Last news in Fakti

21 Януари, 2023 16:00 3 338 35

Невъзможната българска информация

  • божидар чеков-
  • информация-
  • невъзможна

Подигравките срещу българската прокуратура в лицето на Сийка Милева, Иван Гешев и към Националната Следствена Служба са опит да не се отговори на въпроса - Защо се крие Антони Тренчев, след като е невинен и незаслужено набеден?! Способният и сигурен в правата си човек посреща трудностите с открито лице. Каквито и да са те

Невъзможната българска информация  - 1
Снимка: bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кръстосаният огън между медиите на Делян Пеевски и тези на Иво Прокопиев взе една невинна жертва - истинската информация. "От два стола - на земята!"
Споразумението между американските прокурори и адвоката на Антони Тренчев за заплащане на 46 милиона долара отговаря на законите на Съединените щати. Генералният директор на Международния валутен фонд - Доминик Строс Кан също бе освободен от американският съд след като плати няколко милиона на Диало Нафистату, следствие на сексуалните му набези върху чернокожата чистачка.
Най-голямата френска банка - "Париба" - бе осъдена за неспазване на санкциите срещу Иран на 9 милиарда долара, които плати "като поп" за да продължи да работи.
В друга държава подобни "глоби-споразумения" няма, но в САЩ ги има.
В България, част от медиите направо издадоха присъди, преди разследването да е приключило. Другата част го провъзгласиха за "победител", срещу политически компромати.
Антони Тренчев е постъпил разумно, споразумявайки се с плащане и приемайки условието да не се появява за в бъдеще на американския пазар. Отърваването чрез заплащане в никакъв случай не е победа, а признание за виновност. Неприятностите му обаче не се изчерпват със споразумението. Всеки американски гражданин, който се счита ощетен от българската крипто платформа, може от свое име да продължи преследването и да заведе дело срещу него. И ще бъде намерен независимо дали е в Дубай или на остров Тамбукту.
Друга неприятна новина за Тренчев е отнемането на лиценза му в Каймановите острови, мястото където е седалището на NEXO.
Подигравките срещу българската прокуратура в лицето на Сийка Милева, Иван Гешев и към Националната Следствена Служба са опит да не се отговори на въпроса - Защо се крие Антони Тренчев, след като е невинен и незаслужено набеден?! Способният и сигурен в правата си човек посреща трудностите с открито лице. Каквито и да са те.
Друга важна подробност е факта, че цитираните по-горе институции, не са се плеснали по челото и решили да дискредитират ДБ и ПП, а са получили призиви и заявки от службите на Израел, Германия, Кипър и други.
NEXO щели да съдят прокуратурата и следствието? За какво - да спрат разследването или че не ги оставят да спят спокойно?
За сега трябва да са доволни, че българският парламент скоро пуска кепенци и общожеланата комисия NEXO става "криптокомисия".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    18 17 Отговор
    А лицето Прокопиев кога?Новият генерал -губернатор в бункера на Козяк ще разтури жълтопаветната измет,която също се е облажила от крадените пари на Американските инвеститори гепени от NEXO
    Z
  • 2 Българка

    44 11 Отговор
    Защо се крие Тренчев, ако е невинен. Е аз имам предположения:
    - За да не го самоубият или умре "внезапно" от инфаркт, инсулт или при злополука. Спомняме ли си за случая с Мишо Бирата, при което Бойко Борисов разпореждаше на агенция Митници да не проверяват определени складове, фирми и мутри. И след като гръмна скандала "внезапно" и двамаата свидетели по това дело Ваньо Танов и Мишо Бирата умряха при странни обстоятелства
    -А спомняме ли си колко месеци лежа в ареста без дори да има повдигнато обвинение Лилана, когато предупреждаваше за корупционни схеми в ТОЛ системата ни. И те сега лъснаха очеизвадно.
    Всички знаем са "морала и почтеността" на каскетите и обслужващите мафията

    Коментиран от #20

  • 3 Голем смех

    36 9 Отговор
    Ще се крие Тренчев, ами. Като Божков, Цветан Василев и други, които макар, че искат да свидетелстват и да разчитат на истински правосъдие, се крият. Щото знаят, че тука е анархия. Чака ги правосъдие по Иванчевски. Първо затвор, па после ще видим. Нищо не е като хората в нашата държава...
  • 4 Урюрвкос

    9 10 Отговор
    всички колонии са длъжни да плащат пари иначе 6-ти американски флот идва веднага. Това е върховенството на американските закони. Те са екстериториални и решението дори на най малкия градски съд е обезателно за изпълнение по цялата Галактика.
  • 5 Някой си Чеков

    14 3 Отговор
    ни замерва с опорката на мафията, че всичките са маскари. За главата му требват двайсе тома на Чехов.
  • 6 Истината

    17 6 Отговор
    Чека изпълнява поръчките на доган
    което е жалко вместо да си намери честна работа във бяла държава
    истината чеков е че кака Сийка от прокуратурата побърза да удари опозицията и нацапа памперса предварително и необратимо
  • 7 Летописец

    7 9 Отговор
    " Всеки американски гражданин ... може от свое име да продължи преследването и да заведе дело срещу него. И ще бъде намерен независимо дали е в Дубай или на остров Тамбукту. " НО българин не може да вика на съд кравар ! Странни правила , които превръщат краварите в носители на свръх права върху другите хора . И това е подписано в договори ! От нашите евроатлантици !

    Коментиран от #22

  • 8 итозиспретенции

    16 2 Отговор
    И каква е истинската информация според автора?
  • 9 Варна

    17 6 Отговор
    Толкова е просто всичко около НЕКСО, че направо не мога да повярвам онова, което се случва. - Тази наша неграмотност включително и на държаните органи е направо стресираща.
    Имаме търговски закон и данъчно законодателство, което урежда въпросите с търговията вкл. финансови инструменти.
    Тея шматки от НЕКСО е трябвало да бъдат окошарени още от стартиране на дейността, защото не отговорят на никое от условията и регулациите. - Б@х мама му никой ли не ги чете тези наши закони и с какво се занимават по цял ден всичките търтеи от икономическа полиция, НАП, ДФИ, ДАНС и до скоро специализираният съд и специализираната прокуратура? - Това да не са някакви социални програми за отглеждане на паразити на държавна хранилка? - Много инсекти в софийската администрация в споменатите служби вземат заплати за това! - Та пита се какво са правели до този момент?

    Коментиран от #16

  • 10 12340

    15 1 Отговор
    "... Защо се крие Антони Тренчев, след като е невинен и незаслужено набеден?!...".......
    по същите причини, поради които се крият черепа и мустака
  • 11 Човек

    16 6 Отговор
    Защо Тренчев се крие от полицията и съдебната система на Мутрата, чрез които последният затри всички негови опоненти ли? Надявам се, че това е риторичен въпрос, също като този за какво ще осъди Нексо прокуратурата. И все пак ще отговоря - за уронване на имидж, който във финансовия свят е всичко и се оценя с колосални суми. Но няма проблем - всички ние ще платим сметката на Мутрата, както винаги сме правили. Навални не се кри защото беше сигурен в невинността си, а сега бере душа в затвора и май му готвят съдбата на невинния Магнитски. Така работи руският модел на правосъдие, който царува и у нас.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    ГУЗЕН негонен БЯГА
  • 13 вой до небесата от жълтопаважни мacтии

    7 5 Отговор
    яко са в криптолайната фараоните от пъпу и дeйбъ
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 2 Отговор
    Някой хора говорят,че бг-прокуратура е бухалка срещу неудобни на гепи хора.Божков макар и дал доста пара също се скри,но вие го забравихте,нали....ААА,какво стана с КТБ и как се разви действието.Не сте убедителнив аргументите си.държавата бг,ще бъде осъдена и то заради своеволието на прокуратура !Това,че се крият зад измислени свидетели ,няма да отмени исковете по,които ще им бъдат заведени дела.Колкото за щатите.По добре и да си в Правото си-Да не се съдиш с Държавата.Едно съдебно дело ще бъде много по лош-знак от едно споразумение.От такова дело ще загубят повече пари.Ще ви дам друг пример...Представете си карате,минавате през шахта без капак и......установявате ....полуоска,спирачно цилиндърче ,маншон,.......Как ще постъпите.....Ще се жалвате в полицията и ще съдите общината....или ще пиете една студена вода и ще ...Платите масрафа ,който реално е на общината.вие карате нехо да се съди образно казано с ....Общината.Хората не са........такива...... за каквито ги мислите....Макар и "Обикновенни хора" ние не ядем пилето с вилица и чинийката с лимонов сок и вода използваме за да си изчистим ръцете,а не за пиене....Съжалявам ,но винаги заставам на истината такава каквато я виждам!ПС...в момента Биткойн е 23147$.
  • 15 !!!?

    9 2 Отговор
    Едни залагат на Биткоин, други залагат Троянски кон, а трети - на куцо магаре !!!?

  • 16 Гого

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Варна":

    Написал си пълни глупости. Какви условия на регулация у нас за криптоборси и банки? Такива НЯМА, за разлика от САЩ. Така че в Бг няма по какъв закон да бъдат обвинени. Tепърва ще се създават регулации, Чакат се решенията на MiCA , т.е.европейската регулация.

    Коментиран от #23

  • 17 тома

    10 3 Отговор
    И бате бойко си плати с нашите пари на американците да не го пипат
  • 18 Объркано Атлантиче

    9 0 Отговор
    Започнаха да разобличават Сорос в американските медии! Вълната се обърна и набира скорост!
    Сорос е плащал на 54 влиятелни медийни фигури в продължение на много години, включително журналисти от CNN, NBC, CBS, Bloomberg, NPR и Washington Post.
    Според проучване на MRC Business, Сорос е похарчил най-малко 131 милиона долара, за да гарантира, че 253 медии отразяват световните събития по начина, по който той иска. Той е плащал на всички - от репортери и телевизионни оператори до редактори и медийни шефове. Финансирал е анти-израелска и анти-американска пропаганда.

    Предстои разобличаване на хранениците на Сорос по света! Дори у нас процесът започна с разкритията за измамата Nexo, и се чудят как да заглушат и запазят статуквото.

    Коментиран от #19

  • 19 Объркано Атлантиче

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Объркано Атлантиче":

    Тези публични разкрития са като ядрен взрив за САЩ. Фактът, че водещите американски медии са получавали пари за манипулиране и преиначаване на информацията е официално признание, че "демокрацията" е изхвърлена на бунището на историята. В крайна сметка Вашингтон винаги е твърдял, че свободата и безпристрастността на медиите са в основата на демократичното устройство на държавата.

    Сега се доказва, че това не е било така и то от много години. Признанието, че медиите лъжат, означава че всичко е фалшифицирано като се започне от изборите (тъй като са крили истината и са формирали грешно мнение за политическите кандидати) и се стигне до пландемията и лъжите за ваксините и маските, лъжите за големия брой смъртни случаи от ковид (това го признаха официално преди дни), укриването на информация за ефективно лечение и налагане на протоколи, които убиваха хората в болниците. На практика това е признание, че живеем в лъжа. Цялата световна система, във всички сфери, е една гигантска лъжа, поддържана от корумпираните медии, контролиращи умовете на хората.

    Коментиран от #24

  • 20 Не следиш събитията

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Мишо Бирата водеше доста рисков от гледна точка на разклатеното си здраве живот. Леталният изход беше предсказан от медицината.
    Ваньо Танов почина доста след това след дълго боледуване от рак. Помисли си с какви лични трагедии мотивираш злобата си.
    Прокуратурата свали от Лилана обвиненията за заплаха срещи служители на АПИ. Изпълнител на заплахите можеше да бъде гаджето, което не се върна в Дубай.
    ЛиЛана и още четирима души са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентноспособност“. За второто не е необходимо да чака края на разследването в ареста.
  • 21 Да бе

    7 2 Отговор
    Нексо е предизборна дъвка, за който му е изгодно! Начинът на работа на фирмата не може да служи за политически обвинения! Много бързо бяха забравени кюлчетата и еврата на мутрата, турския поток и чувалите от магистралите, както и тези от изборите, Мишо бирата, братиньото, къщата в Барцелона, връщането на политически бежанци на Ердоган ....!

    Коментиран от #25, #27

  • 22 Не следиш събитията

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Летописец":

    Делян Пеевски съди комисията Магнитски в САЩ.
    В Софийския Централен Затвор има 170 чужденци. Сред тях и американци.

    Коментиран от #28

  • 23 Не следиш събитията

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гого":

    Обвиненията са за незаконна банкова дейност и пране на пари. Криптовалутите са средство на престъплението, а не предмет.
  • 24 Да бе

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Объркано Атлантиче":

    Всичко, което пишеш, означава, че за разлика от нас, в САЩ има възможност за корекции и оздравяване! А в Русия, знаеш ли кога, а Тролчо!?
  • 25 я кажи

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да бе":

    Кой кого обвинява политически заради Нексо?
  • 26 Между.Издирване_спасевски

    0 0 Отговор
    България веднага да пусне за издирване с "червена бюлетина" на Интерпол и Европол на убиеца и наркотрафикант спасевски, защото в СърбоМакедония ,вместо да го съдят за опит за убийство, ще го наградят с орден. Не може да разчитаме на справедливост,защото глухи и слепи знаели, че се занимава с продажба на наркотици, т.е.има чадър и покровителство от властите
  • 27 А не се излагай

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Да бе":

    Наивник ли си или просто си приказваш.НЕКСО плащат 45 млн.за да избегнат разследване само на регулаторните/административните органи работейки без лиценз,но убеждавайки клиенти че имат.Нахално до безкрай;Глоба и неустойки.Както и забрана да извършват криптопредлагане за в бъдеще в САЩ.Глобата не спира жалбите на ощетени клиенти.И ПП и ДБ ще да са били наясно как ги спонсорира с какви пари,а Асен знаейки че тук няма регулация ,а тия си работят и въртят милиарди ,не прави нищо,а се интересува как криптопродукти да минат през Борика и да се обръщат в пари,представете си!За САЩ всички " койни" са ценни книжа и рискови.Че и капиталци ги рекламираха,защото има далавера.Колкото до кюлчета и пачки е смешно да се коментира по снимка,без да може да изследва материала или фалшивите пари вероятно.Просто един компромат за да дойде " промяната" и кукловодите.Е и какво стана,корупция,измами,деградация,разграден двор,заеми на кг.
  • 28 Да,де

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Не следиш събитията":

    Делян Пеевски води дело в САЩ,защото досега никой не му е показал доказателствата.Вероятно са" скрити "у Херо отиващата си,а тя пък разчита на приближения Прокопчо да и казва на ухо.Много се изложи тази жена и пак я върти, до скоро без малко да ни набута с злощастния меморандум с едни бивши полковници в комбина с уж българска фирма с руски капитали да им подарим енергетиката.Просто не се трае и уж нямала връзка,друг път.Явно си е мислила,че ще я наградят.
  • 29 666

    0 2 Отговор
    Антон Тренчев на много хора ще развали рахата. Той е много, ама много умен. Той трябва да управлява България, но желание няма. Много българи бяха прокудени от вас номенклатурата и днес останахте, да не обидя, послушници. И тон ни дават те, не излезли от селото. Нищо че са полицаи но простовати, заканващи се и обиждащи старите им колеги. Много е важно домашното възпитание и средата. Конкуренцията е жестока. Антон гладен няма да остане. Раждала го е умница майка и татко. Добро е сторил, 600 млади, хляб им е давал. Не е наша работа, но те вървят напред, а не пенсионерите и работещите пенсионери. Красотата ще спаси света. И на Байдън сина му е готин. И умни са. Свиквайте с конкуренцията. Ген си е, бате
  • 30 наблюдател

    1 0 Отговор
    Ще следим кариерното развитие на Херо Мустафа по интернет.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 позор!

    0 0 Отговор
    Антони Тренчев не се крие, даде няколко интервюта в национални телевизии! Крият се кака ви Сийка и Бръснатата Кратуна с Каскета!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.