Last news in Fakti

4 Ноември, 2022 13:05 7 377 124

Вашите деца няма да умрат

  • оръжие-
  • военна помощ-
  • украйна

Ако София се превърне в легитимна военна цел съм сигурен, че ще преместите парламента някъде в гората. Под земята

Вашите деца няма да умрат - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вие, които гласувахте да пращате оръжие в Украйна се надявате, че вашите деца няма да умрат. Нали?

Имате имунитет. Ако стане напечено има бункери, има чужбина… Специално за вас ще дойде самолет, за да ви евакуира. После ще четете лекции във второразрядни западни университети и чужди държави ще ви плащат с бюджетни пари за предателството. Така да се каже - ще го работите либерален интернационал.

За нас не ви е грижа. Доказано е! Ние сме гласоподавателна тор. Ние сме необходимата лъжа, за да се пробутва тезата, че това е някаква си демокрация.

Но за децата говорим.

Вашите деца няма да умрат, защото вие ще пишете законите. Ако трябва ще напишете и такъв закон, в който всяко ваше дете ще е негодно за война. Ще е годно само да кара джип и да има право всяка календарна година да блъска по един човек на пешеходна пътека без последствия. Понякога и по двама, според ситуацията. Ще го направите за един ден. Ще имате пълен кворум и всичко ще стане законно.

Ако София се превърне в легитимна военна цел съм сигурен, че ще преместите парламента някъде в гората. Под земята. Дори в чужбина може да го преместите, защото и без това на този парламент някак не му отива да е в България.

Както и на децата ви не им отива да са в България. Но с малка забележка. Те не са в чужбина, за да вадят картофи, а да се обучават като бъдещ елит. Да се превърнат в добре образовани, но морално изнасилени еничари. Разбира се, напълно обезопасени откъм разни неприятни инциденти като война. Поне така са ви обещали. Вие, разбира се, не мислите по-далеч от следващия грант, с който да си купите имот в чужбина. Алчността е вашата слабост и тези, които се нуждаят от вас го знаят най-добре.

Боже, що за хора сте, бе? Първото ви решение е да ни набутате във война. Второто е да ни набутате да купим още хартиени самолети. И за финал ще ни натресете и евровалутата за да можем да обеднеем до такава степен, че умирането да ни се стори допустимо и дори симпатично решение. Но, както стана ясно, ние нямаме значение. Затова горния абзац го маркирайте като жалко циврене.

Опорката, че пазите някаква демокрация не работи. Нищо не пазите. Вие продължавате да разрушавате и ще генерирате смърт. Смърт, бедност и нищета. И вашата собствена сигурност, да не забравяме. Генерирате ежедневно предателство към собствения ви народ. Но вие и народ нямате. А когато нямате нещо няма как да го загубите. Ако трябва да платите за властта, която са ви дали онези, които са ви назначили, грабвайте пушките и отивайте да се биете и да мрете, колкото се може по-далече от България.

А нас ни оставете на мира. На мира идва от МИР!


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 203 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прав е

    174 41 Отговор
    човекът

    Коментиран от #77, #113

  • 2 Абсолютно

    172 39 Отговор
    съм съгласен с него
  • 3 Жалък си, братле

    55 183 Отговор
    Ходи си вземи кървавите рубли

    Коментиран от #21, #54, #112

  • 4 Не сме толкова

    96 19 Отговор
    значими, че да ни стрелят. Най-много да ударят Натовските ни бази, но дано не е с атомни бомби, разбира се.

    Коментиран от #74

  • 5 Може и този

    81 11 Отговор
    завод арсенал да гръмнат

    Коментиран от #105

  • 6 е хубаво

    41 164 Отговор
    Цяла Европа праща оръжия на Украйна,гърци, румънци... турците даже Байрактари,а този седнал да плаче,че нямали руснаците този месец 4 000 лева да му платят, поне България щяла да праща оръжия

    Коментиран от #18, #20, #23, #107

  • 7 ген.Атанасов

    155 27 Отговор
    Всичко това е истина което е написал човека, никой не му пука за народа, пушечно месо....
  • 8 Карас

    32 134 Отговор
    Още една откачалка

    Коментиран от #38

  • 9 12340

    140 23 Отговор
    "...Първото ви решение е да ни набутате във война. Второто е да ни набутате да купим още хартиени самолети. И за финал ще ни натресете и евровалутата за да можем да обеднеем до такава степен, че умирането да ни се стори допустимо и дори симпатично решение. Но, както стана ясно, ние нямаме значение. Затова горния абзац го маркирайте като жалко циврене..."...
    ...не е циврене, а 100% истина.
  • 10 Утешение

    99 20 Отговор
    С тия тапанари влизаме във война, но ....демократично. За това се борихме 33 години и...победииме
  • 11 Черната Злати

    31 128 Отговор
    Айде , поредния Рубладжия .
    Нинова да не е пратила некой чек. Или Мутрофанова хахаха
    Аз не обичам да давам ,само вземам

    Коментиран от #46, #67

  • 12 В труд работят

    25 97 Отговор
    само такива комунета и путинета...
  • 13 Скорпи

    27 133 Отговор
    Какъв си ти...гн Акълиев...Като теб мислят само дребните душички...Погледни ако можеш да броиш...колко държави изпратиха въоръжение на една страна нападната вероломно от едни психясали хора.....Само Ние не знаем къде сме....По твоите криви приказки....землянки подготвят...целият ЕС без нас и Унгария...Нямаме повод да се гордеем че сме българи заради такива елементи като теб...Пфу...

    Коментиран от #57

  • 14 БРАВО!

    133 25 Отговор
    Адмирации за Факти,че публикуваха статията!Тя изразява мнението на Българския народ като цяло!!!

    Коментиран от #99

  • 15 Адам Хилтън

    57 9 Отговор
    То няма как да умират деца, като в България просто няма и да се раждат скоро.
  • 16 Иван

    24 109 Отговор
    ХАХААХАХ. Поредния издуханяк българофоб. Дали е бил вчера един от 20-тината полоскомозъчници пред парламента, дето са за неутралитет в полза на Русия. Цял свят дава оръжия на Украйна, ама само ние ще сме цел. Егати безгръбначната мишка. А за еврото как сме щели да обеднеем вече граничи с шизофрения - да погледне държавите с Евро и любимата му Русия и да каже къде би искла да живее и тогава да се изказва по темата.

    Коментиран от #35, #43

  • 17 ха ха

    15 75 Отговор
    Изгубена душа...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иля Медведев

    10 75 Отговор
    Вашите деца няма да умрат, защото вие ще пишете законите

    Тоя май пише нещо за Раша ?
    Аз и Песков младши знаем как става тая работа ,на друго ниво .
  • 20 Българка

    74 9 Отговор

    До коментар #6 от "е хубаво":

    Само Швейцария отказа що ли

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Автора е

    87 17 Отговор
    абсолютно прав за всичко написал в статията.Но както винаги има тролчета да го оплюват.
  • 23 Баш софиянец

    86 10 Отговор

    До коментар #6 от "е хубаво":

    Турците не ПРАЩАТ, те ПРОДАВАТ. От нас искат да ПОДАРЯВАМЕ.

    Коментиран от #33, #36

  • 24 Хааахахахаха

    17 99 Отговор
    До автора на тази простотия: Дано по-малко жалки човечета разсъждават като теб! Помниш ли приказката за наведената глава, която сабя не я сече? Или не си слушкал в училище и не я знаеш? Хайде сега, наведи си главичката и хващай към Кремъл. България е със свободна Европа и свободна Украйна!
  • 25 робус

    53 7 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Швейцария е позната в цял свят със своя неутралитет . Не случайно там са всички пари
  • 26 То хубаво

    13 56 Отговор
    да не даваме оръжия на Украйна, но да кажем и на Путин да не дава повече амуниции на армията и да спрат да се бият. Колкото е възможно едното, толкова е и другото. Интересно ако РФ ни поиска оръжие и джепане, как ще реагират Нинова и Копейкин?

    Коментиран от #100

  • 27 Тъй де...

    64 9 Отговор
    народните кър лежи първи ще се ометат с цялата им шайка семе-разбойничета, ако ни вкарат в беля. Пък нали и господарите им ни ползват като буферна зона готова за изпарение! Лошото е, че изгониха младите и няма кой да ги сур вака за героичните продажни подвизи. Мръ сна шайка бан дити ни управлява!
  • 28 8747

    11 70 Отговор
    Тоя малоумник поради каква причина толкова често присъства в този сайт? Плаща си или...?

    Коментиран от #94

  • 29 Ангел

    77 7 Отговор
    Това да се прочете от трибуната на Народното събрание. Да чуят главоците мнението на народа.
  • 30 Бамбука

    8 40 Отговор
    Един от начините за спиране на войната е паритет на въоръжението. Най-добрия е завоевателя да се оттегли, но това е химера, за жалост. Щеше ли СССР да бъде равностоен противник без помощта от САЩ ?
  • 31 генг бенг

    15 88 Отговор
    Хубаво е от време на време да се дава думата и на подобни халтуристи-малкоумници! Винаги е свежо да видиш поредната рубладжийска опорка, пълна с глупости, а най-забавното е после и да прочетеш сума ти малкоумни коментиращи рублоиди :):):)
    След като аФтора пише глупостите за вкарването ни във война, да прочете преди това Устава на ООН, в който е записано, че оказването на помощ на страна, нападната от друга страна-агресор, Е НАПЪЛНО ЗАКОННО според международното право и НЕ ОЗНАЧАВА ВКЛЮЧВАНЕТО НА СЪОТВЕТНАТА СТРАНА ВЪВ ВОЙНАТА!!! А както ОС на ООН гласува преди време, ситуацията е ясна - страната-агресор е Рашка, защитаваща се страна е Украйна, всяка помощ за защитаваща се страна е законна и не въвлича страната във военен конфликт ... Както между другото, 2 члена по-надолу от този текст е записано, че ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ, които искат, ИМАТ ПРАВО ДА ЗАМРАЗЯТ АКТИВИ, ПАРИ и ЗЛАТО на страната-агресор в нейните банкови и небанкови финансови институции и това НЕ Е НАРУШЕНИЕ на международното право /пиша го за подобни на аФтора рублофили, които обясняват от дъжд на вятър, че замразяване на активите на Рашката било незаконно - Е НЕ Е НЕЗАКОННО!/ :):):)

    Коментиран от #61

  • 32 Жалки тролчета

    36 5 Отговор
    Днес сигурно сте на двойна надница.
  • 33 Турците нямат

    21 10 Отговор

    До коментар #23 от "Баш софиянец":

    за да подарят старо СССР-ско оръжие, затова продават ново, НАТО-вско.
  • 34 Истината

    6 40 Отговор
    4000 са си 4000!
  • 35 Загубеняк

    60 10 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    Неутралитета не е в полза на някойси а на България! И Унгария и Швейцария не дават оръжие на укрите.
    Май да си българофил е срамно в България!

    Коментиран от #71

  • 36 Баш Селяк

    12 64 Отговор

    До коментар #23 от "Баш софиянец":

    Е,И? Подаряваш за замяна с нови. Цяла Европа така прави. Ти явно не осъзнаваш, че една държава напада друга. Ако утре нападнат България и цяла Европа подарява оръжия на България за да се защити от окупатора, тогава по какъв начин ще мислиш.... Вие не мислите за България,а за окупатора. Нали разбираш, че ако се случи това на нас и другите ще кажат,те бяха на страната на окупатора. Разбираш нали,че от цял свят само Северна Корея частично подкрепя окупатора. А нали знаеш колко държави има в цял свят

    Коментиран от #55, #56, #58, #75

  • 37 1рубль

    47 7 Отговор
    ЕВАЛА НА АВТОРА
  • 38 Теле

    3 12 Отговор

    До коментар #8 от "Карас":

    С теб две
  • 39 небрежнев

    15 53 Отговор
    Да, ние българите искаме тази война да спре (а и всички войни, и специални операции). Как да стане това? Ако оставим нападнатата страна, то по-силния агресор ще я унищожи. После е ред на следващата... и така докога? Така не се постига мир, а точно обратното - насърчава се агресора да превзема и поробва нови земи и народи. По този модел Русия е окупирала над 100 нации, като им спира развитието - виж Якутия, Бурятия, Чукотка... там пътища няма, а Китай, Япония, Ю. Корея са вече в бъдещето.
    Така се е разраствала и Османската империя, като е спряла развитието на всички завзети земи и народи.
    Ако не се обединим и да си помагаме срещу агресора с всички средства, то може само да гадаем кой ще е следващия и кога ще стане това, но е сигурно че ще стане!

    Всички, които говорят за мир, нищо не правят за да се постигне, а просто казват - да не се намесваме. Когато не се намесиш, ти реално не подкрепяш мира, а оставяш по-силния да унищожи по-слабия. Това не е мир, а подкрепа за агресора.

    Коментиран от #49, #92, #96

  • 40 ШЕФЕ,

    1 30 Отговор
    ...ВЕРНО си прав...(.......)...... СТАВАш само за тор си👍
  • 41 Българин

    10 55 Отговор
    Това създание винаги е защитавало Путин и руските имперски интереси. Представяйки ги като национални български интереси. Щеше да му е простено ако е някой неграмотник с третокласно образование, който не разбира, но неговият случай не е такъв.

    Коментиран от #70

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ежко Бежко

    48 6 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    Може да хващаш пътя за държава по избор, която е в Еврозоната и там да правиш изказвания тип пълнеж. Голям аргумент е наистина, че и други правели така...Но защо, с каква цел, какво ще постигнат, какво може да стане, колко имат, какво точно дават....тези въпроси никой не задава. Как ще се плаща новото и кога ще дойде - никой не казва. Европарите с нищо няма да облекчат състоянието на българите, но когато вече сме под шапката на Европейската банка, нашите кредитори ще са спокойни, че има как да си върнат заемите, които ще продължават да дават. Вече в еврозоната като сме, ще връщаме дълг я с пристанища, я с летища, я със земя, я с дпе....Иначе опорките си вървят, но някой да помисли или пък да се конслултира със специалисти - не. Апропо очаквам да чуя 5 евроатлантически ценности, които виждаме и работят у нас?
  • 44 Съгласен съм

    42 5 Отговор
    с решението за даване на оръжие,ако приелите решението отидат да се бият на първа линия в полза на Украйна.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Миротворец

    52 3 Отговор
    Оръжията унищожават убиват хора. Ние даваме оръжие за да убиват хора с него. Не познавате войната не пишете глупости просто замълчете. Дано никога не виждаме какво е. Мир на всички по света.
  • 48 Авторе

    46 3 Отговор
    много си прав.Вземащите решение за война седят на топло и сигурно,а простолюдието го пращат да мре.
    Май винаги е било така.
  • 49 Така е,

    11 35 Отговор

    До коментар #39 от "небрежнев":

    ако НАТО не беше помогнало Украйна щеше да бъде вече победена, а руснаците щяха да са на границата с Полша, да са прегазили Приднестровието и Молдова и да са вече до Румъния. Флотът им начело с "Москва" щеше да е пред Варна.

    Коментиран от #59

  • 50 макони

    31 4 Отговор
    Надали ще го чуят тези от парламента
  • 51 Мамул

    38 3 Отговор
    Предателство и васалност срещу правото да крадат собсвения си народ и да крият валутата в офшорки. Това са политиците ни!
  • 52 Пенчо

    36 4 Отговор

    До коментар #45 от "Наблюдател":

    Дано да няма последици за нас ... Че както обявяваме "символична" война на САЩ и Великобритания през 42ра, така несимволично ни бомбят ... За което даже и плащаме с репарации
  • 53 Обичат Русия безплатно

    3 23 Отговор
    Кого плашиш ти бре изгърмял тролл

    Коментиран от #62

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ха ха

    5 33 Отговор

    До коментар #36 от "Баш Селяк":

    У руска манерка акъл не се налива...
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Пеперуда

    25 5 Отговор

    До коментар #13 от "Скорпи":

    Ти с едрата душичка, който знаеш къде си, явно в момента си на първа линия на фронта, въоръжен с личното си оръжие и още днес си готов да умреш героично за свободата украинска. Оттам дращиш тука нали - от окопите.

    Коментиран от #120

  • 58 Баш софиянец

    25 3 Отговор

    До коментар #36 от "Баш Селяк":

    И кой им ги ЗАМЕНЯ с нови? Купуват си ги. Демек изхвърляш всичко, което имаш и си КУПУВАШ ново. Никой не ти го заменя, драги, продава ти го. Като американски самолет ти го продава.
  • 59 ха ха

    5 26 Отговор

    До коментар #49 от "Така е,":

    И Путя щеше да е най-великият стратег в празните манерки на гнусофилите... Само, че на жужи му скъсаха шортите този път.
    Украинците и през ПСВ вдигат въстание, което първоначално русите давят в кръв. После идва помощ от Германия. Украйна се възстановява, но Ленин отново я завоюва. Изобщо, Империята на злото никога не е гледала благосклонно на този народ... Братя, ама друг път.
  • 60 Нострадамус от Злокучене

    7 30 Отговор
    Както писах вчера,изтече информация за събиране на данни от Генералният Щаб за българските русофили в армията и от запаса,а и като цяло за путинистите в България.При евентуално скоро въвличане на Българската Армия в конфликта,ще се сформира батальонно-тактическа група окомплектована само и единствено от русофилски настроени елементи,които ще бъдат изпратени на фронта в Украйна.Идеята е,тези потенциални национални предатели,да се убедят на място,че Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина е агресор и със саможертвата си да изкупят греха си към Майка България,като съответно облекчат и бюджета.В случай,че се опитат да се присъединят към врага,на украинците е даден картабланш да ликвидират дезертьорите без съгласуване с българските въоръжени сили.Не е зле елементи като Емил Йотовски,Петър Волгин и Костя Копейкин да бъдат "частично мобилизирани" и изпратени на предната линия.Вероятно тогава,ще им се проветрят кухите русофилски кратуни и ще прозрят истината.
  • 61 Ангел

    22 1 Отговор

    До коментар #31 от "генг бенг":

    А ти като даваш пример с устава на ООН, знаеш ли нещо за Минските споразумения и кои са гарантите по тях.

    Коментиран от #66

  • 62 Само питам

    4 17 Отговор

    До коментар #53 от "Обичат Русия безплатно":

    Обичаш Русия безплатно, добри, въпрос на вкус, но си забравил да допълниш "безплатно и без мозъчно"!
  • 63 Обективен

    5 23 Отговор
    Пътят към мир и просперитет за България, както и за цяла Европа, минава през поражение за Путиновия режим, започнал войната.
  • 64 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    6 27 Отговор
    "Легитимна цел, искаме МИР," всичките кремълски опорки наедно. Автора уж е млад човек но от писанията му мирише на изкукалите русофилки Нешка Робева и Велислава Дърева!
  • 65 Псевдоним

    11 0 Отговор
    Достатъчно е да хванем само един за назидание. Няма да успеят да избягат всички.
  • 66 генг бенг

    3 25 Отговор

    До коментар #61 от "Ангел":

    Да, и знам кой наруши Минското споразумение за ненападение и териториална цялост на една от страните, подписали споразумението! Искаш ли жокер коя е тази страна, която наруши споразумението и нахлу в чужда държава и в момента се опитва да анексира част от нея?!?!? ТрЕбЕ ли ти жокер или ти го знаеш това, а, скакаУец? :):):)

    Коментиран от #106

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Терсит

    36 3 Отговор
    Браво на автора! Страхотен текст! Трябва да го прочетат повече хора! И колкото и странно да изглежа май е дошло времето на позивите - трябва да остава нещо в ръцете на хората, хартията, текстът трябва да е пред очите им, защото шумът на телевизора промива и измива мозъците.
  • 69 Очевидец

    33 3 Отговор
    Адмирации!Много точно казано!Няма да мрат техните деца, а нашите!Заслужаваме си съдбата!Не народ, а .........,както е казал П.Славейков!

    Коментиран от #73

  • 70 А ти

    16 1 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    защитаваш господаря си Памперсмен.
  • 71 Започва се

    25 1 Отговор

    До коментар #35 от "Загубеняк":

    И Австрия запазва неутралитет, за сега и не дава оръжие!
  • 72 Хе....

    3 33 Отговор
    Още една руска хлебарка изпълзя от канализацията, и започна да плаши, досега беше с газта, освен руска газ друга няма, студ, мрак и глад без руска газ, сега газовият руски балон се спука, хранилищата в ЕС са пълни на 95% и зимата е гарантирана, спряха да скимтят за известно време русофилските продажници, сега вече имат нова опорка, даваме оръжие на Украйна..и руснаците започват да избиват децата ни, защото сме влезли във войната, ама не децата на депутатите ами нашите деца на обикновените хора, и веднага медиите се задръсват от такива гниди като този.

    Коментиран от #76, #86

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 тъпанар

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Не сме толкова":

    до натовските бази не живеят ли други българи. Личи си колко ти е плитък ума. А и не си мисли, че ще удрят само базите. Виж украйна и мисли за българия. В една война се удря всичко важно, енергосистемата, комуникации, правителствени и държавни институции и жилищни квартали. Явно искаш да видиш децата си изпечени като коледни прасета и как излизат вътрешностите от телата им.
  • 75 дедо Тошо

    24 2 Отговор

    До коментар #36 от "Баш Селяк":

    нас ни карат да подаряваме а на нас никой не подарява напротив плащаме предварително и не получаваме нищо,пример с американските самолети...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Да бе,ама мноо прав

    3 17 Отговор

    До коментар #1 от "Прав е":

    Хората са казали-барабар Петко с мъжете и жена му с жените.Демек не се отделяй от другите.Чете се,че два милиарда смъкнали от производство и износ на оръжие се случило.Как ти се струва това?Ама,тя войната е към края си.Хората ги е страх какво ще стане след това с тая неуправляема разпадаща се русийка.
  • 78 Че нима досега не сме пращали оръжие?

    3 21 Отговор
    По данни на "приятелски разузнавания" България е изнесла за Украйна оръжие и боеприпаси за над 1 милиард евра!Не явно,а чрез посредници и с базиране в Полша и Румъния,ама сме изнесли.И не сме само ние.Един път отприщи ли се Богът на войната военните заводи бълват на поразия.Все пак това произвеждат,а не бурета за маслини.И каква цел ставаме,да попитам "Неуважаемия автор"?Ами те целите са твърде много тогава,защото остана само една Унгария на Орбан,която не е давала оръжие,ама не е много сигурно.Всяка война трябва да бъде спирана по всевъзможен начин.Това не е справедлива и не е "Отечествена война".Това е завоевателна,мръсна и подла война.Война,която не биваше изобщо да започва и която никой не мислеше,че е възможна в 21 век.Освен един човек - Владимир Путин,който съвсем не е лицето на Русия и който трябва да бъде спрян на всяка цена!

    Коментиран от #93

  • 79 Герги

    23 3 Отговор
    Ми прав е човека. Истина си е. И ако не са 100 %, то не са по малко от 95%.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Констатираща

    12 1 Отговор
    Интересно е как колелото на историята се върти и всички сюжети се повтарят, защото нищо в природата не се губи, а само минава от една форма в друга.
  • 82 Напълно сте

    16 5 Отговор
    прав,анализа е реален!Само едно малко допълнение:стигне ли се до там,не дай боже,запада също няма как да го има,при Сармат 2,няма и те да се спасят!

    Коментиран от #85

  • 83 Керът

    8 23 Отговор
    Що не ходи тоя четирихилядник с плакат МИР пред руското посолство!?
    Някой изсипва ракети върху Украйна, не Украйна върху Русия, безподобни русофилски от.. па.. дъци...
    Нереализирал се психиатър, щото се усетили, че е повече пациент, отколкото доктор...
    Позор!

    Коментиран от #84

  • 84 Украинка

    11 3 Отговор

    До коментар #83 от "Керът":

    Много си глупав

    Коментиран от #119

  • 85 Керът

    3 8 Отговор

    До коментар #82 от "Напълно сте":

    Само някакви Сарми са ви в чугунените чутури, за да се пълни външния нужник явно...
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Въпрос

    4 10 Отговор
    Г-н Йотовски,
    а) 4 000
    б) 500
    в) От глупост
    Възможни са 2 верни отговора.

    Коментиран от #89

  • 88 Диамантената ръка

    5 13 Отговор
    А, и тоз се уреди за депутат от бсп за следващия парламент... МИР, ама Путин нещо не ви чува...
  • 89 Диамантената ръка

    3 8 Отговор

    До коментар #87 от "Въпрос":

    г) 0+голяма глупост
  • 90 Хаха

    5 13 Отговор
    Кой ще ви праща на фронта бе путинисти кой ви плаши 24/7? Точно обратното, ако Украйна загуби ще стане още по-зле. Тотално сте оскотяли.
  • 91 Ха ха ха

    5 21 Отговор
    Московскозависимото йотовче продължава да бръщолеви стари опорки от мацква . Ама вземи ,че измисли нещо друго бе другарю, или не ви стигат менталните способности , овен да повтарате мутрофанавката ....
  • 92 Констатираща

    17 6 Отговор

    До коментар #39 от "небрежнев":

    Да, от пръв поглед нещата изглеждат така, но ако се замислим каква е интимната цел на Запада и НАТО, които подстрекават, предизвикват и след това "помагат", ще видим, че нещата са съвсем различни и не би трябвало да се намесваме в такава демагогска политика, не защото ще ни нападне Русия, не защото ще развалим съседските си отношения с нея, не защото ще харчим средства за ново въоръжаване, а защото не трябва да показваме, че сме или да се правим на глупави, че не разбираме как стоят нещата, да се оставяме да ни манипулират и защото после ще бъдем подканени да изпращаме не само оръжия, но и жива сила, която естествено, няма да бъде от тези, които приемат решението, нито от техните поколения, но това вече е друг въпрос, защото рано или късно ще се случи, независимо за кой от предизвиканите конфликти по света ще е, след като не допуснаха да има референдум за членството ни в тази агресивна организация, каквато е НАТО.
  • 93 Баш софиянец

    7 3 Отговор

    До коментар #78 от "Че нима досега не сме пращали оръжие?":

    ПРОДАВАМЕ оръжие, не ПОДАРЯВАМЕ. Това са различни неща.
  • 94 Констатираща

    17 2 Отговор

    До коментар #28 от "8747":

    Защо е малоумник, защото казва истината ли и защото повече хора могат да я прочетат и ако досега не са се замислили, да се замислят?!!! Между другото, на всички е ясно това, което пише, но как да се противопоставим на това, когато не знаем за кого да гласуваме. Нещата постоянно и банално се повтарят - все сме недоволни, все правим избори, все протестираме, а промяна няма и потъваме. Дори не разбираме коя е причината, а и да разберем, "Срещу ръжен не се рита". Малка държава сме и на кръстопът - всеки ламти за нея, а ние само се подмазваме и предаваме в ръцете на някой или отляво, или отдясно да ни люлеят.
  • 95 Матей преображенски

    18 3 Отговор
    Правдива статия,и тревожна,чудно как се е промъкнала през евро-атлантическото решето.Тоя парламент се видя ,че е съставен предимно от добре дресирани маймуни,питекантропи.Следващата стъпка е да съставят правителство от още по-подбрани горили и павиани,песог-лав.ци и те да претворят в дела решенията на анти-народното събрание.
  • 96 Някой си

    15 4 Отговор

    До коментар #39 от "небрежнев":

    Хартиено филосо@че,като как ще помогнеш на 50 милионна държава с 300 000 редовна армия,7 млн.резервисти до 50 години и 12 млн. при пълна мобилизация. Искарахте тая Украйна все едно че няма армия и техника,то бива да сте толкова ограничени ,ама айде по умната.Някакъв пък по-горе ми говори как всички давали оръжие, но им го заменяли. Е да де,ама на нас ни продадоха Ф16 на чертеж.ПРОДАДОХА! Съмнявам се че повечето от вас правят разлика .Една Гърция си даде старите БМПта/ не се мъчи,не го знаеш,ако пък си го чувал,не си го виждал/ и получи нови в замяна.Ноо....от Германия.Естествено ще се платят,не са подарък,просто няма да чакат гледайки чертежи и проекти в следващите години докато им ги произведат.И да се върнем на въпроса: Как точно българската,,помощ" ще спомогне за бъдещ мир? Знаеш ли как? Никак.
  • 97 Роза

    16 3 Отговор
    "Този,който посмее във война да ни хвърли,нека пръв се приготви да мре!"-ред от стара антивоенна песен.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Ами

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "То хубаво":

    То не подлежи на съмнение!Петоколонниците ще хукнат с хляб и сол и ще си дадат и га.щите даже!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 пфууу

    6 14 Отговор
    Оръжията се дават на Украйна за да защитава децата.си да не станат роби на Потлерз но плашипуташкия ти поглед показва аналноподатливата ти структура.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Бравос

    9 5 Отговор
    Йотовски пак разрева третополовите байдънофили:)
  • 105 бонго-бонго

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Може и този":

    Не може а е гаранция.Нали от там отиват патроните и снарядите до окрайна с които се убиват руснаци.И това ще мине,.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Професор

    14 3 Отговор

    До коментар #6 от "е хубаво":

    Абе виж сега, цяла континентална Европа пращаше войници и оръжие да воюват заедно с Хитлер срещу болшевизма в Русия през 1941-1945 г., само ние не. Цар Борис, лош, добър, устиска да не пращаме НИЩО. Прати за парлама един санитарен влак с доктори и медицински сестри. Сега, обаче, не можем да УСТИСКАМЕ. Според теб, Цар Борис прав ли е бил да УСТИСКА? И, съответно, ТИ прав ли си да НЕ УСТИСКАШ, понеже всички в Европа "така правят"?

    Коментиран от #111

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Марков

    7 2 Отговор
    Много силно!
    Браво на автора!
    Ние наистина сме ГЛАСОПОДАВАТЕЛНА ТОР!!!. Да го каже някой. Затова хората не отиват да гласуват. Интуитивно. Не искат да са ГЛАСОПОДАВАТЕЛНА тор.
    Що се касае до цитираните три решения, те действително това НС ще предложи и гласува и трите. И ще продължи начертанията от някой път за ликвидация на държавата ни. Навярно им трябва като територия. При тези обстоятелства на кого можем да се опрем? На САЩ? Ами това е тяхна политика. На ЕС? Ами те са безгласна буква и васали на САЩ. На Русия? Няма начин вече. Това беше и целта. Русия към момента няма да си мръдне и пръста за нас. На Турция? Виж, турците могат да направят нещо за нас. Ако ги помолим, ако някой не им попречи, разбирай: не нарушат някои други планове. Това е. Бавно и сигурно ставаме само географско понятие, територия. Красива територия, харесана от някой.
  • 110 Любо

    5 3 Отговор
    БРАВО!
    Обаче,какво от това!!!
    Не ми е ясна-ТЕХНОЛОГИЯТА,как НЕКАКВИ-ОРКИ,се-РАЗПОРЕЖДАТ,против волята на-80-90-% от-НАСЕЛЕНИЕТО???
    И то при положение,че природата ги е-БЕЛЯЗАЛА(НИКОГА НЕ Е СЛУЧАЙНО)!!!
    ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В:РИСТЮ,ТАНАС,АСЕНА,ЧЕКМЕДЖЕТО…ПРОСТОТО НА КИРЧО!
    Как е възможно,когато-ПРИРОДАТА КРЕЩИ-ПАЗЕТЕ СЕ,някой да-Гласува за подобни неща?
    Ако въобще съществува такова нещо,като-“ИЗБОРИ”!!!
  • 111 гаргамел

    5 7 Отговор

    До коментар #107 от "Професор":

    Очевадно е ,че е трябвало да праща оръжия. Не е постъпил правилно като не е изпратил оръжия. Всички държави, които са пращали оръжия, след 1944 година се устроиха и забогатяха, а ние за благодарност бяхме окупирани от руснаците и после 45 години се разпаднахме. След 89 година се видя колко сме изостанали, виждаме и сега. За 45 години,ни върнаха назад 450 години

    Коментиран от #122

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Вирус

    1 4 Отговор
    Така си е
  • 115 Вирус

    2 3 Отговор
    Те и всв всички помагаха на нацитата пък кво стана
  • 116 Ха ха ха

    2 4 Отговор
    Само като го видиш , какво да му четеш на тоя московски слугинаж негоден ....
  • 117 Ихууууууу

    2 4 Отговор
    Смени малко болшевишките си опорки , бе авторчето на измислици .
  • 118 123-456

    0 3 Отговор
    Козяците повръщат от страх. Браво, Йотовски!
  • 119 Руснаков

    3 0 Отговор

    До коментар #84 от "Украинка":

    Рускиня...рускиня....не украинка..
  • 120 Скорпи

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Пеперуда":

    Знаеш ли съдържанието на думата...съпричастност..едва ли няма толкова гънки с бозавият ти мозък...Аз няма нужда да съм на фронта...хора си имат достатъчно,...оръжие им трябва...ама едва ли ще го асимилираш...амеба такава...
  • 121 нормален

    2 2 Отговор
    Чудесна статия би трябвало всички да я прочетат и наистина да си отговори всеки за себе си има ли демокрация в българия логичният отговор е няма тая пас ми на която е събрана в народното събрание е избрана от по-малко от половината имаш ли право на глас българи така че на практика представлява една шепа от народа а взема съдбоносни решения за целия народ това е една огромна лъжа лъже демокрация и най-интересно е че повече от тези лъже избранници самодоволни мазници хулят нашия президент който за разлика от тях е избран по демократичните правила така че по-добре е да вървим към президентска република да се знае ясно кой взема решението и кой носи цялата отговорност и един път завинаги да се сложи край на неграмотните мазни български политици лижещи задните части на американските империалисти
  • 122 Професор

    5 0 Отговор

    До коментар #111 от "гаргамел":

    Виж сега, ужас е да ти влезе вражеска армия в страната. УЖАС Е. Всичките малки европейски страни присъединили се към Оста и пратили армии да се бият в СССР ЗАГУБИХА ужасно много повече от България. А дали сме "най-бедната страна в Европа"? Дай да смятаме. Национален доход на глава от населението (НДГН). По последното преброяване от 2021 г. (виж НСИ) -- 6 519 789 души и намалява. Брутен вътрешен продукт на България (по покупателна способност) за 2022 г. -- 203.7 милиарда долара. Раздели второто на първото. Получаваш 31,242 долара.
  • 123 МАЛКА пенсИЯ

    1 1 Отговор
    БРАВО!!!Статията,наистина е чудесна.Ноооооооооооооо,ще я ЧЕТЪТ,НЕ КОЙТО,КОИТО,ТРЯБВА!
  • 124 кувшин бояришник

    1 0 Отговор
    Малий, сичкоту руZко мурзилаж само си пише по опорките и си цъка плюсчета. Колко ви е надника, бре?