Last news in Fakti

5 Юли, 2023 09:14 1 930 16

Калоян Методиев: Хиляди убийци на пътя се разхождат на свобода

  • калоян методиев-
  • георги семерджиев-
  • катастрофи-
  • убийци на пътя

Не се търпи! Пари ли имат, полицейски чадъри ли, карти за „ценни“ сътрудници, наркомани ли са...? Тази измет е първостепенен социален дразнител

Калоян Методиев: Хиляди убийци на пътя се разхождат на свобода - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Една година от убийството на двете момичета от мутрата с държавен чадър Семерджиев в София. Каране със 160 км/ч, самозабравяне, масов социален тормоз, убийства…

Това коментира Калоян Методиев.

Една година по-късно ситуацията в страната се влошава. Хиляди са като него навън. Социалната измет, която се отличава със сходни марки скъпи коли (обикновено черни на цвят), определени прически, идентично облекло, агресивно поведение и действия вилнее по улиците. Буквално! Всеки ден! Каране с бясна скорост, предреждане на светофарите, зиг-заг между колите, притискане на останалите – залепят се зад тебе и ти присвятвкат, докато те избут, а после бият спирачки, за да те засичат, вербална и физическа агресия…

Не се търпи! Пари ли имат, полицейски чадъри ли, карти за „ценни“ сътрудници, наркомани ли са...? Тази измет е първостепенен социален дразнител.

Днес сутринта поредният джип с немски номера помлял възрастен човек в Люлин. Ограниченията на скоростта като мярка са прах в очите – загуба на време. Не е проблем скоростта, а типажът.

В случая трябва да се върви от престъпника към престъплението. Тази оформила се социална група трябва да бъде разбита, изкарана от пътя, проверена за свръх-доходи, постоянно притискана, профилактирана, превъзпитавана, докато изчезне като социална категория.

Няма друга европейска, че дори и Балканска страна, в която да има такава агресия, такова поведение, такива заплахи, такъв тормоз в движението по пътищата, убийства на невинни...

От улицата започва редът в една държава! Подобно безредие и беззаконие се решава с твърди мерки към конкретната група, а не с шумни акции, които притискат останалата част от обществото за няколко дни. Лекуване на проблема с интервенция към жертвите е безсмислено.

Нормалните хора не търпят, напускат страната и изкарват децата си. Социалната измет се разраства като зараза, завладява територии, набира нови хора, има чувство за недосегаемост, овладява социалния климат….

Само радикална политика в сингапурски стил вече може да реши проблема, който ни прави единствена европейска държава, в най-лошия смисъл на думата, с мутри на пътя.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    38 0 Отговор
    Абсолютно вярно! Точно в десетката!
  • 2 Вярно е.

    3 8 Отговор
    Но чак пък хиляди ...

    Коментиран от #9

  • 3 Това са русофили и патрЕоти !

    3 16 Отговор
    Аз моите деца ги спасиха при джендърите... някой ден ще продам всичко на евразийците, даже ще им оставя македонията и 2-3 черешови топчета в двора
  • 4 зевзек

    2 16 Отговор
    тоя е решил да става младия Кеворкян, ще коментира всяка тема в обществото, и то всеки ден
  • 5 за това

    22 0 Отговор
    Ами нали от тези убийци магистратите станаха милионери!!!
  • 6 бомбето

    14 0 Отговор
    Контрола по пътищата е статичен
  • 7 ГУМЕН КРАДЕВ

    23 0 Отговор
    Ще правят ограничение 30 км.ч. ???? Ами нека да е 3 км.ч. ! За честните хора - терор , а за богопомазаните келемета със чичко от Д.С. - земен рай ! Така де , като ни няма нас на пътя няма да има кой да им пречи !

    Коментиран от #14

  • 8 ПСР

    22 1 Отговор
    Много добре формулирано и написано,браво на автора.
  • 9 Баба Вуна

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вярно е.":

    Ами да,не са един двама! Знаете ли, колко процента само от младото поколение ,използва наркотици и пие алкохол?Да не говорим,че е масова практика шофьорите да сядат зад волана в неадекватно състояние!Какво толкова се учудвате? Колко са жертвите по нашите пътища и какви мерки са взети?Явно не сте родител!
  • 10 Хъш

    13 1 Отговор
    Преди много години прозрях че възпитанието е основният ни проблем, не политиците, полицаите или тнт са лоши а манталитета и възпитанието на БЪЛГАРИНА. И кадето и да го поствиш наблюдаваш едно и също поведение, затова преди 12 години изведох децата си в още ранна възраст за да не растат в подобна среда. Дано все повече българи го осъзнаят. Едно динстеено нещо трябва да променин в България итва сме нас самите.
  • 11 Благой от СОФстрой

    6 7 Отговор
    "Днес сутринта поредният джип с "немски номера" помлял възрастен човек в Люлин."

    И кAде се на мира тая държава "Немция"?
  • 12 Благой от СОФстрой

    10 2 Отговор
    Само в БеГето по примера на СССРаша има такова разделение на МВРто с придатък КАТ!
  • 13 боко

    2 0 Отговор
    Вярно е трябва да са в затвора по бързата процедура но и тия сорося политолози и социолози са много дразнещи
  • 14 Иван4о

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    В Брюксел скоростта е ограничена 30 км/ч - без знак, но на някои широки улици тя е 40. което се разбира от знак 40 км. Пътувах доста/возиха ме, не забелязах нарушения.
  • 15 Коментатор

    0 1 Отговор
    Като е имало Белене, е било спокойно, всички бандити там да чукат камъни,да им дойде акъла!
  • 16 Надежда

    2 0 Отговор
    И не само по пътищата, хвърлят боклуците по земята, държат се абсолютно арогантно и безпардонно. Просташкото държание в България е еталон! Много тъжно за нас, защото ги търпим и само пишем под постовете на хората " умнотии и акъл даваме", ама реални действия, няма! Много тъжно!!!