Last news in Fakti

1 Декември, 2022 20:29 4 338 125

Нихилизмът - основна форма на безсилие

  • демокрация-
  • диктатура-
  • нихилизъм-
  • безсилие

Явно нагледно се опитват да ни доказват, че демокрацията е висша форма на диктатура

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поредното активно мероприятие срещу историята и обществото е внесеният преди два дни в Парламента законопроект от ГЕРБ – СДС и ДБ за разрушаването на всички паметници и символи на комунизма на територията на Р България. В него са фиксирани и глобите, които длъжностите лица ще плащат, ако откажат да изпълнят разпоредбите. Друга „интересна“ идея е на административните сгради, училища и университети да бъде поставен надпис „Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. довел страната до национална катастрофа и дейността на Българската комунистическа партия са обявени за престъпни със закон, приет от 38-ото Народно събрание.“

Това звучи мракобесно и утвърждава безапелационно тезата, че „всяко ново нещо е добре забравено старо“. Формата, начинът и императивният тон са добре познати от времето, срещу което е насочен проектозаконът. Явно нещата при кукловодите не вървят добре. Обществото го занимават с измислени проблеми и провалени закони. Парламентът не гласува бюджет за следващата 2023 г., дълги часове отне абсолютно ненужният днес въпрос за начина на гласуване на следващите избори, а сега и този пореден въпрос, който конфронтира, но не обединява. Работата на празни обороти продължава с пълна сила.

Явно разграждането на държавата също. Като част от създадения съзнателно хаос е и предложеният законопроект, който е далеч от дневния ред на обществото. Както строителството, така и разрушаването струват много пари. В този случай обаче въпросът не е само в парите. Става въпрос за заличаване на част от историята. Тя е такава, каквато е. С подобни проектозакони обаче успешно може да се задълбочи омразата и противопоставянето сред българите. Освен това спазването на политкоректността в използваната терминология предполага прилагането на термина социализъм, тъй като това е политическата система на Източния блок. Комунизмът е идеология, а не система.

В контекста на горе изложеното имам следните предложения:

1. Добре би било да се проведе референдум по въпроса заедно с предстоящите парламентарни избори. Референдумът задължително трябва да бъде предхождан от общонационална дискусия. Петдесетте депутати, направили предложението не представляват българското общество.

2. Ако бъде гласува предложението на ГЕРБ-СДС и ДБ за разрушаването и изписването на съответните надписи, в закона задължително да бъде включен следният текст: Финансовата реализация да бъде със заплатите и личните средства на депутатите от 48 Народно събрание. Колосални ще бъдат сумите и въпросът е защо трябва да ги плащат българските данъкоплатци.

Явно нагледно се опитват да ни доказват, че демокрацията е висша форма на диктатура.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    18 61 Отговор
    Ало, професорката! Я, да те питам нещо за твойта демокрация: имаш едно демократично общество с шест неграмотни патладжана и четирима професори, като тебе. Кой мислиш, че ще управлява?
  • 2 Още един тотем на руската окупация

    33 100 Отговор
    на снимката!
    В България има 3900 тотема на руският окупатор. Но най емблематичните са МОЧА в центъра на София и някакъв с педалското име Альоша, стърчи над най старият град в Европа – Пловдив.
    Добре де, ама там не е загивал или погребван нито един руски окупатор!!!
    Знам, че ни е сбъркана логиката, ама чак пък толкова...

    Коментиран от #4, #7, #10, #105, #124

  • 3 Русенец

    18 31 Отговор
    Иначе подкрепям казаното в статията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 20 Отговор
    НЕ ПИПАЙТЕ МОЧА.

    Коментиран от #13

  • 6 Путинофил

    20 64 Отговор
    Обикновенно на русофилките дават такива голеееми титли - професор, доктор на науките!
    И после вземат 3400 лева пенсия!
  • 7 Русенец

    85 23 Отговор

    До коментар #2 от "Още един тотем на руската окупация":

    Живял съм през соца и всичко на всичко, по него време съм виждал трима руснаци, все работници. Какво руско робство те е мъчило тебе?.... Да не си от Анадоллука и да се сърдиш за 1876-78г?

    Коментиран от #27

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сатана Z

    37 16 Отговор
    Поредната “говоряща глава” закичена под фамозна титла на професор тръгнала да ни убеждава,че в момента либерал—фашизма е бил демокрация ,а не диктатура. Няма нито “демо” нито “крация” ,вуйно!

    Коментиран от #28

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Голем смех

    18 52 Отговор
    Разни дърти червени професори ли ще ни дават още линията в живота? Сигурен съм, че на тая другарка в хола на стената се мъдрят един до друг портретите на байТошо и фашагата путлер. Ама, че изкопаеми...
  • 12 Характерна черта ни е, късата памет!

    49 19 Отговор
    1989 г. руснаците ни изоставиха като клето циганче и ни казаха: " Айде, чао, оправяйте се!
    И трагедията започна! Цялата ни промишленост работеше за тях и изведнъж се оказа в небрано лозе!
    Другото си го знаете! 3 милиона по малко българи, без война!

    Коментиран от #23

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да, бе

    28 3 Отговор
    Няма лошо, но трябва да се взриви целият "елит" със сградата на предпоследното народно събрание-партийният дом. Където се родиха там и да останат.
  • 15 Много българи работеха в СССР!

    12 42 Отговор
    Рускините мечтаеха да дойдат на топло в България. Хванаха си българи. Изпожениха се. Народиха деца. Затова сега има толкова много русофили!

    Коментиран от #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Русофил

    14 34 Отговор
    От войната рускините пак ще останат без мъже и ще тръгнат пак да се омъжват за бг цигани. Пак ще се народят много русофилчета.
  • 18 Ганьо тъпото русофила

    20 19 Отговор
    Стига с тия комунисти и фашисти ,хората на запад ,си живеят живота,висок стандарт ,пият ядът и си гледат световното ,като не искате нихилизъм и нищета пратете при бай Ставри ,кулководите от дс ,като Бриго и гестапото,и техните пионки
  • 19 Хихихи..

    42 11 Отговор
    Русофобите освен един некадърно съборен мавзолей с Нищичко друго не могат да се похвалят за 33 години.А,забравих и галопиращата мизерия..Но всичко се плаща,дами и господа,както се полага..
  • 20 БИВШИТЕ КОМУНИСТИ СТАНАХА ПОДЛОГИ

    24 5 Отговор
    Поредното активно мероприятие срещу историята и обществото е внесеният преди два дни в Парламента законопроект от ГЕРБ – СДС и ДБ за разрушаването на всички паметници и символи на комунизма на територията на Р България. В него са фиксирани и глобите, които длъжностите лица ще плащат, ако откажат да изпълнят разпоредбите. Друга „интересна“ идея е на административните сгради, училища и университети да бъде поставен надпис „Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. довел страната до национална катастрофа и дейността на Българската комунистическа партия са обявени за престъпни със закон, приет от 38-ото Народно събрание.“
  • 21 Руски еничари, мекерета

    13 34 Отговор
    историята на България е низ от предателства! Като започнеш от Левски и Ботев и свършите до днешните национални предатели - русофилите!
  • 22 Токсик

    52 7 Отговор
    Предлагам да се събори и НДК! Все пак комунистите го построиха, за да провеждат там конгресите на комунистическата партия! Не че това попречи да бъде домакин на всички европейски лидери по време на европредседателството на България преди 2 години. Но щом кухите евроатлантици настояват ще го съборим. Може даже и станцията на метрото отдолу да разрушим, защото и тя е построена още тогава. Да съборим и магистрала Хемус с всички мостове и тунели, и без друго демократите само я боядисват и ремонтират и никога не работи напълно. После предлагам да се насочим към кварталите Люлин, Младост и т.н. Абе я да вземем да съборим цялата държава, защото никой след комунистите май не е построил нищо градивно и смислено , за да угодим на шепата безмозъчни файтонджии наречени евроатлантици, които нямат и един трудов ден в живота си.

    Коментиран от #25, #112

  • 23 Зле си

    8 36 Отговор

    До коментар #12 от "Характерна черта ни е, късата памет!":

    Без рушляците дошла трагедия? А аз мисля, че хората си отдъхнаха, който беше знаещ и можещ запретна ръкави и много хора сега благоденстват. Въпреки калпавите управници. Не са добре мързалеците, който бяха на държавната хранилка. Разни партийни и комсомолски секретари, тлъсти партийни членове и запасни офицери и фатмаци. Дай им само да се прехласват по фашиста Путлер.

    Коментиран от #26

  • 24 Русороб

    12 31 Отговор

    До коментар #15 от "Много българи работеха в СССР!":

    Роба обича на колене да целува ръка на господаря си.
    Затова има толкова много русофили в България!
  • 25 Какви комунисти са строили НДК бе,

    15 32 Отговор

    До коментар #22 от "Токсик":

    тавариш? Комунист беше началник. Не си цапаше меките ръчички. Строежите се изпълняваха от безгласни роби.
  • 26 Ти къде живееш?

    20 2 Отговор

    До коментар #23 от "Зле си":

    Точно партийните секретари са най добре!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Русенец

    32 3 Отговор

    До коментар #9 от "Сатана Z":

    Авторът казва точно обратното. Днешните демократи си служат с тоталитарни методи
  • 29 Русенец

    34 5 Отговор

    До коментар #27 от "Ватника искаше Проливите":

    Всички сме наясно, че искаха проливите. Но Австро-Унгария, Германия и Франция на четири пъти вземаха страната на султана, срещу нас. Руско робство е термин, изфабрикуван от българофоби и славянофили, които отричат да е имало турско такова.

    Коментиран от #31

  • 30 Пиночет

    11 17 Отговор
    Всички комунисти на въжето
  • 31 Русенец

    15 3 Отговор

    До коментар #29 от "Русенец":

    СлавяноФОБИ исках да напиша, ама гадният коректор ....

    Коментиран от #38

  • 32 Перник

    36 5 Отговор
    Само ще се опитам да изредя заводите и фабриките ,които работеха в Перник. МК Ленин-металургичен комбинат,втория по големина в България след Кремиковци.Машинастроителен завод Струма.ЗГММ-завод за големи металорежещи машини. СЛЗ-Стоманолеярен завод.Завод Кракра -за електрожени.Завод Кристал-за стъкла.Завод Благой Попов.Железни заводи.Домостроителен комбинат.Завод за токоизправители.Завод за феромагнити.ТЕЦ Перник.ТЕЦ Република .ЦОФ -централна обогатителна фабрика.ЦРБ -централна ремонтна база.Рудник Толбухин.Рудник Александър Миленов.Рудник Република.Рудник Бела вода.Със сигурност пропускам много.Отделно от това,във всяко село имаше ТКЗС-трудовокооперативен земеделски съюз.Нямаше кътче земя,която не се обработва или използва...От 1989 насам -нищо .Разграбиха се предприятията и Перник замря.

    Коментиран от #37

  • 33 BG демократи

    36 6 Отговор
    Като видяха, че нищо не могат да направят и сътворят за 30+ години, решиха, че поне могат да разрушат направеното.

    Коментиран от #45

  • 34 Русенец

    7 14 Отговор
    Сичкуту Али и Басри ли се е натискали тука, да са прай на русофоб?
  • 35 Край

    36 6 Отговор
    В България има няколко хиляди язовира - паметници на социализма. Предлагам да се съборят стените им. Има АЕЦ и ТЕЦове паметници на социшализма - бастисвайте ги. Има няколко хиляди километра пътища - разоравате ги. Панелките на 2/3 от българите са паметник на социализма - събаряй. Водата дето я пиете иде по тръби от соца - вадете ги или ги заровете. Канала дето ви вози отпадъците е паметник на соца. Много простоия има по тоя свят бе. Много и е неизкоренима.
    А за това че след 33 г. "демокрация" още не можем да направим честни избори коъ е виновен кой Кой!?! Кой

    Коментиран от #40

  • 36 Не само че трябва да бъдат премахнати,

    9 27 Отговор
    те трябва да бъдат ВЗРИВЕНИ ПОКАЗНО!

    Коментиран от #41

  • 37 Русенец

    25 3 Отговор

    До коментар #32 от "Перник":

    Няма нужда да се изброява нищо. Самата демографска крива е достатъчна оценка за пътя, по който вървим.

    Коментиран от #44

  • 38 Ама ти славянин ли си?

    9 23 Отговор

    До коментар #31 от "Русенец":

    Освен това и до ден днешен сме под руско робство!

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Добре де

    9 7 Отговор

    До коментар #35 от "Край":

    руснаците защо ви биха шута и 33 години сте в " 3-та глуха"?

    Коментиран от #47

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 бая зор ще видят

    9 7 Отговор
    Паметника от снимката незнам как ще го съборят. Там са наляти колосални количества бетон.Толкова пари хвърлени на вятъра.

    Коментиран от #88

  • 43 Русенец

    7 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ама ти славянин ли си?":

    Вие сте, ние, българите не сме

    Коментиран от #50

  • 44 Ако по комунизма бяха отворили границите

    13 12 Отговор

    До коментар #37 от "Русенец":

    освен шепа партийни членове по върховете, жив човек нямаше да остане в България.
  • 45 Още един неграмотен русофил

    9 25 Отговор

    До коментар #33 от "BG демократи":

    По тошово време БВП - 10 милиарда!
    Сега е 130 милиарда!
    Според Блумбърг, заплатите от 1998г, до сега са се увеличили 11 пъти!

    Коментиран от #48, #49, #55, #60

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Русенец

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Добре де":

    Отговарям ти вместо него.
    Заради възродителния процес. Има и друга причина, но ме мързи да пиша, че Испания вкара гол на Япония.
  • 48 Русенец

    30 4 Отговор

    До коментар #45 от "Още един неграмотен русофил":

    Още един неграмотен математик. По тошово време не внасяше китайски и турски боклуци, а си произвеждаше всичко сам. Дрехи, обувки, храни, перални, хладилници, печки, телевизори, радиа и дори компютри. Преди беше производител. Сега си вносител. Няма какво да ти обяснявам разликата.

    Коментиран от #53, #54

  • 49 Госあ

    5 12 Отговор

    До коментар #45 от "Още един неграмотен русофил":

    Аве грамотко, тия милиарди ги немате за нищо ве 😂 Я каи са руския дълг, който още не сме платили за независимостта си колко е ?

    Коментиран от #56

  • 50 За руски бензин, газ и руски ток

    2 6 Отговор

    До коментар #43 от "Русенец":

    колко плащаш?

    Коментиран от #67

  • 51 ХоХоХо

    23 1 Отговор
    Да затворим и АЕЦа и Нефтохима, щото и двете работят с Руски суровини. Нека да стоим на тъмно и да ходим пеша та да им е гадно на Руснаците.....

    Коментиран от #113

  • 52 Зрелища за цяла Европа

    22 1 Отговор
    Абеее... най напред да гръмнат АЕЦ-а,яз. "Искър", Аспаруховия мост,виадукта Бебреш и Девня... зер все са строени по комунистическо време. Кат са нефелни за 33 години куче у дупе да убодат, поне ще създадат зрелища за цяла Европа.

    Коментиран от #57, #63

  • 53 Госあ

    5 5 Отговор

    До коментар #48 от "Русенец":

    Китайските стоки са по качествени от германските боклуци с които ни заливат. Въпросът е кое качество са и прекупвачите, включително и швабите които го играят на разпределител, каква надценка и мита им праскат. Иначе, аз бих ползвал българска бяла техника със сигурност, но черната искам да бъде японска.
  • 54 Добре де,

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Русенец":

    тогава защо руснака ни би шута ?

    Коментиран от #58

  • 55 Русенец

    27 4 Отговор

    До коментар #45 от "Още един неграмотен русофил":

    Сравни няколко числа, ако си способен:
    Заплатите качени 11 пъти, а билета за градския 30 пъти.
    Квадратен метър жилищна площ в столицата 15-20 пъти.
    Бирата 20 пъти. Бозата от 6 Ст и тя толкова. Закуската на учениците и тя 20 пъти.
    Парното 30 пъти.

    Коментиран от #64

  • 56 Още един неграмотен русофил

    8 19 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    Руснаците 1944г. ни откраднаха вагони всичкото злато от БНБ!
    Откраднаха ни и архивите и още не са ги върнали!

    Коментиран от #59, #61, #62

  • 57 Госあ

    14 4 Отговор

    До коментар #52 от "Зрелища за цяла Европа":

    Да ! На абсолютно всичко построено по време на комунизма трябва да сложат тези табели ! Включително и на НДК, което веднага след падането на властта в ръцете на простолюдието от плодзеленчуците и месарниците (така наречените демократи) се превърна в долнопробен битак !
  • 58 Русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Добре де,":

    Отговорих ти вече в 47. Като няма да четеш, не запълвай ефира.
  • 59 Госあ

    17 8 Отговор

    До коментар #56 от "Още един неграмотен русофил":

    Тия архиви ценни книжа ли са ве, калидко ? А златото го изнася дънди прешъс. При цялата ни школа по минно дело и обогатяване.

    Коментиран от #66

  • 60 Ами цените бе глупак?

    16 3 Отговор

    До коментар #45 от "Още един неграмотен русофил":

    Баница със сирене-10 ст. а сега баница с извара 1.20 лв. а водата, тока, бензин 23 ст. а сега( не знам точно) но около 2,80 и т. н.
  • 61 Русенец

    19 5 Отговор

    До коментар #56 от "Още един неграмотен русофил":

    Пак ли? Нищо не са ти откраднали, тролей. Нарича се приравняване на репарациите между три страни по дългове между България, Турция и Русия. Ние не платихме на турците и те на руснаците, а просто платихме разликата от двата дълга директно на Русия. И друг път ти е обяснявано. Коло пъти ти плащат за същият въпрос?
  • 62 Госあ

    15 4 Отговор

    До коментар #56 от "Още един неграмотен русофил":

    Дори не осъзнаваш колко си смешен с тия сравнения, нали ? Айде сега, провери на кое място сме били по БВП тогава и сега, щото мноо доларес се напечатаха, калидко

    Коментиран от #73

  • 63 Русенец

    18 2 Отговор

    До коментар #52 от "Зрелища за цяла Европа":

    Да съборят и електроцентралите, че са строени тогава и с руски генератори.
  • 64 И накрая

    6 14 Отговор

    До коментар #55 от "Русенец":

    1989 г. келнера дойде за сметката! И до ден днешен я плащаме! Всичко сме произвеждали, а накрая мораториум върху дълг, който е 100% от БВП !
    Много къса памет!

    Коментиран от #69

  • 65 още не са боядисали

    7 1 Отговор
    Туй може са бъде откраднато
  • 66 Още един неграмотен русофил

    5 8 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Не могат да правят разлика между кражба и бизнес!
    Функционална неграмотност!

    Коментиран от #72

  • 67 Русенец

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "За руски бензин, газ и руски ток":

    Не ползвам ни газ, ни бензин, а токът ми е български.

    Коментиран от #70, #83

  • 68 Госあ

    21 4 Отговор
    Това простолюдие, което взе инициативата след 89 не само ни разката, но ни направи за посмешище наистина. Ама то какъв народ, от 9 млн по време на комунизма, сега сме 6.5. И по малко ще ставаме.

    Коментиран от #71, #80

  • 69 Русенец

    16 2 Отговор

    До коментар #64 от "И накрая":

    Държава без дълг няма. Ще го учите в шести клас. Провери си колко ти е вноската за членство в ЕС и НАТО.

    Коментиран от #74

  • 70 Госあ

    18 5 Отговор

    До коментар #67 от "Русенец":

    Токът ти е руски, между другото. Не само руски, ами комунистически. Поне още няколко годинки докато не видят сметката на АЕЦ и маришкия басейн.

    Коментиран от #75

  • 71 Русенец

    20 1 Отговор

    До коментар #68 от "Госあ":

    Скоро ще свърши свободията на мошениците, яхнали вълната през 89, преоблечени като демократи.

    Коментиран от #79

  • 72 Госあ

    17 1 Отговор

    До коментар #66 от "Още един неграмотен русофил":

    Така ли наричате вече кражбата - бизнес ? Иновативно, вери иновативно.

    Коментиран от #78

  • 73 Провери ти

    23 4 Отговор

    До коментар #62 от "Госあ":

    На 26 место по стандарт на живот и солидно образование и здравеопазване а сега сме на 140 място. Тогава бяхме 9 милиона а сега 6 милиона. Сега 70% работещо бедни. Народен съд за управлявали те 33 г.

    Коментиран от #86

  • 74 Още един неграмотен русофил

    7 13 Отговор

    До коментар #69 от "Русенец":

    Така е, а колко са държавите, които са обявили мораториум! Нито една!
    А ние обявихме държавен фалит, така както всичко сме произвеждали!

    Коментиран от #77

  • 75 Русенец

    19 1 Отговор

    До коментар #70 от "Госあ":

    В България комунизъм не е имало. Така му викахме, но не беше такова. Колкото сега е демокрация, толкова и тогава беше комунизъм.
  • 76 Дрогарката Дюлгерова

    3 12 Отговор
    Поредната четрихилядничка на отчет при Мутростаканчовска, цитирам нейно изказване от януари 2022 година:
    "Категорично съм сигурна, че война САЩ - Русия няма да има. Вашингтон работи с агресивната мантра, че Русия ще нахлуе в Украйна, но нямаме доказателства, че ще има подобен акт. Това заяви историкът и експерт по международни отношения проф. Нина Дюлгерова."
    Ура, дрОгариииииии
  • 77 Русенец

    18 1 Отговор

    До коментар #74 от "Още един неграмотен русофил":

    Вие не произвеждахте. Произвеждаше народа. Вие преди бяхте директори и партийни секретари, а през прехода си сменихте перушината и сега станахте бизнесмени с народна пара от пенсионния фонд.
  • 78 Още един неграмотен русофил

    9 12 Отговор

    До коментар #72 от "Госあ":

    Функционална грамотност е , когато не се разбира смисъла на текста.
    Пояснявам:
    Руснаците просто откраднаха златото,
    а канадците правят бизнес с помощта на корумпираните комунисти!

    Коментиран от #81, #90

  • 79 Госあ

    12 2 Отговор

    До коментар #71 от "Русенец":

    На тия ще им свърши свободията само с народен съд. По никакъв друг начин. Паразити се отстранявам само с твърдо лечение.

    Коментиран от #82

  • 80 Да, защото

    9 13 Отговор

    До коментар #68 от "Госあ":

    2 милиона млади и здрави се разкарах от постсъветска България, основно заради чугунени, тежко идоктринирани русороби като теб! Отидоха някъде по-далеч от Просия... и никога не се върнаха.

    Коментиран от #84

  • 81 Госあ

    7 3 Отговор

    До коментар #78 от "Още един неграмотен русофил":

    Е това ви е профила.

    Коментиран от #89, #91

  • 82 Да, време е

    5 7 Отговор

    До коментар #79 от "Госあ":

    да оттечете в канавката на историята, ватник.
    Амин!
  • 83 Още един неграмотен русофил

    4 13 Отговор

    До коментар #67 от "Русенец":

    Изглеждаше ми Ентелегентен!
    Това , че ти не ползваш не означава, че милиони българи не ползват.
    А истината е, че българина дава половината си заплата за руски бензин , а другата половина за руски ток и отопление?
    Това е 100% руско робство!
  • 84 Госあ

    14 3 Отговор

    До коментар #80 от "Да, защото":

    Всъщност се разкараха заради демокрацията. Най голяма емиграция има след 2010 година. Комунизма падна 1989г.

    Коментиран от #85

  • 85 Още един неграмотен русофил

    5 7 Отговор

    До коментар #84 от "Госあ":

    Ами логично е! Махнаха визите! ЕС!
    Въпреки, че най много избягаха 1991 г.
  • 86 Госあ

    8 4 Отговор

    До коментар #73 от "Провери ти":

    Мерси. Нямам повече коментари. Дано скоро одобрят интервюто с профила на планктона докарал демокрацията - необразовани, неквалифицирани, прости бих казал откровено глупави и много нахални.
  • 87 бай Даньо

    4 1 Отговор
    А ПП (идва от на Партията Потомци) къде стои с това предложение!? Май с БСП а!?
  • 88 Тоя паметник го гледам от балкона си

    9 10 Отговор

    До коментар #42 от "бая зор ще видят":

    Варна, квартал Чайка. Помня като го правеха. Цяло лято на баира стърчеше бетонпомпа и наливаше ли, наливаше. Действително отиде бетон за поне 10 блока. И накрая излезе едно грамадно, потискащо нищо. Язък за парите.
  • 89 Още един неграмотен русофил

    7 16 Отговор

    До коментар #81 от "Госあ":

    Ами права е момето!
    Кой трови София 40 годи с Кремиковци, който работеше на загуба?
    Кой изтрови Русе от химзавода в Гюргево?
    Кой отрови най плодородната земя в Тракия с олово и цинк от завода в Пловдив!
    Кой изтрови Странджа и тя се обезлюди от завода за цинк в Кърджали?
    Кой гръмна Чернобил и раковите заболявания в България скочиха 8 пъти 1990 г.!
    А, другари комунисти!
  • 90 Още един неграмотен евроатлантик

    14 4 Отговор

    До коментар #78 от "Още един неграмотен русофил":

    Бе я ме светни ,кога са ни окрали златото руснаците, че ми стана интересно?
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #91 от "Намерил една кифла да прави изводи":

    Хахахахаха 😂 това е профила на простолюдието 😂😂😂
  • 93 На кой пречи историята

    9 1 Отговор
    какъв е този зор, от заличаването?
  • 94 Госあ

    8 4 Отговор

    До коментар #91 от "Намерил една кифла да прави изводи":

    Що ? Тия дето са внесли тоа закон различават ли се по нещо ? Баце ? Дългоноско ? Дуловската ? Настъпания плъх, дето две изречения не мое да върже ! М ? Простолюдие 💁 Китайците даже ДНК маркери са намерили. Да тестват 😂
  • 95 Мнение

    12 2 Отговор
    Това с надписа е безумие.Някой богаташ явно доста им е платил да внесат такива предложения.
    Като бутнат паметниците тях ще ги преследват духовете на дедите,а не нас.Това си е поругаване на историята.Едно време учехме в училище,че историята трябва да бъде обективна и да не се изкривява,защото ако се забрави ще се върне миналото.Тези не са внимавали в часовете.
    Комунизмът е възникнал като отговор на нацизма.Не е имало друг начин да се справят с него.Всяка сила ражда равна по противодействие друга сила.
    Ясно е като бял ден,че предложението си е на Демонична България,а ГЕРБ им угаждат,за да ги навият за подкрепа за мандат.
  • 96 Лина

    3 4 Отговор
    Напълно подкрепям казаното в статията, с единственото изключение, че начинът на гласуване наистина е важен, с машините са по-трудни измамите.
  • 97 НАГЛОСАКСА

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Спасението ни е май Украйна!":

    Като толкос си се загрижил за Прокуратурата на Укровермахта да вземеш да ми обясниш защо няма образувани производства И ДОРИ ОПИТ да бъдат намерени виновните лица за
    1 Опожарения български културен дом - хвърлен молотов - жертви наистина няма 02.05 2014
    2 Запалени 15 български знамена на визитата на \Плевнята 07 07 2015- на прекрасно осветената и ОХРАНЯВАНА И ПЪЛНА С КАМЕРИ главна улица в Киев
    3 Осквернения паметник на загиналите български опълченци 1878 в Болград с украинско жълто синъо и надпис ЧЕМОДАН-ВОКЗАЛ -СОФИЯ - навръх 3 март - 28 02 2017
    4 Публично пребитият БЪЛГАРИН Василии Кащи в сградата на общинския съвет - след побоя в очите залят с киселина и тялото хвърл ено в казан за боклук - след като същия отказва в съвета да подпише за нова УКРАИНСКА църква с думите АД СЪВ ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРИН НЯМА ДА ПОСПИША - 30.05.2017
    5 Прекрояването на бълг общини в Болградско 2020 г с цел българите да загубят мнозинството си в тях
    ОФИЦЯЛНО ПРОТЕСТИРАНО (ти за видиш мръднали са си пръста ) от българското Нар Събрание с НОТА от 20 05 2020 г
    6 закона за коренните народи от 01 07 2021 - където живеещите от хилядолетия бг отсъстват
    ПИТА ЛИ Я ТАЯ УКРО ПРОКУРАТУРА АДЖЕБА ЩО НЯМА ОБВИНЕНИ ЛИЦА И ПРОИЗВОДСТВА като свидетелите са стотици , камери и т н

    Коментиран от #98, #99, #104, #119

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 НАГЛОСАКСА

    8 1 Отговор

    До коментар #97 от "НАГЛОСАКСА":

    7 Потрошения паметник на гроба на Хан Кубрат - наистина ремонтиран после но все таки разследване ЙОК МУ

    Коментиран от #100

  • 100 НАГЛОСАКСА

    11 1 Отговор

    До коментар #99 от "НАГЛОСАКСА":

    Значи за дупка от изстрел във витрината в Македония ВОЙ до небесата щото е направено от про руски партии - ама за хвърлен вътре молотов и избухнал пожар в Одеса - ШЪТ ДУМА ДА НЕ СТАВА да не ядосаме бай брадър - пък българщината н.а.ф.у.й кът на секи евроатлантик дет са му важни центовете пред Майка България - за пушещите американски Марици с скъп и прескъп ток ред сълци ред сополи - за затворения руски НАПЪЛНО БЕЗОПАСЕН - доказано от 2 генерални ревизии АЕЦ с мн годишен неизползван ресурс ШЪТ ДУМА ДА НЕ СТАВА

    Коментиран от #101, #106

  • 101 НАГЛОСАКСА

    8 3 Отговор

    До коментар #100 от "НАГЛОСАКСА":

    Ми да ви кажа и на мене да ми направите клуб с Цар Борис име и аз ще потроша витрината хем без да ми е извозил евреите в концентрационни лагери както е направил в Македония - само за убитите деца като 7 те ястребинчета НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО с партизаните и помагачите им
  • 102 Анджело

    2 3 Отговор
    Това ще бъдат хубави парцели за ново строителство
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 НАГЛОСАКСА

    12 2 Отговор

    До коментар #97 от "НАГЛОСАКСА":

    Изключително важно е да подчертая че при посещението на мазната гербераска Плевня в Киев - след като бяха изгорени 15 български флага - практически ВСИЧКИТЕ- вечерта преди преди пристигането му с ТЪПОТО ОБЯСНЕНИЕ - Объркахме ги с руски - НА ПРЕКРАСНО ОСВЕТЛЕНИЕ - брачеда са спъна и падна на ножа и така 15 пъти
    Та мазната Плевня като се качи на трибуната МУ ПУСНАХА РУСКИЯ ХИМН вместо българския
    и същото ГЕРБЕРАСКО БЕЗГРЪБНАЧНО даже нота не отправи от кумова срама и каза
    С МАЗНА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА УСМИВКА -
    -- НЯМА ПРОБЛЕМИ СЛУЧВА СЕ
    макар че такива неща Не СА СЕ СЛУЧВАЛИ в световната история дори в бананови републики ни уцелват химна
    или викват някой маймун с укулеле да го докара ус дюс - толкос могат хората ся или няма ток в дъргавата кът в Уганда дет тока е от 2 до 4 а нашия кацна в 6 НО НИКОГА НЕ СА НИ ПУСКАЛИ РУСКИЯ ХИМН ДА СА ГАВРЯТ както укровермахта
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 НАГЛОСАКСА

    10 1 Отговор
    Арабите и африканзите сирийците и афганистанците и иракчаните и сомалийците ще лежат по гарите и ще ги гонят полицаите защото държавите им бяха унищожени от САЩ
    Украинците ще лежат в хотели на Слънчака за сметка на собствениците защото Русия и писна да гледа как хора от Десен сектор с СС татуси , напълниха Алеята на Ангелите с 600 детски гроба в Донецк
    ЗАЩОТО ТОВА Е ЕВРОАТЛАНТИЗМА
  • 109 Минуса от мен

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "Интересно":

    е за простотията от теб! Само глупак, говори по опорки и термини!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 А след десети

    7 0 Отговор

    До коментар #110 от "Бат Мишо":

    пак тези хора, се пребоядисаха и почнаха да разрушават всичко изградено от тях и да го ограбват. Оп. грешка. Изградено не точно от тях, а по техни заповеди от робският народ. Сега вече се уточнихме, нали?!?
  • 112 Аааааа

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Токсик":

    Да добавим и Димитровград - към Окрая ли ще ги местят или ще ги настанят в депутатските общежития.....да видим какво ще изака някоя комисия, а и закон ще напишат. дъпъсъ ще са твърдо "за", а герберите ще се разцелуват с дъбъ и разтръбят гордо установяване на новата либерална идеология в държавата.
    Някакъв странен култ, или сатанисти, са се насадили в последните години в парламента. Какви неща обсъждат, какви решения мъдрят......
    "Преоблякъл се Илия и пак в тия"
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 няма смисъл от тоя закон

    2 6 Отговор
    така или иначе в един момент ще измрат дъртите кукундрели с промити от комунизма мозъци учили задължителен руски език, учили руската извратена история и поели измислени руски идеали. Младите хора не се интересуват от руските простотии, никой не им учи езика, никой не се интересува от хора, опитващи се вечно да манипулират и да живеят единствено от търговия на ресурси и енергийни шантажи в други страни. Още помня как прадядо ми, и единия и другия НЕНАВИЖДАХА комунистите, руснаците и целия измислен строй, който насилствено им е наложен. А това са хора, живели по царско време, знаещи много добре какво е било преди тия зловредни паразите да ни наложат диктатурата си.
  • 115 АУУУУУ

    3 3 Отговор
    РУСКИТЕ ПОДЛОГИ В ПАНИКА.....ЧИЧКО ПУТИН Е МНОГО НЕДОВОЛЕН ОТ ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ И ЩЕ ИМ ОТРЕЖЕ РУБЛИТЕ 😱😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 резервист

    8 0 Отговор
    Отличен коментар! За да бъдат избрани сегашните депутати и да преливат от пусто в празно вече толкова време, са похарчени страшно много пари. Сега те трябва да се трансформират в потребителски заем и заедно с полагащите се лихви да бъдат върнати в хазната. Хора! Отворете си широко очите! Дадохме властта в ръцете на индивиди, които се интересуват само от това как да не я изпуснат повече! Във време на надвиснала опасност от война да се занимаваш два месеца с изборен кодекс и бюлетини е престъпление!

    Коментиран от #118

  • 118 Българските турци

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "резервист":

    В Народното събрание депутатите обсъждат в пленарната зала промените в Изборния кодекс.Всички си имат свои преценки и планове кое ще е изгодно за тях!...Това е един от показателите за това че в България се прави политика тотално от горе на долу...Забележете!...Дебати за машини и хартиени бюлетини...после дебати за начина на броене на бюлетините и тъй нататък !...До избирателите още не са слезли а като се има в предвид процента на участие в изборите , до обикновенния българин въобще нямат намерение да слизат !... Това значи че на следващите избори България може да влезе в световната статистика с най нисък процент на участие в избори ! На това турците казват "сами си свирят...сами си играят"! А политика се прави от долу нагоре !...От 20 години опозицията критикува избирателите в Турция че се оставят да бъдат мамени от партията на Ердоган за няколко чувала въглища и 5 - 6 пакета с макарони...и до днес не са успели да разгадаят че това не е подкуп а е ефикасен ключ за вратата към съзнанието на турския избирател...че магията е именно зад тази врата където освен съзнанието седи и достойнството и егото на народа което има нужда да бъде забелязано и оценено !...
    Тия неща не би трябвало да Ви ги пише от време на време тук един посредствен турчин с двойно гражданство като мен,който дори и не живее в България ...а би трябвало вашите журналисти и тежкокалибрени анализатори да разтърсват общесвото ежедневно у Вас !...

    Коментиран от #122

  • 119 Българските турци

    0 1 Отговор

    До коментар #97 от "НАГЛОСАКСА":

    "АД СЪВ ТУРЧИН НЯМА ДА ПОСПИША - 23.02.1985"
  • 120 Българските турци

    5 0 Отговор
    В страната в която живея днес във всяко населено място има паметник и пред всяко училище бюст на основателя на републиката...50% от населението се прекланят пред него най искренно почти всеки ден...другата половина поне веднъж на година му прочита по една благодарствена молитва,...но има и един 0, 00 нещо% психопати които го оплюват,опикават,чюпят или го подпалват...Почти няма място където да няма поне един такъв инцидент.Паметниците са и ще са винаги обекти за провокация и вандализъм.Истинските паметници са в сърцата ни и тях никой не може да оскверни ! Разбрах това преди години на връх Шипка...Като бях малък слушах старци да разправят как на връщане от минерални бани в Хисаря се отбили на Шипка , как са се катерили по стъпалата до костницата,колко точно стъпала са били ... и се възмущавах защо един турчин на преклонна възраст може да се катери на Шипка само от любопитство ?!След време вече пораснал и по зрял , по време на екскурзия на върха изведнъж осъзнах че тук са умирали хора от плът и кръв в бой един срещу друг за своята си истина...и някъде издълбоко ми се дощя да се моля по нашему за духовете на всички които са си оставили костите тук...А детското ми възмущение се превърна в почит към ония старци които са се катерили дотук!
  • 121 ха ха

    3 0 Отговор
    Един седесар бутна мавзолея и сега не е между живите .Това ги чака и тези Многознайковци
  • 122 безпартиен

    0 0 Отговор

    До коментар #118 от "Българските турци":

    Рядко се среща точен и написан на чист български език коментар!Благодарност от мен и да сте здрав!
  • 123 !!!?

    1 0 Отговор
    Братушкането и Раболепието към Кремъл - откровен Нихилизъм на русофилите !!!?
  • 124 ганев

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Още един тотем на руската окупация":

    ЖАЛ МИ Е ЧЕ СИ НЕ ГРАМОТЕН И НЕ ДОУЧИЛ И НЕ ЗНАЕШ ЧЕ НЕ РУСНАЦИТЕ А БРАТЯТА ХАМЕРИКАНИ СЪС 287 ТЕЖКИ БОМБАДИРОВАЧИ СЪС 69 ТОНА БОМБИ СА СРИНАЛИ СОФИЯ И НЕ САМО СОФИЯ А И ДРУГИ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ ЖЕРТВИТЕ СА БЛИЗО 215 000 КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ДНЕС Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ГОВОРИ ИСТИНА УУУУУЧЕТЕ Я ТАЗИ ИСТОРИЯ ДА НЕ ВИ СЕ СМЕЯТ И ПОДИГРАВАТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА
  • 125 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    А мракобесно ли бе,КОГАТО ИЗБИВАХА,СЕЛЯНИТЕ,НЕ ИСКАЩИ ДА ДАДЪТ ЗЕМЯТА,ДА НЕ ВЛИЗАТ В КОЛХОЗА.