Last news in Fakti

20 Януари, 2023 14:25 4 732 89

Мая Манолова пред ФАКТИ: Лидерската среща е опит за връщане на корупционното статукво

  • мая манолова-
  • бсп-
  • герб-
  • дпс-
  • среща-
  • нинова-
  • избори

Нямаме смели политици, които да могат да поемат отговорност за своите действия, казва тя

Мая Манолова пред ФАКТИ: Лидерската среща е опит за връщане на корупционното статукво - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Статия в германския "Ди Велт" разкри как България е направили всичко възможно Украйна да получи в ключови моменти от войната оръжие, боеприпаси и дизелово гориво. То не е направено като директна държавна помощ, а през търговски операции през частни компании и държави партньори. Мая Манолава още през есента показа как се товарят цистерни с дизел, а след това заминават за Украйна. И това е поводът да я потърсим за коментар. Ето какво сподели лидерът на „Изправи се България“ пред ФАКТИ.

- Г-жо Манолова, от „Ди велт“ разбрахме, че България е едва ли не „спасила“ Украйна, защото сме им дали през посредници муниции и дизел още в началото на конфликта. Питам ви това, защото още в началото на ноември показахте цистерните с гориво, но някак това остана незабелязано. Да ви върна към тях и да разкажете как се е случвало?
- „Ди велт“ каза това, което българските граждани вече знаеха, а именно, че с подписа на Нинова оръжия и боеприпаси за милиарди са стигнали до Украйна. С издействаната от Асен Василев и Кирил Петков дерогация за руския петрол, след като бе преработен от „Лукойл Нефтохим”, дизелът заминаваше за Украйна. През есента бяхме на гара Бяла, където с очите си видяхме и заснехме как стотици цистерни се товареха с дизел. Имаме записани разкази на украинските шофьори на цистерни, но те после ни помолиха да не бъдат публикувани, как се случва всичко. Реално, България изигра кърваво посредничество между Русия и Украйна. Взимаме и преработваме руски петрол, а след това го изнасяме за Украйна. Така ние подкрепяхме войната и от двете страни – веднъж, купувайки руски петрол, а след това изнасяме дизел за Украйна. Така България се намеси в този геополитически конфликт, а потърпевши от сделките се оказаха българските граждани, които плащаха с левче отгоре по-скъпи горива. Вместо с дерогацията четворната коалиция да осигури по-евтини горива за българските граждани, цените на горивата на българските бензиностанции скочиха. И през целия период бяха с левче над нормалните цени. В крайна сметка българските граждани платиха сметката.

- Казвате, че сте говорили с украински шофьори… А как се е случваше износът на дизел?
- През посредници, през фирми, които добре печелиха. Имаме и заснети как руски танкери разтоварват петрол в Росенец, а след това преработеният дизел се кара до гара Бяла, където се претоварва на цистерни, които директно заминават за Украйна. Проследихме тази верига. В крайна сметка, някой печелеше от комисионните при този трафик. И всичко това, пак казвам, беше в ущърб на българските домакинства, които плащаха с лев отгоре. Същото се отнася и се износа на оръжие. Какво се оказва днес - България е сред първите няколко държави, които са снабдявали с оръжие и боеприпаси Украйна в първите месеци на войната. През посредници и комисионери. И сме били основен доставчик на дизел. Защо това бе направено зад гърба на българските граждани? Нали си спомняме клетвите на вицепремиера Нинова, която казваше, че нито един патрон не стига в Украйна? Днес истината лъсна. Оръжие за 4 млрд. долара е изнесено. Българските граждани трябваше да знаят това и да го научат от българското правителство, а не от чужди политици и медии.

- Парламентът прие да дадем официално оръжие на Украйна, но засекрети точно какво. Защо…
- Обяснявам си го с лицемерието и раздвоението на политиците ни, които в България говорят едно, а пред европейските институции друго. И затова сме това на опашката като страна-членка в ЕС, чието мнение рядко се чува. Липсва лидерство. Нямаме смели политици, които да могат да поемат отговорност за своите действия. А и как да отговарят за решения, които огромното мнозинство българи не одобряват? И това ми дава повод да смятам, че тези партии ще бъдат наказани на следващите избори, защото вземат решения въпреки мнението на хората. Мнозинството българи не искат България да бъде въвличана в този военен конфликт и са за мир, за дипломатически усилия и за мирни преговори.

- Споменахте, че очаквате избори. Третия мандат е в ръцете на БСП, а днес бе и лидерската среща, от която решение не произтече...
- Да, събраха се лидерите на „хартиената коалиция“ и се видя истинското лице на ръководството на БСП, което ужким води битка срещу модела на ГЕРБ и ДПС. След като БСП се докара дотам, че да търси преговори и подкрепа на общ кабинет с ГЕРБ и ДПС, какво да кажа… Лидерската среща е опит на корупционното статукво да си върне контрола върху държавата. Надявам се това да не се случи през третия мандат и ръководството на БСП да не върне ГЕРБ и ДПС във властта. Това ще е предателство спрямо левите хора, спрямо хилядите, които бяха по площадите през лятото на 2020 година. Това хората няма да го преглътнат и ще излязат отново на улицата. Затова "хартиената коалиция" сега няма да направи правителство. От страх от реакцията на народа. Но след предстоящите избори, както разбрахме днес, след лидерската среща на Нинова с Борисов, вече ще е възможно. Пътят за връщане на олигархичното статукво, задкулисието и мутрите във властта е трасиран. Да не им го позволяваме на изборите!

- Лявото обединение, водено от Костадин Паскалев, в което участва и „Изправи се България“, имаше сбирка в Пловдив. Какво се реши… Изборите, както се казва, чукат на вратата…
- На сбирката бяха приети няколко важни решения. Като това, че ще се явим с общи листи и на парламентарните, и на местните избори. Това са първите стъпки по създаването на единен ляв субект. Дали към това обединение ще се присъедини и БСП – не мога да кажа. Решение си е на БСП. Но вярвам, че лявото представителство в следващия парламент ще бъде по-силно и по-истинско. И със сигурност този нов ляв субект няма да води с преговори с ГЕРБ и ДПС за коалиция и за общо управление, а ще бъде спирачката за връщането на олигархията и мафията във властта

- Вие водите и един интересен казус, в качеството си на юрист, в Шумен. Има ефективно осъден гражданин, защото е участвал в протестите срещу „зеления сертификат“ и маските…
- Защитаваме един от гражданските активисти на „Изправи се България," който е нарочен от силните на деня в Шумен. Оказва се, че той е единственият от хилядите участници в масовите протести срещу „зеления сертификат“ и маските, който е с осъдителна присъда на първа инстанция. Присъдата е година и половина лишаване от свободен с 4 години изпитателен срок. Друга такава присъда в България няма. Няма да се примирим, разбира се. Преди време беше направен подобен опит да бъде осъден на година лишаване от свобода за участието му в друг протест. Имаше присъда на Районния и на Окръжния съд в Шумен, които Варненският апелативен съд отмени. Ще се противопоставим на всеки опит да бъдат мачкани граждани и да бъдат сплашвани, защото са участвали в протести. Защитаваме Билан Янков докрай. Не е нормално в демократична държава да бъдеш съден за участието си в протести и изразяването на мнение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наистина

    16 6 Отговор
    ЛИДЕРСКА ЛИ Е ЛИДЕРСКАТА СРЕЩА ?
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 8 Отговор
    НЯМА независими ПОЛИТИЦИ
    и ТОЧКА

    Коментиран от #9

  • 3 Само питам

    8 7 Отговор
    ЩО Е ЛИДЕРСКА СРЕЩА И ИМА ЛИ ТЯ ПОЧВА У НАС ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Електра

    32 8 Отговор
    Винаги съм твърдяла, че с дърти блантии нов балдак не става...
  • 6 Майчиното мляко

    20 2 Отговор
    Коррупцията е далавера, в която аз не участвам....
  • 7 Човекът

    36 6 Отговор
    Змия... е пак на лов за леви избиратели в предизборната мътна вода.
  • 8 Илхан

    18 35 Отговор
    Бойко, Курнелия и Карадайъ за всеки един от вас ще дойде Видов ден. Ще има много народна любов за всички ви.

    Коментиран от #18

  • 9 Помни

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Има независими избиратели, от които нищо не зависи !
  • 10 Благой от СОФстрой

    30 4 Отговор
    И на така селска пропалица мнението към коя публика е отправено и кои са?
  • 11 гост

    37 4 Отговор
    Надушиха избори и тая веднага излезна с компетентни мнения!
  • 12 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    18 5 Отговор
    Мая Манолова и Васил Илиев (ти братко мили) - биха били перфектна двойка! 👍
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ели

    31 2 Отговор
    Всички АБВета по земните КЪЛБЕТА ще се съберете!ВСИЧКИ ПРОВАЛЕНИ КОМУНИСТИ ЩЕ ДЪРПАТЕ ОТ ПРОЦЕНТА НА МАЙКАТА ПАРТИЯ!ЗА ДА ИЗГОНИТЕ НИНОВА, ЗАЩОТО ТЯ ИЗГОНИ ЧЕРВЕНИТЕ БАРОНИ!ГЕРГОВ ПЛАЧЕ!ДОБРЕВ МИЛИЯТ МИЛИОНЕР И ТОЙ ЗЛОРАДСТВА!ПЪРВАНОВ ОСТАНА БЕДНИЧЪК БАЩА НА СИНОВЕ МИЛИОНЕРИ!
  • 15 ГЕРБ

    35 6 Отговор
    Тоя миризлив боклук не разбра ли че никой не се интересува какво дрънка
  • 16 Как не я е срам тази

    34 5 Отговор
    Ходи се търкаляй по земята... герб те избра за омбудсман и ходи в един офис и те снимаха, жена без морал
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Еееех майче

    27 2 Отговор
    Има още от дъното ... копай...!!!
    Не плюй в кладенеца дето си пила до скоро вода!!!
    Адио майче ... в тресавища си!!
  • 20 4444

    25 3 Отговор
    Факти колко пари получавате за да ни навирате постоянно това нещо?
  • 21 никъфф

    18 8 Отговор
    Корупционното статукво се завърна с помощта на Радев и Нинова.
  • 22 ти пън все едно не си

    30 2 Отговор
    най голямата лъжкиня, то не бе вис 2, братя галеви, черепа, тая ли чума ще ни говори.
  • 23 Корупция ли каза,

    23 2 Отговор
    Още помня как ни предлагаше по 60 лв за глас ма, корумпираната ало.
  • 24 ко стана ко

    23 4 Отговор
    костинбродската афера, лъжкиньо долна.
  • 25 И какво сега мутро

    19 2 Отговор
    пак ли ще предлагаш Пеевски.
  • 26 КРАДОХА..КРАДАТ И ПАК ЩЕ КРАДАТ!!

    12 2 Отговор
    Стани да седна! Ти на мене. Аз на тебе Баджанак!
  • 27 КАКВО ВИЖДАТ ОЧИТЕ МИ

    26 2 Отговор
    ТОВА Е МАЯ, ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ТРУП.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Друго ще е !

    5 2 Отговор
    нови избори !!!! .......и.има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност. Броя на безсмислените партии ще бъде намален, особенно ако се увеличи прага за влизане в парламента.
  • 30 "Ненужни предсрочни избори" е лъжа !

    7 3 Отговор
    нови избори !!!! .......и.има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност. Броя на безсмислените партии ще бъде намален, особенно ако се увеличи прага за влизане в парламента.
  • 31 ФАКТИ, стига вече

    16 2 Отговор
    сте показвали тая политически яловата.
  • 32 Не само

    5 14 Отговор
    Мафията на кгб, в лицето на дпс, бсп и герб искат да крадат още евро фондове и да слугуват на путлер!
  • 33 Пак галевица

    21 3 Отговор
    Чак интервю,потрес,гнусно за четене.Божковата шавра.тия говори за " статукво?Тая с дрешките за 2 бона костюмчето.Кой ти ги плаща нали олигарсите дето им работиш за правата и далаверите?
  • 34 ужасна жена

    19 3 Отговор
    сядаше в инвалидните столчета на децата в неравностойно положение за да рекламира партията си, на това викам цинизъм, отврът.
  • 35 Кико

    17 2 Отговор
    На тази другарка не и ли омръзна да плещи г лу пА сти
  • 36 БСП на Бунището

    17 6 Отговор
    15 години Манолова е депутат от БСП...Завършила висше образование в Институт за комунистически кадри в Москва специалност История,активен участник в наказуемия от Наказателния кодекс "Бунт срещу законно избрана власт". с 10 до 20 години....От където и да я погледнеш си е за затвора!!!
  • 37 глупости

    12 3 Отговор
    Точно днес, точно тези партии на разума, трябваше да направят
    правителство.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Герб индианец

    0 0 Отговор
    АБЕ КЪДЕ Е НЕКСО БЕ??
    ТАТЕ ТАТЕ КЪДЕ Е ЩОТО МАМА Е У ГРОБИЩАТА ХОРАТА Я ОПРАВИХА
  • 42 Иванчо

    11 0 Отговор
    И тази кифла се готви за избори.
  • 43 Дааааааа

    3 6 Отговор
    Само с БСП-ту ще ходим лято на морету
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Чичак

    5 5 Отговор
    БСП-ту ще ни отърве от ПП-ту и от ДБ-ту. Венсеремус другаре !
  • 46 Чичак

    7 5 Отговор
    Смяна на атлантическата политическа мафиотска система !!!! Смяна!
  • 47 Чичак

    6 6 Отговор
    ....., достатъчно търпяхме млади атлантически олигофрени !......Много сме, силни сме пенците !!!!....Курнела олигарсите разчиства, дясното във БСП прочиства.......Масова национализация, вместо дива приватизация. .....
  • 48 Чичак

    7 2 Отговор
    .....НЕ на Крипто олигофрени, на власт от Козяк качени .... НЕ на стартъпи, от младежи тъпи !.....Пенсии заплати, а не млади тарикати ! Венсеремус!.....

    Коментиран от #55

  • 49 Браво майче,

    5 8 Отговор
    абсолютно вярно!
  • 50 Чичак

    3 4 Отговор
    отсъствието от изборната активност на пенсионерите е като дезертиране от армията! А клетва сте дали, не помните ли ? Другари да заличим атлантическите предатели в политиката за винаги ! Венсеремус !
  • 51 по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    4 0 Отговор
    нови избори !!!! .......и.има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност. Броя на безсмислените партии ще бъде намален, особенно ако се увеличи прага за влизане в парламента.
  • 52 Чичак

    3 11 Отговор
    БСП е единствената разумна партия на която в програмата им е залегнало социалното, други партии няма, ни една . Факт ! Венсеремус !
  • 53 Няма значение

    5 3 Отговор
    Кой ще е на власт. Само да не са от продължаваме продажбата!😂🤣😅
  • 54 СЕРИОЗНО

    4 1 Отговор
    Не мога да разбера обърканото съзнание на антикомунистът. Сега живковистите, БКП-ДС деца са едри капиталисти, и те са първи антикомунисти и русофоби, сменили Москва с Вашингтон, сменили Маркс-Ленин с Айн Ранд и Милтън Фридман. Никой на запад не критикува българският преход, напротив. Прокопиев е син на УБО деец близък приятел и обслужващ Тодор Живков, сега пръв антикомунист и пръв русофоб. Преследваният от Москва сега българин, внук на посланник на НРБ в САЩ, за когото милеят русофобите, десните, антикомунистите. Бащата на Кирил Петков е от ДС,антикомунист, дядото на Асен Василев е джеймс бонд на ДС-НРБ - полковник Вандов. Посланика в Англия е син на дипломат и вербовчик от БКП-НРБ. Иван Кръстев, Гого Лозанов.... .. ЩО ЗА ШИЗОФффРЕНИЦИ СА ДЕСНИТЕ, АНТИКОМУНИСТИТЕ, КОИТО НЕ СА СВЪРЗАНИ С БКП, да си мислят - че сега е лошо защото не управляват антикомунисти - а управлявали комунисти? Да - комунисти милиардери? искат да има комунизъм та да станат голи партиЙци? ЧЕ КОЙ СМЕНИ СИСТЕМАТА? Живков казва, че това което става в Унгария и Полша става по негов сценарий - и на висшите в Москва кпсс и бкп, а тези събития са цветните революции предизвикани от ЦРУ и Горбачав - кгб. (БКП-ДС кпсс-кгб, организираха през 1980те култ към капитализмът и западното, и няма как да върнат нещата назад в средата на 1990та, когато разбират - че са измамени от западните сили, не им дават пазари и кредити, а търговията между страните в СИВ се руши - с което и доставките на части и п
  • 55 Чичак

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "Чичак":

    Подготвил съм за изборите 145 слогана. Чакаме само финансиране да ги принтираме в милиони бройки за изборите.

    Коментиран от #56

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Бамбука

    6 1 Отговор
    На Манолова икономическия анализ е слаба страна, но пусто желание да се изказва.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Чичак

    4 3 Отговор
    Другари пенсионери, този път да размахаме бастуня здраво ! Не се търпи повече тази атлантическа олигофрения другари !
  • 61 нено

    7 2 Отговор
    Пеперудата мая претърпя еволюция, от лява премина в омразното дясно, не не се получи полета и! Изгоряха и крилата! Доказано е, че по умните хора плюят злобните! Не гласувам за БСП, но за мен единствен умен, разумен политик към този момент е КОРНЕЛИЯ !

    Коментиран от #65

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Чичак

    1 5 Отговор
    Нека Ние пенционерите, да определим бъдещето ! Младите са повредени, неориентирани и малоумни. Лявото е бъдещето им, но още не са го осъзнали за жалост.
  • 64 Чичак

    3 4 Отговор
    Категорично, Само партия "Бастун" може държавата да оправи ! Много сме, силни сме. Бъдете активни другари пенсионери ! Да заличим престъпният атлантизъм в България
  • 65 Илиева

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "нено":

    Толкова ти е акъла….Да си почитател на Нинова значи,че си лъжец,манипулатор,интригант и ако може парите кеш от комисионните за оръжията.Нищета драги и то огромна!!!!!
  • 66 Чичак

    5 6 Отговор
    Победа другари и САМО с БСП-ту, лятото да отидем щастливо на почивка на морету.....Венсеремус!
  • 67 Ако БСП-ту победи

    4 7 Отговор
    Поне 1 милион български пенсионери безплатно ще отидат на рехабилитация по българските курорти лято 2023 ! Венсеремус !
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Истината е че:

    4 0 Отговор
    ....... нови избори !!!! .......и.има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност. Броя на безсмислените партии ще бъде намален, особенно ако се увеличи прага за влизане в парламента.
  • 70 МА МАМООО!

    7 1 Отговор
    БСП с 5 - 6 % ЩЕ Е НАШЕТО БЪДЕЩЕ?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Чичак

    5 3 Отговор
    Комуниститеееееее родината изграждат,
    Атлантицитееееее на ред рушат.
    Атлантициииии , Евролиберастииии!
    "Славен" път ви чака и "народен съд".

    Припев:
    Комунисти...., комсомолци..., пионери........
  • 74 ФАТКИ=ЦЕНЗУРА

    6 0 Отговор
    И какво стана. Идваме и си отиваме завинаги.
    Сбогом политика, сбогом кинти и слава.
    Когато си изпълнен със злоба е така......и тя и триото с ковчега, който разнасяха. Грабвайте яйцата.....ХА-ХА-ХА
  • 75 Го4о

    7 1 Отговор
    Мая трябва да промени името на организацията си от " Ние идваме" в "Ние си отиваме". Жълтопаважниците вече са "изпята песен"!
  • 76 да припомним

    0 0 Отговор
    Войната започна след правителство, което бе съставено с трудни преговори. Не е било въпрос на смелост, а на несъвместими позиции.
  • 77 Спомен

    4 0 Отговор
    Не знам защо точно днес се сетих за едни " 500К " , дето се споменаваха много активно преди година и половина и не се знаеше откъде ще дойдат и накъде ще потеглят. То така и закриха делото точно преди една година.
  • 78 Повръщам се

    8 1 Отговор
    От тази жена - хамелион. Голямата демократка родена в редиците на БСП.
    Тия комунисти срам нямат

    Коментиран от #79

  • 79 така така

    1 3 Отговор

    До коментар #78 от "Повръщам се":

    А защо не кажеш за Нинова, която е вече 10 години шеф на БСП, а е родена в СДС??? МНого ви е изгодно за премълчвате някои неща..
  • 80 Стефан

    5 1 Отговор
    Тъз малоумната пак изпълзя...явно бая е огладняла и тя като лената на Киро тъпия
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 статията на Ди Велт

    2 0 Отговор
    Ясно показва корупционния модел на управление на Бандата на Румен.
    Вместо да приемат закон с който да предоставят помощ на Украйна и България да се нареди между достойните членове на НАТО, резидентът пуща димки че се бори за мир, а неговите проксита изнасят под тезгяха и реализират частна печалба за сметка на България.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 вйнатаебизнес

    1 1 Отговор
    Войната е кървав бизнес! Печелят шепа кръволоци. Останалите плащат с живота си. Едно е да търгуваш с оръжие, да печелиш. Цинично е, но го смятат за почтен бизнес. Друго е да вземаш страна във война на своя глава, в личен интерес, предавайки народа си, който масово не желае да влизаме във военен конфликт. Подло е да даряваш, когато тръбиш, че сме най-бедни - и това е истина: няма в ес народ с такива масово срамни доходи...На България й е нужен неутралитет! Предстоят жестоки години на разруха и смърт и брътвежите на исторически неграмотни момченца и момиченца, че сме на страната този път на могъщ съюз, са пълна заблуда с предизвестен край. Живеем в някаква абсурдна лудница, която човекомразците задължително ще изгорят.
  • 85 Алооооооо

    2 0 Отговор
    Сига винаги си била алч...на и тъ...па а вече си и дър.. та па...ча
  • 86 Алооооооо отново

    3 0 Отговор
    Сига винаги си била алч...на и тъ...па а вече си и дър.. та па...ча
  • 87 Алооооооо пак

    3 0 Отговор
    Пачаааааааааааааааааааа
  • 88 ганев

    4 0 Отговор
    ЕЕЕЕЙ НА ТАЗ П А УМИРА ОТ ЯД ЧЕ ВЕЧЕ НЕ Е В ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА ДРУГИТЕ ПРАВЯТ ПАРИ А ТЯ ЛАПА МУХИ
  • 89 бахур

    1 0 Отговор
    - Скъпи, с какво искаш да бъдат картофите за вечеря? - С месо. - Знаех си! Купих чипс с аромат на бекон. Преди 20г. ... но сега @@@.