Last news in Fakti

21 Декември, 2022 17:00 3 599 39

Колко струва речта на омразата?

  • емил йотовски-
  • цена-
  • реч на омразата

Кой плаща на тези хора, защото не са само програмни ботове, а има и служители… Та, кой им плаща пари, за да могат те да определят една реч като реч на омразата? Защото те това работят – дават добавена стойност на всяка една реч и я квалифицират като такава или онакава

Колко струва речта на омразата? - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко струва речта на омразата? Излишно е да ви подсещам, че в едно пазарно общество всичко има цена. Цена имат баничките, чувствата, урановата руда. Вътрешните ни органи също имат цена, но това е друга тема. Затова и речта, независимо каква е, също има цена.
Разбира се, речта на омразата струва повече. В нея се инвестира. Инвестицията обаче е странна. Инвестира се в това речта да бъде определяна като реч на омразата. Давам пример:
Имате реч. Тази реч струва по пазарни цени малко. Никой не се интересува от нея. Цената ѝ пада. Но в момента, в който тази девалвирана реч я направим реч на омразата цената ѝ се вдига драстично. Ето така с промяна статута на речта ние получаваме повече пари за единица реч.
Сега сериозно!
Кой плаща на тези хора, защото не са само програмни ботове, а има и служители… Та, кой им плаща пари, за да могат те да определят една реч като реч на омразата? Защото те това работят – дават добавена стойност на всяка една реч и я квалифицират като такава или онакава. Без тяхна намеса речта щеше да си е реч и дотам. Тези служители в корпорацията на речта са най-обикновени хора. Те не постъпват там като резултат от особени заслуги към обществото. Те нямат никакво специално образование, но вероятно имат инструктаж, в който им е пояснено коя реч каква е. И дотам.
Въпросът обаче е кой има нужда от тази „Корпорация на речта“? Кой им превежда пари по банковите сметки? Кой им плаща хонорарите, че и осигуровките? Кой им плаща офисите, пътните разходи, вредните (защото няма как да се занимаваш с реч на омразата и да не получаваш вредни). Колко дни в годината имат право на платен отпуск блюстителите на речта? Какво им е работното време и пред кой отчитат извършената работа? Кой?
В знак на уважение към интелекта ви няма да ви занимавам с отвлечения въпрос: „Защо?“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Капитализъм

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬⚡️🇪🇺💯":

    ... е действие!!!! Ами хайде давай!!! Излез от компа!!!

    Коментиран от #12

  • 3 ХАХАХА

    18 5 Отговор
    ХАХАХА, Принстън е обявил ,че американец е политнекоректно,та сега ще бъде габонец от Америка. ХАХАХА.

    Коментиран от #5

  • 4 Главен плащач

    54 10 Отговор
    Плаща Императорът на Злото Соpос!
    Единствените джадаи, които му се опълчиха са унгарците!
  • 5 За протокола

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    Не Принстън, а Станфорд и да вярно е и това е най-малкото от новият им "woke" речник с думи и термини, които трябва да бъдат променени!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 отшелника

    27 13 Отговор
    ЕЛА РУСИЯ НАУЧИ ГИ

    ТЕЗ -ПАЗАРНИТЕ ДЕЦА .

    ТЕ В СЪРЦАТА НЯМАТ ВЯРА

    ТЕ СА ЖЕРТВА НА ЕДНА ПАРА !

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 отшелника

    31 17 Отговор
    стихчетата ги пиша на момента ,не са копирани от никъде !
    СЛАВА НА РУСИЯ ,

    САМО ТЯ УСПЯ

    ДА ПРОБУДИ КАПЧИЦА НАДЕЖДА

    В БЪЛГАРСКАТА НИ ДУША .

    Коментиран от #24

  • 10 Коментар

    34 2 Отговор
    Наистина има някакви,които само омраза сеят.Рак ще вземе да ги хване...не е хубаво така.А какви са тези,които пишат против българите и България и то на български ми е много чудно.
  • 11 Копейкин Костя

    8 41 Отговор
    Автора затвърждава мнението ми, че е един от 4000-ниците в България!
  • 12 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    10 27 Отговор

    До коментар #2 от "Капитализъм":

    :) 🇧🇬Точно си преценил/а, но си забравил/а да добавиш най важното: 💯🇧🇬Комунистически Капитализъм в Действие🇧🇬💯, Нинова, Борисов, Доган, Пеефски, списъкът е дълъг, са Комунисти до мозъкът на костите си, това са хората които имат “поставена задача” да убедят бългаските “офце” че Капитализъмът не Работи, за да блеете жално “милички офчици”, за отминалото време когато “мед, мляко и масло са се изливали по улиците!
    Така успешно се справят комунягите от ЦК на БКП че вие блеете и не осъзнавате че блеете по изгубеното Ви Минало, Настояще и Бъдеще.🇧🇬

    Коментиран от #22

  • 13 гост

    31 4 Отговор
    Цивилизациите до сега твърдяха, че се основават на любовта и справедливостта, но не към хората, а към боговете. Днешната цивилизация се основава на ОМРАЗАТА. Управляващите се нуждаят постоянно от война и враг от който хората да се страхуват да се страхуват и този враг трябва да се МРАЗИ! Дали ще бъде СССР, САЩ или Китай няма значение, но най- добре е това да бъде съседния народ. Важното е човешкото съзнание да бъде разчленено от медиите и след това да бъде така манипулирано, че да МРАЗИ! По такъв начин съзнанието става "правоверно" на управляващите, а "правоверността" е липса на памет и мисъл. Тя е безсъзнателност и безвремие!

    Коментиран от #38

  • 14 Румен Решетников

    11 26 Отговор

    До коментар #7 от "отшелника":

    Правилно, товарищ. Руснаците пари не ги интересуват-само водката!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Айде

    6 18 Отговор
    Йотовски, това реч на любовта ли е!?
  • 17 Нострадамус от Злокучене

    15 36 Отговор
    Емил Йотовски е прикрит путински трол,който много добре знае кой му плаща.Хибридната война не е измишльотина на Запада,а на онова дребно,гнусно,кремълско изчадие,треторазрядно комплексирано ченгенце от КГБ."Фабриката за тролове" на Кремъл принуди Запада със голямо закъснение,да вземе необходимите мерки и да ограничи вредното влияние на тези гниди.

    Коментиран от #23, #27

  • 18 фен

    25 3 Отговор
    Основно, плащат Сорос и НПО на демократическата партия! У нас помагат и няколко олигархчета, които си финансират медии и партии...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Анализирай това

    29 4 Отговор
    Луфтханза зарязва 12 годишно дете само на летището във Франкфурт, защото решава, че е... Русначе!? Ами те след два месеца, най вероятно такова биха го и разстреляли на място!
  • 21 Пасквил

    3 14 Отговор
    Няма такова нещо като реч на омразата,каквато среда си направиш ,като се вреш между шамари,има шамари,като си сред близки и приятели всичко ок
  • 22 Антикомунист

    26 2 Отговор

    До коментар #12 от "🇧🇬⚡️🇪🇺💯":

    А можеш ли ми каза тогава защо всички евроатлантици и соросоиди са "бивши" партийни величия или ченгета от ДС - абсолютно всички. Ако са по-млади такива са бащите им.

    Аз ще ти отговоря - същите които преди ни продаваха на СССР сега ни продават на новите ни господари - те това са свикнали и с това си изкарват прехраната. Такива хора нямат морал и не ги интересува комунизъм или капитализъм - интересува ги да се подмазват на текущите си господари и ако господарите се сменят същите ще ги посрещнат новите нищо че са плюли по тях.
  • 23 Антитрол

    14 1 Отговор

    До коментар #17 от "Нострадамус от Злокучене":

    Той говори за такива като теб и ми се струва че се разпознаваш в неговата статия.
  • 24 Някой си

    10 13 Отговор

    До коментар #9 от "отшелника":

    Бил ли си някога в Русия? Живял ли си там? Пътувал ли си из тая страна? Знаеш ли, че за руснаците България е едно нищо? В центъра на Москва има един паметник, посветен на героите от Плевен. В градината при него се събираха противниците на сегашния режим и там ги опандизваха или разгонваха. Питал съм руснаци дали знаят нещо за този паметник. Повдигаха учудено рамене, нищо не им говори. Дано някой от четящите тук ме разбере.

    Коментиран от #35

  • 25 тука е така...

    9 1 Отговор
    Щом питаш, одма ке ти отговорам! Има едни дето пият на корем, но кой плаща на всички е ясно. За всичко плаща единствено народа, включително и за безхаберието си да търси навреме отговорност от всички онези, дето пият на поразия.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Език на омразата

    4 14 Отговор
    Мразя ватници безплатно!
  • 30 Когато

    15 1 Отговор
    се "освобождавахме" от комунизма новите ни "братя" си накупиха медии! По късно си назначиха полушни лакейчета на работа и накараха "държавата" ни да им плаща месечни заплати колкото най добре платените български работници получават в най добрия случай за 6 месеца! Ето за това иде реч! Умираме като мухи напръскани с ДДТ - ЗА 33 години близо два милиона по малко но на говорителите не им пука (все пак при голями трагедии като добри актьори се преструват на натъжени. Ето за това иде РЕЧ!
  • 31 Анавв

    10 3 Отговор
    На номер 14! Не заблуждавайте хората! Радев е натовец ,подложил се на САЩ и световните агресори! Къде е неговият приятел и военен министър? Тайно се прегръща в Киев с колегата си ,дава отчет колко милиони сме дарили на фашистите и колко предстои да подарим заедно с оръжие! На фона на кризата мизерията ,студа и глада тези предатели заслужават Народен съд !!!!!!
  • 32 Сорос

    15 1 Отговор
    Ужасих се,че в България имало над 3000 НПО -та.Някой им плаща масрафа и те бълват отровни слюнки.Безпирно.Иначе да са по кофите,където им е било мястото.
  • 33 123

    0 5 Отговор
    За каква среда по долу човече ми говорите. Провинциите и среда. В блока на покойните ни родители, във входа има 5 сенейства, дори и не са вече, а 5,6 старчета. Всичко е в паежени, демек мръсно. На 3 етаж, едно младо бе завършило за мед сестра, набор 80 и след завършване бабата от село дошла в града, наша катя за нея работа няма, а за дпс има, хвърлила се и откачила и когато отидем да видим.. И на 3 етаж над 200 бутилки празни от 10 литра и боклуци и понеже вървим пеша и убивам хлебарки и никой не им прави забекежка, тук ромката 6 пъти за 5 г ни наводняват, и да направим ремонт, пак ще ни наводни, на квартира е, чука силни асансьора, олюят, храчат, уриниране в асансьора преди 5 г, като дойдоха. Къде я виждате тая среда. А и са някои големи родове. Отчаяни от живота, а не са бедни. Средата е важно, а и много други неща, все лоши неща четем в чата новините от къде да дойде хубавото лъжовен свят погубени младини животи
  • 34 Хихи

    6 1 Отговор
    По гласуването разберете, че народа не се интересува от вас горе и от политика. Те си мислят за деца, мислят си дори и не за пари, за много други неща. Който е живял по време на живков ссср и сега прави сравнява и не ходи да гласува. Защо да гласуват, за да живеете вие и си сменяте жените мъжете да имате по много деца, а децата ви по много деца. Вие ако сте от другата страна дали ще ви е ок, но с пужда пита лесно се прави помен. Бъдете здрави и сменяйте жени и жените да ви раждат многобройно деса
  • 35 еди кой си

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "Някой си":

    Да,бил съм,два пъти!Зависи кой си питал!Когато разбраха,че съм от България,знаеш ли какво казаха?Оооо,България,Слънчев бряг,Варна,Бургаз!
    Така,че,преди да си вържеш обувките,първо трябва да го обуеш!

    Коментиран от #39

  • 36 Бамбука

    2 11 Отговор
    За коя омраза говори ? Решил да бъде оригинален и обтекаем. Говори направо, ясно, точно, без недомлъвки и с примери, защото от това което си написал излиза - Ох, колко съм умен како Сийче, но не мога да ти кажа нищо.
  • 37 Потребител

    11 0 Отговор
    Задаваш отговори, Йотовски. Пиперливите данни за реалните собственици на двете ни частни национални телевизии вече се разпространиха в интернет.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.