Last news in Fakti

26 Януари, 2023 12:24 1 552 40

Експерти: Руските спецслужби дестабилизират ситуацията в Швеция на религиозна основа

  • швеция-
  • русия-
  • дестабилизация-
  • спецслужби

Кремъл вероятно е съпричастен към изгарянето на корана в Стокхолм

Експерти: Руските спецслужби дестабилизират ситуацията в Швеция на религиозна основа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кремъл e разработил и организирал операция за дестабилизиране на ситуацията в Швеция на религиозна основа.

Това съобщава институтът Робърт Лансинг, пише cursorinfo.co.il.

Това е необходимо, за да попречи на плановете на Швеция да се интегрира в НАТО, да влоши отношенията с мюсюлманските страни и да отвори пътя за терористични атаки от последователите на исляма, които се намират в Швеция като бежанци.

Вторичната цел на Кремъл е да провокира безредици и насилие, за да увеличи риска от активизиране на дейността на международни терористични организации в Швеция.

Експертите на Института Робърт Лансинг анализираха инцидента, станал на 21 януари 2023 г. в Стокхолм с участието на Расмус Палудан, лидер на партията Твърда линия, когато той реши да изгори публично копие от Корана пред посолството.

Според шведските медии тази идея му е подсказана от местния журналист Чанг Йоханес Фрик. Твърди се, че той е гарантирал полица за покриване на всички свързани с плана разходи. Експерти смятат, че Русия е избрала Палудан, защото той преди това е участвал в кампании за изгаряне на Корана в Дания, Германия и Франция, а също така е показвал карикатури на пророка Мохамед.

„Руското военно разузнаване вероятно е използвало нищо неподозиращия Палудан чрез посредничеството на Чанг Йоханес Фрик, който според множество индикации е агент на ГРУ на Русия, вербуван за провеждане на психологически операции. В резултат на това Кремъл започна операция за ескалиране на споровете между Турция и Швеция на фона на предстоящите избори в Анкара, осъзнавайки, че по време на продължаващата кампания атаката срещу религиозния символ на исляма не може да остане незабелязана“, пишат анализаторите.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия си напълниха държавата

    45 11 Отговор
    с всякакви ядрени инженери, доктори и архиктекти от Африка и сега Русия им била виновна.
  • 2 Лелеее

    46 8 Отговор
    И отново..
    тва е някаква мода - вече всеки от запад и др. с тях се оправдават с "руското" за своята брутална некадърност, простотия и неуспехи..
    ако не са "гадните" руснаци, кво ше праат не знам..
  • 3 ХАХАХА

    24 6 Отговор
    Това сигурно е засилена руска пропаганда! ХАХАХА
  • 4 Гориил

    14 3 Отговор
    Каква е разликата с какви мотиви? При стрелба не се препоръчва да се навеждате извън изкопа.
  • 5 Англо-саксонски институт

    28 4 Отговор
    Работата е ясна.
    Някой ми напълни памперса ама не знам кой.
  • 6 Опааа

    25 4 Отговор
    😆 Експерти! 😆 Мисир киииии! А какво стана с ОБИЛНИЯТ снеговалеж днес бе? 😆 Нали “експертите” казаха,че днес много сняг бе?!?🤔
  • 7 Доктора

    23 2 Отговор
    Шведските тройки са най-засегнати.
  • 8 пико

    11 24 Отговор
    Повече от ясно е, че Русия се опитва да дестабилизира обстановката в Европа с цел да всеят смут и да отслабят единството и помоща за УКрайна. Опитват същото и тук на Балканите чрез Копейки и Джамбази.

    Коментиран от #31

  • 9 Д е Б и Л и и И

    23 8 Отговор
    Ама те руснаците са виновни и за падащите метеорити бе-не знаехте ли...? Докато си намирате такива абсурдни оправдания-все ще ви мачкат и палят в ЕС...
  • 10 Всеки руснак

    10 17 Отговор
    обратно в матушката.

    Коментиран от #15

  • 11 Аршлох

    19 8 Отговор
    Ами даже и да имат участие руснаците ,в което в конкретния случай се съмнявам,как би реагирала нормална страна ,когато някой непредизвикан ,безпричинно се опитва да въоръжав твоят противник.Били били загрижени за руската агресия.Ами що не бяхте загрижени срещу непредизвиканата агресия срещу Ирак,Сирия,Либия,или за тях не ви пука ,щото са та ра м бу ки ли.Май четете ,както дявола чете евангелието,както ви оттърва.Ааа, още не можете да преглътнете боя който ядахте няколко пъти,преди няколкостотин години.Нищо времето лекува.

    Коментиран от #18

  • 12 Без Сащ ще има мир

    18 10 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа. Русофобията и лъжепропагандата са доходоносни!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 лечение

    8 15 Отговор

    До коментар #10 от "Всеки руснак":

    Войната в Украйна ще свърши, когато изгоним от БЪЛГАРИЯ всички руснаци, а за русофилите организираме заведения за превъзпитание …Слава Богу, и слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се отвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".

    Коментиран от #17, #21

  • 16 Демократ

    7 15 Отговор
    Сигурно е така,империята на злото е активирала в максимална степен своите клетки навсякъде по света,за да попречи на демокрацията. Всичко,което се случва в критичен момент за дадено важно събитие се ръководи от тях сигурно.Шведският външен министър имаше среща с Ердоган,за НАТО и събитията в Стокхолм се случиха случайно предния ден,за да вбесят Ердоган и срещата да не се състои. Вижте какво става в България - Симеон посреща Митрофанова във Враня и целува ръка на руския КГБ поп и на другия ден НДСВ възкръсва от пепелта, в толкова критичната за България обстановка точно,когато се обявява дата за избори изведнъж пръкват 2 референдума от партията на копейкин срещу еврото и от партията на чалгаря мултигруп-ДС-КГБ за президентска република и двата противоконституционни,но това не впечатлява президента.Той произнася час и половина слово,копие на путинските говорители и телевизии,нищо че обещаха да превърнат България в радиоактивна пепел и т.н.и т.н.Иначе всички по-горе споменати уж българи говорят за патриотизъм,ама техния е в Кремъл.

    Коментиран от #33

  • 17 Добронамерен съвет

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "лечение":

    Пич,май ти си за лечение.Вземай бързо мерки...
  • 18 Демократ

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "Аршлох":

    Кремълските латерни пак с натиснати безсмислени копчета ,но доказват че са тролски творения.

    Коментиран от #23, #30

  • 19 Хасан Азис

    12 4 Отговор
    Айде сега пак Русия е виновна за малоумието на шведски лидер на партията. Сигурно Русия нарежда кабинета на шведите. Ясно е за всички соросоиде, че за всичко е виновна Русия и ДПС
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сандо

    9 1 Отговор
    Защо триете бе мисирки?Я прочетете какви идиотщини публикувате,а сте се хванали с моя безобиден,с лек хумор и безобидна ирония коментар.
  • 23 Аршлох

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Демократ":

    Що така грубо ,навремето,даже и харесвах Мавъра от Драгалевци,когато му викаха даже умалително и с много любов Ванката,но беше много за кратко.Кво да правиш,юношески години.

    Коментиран от #29

  • 24 Буталото

    4 1 Отговор
    Тези експерти нямат ли си имена?
  • 25 Мунчо

    3 2 Отговор
    Само те са,те.Видете ли журналист, веднага ликвидация,някои друго не заслужават.
  • 26 Урюрвкос

    7 4 Отговор
    значи Ззапада изпраща леопарди, пантери и панцири а Русия изпратила един кибрит и нато се препъна.
  • 27 Расисти по ген

    7 1 Отговор
    Кой ми се изака в гащите? Шведите са си расисти по природо и ген. Колко хора в България знаят,че в Швеция от 1930-та до 1975г. действа програма за подбор на "генетично чисти шведи"? В 1934г. и допълнен през 1941г. действа закон за доброзорна стерилизация на лапландското малцинство саами,както и стeрилизиране на умствено изостанали и майки неспособни да отглеждат децата си. Точно затова Хитлер не окупира Швеция - те са били предхождащи го расисти и цялата война го снабдяваха с висококочествена желязна руда.
  • 28 Адам Хилтън

    7 2 Отговор
    Руските спецслужби сигурно са били "длъжни" да предупредят Швеция, че безразборна миграция в продължение на 20 години ще ги направи една от най-престъпните държави в Европа? Не знам откога е задължение на Русия, да предотвратява гафовете на чуждите държави, ама щом казвате?
  • 29 Демократ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Аршлох":

    Какво общо има твоя коментар с моя коментар? Когато си даваш мнението напиши аргументи срещу моите твърдения.Ама и аз много искам.
  • 30 Само питам

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Демократ":

    А кой дърпа твоите конци,кукло?За центове или леки се продаде?
  • 31 Ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "пико":

    Прав си.Днес в Алджезирас(Испания)мароканец закла свещеник и рани други четирима .Усещаш ли дългата ръка на Кремъл?
  • 32 Невинни сме

    4 2 Отговор
    Ако вземете и фръднете, погледнете дали в гащите ви няма някой руснак, който пуска пиратки, за да ви направи за смях. Да, руснаците са виновни за всичко, така е.
  • 33 Точно така

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Демократ":

    Путин в омразата си и стремежа си да разруши хуманна, богата и презадоволена Западна Европа и да създаде вътрешни обществено социални напрежения и дестабилизиране с религиозно политически конфликти в Европа, от 20 години планира и подготвя "ислямизацията" в Европа, като част от "асиметрично-хибридната" му война срещу Запада и с разрушителните си войни в Сирия, Афганистан и други ислямски държави, отприщи и създаде огромни потоци и вълни от бежанци и ислямски мигранти, които обаче не бяха насочени към Русия , а заляха цяла Европа и най вече, в развитите и проспериращи западни страни...!!!
  • 34 вярно е

    2 1 Отговор
    страдам от повишена ерекция вече близо година, само путин е виновен!
  • 35 Циник

    3 2 Отговор
    От сигурен източник знам, че всички афро-арабски емигранти в Швеция са всъщност руснаци, завършили КГБ академията, и лично обучени от Путин. Пращат ги в Швеция с един куфар кафяв грим и маша за коса, да си я къдрят. И в Германия е така; даже за няколкото милиона турци има основание да се смята, че всъщност са чукчи.
  • 36 Джони

    1 2 Отговор
    Статията е много ясна и само тъпанар не може да е осъзнае, че Гру е в дъното на случващото се в Швеция. Има много подставени и платени лица които обслужват интересите на агресивна и корумпирана Русия.. Вижте, че въпреки войната в европейска България руснаците определят дневния ред, благодарение на руската агентура, президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип и назначаваните от него служебни московски правителства, както и токсичните и кагабейски партии начело, С Бсп, Дс и Възраждане. За съжаление това е тъжната и трагична истина. Заблудени и невежи избиратели гласуват за тези руски граждани в уж български партии.
  • 37 Интересна работа

    1 0 Отговор
    Интересно защо след неодобрението първо от Русия за присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО, Ердоган вместо да иска и да се бори за единството на НАТО , изведнъж се пресети и също започна да шантажира НАТО в полза на Путин , като побърза, веднага да се обяви против приемането точно на Швеция и Финландия в НАТО с предлог че давали убежище на кюрди и членове от ПКК , като пропусна да заяви, че най много членове на ПКК и гюленисти има в САЩ Германия , Франция и в някои други страни....та и в самата Русия има укрили се и заселили се кюрди- "терористи"...?!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гост

    0 0 Отговор
    Да бе сега и руснаците са им виновни на тези ,че немогат да се справят с психично болните си граждани.