Last news in Fakti

17 Август, 2023 13:00 3 421 47

Петко Симеонов: 17 точки, които посочват кой е руски агент

  • петко симеонов-
  • руски агенти-
  • шпионаж-
  • руска агресия

Категорично и без уговорки подкрепям роженския пилон с българския национален флаг

Петко Симеонов: 17 точки, които посочват кой е руски агент - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Реших да проверя къде съм според формулираните от правилно мислещите 17 точки, които посочвали, моля ви се, кой е руски агент за влияние:

1. Аз съм за спиране на опасната война в Украйна, за преговори и мир. Какво ще се договорят, е работа на преговарящите, а не моя. Важен е мирът! В момента продължаването на войната е необяснимо.

2. Война е, но е предизвикана и търсена от двете страни. И двете страни са се подценявали. Отдавна не е между Русия и Украйна, а е между Русия и Запада на територията на Украйна чрез предимно украински войници.

3. Осъждам досегашното поведение и на двете страни. Русия, защото е агресор и продължава войната, Украйна, защото не изпълняваше Минските споразумения, а после пък скъса постигнатите договорености в Истанбул.

4. Издадената заповед за арест на Путин от Международни съд в Хага, който не е признат от САЩ и Китай, е безсъдържателна!

5. Със същите усилия и с далеч по-малко разходи, ако настояваме за спиране на войната и преговори, ще бъдем по-полезни на Украйна и украинския народ, отколкото да ѝ даваме оръжие. В момента изтича кръвта на Украйна.

6. Още никого не ругая, настоявам за мир!

Точките от 7-ма до 10-а, както 12-та, 13-та и 14-та по формулировка се отнасят до длъжности лица с подчинени. Не съм в състояние никого с нищо да саботирам - нито НАТО, нито съюзните държави, нито еврозоната.

11. Отнася се за изгонените 70 руски служители от посолството на Русия. Не съм запознат с дипломатическия език - какво значи прилагането на принципа "равен брой техни дипломати у нас с нашите при тях"? Ако правилно се досещам, против съм! Глупава емоционална реакция. Що се отнася до изгонването на руски шпиони обявени за persona non grata, съгласен съм. Така трябва да се постъпва.

15. Нямам връзка с Виктор Орбан, нито със Зоран Миланович. Симпатизирам на Орбан и външната му политика, ако Зоран Миланович води същата политика като Орбан, значи симпатизирам и на него. Симпатизирам и на други като тях.

16. Разбира се, че съм против крайните русофили и крайните атлантици. Българските национални интереси за мен са най-важни. Ние принадлежим към НАТО и ЕС! Това е следствие от нашата история и култура, то отговаря на българския национален интерес! Няма предмет за спор и от двете страни.

17. Категорично и без уговорки подкрепям роженския пилон с българския национален флаг. Настоявам знаменосни пилони да се издигнат на останалите места, където се провеждат периодични фолклорни срещи, надпявания, надсвирвания и надигравания. Сещам се за Копривщица, но и навсякъде другаде. Искам пилон да има на Петрова нива, на Оборище, на Предела. Искам българският национален флаг на подходящи пилони да се развява в поддържан и блестящ вид пред всички училища, детски ясли и градини, държавни и общински учреждения. Това трябва да бъде уредено със Закон за знамето! Що се отнася до офиси, апартаменти, къщи, дворове, въобще обитавани територии, българският флаг на отделен пилон, или развят по друг подходящ начин, да бъде възприеман като похвален знак. И така е редно, както го правят и в другите съюзни държави с техните национални знамена!


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ХАХАХА

    46 6 Отговор
    Ех Петко, Петко, чадо седесарско веднага си отстрелян! Но..... все пак добре захлеби от Агенцията за чуждестанна помощ ,ако ние да ядохме храни с изтекъл срок на годност и "мясо " замразено от 20 години .
  • 3 Сила

    42 6 Отговор
    Само ми припомни, докато беше шеф на Агенцията за чуждестранна помощ колко открадна, ти и другите седесари, докато балъците мръзнеха и подрипваха по площадите. МНОГО СТЕ НАГЛИ, МНОГО..... ОБАЧЕ АЗ И ДРУГИ МНОГО ПОМНИМЕ, МНОГО
  • 4 Лавира нормално..

    21 33 Отговор
    Всеки нормален би го подкрепил.Плюс от мен,бай Петко..

    Коментиран от #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пешо

    28 34 Отговор
    Не съм симпатизант на автора, но прочетох една достойна гражданска позиция, която се подкрепя от почти целия миролюбив български народ.
  • 7 Казуар

    39 4 Отговор
    Петко, оказа се, че си бил доносник, а това означава, че от такива като теб хората трябва да се пазят.
  • 8 Йезуитски

    23 27 Отговор
    Аргументите му са полвинчати и двулични. Ще го питам за какъв мир щеше да се бори, ако Путя беше стигнал Шумен или Търново?

    Коментиран от #15

  • 9 ВИЖДА СЕ

    22 23 Отговор
    Това е един нормален и обективен човек.
  • 10 Анонимен

    21 10 Отговор
    Освен да повърна ¡!!!!!!
  • 11 Изказвания в стил:

    17 19 Отговор
    Не съм русофил, обаче видя ли руснак и веднага клякам да му направя една фирка с голям ентусиазъм и благодарност.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Лавира нормално..":

    Радой Ралин:
    " Г@З@ си с рози накичи,
    та Н@СР@Н че си да не личи ❗"
    Щом едно национално знаме прави някого руски агент - то в СрАЩ е пълно с техни флагове , значи и с агенти на PUT IN ❗❗❗
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ХАХАХА

    31 7 Отговор

    До коментар #8 от "Йезуитски":

    80 % се молят "Путя" да стигне до Шумен и Търново, но лично аз искам до София да видя евроатлантици как с хляб и сол го посрещат на "Орлов мост". ХАХАХА

    Коментиран от #39, #40

  • 16 Изказвания в стил:

    8 15 Отговор
    Не съм русофил, обаче видя ли руснак и веднага клякам да му направя една фирка с голям ентусиазъм и благодарност.

    Коментиран от #47

  • 17 Не те разбраха

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Ти каза че двамата дават антиефект но просто не те разбраха..
  • 18 Може всякакъв да е бил, но

    24 11 Отговор
    Но в случая е абсолютно прав!!!
  • 19 Индийски БИВОЛАР

    10 1 Отговор
    ОСРЕБРИХ ДЕМОКРАЦИЯТА ------------СЯ СИ ТИ ДЕРЗАЙ СПАРЕНГЯС- КОЙ НЕ СКАЧА Е
  • 20 Перо

    12 3 Отговор
    И това СДС старо, костовистко корумпе се включи в джендърския хор! Сигурно е свършил парите!
  • 21 Глу Педко

    8 7 Отговор
    Някои индивиди и с възрастта не придобиват мъдрост.
  • 22 Дядка

    14 1 Отговор
    С флагове няма да решиш проблема
    с корупцията в БГ.
    Русофилски или натовски БГ политици ще ти инсталират флагове на всяка сграда за по 1000 лева единия. След 3 години ще са скъсани от вятъра и на никой няма да му пука. Понеже няма пари за крадене.
  • 23 Казуар

    13 1 Отговор
    Петко, след като беше разобличен изчезна от политиката, но трябва и да престанеш да даваш съвети.
  • 24 Абе цъвул

    10 1 Отговор
    А за СССР агент нещо да кажеш.
  • 25 ИНЖ

    13 3 Отговор
    Господинът е агент на ДС(респективно КГБ) и е рупор на руската пропаганда. Един от "създателите" на ЛЪЖАТА "ПРЕХОД". Така че да дава съвети....!?
  • 26 Небинарен евроатлантик

    11 3 Отговор
    "Ние принадлежим към НАТО и ЕС! Това е следствие от нашата история и култура, то отговаря на българския национален интерес!" Пълни глупости!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ай ся публукувайте

    11 2 Отговор
    Точките по които се определят американските агенти.
    Да видим класацията на партийните лидерии дупетатите.
    Графично ако може.
    С доходите им ни излъгахте на не е за първи път.
    Напримерт.1
    Кой най-често ходи и колко стои в амриканското посолсо?
    Кой разреши окупацията на България от американски и други войски уж временно ?
    и т.н.т
  • 29 Наблюдател

    11 12 Отговор
    Щом и този 80 годишен старец е привикан да защитава руските интереси значи Русия губи влияние в България. Очаквам активно да се включат иВелислава Дърева, Валентин Вацев и Иван Гарелов.
  • 30 Госあ

    6 1 Отговор
    Бай Петко направи доста далавери като шеф на Агенцията за чуждестранна помощ, където Спас Русев му беше помощник но му се размина
  • 31 ах окрайна

    10 5 Отговор
    Кенеди-младши припомни на изказване на Джо Байдън, в което намеква, че истинската цел на САЩ в Украйна всъщност е да предизвикат „смяна на режима в Москва – стремеж, който неоконсервативните съветници във Вашингтон настояват от десетилетия“.

    „Збигнев Бжежински… техният доайен и философ каза, че стратегията на САЩ трябва да бъде да засмучат Русия в поредица от войни в малки страни, където да можем да я изтощим. Лойд Остин, който е министър на отбраната на президента Байдън, през април 2022 г. заяви, че нашата цел в Украйна е да деградираме руската армия, да я изтощим и да влошим способността й да се бие навсякъде по света. Това е обратното на хуманитарна мисия. Това е война на изтощение и това е, което се оказа. Сега превърнахме Украйна в кланица, която е погълнала 350 000 млади украинци. Те лъжат за това колко хора са загинали, крият го от нас – Пентагонът го крие от американския народ. Украйна го крие от своя народ… Превърнахме тази бедна малка нация в поле за убиване на тези идеалистични млади деца, за да прокараме геополитически дневен ред, който няма нищо общо с Украйна“, каза Робърт Кенеди-младши.
  • 32 на ти на то

    8 4 Отговор
    Украинските лидери съзнаваха ясно, че заявките им за влизане в НАТО биха означавали война. Бившият съветник на Зеленски Алекси Арестович заяви в интервю през 2019 г. „че нашата цена за влизане в НАТО е голяма война с Русия“.

    През периода 2010-2013 г. Янукович настояваше за неутралитет, в съгласие с украинското обществено мнение. Съединените щати работеха тайно за свалянето на Янукович, както ярко е уловено от записите на тогавашния помощник-държавен секретар Виктория Нюланд и американския посланик Джефри Пайът, планиращи правителството след Янукович седмици преди насилственото сваляне на Янукович. Нюланд изяснява в разговора, че е в тясна координация с тогава вицепрезидента Джо Байдън и неговия съветник по националната сигурност Джейк Съливан, същият Байдън-Нюланд-Съливан отбор, който сега е в центъра на американската политика vis-à-vis Украйна.

    След свалянето на Янукович избухна войната в Донбас, а Русия предяви претенции към Крим. Новото украинско правителство призова за членство в НАТО, а Съединените щати въоръжиха и помогнаха за преструктурирането на украинската армия, за да я направят оперативно съвместима с НАТО. През 2021 г. НАТО и администрацията на Байдън твърдо се ангажираха с бъдещето на Украйна в НАТО.

    Непосредствено преди нахлуването на Русия в центъра на вниманието беше разширяването на НАТО. В проекта на Путин за договор между САЩ и Русия (17 декември 2021) се призовава за спиране на разширяването на НАТО. На заседанието на Съвета
  • 33 И тоя неизвестник е захлебил рубли

    8 6 Отговор
    Въртят, сучат и вземат, че повторят путлеристките опорки, от типа - абе те и те са си виновни. Брат, ще ти набия утре два шамара (ше си намеря причина) и ще те посоча с пръст, че СИ ГО ТЪРСИШ. Най-малкото прокарваш вражеска пропаганда и трябва да си в панделата, а не по медиите. Е тва е проблема на демокрацията - лъжците и предателите имат равни права с останалите и се възползват от тая уязвимост.
  • 34 Копейката

    5 4 Отговор
    Когато вземем властта с преврат, ще осъдим на смърт всеки, който не е 100% Русофил и Путинофил, трябва да се научите да уважавате Майка Расия 🫴, която ви е дала всичко, от комунизъм и водка, до Чернобил и Путин
  • 35 дядото

    7 4 Отговор
    бай петко,с този материал направо ме бутна от стола.аз съм безпартиен,но определено с леви и русофилски убеждения.оказа се,че имаме почти еднакви представи и мечти за това което е останало от българия,с теб,корифея на демокрацията.
  • 36 Никой

    5 3 Отговор
    Точно ти си руски агент. По 17 точки, които, ти споделяш.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 срамуваме се от вас

    9 1 Отговор
    На този човек съм се възхищавал.!Каква гавра с демокрацията.17 точки тест за ДС..
  • 39 Безродник

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "ХАХАХА":

    Мечтай си! Няма 80% безродни българи.
  • 40 Трети път

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "ХАХАХА":

    трябва със сопи да ги посрешнем тия проклетии безмозъчни и нагли ватници.

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 със сопи я

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "Трети път":

    щото вече нямаме нито танкове, нито самолети...

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Българин

    4 2 Отговор
    Ох Петко, Петко, вече си напълно изкуфял.
  • 45 Кредитен милионер

    3 0 Отговор
    Набореее...наборе..що парици напраихме от безплатните банани от Агенцията..все да те срещна едно благодарско да ти кажем и все..ама на, сега ти казах...
  • 46 Веднъж комунист, цял живот комунист!

    3 2 Отговор
    От точките и най-вече 17, лъха комунистическа нагласа. Само твърдолинейните комунисти бяха против всичко национално, родно, историческо. Защото ТЕ са ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ.
  • 47 Глей сига

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Изказвания в стил:":

    АБЕ ПРАВ СИ АМА СЕ НА УКРАИНЦИ ПОПАДАМ НЕ МОГА ДА ГИ РАЗЛИЧА ВСИЧКИТЕ ГОВОРЯТ НА РУСКИ ЩО ТЪЙ ТИ КАК ГИ ПОЗНАВАШ