Last news in Fakti

3 Юли, 2023 14:01 9 001 46

Аз убих сезона

  • емил йотовски-
  • море-
  • сезон-
  • хотели-
  • курорти

Виновен съм за всичко лошо по родното ни море

Аз убих сезона - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Аз съм виновен за всичко лошо по родното ни море. За хубавото не смея да се похваля. За него има много желаещи. Аз само за лошото.

Така, де. Аз съм разрешил да се строят хотел връз хотел по курортите. Аз построих всичко, което виждате като погледнете към необятната морска шир. Шир не виждате, но останалото е мое дело. Как така не ви харесва? Има невероятно архитектурно разнообразие. Кеф ти гараж с надстройка тип Версай, кеф ти пагоди. А аквапарковете са по модел на Мачу Пикчу и донякъде на Ангкор Ват. И всичко това накуп. Като се замисля - само от един наш курорт спестявате към двадесет бона за екскурзии, за да се насладите на световно известни шедьоври.

Аз съм раздал плажната ивица на парче. Аз съм превърнал най-големите ни курорти в бардаци и алкохолни клоаки с напикаващи се чужденци по кьошетата. Аз не съм съобразил, че малки деца може да се опитват да спят над дискотека, работеща 24/7.

Аз всяка сутрин вървя по всички, ама всички ресторанти, барчета и капанчета и им пиша цените. Така ги пиша, че да ме псуват чак до сръбската граница. Пипна ли ценоразпис и той става интернет сензация.

Аз определих, че малката бутилка вода на плажа може да струва петарка. Намирам го за абсолютно справедливо. Нищо, че дори в Кан ще я намерите за 1 евро, а в Санторини за максимум 2, въпреки, че някои езици твърдят обратното. Нашата си е някак по-ценна!

Аз правя така, че всеки клет българин да се чувства така все едно е в Санторини ама без да бие път до там. Не ми благодарете.

Ако не ви е вкусна цацата – мен ме търсете. Аз лично я купувам от Китай и гледам да е дълбоко замразена, защото път я чака. И цяло лято ще се ползва. Има и родно производство, ама я отбягвам. Гоня печалба. Пък и нали трябва някой да ви трови живота?

Като казах „тровя“ и се сетих нещо друго.

Лично обикалям и ръся ешерихии където сваря. И във водата я ръся. И то с предпочитание патогенни щамове. После кеф ви таратор, кеф ви лед в питието и пет дена сте в кенефа с 39.5. Последното не е номер на джапанки, нито цената на калкана. Сетихте се, нали?

Но и това е добре, че колкото повече туристи в кенефите, толкова по-малко на плажа. Така няма да има блъсканица за първа линия.

Кой измисли тази мода с платените чадъри? Ами пак аз. И шезлонгите аз ги въведох. И шалтетата за шезлонгите – аз. Ако бизнес моделът го налага - и кинг сайз спални с чаршафи на пясъка ще сложа. Що не?

И затова, че кафенето и кенефа на отсрещната страна на улицата са на различни собственици съм виновен. И че ще си платите и за едното и за другото – аз съм виновен.

Но, момент, и рибата е виновна. Живата морска цаца. Какво я е прихванало малката мръсница? Идва, гадината, да умре на нашия бряг. Вместо да си мре някъде навътре в морето, тя точно на нашия бряг. Довлачва се, прас и умира. И после репортажи по медиите за да си мислят хората, че е умряла от нещо, което се е разтворило във водата. Та се налага министри да обясняват, че цацата е умряла от естествена и напълно екологична смърт. Ама хората като чуят „смърт“ и се плашат. ( Страхливци!) И после кой е виновен? Ами аз, разбира се. Аз и цацата.

Е, аз поне си признах. Сега да видим дали и цацата ще има сърце да си признае.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 120 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мурзилковиден Зофиенец

    7 106 Отговор
    Бла, Бла, Бла... Къде ще ги харчи тия хиляди рубли завалията...

    Коментиран от #9

  • 2 млЕко и лЕб

    10 49 Отговор
    А да и цаца има само в софийските кратуни. Трицона е рибката, трицона...
  • 3 Адам Хилтън

    83 6 Отговор
    Как бе - Министерството на туризма пак се похвали че чакаме, 5 милиона, не 8 милиона, абе направо 15 милиона туристи само от Германия. Пък от Англия направо 60-те милиона, барабар с мигрантите им ще додат на нашето море.
  • 4 Селянин

    88 3 Отговор
    Забрави и за пътищата и липсата на каквато и да е инфраструктура, паркинги, болници и подобни.
  • 5 Тоя

    9 47 Отговор
    ... не беше ли същия, който твърдеше , че сезона на морето бил 50 дни?

    Коментиран от #37

  • 6 Заработаем немножка

    7 46 Отговор
    Но го докарва богатирския изглед на снимката. Молодец.
  • 7 Много точен анализ

    55 4 Отговор
    Хареса ми
    Всяко лято в началото чакаме милиони туристи поне последните 10г
    И всяко лято в края отчитаме спад как така става
    Прочетете анализа
  • 8 УРА,,УРА

    65 3 Отговор
    Много точно казано! Сами си вкарахме този автогол с черноморието ни и не спираме да недоволстваме от това, което си сътворихме. Проблемът е, че храним икономиките на нашите съседи.
  • 9 Некой си

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мурзилковиден Зофиенец":

    Не хиляди, драги.
    МИЛИОНИ!
    Въпросът е ти къде ще похарчиш 200 лева ваучъри.

    Коментиран от #13

  • 10 ГОЛАТА ИСТИНА

    41 2 Отговор
    Да не забравяме, че до скоро държавата плащаше и седалка в самолета на туристите...от хазната. Има ли по-субсидиран бизнес ?
  • 11 Некой си

    50 5 Отговор
    За сведение на родните крайморски псевдобизнесмени.
    Преди 10 години на Равда синът ми едва не си отиде заради ротавирус, прихванат от кенефната вода, която наричате "морска".
    Две седмици в инфекциозното отделение.
    Че и пари искате на всичко отгоре.

    Коментиран от #43

  • 12 СмЕх в блатото

    13 71 Отговор
    Тоя, Карбовски, Кеворк, и разни други руски драскачи се надпреварват да пишат някакви завоалирани "послания", защото стана ясно, че открита защита на руските фашисти ще ги изложи на показ.

    За тяхно съжаление, това е неефективно и то, иронично, по същата причина, поради която преди пропагандата им работеше - адресатите на посланията им са неграмотни и както преди имаха нужда т елементарна руска пропаганда, така сега завоалираните послания не стигат до тях така, както на другарете им се иска.
  • 13 Ватнически форум

    12 32 Отговор

    До коментар #9 от "Некой си":

    Ще ги дам на Цончо, че горканчото синът му има повече от него. Купил си апартамент момчето пък баща му все при бат Костя виси, че си няма свое... Тъй жално ми стана.

    Коментиран от #14

  • 14 Некой си

    16 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ватнически форум":

    Тук съм недостатъчно информиран. Не знам кой е Цончо.

    Коментиран от #18

  • 15 123456

    63 3 Отговор
    Забравил е да напише за платените паркинги и бариери .Така е заградено , все едно влизаш във военна зона , а не отиваш на море , и всико е платено разбира се !
  • 16 Стефко

    36 2 Отговор
    Държаватааааа, държавата им е виновна, че не им рекламира достатъчно клоа...... Ами да си я рекламират сами, така обединяват се и рекламират. То и без това номера от 1001 нощ да не плащат данъци.
  • 17 Веселяка

    4 23 Отговор
    Аз гласувах за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 иначе въобще не ми дреме 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 18 ТАСС ще ви осведоми

    0 6 Отговор

    До коментар #14 от "Некой си":

    То и аз не знам какви са тия ваучери, но импровизирах... :)

    Коментиран от #23

  • 19 Ива

    29 9 Отговор
    Днес в морето в Балчик видях огромно кафяво петно да се предвижва на ЮГ към Слънчев бряг, а след него изплуваха умрели риби. Пък нека ни говорят, че нямало замърсяване от Украйна.
  • 20 Йотовски е виновен!

    30 1 Отговор
    И като чета коментарите,явно наистина той е виновен!
    Но поне си признава!
    Едва ли лъже!
    Нарича се -доблест!

    Коментиран от #21

  • 21 Пригожнъй фермер

    3 29 Отговор

    До коментар #20 от "Йотовски е виновен!":

    Мне. Не е виновен ами е рубльонен.

    Коментиран от #24, #26

  • 22 Урюрвкос

    6 1 Отговор
    според автора излиза че гурбетчиите си носят в банките заработените евра със пот и кръв за по 2лв за евро а купуват стоки и услуги вътре в страната по 3лв за евро
  • 23 Добре се получи

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "ТАСС ще ви осведоми":

    Приказката за Цончо....По жалкото е,че не си задаваш въпросът -как се стигна до Цончо?

    Коментиран от #28

  • 24 Сколко рубли зема

    1 16 Отговор

    До коментар #21 от "Пригожнъй фермер":

    На сказалка?
    Щот в Градина цацата струвает 11 кинтичек?Бирьонка чашконка 5 левчиков?Даваьет екстра в хотеля-сам.банюха,безплатнъй паркингчок,маленкий телевизор.....
    Можна скажеш,для тебя как звучит все етот?
    Ти куда живьош,в 21во века?
  • 25 Павел пенев

    54 3 Отговор
    Чудесен коментар. По немската телевизия предупредиха германците, да не летуват в България, поради мръсотия,вируси и бактерии във водата и храната. Който реши да ходи в България предприема това пътуване на своя отговорност, което означава че застрахователя няма да плаща при заболявания на нашето лайноморие. Честито на всички алчни,гнусни и крадливи хотелиери, рестопантьори и съдържатели на тоалетни.

    Коментиран от #27

  • 26 Прав си

    10 11 Отговор

    До коментар #21 от "Пригожнъй фермер":

    А тези които вече не искат да стъпят по Българското море,по колко рубли вземат?
  • 27 Павеле

    19 0 Отговор

    До коментар #25 от "Павел пенев":

    Недей така бе.Ся и теб ще те обвинят,че вземаш рубли.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Авторът е патарнайсто поколение софиянец

    13 2 Отговор
    Еййй за "столичаните" всяка дребна пържена риба е цаца. Ама дали е трицона, дали гюмюш, дали хамсийка, граца - тц цаца. И сладководна да им дадеш - уклейка, кротушка... Не бе, цаца. Ама иначе ний сме от София и пикаем боза.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Госあ

    17 6 Отговор
    Много е зле на нашето море ! У Гърция и Турция е разкош ! Само балъците ходят на нашето Черноморие 😁 И планините ни са много зле !
  • 32 ИРОНИЧНО🤔

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "Авторът е патарнайсто поколение софиянец":

    „ЦАЦИ ”СА ТИЯ ОТ МОРЕТО
    КОГАТО ИДВАТ В СОФИЯ НА ..ГУРБЕТ...😁
  • 33 Какъв дебил трябва да си

    18 2 Отговор
    да ходиш на нашето море?
  • 34 Къпан пор

    25 1 Отговор
    Пропуснал е платеното паркиране на нашето лайноморие.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Путриот

    6 14 Отговор
    Айдеее тръгваме към Крим
    Путриоти сме ,да помогнем на Руския Туризъм.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Не слушам ама чувам

    3 0 Отговор
    Журналистическия каймак е болен от мешалъкбацилико, в коя лабораторив го пръкнаха.четете ли четете ли.....
  • 39 Николай Стоименов

    13 3 Отговор
    Обръщам се към ПП и по специално към Киро тъпото, тоя пръдльо ще ви върши чудесна работа като ветропоказател е.Днес едно утре друго ,абе по курса на деня същия като тебе Киро че и на твоя акъл не го изпукай те
  • 40 ЗЕЙФОД БИЛБРОКС

    0 0 Отговор
    Гилти аз Чарджед (Guilty as charged)
  • 41 Митев

    1 0 Отговор
    Българска му работа,не е ли време да кандидатстваме и в книгата на Гинес,не вярвам някой да ни победи....
  • 42 Олекна

    2 3 Отговор
    ли ти бе смърдялник?
  • 43 Бг Туристът..

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Некой си":

    А колко пъти да ви казвам- тЕ ви Гърция...тЕ ви Турция, а от 4-5 години силно препоръчвам и Албания- даже и те ни подминаха в туризма с 300..ама кой да слуша..Завирате се в тоя циментиран лай..арник, и после-олелеее, изгорех...
  • 44 Габдулла

    13 0 Отговор
    Имам чувството, че някои тука просто си драскат и повтарят като папагали: Путин ватници, копейки..... А проблемът е сериозен. Бях миналата година в Равда. Пълен кенеф. Построените на първа линия хотели не дават на нощния бриз да проветрява селото и се давиш в собствения си дъх. Наша позната се оплака, че вчера бирата на плажа била десет лева. Ако искаш. За това на юг и далече от нашите бандити.
  • 45 продавач ревач

    6 0 Отговор
    купувам от Лидъл водата по 30 стотинки и я продавам на балъците за 3кинта ;)
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.