им е ума на някои от системата, пред кабинета на алергология, да беше цивилен, но не бе пожарникаря, що се отнася до татуси, има хора със скрити и малки, нищо няма да стане последната пушилка, говорих с родители на полицаи и чакат новите хора, за да ги издигнат в данс, а майката е с психични отклонения, синчето й 1980. Но разведени, а мъжа й бивш е работил в работилницата, има златни ръце, живее с помакиня, а те са на власт и така ще е, а и материал няма в някои провинции, освен от маалата, там няма дрога, ако не си дригиран, значи си аптал, ако не крадеш също си сбтал, много се краде от милиционерите и продължават. Изход няма. Крадците имат чадър. Наркоманите също, ородаваши дрога, алкохол са на високи постове в мвр, щом бедняци от мвр, които ги знаят си изучиха децата по сф и им купиха жилища, а тати е в мвр, родители бедни на жена му, искашки пари, кво да продължаваме, близки сме до Турция по нрав и възпитание, казват го турците
  • 44 тестовете, с които се тестват полицаите

    11 0 Отговор
    са същите, с които се тестват шофьорите. Ние сме против, защото са неточни 🤣🤣🤣
    Няма дъно в тая държава. после защо се блъскат сами на пътя и носят стълби на наркотрафиканти 😵‍💫
  • 45 Анонимен

    5 0 Отговор
    В системата на мвр следва да се приемат силни мъже. А силният човек, би следвало да не се друса, да не употребава и приема антидепресанти и успокоителни. Всичко е до ген. Има от старите не пият дори и аналгин. Силен дух. Пийте млади само витамини. Това го правят и без нищо друго. Ген. Ген. Дори и за тютюна някои родители, които не пушат са против. В българия даваш под масата и си навсякъде ок. По телефона и всичко имаш. Който има пари ще има всичко. Беден човек жив дявол. 33 яко крадене беше и ще продължи да се краде.
  • 46 Гост

    3 1 Отговор
    Употребявалите отдалече се пазите и се чудите какво да измислите. На запад са ни казвали, мъж и жена пушат треви, от мъка, от трудности, че имат две деца и през тия три години са изнемогвали, от голям град морски са, инженери са, но работят навън каквото им падне, шофьор е мъжа, но приятелите им не ги следват, чисти са и хап в уста не слагат, само цигари, в бг по 10 на ден, а там повече. Всяко чудо в Бг за три дни. На запад законите нищо общо с Бг. Да сореш на забранена улица и след месеци ти закопчават колата и глобата е 300 евро, че си спрял на непозволен участък. В Бг всичко си върви по ония социалистически години. Всеки търси връзки и ти остави, а и от сега им търсят на внучетата им бабите деца пак от системата на мвр внуци. Знаят, че там са парите и си казват при пенсии от данс ще получават по 5,6 хиляди и над 100000 20 заплати. Живи и здрави да се. Ужте и пийте за ударените българи.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 0 Отговор
    А, сега дойдохме ли си на думата? Тези полицаи ще бъдат ли репресирани по същия начин, както хората с фалшив + тест? Направете масова разяснителна кампания, кои лекарства провокират фалшив положителен тест за наркотици, колко дни действат. Такива лекарства да се маркират, за да знаем! Не може да се чака 9 месеца за кръвна проба и през това време да си виновен! Пробата да излиза в рамките на деня и ако е +, чак тогава да те репресират! Не трябва да си виновен до доказване на противното! Или по-добре, да изхвърлят фалшивите полеви тестове и да ползват такива, които не дават фалшиви резултати!
  • 49 Синдикатите в МВР са против проверките

    7 0 Отговор
    и твърдо ЗА ново увеличение на заплатата с 999 %, включително и на пенсионерите, оставени да взимат и пенсия и заплата, щото нямало желаещи да почнат в МВР
  • 50 33466663

    1 1 Отговор
    Хехехехеххех,в тая София кви човекоподобни живвеят ,разцепиха се на групички и вече няма управия!
  • 51 АЙДЕЕЕЕЕ

    4 0 Отговор
    НАРОДЕЕЕ ПРОТИВ ДОЛНО СИНИТЕ НОРКОЧЕ!!!!!! УШЕВ ВЪВВ ВАНАААА!
  • 52 член 16-ти

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Псевдоним":

    Ами да не са пушили марихуана..., момчетата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове