Last news in Fakti

11 Юли, 2023 13:20 6 129 121

Пъзелът на Радев… или как и защо нямаме посланик в Украйна

  • румен радев-
  • президент-
  • дипломати-
  • рокади

Визитата на президента Володимир Заленски легитимира страната ни пред света, но…

Пъзелът на Радев… или как и защо нямаме посланик в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Визитата на президента на Украйна Володимир Заленски легитимира страната ни пред света, когато говорим за „конфликта“ - нали така българският президент Румен Радев се опита да прокара тезата си за войната, и как им помагаме. Даваме оръжие, приемаме бежанци, изпращаме хуманитарна помощ.

Какво се случи на срещата миналата седмица се видя. Горд и търсещ помощ Зеленски, приемливо тактичен Радев (според неговото си виждане).

Но бяхме ли равнопоставени на дипломатическо ниво?

В края на миналата година стана ясно, че украинският посланик Виталий Москаленко ще бъде сменен, защото му изтича мандатът. В България пристигна Олеся Илашчук. Видяхме я да посреща Володомир Зеленски на летището. Без да се набива на очи, дипломатично присъствие.

Във ФАКТИ написахме няколко материала за дипломатическите рокади, които предприе служебният кабинет на Гълъб Донев. Бяха сменени ръководителите на 14 дипломатически мисии. На едни им изтичаха мандатите съвсем скоро, на други не.

Първо бе взето решение за смяна на посланиците ни в НАТО, Ватикана, Молдова, Словения и Норвегия, а след това имаше и нова партида от неочаквани рокади, които засягат Хърватия, Швеция, Ирландия, Виетнам, Индия, Германия, Йордания, Ливан и Израел. Това стана буквално часове преди изборите на 2 април - 31 март (петък).

Да виждате сред страните Украйна? А дали имаме посланик в Украйна?

Герман Ванчев - съветник, временно управляващ посолството на Република България в Украйна. Това се вижда на сайта на Външно министерство. От лятото на миналата година нямаме официален ръководител на посолството ни в Украйна, защото назначеният през март 2019-а Костадин Кождабашев бе изтеглен в София и стана заместник-министър във Външно министерство.

Назначен 1 година преди войната, отзован 4 месеца след началото на войната – 24 февруари 2022-а Русия нахлу в Украйна, на 8 август 2022-а Коджабашев става заместник-министър. Външен министър в служебния кабинет е Николай Милков. Разбира се, говорим за служебния кабинет на Гълъб Донев, за да не стане объркване кой, кога и защо.

България има посланик в Русия – Атанас Кръстин. Той е там от 2018 година. И си върши задачите. Със сигурност работата му от 2018-а до 24 февруари 2022-а е била една, а след това друга. Но той е там.

В същото време посолството ни в Украйна е с временно изпълняващ длъжността? А служебният кабинет на Румен Радев направи, припомняме, 14 рокади, но без Украйна… Някак май е малко интересно. Дали показваме отношение…

Какво се случва след това

Все пак говорим за смяна на посланиците ни в НАТО, Ватикана, Молдова, Словения, Норвегия, Хърватия, Швеция, Ирландия, Виетнам, Индия, Германия, Йордания, Ливан и Израел (скоро предстои смяна на посланика на Израел у нас – в средата на август).

С въпросните рокади на служебния кабинет Николай Милков става нов постоянен представител на България в НАТО, а заместникът му Костадин Коджабашев е назначен за посланик на страната ни във Ватикана, където заменя Богдан Паташев.

Пъзелът на Радев…, в който май няма грешни ходове. Дано само да останем от „светлата страна“ на събитията. А въпросът защо нямаме посланик в Украйна остава отворен... Също остава и отворен въпросът как Мария Габриел – в качеството си на външен министър, ще работи с посланиците, назначени от Румен Радев. Чия външна политика ще обслужват те?


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пипероси

    61 87 Отговор
    жалък потен кирлив миризлив зелен чорап. под фуражка акъл не вирее.
  • 2 Правителството работи за Украйна

    88 40 Отговор
    До сега какво свършиха за България? Нищо само и по цял ден Украйна.
  • 3 БЪЛГАРИН

    83 25 Отговор
    МНОГО ПОДКУПНИ ПРОДАЖНИЦИ ИМА! ПРОДАДОХТЕ Я БЪЛГАРИЯ, ЧУЖДОПОКЛОНИЦИ!
  • 4 ханзо

    44 63 Отговор
    мечтата на всеки фен на жалкия зелен чорап, е да му сму.чка чорапа.
  • 5 ЧЕСТНО

    84 58 Отговор
    ЧЕТОХ В НЕМСКИ ВЕСТНИК СТАТИЯ ЗА ПОСЕЩЕНИЕТО НА ЗЕЛЕНСКИ У НАС. И В НЕЯ ЗАДАВАТ ВЪПРОС, ЗАЩО КАТО В БЪЛГАРИЯ ИМА НАД 72 000 УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ, НИТО 1 НЕ ОТИШЪЛ ДА ГО ПРИВЕТСТВА, БИЛО НА ЛЕТИЩЕТО, БИЛО ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВО ИЛИ МС? ОТГОВОРА Е, ЧЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ЗЕЛЕНСКИ ГИ Е ДОКАРАЛ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И, ЧЕ Е МОГЛО ДА НЯМА ВОЙНА.
    НА ДРУГ ВЪПРОС: ЗАЩО ТОЛКОВА СКОРОСТРЕЛНО СА ДОКАРАЛИ ЗЕЛЕНСКИ, В БЪЛГАРИЯ И ТО С ТОЛКОВА ИСКАНИЯ, И ЗАЩО ДОРИ ПРЕЗИДЕНТА Е БИЛ ИЗОЛИРАН, ДЪРЖАН В НЕВЕДЕНИЕ, ОТГОВОРА Е: БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УНИЖЕНА И ДА ИМА ПОКАЗНОСТ, ЧЕ ПОСОЛСТВОТО МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА С БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ.
    ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ БЪЛГАРИ, ОТ ТОВА КОЕТО СТАВА?

    Коментиран от #74, #79

  • 6 Мирослав

    82 47 Отговор
    Всяка една дума срещу президента и всяко едно действие срещу него е пореден гвоздей в ковчега на евроатлантиците и сплотява още повече българския народ зад своя президент. Слава богу, че евроатлантиците са кухи и не го разбират.

    Коментиран от #10, #60

  • 7 Демократ

    69 40 Отговор
    Американофилите да си ходат в Украйна. Тука е България и се вее българско знам и искаме МИР

    Коментиран от #12, #37

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СИНЬОТО

    17 41 Отговор
    Четирима Кретена са виновни за световната мизерия
    1 дъртия зеленясал алцхаймер грозен бай памперса бай дън
    2 зеления олигофрен зеленскина
    3 Пригожин ненормалния идиот
    4 Константин копейков от партия психо израждане
    РЕШЕНИЕТО Е СЛЕДНОТО
    Само едно РОЗОВО секс обединение и ролята на държавата трябва да се отслаби ,за това може и да спомогне и ритането по мъжките глави и сексуалната гавра с всички мъжки боклуци ЗАВИНАГИ ,мъжете трябва да бъдат натикани в дупката, Може и РЕПУБЛИКАНСКИЯТ АМЕРИКАНСКИ модел да помогне в случая
  • 10 папареста

    21 37 Отговор

    До коментар #6 от "Мирослав":

    като те гледам, кухия си ти. нав.еди се да цел.унеш зеления кирлив чорап.

    Коментиран от #44

  • 11 Kирил

    32 53 Отговор
    Фатмака да отговори кои Български територии ще отстъпи на русия

    Коментиран от #52

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Интересно

    55 27 Отговор
    Колко подложковци още ще активирате в ефир да обесняват всякакви небивалици истината е една с пристигането на клоуна се извърши национално предателство.вежливо подтиквано от посолството
    Срам и позор
  • 14 Русофил

    33 58 Отговор
    След този срам със Зеленски, руската скрита лимонка Радев да подава оставка
    немедлено, за да не го съдят за държавна измяна.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Боклуууууук

    17 19 Отговор
    Боклуууууук
  • 17 До Факти

    29 4 Отговор
    Първи дадох оценка на статията. Натиснах първата звезда и резултата е "2,3 от 1 глас".
    Доста манипулативно средство сте поставили.
  • 18 Радев за пореден път стана за смях!

    33 47 Отговор
    Показа на целият свят, че територията е путинофилска!
  • 19 Тома

    53 13 Отговор
    Нашият посланик в украйна е брендо.Търсен от три държави за да го осъдят на 20 години затвор.Почетен гражданин на укрия
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Краварска медия

    52 12 Отговор
    Имаме 240 олигофрена,те стигат
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 РАДЕВ РОДООТСТЪПНИК ПРЕДАТЕЛ ЕНИЧАР

    27 48 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТ ЗАЩИТАВАЩ РУСКИТЕ АНТИ-БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ.
    КАТО УКРАИНЦИТЕ ПРИКЛЮЧАТ С РУСНАЦИТЕ ДА ДОЙДАТ ТУК ДА ИЗМЕТАТ СИЕ РУСОФИЛ И КОПЕЙКА НАЧЕЛО С РАДЕВИЯ МУНЧО

    Коментиран от #32

  • 24 свил..нски

    18 27 Отговор
    Радев ще назначи посланик по нареждане на чуждо посолство.Кое ли може да бъде.?Онова което много често коцето посещава,май.!
  • 25 Стършел

    26 29 Отговор
    Какво друго може да очаква човек от русофилски шапкар.🤔🤨
  • 26 Русофил

    25 29 Отговор

    До коментар #22 от "Дядо Гого":

    Всички национални празници, натресени от руснаците трябва да се махнат,
    заедно с МОЧА-та.
  • 27 Хммм

    34 15 Отговор
    Личи си ,че гроб са във властта.Навъдиха се хиляди псевдо експерти,който започнаха да плюят по Радев,че и всички псевдо сайтове започнаха да ,дават трибуна на тези псевдо експерти,интересното е ,че различните мнения несе отразяват,явно сме яко наду.ени на едни други интереси.Като започнем от псевдо военния министър, работил като съветник на Украинската армия,и стигнем до надуп.ния толуп,който всячески иска да изчисти името си пред господарите си на запад,и посредата цялата клика ограбваща Народа.Но овце.е това заслужават.
  • 28 Хахаха

    33 15 Отговор
    Моляяяя? Т.е. до сега България е била нелегитимна държава? Алооо....Вие наред ли сте? Един клоун , легитимира" България. Да не сте пропуснали събитията от 1877 насам? България е освободена от турско робство през 1878 година. Русия го е сторила.

    Коментиран от #50

  • 29 Да, да

    18 2 Отговор
    На криви факти клавиатурата им пречи.
  • 30 провинциалист

    23 14 Отговор
    "Визитата на президента на Украйна Володимир Заленски легитимира страната ни пред света, когато говорим за „конфликта“ - нали така ..." - пред света страната ни са легитимирали Кубрат и Аспарух и да, войната е вид въоръжен конфликт. А визитата на актьора на Украйна е отделна тема за разговор.
  • 31 АнтиФатмак

    19 30 Отговор
    мръсник, фатмака е продал душата си на дявола-путлер !!!

    Коментиран от #34, #42

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Че за какво

    25 11 Отговор
    ни епосланник там, той военния ни министър работи там като съветник /безплатно/.
  • 34 Хахаха

    25 16 Отговор

    До коментар #31 от "АнтиФатмак":

    Как може да говорите така за един от символите на Родината си. Президентът е такъв символ. Нямате ли грам уважение към своята Родина?
  • 35 Яко лазене и гърчене

    18 11 Отговор
    в краката на Радев, на всички продажни подметки тия дни.
  • 36 Тираджия

    21 11 Отговор
    Айде стига с тая Украйна ве! Вземете направете нещо за Българите! Закърпете някой път, постройте детска градина, ремонтирайте някоя болница, че се разпадат или всичко ще правите частно!?
  • 37 аааахахахааа

    13 15 Отговор

    До коментар #7 от "Демократ":

    Напоследък повече съветски знамена се веят бе дИмокритчооооо....и то най-вече на сбирките на възраждане и феновете на радеФфффф....
  • 38 Никой

    12 20 Отговор
    Радев кажи си, кои български земи ще харижеш за да има мир с Русия ? Тоя се напикава в гащите като чуе думата Русия. Главнокомандващ бил на бутикова армия от които едва едни 5 хиляди войници има , няма, стават за бойни действия ,всичко друго е пълнеж за заплати.
  • 39 М3 голд

    19 16 Отговор
    Последното изречение показва: ниско ниво на държавно мислене, ограничено мислене само до политическите виждания и потребности на автора.
    А сега моето мнение:
    Разбира се, че още не е пълноценна война. Пътища и магистрали, мостове, тунели, жп линии и гранични жп пунктове, граждански обекти, даже и държавните сгради не се атакуват от Русия. Посолствата са в Киев. Никой не търси и стреля по зеления, Кулеба... Така, че тук се разминаваме.
    За посланика в Киев. Може би трябва да има посланик. Само за престиж. Той понастоящем няма работа. Там българското правителство не работи за нашите бесарабски българи. Когато гориха българите в Одеса и обругаваха българското знаме, каква беше реакцията на посланика? И имаше ли такава? И при почти никаква търговия, туризъм (Окраина идва тук без визи и формалности), зеления и Кулеба са у нас и си вземат каквото поискат... За какво ни е посланик, който непрекъснато ще е унижаван.
  • 40 Хм....?

    14 9 Отговор
    А в Крим имаме ли посланник?Да не се окаже че президентинът е изпратил по погрешка посланика в Крим вместо в Украйна?То нали Крим е съветски според президентина, демек е от наште.
  • 41 2222

    15 13 Отговор
    Не ни трябва посланник в Украйна.Тази измислена държава.Пишете за нея от сутрин до вечер.На хората им омръзна вече.Съсредоточете се върху България.Има толкова много проблеми за решаване.
  • 42 Приятел

    16 10 Отговор

    До коментар #31 от "АнтиФатмак":

    Що не си изтеглиш банковата сметка и си продадеш панелката и ги дари на Украйна, пък може и да вземеш да идеш направо там а !
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 В грешка си

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "папареста":

    И такива като теб - коне с капаци. Да ви пита човек за какво се борите и какво искате.
  • 45 Георги

    11 7 Отговор
    Бг политиците все повече приличат на изостанали и гладни свине... Особенно либералните политици които работят за фашистките режимо на запад.
  • 46 айдеее

    8 7 Отговор
    Махайте го този б о к л у к.
  • 47 Зеления чорап

    15 11 Отговор
    Да си дръпне мръсните пръсчета от външната ни политика. По конституция, правителството определя външната политика. Фатмака да се пребира под моста за маневри.
  • 48 Българка

    14 14 Отговор
    Колкото повече пишете за Украйна,за помощта,толкова повече българи намразватУкрайна.Разберете го и по-малко говорете и пишете.Това е истината, омръзна вече на хората.

    Коментиран от #49, #65

  • 49 Българин

    15 15 Отговор

    До коментар #48 от "Българка":

    И ти ми омръзна с коментарите си в защита на руски интереси в България.
  • 50 Интересно!

    11 7 Отговор

    До коментар #28 от "Хахаха":

    Гледам, на номер 28 има 4 минуса: на твърдението, че Русия ни е освободила от Турция в 1878 г. Можете ли да си представите какво качество залива този форум? Каква обективност?

    Коментиран от #54, #66

  • 51 Българин

    19 15 Отговор
    За пореден път кремълското мекере Радев доказа, че е злобен мерзавец и комплексар, който сериозно си е внушил, че е велик държавник с уникални управленски качества. А всъщност е едно огромно нищо! Вреден и опасен за България и българите!
  • 52 Русофил

    10 10 Отговор

    До коментар #11 от "Kирил":

    Как кои - Варна разбира се. Отдавна я е обещал на Пу.
  • 53 Мнение

    9 8 Отговор
    КСС ще бъде сезиран да отнеме българското гражданство на радеви, йотови, всички гълъби от двата кабинета и с полет за Истанбул ще заминат за Масква към края на месеца. Посланиците после ще ги сменяме, някой като Плугчиева и Райков ще влезнат в затвора.
  • 54 Абе интерестното

    5 8 Отговор

    До коментар #50 от "Интересно!":

    Малко са ти 4 минуса за лъжата че сме освободени. Московлиите ако водеха освободителни войни, как са станали империя. Драсни друга империя " ОСВОБОДИТЕЛКА" какво, руснаците са балами или иновация?
  • 55 Гена

    2 4 Отговор
    Пъздело на Пембен се осешта по целио свет! Ма най мо се радват сред блатата, мирише им на технио!
  • 56 Благой от СОФстрой

    14 8 Отговор
    Zеленочорапа член на БКП, Варшавски договор, възпитан от ЗКПЧтата в БНА, е затова нямаме посланик в Украйна!
  • 57 Вън на рашибоZука от България !

    18 11 Отговор
    Радев е национален предател и това е видно и ясно за всеки българин.
    Лошото е, че дори и да го свалят от власт, следва не по-малко червена и наведена към терористичната московия тетка, която не се посвени да коленичи пред един контрабандист и милиционер - поп Киро Гундяев
  • 58 ВЪЗРАЖДАНЕ Москва

    16 8 Отговор
    Една смрад се носи над България и я трови, смрадта на зелени чорапи и разлагащи се копейки!
  • 59 Благой от СОФстрой

    12 9 Отговор
    Освободила ни е "Царска Русия" а не "СеСеСерската Русия" на Ленин, Сталин и най малко "Путлераското блато"!
  • 60 Агата Кристи

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Мирослав":

    По повод гвозея в ковчега :
    Лозунг в ТКЗС по соц. време :
    "Всяко яйце - бомба по капитализма"...
    Без коментар !
  • 61 съвипусник на Румен Радев

    20 11 Отговор
    Така и не разбрах кой, защо и как го командирова в САЩ – уж да бъде "НАШ" – уж Натовски генерал?!
    Като курсант Радев се отличи като подмазвач и натегач. Беше и кръшкач когато се касаеше за нещо по-сериозно и отговорно.
    Курсанта Румен Радев не блестеше с нищо сред останалите, дори беше бездарен, незабележим, неконтактен, необщителен, без интелект и авторитет.
    Страняхме от него защото беше доносник на ВКР и ДС, които пък за тия му „заслуги” го направиха „отличник” на випуска, въпреки некадърността и безотговорността му като военен летец.
    След серията опасни технически проблеми с „МИГ”-овете, като „вътрешен човек на тайните служби” вече не го пускаха да лети защото им трябваше за „други, по-важни, партийни” задачи.
    После като лоялен кадър на БКП, активен сътрудник на ВКР и ДС и отявлен русофил, го отличиха с обмяна на опит в Москва с руските колеги. Издигаха го по партийна линия, подготвяха го явно за номенклатурчик.
    И ето го вече като най-висш такъв – президент на България. Обаче всички ние, които служихме с него, отлично знаем що за човек е той и че поставянето му за държавен глава е фатална политическа грешка за съвременна България.
    Защото той е злонамерен, коварен и обигран провокатор, обслужващ интересите на Русия, което е предателство от най-високо ниво спрямо членството на България в НАТО и ЕС.

    Коментиран от #69, #109, #111, #112

  • 62 Време е

    9 9 Отговор
    за ИМПИЙЧМЪНТ!!!

    Коментиран от #73

  • 63 Глупаци

    17 8 Отговор
    Защото но летецо не му пука за българите в Украйна, важни са пачките от Кремъл.
  • 64 Никой

    9 10 Отговор
    Президенството разполага с " бот " акаунти. С тези профили " бот " акаунтите изпращат ,съобщения и коментари прославящи президента и неговата политика. От друга страна те атакуват , обиждат тези, които не споделят същите мнения . Възможно е да се види ,че са включени служители от публичния сектор в цяла България. " Бот " акаунтите са разделени вчетири категории.Това са класически ботове ,чийто задължение е да пишат похвално и утвърдително за президенството и Радев ,след това т.н. свръх специалисти,предимно заети в държавни и обществени служби , които реагират в инзвънредни ситуации ,от изразяване любов към великия лидер до омразата към врага. След това има подгрупа като " хейтърите на " Възраждане ,които се занимават с обиди ,омаловажаване,демаскиране ,осмиване на онези които имат противаположно мнение за мисията и величието на Радев, в последната група има " фенове ", които отговарят само за възхвала на култа към президента и " Възраждане. Те вече споделят общи политически точки.
  • 65 007 /агент/

    1 3 Отговор

    До коментар #48 от "Българка":

    "ТРЕТА ПЛОЧКА",
    КЛИЕНТЕЛА ЛИ НЯМА ?
  • 66 Ами щото не е

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Интересно!":

    окупирала е нови територии
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Боже пази България

    11 11 Отговор
    Външният облик на България е отчайващо тъп и про-кремълски, правителството на Радев затова бързаше, а нямаме посланик и в НАТО, сякаш подготвя България за излизане от НАТО, ама няма да му се случи на путлер. Радев затова напълно е изтребят и не се прикрива, а непрекъснато се разкрива. България обаче не е руска губерния и той не и е губернатор.

    Коментиран от #70

  • 69 горски

    3 7 Отговор

    До коментар #61 от "съвипусник на Румен Радев":

    Ако беше на негово място ,какъв щеше да си.....при положение че показваш завист и клевети ,със своя пост....

    Коментиран от #93

  • 70 Агата Кристи

    4 3 Отговор

    До коментар #68 от "Боже пази България":

    Абсолютно си прав. И аз мисля по същият начин, но неволно натиснах "-"....

    ИЗВИНЯВАЙ !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 наблюдател

    7 12 Отговор
    Това че нямаме посланник при нацистите може би е добро начало.
    Но нещата ще започнат да се оправят когато по подобие на Беларус изгоним американския посланник.
    Там повече от 20 години нямат такъв и имат мир и спокойствие.

    Коментиран от #76, #88

  • 73 Тапа Нар

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Време е":

    айде почвай го, че закъснямаш вече

    Коментиран от #78

  • 74 Песимист

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "ЧЕСТНО":

    Браво Възрожденецо,най вече на големия шрифт...
  • 75 !!!?

    22 7 Отговор
    Защо му е на Радев посланик в Украйна като си има кремълски посланик в София - Митрофанова !!!?

    Коментиран от #82, #100

  • 76 Лошото е

    8 7 Отговор

    До коментар #72 от "наблюдател":

    че точно при нацистите в Кремъл имаме, а в Укрейна - не.
  • 77 Правилното заглавие

    10 4 Отговор
    Правилното заглавие би било: Пъзелът на Борисов и Пеевски … или как Лодкаря и Гнома измамиха българите. Този, който подаряваше кучета на Путин и натрупа милиарди от кражби, сега ни го набутват като пръв евроатлантик и борец за справедливост. Подмяната е пълна. Лицето Гном преди няколко месеца показваше документи по медиите - кой точно е предоставил плацдарм чрез заобикаляне на Украйна. Правил го е нарочно, за да ни заблуди. Веднага след това се захвана с яко пране на Борисов, във всички аспекти, включително и отнасящите се до войната. Колегата му, Лодкаря, пък проведе безброй юридически консултации точно с Пеевски. Или как Бай Ганьо прави Конституция ... След монтиране на сглобката “власт срещу изпиране” всичко се опорочи, стана гадно, непоносимо, безперспективно.
  • 78 Прав си

    13 9 Отговор

    До коментар #73 от "Тапа Нар":

    закъсняхме с година. Още като каза, че Криме е руски и трябваше да го отсвирим.

    Коментиран от #81

  • 79 Да доволни сме...

    19 12 Отговор

    До коментар #5 от "ЧЕСТНО":

    Видяхме един истински президент Зеленски, Президент на един храбър и непокорен украински народ, патриоти които защитават родината си и децата си с кръвта си, за разлика от руското влечуго седящо отсреща, и от продажният и не адекватен и страхлив български народ станал заложник на руската антибългарска политика тровеща България вече 140 години.
  • 80 Съдията Дред

    7 7 Отговор
    "Втората световна война е глобална война, която продължава от 1 септември 1939 г. до 2 септември 1945 г. и се превръща в най-мащабния военен конфликт в историята на човечеството."- Уикипедия
    Войната е конфликт, пък и Радев първо употреби думата война, после конфликт, и не виждам какъв е проблема, който се създава.
    Но пък е очевидно, че проблем трябва да има, а като няма , да се измисли

    Коментиран от #106

  • 81 Пор Чвор

    2 2 Отговор

    До коментар #78 от "Прав си":

    айде почвай да свириш, стига се обяснява
  • 82 Тапа Нар

    4 6 Отговор

    До коментар #75 от "!!!?":

    за пръв път пускаш картинка без да си сложиш сам 12 плюса. Добре ли си, да не си болен?
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 флипп

    4 10 Отговор
    Цялото Козяшко войнство на баламатума да храчи по политика с най-висок процент на одобрение в България. Смехорани, за лудо ви плащат
  • 85 Я Я Я Я ДА

    3 3 Отговор
    КОЛКО СИ УМЕН / И РАЗУМЕН - ТА НЕМА ВТОРИ НА СВЕТА ..............................
  • 86 КРОКОДИЛА

    9 4 Отговор
    БЪЗЛИО РУМЕН ......................
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 А те

    12 6 Отговор

    До коментар #72 от "наблюдател":

    щото Белорус са цъфнали и вързали. За да просперираме трябва да изгоним Мутрофана Путлерова Мочата.

    Коментиран от #90, #104

  • 89 комодор унуфри

    8 6 Отговор
    тъпоглавите путинофили си разплитат чорапите от мъка. а в България от магазинната мрежа изчезнаха всички чорапи със зелен цвят. Зеленото е новото червено. ааахахаха а червеното е новото кафяво. символи на путлерастко-хитлеристкия упадък.
  • 90 кожухо

    8 6 Отговор

    До коментар #88 от "А те":

    прав си. и в северна корея и иран и венецуела също. да им го нафарфоля на московския мир.
  • 91 ПАНКО БАРБАЛЕА

    10 6 Отговор
    Не пъзела на радефф а -ПЪЗЛЬОТО РАДЕФФ.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 марш ве

    10 7 Отговор

    До коментар #69 от "горски":

    Папугай кремльовский.

    Коментиран от #110

  • 94 Решетников

    8 5 Отговор
    Добро си ни е момчето нали е наше
  • 95 НМД

    5 11 Отговор
    Много правилно. Скоро няма да има такава държава. За какво ни е посланик.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Роналд Рейган

    7 3 Отговор
    ВЕДНАГА ИМПИЧМЪНТ, И ВЪНКА, ТОЯ ИЗМАМНИК
  • 98 Хаха

    2 6 Отговор
    Посланиците на" Радев" ще обслужват външнополитическите интереси на Българив, а закачалката Габриел който я извика от ЕП взаимно да си оправят политиката.
  • 99 Глюпости на таркалета

    4 4 Отговор
    Радев има човек за посланик в Украйна - само че е като него - русофил. Дали ще му издадат агреман украинците?
  • 100 Русофилос Булгарикос

    7 2 Отговор

    До коментар #75 от "!!!?":

    Тая не е посланик .
    Тая Тъотка е прекия началник на нашия Лъотчик.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Кър Тик

    2 2 Отговор
    на хората от провинцията им е съществено важно да имаме посланик в Уркайна, даже по-важно от това да имат аптека в населеното място
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Тапа Нар

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "А те":

    ти Беларус и а картата не можеш намери, много знаеш, че произвеждат тролеи за износ, а бай ганео европееца произвежда само тортички в клекалото
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 една фуражка

    3 4 Отговор

    До коментар #80 от "Съдията Дред":

    ще стане конфликт ако има международна война. НО такава няма
    има една страна нападна друга, това не е конфликт но трябва мозък да помисли,
    при вас ръшати е доста под критичен минимум
  • 107 Султан Ердо Великолепний......

    5 4 Отговор
    Този руски плужек ли избрахте за президент ве шашкъни?, 🤔🤭😅.

    Коментиран от #119

  • 108 Мимчят

    3 2 Отговор
    Отговора е много прост.Трябва и ще обслужват интереса на България.А ти какво търсиш под вола теле,че питаш.До сега на кого са обслужвали ?.Нали за това са там и им се плаща...
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 бомбето

    0 4 Отговор
    Да действаме като сводници - с уговаряне на укретата да клекнат. После следващия
  • 114 Банкянска тиква

    3 2 Отговор
    Оня банкянския русофил хариза милиарди на Русия и тюркие
  • 115 Не ми е известен нито един важен казус

    2 2 Отговор
    Не ми е известен нито един важен международен или вътрешнополитически казус, по който позицията на този гууусподин да не съвпада с позицията на руската федерация!!! ПРОСТО НЯМ ТКЪВ
  • 116 Павел пенев

    4 8 Отговор
    Не ни трябва посланик в Украйна,след като те ни изпратиха една мажоретка. В бъдеще Украйна няма да просъществува в този вид и е безсмислено да имаме там посланик.
  • 117 Момчил

    2 1 Отговор
    Голяма работа ,че имаме временно изпълняващ длъжността,а не постоянен посланик в Украйна. За какво ни е точно в момента? Понастоящем Украйна е във война и няма особена търговия или каквито и да било взаимоотношения между нас и тях освен козируването ни на САЩ. Не виждам смисъл още един търтей да получава луди пари там ,за да си го мести от левия в десния крачол.

    Коментиран от #118

  • 118 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "Момчил":

    Напротив, никога не сме имали такъв търговски оборот, ама русоробската ти гл..а не може да го проумее.
  • 119 Чакай малко.

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "Султан Ердо Великолепний......":

    Ще потърпим, пък ще сложим Сталин и всичко ще си дойде на мястото!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 истина

    1 0 Отговор
    Поредния пишещ родоотстъпник