Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Март, 2023 15:44 2 353 31

Русия произвежда ракети и дронове въпреки наложените ограничения

  • русия-
  • украйна-
  • частни военни компании-
  • дронове-
  • ракети

По-строгите санкции срещу руския военно-промишлен комплекс ще го лишат от технологична самодостатъчност

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на polskienowiny.pl

Още новини от Украйна

В момента руският военно-промишлен комплекс е изправен пред сериозни проблеми в контекста на производството на нови партиди ракети: недостигът на полупроводници доведе до факта, че руската индустрия се нуждае от поне месец, за да произведе приблизително количеството ракети, необходимо за единична атака. Военното фиаско на фронта не спря Путин да продължи войната: Русия търси оръжия и компоненти по целия свят, а частни армии в Русия вече се формират официално под егидата на водещи руски компании като Газпром.

Галопиращата милитаризация на Русия е предизвикателство за целия цивилизован свят и изисква подходящ отговор, защото новосъздадените ЧВК - Частни военни компании, финансирани от Газпром и Роснефт, ще се превърнат във "войници на съдбата", които ще донесат война, смърт и разрушения в тези региони, в които Путин реши да ги изпрати. Русия стана първата страна в най-новата история, която възложи на големия бизнес да създаде въоръжени формирования за своя сметка. При такива обстоятелства трябва да се въведат най-строги санкции срещу руския бизнес, за да се ограничи възможността за финансиране на войната.

Наскоро в публичното пространство се появиха документи, че през юли 2022 г. от Кремъл е дошла инструкция до водещи руски компании, като Газпром и Роснефт, да сформират свои собствени частни армии, нуждите на които ще бъдат покрити от бюджетите на тези компании. Става дума за ЧВК, които ще защитават интересите на своите собственици, както и ще засилят руското военно присъствие не само в Украйна, но и по света. Най-добрите кадри на руската армия бяха унищожени през първите месеци на войната, така че Путин търси всяка възможност да подобри позицията на своята армия и категорично отхвърля всички условности.

Руският бизнес за своя сметка финансира създаването на ЧВК, всяка от които може да се използва на фронта, а бюджетът на Руската федерация съответно получава допълнителни средства за финансиране на руската военна индустрия, по-специално огромни средства се насочват към производство на ракети. Смята се, че след 24 февруари 2022 г. руският военно-промишлен комплекс е успял да произведе 240 крилати ракети Х-101 и 120 крилати ракети "Калибър" - за милиарди долари. Според Путин, ракетен терор срещу Украйна е един от най-важните инструменти на този етап от войната: Русия използва подобни престъпни тактики, за да атакува мирни градове, да унищожава чисто гражданска инфраструктура и да убива цивилни.

Русия на Путин е класически пример за всеобхватна милитаризация: големият бизнес финансира създаването на частни армии, готови да се бият с престъпни методи, без да спазват правилата за водене на война, а руската икономика освобождава всички ресурси за разработване или закупуване на необходимите технологии, отново в името на война и разрушения.

Продължаващият милитаризъм на Русия представлява безпрецедентна заплаха за целия цивилизован свят. Трябва да се наложат най-строги санкции на всички руски корпорации, които създават и финансират собствени ЧВК, защото техните наемници ще воюват не само в Украйна, но навсякъде по света, където Русия вижда своя интерес. Това е пряк път към социално-политическа дестабилизация и възникване на редица регионални конфликти. Не по-малко важно е въвеждането на санкции срещу руския военно-промишлен комплекс - загубата на технологична самодостатъчност на Русия трябва да стане ключова основа за системното отслабване на руската армия. И накрая, възпрепятстването на Русия да получи необходимите компоненти поради "сивите" схеми на доставката им трябва да стане третият елемент в контекста на смекчаването на ракетния терор на Руската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    62 4 Отговор
    Нали им бЕха останали само лопати и перални кВо се промени?
  • 2 Русофил

    8 56 Отговор
    Произвежда. Матушката произвежда най-вече брак.
  • 3 Бесен- _Язовец

    58 5 Отговор
    Руснаците сглобяват реактивни двигатели, че полупроводници ли не сглобяват бе сорос4ии смешни ?? Кво му е сложното на полупроводника бе смеш. ковци ?

    Коментиран от #5, #6, #15

  • 4 Путин

    15 24 Отговор
    Летящи лопати с чипове от перални.Затова една ракета убива един човек.
  • 5 Бай Тошо

    15 16 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен- _Язовец":

    Тази година откриваме завод за полупроводници, догодина ще открием за цели проводници.

    Коментиран от #18

  • 6 Като ги

    6 39 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен- _Язовец":

    сглобят тези двигатели не щат да тръгват повечето. Малко проблемче.

    Коментиран от #9

  • 7 Тошо

    42 4 Отговор
    КВИ ОГРАНИЧЕНИЯ ,КВИ 5 ЛЕВА. СТИГА КРАВАРСКИ ПРИЩЕВКИ И КАПРИЗИ.ДОТУК БЕШЕ ТЯХНАТА.
  • 8 Евроатлантическа клоака

    44 3 Отговор
    С престъпници се биеш с престъпни методи. Най-голямата престъпна държава САЩ, определя санкции, определя на кого и как те се въоръжават, както и всички евроатлантически държави, но Русия няма право, айде у лево и се гр.ъмнете всички.
  • 9 Бесен- _Язовец

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "Като ги":

    Да ти Серемгети в ооостатааа
  • 10 Мимчят

    42 2 Отговор
    Русия казва на всичко това,гледайте си работата и не се месете в нашата.Каквото си искат си е тяхна работа,какво и как да правят...
  • 11 Обективен

    3 38 Отговор
    Колкото и да краде, никога няма да произведе и един чип.
    Русия Еди велосипед не може да направи.
    СССР поне това го можеше..
    Всъщност и тогава след "школник" следващият велосипед беше "Украйна" - като нашият "Балкан", но по-тежък.
    Имаше и бегачи ХВЗ "Харковски велосипеден завод", та като гледам и те не произвеждани от Московия!

    Коментиран от #28, #29

  • 12 Хахахаха

    40 3 Отговор
    Тия са полския вариант на бесарабския фронт
    Безумни заглавия без никакви факти саво атонимни драсканици
  • 13 Матей преображенски

    27 3 Отговор
    Какво ЧВК,БЕ,на запад е бъкано с ЧВК,особено в Америка,наемници под път и над път,като ги финансира самата държава с щедро напечатани долари,току-що,не им смогват печатните станоци,та издават и в електронен вид и така се прехвърлят моментално от единия край на света на другия.При руснаците ЧВК са само едно подразделение,супер-професионалисти те се обучават цял живот за военни,затова получават заплащане,за разлика от мобилизираните.А пък за производството на ракети и дронове,американците се излъгаха,че със санкции ще попречат,могат да се снабдят с чипове от къде ли не,и тази им затЕя не сработи.
  • 14 Мишел

    29 2 Отговор
    В началото на специалната операция британското разузнаване оцени запасът на Русия от далекобойни високоточни ракети на 360 - 380 броя.
    Досега Русия е изстреляла 5000 броя.
    Американското разузнаване съобщи, че в ракетите от ударите през януари 2023 има електронни елементи, произведени ноември 2022. Това е отговорът дали санкциите са спрели производството на тези оръжия.
    Колкото до бройките ежемесечно производство, наскоро Русия съобщи, че ги е увеличила многократно, някои изделия 50 пъти.
  • 15 Никола

    3 24 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен- _Язовец":

    Информирай се!!! Спор няма, че технологията им за реактивни двигатели е на световно ниво. Не така стои въпросът с полупроводниците. Русия още от времето на СССР има проблеми със създаването и производството на качествена електроника. По соца едва създадоха радиокасетофон и то произведен в заводите в Литва и Латвия и тежеше сигурно над 20кг. Много ниско качество, несравнимо със Филипс, Хитачи и тнт. По същия начин стои въпросът днес с електрониката в отбранителната промишленост. Преди да бъдат наложени санкциите от 2014г заради Крим, руснаците имаха поръчки за модерни електронни системи, като радари и др. от Холандия, както и др електроника. Бойните системи за управление, комуникация, опознаване и радиолокационни системи са на много по-ниско ниво от западните. А там където имат нови и модерни са изцяло базирани на западна електроника и части.
  • 16 Некой си

    18 2 Отговор
    Ами, да пратят в Украйна академията, а.к.а Блекуотър, БЕ!
    Така академиците ще воюват с музикантите.
    Леле, колко нАука и изкуство ще се плискат из украинсктие степи!
  • 17 Последния Софиянец

    5 22 Отговор
    Хаха, сделано в иран и чайна е всичко в прогнилата робсия!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гориил

    25 3 Отговор
    Най-големият военно-промишлен комплекс в света стабилно работи в Русия. Погрижете се за проблемите си.
  • 20 Кой може да ги ограничи,

    23 2 Отговор
    смешници, при война няма правила, всички договори отпадат, както при форсмажарни времена.
  • 21 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 23 Отговор
    Алкохолния султанат произвежда ЕДИНСТВЕНО евтини ДУВУШКИ и САМАГОНЧИЦИ всичко друго е вносно за ДОЛАРИ‼️

    Коментиран от #31

  • 22 Туй дето него знаеш

    23 4 Отговор
    Като пишете коментари малко и мислете с горната глава Русия вярно правеше касетофони тежки но още работят за разлика от холандските те холандските камиони пък са едно творение само докато е топло. Хора щом са успели първи да изпратят човек в космоса не ги подценяваите
  • 23 Истината:

    7 3 Отговор
    Хамерика произвежда ракети и дронове въпреки наложените ограничения
    Идиоти!
  • 24 Туй дето него знаеш

    12 2 Отговор
    Тези УКРАЙНЦИ големи мозаци за 4 седмици ги направили танкисти машала на тях . За това време не можеш да научиш уредите и копчетата за кой команди са дори скъсана верига да съединиш няма да знаеш а за боравенето с оръдие и картечниците няма да говоря . На нашите танкове който тежат42тона веригата едната тежи 1260 кг . Ако целия екипаж не знае какво да прави веригата не може да се съедини самичка.
  • 25 дядото

    12 3 Отговор
    жалки наивници.вие какви чудеса правите за жълти евро и долари,а какво очаквате от другите при толкова злато и богатства на русия.
  • 26 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 3 Отговор
    Какъв им е проблема на руснаците, вместо западни чипове, да използват китайски? Китай произвежда всичко от А до Я в компютърната и всякакви други технологии. Какъв е проблема да се замени един процесор или един операционен усилвател с китайски? Руснаците имат кадърни инженери и много като брой, всичко знаят до подробности!
  • 27 Слепок

    4 0 Отговор
    Русия си има заводи за полупроводници и някои от тях са със затворен цикъл - не зависят от внос. Вярно че произвежданите чипове не са "последен вик" на технологията но са повече от достатъчни за ракети и дронове. За разлика от тях в Европа от много години НЯМА и една работеща пещ за силиций необходима за силициевите "вафли" от които се правят всички полупроводници. Реално Европа е много по-зле в това отношение.
  • 28 АТи булгар Ина кратавица

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Обективен":

    И ЕДИН ДУМАТ НИ МОИШ ДА СДЕЛАШ ЗАТУЙ ДЪВЧЕШ ГУМЕНИ ДУМАТ ВНОС И ХИМИЧНИ КРАСТАВИЦИ НОВ ВНОС.. ХАААААА.,
  • 29 Госта.

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Обективен":

    Колко си обективен не знам,но в края на80-те ВП заводи пуснаха много аудио техника гр, някой модели бяха на средно световно ниво.Провери преди да пишеш.1989г.си купих микровълнова още работи,малко е груба на вид но работи,
  • 30 Госта.

    1 0 Отговор
    Колко си обективен не знам,но в края на80-те ВП заводи пуснаха много аудио техника гр, някой модели бяха на средно световно ниво.Провери преди да пишеш.1989г.си купих микровълнова още работи,малко е груба на вид но работи,
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.