Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Август, 2023 13:00 5 677 96

Приключи първият акт на войната в Украйна

  • украйна-
  • ф-16-
  • русия-
  • руска агресия-
  • война

Това означава, че сме в навечерието на нов вид война с повече средства, с повече жертви и с по-висока цена

Приключи първият акт на войната в Украйна - 1
Снимка: Фейсбук/Божидар Чеков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 18-ти август т.г. Американците разрешиха на съюзниците си да доставят на Киев самолети F16. Първи се отзоваха Дания и Холандия. Доставката е по принцип, след необходимия период на обучение, но ще стане в близко бъдеще.

Това означава, че сме в навечерието на нов вид война с повече средства, с повече жертви и с по-висока цена.

Това коментира във "Фейсбук" Божидар Чеков.

В такива моменти е желателно да се припомни хронологията на случилото се до сега.

Според американците, а по-късно и от страните членки на НАТО – руснаците слагат началото на войната с анексията на полуостров Крим на 18-ти март 2014 година. Руската страна отрича категорично това твърдение като напомня „Майдана“с неговите 107 убити и 620 ранени, насилственото сваляне от власт на избраният демократично проруски президент Виктор Янукович, 48-те изгорели живи анти-майдановци в Одеса и накрая любимецът на американците - Арсени Ятцениук, чието правителство полага клетва на 27 февруари 2014 година.

Рускоговорящото население на Донбас не признава скалъпеното на бегом правителство и грабва оръжието. В знак на солидарност с донбаските бунтовници, руснаците анексират Крим. Само един месец по-късно, Киев праща батальона „Азов“ срещу „терористите“ на източната граница. Резултата от тази касапница са 14000 убити, повечето жени и деца.

В тези драматични дни, в които омразата взима връх над дипломацията, никоя страна членка на НАТО не е показала солидарност с Украйна. Западното участие в зреещия конфликт е само американско. То започва още от обединението на двете Германии през 1991 година, когато в замяна на руското съгласие Вашингтон се ангажира да не разпростира НАТО.

Държавният секретар на САЩ – Джеймс Бейкър повтаря пред Михаил Горбачов, Едуард Шеварнадзе и Хелмут Кол - „Няма да напредваме нито сантиметър на Изток“! Кореспондентът на PBS News Hour и специалист по външна политика и отбрана - Ник Шифрин напомня редовно отметването от дадената дума. В създалата се атмосфера на дипломатични отстъпки, в Будапеща на 5 декември 1994 г. е подписан меморандум за излизането на Украйна от Руската федерация, в замяна на този договор за независимост Киев връща на Москва целия си арсенал от атомно оръжие.

Мирното уреждане на граничните спорове по периферията на Русия обаче не е крайната цел на Вашингтон. Многовековната омраза на част от украинците към руснаците е трамплин за допълнително отслабване на най-обширната държава в света. Считаната за мотор на „Оранжевата революция“ - Виктория Нуланд, заместник-министър на Външните работи на САЩ с нескрито задоволство споменава за Петте милиарда долара инвестирани първоначално в Украйна, които не са били хвърлени на вятъра. Тя в компанията на сенатора Джон МакКейн са в Киев по време на „Майдана“.

Подстрекавани от американски съветници, украинците в едно и също време се въоръжават и подписват концесии. Страните членки на НАТО нито са консултирани, нито са информирани. Американците бързат друг да не им дръпне хапката от устата. Един запис на разговор между посланикът на САЩ в Киев - Джефри Пиат и Виктория Нуланд внесе смут в дипломатическите среди. На въпроса – какво мислят европейците за случващото се, госпожа Нуланд отговаря „Fuck the Europe! » Тя е жена със самочувствие. Израснала в обкръжението на Маделен Олбрайт, Виктория е наследила агресивността на своята предшественичка по отношение на външната политика. Кой би я упрекнал, че утъпква пътека за американските интереси? Бомбардировките в Югославия не успяха, но тези в Донбас тепърва започват. Не случайно вицепрезидента Джо Байдън посещава 10 пъти Киев и се хвали по американската телевизия, че е сменил главния украински прокурор Виктор Шокин, слагайки на масата пред президента Петро Порошенко един милиард долара в полза на „демократичните промени“.

В началото на 2016 година, украинският прокурор Шокин започва официална анкета за корупция срещу директора на BURISMA – Микола Злошевски. Същият този Злошевски е назначил Хънтър Байдън и Девън Арчър срещу суми надхвърлящи въображението на специалистите в петролния сектор. Само преди месец американското правосъдие най-сетне заведе дело срещу Хънтър Байдън за укриване на данъци. Синът на президента веднага се декларира „виновен“, за да се отърве само с глоба. Парите за него не са проблем.

През месец март на същата 2016 година, Виктория Нуланд бе разпитвана от американския Сенат за наличието на американски лаборатории разработващи биологични оръжия на територията на Украйна. Отговаряйки на сенатора от Флорида Марко Рубио, госпожа Нуланд отговори, че САЩ и НАТО правят всичко възможно за „да предотвратят попадането на който и да е от тези изследователски материали в ръцете на руските сили“. Тази нейна декларация беше косвено признание за наличието на американски лаборатории за биологично оръжие.

Агенция „Ройтерс“ цитира говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, че страната ѝ разполага с „документи, показващи, че украинското министерство на здравеопазването е наредило унищожаването на проби от чума, холера, антракс и други патогени“. Говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан също се намеси: „Съединените щати, като страна, която е най-запозната с тези лаборатории, трябва да публикуват съответните конкретни подробности възможно най-скоро. Всички видове патогени и проведените изследвания”.

След отговора си даден на републиканеца Марко Рубио пред американския Сенат, Виктория Нуланд не спря да си противоречи. На конференцията на страните подписали конвенцията за забрана на химическо оръжие през 2021 година тя не успя да обясни в какви точно лаборатории са инвестирани 200 милиона долара на американското министерство на отбраната в Украйна.

Виктория Нюланд няма повече да се затруднява с лъжливи обяснения за войната в Украйна, нито с презрителни подхвърляния към страните съюзници на САЩ. Джо Байдън я праща на дипломатическа работа в Африка. В Европа, подобно на своята предшественичка Мадлен Олбрайт, тя няма да остане незабравима, с изключение паметната псувня: FUCK THE EU! През 1999 година Олбрайт крещеше също по коридорите на замъка Рамбуйе - BOMBING! BOMBING! - по отношение на кризата в Югославия. Поставянето на мъжествени жени на важни постове в американската администрация явно е тенденция. И двете като малки, сигурно не са играли с кукли, а с оловни войници. Ако тази тенденция на американското общество продължи, много вероятно е в Пентагона да постъпят мъже, които като малки са играли с кукли вместо с оловни войници.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 123 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Убийствен Пъзел 8

    21 43 Отговор
    ЗАМИНАВАМ ЗА ЧУЖБИНА,БАРСЕЛОНА ИЛИ АТИНА, ЗАРЯЗВАМ българия ,И ТЪПИТЕ ПРОВИНЦИАЛНИ ПАРЧЕТА ,И СЕ МАХАМ ОТ ТУКА ЗА МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ ,СТЯГАМ СИ БАГАЖА

    Коментиран от #17, #66, #83

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    47 89 Отговор
    този е от най-гну..те копейки

    Коментиран от #14, #25, #88, #89

  • 5 да де

    86 29 Отговор
    Мухаха сега чакам $оро$оиден рев.
  • 6 Българин

    35 92 Отговор
    руснаците си намериха майстора
  • 7 Българин

    37 102 Отговор
    Поредната руска наколенка се тръшка, че украинците ще имат реални възможности да се противопоставят на рузките фашисти нападнали Украйна. "Нов вид война", защото украинците още повече ще ви ограничат да ги тероризирате, мдам.
  • 8 АУУУУУ

    38 84 Отговор
    ЕХАААА ТАКЪВ ВОЙ НА КОПЕЙКИ ОТДАВНА НЕ Е ИМАЛО .......... ПАНИКА Е ОБХВАНАЛА ВСИЧКИ ........ВМЕСТО ДА НАМАЛЯВА .....ВОЕННАТА ПОМОЩ СЕ УВЕЛИЧАВА 😱😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #44, #69

  • 9 Българин

    28 77 Отговор
    ушанките много я закъсаха

    Коментиран от #90

  • 10 Хихихи..

    83 6 Отговор
    И за "тая с курабийките" ли Тъпаците мрат като мухи?
  • 11 Българин

    29 76 Отговор
    Западът им го ту...а на рашките
  • 12 Гостот

    36 74 Отговор
    Защо публикувате такива откровени путински опорки?

    Коментиран от #77, #84

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мдааа...

    27 64 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Няма такъв продажен за копейки пич като Цеката, лицемер от класа, резидентът и Дачката, сосе карбата са като ученички пред него!!!

    Бяга във Франция 1968 - ок!

    После...

    "До 1991 година Чеков не стъпва нито в "Народна република" България, нито в някое от нейните представителства. "

    После... кой плати повечко!

    Коментиран от #15

  • 15 Българин

    22 54 Отговор

    До коментар #14 от "Мдааа...":

    Такива са ми най-забавни - доказал е, че не иска да живее в рузкий мир, но иначе "горещо го препоръчва" на балачорниците. Нещо като нашите партийни лидеери от комунизъма, които ни обясняваха колко е гаден запада, но тайно се къпеха в западен лукс, докато народа опъваше за "равенството". Явно просто другаря е искал и той да е от партията, но го е осъзнал малко по-късно.

    Коментиран от #79, #91

  • 16 Макар

    73 16 Отговор
    Войната не е започанла 2014 г, а 1992, когато Нато агрсивно и постепенно се приближава доРусия,
    нарушавайки споразумения, макар и устни.

    Коментиран от #21, #85

  • 17 Заминавай

    31 11 Отговор

    До коментар #2 от "Убийствен Пъзел 8":

    и не се връщай! Няма да липсваш на никого!
  • 18 ДРОН

    20 52 Отговор
    Долнопробна манипулативна руска хибридка.
  • 19 Кратун

    63 15 Отговор
    Най накрая да лъсне истината!
  • 20 Спаско

    15 48 Отговор
    чичака отдавна си живее в негов свят, бръщолевенето му става само да привлича кликове.
  • 21 ДРОН

    9 26 Отговор

    До коментар #16 от "Макар":

    Устно - само на магистралата.
  • 22 В кратце

    55 11 Отговор
    това е истината.

    Коментиран от #27

  • 23 Госあ

    58 16 Отговор
    Западняците (в това число не слагам изобщо само сащ) наистина искат ТСВ. Боклуци. Да му мислят Европа и Япония. Сигурен съм, че краварите пак ше се измъкнат. Част от Австралия ще бъде китайска, а Русия ще си върне Аляска.

    Коментиран от #38

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дали си българин?

    54 7 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    И в една статия в която са изнесени само факти, документирани, ти копейки сънуваш. Хвани влака за РФ и там ги търси, бленуваните копейки. С тази злоба не виждаш по далече от миглите си мой.
  • 26 Без коментар

    41 6 Отговор
    Много точно казано.
  • 27 Здрасти

    3 17 Отговор

    До коментар #22 от "В кратце":

    Само истината, но не цялата истина!
  • 28 Обикновен

    42 9 Отговор
    Не разбирам пишещите "копейка, Копейкин" и т.н.....
    В написаното има изложени по-важни и нтересни факти отколкото, че ще се дават(след 6-12-18 месеца) самолети на Украйна!
    А и какво ви грее вас кой и кога ще победи,не е ли по-важно какво се случва в БГ, имаме достатъчно наши си проблеми за решаване?!
  • 29 Путин

    34 8 Отговор
    Скоро Америка и за fck няма да става!
  • 30 Некой си

    52 10 Отговор
    Драги евролиберали, моля най-учтиво да ни обясните защо тая крава от снимката псува ЕС!
    Нали тая крава от снимката ни е най-близък приятел?

    Коментиран от #80

  • 31 Българин

    6 42 Отговор
    Това, което другаря Чеков е назовал "хронология на случилото се" има само кремълски лъжи, които отдавна са опровергани и за които има документи и други фактически доказателства, че са лъжи.

    Коментиран от #46, #60

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Развеселен

    7 33 Отговор
    Препоръчвам на автора на статията да се пробва в друго поприще!
    Търсят водачи на ТИР-ове, дори и много възрастни.
    Мисля, че там ще се справи блестящо и повече няма да измъчва и себе си и нас с подобни статии!
    Поне така се надявам!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Путин Владимир Владимировч

    20 7 Отговор
    Ха ха ха ха ха,елате елате тъкмо ще си изпробвам новите ракети....

    Коментиран от #52

  • 36 Само предлагам

    5 19 Отговор
    И жълтурковците дето пуснаха КОВИД и те се обаждат По добре да не говорят за лаборатории
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ИНЖ

    9 29 Отговор
    Аман от 4000-ници!!! Оставам с впечатление, че Украйна е нападнала РФ!!!! Като 185 000-те руски солдати, паднали за свободата на Бг????

    Коментиран от #42

  • 40 БРАВО

    30 6 Отговор
    ЧОВЕКА КАЗВА ИСТИНАТА ТАКА БЕШЕ А СЕГАШНИТЕ НИ УПРАВНИЦА ОТ ПП-ДБ ГЕРБ И ДПС ТОТАЛНО Я ИЗКРИВЯВАТ .ПОСТОЯННО НИ ЗАЛИВАТ С ФАЛШИВИ НОВИНИ
  • 41 Българин

    8 25 Отговор
    Поредната руска наколенка се тръшка, че украинците ще имат реални възможности да се противопоставят на рузките фашисти нападнали Украйна. "Нов вид война", защото украинците още повече ще ви ограничат да ги тероризирате, мдам.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Некой си

    29 5 Отговор
    Остави Украйна и Русия!
    Кажи защо Нюланд иска да изкопулира публично ЕС!
  • 44 Паниката е в

    20 5 Отговор

    До коментар #8 от "АУУУУУ":

    Евроатлантическия лагер, че нещо торбата с парите я набиха, ама файда няма. Като гледам как вървят нещата ако осъмнеш с данък Украйна не се учудвай

    Коментиран от #50

  • 45 Българин 🇧🇬

    24 6 Отговор
    Браво ! Точна и добре систематизирана статия на Чеков !
  • 46 Абе льольо,

    31 3 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    Кое от тези факти е измислица? Дали телефонният разговор- има го в ютюб.Дали майката с всички жертви, дали запалените в Одеса-в ютюб го има.
    Дали 14 к жертви в Донбас и Луганск?
    Иб...си и кожодерите сте

    Коментиран от #86

  • 47 Диамантената ръка

    7 20 Отговор
    Айде стига с тая мантра как Нато се приближава към границата с Русия. Вижте къде е Аляска и Русия, и ще видите че Нато отдавна е до Русия...

    Коментиран от #94

  • 48 небрежнев

    6 25 Отговор
    Според Божидар Чеков, убийството на 14 000 души за 8 години е "касапница", а убийството на стотици хиляди за 18 месеца СВО освобождение ли е?
    В Одеса е запален профсъюзния дом и това е трагедия, а Путлер вече 18 месеца пали стотици домове всеки ден, разруши до основи градовете, електроцентралите, училища, църкви, пътища...

    Нещо много сбъркано има в русия и русофилите - осъждат едно насилие на думи, а извършват същото насилие стотици пъти в повече.

    Искаха да демилитаризират Украйна, а тя ще стане най-милитаризираната страна в Европа. Искаха НАТО по-далеч от границите си, а се сдобиха с нови 1100 км граница с НАТО до Петербург. Към НАТО се присъединяват дори Швейцария, Норвегия, Финландия, а към Русия Еритрея и Венецуела. Искаха да спрат жертвите в Донбас, а избиха стотици хиляди свои войници и изгониха милиони хора от домовете им. Уж воюваше за православието и срещу американските сатанисти, а жертвите са православни украинци и православни руснаци, а "сатанистите" жертви нямат.. И това ако е "всичко върви по план", то някой е за лекар.

    Коментиран от #70

  • 49 Чеги Набара

    5 16 Отговор
    Аз,чак сега разбрах за какво измряха до сега тези 300 000-400 000 руски войници....за свободата на Русия,ама не разбрах,кой иска да я превземе...ха-ха

    Коментиран от #53

  • 50 АУУУУУ

    3 16 Отговор

    До коментар #44 от "Паниката е в":

    ОПРЕДЕЛЕНО СТЕ ПАНИКЬОСАНИ.......ПРЕДИ КАК БЕШЕ... .....Ф16 СА ЧЕРВЕНАТА ЛИНИЯ ....ПОРЕДНАТА ..........АБЕ КАКВО СТАНА СЪДНИЯ ДЕН НА ОНАЗИ ПИЯНКА МЕДВЕДЕВ .........СЕГА И РУБЛАТА СЕ СРИНА ....😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 51 Бай Иван

    20 6 Отговор
    Ало, умнокрасивите жълтопаветници дека сте бре ? Четете ли ги тия неща ? А разбирате ли ги или да ги обясняваме?
  • 52 АУУУУУ

    5 5 Отговор

    До коментар #35 от "Путин Владимир Владимировч":

    АЙДЕ ПАК ГОЛИ ЗАПЛАХИ.....ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ 😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 53 Бай Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #49 от "Чеги Набара":

    Някой деца се раждат и се развиват. Други си остават на най- ниското интелектуално ниво.И физически и най-вече си остават умствено недоразвити.

    Коментиран от #64

  • 54 Вой се

    17 4 Отговор
    Надава от евроатлантика. Плюят и мразят всичко освен прайда. Обаче статията е абсолютно безпристрастна, без да се взема страна, както поръчковите заглавия навсякъде. Тук са само факти и реални събития. Защо и срещу какво някой ги отрича е друг въпрос.
  • 55 ССС

    4 18 Отговор
    Чеков, дърти, комунистически комплексаре, я обясни, защо тогава всички украинци мразят раша?

    Американците им платиха да я мразят, нали?

    Важното е, че ти обичаш раша с цялото си руско сърце.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ами почна 3тата СВ

    16 3 Отговор
    „Войната в Украйна е движена от интересите на няколко "империи", а не само на Русия, каза папа Франциск в интервю, публикувано в петък и цитирано от Ройтерс.
    Папата също за пореден път нарече случващото се световна война.
    "За малко повече от 100 години започнаха три световни войни: на 14-18 год., 39-45 год.и тази, която също е световна война. Започна малко по малко и сега никой не може да каже, че това не е световна война. Всички велики сили са въвлечени в нея. И Украйна е тяхното бойно поле. Всички се бият там", каза Франциск.
    Следователно папата е Путинист според соросите, а и ако сега Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен също за путинист.

    Коментиран от #75

  • 58 обективен

    14 7 Отговор
    Гледайте Украйна, мислете за България! Неслучайно от Русия тези дни предупредиха, че България ще стане Украйна 2. Нашите продажници, неспособни и 5лв. да изкарат с труда и ума си, са готови на всякакви мерзости, за да са добре преяли. Новият американски посланик изобщо не беше избран случайно и не намира за нужно да крие плановете си за България. Ако позволим на шепа продажници да ни се качат на главите, очаквайте скоро американските, с пуканки пред телевизора, да наблюдават батални сцени, този път от България.
  • 59 Матей преображенски

    12 2 Отговор
    Руснаците няма да чакат доставянето на ф16 на всу,вече всичко е подготвено за руското бързо настъпление,което укрите вече нямат сили да спрат.На преговори зеления няма да се яви,сигерно мисли предупреждението на Лукашенко за блъф,на който не си заслужава да се обръща внимание.Русия няма за кога да отлага,войната не може да продължи с години,не е вече в нейния интерес.Украйна е съсипана,западна Европа е разнебитена и в икономически колапс,тъкмо сега е времето на всу да се нанесе съкрушително поражение и да се застави да капитулира.
  • 60 Реплика

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    Има пет етапа на скръбта.Вие сте едва в началото- отричането.
  • 61 Мхм

    6 9 Отговор
    Интересно е друго сега в Беларус има про руски президент Лукъшенко защо не направят референдум за пеисъединяване към Русия.И дали ако Лукашенко падне и сложат прозападен като Зеленски русия дали ще влезне и там с танкове да прави референдум за присъединяване

    Коментиран от #72

  • 62 Просто човек

    4 13 Отговор
    Пак ли тая путинска марио.нетка?! Докога?!
  • 63 Българин

    3 19 Отговор
    Това, което другаря Чеков е назовал "хронология на случилото се" има само кремълски лъжи, които отдавна са опровергани и за които има документи и други фактически доказателства, че са лъжи.
  • 64 Чеги Набара

    3 11 Отговор

    До коментар #53 от "Бай Иван":

    Дай по същество,че на вас русофилите не ви се отдава много да разсъждавате.Коне с капаци ,каквото ви спуснат от горе това си и мрънкате,без право на ползване на сиво вещество.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Кой разбрал, разбрал...

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Убийствен Пъзел 8":

    Ако си мислиш, че някъде по света ще намериш спокойствие и никой няма да ти се меси в живота голям си наивник. Навремето, когато още съществуваше СССР и завиждахме на Запада, се чудехме защо те самите не си го харесват. Сега разбрахме защо. Дали ще е Русия, САЩ, Китай, Индия или който и да е друг винаги малките са в пряка зависимост от големите. Каквото им наредят- това! Същото е и за обикновения народ в големите държави. Едни налагат правилата, а други ги изпълняват. Никъде няма да те оставят сам да решаваш, ако не си от местния елит. Ако пък успееш да се вмъкнеш сред тях не е сигурно колко още ще си жив.
  • 67 САТЪРА НА ХАНА

    5 3 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е ПОДГОТВЕНА
    ЗА СВЯТ В КОЙТО ГРАНИЧИ С ХАЛИФАТА НА ЕС И
    ТУРЦИЯ :))
    .... И ДА СМЕ НАЯСНО КОЯ ОТ МНОГОТО РЕПУБЛИКИ В САЩ ЩЕ ПОДКРЕПИМ ?
  • 68 мдаааа

    4 10 Отговор
    Стар чекист е Чеков ...
  • 69 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    12 4 Отговор

    До коментар #8 от "АУУУУУ":

    алооо б0клук . АЙКДЕ ДА ПИТАМ КЪДЕ СА САМОЛЕТИТЕ НА УКРАЙНА КЪДЕ СА ТАНКОВЕТЕ И....КАТО ИМАХА 4000 РУСКИ ТАНКА КЪДЕ СА ...КАТО БЪЛГАРИЯ ДАДЕ 25 САМОЛЕТА СУ25 ..КЪДЕ СА ????АМИ ВСИЧКО Е НА СКРАБ .. ЗАЩО НЕ ОБЪРНАХА ВОЙНАТА ???? СЕГА НЯКАКВИ 50 ГОДИШНИ ТЕНЕКИИ ЩЕ ОБЪРНАТ ВОЙНАТА ????ЛЪЖИ И САМО ЛЪЖИ
  • 70 Дивергент

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "небрежнев":

    Кога Украина ще стане най- милитаризираната страна в света?Това отлагане в бъдеще време също е похват от манипулативните техники.Ако са искали заинтересованите Украина да бъде конкурентна военна сила на Русия те имаха 8 години да го направят.Пример - през социализма ни обещаваха светло бъдеще,а когато той се срина ни обещаха просперитет в рамките на ЕС и защита в рамките на НАТО.Манипулативните техники често се ползват в политиката.Лесно е,трябва просто да знаеш какво иска този насреща,за да му го обещаеш.
  • 71 Унбитх

    4 13 Отговор
    Ей много лоши тези хамериканци бе!
    А крепостните от Сибир кротички,кротички да го ожалиш чак!
    То бива демагогия, но чак толкоз, това путинистите срама нямат. Бог да пази България.
  • 72 Лендлийз

    6 1 Отговор

    До коментар #61 от "Мхм":

    Русия вече така е влезнала в Беларус, че едва ли има здравомислещ политик в демократичната общност със дори малки съмнения, че е кауза пердута.
  • 73 Търновец

    7 1 Отговор
    Вики Нюланд - - Еврейка - е човек на Хилари Родхам Клинтън - - Еврейка - а тя е много близка до тези свръх богати около 10 Американски Евреи които държат външната и фискалната политика на САЩ, Хилари не работи за Америка а за Израел, и в качеството си на първа дама отвори файловете на FBI за влиятелни опоненти, България трябва да иска повече подкрепа за проблемите с РСМ, но в София има силно Израелско лоби
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Аз не

    4 6 Отговор

    До коментар #57 от "Ами почна 3тата СВ":

    виждам няколко да не е дал шанс на мира, ти виждаш ли? Изтеглят се от цялата територия на Украйна и мирът идва в същата секунда. Ако ли не - да продължават и ако победят (с колкото жетви - толкова), пак мир при техни условия, както при всички войни (пардон, операции). Недей така Русия иска мир, ама американците не дават. Ако искат, могат да го имат незабавно и никой не може да им го вземе. Но видимо е, че не искат.
  • 76 Ти да видиш

    6 3 Отговор
    Малко история, такава, каквато е в действителност. Анализи и коментари - всеки да си ги прави.
  • 77 инфо

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гостот":

    Кое от написаното не е вярно? ...или за такива правоверни атлантици като теб, фактите нямат значение!
  • 78 с. грозев предателят

    11 3 Отговор
    Тая долна престъпна св..ня която трябва да бъде съдена и мястото й е на електрическият стол за извършени престъпления срещу човечеството .--Д. Маккейн и М.Олбрайт тези изр...оди са отдавна на оня свят но Господ защо не прибра при себе си изкуфелият друг убиец Д.Байдън, Сорос , Виктория Нуланд , Х.Клинтън които извършиха и продължават престъпленията си. О Господи моля те прибери при себе си тези убийци, престъпници изро....ди да се отърве човечеството от тях.
  • 79 Бай Ставри

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Циганче, не се прави на мислител. Този колкото е написал ти на половината не си прочел.
  • 80 иво

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "Некой си":

    Когато използваш думата" крава "мисля,че не е много уместно защото кравата не е агресивна, не е като тая усойница, не е като нея изрод , отвратителна, долна сви...ня кравата е не вина и не е вредна като тая престъпница. Човек трудно би намерил думи да я сравни сс нещо защото всички животни спрямо нея са невинни и хуманни.
  • 81 Путриот

    4 7 Отговор
    Тоя Червен Чаршаф , защо нищо не казва за Десетките Милиарди , вкарани от Раша в Украйна
    Самите Рашисти се чудят ,
    при Толкова много пари платени за Колаборанти , политици и всякакви подлоги, когато нападат
    Украйна .
    Никой не ги посреща с цветя и рози.
    Нито една войскова част не се предава .
    Посреща ги здрав отпор по всички места на фронта.

    Парите от Кремъл не се броят , нали
    Червен Чаршаф.

    Коментиран от #92

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 То и децата

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Убийствен Пъзел 8":

    На Кремълските Сатанисти избягаха от Раша .
    Тези които останаха , са на почивка в Дубай .

    Или в Анталия да крадат от , ол инклузива .

    Само че руската Авиокомпания
    Red Wings , май вече няма резервни у да си подържа самолетите .
    И Ватниците висят по летищата в Анталия.

    Хахаха
  • 84 Путински

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Гостот":

    Опорки и Путински Лакеи .

    Мутрофанова колко ли е дала на Тоя Копейкаджия до сега ?
  • 85 Айде бе!

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "Макар":

    Не НАТО се доближава до Русия, а съседите й се молят за членство в Алианса предвид руските апетити и заплахи! Чеков е голямо разочарование! Докато беше женен за французойка не дрънкаше такива простотии- изглежда новата му жена, нашенка е с червена закваска и му проми мозъка, или му трябват пари на човека, или просто е изумял от възрастта
  • 86 И аз да кажа

    3 10 Отговор

    До коментар #46 от "Абе льольо,":

    А в Ютюб има ли как са докарани в Одеса автобуси с ултраси с бухалки от ДНР и ЛНР, че са подпалили културен дом, където имало складирано гориво за отопление; в тюба има много хубави свидетелства на одесчани- университетски преподаватели, които разказват хронологията на случката с изгорените, как украинци са ги спасявали ! Чеков спява руските надъхваници, дажа има доста правописни грешки, да не пише друг от негово име?
  • 87 Мухаха

    4 5 Отговор

    До коментар #74 от "1122":

    Откача.лко нещастна, защо чедата на свидните ви комуняги и руския елит са все из Запада? Явно не са така прозорливи и информирани като теб!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 шефа

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    КРЕ-ТЕ.
  • 90 АРЕС

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    ОЛИГОФ.....
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Вирус

    3 0 Отговор
    Ама това е курабийката няма ли да раздава и в Нигер хахаха гнусно
  • 94 НЕучуден

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Диамантената ръка":

    На теб освен ръката, ти е гипсирана и главата!
  • 95 Хазарката Виктория Нюланд

    0 0 Отговор
    Е ОТ ОДЕСА.

    Затова псува ЕС.

    А ЕС си го заслужава, защото слугува на САЩ и на проекта за нов хазарски, талмудо-сатанинки, паразитен и античовечен каганат, който нео-ционистите от сектата Хабад Любавич, с главен център в Ню Йорк са нарекли с кощунственото име "Нов Ерусалим", като подигравка с пророчеството "Откровение" (Апокалипсис) на св. апостол Йоан - най-близкия и доверен ученик на Божия Син - нашият Бог Исус Христос, единосъщ със Своя Отец.
  • 96 Хазарката Виктория Нюланд

    0 0 Отговор
    Е ОТ ОДЕСА.

    Затова псува ЕС.

    А ЕС си го заслужава, защото слугува на САЩ и на проекта за нов хазарски, талмудо-сатанински, паразитен и античовечен каганат, който нео-ционистите от сектата Хабад Любавич, с главен център в Ню Йорк са нарекли с кощунственото име "Нов Ерусалим", като подигравка с пророчеството "Откровение" (Апокалипсис) на св. апостол Йоан - най-близкия и доверен ученик на Божия Син - нашият Бог Исус Христос, единосъщ със Своя Отец.